Üzentek az amerikaiak a Soros-egyetemet fenyegető Orbánnak

A budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, David Kostelancik közleményt adott ki szerdán Orbánék CEU-t fenyegető törvénymódosítási tervéről.

„Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által tegnap benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-Európai Egyetem (Central European University) működését Budapesten.

A Közép-Európai Egyetem (Central European University) az Egyesült Államokban és Magyarországon is rendelkezik akkreditációval, és magyarok ezreit oktatta és alkalmazta. Elsőrangú felsőoktatási intézmény, kiváló hírnévnek örvend Magyarországon és szerte a világon, a tanszabadság fontos központja a térségben.

Az Egyetem továbbá fontos sikertörténete az amerikai-magyar kapcsolatoknak, és erős kétpárti támogatást élvez az amerikai kormányban. Az Egyesült Államok ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti az Egyetem működését vagy függetlenségét” – írta a nagykövetség ügyvivője.

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány olyan törvénymódosítási tervezetet nyújtott be, amellyel kifejezetten a CEU-t akarják lehetetlen helyzetbe hozni.

david-kostelancik.jpg
 
Az akademiai fokozatokrol jut eszembe.
-
Nem akarok turkálni senkinek a multjában, de a Röszkei határ lezárása napján vendége volt egy Balog Zoltán nevü magyar miniszter az Anne Will vezette német Talk-show müsorban.
-
Nagyon unszinpatikus benyomást keltett bennem az NDK-ban theologiát hallgatott, több tárcát is magáénak mondo miniszter, ahogy cinikusan mosolygott miközben a müsorvezetö hölgy a menekültek embertelen helyzetét ecsetelte.
-
Hát utána néztem milyen curriculum vitae kell Mo.-on egy ilyen felelöségteljes poszt betöltéséhez. Olvasom az életrajzot, hogy a miniszter a lelkészi szakma (ostya-pincér) melett szerzett egy „mentálhigiénés szakember” képesítést. Feltünik, hogy a Semmelweis Egyetem adatai szerint ez a szokatlan hangzásu képzés minimum négy szemeszterrel jár, mig az állam szolgája ezt egy év alatt, az egyébb munkája melett abszolválta.
-
 
-
A privát oktatási intézmények müködéséhez állami elismerés szükséges ami mögött nem politikai hanem szakmai kriteriumok állnak.
-
Az országoknak van egy tudományos tanácsa ami az akkreditáciot aláirja egy szigoru vizsgálat után. Itt az lesz megvizsgálva, hogy az intézmény képes e az oktatást és kutatást egy tudományos kriteriumnak megfelelö szinten elvégezni.
-
A promotio kiadási jog attol függ, hogy a felsöoktatási intézmény elégségesen hozzájárul e a tudomány továbbfejlesztéséhez, kutatáshoz.

Tehát az amerikai akkreditációs bizottság dolga a felsőoktatási intézményben (azaz Budapesten), illetve annak karain folytatott oktatási és kutatási tevékenységnek az ellenörzése.
Remélem nem Albany városkában nézegetik a CEU dokumentációját.
 
Utoljára módosítva:
ezt olvasom a cikkben: "És ez lesz az első alkalom, hogy egy amerikai szövetséges állam, NATO-tagállam nyíltan megtámad egy amerikai intézményt a saját földjén." úgy tudom, hogy eredetileg három helyszínen, Budapesten, Prágában és Varsóban folyt az oktatás, de a cseh és a lengyel felsőoktatási törvények miatt távozniuk kellett.
 
Tehát az amerikai akkreditációs bizottság dolga a felsőoktatási intézményben (azaz Budapesten), illetve annak karain folytatott oktatási és kutatási tevékenységnek az ellenörzése.
Remélem nem Albany városkában nézegetik a CEU dokumentációját.


Nem kedves 267, valamit félreértettél, a CEU-ellen nem szakmai kifogások vannak hanem egyszerü politikai sikanirozás.
-
Az egyetem hallgatoinak a 77%-a küllföldi, ez az egyetlen magyarországi egyetem a világranglistán, ide bizony csak nemzetközi elismeréssel (ahogy mondod ellenörzés) juthat el egy egyetem.
 
Végeredményben itt nem is önmagában ez a CEU dolog az igazán aggasztó szerintem. Hanem kissé figyeljetek fel lécci az IRÁNYRA. Arra az irányra, amiben ez csak 1 lépés, de egy ÚJABB lépés a már sokadik után!

Arról van szó ugyanis, hogy a kormány egyszerűen mindent megpróbál a maga ellenőrzése alá vonni, ha lehet lepénzeléssel, konc-osztogatással, vagy fenyegetéssel. Ha meg nem lehet, akkor:

—Betiltással mint ama bizonyos napilap esetén (tudjátok ugye miről beszélek...)
—Koncepciós perekkel mint bizonyos civil szervezetek (norvég alap stb) esetén
—Lejáratókampánnyal, mint amit konkrétan Soros személye ellen folytatnak minden fronton
—Direkt olyan célzottan megkonstruált törvények bevezetésével, hogy aztán arra való hivatkozással be lehessen tiltani azt az intézményt/médiát/akármit. Na most épp ez van a CEU-val.
—Fenyegető magatartással. Arra gondolok amikor valahova sok kopasz megy oda, elméletileg nem csinálnak semmi rosszat, de ugye azért ahogy kinéznek, meg néznek, meg amennyien épp ott vannak „véletlenül”, hát sokan meggondolják hogy megkockáztassák-e a közelükbe jutást. S ha mégis, a kopaszok vannak ott előbb, nincs már hely másnak... Ez a taktika már sokszor bevált.

De akadnak még más taktikák is, körmönfontabbak, csak most már lusta vagyok többet körmölni. Tudom, szokatlan nálam. De van ilyen is. A lényeg hogy az IRÁNY, az egyértelmű: totális diktatúra, és megfojtani az önáőlló kezdeményezés, a szabadság, a civil kontroll minden morzsáját.

Ja és a legundorítóbb eszközöktől se riadnak vissza: ha egy „elvtársat” ér támadás a bandából, például a lúgos orvost, még olyan okádék módon is megpróbálják kimosdatni, hogy biztos az áldozat tette tönkre a legérzékenyebb szervrendszerét, mert önmagának adott ott beöntést direkt forró vízzel... Nem hiszem hogy van épelméjű ember aki ezt elhinné, de mégis bepróbálkoztak vele. El tudom képzelni hogy egy csepp forró víz valahogy odakerül, de hogy annyi, s olyan hosszan hogy úgy tönkretegyen ott mindent, s ezt az áldozat direkt csinálja magának és elviseli... Na menjenek a fenébe. Szóval röhejes már amit megpróbálnak, de már ilyen mélyre jutottak hogy még ezt is megjátsszák.

És a birka nép ezt is tűri. És tapsol nekik. Ezek után csodáljátok hogy az a véleményem arról az országról, ami?!
 
Nem kedves 267, valamit félreértettél, a CEU-ellen nem szakmai kifogások vannak hanem egyszerü politikai sikanirozás.
-
Az egyetem hallgatoinak a 77%-a küllföldi, ez az egyetlen magyarországi egyetem a világranglistán, ide bizony csak nemzetközi elismeréssel (ahogy mondod ellenörzés) juthat el egy egyetem.

Valaki biztosan félreért valamit.
Nem az oktatás minőségét kifogásoltam, az egy nagyon relatív dolog, pláne a humán tudományok terén. Az én értelmezésem szerint pusztán jogi problémák vannak. Az egyik féreértési pont, hogy magyarországi egytemnek nevezed a Central European University -t. Ez egy amerikai városkában bejegyzett amerikai felügyelet alá tartozó egyetem. Tehát szerintem egy Magyarországon működő, amerikai egyetem.

Szerintem a magyarországi egyetem, tehát a Magyarország által akkreditált egyetem a Közép Európai Egyetem, tudtommal ezzel semmi probléma sincs, nem is értem miért tüntettek ezért az egyetemért.
 
Gábor György: Semjén minden diplomáját csalással szerezte
By
Amerikai Népszava
-



Gábor György filozófus és közíró felidézi, hogy a Lex CEU-t sürgősséggel benyújtó Semjén Zsolt egy csaló, aki minden diplomáját és tudományos végzettségét valamilyen csalással szerezte. Ezt írja Gábor György:

“Nincs abban semmi különös, hogy a ragyogó Semjén Zsolt kivételes sürgősségi szavazást kért a lex CEU-ról.

Menjünk akkor sorjában: az 1991-ben, a Pázmány Péter Hittudományi Akadémián készített teológiai doktori disszertációjáról kiderült, hogy jelentős mennyiségű szöveget és szó szerinti fordításokat vett át korábbi művekből, idézőjelek alkalmazása nélkül. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem nem indított vizsgálatot.

Ugyancsak kiderült, hogy az 1992-ben, az ELTE Szociológiai Tanszékére beadott szakdolgozata és a doktori disszertációja között jelentős átfedések mutathatók ki. Arra is fény derült, hogy a szociológiai szakdolgozata szó szerint megegyezik Molnár Attila Károlynak, Semjén Zsolt egykori konzulensének két később publikált cikkével. Az ELTE súlyos szakmai-etikai vétség miatt elmarasztalta Semjén Zsoltot.

Végül az is nyilvánosságot kapott, hogy 1997-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szabálytalanul minősítette át Erdő Péter akkori dékán egyedi döntésével Semjén laureatus fokozatát vallástudományi PhD-vé, ugyanis 1. az egyetemen nem volt vallástudományi képzés, 2. Semjén a doktori szabályzattal ellentétben nem tudott (és azóta sem tud) tudományos publikációkat felmutatni, 3. végezetül a megfelelő nyelvtudással sem rendelkezett (rendelkezik).


„A csalás, az csalás, akárki is követi el” – mondta a minap Orbán Viktor, a négy sarkalatos erény legfőbb megtestesítője. Kivéve persze, ha az ő kézből etetett emberei követik el a csalást, mert – mint az köztudott– a seggnyalás neutralizálja a csalást, s kivéve, ha valaki nem csalt, de nem is nyalta az említett közjogi méltóság hátfelét, ennek elmaradása ugyanis minden tettet és cselekedetet (még a puszta gondolatot is) a csalás minősített esetévé teszi.

Azon pedig ne csodálkozzunk, hogy miért pont Semjén vállalkozott e dicső feladatra. Érthető, hisz szívből gyűlölheti a CEU-t, ugyanis a hazai egyetemi felhozatalból lassan már csak ez az egy egyetem az, ahol nem sikerült plagizálnia, nem sikerült csalnia, s ahol nulla nyelvtudása, s nulla tudományos publikációja ellenére sem szerzett doktori fokozatot, mi több, még egy vacak professzúrával sem kínálták meg.”

Egy ilyen embert valóban zavarhatja, ha egy nemzetközi mércével mérhető egyetem igazi tudást ad sokaknak, amilyennel ő nem rendelkezik.
 
Külföldi lapok szerint Orbán Viktor a magyar állam első számú ellensége

757z468_Europepress_opt.jpg

De @Melitta én most tényleg nem értelek, váratlanul megszeretted Orbánt?! Azt hittem eddig nem kedveled, s erre tessék, képes vagy betenni ide a CH-ra egy ilyen postot ami igazolja hogy MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT! Elvégre már gondolj bele mégis, nem kis dolog hirtelen ennyi nemzetközi lap címoldalára kerülni!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,166
Üzenet
4,810,976
Tagok
616,255
Legújabb tagunk
aici
Oldal tetejére