Több mint hatmilliárd euró gyűlt össze az óceánok védelmére

Több mint hatmilliárd euró gyűlt össze 112 ország állami- és magánkézből érkezett felajánlásai révén a Málta fővárosában, Vallettában megrendezett Our Ocean (A mi óceánunk) elnevezésű konferencián.

Az összegyűlt pénzösszeg csaknem felét az Európai Unió - a pénteken véget ért kétnapos konferencia szervezője -, annak 28 tagállama, valamint az Európai Fejlesztési Bank (EIB) ajánlotta fel.

A konferencia célja az óceánok védelmét szolgáló projektek, úgy mint a műanyaghulladékok és az illegális halászat elleni harc, valamint az éghajlatváltozás hatásainak tanulmányozására irányuló programok finanszírozása és megszervezése.

A tengerek szennyezettsége súlyos probléma: évente több mint 10 millió tonna hulladék kerül a nyílt vizekbe. Jelenleg a világ tengeri és part menti területeinek kevesebb mint 5 százaléka élvez törvényi védelmet.
A 2014 óta rendszeresen megrendezett Our Ocean konferencia révén eddig mintegy 8,7 milliárd eurót sikerült összegyűjteni az óceánok védelmére, és a résztvevők elhivatottságát jelzi, hogy a 2017-es év felajánlásai felülmúlták a szervezők várakozásait.

Az anyagi hozzájáruláson túl a részt vevő országok ígéretet tettek rá, hogy több mint 2,5 millió négyzetkilométernyi tengeri terület védettségéről fognak gondoskodni a jövőben.

Ezen kívül a világ öt vezető biztosítótársasága is jelezte, hogy a jövőben nem köt üzletet olyan hajókkal, amelyek érdekeltek az illegális, vagy nem szabályozott halászatban.

A vállalások teljesítését a 2018-as konferencián fogják ellenőrizni Indonéziában.

MTI

ocean.jpg
 
jó szándék Vitatatlan
A nagyok ott voltak? USA Japán Oroszok USA Ha ott volt menyivel támogatta? Partjait két óceán mossa Támogatják e valamivel?.Kik nem vettek részt és érintettek. A döntést amit hoztak Ki ellenörzi Mi van ha valamelyik érintet nem teljesít? Büntetés vagy csak irgum burgum . A védet terület nagysága lehet viszonyítani valamihez?Természetes bármekkora is örülni kel. Sajnos ! Még a levegő tisztaságán sem egyeztek meg. Mint ahogy a bálnákon sem. Globális probléma ! ENSZ nek nics szerepe a megoldásban?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,631
Tagok
615,716
Legújabb tagunk
Dorfner Veronika
Oldal tetejére