Két honfitársunk keltette a magyarság rossz hírét Bécsben

Két honfitársunk keltette a magyarság rossz hírét Bécsben - az osztrák rendőrök hihetetlen dolgot tette.

Ez a nem semmi: az osztrák rendőröknek sikerült rábeszélniük magyar tolvajokat, hogy adjanak vissza egy lopott bőröndöt. Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, két magyar odakint komoly értékű szállodai lopásokra szakosodott...



A bőröndben ékszerek mellett életmentő gyógyszerek is voltak - jelentette be kedden a bécsi rendőrség.


Egy idősebb svéd házaspár bőröndjét Bécsben, az egyik belvárosi szállodába való bejelentkezés közben lopták el még pénteken, a poggyászban mintegy 1000 euró értékű (valamivel több, mint 320ezer forint) ékszer mellett életmentő gyógyszerek is voltak a pár szívbeteg nőtagja számára.


A tettesnek sikerült megszöknie a zsákmánnyal, ám a helyszínre érkező rendőrség nem sokkal később őrizetbe vett a hotelben egy másik tolvajt, egy 48 éves magyar férfit, akiről gyanították, hogy a svéd turisták bőröndjét ellopó tolvaj cinkosa.


Kihallgatás közben az elkapott szállodai szarka eleinte minden tagadott, de a rendőröknek végül egy tolmács közreműködésével sikerült meggyőzniük őt a bőrönd tartalmának fontosságáról, és arról, hogy felhívja bűntársát. A másik tolvaj, egy 44 éves, ugyancsak magyar férfi nem sokkal később be is állított a belvárosi rendőrőrsre a lopott bőrönddel, benne az ékszerrel és a gyógyszerekkel.


A "becsületes" tolvajokat feljelentették a lopásokért, de szabadlábon védekezhetnek.

(MTI)

6sNktkqTURBXy82MTdkOWFkMGYxNzlmNmQ3OTkyZjI2MmNjNTBhMGUyZi5qcGVnkpUDAFbNCWnNBUuTBc0DFM0BvA.jpg

 
Egy biztos, hogy Magyarország kormánya nem veszi komolyan a törvények betartását
Tény, hogy ilyen létezik. Ám ha arra gondolsz, hogy kvóta és migránsok, akkor bizony alapvetően nem Magyarország nem tartja be a beléptetési, ellenőrzési, regisztrációs, egészségügyi és egyéb előírásokat. Maradjunk ennyiben, de ez is csak megjegyzés volt :)

Megvagyok lepödve, hogy egy értelmetlen törvény nem-betartása miatt igy kivagy kellve magadbol. :)
Dehogyis keltem én ki magamból, Ernoe. Egyszerűen bemutattam, hogy ennyire tesznek rá, milyen környezetben vannak. Illetve neked kellett volna azonossági alapon kikelned magadból, hogy itt egyszerűen nem hajlandóak törvényeket betartani :D
Maradjunk ott, hogy nem a tanárnö feladata a törvény betartatása hanem a rendörségé
Ez bizony igaz - és annyit lehetne mondani rá, hogy a tanárnőnek nem kellett volna fontoskodnia. Mint ahogy másnak sem kellene annyit fontoskodnia hasonlóan nem rá tartozó témákban és történésekben :)
Biztos vagyok benne, hogy ezt a buta törvényt sorozatosan megfogják szegni az emberek és több burkahordozo lesz az utcán mind törvény nélkül.
Látod, ez viszont már szándékos provokálása a többi embernek - ami legalább annyira felesleges és undok dolog lenne, mint elvileg a tanárnő fontoskodása. Sőt, annál sokkal rosszabb, mert néhány pojáca megint sikeresen képes lehet mások idegeire menni a hülyeségével.
Nem is tudtam, hogy te ilyen érzékeny vagy. Hány cigarettázonak mentél már neki aki a nyitott pályaudvaron bagozott? :)
------ dohányzom... :D :D :D

Még mindig nem értem kinek árt a lefátyolozott nö? Németországban nincs ilyen törvény.
Végtére is senkinek - bár az agresszió szépen bele van építve a leszarokittmindenkitmindenestől-processzorral együtt. Ám szándékosan nem érted, hogy nem az egy darab nő szutykos fejfedőjéről, hanem a jogkövetésről és a beilleszkedési szándék nypmainak is a hiányáról van szó - persze a rögtön mögé sorakozó minkmajdmegvédünkitten okosregimenttel együtt :D[/QUOTE]
 
Mig a szélsöjobboldali europai pártok a "bur-kinit" akarja betiltani a világ többi része gunyt üz belöllünk. :rohog:
-
After-burquini-controversy-in-Europe-China-Face-kini.jpg

-
chinas-face-kini-becomes-unlikely-global-fashion-hit.jpg

-
Tele az internet fantáziadus face-kinikkel.
 
Tény, hogy ilyen létezik. Ám ha arra gondolsz, hogy kvóta és migránsok, akkor bizony alapvetően nem Magyarország nem tartja be a beléptetési, ellenőrzési, regisztrációs, egészségügyi és egyéb előírásokat. Maradjunk ennyiben, de ez is csak megjegyzés volt :)
-
Valoban egy buta megjegyzés volt. Magyarországon áthaladt a saját becslésetek szerint 200.000 ember regisztrálatlanul. A többi 160.000 nállunk van. A kontinges a 120.000-röl idöközben 35.000-re redukálodott. Magyarrszág nem hajlando 1294 embert sem felvenni. Ebben a misszioban beszélsz te is itten már évek ota. :)
-
Dehogyis keltem én ki magamból, Ernoe. Egyszerűen bemutattam, hogy ennyire tesznek rá, milyen környezetben vannak. Illetve neked kellett volna azonossági alapon kikelned magadból, hogy itt egyszerűen nem hajlandóak törvényeket betartani
-
A nembetartás egy protestálás értelmetlen törvény ellen. Amig megfizetik a kiszabott büntetés semmi probléma. Egész biztos nem ártanak vele senkinek ha egy rongyot tesznek a fejükre. Egyébbként Hollandiában, ahol ugyancsak tilos a burka ott a motorosok sem hordhatnak bukosisakot ami eltakarja az arcukat. vegyed ugy, hogy az egyenjoguságért küzdenek Bécsben a nök.
-
burka_bikerin_-_fuhrerschein_fur_muslimische_frauen_-_youtube_-_2015-11-13_19.jpg

-
Most nem akarok bejátszani képeket egy magyar motor-kerékpár-klubbrol, akik nyiltan antiszemita demonstratiot tartottak Budapesten és jol elbujtak a bukosisak maszkja mögé.
-
Végtére is senkinek - bár az agresszió szépen bele van építve a leszarokittmindenkitmindenestől-processzorral együtt. Ám szándékosan nem érted, hogy nem az egy darab nő szutykos fejfedőjéről, hanem a jogkövetésről és a beilleszkedési szándék nypmainak is a hiányáról van szó - persze a rögtön mögé sorakozó minkmajdmegvédünkitten okosregimenttel együtt
-
Természetesen van értelme annak, hogy bizonyos esetben "nyilt sisakkal játszunk" de mivel a burkahordok száma elenyészö, teljesen felesleges nagyágyuval, törvénnyel jönni. Ugy ahogy mondod, "nem az egy darab nő szutykos fejfedőjéről" van szo hanem arrol, hogy vannak akik parancsolni szeretnének.
-
D61DDCF6-43EB-4B95-8CCE-4C07AAFAB511_v0_h.jpg

-

Megértem, a burka asszimetrikus, zavar bennünket, hogy valaki lát minket de mi nem tudjuk ki van a faszád mögött. :) :)
 
Mig a szélsöjobboldali europai pártok a "bur-kinit" akarja betiltani a világ többi része gunyt üz belöllünk. :rohog:
Tele az internet fantáziadus face-kinikkel.
Ernoe, két rossz hírem is van. Egyrészt ezek nem az európai kormányból űznek gúnyt, másrészt ez a maszkizés face-kinik dolog nagyon nem újkeletű... :rohog::rohog::rohog:
latex.jpg
 
Utoljára módosítva:
Ernoe, két rossz hírem is van. Egyrészt ezek nem az európai kormányból űznek gúnyt, másrészt ez a maszkizés face-kinik dolog nagyon nem újkeletű... :rohog::rohog::rohog:
-
Anyira nem vagyok tájékozatlan, hogy ne tudjam: a kinaiak nem szeretik a napbarnitotta arcot, a napernyö minden kinai nö kelléke, jobban mind az esernyö.
-
Ennek ellenére a divat 2015-töl különösen elterjedt, Ausztráliában külön az Europai piacnak gyártanak Burkinit.
Hogy a másik oldalon is történik valami: ha jol emlékszem Tuneziában a burka gyártás, eladás és import is tilos.
-
Most latom a TV-ben, hogy a G20 konferencián, Hamburgban a rendörök egy része brutálisan viselkedett de mivel a felismeretlenségig bevannak bagyulálva, az arcuk is nem lehet a tetteseket kiszürni.
-
Mi lenne ha a rendörökre is érvényes lenne a "Vermummungsverbot"? Dehát ügye az egyenruhának pont az a célja, hogy a katonákat, rendöröket ne lehessen megkülönböztetni. :(
-
2,w=993,q=high,c=0.bild.jpg

-
image-1162788-860_poster_16x9-hsnh-1162788.jpg
 
Jugoszlavia egy része sem tartozott az EU-hoz a háboru kitörésekor. Nem tudom mit beszélsz. A Görögök és a Török viszály bizony nemzetközi befolyás miatt csitult le. Viszályok a nacionalizmus miatt robbannak ki és nem a kulturák szintézise miatt.

Nem akarsz tudomást venni az etnikai, vallási törésvonalakról amik ütközőzónák. Az országhatárok mikor nem követik az etnikai határvonalakat, kialakul a többség-kisebbség konfliktus előbb-utóbb fegyveres konfliktushoz vezet.
 
Újabb ország döntéshozói tervezik a nikáb és társai betiltását...
Az arcot fedő muszlim női kendőket október 1-től betiltó Ausztria után Dánia lehet a következő európai ország, ahol betiltják a hagyományos muszlim női viseletek közül az arcot is takaró burkát és nikábot. A dán parlament pártjai közül a hárompárti centrista kisebbségi kormány mellett a jobboldali Dán Néppárt és a baloldali Szociáldemokraták is támogatják a tilalmat, bár annak részleteiben és betartatásának módjában még nem sikerült megállapodniuk.
(444)

Helyes.
 
Nem akarsz tudomást venni az etnikai, vallási törésvonalakról amik ütközőzónák. Az országhatárok mikor nem követik az etnikai határvonalakat, kialakul a többség-kisebbség konfliktus előbb-utóbb fegyveres konfliktushoz vezet.
Ezt ernőnek írod a délszláv konfliktus idejében támadt etnikai konfliktusra.
Nem mondom hogy nem létezhet természetes etnikai konfliktus.
Éppen a délszláv háború az ami egy nem természetes etnikai konfliktus volt.
Részben igen részben nem
A konfliktust maguk a politikusok csinálták és szították fel.
Nélküle tovább éltek volna békében az különböző népek.

Előzmény a szerb nacionalista, békétlenség az uralom a területen.
A nagy Jugoszlávia széthullásával a kapitalizmus beköszöntével
A talaját vesztett volt hatalmi elit.Elfoglaltságot pótcselekvést talált a nacionalizmus kérdésében.
A valamikori központi uralmukat át vinni az új világba, jó kis háborús elfoglaltság a háborús uszítás.Erre pont jó lehet
A konfliktus forrása nem az etnikai határ,(mert nem is volt határ) hanem a nemzetiségi elnyomtattatás érdeksérelem a szerbektől.
A konfliktust mindég az adja ha van egy társadalmi csoport aki a másik csoportot elnyomja.
Ha nincs elnyomás és sérelem, nincs konfliktus nem lesz háború.
Lehetséges létre se jöttek volna a leszakadó államok

Ezt az kisebbségi háttérbe szorítottságot, tudnám hasonlítani az Erdélyi helyzethez.
Lehet egy államon belül békében élni évszázadokig.
A román-magyar egymás mellett élés csak akkor teher ha a román háttérbe szorítja a magyart.
Magyarországon se bántják a nemzetiségeket.,
Békés egymás mellett élés van

........................

Nem akarsz tudomást venni az etnikai, vallási törésvonalakról amik ütközőzónák. Az országhatárok mikor nem követik az etnikai határvonalakat,
Országhatár soha Nem képes követni az etnikai határvonalakat
Vagy azt hitted létezik nemzetállam?
Ennél nagyobb butaságot még nem halottam.
Mindég van lakosság ami nem a többségi.
Persze a politikusok akartak már sokszor mesterségesen kitakarítani.
Eltüntetni a kisebbségi népet
(néha virtuálisan, gyakran fizikailag)
Ezek az etnikai tisztogatások.
Kitelepítéssel, vagyon-elkobzással,gyilkosságokkal, vagy falurombolással, megyehatárok átrendezésével stb..
 
Biztos vagyok benne, hogy ezt a buta törvényt sorozatosan megfogják szegni az emberek és több burkahordozo lesz az utcán mind törvény nélkül.
-
-
Még mindig nem értem kinek árt a lefátyolozott nö? Németországban nincs ilyen törvény. Ha jol tudom Jeruzsalemben sincs.
-

Mig Europában a Burkini körül vitáznak Azsiában "Face-kini" a divat. :rohog:
-
facekini2.jpg

-
Ide két témám van:
1. a Burka törvény még jobban divatot csinálhat.(ezért értelmetlen)
Mint a általános iskolában a cigarettázási tilalom.Füstölt a WC mennyezet tele volt feldobással felragasztott csikkel.
Sikk lett a dohányzás meg a tanárpukkasztás
2. második az alsó kép amit Face kini nek nevezel.
Nem tudom az mi de a képből ítélve éppen egy törvényhozót pukkasztó ellenállásra gondolok.
Szatírája az egésznek
A teljes testet takaró ruházat mind kéz értelmetlenére mutat rá
Kinn a testem de takarom az arcom
Csak azért is takarom az arcom
Hol tévedtem? A két pontban?
 
Ide két témám van:
1. a Burka törvény még jobban divatot csinálhat.(ezért értelmetlen)
Mint a általános iskolában a cigarettázási tilalom.Füstölt a WC mennyezet tele volt feldobással felragasztott csikkel.
Sikk lett a dohányzás meg a tanárpukkasztás
2. második az alsó kép amit Face kini nek nevezel.
Nem tudom az mi de a képből ítélve éppen egy törvényhozót pukkasztó ellenállásra gondolok.
Szatírája az egésznek
A teljes testet takaró ruházat mind kéz értelmetlenére mutat rá
Kinn a testem de takarom az arcom
Csak azért is takarom az arcom
Hol tévedtem? A két pontban?

Nem tévedtél, igazad van, csak hozzáirok.

-
A személyellenörzést szabályozo rendeletek elégségesek ahoz, hogy egy takaro alá bujt személyt ne szolgáljanak ki bizonyos helyeken, nem kell ehez külön "burkatörvény".
-
Kiváncsi vagyok, hogy ki volt az elsö Bécsi "Verhüllungsgesetzt" megsértö? Nem lennék meglepödve ha direkt erre az alkalomra öltözött volna fel, vagy egy "kikeresztelkedett" lenne. Söt egy jobboldali provokatort közvetlen a választások elött sem zárnák ki.
-
De ha már itt vagyunk, csodálom, hogy a sok itt irogato "kollega", aki rögtön jelenti nekünk, hogy valaki letakart arccal jelent meg egy 2 millio lelket számolo városba nem reagált a Német rendörség és hatoságok tegnapi jelentésére:
-
"A Müncheni OEZ ámokfuto cselekedetét a szakértök egyértelmüen politikailag motiváltnak, szélsöjobboldalinak tekintik."
-
A "Face-kini" valoban onnan ered, hogy a Kinaiak nem akarnak napsütötte arcot, de hogy 2015 után ez a divat egy lökést kapott az valoban a "Burkini" tilalommal kapcsolatos. Számomra is teljesen érthetetlen, hogy a a 21. sz.-ban nem uszhatnak nök a vizben a nagyszüleink fürdöruhájába. Elriasszák a cápákat vagy hol a probléma? :)
-
 
Vagy azt hitted létezik nemzetállam?
Ennél nagyobb butaságot még nem halottam.

nem hiszem, hanem tudom ... például a román alkotmányban szerepel az a meghatározás, hogy Románia nemzetállam, a változtatni kívánó magyar nemzetiségüeket pedig felszólították, hogy távozzanak az országból.
Az ilyen "apróságokkal" nem foglalkozik az EU, pláne ha a franciáktól vesznek pár milliárdért fegyvereket, ha az amcsiknak is fizetnek pár milliárdot fegyverekért meg megenegedik, hogy amerikai támaszpontokat építsenek romániában, akkor már szépfiúk is.
 
Utoljára módosítva:
nem hiszem, hanem tudom ... például a román alkotmányban szerepel az a meghatározás, hogy Románia nemzetállam, a változtatni kívánó magyar nemzetiségüeket pedig felszólították, hogy távozzanak az országból.
Az ilyen "apróságokkal" nem foglalkozik az EU, pláne ha a franciáktól vesznek pár milliárdért fegyvereket, ha az amcsiknak is fizetnek pár milliárdot fegyverekért meg megenegedik, hogy amerikai támaszpontokat építsenek romániában, akkor már szépfiúk is.

Egy nemzet alatt definitio szerint olyan emberi csoportot vagy kollektivát értünk akiknek a számlájára közös jellemzök mind nyelv, traditio, erkölcs, szokás vagy származás irhato.
-
Ez a fogalom azonban empirikusan használhatatlan, mert egyetlen Nemzet sem tesz eleget valamenyi kriteriumnak.
-
 
A nationalizmus az ami ellentéteket szül, a kultura az összeköti az embereket. En, a feleségem és a gyerekeim több kulturkörben otthon érzik magukat és mi ezt egy kincsnek találjuk. Nem vagyunk egyedül. Ha kirekeszted magadat egyedül maradsz, hiány érzeted lesz és nekimégy a világnak. Ez a veszélyes.

valami olyasmi kötheti össze az embereket ami közös, szerintem az eltérő kultúrák nem kötik össze az embereket ... különböző kultúrákra kíváncsian rácsodálkozunk (páldául ezért utazgatunk). A nemzeti tudat, az egészséges nacionalizmus az ami összetartja az embereket.
 
Utoljára módosítva:
Egy nemzet alatt definitio szerint olyan emberi csoportot vagy kollektivát értünk akiknek a számlájára közös jellemzök mind nyelv, traditio, erkölcs, szokás vagy származás irhato.
-
Ez a fogalom azonban empirikusan használhatatlan, mert egyetlen Nemzet sem tesz eleget valamenyi kriteriumnak.
-

Tisztáznunk kell, hogy mit jelent ha egy állam alkotmányában az szerepel, hogy nemzetállam.
Románia estében nem vesznek tudomást a milliókról akik a románokon kívül az államplgárok halmazát alkotják, tehát szó se lehet róla, hogy a románon kívül más nyelv is hivatalos lehet, szó se lehet a kissebbségek önrendelkezéséről, hiszen egy nem nemzetállamban nincsenek....a spanyolok is azt mondják nem is volt népszavazás katalónia függetlenségéről, vagy az ukránok is azt mondják nem is volt népszavazés a Krím félsziget hovatartozásáról.
 
Utoljára módosítva:
valami olyasmi kötheti össze az embereket ami közös, szerintem a kultúrák nem kötik össze az embereket ... különböző kultúrákra kíváncsian rácsodálkozunk (páldául ezért utazgatunk). A nemzeti tudat, az egészséges nacionalizmus az ami összetartja az embereket.

Kedves klein

Remélem, hogy idöközben eljutott hozzád is, hogy Bécsben nem konservativ lefátyolozott muszlem nök hanem bohocok lettek megbüntetve akik egy "tradicionális Clown-sétát" organizáltak a parlament elött. :)
-
289.538.831

-
A város "Lefátyolozási-ünneppel" reagált a torvényre. :)
-
A törvény azt irja elö, hogy az arcnak a homloktol az állig láthatonak kell lenni amit ügye nem lehet betartani mert anyi kivétel van. Az allergiásoknak orvosi igazolást kellene maguknál hordani, a foci-drukkereknek nem lenne szabad sálat hordani, a motorosokat felkéne menteni.... hogy az ördögbe bizonyitod be, hogy valaki vallási meggondolásbol vagy egyébbként takarja el a száját?
-
Továbbá a tilalom nem segit a muszlem nöknek hanem csak azt érjük el vele, hogy ki sem mennek a lakásbol.
-
A turizmussal foglalkozo szervezetek tiltakoznak, mert elmaradnak a turisták, a Saudi Arabiábol jövö turisták pedig naponta rengeteg pénzt adnak ki, érdekeltek abban, hogy hegyeket lássanak a sivatag helyett és a hegyek Ausztria erössége.
-
Valami bölcsebbet kéne kitalálni mind tilalom. En nem is emlékszem mikor támadott volna meg egy lefátyolozott nö Europában valakit? Ennél több eset van a szemem elött ahol ök lettek molesztálva. ;)
 
Utoljára módosítva:
Tisztáznunk kell, hogy mit jelent ha egy állam alkotmányában az szerepel, hogy nemzetállam.
Románia estében nem vesznek tudomást a milliókról akik a románokon kívül az államplgárok halmazát alkotják, tehát szó se lehet róla, hogy a románon kívül más nyelv is hivatalos lehet, szó se lehet a kissebbségek önrendelkezéséről, hiszen egy nem nemzetállamban nincsenek....a spanyolok is azt mondják nem is volt népszavazás katalónia függetlenségéről, vagy az ukránok is azt mondják nem is volt népszavazés a Krím félsziget hovatartozásáról.

Ha jol tudom a magyar-származásuak száma 6,5% és ezek is vegyesen lakott területen élnek. Nem lehet elvárni az országtol, hogy a többi 93% tanuljon meg magyarul, ha a postára mégy, vagy hivatalba betudjál adni egy kérvényt. Ez nevetséges, különlegesen most amikor a gyerekeknek amugy is 2 idegennyelvet kell még tanulniuk az iskolába, amivel a világba boldogulhatnak. Nem beszélve arrol, hogy nem mindenki olyan észkombany, hogy enyi nyelvet, iskolaoktatáson keresztül képes lenne elsajátitani.
-
Magyarországon van a legkevesebb kétnyelvet beszélö ember ez egy szégyen. Csak arra, jo, hogy a maradék még nem hagyta el Mo.-ot. Aki beszél egy kicsit az már elfutott. A lakosok 6%-a külföldön dolgozik. Ez megdöbbentö.
-
Nem tudom mit akarsz az "önállosággal". Képzeld el, hogy az 1,8 millo magyar Romániában (anyi mind Budapest lakosága) hirtelen keritéssel venné körül magát, kinevezne minisztereket, pénzt verne, bankokat csinálna... na és ügye emindenért vámot szedne vagy fizetne.
-
A világ leszükült, a közlekedés, a kereskedelem, a kölcsönös segitség, tudományokat, technologiákat nem lehet manapság nemzeti keretek között tartani...
-
Nekem ugy tünik mindha a 60-70 es években élnénk amikor divat volt "állitsátok meg a világot kiakarok szállni" és sokan megprobáltak önellátoként élni egy szigeten. Számos ismerösöm hagyta igy el No.-ot, ma szépen visszaszivárgott, nem praktikálhato.
-
Több válon nagyobb terhet lehet cipelni, nem tudom miért kéne izolálodnia Mo.-nak? Nem volt elég a Vasfüggönyböl?
 
Utoljára módosítva:
nem hiszem, hanem tudom ... például a román alkotmányban szerepel az a meghatározás, hogy Románia nemzetállam, a változtatni kívánó magyar nemzetiségüeket pedig felszólították, hogy távozzanak az országból.
Az ilyen "apróságokkal" nem foglalkozik az EU, pláne ha a franciáktól vesznek pár milliárdért fegyvereket, ha az amcsiknak is fizetnek pár milliárdot fegyverekért meg megenegedik, hogy amerikai támaszpontokat építsenek romániában, akkor már szépfiúk is.
Akkor másképp kérdezek:Azt hitted létezik a gyakorlatban nemzetállam?
Érted komi?
Nem az alkotmány definíció hazugsága szerint!!!

Hisz írtam is Mindég van kisebbségi nemzet lakosság.
Tehát nincsen steril, szintetizált nemzetállam, sose lesz mert van más etnikum is.

Olvasd el az egészet
Különben a nemzet szó a kisebbségi etnikum rovására tett megjegyzésed miatt került csak ide
A délszláv háború nem az etnikumok miatt tört ki hanem a szerbek kisebbség rovására tett intézkedéseik miatt
Az etnikai tisztogatások is azt mutatják nincsen nemzetállam sehol
Nem az vezet konfliktushoz hogy etnikai határok hol vannak hanem a rossz elnyomó politika

 
Utoljára módosítva:
valami olyasmi kötheti össze az embereket ami közös, szerintem az eltérő kultúrák nem kötik össze az embereket ... különböző kultúrákra kíváncsian rácsodálkozunk (páldául ezért utazgatunk). A nemzeti tudat, az egészséges nacionalizmus az ami összetartja az embereket.
Ez egy nagyon álom, idealizált már már naiv gondolkodás.
Szinte olyam gyermeki ártatlan mint amikor én felháborodok azon hogy egy hatalom bele akar beszélni a ruházkodás magánügyeibe.
Nézzük mit tagadok abból amit itt írsz:
Igen igaz hogy összeköthet sok minden embereket.
Persze eltérő kultúrák is összeköthetik.
Igen ad egy összetartozási érzést az azonos nyelv a szokás, az azonos ételek szeretete, a gyökerek. a vallás stb..
Tudom te ezt is egy etnikumra, egy népre érted
De ez nem igaz minden esetben ez másképp is létrejöhet.
Egészséges nacionalizmus szót használod
Ez pedig majd olyan szóvarászlat mint a fenntartható fejlődés.
Nincsen fenntartóható fejlődés káros erőforrása pazarló fejlődés van.
Csak szépíteni igyekeznek így válik hazuggá egy mondat( egészséges vagy fenntarthatónak nevezni azt ami nem az)
Az egészséges nacionalizmusnak épp így nincsen ártatlan változata.Legalábbis majdnem lehetetlen.
Miért?
Mert pillanatokon belül sovinisztává válik
Észre se veszed, se te se aki gerjeszti, senki.
Pillanatokon belül olyan elnyomóvá válik legtöbbször mint a románok nacionalizmusa
A nemzetiségi politika olyan kényes dolog
Ezt talán a kádár rendszer próbálta teljesen békés úton csinálni .
Mert nem tett semmiféle elnyomást a kisebbségek felé.
Nem igyekezett nemzethatárokat feszegetni.
Sőt olyan tiltott beszédterület volt, mint az 56-számot kimondani
A mostani (20 év) rendszerváltás utáni külpolitika, még éppen határán mozog a nacionalizmusnak.
De időnként már jóval átlépte.
Ekkor nő a szomszédok közötti diplomáciai konfliktus.
Orbán kóricálása Erdélyben, Szijjártó otromba nyilatkozatai már rontják a jó viszonyt
Nacionalizmus úgy jön mint a halk szagos fing észre se veszed de már nagyon büdös lett minden
Egészségtelen
Minek az a nagy nacionalizmus?
Úgysem tudod mederben tartani, elural és gyűlölködővé elnyomóvá más népeket lekezelővé tesz.
Nem veszed észre de jó érzéssel tölt el belülről, felsőbbrendű vagy mert nacionalista vagy.
Pedig az nem ártatlan állapot
Ugyanakkor elkezded hazaárulózni az aki mértéktartóbb
Belülről valahová tartozónak érezni magad az más
Az nem nacionalista az haza szerető és népét szerető.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,792
Tagok
615,334
Legújabb tagunk
Rencsi1018
Oldal tetejére