Barack Obama amerikai elnök csütörtökön új szankciók bevezetését jelentette be Oroszországgal szembe

35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. Moszkva nem biztos abban, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke jóváhagyja a szankciókat.

Washington csütörtökön szankciókat vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. A büntető intézkedésekről szóló rendeletet a tisztségéből januárban távozó, jelenleg Honoluluban tartózkodó Barack Obama hivatalban lévő elnök írta alá.

Értesülések szerint az érintett diplomatáknak 72 két órát adtak az ország elhagyására. Az amerikai hatóságok ugyanis azzal gyanúsítják őket, hogy “diplomáciai státusukkal ellentétes” tevékenységet folytattak amerikai területen.

Oroszok épületeit is bezáratták

Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek elmondta: két, orosz kézben lévő épületet is bezárattak Washingtonban és San Franciscóban, e létesítményekben ugyanis az amerikai hatóságok szerint hírszerzési tevékenységet folytattak. Helyi idő szerint péntek déltől minden orosz tisztségviselőnek megtiltják a szóban forgó épületekbe való bejutást – tette hozzá.

Obama szerint az oroszok megfélemlítették az amerikai diplomatákat

A kiutasítás hivatalos indoka mindenesetre az, hogy Washington ily módon kíván válaszolni Oroszországnak a Moszkvában tartózkodó amerikai diplomaták ellen indított “zaklatási kampányára” – mondta az illetékes. Obama az állította, hogy az amerikai diplomaták elfogadhatatlan zaklatásoknak, illetve megfélemlítésnek voltak kitéve Moszkvában az év során az orosz biztonsági szolgálatok, illetve a rendőrség részéről.

Vezető orosz hírszerzők is célkeresztben

Az amerikai kormányzat ugyanezen a napon az amerikai választásokkal kapcsolatos állítólagos orosz hackertámadások miatt szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Az amerikai kormányzat szerint ugyanis a hackertámadásoknak az volt a célja, hogy befolyásolják az elnökválasztások kimenetelét. Ezzel kapcsolatosan az amerikai pénzügyminisztérium egy feketelistát tett közzé, amelyen konkrétan is megnevezte azokat a személyeket, akik ellen az említett intézkedéseket hozták. Olyan emberekről van szó, akik vezető beosztásban dolgoznak az orosz katonai hírszerzésnél (GRU) és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB).

Még nincs vége

Obama szerint az Oroszország elleni szankciók “szükséges és megfelelő” választ jelentenek Moszkvának arra a törekvésére, hogy “a nemzetközileg elfogadott viselkedési normák semmibe vételével aláássa az amerikai érdekeket”. Az amerikai elnök jelezte, hogy kellő időben további, különféle büntető intézkedések bevezetése is várható, amelyek közül néhányat nem is fognak nyilvánosságra hozni.

obama2.jpg
 
Lehet diplomacia bukasat igy is talalni , otthoni modszerrel a valosagot kiforditani es mindennek az ellenkezojet allitani es erre igen sok ember vevo.
Hogy a valosaghoz koszono viszonyben sincs az okok a tortenesek szamotokra lenyegtelen.
 
Akárhonnan is nézzük, Obama nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az amerikai választási rendszer külföldről manipulálható. Hogy az orosz elnök döntötte el, ki legyen az Egyesült Államok elnöke. Belegondolt ebbe Obama egyáltalán?

Ha erre neki vannak bizonyítékai, miért nem mutatja be? És ha ez igaz, akkor arra az a megfelelő megoldás, hogy kiutasít 35 orosz diplomát "ecc pecc kimehecc" alapon? Vagy hogy válogatta ki őket? És akkor ezzel megjavult az amerikai választási rendszer?

Miért nem az állambiztonságiakat vonja felelősségre, FBI-t, CIA-t, mit tudom én! Vagy mondjuk Hillaryt, aki a magánszerverén tárolta az államtitkokat, amibe egy unatkozó gyerek is belekukkolhatott.
Mert ez így több mint vicc! Nem csoda, hogy az oroszok röhögnek rajta. Miért kellett ezzel blamálnia magát Obamának? A tanácsadóit kellett volna kiutasítania, akik ezt az ostoba tanácsot adták neki.
Az is gáz az egészben, hogy Amerikában nem az a hunyó, akinek vaj van a fején, hanem az, aki a vajat nyilvánosságra hozza.

És ami még megalázóbb: Putyin válaszképpen meghívta az Oroszországba akkreditált amerikai diplomaták gyermekeit a Kremlben rendezendő újévi és karácsonyi ünnepségre. :)
Ez bizony matt.
 
Ó, és még mindig nincs vége...
Szóval ott tartottunk, hogy Putyin meghívta az Oroszországba akkreditált amerikai diplomaták gyermekeit a Kremlben rendezendő újévi és karácsonyi ünnepségre.
Miért is? Mert Obama bezáratta a New York-i és marylandi orosz kézben lévő létesítményeket, ahol az orosz diplomaták gyerekei szoktak karácsonyozni. Az egyik diplomata meg is jegyezte:
"felháborító és cinikus, hogy az amerikai hatóságok úgy döntöttek, a "mi gyermekeinken" csattanjon az ostor. Az amerikaiak - mondta az ENSZ-nagykövet - nagyon jól tudják, hogy az említett két létesítményben töltik az újévi és karácsonyi szünetet az orosz gyerekek, éppen ezért cinikus húzás pont az ünnepek előtt megtagadni tőlük a belépést a létesítményekbe."

És miért záratta be ezeket az épületeket Obama:
"Amerikai tisztviselők szerint ezeken a helyeken folyt az orosz hírszerzési tevékenység."

Amerikai tisztviselők szerint... Szóval a fehér házból néhány tisztviselő megállapította, hogy csúnya orosz kémek hekkerkednek az orosz diplomaták kultuszházában (ami amúgy orosz tulajdonban van). Bizonyíték persze egy szál se most se! Ilyen részletkérdésekkel ők nem foglalkoznak, hisz csak egy nagyhatalommal szemben vádaskodnak.
Hát a CIA és társai minek vannak? Ők meg se szólalnak? Nem szólalnak meg, mert ők nyilván nem akarják blamálni magukat. Tudják, ha Obama eltűnik a süllyesztőben, ciki lesz, hogy most hülyeségeket beszéltek.

Na szóval erre válaszul vendégelte meg az amerikai diplomata gyerekeket Putyin a Kremlben.
 
Nem vagyok egyik oldalnak sem egyértelmű rajongója, de:

Oboamaki a szokásjogot(erkölcsi normákat) felrúgva - már béna kacsaként - olyan fenyegető intézkedéseket hoz sorra amiért már a következő - most még béna kacsa - elnöknek kell jótállnia.

Hisztérika Clinton ennyire kívánatos egyes körökben?

A "béna kacsa" kifejezés amerikai politikai szleng pontosan a váltás idejére.
 
Miert kell ennyire hulyenek nezni amerikat?
Nem postaztak neked az okokat ,meg ilyent...............
Ezt a bekat lenyelte Putyin ha vetlen lenne azonnal intezkedett volna.............lebukott a draga haverod es kussol most.
Az amcsi kulpolitikat nem Szijjarto vezeti, ott ha lepnek akkor van ra ok es bizonyitek. Viritottak volna ha Putyin nem huza be fulit farkat.
Duma van jobban teljesit az orosz birodalom es a legek lege csak eppen a 2-3 darab modern harcigepeken kivel 50 eves Tu 134 masinakkal potyognak az egbol.
 
Utoljára módosítva:
Kész röhej ami itt megy az oroszokkal szemben , ha véletlenül az ember nem a haztugok közé áll akkor már Putyin barát és akarja a Kommunistákat vissza . Igaz is hiszen csak az orosz a szemét !! Ö az aki lehallgat , befolyásol , kényszerit ! Lehallgatta Merkel asszonyt ! Lebombázta Irakot mert vegyifegyvereket gyártó teherautói voltak , lebombázza az esküvöi meneteket már vagy lassan 20 éve egy lökött háborut folytatt Afganisztánban melynek senki sem látja a végét , abban a pillanatban , ha valaki kritikával mer élni már lehurrogják trollnak nevezik ! Mondom lassan kezd ez a világ a mult század 30-as, 50-es éveire emlékeztettni ! Igaz már némely "demokratikus" vagy annak mondott országban kezdik bevezetni az igazmondó minisztériumokat . Harry Potter - t olvasott némely okos emberke , de valószinüleg sokat ! Igaz ez a politika már hasonlit a pesti játszóterek homokozóira ! Aztán ha nem lenne nagyon komoly a következménye akkor még nevetséges is lenne !
 
Es mi a problema az adossaggal? Hitel nelkul nem megy az uzlet sehol.
Melitta , most tényleg jot kacagtam :rohog:mert nagyon sok kis és nagyvállalkozó igaz nem a mai Magyarországon , hanem a "régmúltban" igen is Hitel nélkül dolgozott-kereskedett !! Az is való hogy nem nagy örömére a bankjának , valamint van a nyugati világban is elég hasonló üzletember aki nincseen rászorulva hitelre és mégis sikeresen üzletelnek !!:rohog::rohog::rohog:
 
Ok GYula igyal egy pohar pezsgot , mert masrol beszelsz.
Meg Trump aki nem szegeny ember tele van adossaggal is.
Befektetesekhez penz kell. Keszpenz vagy a fuszeklibol valo fizetes ma nem divik. Az az uzlet ahol nincs hitel az nem is akar tovabb novekedni ujabb uzlettel gyarapodni. Orszagok gazdasagat hozol ide , es mindnek van hitele. KIna amitol el vagytok ajulva allami tamogatassal mar 2 szer mentettek meg a csodtol a tozsdejuket.
 
Melitta már megbocsájts , de azért mert Ö KGB-s tiszt volt az még nemjellenti ki , hogy Ö volt a KGB fönöke ! vagy szerinted minden katonatiszt Hadügyminiszter ??? Ö rola tudjuk , hogy hivatásos volt, és én azzoktól nemfélek én azzoktól félek kérlek akik nap mint nap az asztalomnál esznek majd beköppnek az ÁVO vag a Stasi-nál esetleg ma aCIA-nál !! Az ellenség akit ismerek az nekem nem ellenség mert védekezni tudok ellene , ha meg nem , hát kérlek az akkor az én bajom . Aztán az ok amiért kipaterolták öket Amerikából az nem kémkedés hanem az állitolagos Cyber támadás a Killary-Trump eredményeképen . Még az amerikai FBI igazgató is megmondta , Hogy Mrs. Clinton saját emberei jutatták el a papirokat a "megfelellö" helyre . Aztán ez nem arról szól hogy Putyin a hülye gyerek , hanem igy megmutattja , hogy Ö jobban mozog mégmindig is a diplomácia porondján mint más ;) , hiszen ez már hanyadik mellényulás is ? Ha emlékezetem nemcsal akkor most véletlenül nem fegyverszünet van végre Sziriában ??? aztán se UN sempediglen az "akarok" vagy hogyan is hivják öket a mai csatlosokat akik mindenhol üllögettek - tanácskoztak és düllöre nemjuttak ?! Nagyon béna ez a kacsa !:rohog:

Már Pittinek is akartam írni, hogy 1988-ban megválasztott George H. W. Bush korábban a CIA igazgatója volt... ;)
És hogy egy kicsit jöjjünk át Európába... Merkel:
A baloldali francia újságíró Thierry Meyssan szerint Angela Merkelt a berlini fal leomlása után a CIA alkalmazta, és az amerikai neokonzervatív körök segítették mai pozíciójába. Ja, mellesleg szabadkőműves is, mint az összes többi eu-s vezető. A német belügyminiszter nagybátyja meg stazi-ügynök volt.

http://www.politaia.org/deutschland/angela-merkel-eine-cia-agentin/
 
Obamának bizony a gazdaságpolitikája is kudarc:

Nyakig eladósodott gazdaságot vesz át Donald Trump

"A demokrata Barack Obama nyolc éves elnöklése alatt rekordszintre nőtt az államadósság, amely ma már eléri a GDP 105 százalékát. 2008 végén az amerikai államadósság 10.600 milliárd dollár volt, ma pedig 19.840 milliárd,ilyen magas eladósodottsági szintre még soha nem volt példa az amerikai történelemben."

Az adóssággal nincs baj, ha vállalkozásokba fektetik, de ha válságkezelésre és a jólét fenntartására használják, az gáz.
 
Ja ami amerika az mar tuti rossz, csod bukas tonkremenes.
Ahoz kepest ma 300Ft korul van az Usa dollar. Vagy a Forint combosodott meg igy?
 
Ha például Kína az USA "jó barátja" elkezdené nagyban értékesíteni a felvásárolt amerikai adósságot (állampapírt) az gondolom katasztrofális csapást mérne az USA-ra.
Még a kis Szaúd-Arábia is ezzel fenyegetőzik ;)
 
Juan? Amit az allam tart fent milliardos tamogatasokkal?
Ahoz ott is rendszert kellene valtani, mert mint a kartyavar osszeomlik minden az allam keze alatt ha o akarja a gazdasagot is iranyitani es nem a piac.
 
Ha például Kína az USA "jó barátja" elkezdené nagyban értékesíteni a felvásárolt amerikai adósságot (állampapírt) az gondolom katasztrofális csapást mérne az USA-ra.
Még a kis Szaúd-Arábia is ezzel fenyegetőzik ;)

Nem fogja ezt tenni, mert saját magára is nagy csapást mérne, ha a dollárkötvényei elértéktelenednének.
1,317 trillió dollárral tartozott Kínának 2013 végén. Ő, mármint Kína szeretné ezt a pénzt vásárlásra felhasználni az Egyesült Államokban, csakhogy ők nem akkora balekok, mint mi voltunk magyarok. Afrikába és Németországba viszont már jól bevásárolta magát... :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,715
Tagok
615,669
Legújabb tagunk
ssstik
Oldal tetejére