Átalakította kormányát a kanadai miniszterelnök

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kedden átalakította kormányát. A külügyi tárcát Chrystia Freeland korábbi kereskedelmi miniszter kapta, aki az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményről (CETA) szóló tárgyalásokat vezette.

Freeland új megbízatása aggodalmak közepette történt. Donald Trump január 20-án hivatalba lépő megválasztott amerikai elnök kijelentette, miszerint újra akarja tárgyalni, sőt akár felmondani az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt (NAFTA), illetve jó kapcsolatokat szeretne ápolni Moszkvával.

Az ukrán származású Freelandet 2014-ben tiltották ki Oroszországból, miután Moszkva egy sor büntetőintézkedést hozott több kanadai tisztségviselővel szemben. Freeland Vlagyimir Putyin orosz elnök bírálójának számít. A kanadai politikus Stephane Diont váltja a külügyi tárca élén.

Először alakítja át a kormányát
A kereskedelmi tárcát Francois-Philippe Champagne veszi át. Az új bevándorlási miniszter a szomáliai bevándorlóként Kanadába érkezett Ahmed Hussen lesz. A jogi végzettségű Hussen volt az első szomáliai származású kanadai, akit 2015-ben a kanadai parlamentbe választottak.

John McCallum, aki bevándorlásügyi miniszterként 39 ezer szíriai menekült befogadását felügyelte, lemond törvényhozói tisztségéről, hogy Kanada Kínába akkreditált nagyköveteként folytassa politikai pályafutását. Kanada és Kína szabadkereskedelmi megállapodást szándékozik kötni a jövőben.

Trudeau első ízben alakította át kormányát 2015. októberi megválasztása óta. Akkor olyan kormányt alakított, amelynek felét női miniszterek alkották. Az átalakítást követően 15 női, és 14 férfi tárcavezető van Trudeau kormányában.

Trudeaau 2.jpg
 
így van .... ha az amerikaiak már nem akarnak csapatokat küldeni az orosz határra, Trudeu azért még küld katonákat? Vagy ha a politikai széljárás változik, akkor Ő sem hangoskodik?

Az amerikaiak nem is nagyon akartak, Kanadát noszogatták a nagyobb NATO részvételre. Nem tudom végül is küldtek-e...
Miért haragszol ennyire Trudeura?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,649
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére