Londoni merénylet – Scotland Yard: három halottja és legalább húsz sérültje van a támadásnak

A Scotland Yard tájékoztatása szerint négyen meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában szerdán elkövetett merényletben.

Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese szerda esti sajtótájékoztatóján elmondta: a halálos áldozatok között van egy rendőr, akit a támadó a parlament épületénél megkéselt. Rowley szerint a rendőrség úgy véli, hogy a másik halott a merénylő, akit a parlamentnél járőröző rendőrök lelőttek.
A főparancsnok-helyettes szerint a rendőrség jelenleg abból a feltételezésből indul ki, hogy egy merénylő volt. Személyazonosságáról a hatóságok egyelőre semmit nem közöltek.
Nem sokkal korábban olyan médiaértesülések is felmerültek, hogy a merénylethez használt járműben ketten ültek.

Mark Rowley elmondta: a merénylő a brit parlament melletti Westminster-hídon először a gyalogosok közé hajtott, majd járművével a parlament híres óratornya, a Big Ben mellett a híd korlátjának ütközött.
Ezután megpróbált bejutni a parlament épületébe, és eközben megkéselte a parlament kapuját őrző járőrosztag egy tagját, aki a helyszínen meghalt.

A fegyveres rendőri egység másik tagja lelőtte a támadót – mondta a Scotland Yard főparancsnok-helyettese.
Rowley hangsúlyozta: a parlament és környéke teljes rendőrségi zárlat alatt van, mert a Scotland Yard meg akar győződni arról, hogy nem készül újabb merénylet.
Az egyik sérültet a Temzéből mentették ki; ő valószínűleg a gyalogosokat gázoló autó elől menekülve ugrott a folyóba.

Mark Rowley alig két héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Scotland Yard kampányt indított a lakosság aktív bevonására a terrorcselekmények megakadályozását célzó információszolgáltatásba. A kezdeményezést bevezető március 6-ai tájékoztatóján elmondta: a hatóságok 2014 júniusa óta 13 potenciális terrorakciónak vették elejét, és ötszáz terrorellenes nyomozás van folyamatban.
A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője annak idején elmondta azt is, hogy a brit szolgálatok 2014 óta átlagosan csaknem minden nap őrizetbe vettek egy-egy embert terrorcselekmények előkészítésének gyanújával.
Március eleji sajtótájékoztatóján kijelentette: az elhárító ügynökségek figyelme a meglehetősen egyszerűen végrehajtható késeléses támadásoktól a járművekkel megkísérelt merényleteken át a tűzfegyverrel elkövetett terrorcselekmények lehetőségéig terjed.
A szerdai londoni merénylet után a francia miniszterelnök közölte, hogy a sérültek között francia iskolás gyermekek is vannak.
A parlamenttel szemközt lévő St. Thomas kórház orvosai a médiának arról számoltak be, hogy az odaszállított sérültek közül többnek az állapota válságos.

Theresa May miniszterelnök a támadás idején a parlament épületében tartózkodott, de a Scotland Yard egyik terrorelhárító egységének kíséretében, szolgálati járművével visszatért a közeli Downing Streetre.
May szerda estére összehívta a kormány rendkívüli események idején ülésező tanácskozó csoportját (COBRA).
A szerdai támadás a legsúlyosabb terrorcselekmény Londonban azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 ember megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

Nagy-Britanniában továbbra is a második legmagasabb készültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás szerint súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen.
Ezt a készültségi fokozatot a brit kormány 2014 augusztusában léptette életbe, azzal az indokkal, hogy az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.
Ezt a fokozatot sem a szerdai merénylet előtt, sem közvetlenül utána nem léptették életbe.

(MTI)

london.jpg
 
Nem gondolod ,hogy 1200 menekultet nem fogadtok csak 500 -at azt is ilyen szoveggel kiserve, de van jogalapotok masokat kritizalni akik 100ezreken segitenek?

Nem kritizálunk senkit, minden ország úgy oldja meg a demográfiai problémáját ahogy akarja ... ha Kanadának évenként 300.000 új állampolgárra van szüksége, semmi közünk hozzá.
De mi is elvárjuk, hogy mások ne eröltessék ránk az ötleteiket.
 
Valóban örülnünk kell, ha Kanada ki tudja válogatni azokat a jóindulatú, békés muszlim családokat, akik hasznos polgárai lesznek az országnak. Nagyon jó, hogy önkéntesek segítik a beilleszkedést és fogják a családok kezét, amíg nem lesznek képesek önállóan intézni a dolgaikat.
Ahogyan itt is többször felmerült már, a megindult népesség zöme nem békés családokból áll. Az alap kultúráltságuk muszlim viszonylatban is szegényes. Való igaz, hogy ők sem mind szélsőséges, gyilkolásra kész emberek. A többségük békés, élni akaró ember, akitől a gyilkolás távol áll.

Ugyanígy az 1930-as, 40-es évek Németországában az emberek többsége békés, jó szándékú, jóindulatú ember volt, akik soha nem kezdeményeztek volna háborút, gyilkosságokat. A németeknek az a töredéke, akik vallották a hitleri ideológiát és hívei voltak a háborúnak és a gyilkolásnak, elegendő volt Európa lángra lobbantásához és milliók halálához. A békés többség néma csendje kísérte a tevékenységüket. Tartok tőle, hogy a muszlimok esetében hasonló helyzetbe kerülhetünk. Az agresszív, szélsőséges kisebbség elegendő akár egy világégés kirobbantásához, miközben a békés többség rémülten hallgat, vagy bátortalanul bólogat.
 
A fészkes csuda érez bármi negatívot a bajban levőkkel szemben. Mint azt már ezredszer tárgyaljuk, nem hiszem el, hogy azok az emberek, akik nem háborús övezetből jönnek, akkora bajban lennének, hogy menekülteknek lehetne nyilvánítani őket. Ezért nem hiszem, hogy megilletnék őket azok a kedvezmények, amik a Genfi Konvenció által meghatározott menekülteket megilletik. Sőt, ebben a kontextusban nem is nevezném menekülteknek őket, mert a köznapi pongyola szóhasználat keveredésre adhat okot. És ehhez nem kell semmiféle negatív érzelem, elég olvasni és az olvasottakat értelmezni tudni. Tudod, a PISA teszt ezt méri.

Nem érzed, hogy a menekültjog elismerésének quotája és a háborus területekröl jöttek aránya nem korrelál magyarországon? Az IS birtokában 2015-ben még nagyobb területek voltak mind Nagybritania.
-
Megjegyzem, hogy egyre több Török politikai menekült van No.-ban pedig Törökország Nato-partner és nem "háborus övezet". Nem gyözök a honfitársaidra utalni, akik az AVO elöl és nem pedig "háborus övezetböl" menekültek.
-
Akárhogy mosakodsz itt kedves Cdurmol, csak minden mondatod arrol szol, hogy "el-velük". Még mindig nem vagy hajlando elismerni, hogy a menekülésben levök érdeke legitim.
 
Nem kritizálunk senkit, minden ország úgy oldja meg a demográfiai problémáját ahogy akarja ... ha Kanadának évenként 300.000 új állampolgárra van szüksége, semmi közünk hozzá.
De mi is elvárjuk, hogy mások ne eröltessék ránk az ötleteiket.

Akkor ki kene lepni az Eu bol es meg egy keritest felhuzni.
Meg NATo tag es EU tag Mo addig nem vonhatja ki magat a kozos dontesekbol amit raadasul veziretek meg is szavazott. Azt az 1130 befogadast ami vegul is 500 fore zsugorodott ossze.
 
Ez a csepeli nyaraló egy jellemző ernoeiáda. Ami a magyar embert ért csapás, az jelentéktelen, ami a világ más részén, más népekkel történt, az sors-keserv-istencsapása, egy napon sem lehet említeni. Mondod ezt úgy, hogy gőzöd nincs arról, hogy hol, mikor, mi történt. Övön alul vitázol és még normális érvekkel sem tisztelsz meg. Honnan olyan ismerős nekem ez a vitastílus?
-

Ugyan már kedves Cdurmol. Mo.-on soha nem volt akkora árviz a Dunán, hogy az országon belül nem lehetett volna segitséget kapni. Ennek ellenére a külföld mindig segitett.
-
A legismertebb a burgenlandi Franz Liszt esete, akiben anyi együttérzés keletkezett a szerencsétlenség láttán, hogy 42 éves kora ellenére megtanult magyarul és körbejárta egész Europát a koncertjeiért kapott pénzt az árvizkárosultak javára gyüjtve.
 
Akkor ki kene lepni az Eu bol es meg egy keritest felhuzni.
Meg NATo tag es EU tag Mo addig nem vonhatja ki magat a kozos dontesekbol amit raadasul veziretek meg is szavazott. Azt az 1130 befogadast ami vegul is 500 fore zsugorodott ossze.

Miért kellene kilépni az említett szövetségekből? A migránsok kvóta szerinti elosztásával tulajdonképpen senki nem ért egyet... úgy tudom még sehova nem telepítettek be senkit.
A NATO -val sincs semmi probléma, csak nézzük meg a török-orosz-iráni barátságot, mindenki csak bólogat hozzá, nem kéri senki Törökország kilépését.
 
jó helyen keresgélsz, csak tudni kell, hogy mit keressél
ALAPFOGALMAK
MENEKULT - A menekültstátusz a magyar állampolgárság megszerzéséig, valamint a menekültstátusz visszavonásig illeti meg a menekültként elismert személyt.
OLTALMAZOTT - Oltalmazottként kiegészítő védelemben részesülhet az a személy, aki ugyan nem felelt meg a menekültkénti elismerés feltételeinek, de fennáll annak a veszélye, hogy származási országába történő visszatérése esetén őt súlyos sérelem érné, és nem tudja, vagy az e veszélytől való félelmében nem kívánja hazája védelmét igénybe venni.
BEFOGADOTT - befogadottként védelemben részesíti azt a külföldit, aki nem felel meg a menekültként vagy oltalmazottként való elismerés feltételeinek, de fennáll annak a veszélye, hogy származási országába történő visszatérése esetén faji, illetve vallási okok, nemzeti hovatartozása, meghatározott társadalmi csoporthoz tartozása, vagy politikai meggyőződése miatt üldöztetés veszélyének lenne kitéve.

f0gim7l1391yinheh7xv.jpg


718mnrn4ghs8g482tryx.jpg


és ez amit Te találtál

3oebjz80mxgf1ph40iaj.jpg


na, most ezt a három adatot össze kell adni 154+271+7 és megkapod, hogy mennyien kaptak 2016-ban védelmet magyarországtól, ez a beadott kérelmekhez viszonyítva százalékos arányban nem tudom, hogy sok vagy kevés.

A definitiokkal semmi baj de a számokat, a számokat nem látom.
Betudnád mégegyszer linkelni? Mik azok a négyzetek?
 
Melitta , áruld már el könyörgöm , hogy kéne szerinted teljesiteni a schengeni határ védelmét amit az EU elöir ?? Mi a francért nem nem Szaud- Arábiába mennek ? az sokkal közelebb van mint Magyarország ?!Miért nem azért harcolsz a többiekkel ? Még nyelvet sem kéne tanulniuk , legfeljebb a bangladési menekülteknek .
 
Nem érzed, hogy a menekültjog elismerésének quotája és a háborus területekröl jöttek aránya nem korrelál magyarországon? Az IS birtokában 2015-ben még nagyobb területek voltak mind Nagybritania.
-
Megjegyzem, hogy egyre több Török politikai menekült van No.-ban pedig Törökország Nato-partner és nem "háborus övezet". Nem gyözök a honfitársaidra utalni, akik az AVO elöl és nem pedig "háborus övezetböl" menekültek.
-
Akárhogy mosakodsz itt kedves Cdurmol, csak minden mondatod arrol szol, hogy "el-velük". Még mindig nem vagy hajlando elismerni, hogy a menekülésben levök érdeke legitim.
Nem. nem vagyok hajlandó.
 
Miért kellene kilépni az említett szövetségekből? A migránsok kvóta szerinti elosztásával tulajdonképpen senki nem ért egyet... úgy tudom még sehova nem telepítettek be senkit.
A NATO -val sincs semmi probléma, csak nézzük meg a török-orosz-iráni barátságot, mindenki csak bólogat hozzá, nem kéri senki Törökország kilépését.

Már hány éve csevegünk egymással és még mindig nem érted.
-
A Quota Magyarország és Olaszország megsegitése érdekében lett kigondolva, ezért is irta alá a kormányotok.
Aztán miután a Németek nagyvonaluan átvettek minden menekültet tölletek, hogy ne folyon vér, gyorsan visszaléptetek.
-
Egy kis fejszámolással beláthatnád, ha az összes Europai ország, beleértve a volt Keleti blokot, arányosan kivette volna a részét a munkábol akkor már elfelejtettük volna a dolgot, Mo.-ot nem terhelné a bazi nagy drotkerités és a vele járo állando kiadás.
-
De tegyük a feledés leplét erre is, de mond mi a fenét heccel itt egynéhány, olyan emberek ellen, akik nem élnek nállatok, akiket nem is ismertek?
-
 
Melitta , áruld már el könyörgöm , hogy kéne szerinted teljesiteni a schengeni határ védelmét amit az EU elöir ?? Mi a francért nem nem Szaud- Arábiába mennek ? az sokkal közelebb van mint Magyarország ?!Miért nem azért harcolsz a többiekkel ? Még nyelvet sem kéne tanulniuk , legfeljebb a bangladési menekülteknek .

Kedves Gyulám, Tudod, hogy hány menekült jött Szaudi Arabien-böl No-ba az elmult 2 évben?
-
Ott is tévedsz, hogy az összes menekülésben levönek azonos anyanyelve van.
-
Az arab nyelv több millio szoval rendelkezik, miböl gondolod, hogy azt a 35.000 szot amit Arany János használt ne lennének képesek megtanulni? :)
-
Ha te valoban itt élsz, akkor miért nem egy itteni menekültet kérdezel meg, miért nem ment más országba, ök egészen biztos hitelese választ adnának. Feltegyem mégegyszer a KIKA TV videoját (gyerekmüsort), a gyerekek sok intrviewt csinálnak velük.
 
Már hány éve csevegünk egymással és még mindig nem érted.
-
A Quota Magyarország és Olaszország megsegitése érdekében lett kigondolva, ezért is irta alá a kormányotok.
Aztán miután a Németek nagyvonaluan átvettek minden menekültet tölletek, hogy ne folyon vér, gyorsan visszaléptetek.
-
Egy kis fejszámolással beláthatnád, ha az összes Europai ország, beleértve a volt Keleti blokot, arányosan kivette volna a részét a munkábol akkor már elfelejtettük volna a dolgot, Mo.-ot nem terhelné a bazi nagy drotkerités és a vele járo állando kiadás.
-
De tegyük a feledés leplét erre is, de mond mi a fenét heccel itt egynéhány, olyan emberek ellen, akik nem élnek nállatok, akiket nem is ismertek?
-

Nem tudom miért nem látszanak a táblázatok, de itt van ugyanaz csak más forrásból.

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html

ebben a tábázatban legalább lászik a beadott kérelmek száma is.

Remélem nem engem tartasz heccelőnek, ha igen kérlek linkeld be a valótlanságot amit állítottam valahol. Az, hogy teljesen másképp látom a dolgokat mint Te az valós .... de ahogy mondani szokták "az igazság egy de ezer arca van"
 
Nézd, a macska mosakszik. Ha az az alapvető emberi érték, hogy ellenőrzés nélkül mindenkit beengedjünk, aki kintről bekívánkozik, akkor elárulom, hogy szerintem az nem érték, pláne nem alapvető, hanem balgaság. De inkább bűn.

Olvassad el mit válaszoltál. Beteszel egy önmagad kreálta mondatot ami nem töllem származik és amire csak nemmel lehet válaszolni és azt hiszed érveltél?
-
A kérdés nem ugy merül fel az életben ahogy felteszed.
Demagogok használják a látszolagos érvelésnek ezt a formáját.
 
Olvassad el mit válaszoltál. Beteszel egy önmagad kreálta mondatot ami nem töllem származik és amire csak nemmel lehet válaszolni és azt hiszed érveltél?
-
A kérdés nem ugy merül fel az életben ahogy felteszed.
Demagogok használják a látszolagos érvelésnek ezt a formáját.
Te sem panaszkodhatsz, nem kaptál oltást demagógia ellen. :D
 
Nem érzed, hogy a menekültjog elismerésének quotája és a háborus területekröl jöttek aránya nem korrelál magyarországon? Az IS birtokában 2015-ben még nagyobb területek voltak mind Nagybritania.
jaja
valami nem stimel a szamokkal egyet ertek en is
Megjegyzem, hogy egyre több Török politikai menekült van No.-ban pedig Törökország Nato-partner és nem "háborus övezet". Nem gyözök a honfitársaidra utalni, akik az AVO elöl és nem pedig "háborus övezetböl" menekültek.
nem tudtam hogy a torokok is menekulnek erdekes
Ugyan már kedves Cdurmol. Mo.-on soha nem volt akkora árviz a Dunán, hogy az országon belül nem lehetett volna segitséget kapni. Ennek ellenére a külföld mindig segitett.
nekem is van ismerosom akinek elvitte a hazat az arviz
jo kapot valamit de tobb job lett volna
vagy ami kolontaron volt az nem is igazi arviz volt csak beleset meghaltak benne emberek is ott meg nem segit a penz
A legismertebb a burgenlandi Franz Liszt esete, akiben anyi együttérzés keletkezett a szerencsétlenség láttán, hogy 42 éves kora ellenére megtanult magyarul és körbejárta egész Europát a koncertjeiért kapott pénzt az árvizkárosultak javára gyüjtve.
ez nagyon szep dolog nem is hallotam rola eddig
hogy egy osztrak ember ilyen jo legyen hozzank
mi meg elzavarjuk a menekuloket meg be se fogadjuk oket :(
A Quota Magyarország és Olaszország megsegitése érdekében lett kigondolva, ezért is irta alá a kormányotok.
Aztán miután a Németek nagyvonaluan átvettek minden menekültet tölletek, hogy ne folyon vér, gyorsan visszaléptetek.
jaja!!
pont nekunk lenne jo, ahogy ernoe mondja
atvennenk meg par embert a nemetektol azok melle akik mar itt vannak ugyis nem lenne nagy dolog
Ott is tévedsz, hogy az összes menekülésben levönek azonos anyanyelve van.
-
Az arab nyelv több millio szoval rendelkezik, miböl gondolod, hogy azt a 35.000 szot amit Arany János használt ne lennének képesek megtanulni?
jaja
a magyar nyelv nem bonyolult en is konyen megtanultam gyerekkoromba az arab bonyolultabb biztos nem tudnam megtanulni
szerintem van egy csomo dolog amire nekunk meg szavunk sincs
szerintem nem is hasznalunk ilyen sok szot
A kérdés nem ugy merül fel az életben ahogy felteszed.
Demagogok használják a látszolagos érvelésnek ezt a formáját.
jaja!!
meg akik erzeketlenek masokkal szemben!!
 
Nem tudom miért nem látszanak a táblázatok, de itt van ugyanaz csak más forrásból.

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html

ebben a tábázatban legalább lászik a beadott kérelmek száma is.

Remélem nem engem tartasz heccelőnek, ha igen kérlek linkeld be a valótlanságot amit állítottam valahol. Az, hogy teljesen másképp látom a dolgokat mint Te az valós .... de ahogy mondani szokták "az igazság egy de ezer arca van"

Semmi kétség, hogy 2015-ben sokan jöttek (177.135 személy) de öket mind átpasszoltátok más országokba
-
Pontosan ahogy irtam, 0.08 % kapott menedékjogot (146 fö) :)
-
Az elmult 5 évben összesen 2304 ember kapott Mo.-on menekültjogot, oltalmazást, befogadást, zack und pack.
A kérdés menyi ebböl az Ukrán vendégmunkás és menyien hagyták el idöközben az országot.
-
Erdemes ezzel összevetni, hogy 2015-ben, amikor 508 embert vett az ország a "védöszárnya" alá, 29.000 magyar állampolgár költözött át Németországba
-

Tudjok, hogy Mo. lakoinak a száma 1980 ota évente 27000 fövel kevesebb. Az elmult 5 év alatt (2012-2016) az ország 135000 lakoval lett kevesebb, és 2304-el szaporodott a menekültek, megovottak által (feltéve ha még ott vannak)
-
En nem látok semmi féle inváziot amitöl az ország tönkremehetne.
Különösen amiota a keritéshez jövök száma asszimptotikusan a nullához megy
-
Erdekelne, hogy az egyiptomi jezsuta pap (aki a saját bevallása szerint az Orbán Viktor irán érzett szeretetböl) lett magyar állampolgát hol jelenik meg az általad belinkelt statisztikában? ;)
 
Semmi kétség, hogy 2015-ben sokan jöttek (177.135 személy) de öket mind átpasszoltátok más országokba
-
Pontosan ahogy irtam, 0.08 % kapott menedékjogot (146 fö) :)
-
Az elmult 5 évben összesen 2304 ember kapott Mo.-on menekültjogot, oltalmazást, befogadást, zack und pack.
A kérdés menyi ebböl az Ukrán vendégmunkás és menyien hagyták el idöközben az országot.
-
Erdemes ezzel összevetni, hogy 2015-ben, amikor 508 embert vett az ország a "védöszárnya" alá, 29.000 magyar állampolgár költözött át Németországba
-

Tudjok, hogy Mo. lakoinak a száma 1980 ota évente 27000 fövel kevesebb. Az elmult 5 év alatt (2012-2016) az ország 135000 lakoval lett kevesebb, és 2304-el szaporodott a menekültek, megovottak által (feltéve ha még ott vannak)
-
En nem látok semmi féle inváziot amitöl az ország tönkremehetne.
Különösen amiota a keritéshez jövök száma asszimptotikusan a nullához megy
-
Erdekelne, hogy az egyiptomi jezsuta pap (aki a saját bevallása szerint az Orbán Viktor irán érzett szeretetböl) lett magyar állampolgát hol jelenik meg az általad belinkelt statisztikában? ;)
szorol szora igaz!!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,533
Tagok
615,888
Legújabb tagunk
Jeromenague
Oldal tetejére