Csúcsot döntött a kanadai gazdaság növekedése

Hatéves csúcsot döntött a kanadai gazdaság teljesítménye az idei második negyedévben, köszönhetően annak, hogy jelentősen nőtt a háztartások fogyasztása és az export.


A kanadai statisztikai hivatal csütörtökön közölte, hogy április-júniusban a bruttó hazai termék (GDP) 4,5 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest, ami 2011 harmadik negyedéve óta a legerősebb érték. Elemzők az első negyedévivel azonos, 3,7 százalékos növekedésre számítottak.

Kanada legnagyobb kereskedelmi partnere, a szomszédos Egyesült Államok gazdasága a második negyedévben 3,0 százalékkal bővült.

Az első negyedévhez képest 1,1 százalékkal emelkedett a gazdaság teljesítménye, 0,2 százalékponttal haladta meg a január-márciusban mért 0,9 százalékot. Az idei év első két negyedévében a halmozott növekedés 2,0 százalékra rúgott, ami a legjobb adat a 2002 első felében mért 2,1 százalék óta.

A reáláron számított nemzeti összjövedelem jóval mérsékeltebb ütemben, 0,4 százalékkal növekedett, ami híven tükrözi a kereskedelmi feltételek romlását. Az exportárak 0,5 százalékkal, míg az importárak 2,7 százalékkal nőttek, párhuzamosan a kanadai dollár leértékelődésével.

Negyedéves összevetésben az export 2,3 százalékkal, az import 1,8 százalékkal, a háztartások kiadásai pedig 1,1 százalékkal emelkedtek.


A robusztus növekedést tükröző adatsor újabb bizonyíték arra, hogy a kanadai jegybank jól döntött, amikor csaknem hét év óta először, júliusban kamatemelést hajtott végre a kedvező gazdasági kilátásokra hivatkozva. Elemzők arra számítanak, hogy a központi bank a következő hetekben újra emelni fogja a 0,75 százalékon álló irányadó kamatlábát.

Kanada a világ hatodik legnagyobb kőolajkitermelő országa, amelynek gazdaságát erősen sújtotta a 2014 nyarán indult olajárzuhanás. Hazai összterméke tavaly 1,4 százalékkal, 2015-ben pedig csak 0,9 százalékkal növekedett.

profitline

122643111_7AiPOpfc_2.jpg
 
*
Óh, csodálatos bejegyzés! Ha hallgattál volna, okos maradtál volna. Tehát először is mielőtt válaszoltál volna, elő a térképpel. Ez a cikk nem amerikaiakról - de Canadáról szólt. Az abban leírtak, valóban az igazságot fedik és nem hazugságot. Folytatom, erről a cikkről csak az esett le Neked, t. Sopszív, hogy "dagatt amcsik"?! A legvégén, ha egy "..szív" ilyen módon tud reagálni, akkor és attól mitől "szív"?! Úgy értem, Neked éppen abban van hiányod, szívből és lélekből. No, erről ennyit első nekifutásban.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,887
Tagok
615,339
Legújabb tagunk
Dorki000
Oldal tetejére