Kik azok a civilek, akiket el kell takarítani Németh Szilárd szerint? Itt a lista!

Emberi jogokkal, szegénységgel, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, akik teljesen átláthatóan működnek és akik nélkül az ország jóval szegényebb lenne.


„Ismerd meg te is a Soros-hálózat magyar tagjait, akiket Soros György, nemzetközi oligarcha tart el.”

Miért álságos az egész civil törvény?
Nagyon vicces, hogy miközben a sorban jönnek a Fideszesek az átláthatósággal, mint indokkal (Gulyás Gergely és Kósa Lajos ugyanezt a dumát nyomta le ma: azért van szükség a civil törvényre, hogy ezek a szervezetek átláthatóan működjenek - kár, hogy már most átláthatóan működnek) a Fidesz-média tételesen megírta, kinek hány forint támogatás jött és honnan, hiszen az egész már most nyilvános.

Ahogy az is, mit csinálnak ezek a civilek.

Mik azok a témák, amikkel ezek a civilek foglalkoznak?
  • korrupcióellenesség,
  • átláthatóság,
  • melegjogok,
  • abortuszhoz való jog,
  • ártalomcsökkentés,
  • menekültek
  • kisebbségek, kisebbségek jogai,
  • mélyszegénységben élők,
  • környezetvédelem.
Minden olyan téma, amiben az Orbán-kormány látványosan megbukott, amivel Orbánék nem foglalkoznak, vagy éppen amiben gyűlöletet szítanak.

Kik ezek a civilek?


Transparency International

A világ legnagyobb korrupcióellenes szervezetének magyarországi képviselője a Transparency International Magyarország Alapítvány. A Transparency International nemzetközi nem-kormányzati szervezet értékei mentén működve korrupciós problémák feltérképezése a Magyar Köztársaság területén, megoldási javaslatok megfogalmazása, a nyilvánosság tájékoztatása és képzése az átláthatóság ellenőrzése és elősegítése, különös tekintettel a közpénzek felhasználására.

Eötvös Károly Intézet

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában azzal a céllal, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására. (Az intézet tulajdonosa 2009-től az Eötvös Károly Közpolitikai Alapítvány.) Az intézmény elnöke Majtényi László, akit nemrég köztársasági elnöknek is jelöltek.

K-Monitor Közhasznú Egyesület

A K-Monitor Iroda 2007 óta küzd a közpénzek átlátható felhasználásáért és a korrupció visszaszorításáért. A civil szervezet olyan politikai, gazdasági és társadalmi környezet megteremtéséért dolgozik, ahol az állampolgárok elutasítják, a hatóságok pedig hatékonyan feltárják és szankcionálják a korrupciót.

Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

Cigányok, melegek, Ligetvédők, elnyomottak, politikai aktivisták, Orbán Viktor őket képviselte már a TASZ. A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulása óta azért dolgozik, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követik a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végeznek, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtanak és évi ezer ügyben jogsegélyt nyújtanak, képzéseket tartanak és média kampányokkal mozgósítják a nyilvánosságot.

A Roma Education Fund

A nem ideológiai, hanem inkább oktatási tevékenységet űző, a romák és a nem romák közötti szakadék betemetését célul tűző alapítvány legfőbb támogatója az Open Society Institute.

c3 Alapítvány

A c3 Alapítvány ősrégi hazai technológiai, és információs alapítvány, innen startolt a freemail, és sok más akkori webes fejlesztés.

PATENT Egyesület

A Patriarchátust Ellenzők Társasága (PATENT) szintén egy újsütetű feminista szervezet, mely leginkább azzal került be a hírekbe, hogy feltétel nélkül kiáll az abortusz lehetőségéért, mint a női önrendelkezés csúcsáért.

Háttér Társaság

Az egyik legrégebbi melegjogi szervezet, amely az LMBTQ-emberek jogainak képviseletével és társadalmi elfogadásával foglalkozik.

Artemisszió Alapítvány

Az Artemisszió interkulturális képzéseket, és felvilágosítóprogramokat tart gyerekeknek az elfogadás, és a migrációs helyzet kapcsán.

NANE - Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület

A női jogvédelemmel foglalkozó civil szervezet, amely a bántalmazott nőknek nyújt segítséget.

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

A “Női Érdek” hosszú távú célkitűzése, hogy a magyar nők társadalmi és jogi egyenlőséghez hozzájáruljon, szemléletváltozást indítson el a nemek esélyegyenlősége tekintetében. A szövetség igyekszik a nők szociális helyzetét, életesélyét és életminőségét a maga eszközeivel javítani, fellép a nőkkel szembeni diszkrimináció és erőszak minden formájának tilalmáért is.

Kék-Pont

A tűcsereprogramot, és ártalomcsökkentést a zászlajára tűző szervezet. Őket zavarta el Kocsis Máté a nyolcadik kerületből.

Krétakör Alapítvány

Az alapítvány egy olyan műhely megteremtését tűzte ki célul, amely hosszú távon képes biztosítani a reflektált gondolkodás alapjait Magyarországon. A Krétakör Alapítvány célja az európai közösség és azon belül a magyar társadalom érdekképviseleti és kooperációs kompetenciáinak fejlesztése.

Mindezt a Krétakör több mint 20 éves művészeti tapasztalatára alapozva szakmai, oktatási és képzési programok segítségével, közösségbővítéssel és domináns kommunikációval képzeljük el, mert ezekben látjuk a meghatározó társadalmi változások alapját – írják a honlapjukon.

Civilek a médiában

Átlátszó

Bodoky Tamás egykori Magyar Narancsos, majd indexes tényfeltáró újságíró által alapított és főszerkesztett tényfeltáró portál. Naponta hoznak le cikkeket a fideszes korrupcióról.

Asimov Alapítvány

Az Átlátszó mögött álló másik alapítvány a híres sci-fi íróról elnevezett Asimov alapítvány. Ezt 2009-ben alapították, szintén a magyar közélet megújításának és átláthatóságának célkitűzésével. Itt már megjelenik a Norvég Civil Alap is megjelenik, mint támogató és az Eötvös Károly Intézet - szintén egy másik Soros-szervezet -, mint partner. Kuratóriumának elnöke az átlátszós Maróy Ákos, aki kiterjedt üzleti kapcsolatai mellett a véleményformáló közéletben is szerepet játszik.

Az Asimov alapítvány projektjei jól rímelnek az Átlátszó tevékenységére. A fő tevékenysége, a honlap szerint emiatt jött létre a Budapest New Technology Meetup megszervezése, ami viszont jól mutatja Maróy egyébként IT-s kötődését, múltját. Az Átlátszónet Alapítvánnyal közös projekteket is bonyolítanak, amik közül több 2013-ban a Norvég Civil Alap támogatásával is valósult meg (Átlátszónet program). Az alapítvány honlapjának szerkezete és külleme szinte megszólalásig azonos az Átlátszónet Alapítvány honlapjáéval. Az Asimov közhasznúsági jelentése alapján az Átlátszó KiMitTud közadatigénylési rendszerének támogatói, és a Norvég Civil Alap kedvezményezettjei 30 milliós értékben. Utóbbi azért érdekes, mert az Asimov Alapítvány az Átlátszó Nonprofit kft. részére forrásokat biztosít, 2015-ben közel 17 millió forintot.

Mérték Médiaelemző Műhely

A HVG-ben publikáló, önmagát függetlennek tartó, a médiapiac aktuális átalakulásait monitorozó Mérték Médiaelemző Műhely. Értetően fáj a Fidesznek, maikor rámutatnak, hogyan sérül naponta a sajtó- és véleményszabadság Magyarországon.

Független Médiaközpont (Független Újságírók Alapítványa)

A Független Médiaközpont politikai elkötelezettségtől mentes alapítvány, amelynek célja, hogy erősítse az etikus magatartáson alapuló, tényszerű újságírást és támogassa a média függetlenségét Magyarországon.

Az alapítványt az amerikai Independent Journalism Foundation alapította a 90-es években, a közép-európai média függetlenségének erősítésére. Prága, Pozsony és Bukarest mellett Budapesten is működtetnek irodát.

Tilos Rádió

A budapesti underground rádióját a TILOS Kulturális Alapítvány működteti. A város legszabadabb médiája.

Mr Flynn Rider

soros-foundations-1024x490.jpg
 
De Kádár nem tudott átverni. Oroszok csináltak belőle főnököt, orosz tankok biztosították a rendszerét. Népi demokrácia ide, népi demokrácia oda, tudtad mire számíthatsz.
De ez mit mondott? "Nem leszünk a Gaszprom legvidámabb barakkja." Most nem mond semmit, csak régi dumájának az ellenkezőjét csinálja.
Nem védem az öreget, de számíthattál rá, h bokán rúg. Sunyiskodás nélkül. Szóval van köztük különbség.
mindegy minek nevezzuk DE Kadart szerette a nep
biztonsagos kiszamithato tervezheto volt az elet
a nep leszarta az allamadossagot
de tamogatott volt a gyerekruhatol a babatejig sok minden
siesta cipot vettel fillerekert ma dragabb egy jo babbacipo mint 2 felnott
mindegy hogy mikent de jol elt a nep
jaaa hogy nem dumaltal es utazasods korlatozva
soooo what
most mehetsz de nem jutsz a kovetkezo falun tul mert nincs ravalo
 
Kis hiba csúszott a cikkbe. Rákerestem a "környezetvédelem" kifejezésre és csak a résumée és a kezdeti felsorolás tartalmazza, de a felsorolt civilek egyike sem.
 
Aki akar belulrol akar kivulrol sertegette a hatart azt zokszo nelkul le is lottek.
Melitta , már megbocsájts , de ez igy nemfedi a valóságot , hogy zokszónélkül lelötték ! Ez vicc !! Aztán aki még ma is egy államhatárt , vagy egy katonailag védett helyett akar megközeliteni , azt indokolatlanul átlépni ,annak számolnia kell még a müvelt nyugati vílágban is a követelményekkel . Nehogy már elmeséld , hogy egy kiskatona viccböl használta fent az Irott-könél a fegyverét !
 
Kik ezek a hőzöngő ostobák?
A törv. célja az átláthatóság, a terrorizmus és a pénzmosás megakadályozása stb, stb. Ez mind szép, dicséretes de ez csak a bla-bla.
A neten megtalálható az SZMSZ, a támogatók, az elszámolás évekre visszamenőleg. (pl. NANE, TASZ, IT megnéztem) Ha az adóhivatal vagy más állami szerv érdeklődik megvizsgálja a könyvelésüket, mint az Ökotárs Alapítványnál tette.
Tevékenysége, bevétele, kiadása ellenőrizhető. Az egész arra megy ki, h Orbánék mindent irányítani akarnak. Aki nem gazsulál, esetleg kérdezni mer, az veszélyes.
Átláthatóságról csak másoknál szónokolnak. Ha őket érinti egyáltalán nem fontos.
A Rogán-féle letelepedési kötvények adatait hónapokkal a bírósági ítélet után adták ki, nehogy végrehajtó menjen érte. Mint kiderült legalább 40-50 Md Ft állami pénz tűnt el o shore cégen keresztül valakik zsebében. Ennyire fontos az átláthatóság, a közbizalom, a pénzmosás megakadályozása. A terrorizmus támogatásáról ne is beszéljünk.
 
Melitta , már megbocsájts , de ez igy nemfedi a valóságot , hogy zokszónélkül lelötték ! Ez vicc !! Aztán aki még ma is egy államhatárt , vagy egy katonailag védett helyett akar megközeliteni , azt indokolatlanul átlépni ,annak számolnia kell még a müvelt nyugati vílágban is a követelményekkel . Nehogy már elmeséld , hogy egy kiskatona viccböl használta fent az Irott-könél a fegyverét !
Nem kell Melittát bántani, nem volt katona, honan tudná! Probálta volna meg a katona nem használni a fegyverét.... azt hiszem megemlegette volna!
 
HU de oreg az ember, ebbol is latszik. Nekunk egyik szomszedunk kiskatona volt es bizony o maga meselte ,hogy 3 fiatal akart arkon bokron nyugatra menni, es bizony lelottek oket.
VOlt meg ket eset amirol szemelyesen hallottam, mikor lagerbe voltunk jottek magyarok az egyiket valon lottek a masikat is surolta egy tolteny de nekik sikerutl atjutni pont jo helyen jo idobe voltak mert akkor jaroroztek azonos kornyeken az osztrakok es visszalovoldoztek.
 
mindegy minek nevezzuk DE Kadart szerette a nep
biztonsagos kiszamithato tervezheto volt az elet
a nep leszarta az allamadossagot
de tamogatott volt a gyerekruhatol a babatejig sok minden
siesta cipot vettel fillerekert ma dragabb egy jo babbacipo mint 2 felnott
mindegy hogy mikent de jol elt a nep
jaaa hogy nem dumaltal es utazasods korlatozva
soooo what
most mehetsz de nem jutsz a kovetkezo falun tul mert nincs ravalo

Lehet egyedul vagyok de en nem szerettem a KAdart se meg a szoc vilagot se. Ezert is jottem el otthonrol.
Nekunk nem volt jo az elet tobbszor kertunk utlevelet, es rendre elutasitottak. Kozrendet sert a kiutazas engedelyezese.
Nekem volt 2 hazkutatasom amit nem kivanok a legnagyobb ellensegemnek se. NEm voltunk bunozok , egyikrol a mai napig nem tudom miert volt. a masik vagy 6 ora kutatas utan elarultak valutat kerestek. NEm talaltak. Reklamalni a sohivatalba lehetett menni.
MAszek voltam , Kadar maga mondta valamilyen part kongreszuson nem a maszekszektort kell tamogatni hanem az allamit. Ebbol kovetkezik eleg keseru volt a maszek vilag jogi es egyeb stabilitasa, adozasa es vagy sikerult tulelni vagy nem. HAsrautes szeru adozas.
Nem nagyon volt olyan szoc jutatas ami a maszekoknak jart. NEm kaptunk lakast. nem volt jutanyos az ovoda, a TB re kemenyen fizettunk, se telket nem kaptunk.
Ok dotaltak a gyerek ruhakat a cipot a kenyeret ez volt minden amitol hasra kellett volna esni a jolet?
 
Lehet egyedul vagyok de en nem szerettem a KAdart se meg a szoc vilagot se. Ezert is jottem el otthonrol.
Nekunk nem volt jo az elet tobbszor kertunk utlevelet, es rendre elutasitottak. Kozrendet sert a kiutazas engedelyezese.
Nekem volt 2 hazkutatasom amit nem kivanok a legnagyobb ellensegemnek se. NEm voltunk bunozok , egyikrol a mai napig nem tudom miert volt. a masik vagy 6 ora kutatas utan elarultak valutat kerestek. NEm talaltak. Reklamalni a sohivatalba lehetett menni.
MAszek voltam , Kadar maga mondta valamilyen part kongreszuson nem a maszekszektort kell tamogatni hanem az allamit. Ebbol kovetkezik eleg keseru volt a maszek vilag jogi es egyeb stabilitasa, adozasa es vagy sikerult tulelni vagy nem. HAsrautes szeru adozas.
Nem nagyon volt olyan szoc jutatas ami a maszekoknak jart. NEm kaptunk lakast. nem volt jutanyos az ovoda, a TB re kemenyen fizettunk, se telket nem kaptunk.
Ok dotaltak a gyerek ruhakat a cipot a kenyeret ez volt minden amitol hasra kellett volna esni a jolet?
a 80-as eveg gebines maszek vendeglatosai es zoccccsegesei nem ugyanaz cataegoriaban eltek
mint a ketkezi melos vagy az irodai alkalmazott
azokat nem sok esellyel abajgattak valutaert
az atlagembernek az a vilag egy kiszamithato biztonsagos let volt
nem felt tervezni es vallalni
 
ha nem szégyen a pénzt elfogadni akkor miért szégyen bevallani?

Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy az NGO-k nem nyereséggel dolgozo szociális szervezetek, a támogatásokat amiket kapnak maradék nélkül továbbadják a rászoruloknak és az egyesület üzemeltetését fedezik vele.
-
Mit gondolsz miért mond Orbán állandoan Soros egyetemet CEU-helyett? Azért mert Mo-on lelehet járatni egy szervezetet azáltal, ha egy zsido támogatoja van. Enyit változott az emberek mentalitása Mo.-on a naci rendszer ota.
-
Orbán és a magyar kormány nyiltan megmondta, hogy "Mindent megkell tenni a pseudo-civil szervezetek bezárásának az érdekében." Ugy látszik még jogtalanságot is.
-
Áruld el nekem miböl él az egyház Mo.-on, egy állitolag szekuláris országban, ahol nincs kötelezö egyházado?
Miért nem érvényes az egyházra, a caritászra ugyan az a törvény?
-
A magyar katholikus egyház örült sok pénzt kapott a rendszerváltás után és ezért eszik ma a kormány kezéböl. Mi sem mutatja ezt jobban mind a menekültkérdésben elfoglalt állásfoglalása, ami homlokegyenest ellentétben van a Vatikán és az összes nyugateuropai egyház felfogásával.
-
Orbán azt szeretné ha ö kapná a pénzt és ö osztaná el az ingyen vagy ehbérért dolgozo NGO-k között. Erre többször nyiltan utalt, legutobb a husvéti beszédében.
-
"A magyar katolikus egyház mintegy 2200 felszentelt papja nem alkalmazottja, hanem tagja az egyháznak; úgynevezett egyházi személyek, akik sem személyi jövedelemadót, sem társadalombiztosítást, sem nyugdíjjárulékot nem fizetnek...... Az egyházi ado adomentes..." ;)
-
 
Utoljára módosítva:
Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy az NGO-k nem nyereséggel dolgozo szociális szervezetek, a támogatásokat amiket kapnak maradék nélkül továbbadják a rászoruloknak és az egyesület üzemeltetését fedezik vele.
-
Mit gondolsz miért mond Orbán állandoan Soros egyetemet CEU-helyett? Azért mert Mo-on lelehet járatni egy szervezetet azáltal, ha egy zsido támogatoja van. Enyit változott az emberek mentalitása Mo.-on a naci rendszer ota.
-
Orbán és a magyar kormány nyiltan megmondta, hogy "Mindent megkell tenni a pseudo-civil szervezetek bezárásának az érdekében." Ugy látszik még jogtalanságot is.
-
Áruld el nekem miböl él az egyház Mo.-on, egy állitolag szekuláris országban, ahol nincs kötelezö egyházado?
Miért nem érvényes az egyházra, a caritászra ugyan az a törvény?
-
A magyar katholikus egyház örült sok pénzt kapott a rendszerváltás után és ezért eszik ma a kormány kezéböl. Mi sem mutatja ezt jobban mind a menekültkérdésben elfoglalt állásfoglalása, ami homlokegyenest ellentétben van a Vatikán és az összes nyugateuropai egyház felfogásával.
-
Orbán azt szeretné ha ö kapná a pénzt és ö osztaná el az ingyen vagy ehbérért dolgozo NGO-k között. Erre többször nyiltan utalt, legutobb a husvéti beszédében.
-
"A magyar katolikus egyház mintegy 2200 felszentelt papja nem alkalmazottja, hanem tagja az egyháznak; úgynevezett egyházi személyek, akik sem személyi jövedelemadót, sem társadalombiztosítást, sem nyugdíjjárulékot nem fizetnek...... Az egyházi ado adomentes..." ;)
-

Én igazán nm gyakran voltam templomban... Talán ha 3 alkalommal életemben, mert muszáj volt illendőségből. Legutóbb (sok éve annak is) az egyik utcabeli temetése alkalmából, igaz hogy nem akartam, de jóban voltam az illetővel, ezt tudták is rólam, és azt is hogy vallástalan vagyok. Na és emiatt amikor tanakodtak miként legyen a temetés, kitalálták hogy megkérnek arra, hogy én vigyem a fekete zászlót... Mert volt ott mindenféle zászló, bevallom fogalmam sincs miket szimbolizáltak, s volt egy koromfekete is, és hát ugye az emberek babonásak, pláne arra faluhelyen mindenki az volt, és a legkomolyabban hittek benne hogy aki azt a zászlót viszi, az igen hamar meg fog halni maga is, vagy legalábbis ő hal meg legelőször az összes zászlóvivők közül! Meg volt e hülye hitnek számos más alváltozata is még, lényeg hogy mindenki irtóra félt vinni azt a zászlót. Sőt, már megérinteni se nagyon akarták! És akkor kitalálták hogy nekem ez biztos mindegy mert én tuti nem hiszek ebben ha hitetlen vagyok, vigyem én, meg úgyis illik, a barátom volt... Na, ráálltam. (azóta is vígan élek, semmi bajom...). De ez azzal járt hogy részt kellett vennem az egész szertartáson is. Végigültem-álltam a misét, tettem amit kellett, persze fogalmam se volt semmiről se de utánoztam a többieket, mikor kell felállni meg akármi. Ennek ellenére, amikor vége volt az egésznek, kaptam ám a megjegyzéseket hogy meglátszott rajtam hogy ez a számomra valami teljesen idegen környezet volt (a templom), nincs benne semmi gyakorlatom, stb, tulajdonképpen azt mondták hogy mnűveletlen tahó vagyok. És illene eljárnom gyakrabban mert mégiscsak... Mire én hogy nem mindegy? Hamarosan úgyis bekrepálok hiszen én vittem a fekete zászlót, hehehe...
 
Melitta , már elnézést , de tudod itt szerintem nemarról van szó , hogy az ember szerette Kádárt , vagy a Rákosit , hanem arról hogy szerette az életét esetleg a családját és megprobált beleilleszkedni abba a kicseszett rendszerbe ! Mert nemlehetett mindenki hös !! Mert a nép látta , hogy még azokat is félre állitják , megöllik akik a táborokból jönnek haza , esetleg mindenüket elveszik megint , a volt falu elsö gazdáit kuláknak minösitik mindenéböl kiforgatják és viszik a francba majd a jó elvtárs megkapta a házát , telkét de megmüvelni azt nemtudta ! Aztán utlevelet sem kapott ám csak ugy mindenki , még család látogatásra sem és családokat egyszerre nyugatra én nem is emlékszem mikor engedtek ki egyszerre . Aztán még csak annyit a határhoz , hogy aki nyugatfelé megprobált érvényes iratok nélkül és nem a kijelöllt határátkellö helyen ledobbantani az tudta nagyon jól , hogy az életével játszik ! Mivel volt még egy akna zár is , nem csak hogy esetleg a határör lött , de mondjuk egy akna is felrobbanhatott a lába alatt . Éltem sokáig a határsávban és dolgoztam az ugynevezett 500 méteres sávban is ahová külön belépönk volt , de arrol , hogy esetleg az Osztrák határörökk visszalöttek volna én addig nemhallottam , de lehet volt rá esett késöbb ,nemkételkedem benne . Aztán az a 18-20 éves kiskatona akinél egy hös határsértö lelép majd egész fiatalságát a futtkoson töllti az meg az Ö baja , minek ment oda ?! Vagy ?? Neki kötelessége azt a rohadt határt megvédeni , senkitöl nemkérdezték meg , vagyis én nememlékszem rá , hogy na haver oda akarsz e menni határörnek ??
 
a hangsúly a külföldi befolyáson van... szóval mikor elkezd szónokolni egy úriember hadd tudjuk ki fizeti. Ha magyar választó fizeti az miért lenne érdekes.

Brusszel is kulfoldi , es meg se szamolnak el hova is megy ez a tomentelen penz ami onnan jon? Miert?
A Norveg penzek nagyresze az allamhoz megy hol talalhato az elszamolas? ok is kulfoldiek vagy 60milliardot adnak.
Es meg sok sok orszag ad penzt erre-arra es nem talalhato elszamolas sehol az allamnal.
Cof milyen elszamolast lehet latni naluk? mennyivel tamogatja a kromany oket ami az adofizetok penze. tudom teged nem erdekel de lehet Brusszelt erdekli hogy az o penzen reklamozzak ezerrel az eu ellenes propagandat.

Amerika is ad nem is keveset Canada is. A CEU uj epulete konyvtara 17 milliardba kerult, amit kifizettek fidesznyik cegnek. Ami jo kis profitott biztositott nekik, ra egy evre se , meg menjenek a fenebe.

Putyin a csod szelen all. Tole semmit nem fogtok kapni hiaba peldakep.
JO ha tudod nem ahulyek gyulekezete a kapitalista emberek. LAtjak minden mozgasat a befekteteseknek es ha csak a CEU nezik mar ember nem lesz aki befektet Mo-ra. Hol lehet ilyent csinalni?
Neked tetszik mert a fidesz csinalja , de te enm tudsz egy kapitalistat se kivaltani anyagilag hogy majd finanszirozad oket.

Az egyhazaknak is adnak Vatikan is kulfoldi hol latsz elszamolast? de lehetne akar perselypenzzel is elszamolni hisz a kulfoldiek is adakoznak kegyhelyeken foleg mert az ugy dolgozik feldobja a pap a penzt a levegobe ami az istene az az ove ami leeseik az meg a pape?
 
Egy NGO egy privát, független, nem nyereségre törö szervezet, ami egy szociális vagy társadalompolitikai célt követ.

Az igaz, hogy magukat civilnek, szakmainak és függetlennek titulálják, de valójában hivatásos lobbista szervezetek a céljuk érdekképviselet, manipuláció ... ezért kapják a pénzt


Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy az NGO-k nem nyereséggel dolgozo szociális szervezetek, a támogatásokat amiket kapnak maradék nélkül továbbadják a rászoruloknak és az egyesület üzemeltetését fedezik vele.

Azért vannak NGO -k amik egy jól meghatározott politikai ideológia terjesztésére vannak megfizetve, például migrációs válsággal kapcsolatban a külföldi támogató véleményét súlykoják, propagálják éjjel-nappal, szervezik a tüntetéseket, pénzelik a hivatásos politikusokat akiket sikerül megvenni.
Ez a törvény nem tiltja a működésüket, csupán azt akarja elérni, hogy a választók előtt világos legyen, hogy ezek a szervezetek pontosan kik, milyen érdekeket szolgálnak és milyen forrásból működnek
 
Utoljára módosítva:
Melitta , már elnézést , de tudod itt szerintem nemarról van szó , hogy az ember szerette Kádárt , vagy a Rákosit , hanem arról hogy szerette az életét esetleg a családját és megprobált beleilleszkedni abba a kicseszett rendszerbe ! Mert nemlehetett mindenki hös !! Mert a nép látta , hogy még azokat is félre állitják , megöllik akik a táborokból jönnek haza , esetleg mindenüket elveszik megint , a volt falu elsö gazdáit kuláknak minösitik mindenéböl kiforgatják és viszik a francba majd a jó elvtárs megkapta a házát , telkét de megmüvelni azt nemtudta ! Aztán utlevelet sem kapott ám csak ugy mindenki , még család látogatásra sem és családokat egyszerre nyugatra én nem is emlékszem mikor engedtek ki egyszerre . Aztán még csak annyit a határhoz , hogy aki nyugatfelé megprobált érvényes iratok nélkül és nem a kijelöllt határátkellö helyen ledobbantani az tudta nagyon jól , hogy az életével játszik ! Mivel volt még egy akna zár is , nem csak hogy esetleg a határör lött , de mondjuk egy akna is felrobbanhatott a lába alatt . Éltem sokáig a határsávban és dolgoztam az ugynevezett 500 méteres sávban is ahová külön belépönk volt , de arrol , hogy esetleg az Osztrák határörökk visszalöttek volna én addig nemhallottam , de lehet volt rá esett késöbb ,nemkételkedem benne . Aztán az a 18-20 éves kiskatona akinél egy hös határsértö lelép majd egész fiatalságát a futtkoson töllti az meg az Ö baja , minek ment oda ?! Vagy ?? Neki kötelessége azt a rohadt határt megvédeni , senkitöl nemkérdezték meg , vagyis én nememlékszem rá , hogy na haver oda akarsz e menni határörnek ??
Az egesz rendszer el volt cseszve soha nem is volt jo.
70 evekbe foleg az elejen nem igen kapott csak a kivaltsagosok nyugati utlevelet, igy sokan probaltak meg lelepni . Erdelybol nem egy magayr van itt, aki szinten nem kapott a romanoktol utlevelet es elindult gyalog, volt olyan hogy a dunaba veszett vagy belelottek vagy nem birta atuszni. Van akinek a testvere halt meg igy.
Nem azt allitottam hogy az osztrakok atlovoldoztek hanem hogy lotek hogy halljak ok is ott vannak, ergo van egy sav ahova mar nincs joga a magyarnak ralonni az emberre. Ezek figyelemztetesek voltak es nem csetepate a ket orszag kozott.
MI lenen ha nem vitakoznal, olyanrol amihez nincs seged fogalmad mert te vonaton disszidaltal, meguszva a lagereletet.
DE a te valasztott hazadba is lottek a menekuloket mint a legyeket a Berlini falnal.NDK bol. En se lattam egyet se de tudom mert olvastam rola film is keszult stb.
Aki menekul az menekul biztos oka van ra hogy nem a hatar atkelot valasztja. Beszelunk most a Kadar erarol.
1984 ben kaptam eloszor nyugati utlevelet. Addig mindig elutasitottak. Igaz nem voltam soha parttag se a rendszer kegyeltje.
A redszere nem tudok eleg csunya szot hasznalni ra. Mikor mi eljottunk az anyamhoz jartak a BM-bol civilek es nyaggattak hogy miert nem szolt hogy le akarunk lepni, kotelessege kellett volna lenni a lanyat feljelenteni. Utana azert zaklattak hogy hivjon haza adja oda a cimunket fenyegettek es zaklattak az anyamat. Akkor irtam neki levelet ha enm hagynak beken a Szabad Europa Radionak fogok szolni ,vagy uzeni hogy ne szorakozonak veled. Vegig jartak a rokonokat is a szomszedokat . es meg csak nem is voltam fontos ember, spicli rendszer volt en nem szerettem.
 
Brusszel is kulfoldi , es meg se szamolnak el hova is megy ez a tomentelen penz ami onnan jon? Miert?

ez a törvénytervezet nem elszámoltatásról, adózásrol szól... egyszerüen arról, hogy a azok a szervezetek akik magukat függetlennek titulálják, nyilvánosan tüntessék fel, hogy ki fizeti a működésüket, hogy kinek az érdekeit képviselik legyen nyilvánvaló mennyire NEM függetlenek, ennyi az egész.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,821
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére