A nyílt társadalom védelmét kéri Soros György

Világszerte veszélyben van a demokratikus társadalmi berendezkedése, amelyet fasiszta diktatúráktól a maffiaállamig a zárt társadalmak különböző formái fenyegetnek – írta Soros György, aki saját élettörténetét példaként felhozva figyelmeztet a aggasztó folyamatokra.

„Egy 86 éves magyar zsidó vagyok, aki a második világháború után lett amerikai állampolgár. Hamar megtanultam, mennyire fontos, hogy milyen politikai rezsimek jönnek létre“ – írta Soros, aki Magyarország náci megszállására emlékezve elmondta, valószínűleg őt is megsemmisítette volna a rendszer, ha az apja nem látja át a helyzetet és nem szerez neki és még sok más zsidónak hamis személyazonosságot, amellyel túlélték a vészkorszakot. 1947-ben hagyta el a kommunista uralom alá kerülő Magyarországot, került Londonba és végezte el tanulmányait, amelyekből szintén azt szűrte le, hogy a világban nyílt – a választott politikai vezetéssel működő – és zárt – a manipulált választókat a rendszer szolgálatába állító – rendszerek működnek.

Soros az előbbiek megerősítését tartotta fontosnak, ám mostanra a nyílt társadalmak válságba kerültek. „Mi történt? Az egyetlen magyarázatom az, hogy a választott vezetők nem tudtak megfelelni a választók várakozásainak, akik emiatt csalódtak a demokráciában és a kapitalizmusban. Az emberek úgy érezték, az elit ellopta a demokráciájukat.”


Félre ment a globalizáció
Soros szerint a Szovjetunió összeomlása után a globalizáció újabb lendületnek indult, ám nem vezetett úgy az általános jólét terjedéséhez, mint kellett volna. „Figyelmen kívül maradt a tény, hogy a győztesek ritkán, ha egyáltalán, kárpótolják a veszteseket.”

Közelebb hozta ugyan a világ gazdag és szegény országait, de növelte az egyenlőtlenségeket a gazdag és a szegény országokon belül. A javak nagy része a felső egy százalék kezében összpontosult, az elosztórendszerek nem működtek – adta meg a társadalmi elégedetlenség, az elitellenesség lényegi okát a milliárdos üzletember, aki szerint az EU a nyílt társadalom képviselője, ezért is támogatta a kezdetektől.

„De valami kisiklott. A 2008-as válság nyomán az egyenlők önkéntes társulása hitelezők és adósok kapcsolatává alakult, amelyben az adósok nem tudták teljesíteni kötelezettségeiket, miközben a feltételeket a hitelezők szabták. Ez a viszony sem önkéntes nem volt, sem egyenlő.”

Németország önző
Soros Németország történelmi felelősségét is látja a kialakult helyzetben. Szerinte a II. világháború után az Egyesült Államok olyan politikát valósított meg a Marshall-tervvel, amely segített talpra állítani Európát, ezzel szemben a 2008-as válság után az EU vezető állama, Németország a szűkkörű érdekeit szolgáló megszorítási programot kényszerítette az EU-ra. Az egyesítés előtt Németország az integráció motorja volt, ám az NSZK és az NDK újraegyesítése túl költségesnek bizonyult, így 2008-ban Németország nem érezte elég erősnek magát ahhoz, hogy újabb kötelezettségeket vállaljon át. „Angela Merkel helyesen érzékelte választói akaratát, és állt ki amellett, hogy minden ország magáért feleljen. Ez volt a dezintegráció kezdete.”

Trump is diktátor szeretne lenni
A demokrácia mostanra krízisbe jutott, még az Egyesült Államok, a világvezető demokráciája is olyan embert választott, aki diktátor szeretne lenni. „Enyhített ugyan megnyilatkozásain megválasztása óta, de sem a viselkedésén, sem a tanácsadói összetételén nem változtatott. A kabinetje hozzá nem értő szélsőségesekből és nyugdíjas tábornokokból áll.” Soros szerint az Egyesült Államok képtelen lesz világszerte a demokrácia védelmére kelni .

Putyin vészesen erősödik
Az EU veszélyben van az orosz elnök befolyásának növekedése miatt is. Megérezte, hogy zárt társadalomként működő rendszere gyenge, földgázalapú gazdasága növekedésre képtelen, befolyását nem tudja megőrizni a volt Szovjetunió területén megjelenő színes forradalmakban. Így a médiát ellenőrzése alá vonva, hamis hírekkel operálva dezorientálta a külvilág társadalmait – így választották meg Trumpot is. Ugyanez történhet a 2017-es választási évben Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, ahol mindkét esélyes vezető Putyinhoz közelít.

Soros párhuzamot vont a gazdasági krízissel, a menekültválsággal nehézségbe került EU és az 1990-ben széteső Szovjetunió között. Ahhoz, hogy az EU ne végezze úgy, ahogyan a Szovjetunió, össze kell fogniuk mindazoknak, akik hisznek az EU-ban – vélte Soros.

NYG

Soros1.jpg
 
:) Engem nehezen győzöl meg, hogy ez így jól van. Nekem már nem kell kapitalista világ, nekem igazolványom van arról, hogy a korom felmentést ad. Az én anyukám azt tanította, hogy ember és cég addig nyújtózzon, míg a takarója ér. Ha tovább nyújtózik és mindenféle hitelek és tőzsdei akármik során fejleszt, akkor jön a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés forszírozásával és kiderül, hogy az erőltetett fejlődés senkinek nem jó, kivéve azt a néhány tényleges gazembert, aki államok valutáját dönti be a tőzsdén és sodorja emberek milliót nehéz helyzetbe. Utána a morzsákat nem az asztal alá sepri, hanem nagy keggyel segít néhány gyereknek a tanulásban. De inkább tájékoztató füzeteket nyomtat, hogy a balkáni útvonalon hogy lehet a tökágyás közepén haladva kikerülni a határőrt, meg hol talál ügyvédet, ha véletlenül letartóztatják.
Tudom, ebben meggyőzhetetlen vagyok. :)

Nem akarlak meggyozni orulok,ha elolvastad azt ahogy en latom a kapitalizmust. Nyilvan aki tozsdezni akar annak mint minden szakmaban alaposan meg kell ismernie ,tanulnia legalabbis a buktatokat hogy elkerulje.
Tozsdere az emberek maguk sajat elhatarozasbol mennek es sajat elgondolasuk utan dontenek mennyit mit es kinek veszik meg a reszvenyeit.
Nem csak a tozsden de barmin lehet bukni ,devisa hitelen , aruhitelen stb.
Regen nem csak neked masnak is mondtak addig nyujtzkodj meg a takarod er,csak hogy a vilag ezen tullepett, igy se auto se lakas semmi nem lenne az tobbseg tulajdonaba. Ez ervenyes volt a szoc idokre mert ott hitel nem nagyon volt , hanem tanacsi lakas es szovetkezeti vagy akinek sikerult nagyobb toket osszegyujteni az beugrott egy oroklakasba. A lakas hiany egekbe volt. Sokan disszidaltak mert egyszeruen nem volt lakas megoldas. az emberek nagyreszenek nem volt a fuszekliba 100ezrek milliok. Hogy vettek volna autot a szoc autok becsodoltek a nyugati meg 10 szeres arral volt.
 
Nyilván nem a 4-5 monitort bámulók keresik a nagy pénzeket, hanem akik befolyással vannak a történésekre. Legjobb példa erre Gyuri bácsi.
Kívülállóknak és monitorbámulóknak hazárdjáték..
Haverom nyomult benne, még oktatta is..- egy szóval jellemezte "szélhámosság"
Senki nem befolyasolja a tozsdet , mert mindenki maga donti el mi az ami szerinte jo uzlet es penzt hoz. Soros is szokott bukni , de o se befolyasolja hanem nyilvan nagy penzzel nagyot szakithat vagy bukhat.
A haverod nem csinalhatta jol ha abba is hagyta es meg szelhamossagnak is tartsa.
A bevandoralsi kotveny is szelahmossag? jogi volnatkozasba igen hisz csak az johet be akinek penze van.De mint allampapir nem szelhamossag mert fizet a magyar allam mint a katonatiszt meg ugy is hogy bukik rajta, ezert nem szelhamossag, ha nem fizetne az mas kerdes ....az meg rendorsegi ugy lenne.
 
Nem a tőzsdét befolyásolják, hanem a történéseket.Igen a profit annál nagyobb. minnél nagyobb tőkét helyezel az adott pozicióra .Az igazán nagy pénzeket nem bízzák a véletlenre vagy a jóistenre.A szoftvereket és a megírt algoritmusokat a 4-5 monitort nézegetők használják. (az ezeket megbízók meg különösen hazárdíroznak)
Ezek a pénzemberek olyan hatalommal bírnak, hogy az már életveszélyes. Láttad a Kersztapát,nem? Ott is ez megy,csak kicsiben.Politikusokat vesznek meg akár nemzetközi szinten!!,törvényeket hozatnak, ne monnd már, hogy nincs ráhatása az eseményekre.
soros-godfather-21.jpg

De igazad van ,Soros is szokott bukni, legutóbb Hillary-vel..
soros and hillary.jpg
 
A keresztapa egy film amibe rengeteg ember fantaziaja es szovegkonyve szerepel,meg ha a storynak van valos alapja is de kozel se hasonlithato a mai tozsdere es nem keverendo a tozsde a korupcioval. 1970 korul kerult bemutatasra ,arra ma 2017 ben hivatkozni.............majd felevszazad. Miert nem elore lepkedunk es miert allandoan a multba visszafele.?

Bill Gates befektetesei tettek lehetove a computer tomeges elereset. Az olasz mafia nem alkotott semmit csak gyilkolaszott es buncselekmenyeket kevettek el. Pozitiv peldakat kell hozni nem az alvilagot.
 
Most akkor a tőzsdei munka mi ? Mű hímzés ?
Próbáltar mar két három napot egybe lehúzni 4-5 monitor előtt ?
Mongggyuk úgy tetnapokon mikor hajráznak az európai tőzsdek az amerikai libikokazik a japán tőzsde meg az égbe megy .
Próbáld és utána megkérdezlek mennyire nem munka ?
A tőzsde NEM szerencsejáték ! Hanem ész munka
Sacc/kb 2 perc alatt elvesztheted egész életed keres menyét HA kihagy az agyad
Monggyuk épp egy poszton monyolsz a canadahunon ahelyett hogy a a másik négy monitort bámulnad
Nem, nem munka, mert nem teremt értéket. Ahogy az sem munka, ha valaki hatalmas erőfeszítéssel átmászik más kerítésén, hogy megdézsmálja a veteményt.
 
Nem akarlak meggyozni orulok,ha elolvastad azt ahogy en latom a kapitalizmust. Nyilvan aki tozsdezni akar annak mint minden szakmaban alaposan meg kell ismernie ,tanulnia legalabbis a buktatokat hogy elkerulje.
Tozsdere az emberek maguk sajat elhatarozasbol mennek es sajat elgondolasuk utan dontenek mennyit mit es kinek veszik meg a reszvenyeit.
Nem csak a tozsden de barmin lehet bukni ,devisa hitelen , aruhitelen stb.
Regen nem csak neked masnak is mondtak addig nyujtzkodj meg a takarod er,csak hogy a vilag ezen tullepett, igy se auto se lakas semmi nem lenne az tobbseg tulajdonaba. Ez ervenyes volt a szoc idokre mert ott hitel nem nagyon volt , hanem tanacsi lakas es szovetkezeti vagy akinek sikerult nagyobb toket osszegyujteni az beugrott egy oroklakasba. A lakas hiany egekbe volt. Sokan disszidaltak mert egyszeruen nem volt lakas megoldas. az emberek nagyreszenek nem volt a fuszekliba 100ezrek milliok. Hogy vettek volna autot a szoc autok becsodoltek a nyugati meg 10 szeres arral volt.
Az addig nyújtózz, amíg a takaród ér elvet nem a szocializmusban találták ki, hanem a kapitalizmusban.
Melitta, mire jó a hatalmas ütemű fejlődés? Ennek következménye, hogy a háztartási gépek 6-7 év élettartamra vannak programozva, utána ki lehet dobni és újat kell vásárolni. Minek? Ismerek olyan Szaratov hűtőszekrényt, amelyik még most is működik. Van olyan Rakéta porszívóm, ami működik, és jól. És ebből kérlek, ne azt vond le, hogy Putyint dicsőítem. Azt mondom, hogy normális tervezéssel, normális termékekkel nincs szükség olyan mértékű fejlesztésekre, amiket csakkizárólag a szentséges hitellel lehet megvalósítani. Egyáltalán nincs szükség a pénz, az isteni Pénz mesterséges manipulációjával olyan helyekről elvonni a pénzt, ahol megdolgoztak érte, olyan helyekre csoportosítani, ahol a mozgatását végzik.

Láthatod, hogy a Pénz, a Hitel országokat dönt csődbe, embereket, dolgozó embereket taszít nyomorba. Nem igaz, hogy Görögországnak és Olaszországnak normális helyzetben a csőd szélén kellene táncolni. Csak olyan címeres gazemberek közreműködésével lehet ilyen helyzeteket kialakítani, akik a saját pénzintézeteik érdekében nem restellik kiszivattyúzni egy ország értékeit.
 
Gondolod Putyin nincs nyakig eladosodva?
A fejlodes fontos, mert ahogy a nehez fizikai munka mosogep, egeszsegtelen munkak az eletuket hosszabbitottak meg a sok sok betegseg kutatas eredmenyekent.
Lehet meg loval szantani de meg az orszagot se lehetne mar ig megetetni, lehet tarisznyaval es hamuba sult pogacsaval vilagga emnni szerencset probalni, de lehet celba se ernenk a repulogep vonat auto nelkul.
 
Nyilván nem a 4-5 monitort bámulók keresik a nagy pénzeket, hanem akik befolyással vannak a történésekre. Legjobb példa erre Gyuri bácsi.
Kívülállóknak és monitorbámulóknak hazárdjáték..
Haverom nyomult benne, még oktatta is..- egy szóval jellemezte "szélhámosság"

Hát persze, mivel azok a bizonyos tőzsdén kipukkanó lufik időpontja megtervezett. Azok, akik tudják mikor fog megtörténni, még a válságokon is nyernek.



Szerintem ez azért jó mert könnyen szétesszük a kezünket és azt mondjuk semmit sem tudunk csinálni...Hisz mindig jó a saját tehetetlenségünket ismeretlenekre fogni...

Ez a film bizonyítja, hogy az emberek nagyon jól tudják, hogy mit művelnek velük, miért és ki miatt kell elszenvedniük a pénztelenséget. Azért csodálkozott el az elit, amikor minden mesterkedésük ellenére nem győzött Clinton, mert épp ellenük szavaztak. Ha Trumpot nyomták volna, akkor Clintont választották volna meg.

Persze tévednek, ha azt hiszik, hogy a republikánusokat nem ugyanazok irányítják, akik a demokratákat, mert csak annyi változott, hogy Trumppal nehezebb dolguk lesz. Bárcsak mondhatnám, hogy nekünk magyaroknak mi közünk ehhez? Nem mondhatom. :(
 
Utoljára módosítva:
Partszelrol be dumálni és nem tudni miről is beszélni
Az azeee merész vállalkozás
Kockáztattak valaha is ?
Ültél mar és így tan tudod vagy tan érzed milyen azt nézni
Mit tesz 50 ezer amerikai dollár a következő 30 másodpercben ?
Nem tudom neked leírni mert nem vagy meg felfogja SEM !
Nem ám ertoje !

Javaslom bámuld tovább a monitorodat..
 
Tugggyak mmmaaaaaaaa, vazzzeeeeee, he? :) Haaaa tugggyaaaakkkkkkkk? Bennmaradt a szerszámosláda a szááááájjjjjjjacskáááádddbannnnn?????????????? :)
 
Mar hogy a bűnbánatba ne teremtene értéket , nem is akármilyet !
Teremt céget és életbe tart ,ezzel termel értéket ( pl. Rézbánya )
Továbbá munkahelyet teremt amiben kereshet a pooogar .
Mi ez HA nem értek teremtés ?
Pénz pénzt termel ezt azzzee arrafelé is tugggyak maaa
A rezbanya részvenyem megmenti a bánya bezárásátol ergo a csődtől a bányát
Ezzel megmentek néhány mexikói családot az éhenhalastol .
Profitot termelék a zsebemben bele és a bánya működik .
Mindenki jól jár !
A bussinesi credo(m) - az üzlet akkor jó HA mindkét fel abba jól erzi magát !
Rossz a példa a kerítéses lopással - mert a tőzsde Nem arról szól !
Feletek a tőzsde egy vak ló most tanulhatják néhány rövifnadragos
Hogy mikor lesznek profik ? HU az meg joooo messze van
Egymás zsebében való turkalasrol kene leszokni legelobb
1. Nem én kezdtem dicsérni a más vagyonát, amit "szerzett", ergo nem én turkálok más zsebében.
2. A pénzt a bankjegynyomda termeli. A pénz mennyisége állandó, a világ jegybankjai szabják meg a mennyiségét. Attól, hogy valakik mindenféle műveletekkel innen oda, és onnan ide csoportosítják nem szaporodik. Annyi történik, hogy ami egyik helyen hiányzik, az a másik helyen pluszként jelenik meg. Ha néhány mexikó család nem hal éhen a tőzsde okán, akkor néhány délafrikai család elhalasztja az ülőgarnitúra cseréjét.

Ha a tőzsde szaporítja a pénzt, az még további inflációhoz vezet. Ugyanis a pénz értékét a mögötte levő fedezet határozza meg. Ha annak a mennyisége nem változik, akkor a több pénz kevesebbet ér.
 
Utoljára módosítva:
Gondolod Putyin nincs nyakig eladosodva?
A fejlodes fontos, mert ahogy a nehez fizikai munka mosogep, egeszsegtelen munkak az eletuket hosszabbitottak meg a sok sok betegseg kutatas eredmenyekent.
Lehet meg loval szantani de meg az orszagot se lehetne mar ig megetetni, lehet tarisznyaval es hamuba sult pogacsaval vilagga emnni szerencset probalni, de lehet celba se ernenk a repulogep vonat auto nelkul.
Melitta, mire jó a hatalmas ütemű fejlődés? Ennek következménye, hogy a háztartási gépek 6-7 év élettartamra vannak programozva, utána ki lehet dobni és újat kell vásárolni. Minek? Ismerek olyan Szaratov hűtőszekrényt, amelyik még most is működik. Van olyan Rakéta porszívóm, ami működik, és jól. És ebből kérlek, ne azt vond le...
Éppen csak nem nevezhető fejlődésnek az élettartam csökkenését a technikai berendezéseknek.
A környezetkímélésnek is ellentmond.
 
Éppen csak nem nevezhető fejlődésnek az élettartam csökkenését a technikai berendezéseknek.
A környezetkímélésnek is ellentmond.
Élettartam csökkenés ? Nem ! Élettartam csökkentés = gondossan megtervezett környezet szennyezés,
a végfelhasználók tudatos, módszeres becsapása, hivatkozva a fejlesztésre, ami legtöbbször csak
éppen annyi, hogy az újonnan legyártott eszköz alkatrészei ne legyenek kompatibilisek az előzőével,
így a régi javíthatatlanná válik - kuka.
 
A keresztapa egy film amibe rengeteg ember fantaziaja es szovegkonyve szerepel,meg ha a storynak van valos alapja is de kozel se hasonlithato a mai tozsdere es nem keverendo a tozsde a korupcioval. 1970 korul kerult bemutatasra ,arra ma 2017 ben hivatkozni.............majd felevszazad. Miert nem elore lepkedunk es miert allandoan a multba visszafele.?

Bill Gates befektetesei tettek lehetove a computer tomeges elereset. Az olasz mafia nem alkotott semmit csak gyilkolaszott es buncselekmenyeket kevettek el. Pozitiv peldakat kell hozni nem az alvilagot.
A fenét nem ugyanúgy megy a pénzvilágban is.
Csak takartabban.És pont a korrupció az egyik fegyvere.
Életeket is tönkretesznek,zsarolnak is.
 
1. Nem én kezdtem dicsérni a más vagyonát, amit "szerzett", ergo nem én turkálok más zsebében.
2. A pénzt a bankjegynyomda termeli. A pénz mennyisége állandó, a világ jegybankjai szabják meg a mennyiségét. Attól, hogy valakik mindenféle műveletekkel innen oda, és onnan ide csoportosítják nem szaporodik. Annyi történik, hogy ami egyik helyen hiányzik, az a másik helyen pluszként jelenik meg. Ha néhány mexikó család nem hal éhen a tőzsde okán, akkor néhány délafrikai család elhalasztja az ülőgarnitúra cseréjét.

Ha a tőzsde szaporítja a pénzt, az még további inflációhoz vezet. Ugyanis a pénz értékét a mögötte levő fedezet határozza meg. Ha annak a mennyisége nem változik, akkor a több pénz kevesebbet ér.

Tévedések vannak ám!
Egyrészt George befektetési pénzalapokat kezel. Nem pár ezer, hanem pár milliárd tallért.
Annak azért van súlya. Már a pénzpiac szempontjából. Nomeg torzító hatása. És nincs egyedül.
Másrészt mára odáig fajult a pénzrendszer torzulása, hogy óriási adósságok halmozódtak fel, óriási kamatterhekkel,
mára adósokra és hitelezőkre osztható a világ.
És itt van az a bizonyos eb elhantolva. Mára olyan kamatszorzók lettek képezve, amiért pár tíz éve még uzsorabűntettért felelt a pénzkufár.
DE a bankrendszer illegális pénzgyártása nagyobb gond. Nem létező virtuális pénzeket ad ki horribilis kamatra.
Ahogy azt egyszer állítólag Raimondo Montecuccoli mondta, a háborúhoz három dolog kell: Pénz, pénz, és pénz.
háború pedig befolyásért és hadianyagfelhasználásért kell. Újabban népességcsökkentésért és selejtezésért...
 
Utoljára módosítva:
Bill Gates befektetesei tettek lehetove a computer tomeges elereset. Az olasz mafia nem alkotott semmit csak gyilkolaszott es buncselekmenyeket kevettek el. Pozitiv peldakat kell hozni nem az alvilagot.

Mit fektetett be William Gates? Pár tallérért megvett egy flopys oprendszert, amit sokszoros áron eladott az IBM-nek.
Ma is ezt a taktikát alkalmazzák. Csórták az egeret, az ablakozós rendszert, a táblázatkezelő ötletét, a mosaic böngészőt, a "C" nyelvet, a UNIX, POSIX megfelelést, minden technológiát, most pedig az identitásodat, tartózkodási helyedet, érdeklődési körödet. Utóbbiakat el is adják holmiféle "hárombetűs cégek"-nek.

A computer tömeges elterjedését Steve Jobs / Apple, IBM, Xerox, DEC, INTEL, Commodore, Atari, Compaq segítette.
Gates mindössze szemfüles üzletelő.
 
Utoljára módosítva:
A rossznyelvek szerint megesküdött, hogy még életében tönkreteszi európát, bosszúból.
Az angolok például máig orrolnak a font megrázásáért.
Tavarish Putyin pedig elfogatóparancsot adatott ki ellene és a bandája ellen.
Mi pedig láttuk a szervezetei által migránsoknak terjesztett illegális (!) útvonalakat tartalmazó térképes útleírásokat.
Ennek kapcsán tízezrek haláláért felelős.
Alapvetően a báránybőrében egy farkas lakozik.


Ha Európát - egyelöre - nem is, de...azt irja a zerohedge, hogyan tette tönkre a Demokrata Pártot:
http://www.zerohedge.com/news/2017-01-01/how-george-soros-destroyed-democratic-party
 
Miért is keverem? Talán, ha tényekkel ezt alá tudnád támasztani, az szuper lenne.
Hozd te a tényeidet, én már arra sem emlékszem mi volt az első üzeneted amiben össze nem illő dolgokat mostál össze .Miért nem válaszoltál frissiben?
Hexe54 írta:
Az 1848-s 12 pont,"Mit kiván a magyar nemzet." 9. pontja: Nemzeti Bank. (nekem ugy tanitották, ez alatt azt kell értenem, hogy önálló pénzkibocsátási jogkör).

A végeredmény, s az 1849-s világosi fegyverletétel ismert. A történelmi tények ma már kutathatóak.
Itt kevered jóskapista.
1848 nem azért bukott el mint hiszed!
Nem az önálló Nemzeti Bank hiánya vagy léte miatt.
Egyáltalán nem a 9. pont miatt!
Így van az a katekizmussal is. Hiába tanulsz be egy szöveget attól még az összefüggéseket nem ismeri az aki a katekizmust felmondja.
Annak való a bemagolás aki nem lát összefüggéseket.
Épp ezt nevezik demagógiának:
Megjegyezhető rövid szövegeket betanulni bedugni a fülekbe.
'48 a (nemzetközi) Nagy-politika érdekei, valamint a gazdasági gyengeségünk, a katonai túlerő és geopolitikai elhelyezkedésünk amiatt bukott el.
Ez egy olyan komplex ügy hogy nem egyetlen pontban foglalható össze.
Felejted 48 katonai vereségét belekevergetni ide.
Még ha csak ezt a tömörítettet olvasnád is el
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tar...14/az-onvedelmi-haboru/a-szabadsagharc-bukasa
De van ennek a 48 nak hosszabb irodalma is.
De minek olvasgatnál olyanról: Miért buknak el háborúk? Volt abból sok a világban.
Miért bukott Vietnamban Amerika.Miért bukott az újvilági függetlenségi háborújában Anglia és Franciaország? Miért bukott Európában Napóleon?Miért bukott a római birodalom?
Miért bukott István angol király a polgárháborúban,Mért nem győztek egymás ellen Mauddal?
Miért nem tudta megtartani Ukrajna Krímet?Miért buknak el háborúk?
Felejted el, 48 katonai vereségét belekevergetni ide.
 
Utoljára módosítva:
Hozd te a tényeidet, én már arra sem emlékszem mi volt az első üzeneted amiben össze nem illő dolgokat mostál össze .Miért nem válaszoltál frissiben?
Itt kevered jóskapista.
1848 nem azért bukott el mint hiszed!
Nem az önálló Nemzeti Bank hiánya vagy léte miatt.
Egyáltalán nem a 9. pont miatt!
Így van az a katekizmussal is. Hiába tanulsz be egy szöveget attól még az összefüggéseket nem ismeri az aki a katekizmust felmondja.
Annak való a bemagolás aki nem lát összefüggéseket.
Épp ezt nevezik demagógiának:
Megjegyezhető rövid szövegeket betanulni bedugni a fülekbe.
'48 a (nemzetközi) Nagy-politika érdekei, valamint a gazdasági gyengeségünk, a katonai túlerő és geopolitikai elhelyezkedésünk amiatt bukott el.
Ez egy olyan komplex ügy hogy nem egyetlen pontban foglalható össze.
Felejted 48 katonai vereségét belekevergetni ide.
Még ha csak ezt a tömörítettet olvasnád is el
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tar...14/az-onvedelmi-haboru/a-szabadsagharc-bukasa
De van ennek a 48 nak hosszabb irodalma is.
De minek olvasgatnál olyanról: Miért buknak el háborúk? Volt abból sok a világban.
Miért bukott Vietnamban Amerika.Miért bukott az újvilági függetlenségi háborújában Anglia és Franciaország? Miért bukott Európában Napóleon?Miért bukott a római birodalom?
Miért bukott István angol király a polgárháborúban,Mért nem győztek egymás ellen Mauddal?
Miért nem tudta megtartani Ukrajna Krímet?Miért buknak el háborúk?
Felejted el, 48 katonai vereségét belekevergetni ide.


Aha.


Minösitünk, tények nélkül. Akkor én is minösitenék: ez tipikusan a demagóg s bevett szocionneolibsi megközelités. Kiragad egy tól-ig valamit, ami elötte volt, azt hanyagolja, ami utána volt azzal nem foglalkozik.
Ugyanis a pénzügyi elképzelések boritották ki a bilit, s lett a gazdasági probléma a következmény - s a katonai erö meg annak a következménye..

Akkor néhány ténynek - nem a hamis"tudás"tárból méltóztassék ex-katedra nagytudású észosztónak tájékozódni, meg nem is a Kiskegyedböl meg a Blikkböl. Vagy a szabadszerkesztésüekböl. S
tessen szives csillogó szemmel utánanézni,
-ki volt 1848-ban a Habsburgok pénzügyminisztere.
-tessen megkapargatni, miért is fontos az önálló pénzkibocsátás,
-majd ezt megpántlikázni az 1840 körüli cári orosz kötvénykibocsátási tevékenységgel.

Ha mindez a felhomályosulás kivánatos folyamatát elinditotta, akkor még két idézet segithet.

1. A politikában semmi sem történik véletlenül. Ha valami mégis véletlennek tűnik, azt biztos, hogy úgy tervezték meg.
2. Adjátok meg nekem a pénzkibocsátás jogát és akkor nem érdekel ki hozza a törvényeket

S akkor tán tessen arra is válaszolni, miért is támadta meg a cár Magyarországot?! Csak, ugy, játszásiból? Olyanja volt, s kiváncsi volt a magyar huszárok zsinórozására, vagy mi? Vagy nem volt pénze egy IBUSZ-szervezésü hortobágyi csíkós/gulyástúrára?


Kellemetes épülést! Van potenciál.
 
Utoljára módosítva:
Ühüm....ez hogy csatlakozik a témához?:dr_9:
Igen, mert lehetsz lojális a gonoszokhoz, de ettől még ők azok lesznek amik voltak ( GONOSZOK ). Írhatják hogy hogyan kezdték az életüket, mit hoztak létre, NEM MAGADBAN LÉTEZEL A BOLYGÓN. Hadi-ösvényt járják az emberiség ellenében, de miért? Ennyi lenne az ember! :(
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,590
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére