Most kapaszkodjon meg! Megmutatjuk, milyen ajándékot vitt Szijjártó Péter Kuvaitba

Kivételes esély van most arra, hogy magyar cégek teret nyerjenek Kuvaitban, és részt vegyenek az arab ország gazdaságfejlesztési tervének végrehajtásában - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek adott telefoninterjúban kuvaitvárosi tárgyalásai közben.

"Nagy szimpátiával tekintenek itt Magyarországra, és támogatják a magyar vállalatok kuvaiti piaci terjeszkedését, mert Budapest szigorúan elítélte, amikor Irak 1990-ben megszállta Kuvaitot, és mert Magyarország az első öbölháború után részt vett Kuvait újjáépítésében" - tette hozzá.

Az Új Kuvait nevű gazdaságfejlesztési terv keretében számos nagyberuházás lesz az országban, ezért az Eximbank nyitott egy 510 millió eurós hitelkeretet magyar cégek piacra lépésének támogatására - mondta.

329910.jpg

Kuvaitváros, 2017. április 19. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Szabáh el-Ahmad el-Dzsábir al-Szabáh sejk, Kuvait miniszterelnöke találkozója Kuvaitvárosban 2017. április 1...

329909.jpg

Kuvaitváros, 2017. április 19. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytat Abdulvahháb Mohamed al-Vazzánnal, a Kereskedelmi Kamara ügyvezető alelnökével és vezető ku...

329908.jpg

Kuvaitváros, 2017. április 19. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Puskás-mezt ajándékoz Szabáh al-Hálid al-Hamad al-Szabáh kuvaiti külügyminiszternek Kuvaitvárosban 2017. áprili...
Forrás: MTI

 

Csatolások

  • polo.jpg
    polo.jpg
    51 KB · Olvasás: 89
nem tudom tenyleg
lehet hogy a kuwaiti nagy focirajongo es puskast mindenhol a vilagba ismerik vagyis lehet olyan jo mint egy porcellan vagy egy himzes
biztos volt oka hogy pont ezt kapta
amugy lehet hogy kapott mast is csak eppen ezt fotoztak mer ezt lehet szepen atadni ugy hogy fotozni lehessen
egy nagy karton doboz porcellant nem lehet szepen atadni mert nehez
biztos tobbe kerult mint ezer forint

Szerecsenmosdatás....
 
Valamit nem értünk itt emberek.... nem a magyar forint érték a lényeg, nem is a koronát kellene elvinni a jogarral. A kisstílűség, a protokoll ismeretének tökéletes hiánya, ami leégeti az országot minden vonalon.

Ha koldulni megyünk és jók akarunk lenni náluk az állami ajándékon kívül, privát ajándékként viszek egy dedikált (!) Puskás pólót a külügyminiszternek, ha tudom (mert vettem a fáradságot és felkészültem az adott országból és személyből), hogy nagy foci rajongó...ez egy úri gesztus, egy olyan figyelmesség, amit méltányol egy olyan ember is, aki az éves jövedelméből meg tudná venni kishazánkat tokkal vonóval.
Ezt nevezik diplomáciának. Ez egy külön szakma, sőt művészet...

Az elején pont a forint értéket kritizálták...
De mi a protokoll? Én nem tudom. Benne van mit illik vinni?
Nem volt dedikált a póló?
 
Amikor utoljára vendégségben jártam vittem süteményt és vittem innivalót. Arra az esetre, ha a sütemény önmagában kevés lenne.
 
Az elején pont a forint értéket kritizálták...
De mi a protokoll? Én nem tudom. Benne van mit illik vinni?
Nem volt dedikált a póló?
*
Aki alá írta vón' már több éve a Bazilika falában nyugszik. Aki pedig alá írhatta volna, nem tette. Az ő aláírása "védett", mint tudjuk. Pólókra különben is nem vesztegetheti, kevés a tinta az Államkincstárban.
 
Sokan nem tudják. Nehéz szakma ez. A bunkó politikusoknak protokollfőnökök tanítják meg, hogyan kell és illik viselkedni az adott országban. Némelyik -nem csak magyar ! - úgy viselkedik vendégségben, mint otthon. Plafonra csak azért nem köp, hátha az ő fejére hullik vissza. :D
*
Egy a baj, hogy a mostani - magyarországi - protokoll főnököknek is lenne mit tanulniuk. Nem fáj a fejem, majd megcsinálnak nekik egy nyáron - hideg, télen - meleg helyen egy tovább képzést. Jó sok mannnniért, s ráadásul jól is érezzék magukat.
 
Sokan nem tudják. Nehéz szakma ez. A bunkó politikusoknak protokollfőnökök tanítják meg, hogyan kell és illik viselkedni az adott országban. Némelyik -nem csak magyar ! - úgy viselkedik vendégségben, mint otthon. Plafonra csak azért nem köp, hátha az ő fejére hullik vissza. :D

A protokollban benne van, mit illik vinni ajándékba?
 
Nem fáj a fejem, majd megcsinálnak nekik egy nyáron - hideg, télen - meleg helyen egy tovább képzést. Jó sok mannnniért, s ráadásul jól is érezzék magukat.
Ilyen már van. Alaszka. Nyáron hideg. Télen meleg, mert fát kell vágni, nehogy megfagyjanak. Testmozgás (az fontos!) du. spuri medvék elől. Kiküldetési pénzt itthon a tanfolyam után kapják. Meglásd csupa erős, okos ember tér haza. Aki kint maradt, vesztett a medvével szemben. :rohog:
 
A protokoll-szakértőt kérdeztem, de lehet, hogy igazad van. Puskás pólót kellemetlen kapni?
Kösz a bizalmat. Többet keresnék vele. :)
Nekünk furcsa ajándék, olyan országokban még furcsábban néznek a képre, ahol csak almanachból tudják, ki volt a Száguldó Őrnagy.
Petike is meglepődne, ha olajkút makettjét kapná Kuwaittól.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,712
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére