A nyílt társadalom védelmét kéri Soros György

Világszerte veszélyben van a demokratikus társadalmi berendezkedése, amelyet fasiszta diktatúráktól a maffiaállamig a zárt társadalmak különböző formái fenyegetnek – írta Soros György, aki saját élettörténetét példaként felhozva figyelmeztet a aggasztó folyamatokra.

„Egy 86 éves magyar zsidó vagyok, aki a második világháború után lett amerikai állampolgár. Hamar megtanultam, mennyire fontos, hogy milyen politikai rezsimek jönnek létre“ – írta Soros, aki Magyarország náci megszállására emlékezve elmondta, valószínűleg őt is megsemmisítette volna a rendszer, ha az apja nem látja át a helyzetet és nem szerez neki és még sok más zsidónak hamis személyazonosságot, amellyel túlélték a vészkorszakot. 1947-ben hagyta el a kommunista uralom alá kerülő Magyarországot, került Londonba és végezte el tanulmányait, amelyekből szintén azt szűrte le, hogy a világban nyílt – a választott politikai vezetéssel működő – és zárt – a manipulált választókat a rendszer szolgálatába állító – rendszerek működnek.

Soros az előbbiek megerősítését tartotta fontosnak, ám mostanra a nyílt társadalmak válságba kerültek. „Mi történt? Az egyetlen magyarázatom az, hogy a választott vezetők nem tudtak megfelelni a választók várakozásainak, akik emiatt csalódtak a demokráciában és a kapitalizmusban. Az emberek úgy érezték, az elit ellopta a demokráciájukat.”


Félre ment a globalizáció
Soros szerint a Szovjetunió összeomlása után a globalizáció újabb lendületnek indult, ám nem vezetett úgy az általános jólét terjedéséhez, mint kellett volna. „Figyelmen kívül maradt a tény, hogy a győztesek ritkán, ha egyáltalán, kárpótolják a veszteseket.”

Közelebb hozta ugyan a világ gazdag és szegény országait, de növelte az egyenlőtlenségeket a gazdag és a szegény országokon belül. A javak nagy része a felső egy százalék kezében összpontosult, az elosztórendszerek nem működtek – adta meg a társadalmi elégedetlenség, az elitellenesség lényegi okát a milliárdos üzletember, aki szerint az EU a nyílt társadalom képviselője, ezért is támogatta a kezdetektől.

„De valami kisiklott. A 2008-as válság nyomán az egyenlők önkéntes társulása hitelezők és adósok kapcsolatává alakult, amelyben az adósok nem tudták teljesíteni kötelezettségeiket, miközben a feltételeket a hitelezők szabták. Ez a viszony sem önkéntes nem volt, sem egyenlő.”

Németország önző
Soros Németország történelmi felelősségét is látja a kialakult helyzetben. Szerinte a II. világháború után az Egyesült Államok olyan politikát valósított meg a Marshall-tervvel, amely segített talpra állítani Európát, ezzel szemben a 2008-as válság után az EU vezető állama, Németország a szűkkörű érdekeit szolgáló megszorítási programot kényszerítette az EU-ra. Az egyesítés előtt Németország az integráció motorja volt, ám az NSZK és az NDK újraegyesítése túl költségesnek bizonyult, így 2008-ban Németország nem érezte elég erősnek magát ahhoz, hogy újabb kötelezettségeket vállaljon át. „Angela Merkel helyesen érzékelte választói akaratát, és állt ki amellett, hogy minden ország magáért feleljen. Ez volt a dezintegráció kezdete.”

Trump is diktátor szeretne lenni
A demokrácia mostanra krízisbe jutott, még az Egyesült Államok, a világvezető demokráciája is olyan embert választott, aki diktátor szeretne lenni. „Enyhített ugyan megnyilatkozásain megválasztása óta, de sem a viselkedésén, sem a tanácsadói összetételén nem változtatott. A kabinetje hozzá nem értő szélsőségesekből és nyugdíjas tábornokokból áll.” Soros szerint az Egyesült Államok képtelen lesz világszerte a demokrácia védelmére kelni .

Putyin vészesen erősödik
Az EU veszélyben van az orosz elnök befolyásának növekedése miatt is. Megérezte, hogy zárt társadalomként működő rendszere gyenge, földgázalapú gazdasága növekedésre képtelen, befolyását nem tudja megőrizni a volt Szovjetunió területén megjelenő színes forradalmakban. Így a médiát ellenőrzése alá vonva, hamis hírekkel operálva dezorientálta a külvilág társadalmait – így választották meg Trumpot is. Ugyanez történhet a 2017-es választási évben Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, ahol mindkét esélyes vezető Putyinhoz közelít.

Soros párhuzamot vont a gazdasági krízissel, a menekültválsággal nehézségbe került EU és az 1990-ben széteső Szovjetunió között. Ahhoz, hogy az EU ne végezze úgy, ahogyan a Szovjetunió, össze kell fogniuk mindazoknak, akik hisznek az EU-ban – vélte Soros.

NYG

Soros1.jpg
 
Kedves Kalman
En nem megyek szavazni Orbanra az tuti de senkire se,mert Candaba jarok szavazni.Az otthoni szavazast nektek kell eldonteni akik otthon elnek es elvezik a szavazas eredmenyet.
Valoban fel fel kapom a vizet mert olyan dolgokat allit az otthoni media ami aztan szemen szedett hazugsag foleg ha Amerikarol van szo es jo par embert megvezetnek ez altal.
Nem allitom minden tokeletes Usaba, de itt paran az alapjait kerdojelezik meg, ami abszurdum, vagy ismeret hiany vagy gyulolkodes, vagy nem tudom mi is az igazi oka.
A legtobb kritikus csak dumal de nem tud jobbat ajanlani vagy mas alternativat mint vissza az oskozosseghez amihez lehet neki kedve van de nem hiszem hogy a vilag erre fele szeretne menni.
Sokan meg nem jartak Usaba es nincs semmi fele tapasztalat se emberi kapcsolatok semmilyen szinten de tuti rossz es gonosz es csodszelen ami rosszat el lehet mondani rola az erosen hangoztatjak.Aki ad aki segit azt kell csepelni ezerrel.....
Probalom felhivni a figyelmet hogy nem itt csinaljak es epitik rosszul a kapitalizmust hanem otthon.
Itt on erobol gazdagok hoznak a sajat penzukon letre alalpitvanyokat, es civil szervezeteket , otthon Matolcsi ur a MNB kozpenzbol finanszeroz neki tetszo alapitvanyokat. Itt nagyon szoros elszamoltatas van a civil es az alapitvanyoknal,otthon ez le van titkositva.
Mind ezek a peldak a felre siklott kapitalizmus ertelmezese es magyarazata. Nincs miert kritizalni ha minden fejetetejere van allitva otthon.
 
akiknek napi szintu anyagiakkal kell foglalkoznia es eloteremteni a megelhetest akkor akinek van es segit es adakozik .
En adakoztam ennek a tarsalgonak amig nem haraptad el a torkomat mert nem ertek egyet az ultra liberalis felfogasoddal. Kozolted, hogy vigyem a stilusomat valahova mashova.
Tilts ki vaze.
 
Gyulolkodni? :o Ezt nekem irtad? Bele gondoltal, hogy mit irsz es kinek?
????? mit is hol irtam ezt neked?
Itt Sorost gyulolik sokan. Te aki itt elsz , lehet nem volt ra szukseged soha vagy nem foglalkoztal se civil se alapitvanyi dolgokkal, de en nekem van tapasztalatom pl a McDonald rol aki szinten a gyulolt multikhoz tartozik, fuggetlen attol hogy nagyon gazdagok de talan sok ember nem tudja ,hogy hany es hany alapitvany es civil kozosseget tartanak el.
Legyen az gyerek betegseg kutatasai finanszerozasa , beteg gyerekek alapitvanyi iskolai rehabja vagy kozossege , de korhazak mellett a McDonald Haouse ahol pl a leokemias gyerekek szulei csaladja lakhat meg a korhazba kezelik a gyereket, es tanart, jatekokat elelmet es mindent finanszeroz.
Az elso munkahely a gyerekeknek legtobbszor a McDonald ahol megismerkedhetnek a munkaval a kapitalista szisztemaval es a gyors etterei szakmaval.
1937 ben kezdte arulni a testver par a hotdogot es 1955 ben nyitottak az elso MacDonald uzletet.
Ez a ceg ismert es mindenki utana tud nezni es otthon is nagyon sokan szeretik.

PL Cincinati McDonald House
images
upload_2017-1-1_20-2-26.jpeg
images


0
 
Utoljára módosítva:
En adakoztam ennek a tarsalgonak amig nem haraptad el a torkomat mert nem ertek egyet az ultra liberalis felfogasoddal. Kozolted, hogy vigyem a stilusomat valahova mashova.
Tilts ki vaze.

Senki torkat nem haraptam el, es a hanytorgatast meg igazan nem illo , mert nem nekem adtal, hanem az oldal fentartasara ahol allitolag jol is erzed magad.
Minden tamogatas kint van a felreertesek elkerulese vegett talan egyedul alloan hisz sehol nem teszik ki.
Senkinek nem vagyunk elkotelezve ezert vagyunk nehez helyzetben.
Sajnos, tudod hogy en nem vagyok gazdag ,es 15 ev amit a Canadhunba betettem idot energiat penzt , jelenleg elfogyott, nincs tobb mit betegyek. Az anyagi nehezseg nem szegyen csak kellemetlen.

akiknek napi szintu anyagiakkal kell foglalkoznia es eloteremteni a megelhetest akkor akinek van es segit es adakozik .
Ezt ha megegyszer nekifutnal es elolvasnad a Soros cikkrol van szo es nem a Canadahunrol.
ha ram vonatkoztatod en nem tudok segiteni mert nincs mibol de Sorosnak van es a tobbi milliardosnak ok adakoznak is rengeteg szervezetnek alapitvanyoknak es igazan nem kene mocskolodni gyulolkodni azzal aki ilyen sok penzt ad jotekonykodasra.

Pitti
En adakoztam ennek a tarsalgonak amig nem haraptad el a torkomat mert nem ertek egyet az ultra liberalis felfogasoddal. Kozolted, hogy vigyem a stilusomat valahova mashova.
Tilts ki vaze.

Se ultra liberalis nem vagyok, a stilusod egyedi es masoknal is kiverte mar a biztositekot, egy szavadba kerul ha nem akarsz a candahun tagja lenni. Tovabbi vitat priviben lemecselhetjuk de nem a neten.
 
Akik szerint az USA-ban olyan nagyon jó élni, javaslom tekintsék át a Trumpszavazókról írt elemzéseket.
A nagyvárosokra koncentrálódik többnyire a "jólét" de koncentráltan lehet megtalálni a nyomort is.
Olyan mocskos mellékutcákat a balkánon sem lehet találni.
A mi pedig a vidéket illeti, sokmagyarországnyi egybefüggő területeken élnek egyik napról a másikra a tönkrement kisvárosok környékén.
Nem a csillogás a valóság.
Soros pedig sohasem a saját pénzét kockáztatja hanem befektetési alapokkal játszik.
Adakozni abból adakozik amit mástól kicsal, és csakis érdekből, de soha valódi jószándékból.
 
az adomanyok, ill. alapitvanyok leirhatok az adobol. :) ennyit a "kiadasokrol" . a szegeny gazdagoknak igy kevesebb adot fizetnek be az orszaguk kasszajaba. nekik van ebbol veszteseg? semmi!
mas: ha Orban nem lett volna olyan amilyen az illegalis emigransokkal kapcsolatban, mar regen Europa szemetladaja lenne Magyarorszag.
 
Akik szerint az USA-ban olyan nagyon jó élni, javaslom tekintsék át a Trumpszavazókról írt elemzéseket.
A nagyvárosokra koncentrálódik többnyire a "jólét" de koncentráltan lehet megtalálni a nyomort is.
Olyan mocskos mellékutcákat a balkánon sem lehet találni.
A mi pedig a vidéket illeti, sokmagyarországnyi egybefüggő területeken élnek egyik napról a másikra a tönkrement kisvárosok környékén.
Nem a csillogás a valóság.
Soros pedig sohasem a saját pénzét kockáztatja hanem befektetési alapokkal játszik.
Adakozni abból adakozik amit mástól kicsal, és csakis érdekből, de soha valódi jószándékból.
:D mennyire igazad van, erdemes csak Ditroit-ot megnezni. ha tobbet nem, az ingatlan arakat. magukert beszelnek.
 
Választhatunk kormányt 4 évenként, de aki őket irányítja az nem a választó, sőt az EU vezetőit még csak nem is választjuk, azokat kinevezik.

"A kormány, amit az emberek számára hoztak létre különleges érdekeltségeknek a kezén van. Egy láthatatlan birodalom állt fel a demokrácia alakja fölé." Wilson elnök mondta ezt a XX. század elején.

Benjamin Disraeli Anglia volt miniszterelnöke még korábban tudta ezt, még az előző században a 48-as forradalom után mondta: „A világot egészen mások kormányozzák, mint ahogy azok gondolják, akik nem látnak a színfalak mögé.”

Roosevelt 1912. augusztusi beszédében a következőket mondta: „A látható kormány mögött trónol egy láthatatlan kormány, amely nem tartozik hűséggel a népnek, és nem ismeri a felelősséget.” Ők nem azért uralkodnak, hogy a népnek jobb legyen, hanem azért, hogy a hatalmukat kiterjeszthessék, ha kell háborúk és emberek százmillióinak a halálán keresztül. Ezeket a köröket nem lehet felelősségre vonni. Ők a valódi hatalom a világban, és ők azok, akik az államok felett állnak.


Walter Rathenau, a Rothschild család pénzügyi tanácsadója, aki az első világháborúban a császári Németország hadiiparának legfőbb irányítója a következőket írta a Wiener Press 1921. december 24-i számában: „Csupán háromszáz ember, aki mind személyesen ismeri egymást, határozza meg Európa sorsát. Utódaikat is maguk választják ki kíséretükből. Ezek az emberek minden szükséges eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy véget vessenek annak az államformának, amelyet ésszerűtlennek ítélnek." Ez a hatalom hozta létre mind a demokrácia, mind a kommunizmus rendszerét az európai monarchiák eltávolításával, ami előmozdította hatalmuk kiteljesedését.

John F. Kennedy, 1961. április 27-én New Yorkban a Waldorf-Astoria Hotelben tartott beszédében a következőket mondta: „Amivel világszerte szemben állunk az egy monolitikus és könyörtelen összeesküvés, mely elsősorban titkolt eszközökkel éri el, hogy befolyásának a nagyságát megnövelje beszivárgással megszállás helyett, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad választás helyett, gerillákkal teszik ezt este, semmint hadsereggel nappal. Ez egy rendszer, ami óriási emberi és anyagi erőforrásokat toborzott egy szorosan összefonódott, igen hatékony gépezet szerkezetében, mely katonai-, diplomáciai-, hírszerzési-, gazdasági-, tudományos- és politikai műveletekből áll.”

Melitta, gondolod, hogy ezek a híres emberek, amerikai, német, angol elnökök, politikusok nem tudták, hogy mit beszélnek? Folytatni lehetne a felsorolást, de talán ennyi még neked is elég, hogy elhidd, semmire sem megyünk a szavazatainkkal. Tyúkfing...:D
Szerintem ez azért jó mert könnyen szétesszük a kezünket és azt mondjuk semmit sem tudunk csinálni...Hisz mindig jó a saját tehetetlenségünket ismeretlenekre fogni...
 
Asztrál projekció

Tavaly utolsó napjaiban sokat vitáztam vallási témában, sokadjára oda érkeztem a fény dolgaimhoz, s egyből jött a válasz hogy ők is látják sőt beszélgetésben vannak. Eddigi életemben jelelésnek hívom ha a szellem (kozmosz) valamiben a segítségemre van, de hogy beszélgetésbe bocsátkozzak nem volt igényem rá, csak annyi hogy tudjam hol is vagyok éppen, ezt gondolat olvasva azonnal a tudomásomra jutott. Keresem a megoldást a gonoszok létezésére mitől válik az ember gonosszá (lehet hogy nincs igazam amiket itt írok, de látok benne lehetőséget hogy igen). Régebben voltak helyek vagyis egy fórum ahol igen zavart amilyen szavakat rónak rám, nem tudtam hogyan védjem ki, aztán írtam egy önéletrajzi történést, és nem sokára egy talányt. Az első történésre már nem emlékszem mennyi volt az egóm terméke és mennyi volt a szellemé (kozmosz). De a második történés ( talány) az teljes mértékben a szellemé volt, mert kértem hogy a kecske, káposzta, farkas, és a ladik is legyen benne, hát csak a ladik volt benne, filmben kaptam olyan három napra ahogy megfogalmaztam a kérést. Innentől kezdve vittem a fórumokra az írásokat soha nem vetemedett senki olyan szavakra, mint ott kaptam (sajna már bezárt). Nem tudtam megérteni hogy miért volt ez. Most amikor olyan vissza nézésben vagyok gondolkodok az eseményeken, jöttem rá miért sokasodott el annyi emberben a gonoszság. Népmesékről leszoktak az emberek, és az egó mesékben filmekben vannak benne a jelenünkben. Igen kevesek olvassák a világ népmeséit, főleg az olyan meséket amiket a szellem (kozmosz) küldte a leírójának filmben. Volt olyan történet amit nem akartam megírni, hát késztetve voltam hogy az írást megeszközöljem, kaptam a szerelmes slágereket magyart és a világ zenéket is. Gondolatban hallgatom a zenéket amikor szükségem volt rá, de kaptam az érzéseket is, 3 napig dolgozni sem tudtam muszáj volt leírnom a történést. Sajnos sok hitben (vallási tanok) az asztrál világ démonjai közvetítésével íródtak és az emberi egóval, nincs benne a szellem (kozmosz). Fogom kérni a szellemet hogy segítsen olyan történéseket létre hozni aminek a hatásában az emberi gonoszságok szépen lassan vissza találjanak a jóság érzetébe. Kitudjuk mondani is emberséges világban élünk. Értem hogy miért vagyok sokad magammal vitában a médiumi személyekkel, kik rendszeresen beszélgetnek az asztrál világ lényeivel, ők abban a megtestesülésben jelennek meg amire elvárásuk van.
Ühüm....ez hogy csatlakozik a témához?:dr_9:
 
Akik szerint az USA-ban olyan nagyon jó élni, javaslom tekintsék át a Trumpszavazókról írt elemzéseket.
A nagyvárosokra koncentrálódik többnyire a "jólét" de koncentráltan lehet megtalálni a nyomort is.
Olyan mocskos mellékutcákat a balkánon sem lehet találni.
A mi pedig a vidéket illeti, sokmagyarországnyi egybefüggő területeken élnek egyik napról a másikra a tönkrement kisvárosok környékén.
Nem a csillogás a valóság.
Soros pedig sohasem a saját pénzét kockáztatja hanem befektetési alapokkal játszik.
Adakozni abból adakozik amit mástól kicsal, és csakis érdekből, de soha valódi jószándékból.
Miert nem fogadsz Soros ellen a tozsden?
MIndenhol vannak lepukkant reszek, sot elhagyott faluk varosok , lepj egyet es hasonlitgassal kis haziko kozepes es nagy hazakhoz es azt hogy milyen modon es jovedeemmel tudod megvenni fentartani.
A google mapon megnezheted minden allamba varosba telepulesen milyen kategoriaju hazak vannak.
Soros nem csalogatja ki a penzt senkitol ne keverd a brokeros Marcsikaval. Nagyon gazdag ember de a gazdagok soraba 27 .helyen all csak Usaba. A befektetesi alapokbol nem jotekonykodhat, se nem lep le .
A gazdagok ezer fele helyre fektetnek be jotekonykodnak mert az adojuk egy reszebol le tudjak irni.
Nincs meg egy orszag aki ilyen negativ kritikaval legyen azzal aki otthonrol indulva sikeres karriert fut be , es raadasul adakozik is az orszaganak. Raadasul nem politikai partokat finanszeroz otthon hanem a demokracia alapjait es controljat iskolakat osztondijakat stb.
 
az adomanyok, ill. alapitvanyok leirhatok az adobol. :) ennyit a "kiadasokrol" . a szegeny gazdagoknak igy kevesebb adot fizetnek be az orszaguk kasszajaba. nekik van ebbol veszteseg? semmi!
mas: ha Orban nem lett volna olyan amilyen az illegalis emigransokkal kapcsolatban, mar regen Europa szemetladaja lenne Magyarorszag.
Miert kene veszteseg lenni egy gazdag emebrnek ?Te veszetesegert dolgozol?
Egy iskolara vagy uszodara valaki befektet az az orszagnak is jo. Az adozo jovedelem egy reszet lehet csak leirni es befektetni a tobbit be kell fizetnie az adohivatalba. Canadaba is es Usaba is.
Te is adakozhatsz senki nem tart vissza ha van jo jovedelmed.
Gyerek korhazak es minden korhaznak beteg gyerekek iskolainak stb.
 
Miert nem fogadsz Soros ellen a tozsden?
MIndenhol vannak lepukkant reszek, sot elhagyott faluk varosok , lepj egyet es hasonlitgassal kis haziko kozepes es nagy hazakhoz es azt hogy milyen modon es jovedeemmel tudod megvenni fentartani.
A google mapon megnezheted minden allamba varosba telepulesen milyen kategoriaju hazak vannak.
Soros nem csalogatja ki a penzt senkitol ne keverd a brokeros Marcsikaval. Nagyon gazdag ember de a gazdagok soraba 27 .helyen all csak Usaba. A befektetesi alapokbol nem jotekonykodhat, se nem lep le .
A gazdagok ezer fele helyre fektetnek be jotekonykodnak mert az adojuk egy reszebol le tudjak irni.
Nincs meg egy orszag aki ilyen negativ kritikaval legyen azzal aki otthonrol indulva sikeres karriert fut be , es raadasul adakozik is az orszaganak. Raadasul nem politikai partokat finanszeroz otthon hanem a demokracia alapjait es controljat iskolakat osztondijakat stb.

A valódi igaz az utolsó mondatban búvik meg:

Egy bizonyos politikai irányvonalat finanszíroz, tehát beavatkozik a belügyekbe, ráadásképp a médiaoldalon negatív módon.
 
Szerintem nem szabad beleavatkozni mert az korlatokat "contollt" es befolyasolast eredmenyezne.
Minden infot meg kap az aki vasarol a cegrol.
PL A face mikor felkerult a tozsdere mindenki azt mondta tul van arazva igazan nagyon ingadozott + es - baratok kozott is ket tabor alakult ki hisz hasznaltak.....szinte kezdettol tudtak rola , a net az toretlenul megy elore igy beszalltak.
Harom ismerosom is vett $1000.- ert reszvenyt, egy kiszallt aznnal ahogy esni kezdett. Ketto ugy volt vele nem adja el hatha eletre kell....ma kozel az 1000 dolcsijuk 3-4oo0 kozott mozog.
Nyilvan osztonosen is lehet jatszani , a kockazat nem keves.
Az is biztos nem fog olyan cegebekbe befektetni amirol semmit nem tud, nem erdekli es nincs semmi kedve oldalakat olvasgatni a termelesi mutatokat statisztikakat.
Van aki brokerokat biz meg tegye a penzet jo helyre........ ma mar ez kevesbe megy hisz a neten azonnal controllalni lehet ,akar beallitnai is ha zuhana 10% nal tobbet azonnal leallitsa vagy aladasra teszi ahogy be van allitva szemelyre szabva stb.
Sok magyar csinal penz meg kicsibe is .
Spekulacio van aki jol csinalja az penzt csinal, itt nincs erzelmek meg hit egyedul a penz jatszik szerepet.
Tozsde iskolak tanfolyamok vannak meg ingyen is , hogy megismerkedjenek az erdeklodok .
A magyar allampapirokba aki tett ez az offshore buli, aki betett penzt az most jo nagyot kaszal, hisz joval tobbet kap vissza mint az eredeti elkepzeles volt. HOgy az allam nem jar jol , es veszit.....ha o maga nem allitja le akkor miert erdekelne azt aki penzt akar csinalni?
 
Melitta, lehet, hogy ásatag őslény vagyok. Értéket szerintem csak kizárólag a munka teremt, ennek az értéknek a mércéje a pénz. Minden olyan olyan pénzgyarapodás, ami pénz mozgatásán alapul csalás, más pénzének az ellopása, tolvajlás. Hogy törvényes? Akkor törvényes, de akkor is tolvajlás.
 
Kozepes es nagy cegek hitel lehetosege csak is a tozsde, a bankok se akarnak mindenleben kanal lenni es minden ceget hitellel ellatni. Hisz ok is a tozsden vannak. Ok is finanszerozokra varnak.
HA nincs hitel lehetoseg akkor munkahely se lesz mert legyen az autogyar vagy aruhaz lanc a vilagon annyi felre tett penz nincs hogy azt azonnal valaki Kp be kicsengesse.
Mo hitel nekul meghal,mindig valakinek kell finanszerozni. Legyen az eu vagy multi akik hozzak magukkal a lehetoseget is. Egy vasutat Paks2 Olimpia utak es nagy gyarak honan vennenek penzt? Matolcsi nem nyomna penzt nekik . Kutatasokat mibol finanszeroznak a magyar gyogyszergyar is a tozsden is csinal penzt nem is keveset.
Itt a gyarakba adnak bonokat a munkasoknak ami a gyar reszvenye es barmikor bevalthato reszesei a gyar penzugyi reszenek de vehetnek is ok maguk.
HA kapitalizmust epitetek akkor kell szeretgetni ismerkedni ezekkel a modokkal a penz csinalassal leglabbis hogy mukodik ,mert ha egyszer adodik amibe nagyon hiszel es segiteni akarsz a cegnek es meg penzt is csinalni jo ha nem tartod bunnek lopasnak mert te se loptad azt a penzt amit be akarnal fektetni.. HA van 100ezer Ft-od beteszed a bankba hogy kamatozon a kamat is profit jo nem sok, de a Righter lehet jobban fizet.
 
:) Engem nehezen győzöl meg, hogy ez így jól van. Nekem már nem kell kapitalista világ, nekem igazolványom van arról, hogy a korom felmentést ad. Az én anyukám azt tanította, hogy ember és cég addig nyújtózzon, míg a takarója ér. Ha tovább nyújtózik és mindenféle hitelek és tőzsdei akármik során fejleszt, akkor jön a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés forszírozásával és kiderül, hogy az erőltetett fejlődés senkinek nem jó, kivéve azt a néhány tényleges gazembert, aki államok valutáját dönti be a tőzsdén és sodorja emberek milliót nehéz helyzetbe. Utána a morzsákat nem az asztal alá sepri, hanem nagy keggyel segít néhány gyereknek a tanulásban. De inkább tájékoztató füzeteket nyomtat, hogy a balkáni útvonalon hogy lehet a tökágyás közepén haladva kikerülni a határőrt, meg hol talál ügyvédet, ha véletlenül letartóztatják.
Tudom, ebben meggyőzhetetlen vagyok. :)
 
Nyilván nem a 4-5 monitort bámulók keresik a nagy pénzeket, hanem akik befolyással vannak a történésekre. Legjobb példa erre Gyuri bácsi.
Kívülállóknak és monitorbámulóknak hazárdjáték..
Haverom nyomult benne, még oktatta is..- egy szóval jellemezte "szélhámosság"
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,636
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére