Mindenhonnan kiradírozta a genderelméletet a kormány

Száműzték a genderelméletet a kerettantervekből, az erről szóló jogszabály a friss Magyar Közlönyben jelent meg.

Magyar Közlöny legfrissebb számában több, a közoktatást érintő jogszabály-módosítás jelent meg.

Ahogy arról az eduline a jogszabálytervezet alapján elsőként beszámolt: minden, a genderelemélethez kapcsolódó tartalmat száműztek a kerettantervekből. Nem lehet például a Társadalomismeret érettségin tétel ezentúl „A gender-elmélet és annak kritikája” .

De nem is tanulhatnak ilyesmit a mai magyar iskolákban. Eddig a 7–8. évfolyamos biológia tantervben (illetve az e korosztálynak megfelelő középiskolai tantervekben) volt egy olyan fejezet, hogy „Biológiai nem és nemi identitás megkülönböztetése”. Ez lenne pont a helye a genderelmélet értelmes tálalásának, de ezt törölték, és „Az öröklött és tanult tényezők megkülönböztetése a nemi működés során” fejezettel váltották fel.

A hvg.hu azt írja, ugyanennek a korosztálynak volt egy Családi életre nevelés című tananyaga is, amiben szintén megbújt némi genderelméleti anyag azzal a címmel, hogy „A szexuális viselkedés biológiai aspektusai (nemi szerep vs. gender stb.)”, illetve azzal, hogy „A nem kialakulása: kromoszomális, ún. genetikai nem, ivarmirigy nem, nemiszervi nem, külső nem, társadalmi nem (gender), az ún. nemi identitás. Az identitás összetevői, fejlődése.” Na, ez mindkettő kukába kerül, az előbbi helyébe „A szexuális viselkedés biológiai aspektusai”, az utóbbi helyére „A nem kialakulása, a nemi szerepek összetevői, fejlődése” című anyag lép.

HVG
gender.png
 
A kisgyerekes családok évszázadokig nem törődtek azzal, hogy milyen színű ruhát adjanak a gyerekre, akik leginkább fehér ruhákat viseltek, főként azért, mert azt lehetett probléma nélkül forró vízben rendszeresen mosni. Ez a 19. század közepén kezdett megváltozni, és valószínűleg Angliából kiindulva az terjedt el, hogy a rózsaszín a fiúk színe, a kék pedig a lányoké. Az indoklás emögött már a homályba vész, de a rózsaszín-fiú párosításnak valószínűleg az volt az eredete, hogy a fiúkat kicsi férfiaknak szerették volna öltöztetni, és a férfiak a hadseregben vörös egyenruhát viseltek.

A 20. század elejére a rózsaszín-fiú, kék-lány párosítások általánossá váltak, és a ruhagyártók ideológiát is gyártottak mögé, mondván, a rózsaszín erőteljes, maszkulin szín, míg a (világos)kék, finomabb, femininebb, ezért jobban illik az egyik a fiúkhoz, a másik a lányokhoz. A Time magazin még 1927-ben is ezekről az irányvonalakról írt a vezető amerikai gyerekruha-bolthálózatokat végigkérdezve a divatról. Aztán, valamikor a 20-as és 40-es évek között a dolog, máig ismeretlen okok folytán megfordult, és így maradt egészen máig (leszámítva a hatvanas években, a feminista mozgalmak megerősödése miatt kitört, rövid életű trendet a teljesen semleges színű gyerekruhákkal).
(ma is tanultam valamit)
-
Hagy tegyek valamit hozzá.

Az emberiség történetében a ruha szine nemcsak izlés dolga volt hanem a szociális réteg hovatartozását is visszatükrözte.
Vannak olcso szinek és vannak drága szinek.
-
Purpur szinü ruha viselete azelött csak a Császárnak és a föpapoknak volt a fenntartva, mert ezt a ruhafestéket ritka tengeri csigákbol lehetett elöállitani. A Biborosok ma is ebben tündökölnek mig a plébános feketét hord, a szociális érzelmü Pápa szerénységböl mondott le a piros cipö viseléséröl.
-
A szegények kék szinü ruhákat hordtak, mert azt olcson elölehetett állitani vastartlamu sók-bol. Ki ne ismerné Jozsef Atilla Anya cimü irásábol: "Kékitöt old az ég szinébe" vagy valahogy igy :)
-
De ha már Berlini-kék-nél vagyunk, ami vas(III)-so és sárga ferrocianiddal-so oldatábol készül, elmondom, hogy a matrozruhák, tapéták festése melett az anyagot radioaktiv Cäsium- vagy Thallium-mérgezés ellen is jol lehet használni.
-
Valoban a vörös szin a vér, a harc szine volt és igy a férfiasságot jelképezte. A vörös planeta ezért a háboru istene. A fiuk szine a "kis piros" rozsaszin volt.
-
A templomokban Szüz Maria kékszinü palástot (Chadort) szokott hordani ezér a világoskék (kis kék) a lányok szine lett.
-
1927-ben a belga hercegnö Astrid kisbabát várt és mind minden anya abban reménykedett egy tronörökös egy fiu lesz hát a bölcsöt szép rozsasziinüre pingálták ki. Hogy ne kelljen kidobni a bölcsöt megváltozott a divat. :)
-
Ehez az is hozzájárult, hogy idöközben a munkások ruhája, a farmerek nadrágja (Blue Jeans), a tengerészek egyenruhája mind az olcso kékkel készült. A kék hirtelen férfias lett.
-
Hogy mi köze a biborosoknak ahoz, hogy a homoszexualisok titkos jele a lila ruhadarabok hordozása lett azt nem tudom, de tény, hogy az egyházi iskolában tiltva volt ilyen szinü ruhadarabok viselése. (akkor még nem tudtuk miért)
 
-
Hagy tegyek valamit hozzá.

A szegények kék szinü ruhákat hordtak, mert azt olcson elölehetett állitani vastartlamu sók-bol. Ki ne ismerné Jozsef Atilla Anya cimü irásábol: "Kékitöt old az ég szinébe" vagy valahogy igy :)
-

A vers cime Mama, és "kekitot old az eg vizeben"

A kekito egyebkent a nevevel ellentetben nem kékitett, hanem feheritett. Egy optikai feherito amit fehernemu, agynemu mosasakor hasznaltak, hogy ne sarguljanak a szovetek.
 
A vers cime Mama, és "kekitot old az eg vizeben"

A kekito egyebkent a nevevel ellentetben nem kékitett, hanem feheritett. Egy optikai feherito amit fehernemu, agynemu mosasakor hasznaltak, hogy ne sarguljanak a szovetek.

Igazad van.
-
Van az interneten egy oldal: "Frage Mutti" amiben az áll, hogy megsárgult fehér szövetet ugy lehet kifehériteni, hogy egy kávéskanál kék tintát teszünk a mosogépbe.

b4d8bf4ff63cc4ee799130cd304ddfd0_5.jpg
 
Érdekes lenne megnézni, hogy a radikális feministák hogyan viszonyulnak transzneműek közösségéhez, és máris kiderülne, hogy mekkora átgondolatlanságból eredő zűrzavar kering a légtérben. Az ember genetikailag illetve biológiailag ennek, annak vagy adott esetben amannak születik, aztán hogy ehhez miként viszonyul (gender, nemi identitás), ismét más kérdés, ami nem feltétlenül tartozik a külvilágra. De persze ez a kérdés, belülről, az érintettek szemszögéből talán máshogy látszik.

Hmmm... Ez most érdekes. Mert hogy a feminizmusnak és a genderelméletnek köze nagyon nincs egymáshoz. A feministák alapvetően a nők egyenlő jogaiért harcolnak. Tehát szavazójog, egyenlő munka egyenlő bér, örökölhessenek, lehessen a birtokukban pl. ház, vagy hogy vezethessenek, attól függ, melyik ország. Ide tartozik az is, hogy ha egy nő egy elit hadi egységbe akar belépni, megtehessen - az USA-ban már ugye elérték. Ez nem azt jelenti, hogy a nőknek kevesebbet kell teljesíteni, de ha akar és képes bármit megtenni, legyen az traktoros munka vagy haditengerészet, akkor engedjék. A többség akarni se fogja, és képes se lesz rá. Ugyanezek a feministák, akár hiszed, akár nem, a férfijogokért is hascolnak. Vannak helyek, ahol bizonyos dolgokat a férfiak nem tehetnek meg. Ott harcolnak azért, hogy ha akarják, miért ne. A mai feministák alapvetően azért harcolnak, hogy bármilyen emberi lény, aki képes valamire és vágyik rá, megtehesse. A harcos feministák alatt a száz évvel ezelőttiek értendők? Mert akkor igazad van. De most a kétezres éveket éljük.

VISZONT! Ennek az egésznek semmilyen szexushoz nincs köze!
Hogy veheted ide a transznemüeket? Az, hogy valaki transznemü, alapvetően azt jelenti, hogy nincs egység a test és a szellem között. Biológiailag női jegyeket mutató agy, férfi testbe zárva. Biológiailag férfi jegyeket mutató agy, női testbe zárva. A lényeg, hogy ezek a jellemzők olyan erősek, hogy nem bírja elfogadni azt, amit a tükörben lát. Ő TUDJA hogy férfi, pedig női testet lát. Vagy TUDJA, hogy nő, pedig férfi testet lát. A vicc, hogy ettől még lehet hetero vagy homoszexuális. Tehát átmütött transznemü, aki a saját, agyához igazított testében él, de ehhez a testhez vonzódik. Pl. férfi, női aggyal. Elvben férfiként a nőkhöz vonzódik. De ő nő. Ezt tudja. Átműtik. És a nőkhöz vonzódik, tehát leszbikus. Ha az a férfi a műtét után a férfiakhoz vonzódna, akkor nevezhetnéd heteroszexuálisnak. Viszont a született neme meg férfi. Nőkkel ugyanez van. Ezen felül a transznemüség még a hermafroditákat is takarja. Bár ritkán, de születnek mai napig. A szülőknek elmondják, hogy nevelhetik fiunak vagy lánynak is. Jó esetben ameddig túl fiatal a szexushoz, nemtelennek nevelik,é s hagyják, hogy kialakuljon, melyik a valódi neme. Az alapján meg is lehet műteni.

Egyébként se se nem zavaros, se nem bonyolult. Ebben az a vicc, hogy ha nem érezné annyi ember feltétlenül fontosnak beleszövegelni, akkor, akárcsak az állatvilágban, halálosan egyszerü lenne.
1. Megszületik a gyerek. Ameddig pici, mutatja valamelyik nem jellemzőjét viselkedés szempontjából - fiusan vagy lányosan viselkedik, ami ugyan többnyire passzol a látható elsődleges nemi jelleghez, de nem mindig, és semmi köze a későbbi nemi vonzalomhoz.
2. A szülők úgy nevelik, ahogy az a gyereknek jó - fiusan vagy lányosan.
3. Ha kérdez a szexről, elmondják az alapinfokat - mittomén méhecske virágok -, hogy legtöbbször igy van, de mindenki azt csinál, amit akar, lényeg, hogy olyan társat találjon, akinek ő a megfelelő társ.
4. Eljut a szexualitáshoz - mielőtt valaki jön a kamaszokkal, 5 éves kor körül már kialakul, valószinüleg melyik nemhez fog vonzódni a gyerek, de ilyenkor még ez változhat.
5. Ha Juliska azzal jön haza az oviból, hogy szerelmes Mariskába, vagy Pistike hogy Lajoskába, nem sikitozik senki, ráhagyja.
A legtöbb ember alapvetően az ellenkező nemhez vonzódik élete legnagyobb részében, tehát lehet, hogy oviban Pistike Lajoskába volt szerelmes, de negyedikben már Marcsi haját huzza és a melleit bámulja. No persze, ha nem ültetnek bele bármiféle félelmet, hogy ő nem normális. Akkor lesz egy kiegyensulyozott felnőtt, aki jó esetben társra talál egy másik kiegyensulyozott felnőttel. Többnyire férfi nő párosról van szó. Ha nem, akkor no bumm, történt ilyen mással is.

Csakhogy ennek semmi köze a feministákhoz, a feministák között is sokfajta ember van, a nem feministák között is.
 
Hmmm... Ez most érdekes. Mert hogy a feminizmusnak és a genderelméletnek köze nagyon nincs egymáshoz. A feministák alapvetően a nők egyenlő jogaiért harcolnak. Tehát szavazójog, egyenlő munka egyenlő bér, örökölhessenek, lehessen a birtokukban pl. ház, vagy hogy vezethessenek, attól függ, melyik ország. Ide tartozik az is, hogy ha egy nő egy elit hadi egységbe akar belépni, megtehessen - az USA-ban már ugye elérték. Ez nem azt jelenti, hogy a nőknek kevesebbet kell teljesíteni, de ha akar és képes bármit megtenni, legyen az traktoros munka vagy haditengerészet, akkor engedjék. A többség akarni se fogja, és képes se lesz rá. Ugyanezek a feministák, akár hiszed, akár nem, a férfijogokért is hascolnak. Vannak helyek, ahol bizonyos dolgokat a férfiak nem tehetnek meg. Ott harcolnak azért, hogy ha akarják, miért ne. A mai feministák alapvetően azért harcolnak, hogy bármilyen emberi lény, aki képes valamire és vágyik rá, megtehesse. A harcos feministák alatt a száz évvel ezelőttiek értendők? Mert akkor igazad van. De most a kétezres éveket éljük.

VISZONT! Ennek az egésznek semmilyen szexushoz nincs köze!
Hogy veheted ide a transznemüeket? Az, hogy valaki transznemü, alapvetően azt jelenti, hogy nincs egység a test és a szellem között. Biológiailag női jegyeket mutató agy, férfi testbe zárva. Biológiailag férfi jegyeket mutató agy, női testbe zárva. A lényeg, hogy ezek a jellemzők olyan erősek, hogy nem bírja elfogadni azt, amit a tükörben lát. Ő TUDJA hogy férfi, pedig női testet lát. Vagy TUDJA, hogy nő, pedig férfi testet lát. A vicc, hogy ettől még lehet hetero vagy homoszexuális. Tehát átmütött transznemü, aki a saját, agyához igazított testében él, de ehhez a testhez vonzódik. Pl. férfi, női aggyal. Elvben férfiként a nőkhöz vonzódik. De ő nő. Ezt tudja. Átműtik. És a nőkhöz vonzódik, tehát leszbikus. Ha az a férfi a műtét után a férfiakhoz vonzódna, akkor nevezhetnéd heteroszexuálisnak. Viszont a született neme meg férfi. Nőkkel ugyanez van. Ezen felül a transznemüség még a hermafroditákat is takarja. Bár ritkán, de születnek mai napig. A szülőknek elmondják, hogy nevelhetik fiunak vagy lánynak is. Jó esetben ameddig túl fiatal a szexushoz, nemtelennek nevelik,é s hagyják, hogy kialakuljon, melyik a valódi neme. Az alapján meg is lehet műteni.

Egyébként se se nem zavaros, se nem bonyolult. Ebben az a vicc, hogy ha nem érezné annyi ember feltétlenül fontosnak beleszövegelni, akkor, akárcsak az állatvilágban, halálosan egyszerü lenne.
1. Megszületik a gyerek. Ameddig pici, mutatja valamelyik nem jellemzőjét viselkedés szempontjából - fiusan vagy lányosan viselkedik, ami ugyan többnyire passzol a látható elsődleges nemi jelleghez, de nem mindig, és semmi köze a későbbi nemi vonzalomhoz.
2. A szülők úgy nevelik, ahogy az a gyereknek jó - fiusan vagy lányosan.
3. Ha kérdez a szexről, elmondják az alapinfokat - mittomén méhecske virágok -, hogy legtöbbször igy van, de mindenki azt csinál, amit akar, lényeg, hogy olyan társat találjon, akinek ő a megfelelő társ.
4. Eljut a szexualitáshoz - mielőtt valaki jön a kamaszokkal, 5 éves kor körül már kialakul, valószinüleg melyik nemhez fog vonzódni a gyerek, de ilyenkor még ez változhat.
5. Ha Juliska azzal jön haza az oviból, hogy szerelmes Mariskába, vagy Pistike hogy Lajoskába, nem sikitozik senki, ráhagyja.
A legtöbb ember alapvetően az ellenkező nemhez vonzódik élete legnagyobb részében, tehát lehet, hogy oviban Pistike Lajoskába volt szerelmes, de negyedikben már Marcsi haját huzza és a melleit bámulja. No persze, ha nem ültetnek bele bármiféle félelmet, hogy ő nem normális. Akkor lesz egy kiegyensulyozott felnőtt, aki jó esetben társra talál egy másik kiegyensulyozott felnőttel. Többnyire férfi nő párosról van szó. Ha nem, akkor no bumm, történt ilyen mással is.

Csakhogy ennek semmi köze a feministákhoz, a feministák között is sokfajta ember van, a nem feministák között is.

A kérdésemet - bár elvontnak hat - az élet szülte. Egy cikkben olvastam erről, amely valóságosan előjövő konfliktusként hozta fel a problémát. A lényeg a következő: egyes feminista mozgalmak annak ellenére, hogy a gender-t kizárólag társadalmi konstrukcióként értelmezik (innen a "harcos" jelző - bocsánat, nem fejtettem ki), tiltakozó módon léptek fel a transzneműekkel, a magukat nőként meghatározó férfiakkal és a magukat férfiként meghatározó nőkkel szemben - mondván, hogy a nemiség olyan adottság, amelyet nem lehet ilyen módon leváltani. Tehát például önmaguknak némileg ellentmondva ellenezték, hogy az a transzszexuális férfi, aki nem képes a hagyományos családmodell keretei között megélni a saját nőiességét és anyaságát (egy nő vagy férfi mellett - ez most talán nem is lényeges), gyermeket fogadhasson örökbe (vagy adott esetben mint nő-nő pár részt vehessen lombikprogramban). Egyébkét számomra a genderelmélet két ponton válik kétségessé: (1) a nemi szerepekhez társuló normatív elvárások ugyanis nem egyszer – igaz, nem is minden esetben – a biológiai nemmel összefüggő természeti meghatározottságokra épülnek rá; röviden: a nemi szerep nem csak és kizárólag társadalmi konstrukcióból és nem csak és kizárólag természetes veleszületett adottságból következik, azaz sex és gender éles elválasztása problematikus; (2) Az egész megközelítés akkor kezd el komoly kérdéseket felvetni a gyakorlatban, amikor két ember kapcsolata szorosan érint egy harmadik személyt (gyerekeket) is! Itt nagyon sok a bizonytalanság! Nem tudom, hogy kitehetünk-e például egy hagyományos nemi identitással rendelkező kisgyereket annak, hogy ilyen szociális közegből vegye a mintákat! Tényleg nem tudom! (Arra hajlanék, hogy nem.)
 
Utoljára módosítva:
A kérdésemet - bár elvontnak hat - az élet szülte. Egy cikkben olvastam erről, amely valóságosan előjövő konfliktusként hozta fel a problémát. A lényeg a következő: egyes feminista mozgalmak annak ellenére, hogy a gender-t kizárólag társadalmi konstrukcióként értelmezik (innen a "harcos" jelző - bocsánat, nem fejtettem ki), tiltakozó módon léptek fel a transzneműekkel, a magukat nőként meghatározó férfiakkal és a magukat férfiként meghatározó nőkkel szemben - mondván, hogy a nemiség olyan adottság, amelyet nem lehet ilyen módon leváltani. Tehát például önmaguknak némileg ellentmondva ellenezték, hogy az a transzszexuális férfi, aki nem képes a hagyományos családmodell keretei között megélni a saját nőiességét és anyaságát (egy nő vagy férfi mellett - ez most talán nem is lényeges), gyermeket fogadhasson örökbe (vagy adott esetben mint nő-nő pár részt vehessen lombikprogramban). Egyébkét számomra a genderelmélet két ponton válik kétségessé: (1) a nemi szerepekhez társuló normatív elvárások ugyanis nem egyszer – igaz, nem is minden esetben – a biológiai nemmel összefüggő természeti meghatározottságokra épülnek rá; röviden: a nemi szerep nem csak és kizárólag társadalmi konstrukcióból és nem csak és kizárólag természetes veleszületett adottságból következik, azaz sex és gender éles elválasztása problematikus; (2) Az egész megközelítés akkor kezd el komoly kérdéseket felvetni a gyakorlatban, amikor két ember kapcsolata szorosan érint egy harmadik személyt (gyerekeket) is! Itt nagyon sok a bizonytalanság! Nem tudom, hogy kitehetünk-e például egy hagyományos nemi identitással rendelkező kisgyereket annak, hogy ilyen szociális közegből vegye a mintákat! Tényleg nem tudom! (Arra hajlanék, hogy nem.)

Aha! Akkor itt indult a kavarodás. A harcos feminista nekem tényleg a klasszikus, 100 éve magát a keritéshez bilincselő feministát jelenti. Azoknak valóban nincs köze ilyesmihez.
Ez elég furcsa. Elvégre mint feministáknak, semmi közük ahhoz, hogy valaki hogy született meg, csak hogy hogyan él. Pont a feminizmusnak mond ellen a dolog. Elvégre a minden ember egyenlőnek (jogok, kötelezettségek, fizetés, stb) született és úgy is kell élnie elvnek nem mond ellent a dolog, inkább felerősiti.
Amit még írtál:
1. én nem választanám szét élesen ezt a kettőt. Inkább afelé hajlok, hogy ezeket az elvárásokat kéne megszüntetni. Máris nincs semmi probléma. A többség mindig is férfi-nő viszonylatban fog élni, ahol a férfi a nagyobb erősebb, a nő a kisebb és a gyengébb, és mindketten annak születtek, amik. Nem hiszem, hogy bármi problémát okoz az a több milliárd emberhez számszakilag annyira kevés szitu, mikor férfi-nő párosnál mondjuk a nő simán bir mindent, ami nagy és nehéz, és ha kell, felteszi a tetőt is, a férfi meg otthon marad a gyerekkel és mos meg főz. Csak nekik a matematika miatt nehezebb a pártalálás. A nem hagyományos felállás se olyan gyakori. Ennek az egész problémának a gyökerét szerintem simán kihúzná, ha békén hagynák az átlagostól eltérő embereket. Így ők nem kényszerülnének elrejtőzni, vagy pont hogy saját lelki békéjük érdekében harcosan kiállni magukért. Simán csak lennének és kész, senki se törődne vele, se ők, se mások, mindenki élne, ahogy akarna. Ez eléggé nehéz megoldás viszont, mert sokan az információhiány miatt félnek az egésztől (mittomén, jujj, majd megtámad egy buzi! jujj, ha megismerkedik velük a fiam, ő is buzi lesz! - miért vazze, fertőző? akkor te miért nem lettél?). Ezért is fontos minél inkább eltávolítani ezt az egészet az érzelmektől, és száraz, szakmai tényekként megismertetni. Elég lenne néhány generáció, és a fene se törődne vele.
2. no igen. Ezzel tényleg van gondolkodásilag probléma. Először is, aki nem tudja biztosan, hogy magától egy ember ilyen téren úgy viselkedik, amilyennek született, az már fél is a dologtól. Másodszor, ha elfogadjuk, hogy születésünkkor meghatározott a szexus, és a valódi genderre is nagyon kevés ráhatásunk van születés után (világos, ha egy fiu a bölcsis gondozás felé indulna, imádna takaritani, babázni, főzni, de ha nem játszik fius játékokat, és nem viselkedik férfiként, mindig megverik, a nyilt szivü kedves embert lehet gyülölködővé tenni, de ezt mégse nevezném a valódi viselkedésének), akkor a szituációt kell megvizsgálni. Mi történik a gyereknevelés során? Minden szülő neveli a gyerekét, függetlenül a nemétől. A (kis)gyerek jó esetben, hacsak nem nyitja ki rosszkor az ajtót, megöleli, ölébe ül vagy megcsókolják szinten látja a szülei "nemi életét". Mint mondtam, hetero vagyok. Bármelyik barátnőmet/barátomat megölelem. Puszilkodni is szeretek. Volt már, hogy dögfáradtan felváltva ültünk egymás ölében, hogy ne kelljen állni. Kicsiként a szeretetet leveszi, a szexuális töltetet nem. Van egy apja egy anyja. Apu megöleli anyut, anyu ad apunak puszit, mikor apu elmegy dolgozni. Lehet, hogy csak egyikük gyereke, vagy van akár te gyereked, én gyerekem, mi gyerekünk is, de ezt mindenki természetesnek tartja.
A gyerek két nővel él együtt. Megölelik egymást, megpuszilják egymást, egymás ölébe ülnek. Különbség? Jah! Azt nem mondtam, hogy szó sincs leszbikről, a gyerek anyja elvált/özvegy/lányanya, és a pasi nélküli barátnőjével, anyjával, nagyanyjával, nővérével, stb él. Létező szitu? Igen. Van valakinek baja vele? Semmi. Két nő + gyerek.
Két pasival él együtt, Megölelik egymást, néha megpuszilják egymást, nem szoktak egymás ölébe ülni. Testvérek, barátok, rokonok, de a nő meghalt, magára hagyta a gyerekét, bokorban találta és megtartotta, mittomén. Létező szitu? Igen. Van vele valakinek baja? Sajnálják szegény pasit, hogy minden rámarad. Ennyi.
Vegyük, hogy a két azonos nemü fél között van szexuális kapcsolat. Ebből mit lát a gyerek? A szülei este lefekszenek a hálószobában, ahogy minden másik ember gyereke ezt látja. Kicsiként ennyit lát. Késöbb pedig ez lesz neki a normális. Hány gyerek nő fel két szerető szülő nélkül? Saját gyerekről beszéltem, akár egyik, akár mindkét félé, elvégre abban maradtunk, hogy maga a szitu normális férfi/nő viszonylatban.
Ami problematikus lehet, az az örökbefogadás. Azt mondom, ameddig a társadalom olyan, amilyen, és mivel már kicsiként teljesen ki lehet szürni ha egy gyerek homoszexuális, simán adnék homoszexuális pároknak örökbe homoszexuális gyereket. Ugyanolyan családellenőrzés, mint hetero pároknál, de ha képesek szeretetben felnevelni egy gyereket, nem jobb neki látni, hogy oldja meg két felnőtt homoszexuális az élet problémáit, mintha valahova bedugva rémülten rejtőzne, felnőve nem tudva mit kezdeni a helyzettel? Egyébként minden gyereknek jobb bármilyen szerető családban felnőni, mint abban, hogy ő nem kell senkinek.
Sokan jönnek a pedofiliával, tudom, de az egy betegség, ha valaki képes elnyomni magában, annak minden tiszteletem, aki kiéli a hajlamát, azt meg egy nyüves bünöző. Többnyire hetero. Mivel a pedofilia hatalom is, sokszor rokon. Ennek semmi, de semmi köze nincs semmihez, ami gender.

Mar elnezest de itt valami baszott nagy felreertes van. A no szul. A no szoptat.
A ferfi akkor se tud se szulni vagy szoptatni ha vert fingik, fuggetlenul egyesek gondolkodas modjatol.
Itt mar mindenki behulyult?:o

Dehogynem. Van olyan férfi - rendesen, személyazonosság szerinti férfi, szakállas, szőrös, és minden egyéb -, aki eredetileg nő volt, de már nem az, agyilag sohase volt az, viszont nem távolíttatja addig el a méhét ameddig ki nem hordja a párjával közös gyerekét, ugyanis a nőnek született, nőként viselkedő, férfiakhoz vonzódó párja nem teheti ezt meg. Lehet, hogy fura, de van ilyen. És bizony, ő férfi. Agyilag is, optikailag is, iratok alapján is, név szerint is. Lehet, hogy ott áll melletted a buszon, a szakállát vakargatva.
 
Afrikában még így tudják. Őket nem is kell félteni, hogy kihalnak, mint a fehér ember.

Erről van szó? ""A fiúknak kukijuk van, a lányoknak meg puncijuk" és kész "
Nem, afrikában se így tudják. Népcsoporttól függően pl. a hermafroditákat varázslóként, csodatevőként, művészként, stb. tisztelik mint indiában, vagy megölik. A homoszexualitással pedig szintén ország/népcsoport függően nézik, és családtagként veszik, aki segit a gyerekek nevelésében mert neki nincs saját - ez a biologiai értelme a homoszexualitásnak, ezért van minden álltafajnál -, vagy megölik, mint bünöst valamelyik vallásra hivatkozva. Upsz! Ezek a vallásra hivatkozások nem afrikai jellemzők, többnyire behurcolták, nem ott alakult ki.
Jééé... ha belegondolok, nem azért szaporodik egy nép, mert megöli egyes tagjait, akik természetes úton nem szaporodnak egymás között? Mi a fene...
A transznemüeket egy sivatagi törzsnél tényleg nem lehet átmüttetni, de legalább nem érdekel senkit, ha valaki a másik nem festéseit maszatolja fel, legfeljebb nem értik.
Ha afrika alatt a természeti népeket érted, nem mondjuk Pretoriát vagy Jeruzsálemet :D
 
Igen szórakoztató lenne itt olvasgatni, ha nem lenne valami elképesztően blőd az egész. A cca 7milliárd emberből van pár tízezernyi, aki tarktornak, más pár tízezernyi meg saját maga tökéletes fordítottjának képzeli magát. Nem az ugyan, de ő meg úgy gondolja. Emiatt viszont akkora patáliát sikerül csapni, hogy a maradék alig hétmilliárdnyi rémülten összehúzhatja magát és lapíthat, mert itten téma lett kerekítve és csendlegyen. Vihar a biliben, de még mekkora széllel...
 
Igen szórakoztató lenne itt olvasgatni, ha nem lenne valami elképesztően blőd az egész. A cca 7milliárd emberből van pár tízezernyi, aki tarktornak, más pár tízezernyi meg saját maga tökéletes fordítottjának képzeli magát. Nem az ugyan, de ő meg úgy gondolja. Emiatt viszont akkora patáliát sikerül csapni, hogy a maradék alig hétmilliárdnyi rémülten összehúzhatja magát és lapíthat, mert itten téma lett kerekítve és csendlegyen. Vihar a biliben, de még mekkora széllel...
Ha ebbe az irányba megy a világ, nem is nagyon sajnálom, hogy 1-2-3 évtized múlva én kiszállok belőle. :)
 
Igen szórakoztató lenne itt olvasgatni, ha nem lenne valami elképesztően blőd az egész. A cca 7milliárd emberből van pár tízezernyi, aki tarktornak, más pár tízezernyi meg saját maga tökéletes fordítottjának képzeli magát. Nem az ugyan, de ő meg úgy gondolja. Emiatt viszont akkora patáliát sikerül csapni, hogy a maradék alig hétmilliárdnyi rémülten összehúzhatja magát és lapíthat, mert itten téma lett kerekítve és csendlegyen. Vihar a biliben, de még mekkora széllel...
:dr_24::dr_31:
 
A születésszám alakulása az utóbbi 100 évben nekem még mindig elég bizonyíték arra, hogy ők nagyon is tudják kinek mije van, és mi célból. :)
Aha. Születésszám. Ugye azt tudod, hogy ha itthon semmiféle fogamzásgátló holmi nem létezne, akkor nagyobb lenne a születésszám, és több anyagi roncs kóborolna ebben az országban. Vannak, akik tudják, meddig nyulik a takarójuk. Gyerekügyben is. És lesz valamennyi. 1-4 közt valahol. Annál több nem igazán reális, még ha van is rá valakinek pénze. Már amennyiben az embernek van kedve ebbe a mocskos világba gyereket szülni. Mert ahhoz stabilitás, nyugalom kell, hogy ne legyen még az is bizonytalan, hogy holnap mi történik, hogy nincs lehetőséged mondjuk felkészülni a tanulmányaira, mert mire eljut ovis koráig, annyit változik a világ, hogy csak nézel, mint a lukinyul, hogy nem ilyen lovat akartam.
Nope van, akinek van rá pénze és kedve. Van, akinek nincs rá pénze, kedve, de esze sincs, tehát ész nélkül szaporodik. Szaporodunk. Teli vannak a korházak 12-16 közti, butuska, fel nem világositott lányokkal - ez nem fért bele az erkölcstanba -, akik várják az 1., 2., stb gyereküket. Bár gondolom, azzal bajod van. Miért? Afrikában sok helyen nem létezik fogamzásgátlás, nem is hallottak róla, és ha terhes lesz a nő szül, és valami majd csak lesz (ahol ilyen téren minden rendben, ott inkább ne nézd meg a mutatókat, erősen hasonlók az itteniekhez :)).
Ezt szeretnéd az itteni gyerekeknek, mint jövő? Elég sötét kép...
 
..... Szaporodunk. Teli vannak a korházak 12-16 közti, butuska, fel nem világositott lányokkal - ez nem fért bele az erkölcstanba -, akik várják az 1., 2., stb gyereküket. Bár gondolom, azzal bajod van. Miért? Afrikában sok helyen nem létezik fogamzásgátlás, nem is hallottak róla, és ha terhes lesz a nő szül, és valami majd csak lesz (ahol ilyen téren minden rendben, ott inkább ne nézd meg a mutatókat, erősen hasonlók az itteniekhez :)).
Ezt szeretnéd az itteni gyerekeknek, mint jövő? Elég sötét kép...
Hátöö.... hogy tele lennének a kórházak 12-16 éves gyerekekkel (sic!) - azért kissé túlzás. Bár kétségtelen, hogy már óvodában sikerül nemegyszer lepippantaniuk egymást...
Bár... tulajdonképpen akkor lehet, hogy meg lettem győzve. Legyen mégis minél többől kredenc és traktor. Az legalább nem szaporodik :D A gond csak az, hogy ilyen kifinomult jujdeidentitási jujdemostmivan a hülye fehér ember elhülyült kulturáján kívül másutt nincs. Ők azok, amik. Az eredmény is az, ami :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,696
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére