Vétozd meg János, ne írd alá János! - Percről perce a CEU melletti tüntetésről

Ma este az utóbbi idők legnagyobb tüntetése lesz Budapest utcáin, kövesse velünk!
Március 28-án nyújtották be a felsőoktatási törvény módosításáról szóló javaslatot, ami a külföldi egyetemek magyarországi működését szabályozná. A jogszabály teljesen ellehetetleníti a Soros György által létrehozott CEU, a Közép-Európai Egyetem működését. Április 2-án több ezren vonultak utcára a CEU mellett, az élőlánc során kisebb dulakodás is kialakult, amikor a demonstrálók egy EU-s zászlót szerettek volna kitűzni a Parlamentre. Április 4-én, kivételes eljárásban megszavazták a lex CEU-t. A törvény ellen rengetegen tiltakoztak, köztük több külföldi, neves egyetem, tudósok, egyetemisták és közéleti személyiségek. A mai tüntetés várhatóan a legnagyobb tüntetés az internet adó elleni demonstráció óta.
17:48 A tüntetők egy része már átért Pestre
A többiek viszont még el sem indultak Budáról. Az index egyik fotóján jól látszik, mennyien vannak:


Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

17:41 Tízezrek vonulnak a Lánchídon
Addig viszont elolvashatja kollégánk publicisztikáját arról, hogy miért veszélyes a mostani helyzet. Kattintson!

17:32 Elindult a tömeg
A szervezők felszólítására elindult a több tízezres tömeg a Kossuth térre.

17:30 Ne lepődjön meg ha Gryllus Dorkát pillantja meg a tömegben


17:26 Ha ön jobb kedveli a videóképes közvetítést...

akkor kattintson IDE!

17:15 Németh Szilárd szerint a tüntetést a Soros által pénzelt ügynökszervezetek „gründolták”
Németh Szilárd vasárnap az MTI-nek telefonon azt mondta: „a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Úgy vélte: „nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”.

Hangsúlyozta: Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság. „Minden magyar embernek tudnia kell, kicsodák Soros György emberei és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött. Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció az említett törvényjavaslatot” - közölte.

Arról, hogy a kormány összeesküvés elméletet vizionál, már korábban írtunk ITT. Biztos nehéz lehet elfogadni, hogy az emberek beleuntak ebbe az egészbe.

17:12 Nem mernénk megtippelni, mennyi ember van itt
Maradjunk annyiban, hogy veszettül rengeteg, egyik irányban sem látjuk a végét. Húszévesek és nyugdíjasok, golfsapkások és kontyosok, derékra kötött pulóverek és tavaszi parkák, tacskók és kerékpárok, babakocsik és tavaszi Celsius fokok - minden van, és úgy tűnik, mindenki nagyon akarja a forradalmat. Azaz a kormányváltást. Vagy legalább egy kis igazságot.


Fotó: Unger András

17:10 Hamarosan elindul a menet
A felvonulást egy „Miért féltek az oktatástól?” feliratú hatalmas molinóval vezetik fel. A tömeg a Lánchídon át a CEU érintésével megy majd a Kossuth térre.

17:05 Hétfő éjjelig döntenie kell Ádernek
A tüntetők elsődleges célja, hogy Áder János, köztársasági elnök ne írja alá a törvényt. Ha Áder úgy dönt, nem írja alá, abban az esetben politikai vétóval visszaküldheti a parlamentnek vagy az Alkotmánybírósághoz fordulhat.

16:55 Alföldi Passiója olyan lesz ma este, mint anno március 15-én a Bánk Bán
Nagy tüntetés, aztán jöhet a kultúra... Több tüntető is jelezte ugyanis, hogy először tüntetni, megy aztán nézné meg Alföldi-Rosta szuperprodukcióját az Arénában. A színházi szervezők ezért jelezték az index.hu-nak, szükség esetén elcsúsztatják picit az előadás kezdetét, hogy odaérjenek az emberek a tüntetésről. Nem kell izgulni!

16:43 Az Erzsébet hidat gyakorlatilag megtöltik a Várkert bazár felé átkelő tüntetők
És alattuk sincsenek kevesen. Ez tényleg bomba tüntetés lesz.

16:42 Hatalmas tüntetés volt Berlinben is
A lex CEU az amerikai és az európai egyetemistákat is felháborította, többen fotókkal vagy közleményekkel tiltakoztak vagy fejezték ki szolidaritásukat. Így volt ez Berlinben is, ahol vasárnap délután 2-től a Gendarmenmarkthnál, a Schiller-szobor mellett demonstráltak.

16:38 Egyre többen gyülekeznek
A tüntetés facebook-eseménye 16:30-ra hirdette meg a gyülekezőt, a résztvevők aztán 17 órakor kezdődnek meg a beszédek a Várkertbazárnál. Törley Katalin, Sulyok Blanka, Diószegi Nóra, Czégány Szandra állnak színpadra.

A menet a tervek szerint 17:15-kor indul majd el a Kossuth térre, ahol ismét beszédek lesznek. Az eseménynek a tervek szerint 19 órakor már vége is lesz.

A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy aki tud viseljen valami kéket, mert az a CEU színe, de várják a magyar zászlókat és a transzparenseket is.

Csatolás megtekintése 1538976

 
Ez az agitálás azért elég halkra és lagymatagra sikerülhetett, nézd csak meg, a "heves" vita közben a jobb alsó sarokban a képviselő úr olyan békésen szunyókál, mint egy jóllakott csecsemő! :D
jaja
es egy csomoan hianyoznak is de az nem az o hibajuk biztos fontos dolguk volt
 
Azt sem szabad elfelejteni, hogy átírták a választási törvényeket, ezzel tudták csak elérni, hogy hiába szavaztak sokkal többen más pártokra, mégis korlátlan hatalmat élveznek, ennek köszönhetően. De semmi nem tart örökké.
de akkor is el kell menni mert ha tobben szavaznak mashova azzal nem tudnak mitcsinalni
es nem szamit az ido se a szavazas mindig fedett helyen van
 
az nem az azhejmer kor ott butulnak el
a parkinzonos az csak meglasul meg rangatozik meg remeg ugy tudom volt ilyen rokonom
-
Kedves Bündi2
-
A "Letzte Einkehr" ugyan egy naplo-regény de ez nem jelenti azt, hogy az iro nem játszhat a gondolataival, pesszimista joslatokkal. Nem kell ahoz okvetlen demenznek lenni.
-
Öszintén modva még nem találkoztam egy AfD taggal sem aki olvasta volna a regényt de idézni mindegyik tud belölle, érdekes modon mind ugyanazt.
-
Ha megkérdezem, hogy milyen érvekkel probálta az iro ezt a pesszimista véleményt levezetni? Akkor hallgatnak
-
Kertész állitja, hogy "multikulturális társadalom.... nem létezik", ebben igaza lehet, de ezzel nem mond ellen annak, hogy kulturák léteznek amik különbözö kulturkörböl összeszedett értékeket kultiválnak. Ezt mi tudjuk legjobban magyarok ("Anyám Tot, apám Schwáb én meg csiszta Magyar vagyok.)
-
Ha a magyar kulturábol elvesszük pl. a törököt akkor nem ismersz az országra. Nem párhuzamosan élünk vele hanem bennünk él, a zenébe, a mentalitásban, az étkezési szokásainkban....
-
Ebben biztos egyet is értene velem Kertész, hiszen ö a magyaron kivül jol beszélt németül, kiismerte magát több kulturában.
 
Öszintén modva még nem találkoztam egy AfD taggal sem aki olvasta volna a regényt de idézni mindegyik tud belölle, érdekes modon mind ugyanazt.
en meg eggyel se talakoztam nem is beszeltem veluk de nem is akarok mert nem vagyunk egy velemenyen
Kertész állitja, hogy "multikulturális társadalom.... nem létezik", ebben igaza lehet, de ezzel nem mond ellen annak, hogy kulturák léteznek amik különbözö kulturkörböl összeszedett értékeket kultiválnak. Ezt mi tudjuk legjobban magyarok
nem ertem ezt rendesen akkor most letezik vagy nem letezik
Ha a magyar kulturábol elvesszük pl. a törököt akkor nem ismersz az országra. Nem párhuzamosan élünk vele hanem bennünk él, a zenébe, a mentalitásban, az étkezési szokásainkban.
nem tudom en nem erzek magamba semmi torokot
igaz meg nem voltam torokbe csak torok ettermbe azt is itthon
az nem volt olyan mint a magyar de nem volt rossz az se csak mas
meg a torokok mashogy is neznek ki meg mas a vallasuk is
 
Azt sem szabad elfelejteni, hogy átírták a választási törvényeket, ezzel tudták csak elérni, hogy hiába szavaztak sokkal többen más pártokra, mégis korlátlan hatalmat élveznek, ennek köszönhetően. De semmi nem tart örökké. Minden nap lefut egyszer. Ezeknek az unokájuk is szégyellni fogják a nevüket. A szabadságról szólt többek között a tüntetés...ahogy írták is : Szabad ország, szabad egyetem, szabad gondolat!
Ahhoz, hogy átírják a választási törvényt, előbb meg kellett nyerniük egy választást a korábbi feltételekkel, nem? Vagy rosszul gondolom?
Szabad szappanozni... :) Bocs...
 
Kedves Frolilla !

A törvény szerint ahhoz, hogy amerikai diplomát adjon ki szükséges az államközi megállapodás, ami jelenleg nincs.
Még ez van érvényben, ez fog megváltozni arra amit említesz: (https://mkogy.jogtar.hu/?page=show&docid=A1100204.TV)
Ezért ne az új törvény tervezetre hivatkozz.


Kedves Jaszladany !

Közvélemény kutatás, más forrásból, én innen vettem:
http://kozvelemenykutatok.hu/2017-marciusi-kutatasi-eredmenyek-zri-zavecz/

De én semmilyen kormányváltó erőt nem látok.
A meglévő, becsületeket veszítő ball oldalinak nevezett pártokat én sem. Csak olyan tisztának, fedhetetlennek látszó párt, avagy olyan szerveződő új alakulat, akinek elsődleges célja ennek a kis nemzetnek a felemelkedése, és csak másodlagos a saját érdek érvényesülése.

Brüsszel politikája sok szempontból szembemegy a magyar érdekekkel. Mi pedig azért választunk kormányt, hogy a mi érdekeinket képviselje, ne másokét.
Azt meséld el, hogy ebben a kérdésben, hogyan jön ide az EU-va szembeni megvédés kényszere? Egyébként meg, ha valaki része egy gazdaság-politikai egyesülésnek, akkor az jellemzően haszon mellett kötelezettséggel is jár. Ez már így szokott lenni egy szerződéses kötelezettség esetén. Értékeld, hogy mennyi pozitívum és mennyi hátrány érte kis hazánkat az EU tagság révén. De azt gondolom Brüsszel nem a magyar érdekekkel megy szemben legfeljebb a magyar kormány ilyen jellegű intézkedéseit vizsgálja.

Más kérdés az un. migráns kérdés. Abban egyetértek a kormányzati intézkedésekkel. Ebben az a liberális politikával nem értek egyet. Aki bátorítottam a „bevándorlást” az fogadja be őket. Egyébként meg a migráció támogatása, kinyilatkoztatása „olaj lesz a tűzre”, jönnek Afrikából, Ázsiából olyan helyekről is, ahol nincs háborús övezet. Az un. multikulturális liberalizáció eredménye pedig látható, a második, harmadik generáció sem integrálódik a többségi társadalomba, és az un. menekültek között elvegyülve a terroristák erőszakos akciókkal, „hálaként” ártatlan embereket, az őket befogadókat megölik. Egyébként meg egyetértek a háborús övezetből érkezők védelmével, de azoknak ott kell menekült státuszt kapniuk, ahol az első biztonságos országba beéptek, már nem üldözöttek, ott kell befogadni. Azt az országot kell anyagilag támogatni, hogy terheket közösen viseljük.

„Hát ez a döbbenet, hogy emberek úgy tiltakoznak, hogy fogalmuk sincs róla miről van szó. Már leírta itt ugyan más is, de idemásolom Neked az Origóról, hogy tudd végre, mi a probléma a CEU-val:
"Kormánypárti politikusok napok óta mondják, hogy a tiltakozókat félrevezették a Soros-egyetem ügyében.

Hát inkább annak feltételezése, hogy mindenki buta és nem fogja fel, hogy mi valójában a probléma indíttatása, gyökere. Ne nézd le a tömeget, és ha nem veszi komolyan a kormányzat ezt a figyelmeztetést gondba kerülhet mindenhol. Ideje visszavonulni, mint pl. a vasárnapi nyitva tartásnál, az Internet adónál.

Az ötlet magva az volt, hogy egy csapásra két intézetet jegyeztet be, de míg az egyik csupán papíron létezik, a másik a fizikai valóságban is elkezd működni. Előbbit - amelyet Kósa Lajos fideszes frakcióvezető egyszerűen csak fantomnak titulált - nevezte el Central European Universitynek (CEU), míg utóbbi a Central European University (KEE) nevet kapta a milliárdostól.
Ebben mi az érdekes? Az egyik angolul van, azaz az angolul Central European University=magyarul mindez Közép-európai Egyetem. Ez esetleg azt a célt szolgálta, hogy jelezze, hogy a magyarországi képzést, megfeleltesse az amerikainak, habár nem ismerem az amerikai törvényeket, no meg az adózási és támogatási rendszert.

„A trükk az egészben az, hogy bár csupán egy intézményről beszélünk, a képzések döntő része mégis két diplomát ad a végzetteknek, egy amerikait és egy magyart.
A kormány éppen ezt a kettősséget kifogásolta, vagyis hogy az Államokban amúgy fizikailag nem is létező egyetem Budapesten hivatalos amerikai diplomát bocsájt ki, miközben ehhez még egy magyart is mellécsap úgy mellékesen.”

Talán azért adhat kettőt, mert az itteni magyar képzés, annak követelményrendszere kielégíti az amerikai követelményeket is. És talán nem is két diplomát ad, hanem mint az egyetem elnevezése is angol fordítás, egyet, csak éppen angol nyelven, hivatkozva az amerikai akreditációs szabályokra. (Ezt valójában nem ismerem, de valószínűsítem.)

„…….akkor "csak" annyi történne, hogy a KEE már nem indíthatna el újabb, amerikai diplomát garantáló évfolyamokat, de az intézmény maga, a KEE továbbra is működhetne.”
Ezt pedig tényleg nem értem. Tehát magyar törvényben foglalná bárki, hogy egy amerikai intézmény nem adhat ki az USA-nak megfelelő diplomát,, akár ezért mert a követelményét Magyarországon teljesítette valaki?
Ki akadályozza majd ebben meg ebben az amerikai CEU-t, egy magyar törvény?

Az egysíkú forrásokra való hivatkozásodra:
Bocs, de már hárman is leírtuk, mi a gond, én már ennél jobban nem tudom neked elmagyarázni.”
Igen csupa „Origo”-s forrás volt. Azt továbbra is egysíkúnak érzem.

Kedves Járó Róza !
Tehát szerinted a jó idő vitte ki a népet? Igen volt az Oktatási Hivatal talált néhány szabálytalanságot ezeknél a külföldi egyetemeknél, no de szinte minden magyar egyetemnél. Ettől még nem kellett volna törvényt módosítani, és úgy alakítani, hogy jellemzően kizáró okot, felesleges nehézséget adjon bármely szereplőre. Valami tényleg gyanús…

A saját véleményem szerint ideje lenne újragondolni az egész témát a FIDESZ-nél. FIDESZ szavazóként még megpróbálni kompromisszumot kötni, értékelni a helyzetet és ha kell elegánsan kivonulni, visszavonulni, amíg nagyobb zavart nem okoz.
Aki eddig nem is halott a CEU-ról, az most már ismeri, és szimbólummá válhat...
 
Utoljára módosítva:
Ahhoz, hogy átírják a választási törvényt, előbb meg kellett nyerniük egy választást a korábbi feltételekkel, nem? Vagy rosszul gondolom?
Szabad szappanozni... :) Bocs...
Igen, valóban így van. Ehhez sajnos az előző kormányok is hozzájárultak, hogy elhiggyék a választók, mindazokat a dolgokat, amiket ezek ígértek, többek között, hogy "aki belenyúl a kasszába, annak le lesz vágva a keze". Vicces lenne manapság a parlamenti közvetítés! Félóránként mondták a hírekben ( szó szerint) hogy Simon 240 millóval nem tud elszámolni, aztán persze kiderült, hogy ennek a történetnek a fele sem igaz, de az ezzel kapcsolatos helyreigazításokat már nyilván kevesebben hallották. Ma pedig úgy repkednek a milliárdok, a kastélyok, a különböző külföldi szervezeteknek átpasszolt közpénz milliárdok, hogy az emberek már fel sem emelik a fejüket. Sosem láttak megközelítőleg sem ennyi pénzt, elképzelni sem tudják mennyi az.
 
A törvénymodositás csak a jogi eszköz az egyetem függetlenségének a szétzuzásához.
Egyetlen egy kormánytag sem csinál titkot abbol miért nem tetszik nekik a CEU.
-
En ugy látom, hogy itt a tudományok szabadsága van veszélyeztetve, és ezt pártoktol függetlenül meg kell akadályozni.
En nem éreztem, hogy "opositio versus fidesz", hanem "polgárok a kormány politikája ellen" csapna össze.
-
6zlQ0IqiOmvT132mms.jpeg

-
Demokratia-ellenes ha egy törvényjavaslatot nem vitat meg az ország hanem gyors tempoban áthajt a parlamenten.
-
A polgárok többsége azt sem tudja miröl van szo. Ha a kedves Jászladány nem értette meg akkor meddig fog tartani amig egy egyszerü ember fejében szöget üt mi történik itt.
 
Na tessék, kiderül, hogy semmi nem volt :D Tényleg nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Ahonnan ezt a cikket beidéztem, volt pár nagyon jó komment,
pl ez: Tessék ezt a Soros pénzezést bizonyítani. itt egy korosztály kéri számon a szolgájától, orbántól a jövőjét. Soros nélkül...



Sírsz vagy nevetsz? A fideszmédia szerint alig lézengtek páran a Kossuth téren

A vasárnapi tüntetésen a fidesz-sajtó szerint
„nem jött össze a kritikus tömeg”.
Sajnos az Andy Vajna által vezérelt TV2 úgynevezett híradójából, a “Tényekből” nem derült ki, hogy mekkora lett volna az a bizonyos kritikus tömeg, de az Aczél György legsötétebb korszakát idéző agit-prop hírválogatásból annyi azért kiderült, hogy Németh Szilárd szerint a tüntetést
„a Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek gründolták”.

Ez már a saját maguk maximális lejáratása, és a vicc kategória, hogy szerintük alig lézengtek. Hiszen, a vak is láthatta, hogy mennyien vagyunk. Azt is mondták, hogy ezeket az embereket repülővel szállíttatta oda a Soros. Ezek tényleg idióták, nem csak annak látszanak! :) Már régen a Kossuth téren voltunk, amikor a tömeg, még mindig a Lánchídon menetelt. A levegőből készített felvételeken elég jól látszik.
 
Az első 2/3-nál ez igaz is lenne de az volt az első dolguk, hogy úgy változtassák meg a törvényt, hogy legközelebb már úgy lett 2/3 hogy összességében a közelében sem volt a szavazati arány mégis 2/3-os többség lett a parlamentben.

Ezzel azt akarod mondani, hogy ha a nép akarja, nem tudja leváltani a Fideszt?
 
Én ott voltam a tüntetésen. Ez már nem csak a CEU-ról szólt, hanem minden aljasságról, amit az utóbbi években megtettek.
Gátlástalanul szétlopták az országot, legalizálták törvényekkel a törvénytelenségeket, hogy a haveroknak, és maguknak kedvezzenek, csiliárdossá váljanak, miközben az ország az EU-s pénzek nélkül már megroggyant volna. A kórházakban balkáni állapotok vannak, miközben a pénztárosa, napi 24 milliót keres, pedig pár éve, egy mezei gázszerelő volt. Az emberek nem vakok, és nem hülyék, hiába sok helyen a megfélemlítés. Ilyen tolvaj kormány még sosem volt hatalmon. Elég volt. Remélem, a következő tüntetésen, még többen leszünk!

És kire váltjátok le a Fideszt?
 
De én semmilyen kormányváltó erőt nem látok.
A meglévő, becsületeket veszítő ball oldalinak nevezett pártokat én sem. Csak olyan tisztának, fedhetetlennek látszó párt, avagy olyan szerveződő új alakulat, akinek elsődleges célja ennek a kis nemzetnek a felemelkedése, és csak másodlagos a saját érdek érvényesülése.

És ez melyik?

Brüsszel politikája sok szempontból szembemegy a magyar érdekekkel. Mi pedig azért választunk kormányt, hogy a mi érdekeinket képviselje, ne másokét.
Azt meséld el, hogy ebben a kérdésben, hogyan jön ide az EU-va szembeni megvédés kényszere?

Más kérdés az un. migráns kérdés. Abban egyetértek a kormányzati intézkedésekkel. Ebben az a liberális politikával nem értek egyet. Aki bátorítottam a „bevándorlást” az fogadja be őket.

A második bekezdéseddel Te magad válaszoltad meg a saját kérdésedet.

Az a rossz hírem van, hogy jelen helyzetben csak csomagra lehet szavazni: vagy a Fidesz, és akkor bevándorlásellenes politika, vagy bármelyik más párt (főleg a baloldal), és akkor ezzel Brüsszel bevándorlás politikájára szavaztál.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,164
Üzenet
4,810,154
Tagok
616,199
Legújabb tagunk
SzomolyaA
Oldal tetejére