Döntött a bíróság: tizennyolcszor kell elmondania az MTV-nek, hogy hazudott-nézze meg, hogy miért

Nem mindennapi ítélet született. Mindösszesen 18 alkalommal kell helyreigazítania magát a Fővárosi Törvényszék ítélete alapján az MTV-nek. De azért nem ilyen egyszerű, több van az ügy mögött, mint gondolná.

A Fővárosi Bíróság egy vadi új, tényleg VALÓSÁG show műsort szerkesztett az MTV-nek, melynek a címe Valótlanul állítottuk. A Népszava értesülései szerint az állami televíziónak hat sajtóhelyreigazítási kérelmet, összesen legalább tizennyolc alkalommal kell főműsoridőben felolvasnia.

Vélhetően a műsor egész estés lesz, hiszen hat, meglehetősen terjedelmes helyreigazítást kell majd bármilyen kommentár nélkül felolvasni. Aki esetleg a premierről lemarad ne csüggedjen, ezt mindösszesen tizennyolc alkalommal kell megtennie az MTV-nek.

Így elmondható, hogy médiatörténeti mércével mérve is hatalmas pofonba szaladt bele a kormányszócsővé silányult M1 Híradó.

S, hogy kinek köszönhetjük hogy az MTV-t igazmondásra kötelezte a bíróság? Természetesen a koholt vádak alapján, rácsok mögé tett, ellenzéki, fiatal sikerügyvédnek Czeglédy Csabának.

Ugyanis a “hírcsatorna” folyamatosan róla nem mondott igazat. Czeglédy Csaba, az MSZP meghurcolt képviselője az ügyet így kommentálta: „Ha ez az ügy egy valódi büntetőügyről szólna, akkor a kormánypárti sajtónak nem kellene éjjel-nappal hazudoznia rólam”

A sikerügyvédről állított valótlanságok miatt már az Origo is terjedelmes helyreigazításra kényszerült.

S itt és most hagyj mondjak egy pár nagyon komoly mondatot.

A hatalom csőrét Czeglédy nagyon b@szkurálhatja, hiába nyeri meg zsinórban a pereket a sikerügyvéd, jogállamtól teljesen idegen módon a Fidesz néhány képviselője a parlamenttel mondatná ki Czeglédy Csaba bűnösségét. Ráadásul a novemberben elfogadni tervezett koncepciós javaslat szövegében pedig éppen azokkal az állításokat írták bele, s ítélné el Czeglédyt, amelyeket sorban valótlannak ítélt a bíróság.

Ez olyan szintű jogtiprás amit az ifjú, szárnyait bontogató Joszif Visszarionov Visszarionovics Sztálin kolléga is megirigyelne. S azoknak, akik ezt pontosan értik, hogy mit jelent, nagyon nagy felelősségük van abban, hogy Orbánnak mennie kell.

Akik pedig értik ezt és mégis személyi, netán párt érdekből vagy szimplán gyávaságból nem azon ténykednek, hogy ezt az alávaló rendszert elkergessük: egy napon épp olyan bűnössé és alávalóvá lesznek, mint ez az undok kis hörcsögdiktaúra melyben élünk.

gw_hum_recht_moraal_justitie_770x510-696x461.jpg
 
Kérdezem, de erre válaszoljatok, ne mutogassatok 2002-be, 10-be, mert ez a kormány 8 éve tehetne ebben az ügyben lépéseket. Szóval, kérdezem, mit tett? Aki 2010-ben elsős volt az a gyerek most 8.-os!!
Vétek, amit az oktatásüggyel műveltek!

A 2002-2010 közötti kurzus pontosan ugyanekkora, vagy még nagyobb pusztítást végzett a közoktatásban. (A nagyhírű PISA felmérések eredménye nagyjából a felmérés időszaka előtti 10 év eredményét mutatja. A 2015-ben nyilvánosságra került eredmény 2013-as felvétel alapján készült, tehát azon gyerekek teljesítményét mérte, akik 2013-ban voltak nyolcadikosok. Ezek a gyerekek 2005-ben voltak elsősök.
No comment.)

Ez a kormány mást csinált, mint az előzőek. Hogy jobbat, vagy rosszabbat, azt majd 20 év múlva lehet igazából meglátni.
De csak egy apró adalék ahhoz, hogy aki akar, az tud tanulni: feleségem egyik tanítványa - alsóban, kéttannyelvű osztályban tanította nyelvre négy évig - nyolcadikos korában (most!!!) megszerezte a középfokú nyelvvizsgát. Tehát 2009-ben volt elsős. Na most akkor lehet vagy nem lehet tanulni? Nem bentlakásos magán oktatási intézmény, hanem állami.
Ja, és még valami: az "elit gimnáziumokban" a nemzetközi felméréseket ugyanolyan szinten teljesítik a diákok, mint a "minta országokban". Akkor lehet vagy nem lehet tanulni állami iskolában?

16 éves korhatár. Ne legyél már ennyire komolytalan! Ezek szerint Te sem érted ennek a lényegét. Szomorú. Ez nem arról szól, hogy 16 éves korukban minden diákot utcára raknak, hanem arról, hogy akinek csak nyűg az iskola, és jellemzően a "beleszaró", destruktív magatartásával nem csak a tanár, de a többi diák munkáját is ellehetetleníti, azt ne kényszerítsük bele, hogy még két évig ott "romboljon". Az menjen nyugodtan ipari tanulónak vagy segédmunkásnak. Vagy szerinted jobb az, ha kötelező 18 éves korig valamilyen állami iskolában "lebzselni"? Ne viccelj már!
A mekiben is kell ember, nem való mindenkinek a diploma.
Vagy te esetleg tudsz olyan esetről, amikor a jótanuló, szorgalmas gyerekeket erőszakkal kitették a suliból, és nem járhattak tovább oda?
 
Utoljára módosítva:
S a gyerekekhez - leírtad, kedves fych, egy kétszülős háztartás bevételeit, kiadásait, lehetőségeit. Mi történik, ha eltűnik az egyik szülő a családból? Válás, halál, sajnos gyakori. Ezzel számolj tovább, legalább egy pillanatra, ne csak magadból indulj ki.
1. Ez nem mindennapos eset. Szomorú, de vannak ilyenek. De azért ne írd már le, hogy gyakori! A válást elválasztanám a halálesettől, mert az előbbiben azért az apa továbbra is létezik, tehát kiveheti részét a költségekből. Vagy úgy gondolod, hogy helyette is az állam fizessen? Ugye nem gondolod komolyan! A haláleset más kérdés, de egyrészt - ha jól tudom - létezik az özvegyi nyugdíj, másrészt a "csonka családban" élő gyerekeknek mindenféle támogatás jár. Nem mondom, hogy ez maga a kánaán, de azért lásd: az állam valamennyire segít.
Ja és még egy dolog: az egyéni "felelősség". Én kötöttem egy életbiztosítást magamra, ami nem kevés pénzt juttat a családomnak, ha esetleg velem történne valami. Pontosan azért kötöttem, mert felmértem, hogy mekkora anyagi csapás lenne, ha én "kiesnék". Tegyük a kezünket a szívünkre: havi 5-10 ezer forint között lehet olyan biztosítást kötni, ami sok-sok millió forintról szól. Egy 30-as éveiben lévő ember, akinek jellemzően még kis gyerekei vannak, potenciálisan kis kockázat a biztosítónak, ezért "fillérekért" lehet akár 10milliós biztosítást is kötni. Az a baj, hogy az emberek a legnagyobb lelki nyugalommal költenek el 10-20 ezer forintot havonta cigarettára, italra, de az életbiztosításra sajnálják.

2. A jelenlegi kormány volt az, aki először a hátrányos helyzetű gyerekek számára teljesen ingyenessé tette a tankönyveket és a közétkeztetést. (Mostanra pedig minden általános iskolás ingyen kapja.)

3. Ez a kormány az, aki a diákhitelek egy részét vagy az egészet átvállalja, ha az illető szül/vállal egy-két-három gyereket.

Tovább is van, mondjam még?

Ne játszuk már el azt, hogy az egyénnek semmi felelőssége nincs az élete, a gyerekei jövője alakításában, csak és kizárólag állambácsi istápoljon mindenkit, nyúljon a hónunk alá, segítsen ki a bajban!
 
Mindenki tud róla csak Ő nem akar mert becsukja a szemét.
Adócsalás a cukor körüli szomszéd országokból utaztatás.
Már nem emlékszem étolaj is volt.
NAV Ildikó ügye még ez.No meg az USA beutazása megtagadásáé.
http://www.origo.hu/itthon/20131202...kedelem-magyarorszag-es-szlovakia-kozott.html

http://www.origo.hu/gazdasag/20160225-afacsalas-nav-cukor-etolaj-hazi-orizet.html
Most ezt mire is hozod példának?
Örülök, hogy Melittának is tetszik az, hogy mindkét ügyben a jelenlegi kormány alatt lépett a NAV és az ügyészség. Akkor most mi is ezzel a probléma?
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal vádemelési javaslatot tett az ügyben a Fővárosi Főügyészségnél. A bűnszervezet vezetője és helyettese házi őrizetben van.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az utóbbi évek egyik legnagyobb csalásaként jellemezte például azt a visszaélést, amelyet 2011-ben lepleztek le.

Azért ez megint bájos, hogy 2011-ben leplezték le a cukor-áfacsalást. Ugye, nem gondoljátok komolyan, hogy ez a bűncselekmény 2010. májusa után kezdődött?!

Úgy érzem, ezek pont az ellenkezőjét támasztják alá annak, amire szántátok! :D :D :D :D :D

Vagy az a baj, hogy elkapták ezeket a bűnözőket?! Ugye nem!?!?!?
 
Melitta, akármennyire hihetetlennek tűnik számodra, nekem senki nem ad semmiféle ukázt. De vedd úgy, hogy nem írtam semmit.
Sőt: Orbán egy aljas gazember, Mészáros Lőrinc egy aljas gazember, a Fidesz rablók gyülekezete...
Jó lesz így? :D
Nem. ez nagyon nem jó "így".
Látod, ez a baj. Elhiszitek, amit ott kint mondanak/írnak nektek.
Azt az apróságot felejted el, hogy "kint" nem csak a magyar (zömében kormánykézben tartott) sajtót olvassák. Pl. kötve hiszem, hogy az örmények a külügyminiszter látogatásáról a magyar sajtó olvasásából értesültek.
Olyan embereket idéztok folyamtosan, akiket itthon - ha egyáltalán figyelemre méltat bárki is - maximum körberöhögik. Gréczy Zsolt? Tamás Gáspár Miklós? Az emberek maximum csak röhögnek rajtuk. Maximum! És ezt kizárólag maguknak köszönhetik.
Szerintem meg nem csak röhögnek rajtuk.
Modjuk TGM szerintem egyre inkább rétegíróvá válik, mert az írásait egyre kisebb réteg olvassa, de ez az ő baja. De jobban vettem volna, ha mondjuk Róna Ferge, vagy más nyugati egyetemeken oktatók nevét idézed. Ja, azokon nem röhög senki.
Itthon az átlagember (az emberek 90%-a!!!) semmit nem érez azokból a dolgokból,
Azért látom hetente felbukkanni a FB-n hogy Szegeden alig másfélszer annyiba kerül a "magyar" téli szalámi, mint Németországban vagy azt, hogy miért érdemes havonta Bécsben megejteni a nagybevásárlást (már persze annak aki tud nagybevásárolni).
amik külföldön kiverik a biztosítékot, méghozzá azért, mert igazából senkit nem érint ez a dolog, mert nem pont úgy van, mint ahogy külföldön "a jereváni rádió" tálalja.
Most meg vagyok zavarodva, mint az a bizonyos vasorrú bába napkitörés idején, mert nem tudom mire célzol konkrétan.A FAZ, a The Times és a többi nyugati lap nem hinném, hogy a jereváni rádióból veszi a híreit, saját tudósítóik vannak. Itt ebben az alfórumban is megtalálhatod pl. hogy Kovács államtitkárt hogyan faggatta - mellébeszélésre késztetve egy nyugati riporter.
De a legegyszerűbb mérce a vezetés politikai elfogadottságára, hogy hol és kik fogadják őket külföldön. (Csak zárójelben kérdem, ha már a kormányfő elfáradt Romániába a nyári egyetemre, vajon miért is nem találkozott egyetlen román állami vezetővel sem? Nincs megbeszélnivaló? Vagy inkább nem kívánatos a személye?)
Pl. az ellenzék által sokat szapult rendrőrség úgy vigyáz az ellenzéki tüntetéseken a tüntetőkre, mint a hímes tojásokra.
Mondjuk nem is gyújtottak fel egyetlen rendőrautót sem a jelelegi ellenzéki tüntetők...
Így könnyű vigyázni rájuk.
Vagy pl. alapvetően az emberek nem értik, hogy miért probléma az egyes civil szervezeteknek, hogy közzé kell tenniük, milyen külföldi támogatásokban részesülnek. Európa több országában és az USÁban is van ilyen szabály, szerintem Kanadában is, sőt még szigorúbbak is.
Az ugye tudod, hogy ezt eddig is meg kellett tenniük és meg is tették. A módosítás csupán arról szól, hogy fel kell tüntetniük minden kiadványukon, hogy kik támogatják őket (hogy tudni lehessen ki a "sorosbérenc"). Akkor miről is beszélünk?
Az öszes civil szervezet közül elenyésző az, amelyik tiltakozott, a túlnyomó többség minden különösebb gond nélkül eleget tesz ennek. (Jellemzően a civil szervezetek elenyésző része érintett, azoknak csak egy kis része tiltakozik.) És hidd el, a legtöbb ember nem is érti igazából, hogy miért is kell tiltakozni, sőt, úgy vélik, hogy "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!".
Na ebben egyet is értünk. Mármint abban, hogy kevesen értik miért is kell tiltakozni és ez baj.
Olyan ez, mint pl. az adó. Nekem vállakozóként és magánszemélyként is minden jövedelmemről be kell számolnom, és adóznom utána. Akkor miért is sérelmezik az érintett civil szervezetek - illetve egy részük - azt, hogy ha nagymértékben kapnak külföldről támogatást, akkor arról be kell számolniuk?
Tudod, ha az országgyűlési képviselők is példát mutatnának a "mindnent bevallok"-ban, még egyet is tudnék veled érteni - bár nem, hisz még mindig ott a CÖF félmilliárdja, amit a mai napig homály fed. Mármint, hogy mire adták és mire költötték.
De ez a vizet prédikálok, bort iszom - nem a demokrácia kelléke.
A másik vesszőparipa a sajtószabadság: nos, ezt az emberek toronymagasról leszarják, mert 2010 előtt - állítólag - volt bőven, oszt még is szoptak, mint a torkosborz. Miközben az akkori hatalom is(!!) lopott ezerrel. Ne legyenek illúzióid, pontosan ugyanakkora lenyúlás ment akkor is. Csak akkor még ráadásul az ország le is rohadt. (Budapest mindenképpen. 1990-2010 között semmilyen fejlesztés, feljítás nem volt Budapesten.) Szerinted ezek után érdekel itt bárkit is az egész sajtószabadság-cirkusz?
Ha egyet is értünk, az csak azért van, mert nincs az embereknek pénze (de talán már igénye sem a nyomtatott sajtóra).
Ja, ha nem volt fejlesztés, akkor most miért is van balhé valami 4-es metró kapcsán? Meg miért is nem tudták fizetőssé tenni az MO-s egyes részeit? (Ebben segítek: mert Eu-s pénzből készült, tehát 2oo4 után és az EU szabályzata nem engedi.)
Ráadásul - mint már említettem - toronymagasan a legnézettebb adó a kőkeményen ellenzéki RTL klub.
Sajnos nem tudom megítélni, mert ebben az évben talán, ha kétszer kattintottam erre a csatornára.
De egy csatorna attól még nem ellenzéki, ha a híreiben kormánykritikus. Nem ismerem a programstrukturáját az RTL-nek, de nem nagyon láttam vitaműsort csak "Muónikasót" az műsorrendjükben. Az, hogy Orbán nekiment (reklámadó) és visszapattant, mert a hazai RTL mögött egy jóval nagyobb külföldi RTL áll, más kérdés. De ettől még csk nem is objektív, nem hogy ellenzéki
Oszt még is úgy gondolkodnak az emberek, ahogy. Miért? Talán azért, mert nem hat az "ellenzéki propaganda" az átlagemberre? (És - hidd el - ugyanígy nem hat rá a kormánypropaganda sem. Különben nem lett volna érvénytelen a migrációs népszavazás!)
Én úgy vélem, hogy a többség számára a megélhetés fontosabb, mint a nemzeti konzultáció. tudom van kivétel, mert különben nem veri meg a két öregasszony a vak zongoristát.
Egy csomó témát felhoztál, megpróbálom kicsit árnyalni a képet.
1. Deviza hitelek. Légy oly szíves, nézz utána, hogy melyik kormány alatt törölték el a kedvezményes forint hiteleket, és hajszolták bele az embereket a devizahitelbe? Segítek: Medgyessy kormány. (Szoci-SzDSz)
Én meg azt kérem nézd meg ki indította!
Segítek: Orbán
Ja, meg azt is nézd meg, ki volt a Nemzeti Bank elnöke, aki 11,5%-ra emelte az alapkamatot.
segítek: Járay.
2. Egészségügy. Az orvos bárók miatt, akik gyakorlatilag minden "jövedelmet" a maguk zsebébe tömnek, magánrendelésekre használják fel az államilag - tehát a mi adónkból, járulékainkból - finanszírozott eszközöket, az így megszerzett jövedelmüket ráadásul nem is "osztják vissza" a személyzetnek. Így nem igazán lehet rendbehozni az egészségügyet. Kicsit olvass utána. Ez nagyjából 50-60 éve így van. Ki kell mondani, hogy egyszerűen ki kell halniuk úgy, hogy az utánuk jövők már ne ebben az "utam-bátyám" rendszerben "működjenek". Egyelőre - az elmúlt 27 évben - senki nem tudott velül leszámolni. Ez egy maffia.
Az a baj, hogy nem ők halnak ki, hanem az utánpótlás. Mármint az orvos és nővér utánpótlás.
Ha csak erre várunk, abetegek előbb halnak ki.
Nem mellesleg a balti államok seperc alatt fel tudták számolni a paraszolvenciát és egyébb "komcsi örökséget".
Szóval az nekem nem megfelelő, hogy kivonjuk az egészségügyből a pénzt, hátha távoznak a bárók...
3. Magánnyugdíj. Gagamail, légy oly szíves, olvass egy kicsit utána pontosan, hogy mi is volt ez az egész magánynyugdíjopénztári história, mielőtt féligazságokkal teletömöd a fórumot.
Én csak azt krdem: hol a lé?
Nem mellesleg tudom, csak nem tetszik. Nem ellopták, legalábbis a zömét. Egyszerűen arról van szó, hogy a mnyp-k kötelező jelleggel töménytelen állapapírt (kötvényt) vásároltak - erre törvény kötelezte őket és amikor visszakerült az államhoz, egyszerűen törölte (kiegyenlítette a saját adósságát önmagának). Ezzel csak az a baj, hogy amíg az a mynp-nál volt adóbevételt jelentet, meg törzsktőkét, ami egyszerűen eltűnt. viszont jobb nem lett senkinek - mármint a volt tagoknak.
Nem azt mondom, hogy teljesen kóser volt, de nem is volt annyira "fekete", mint amilyennek szeretik egyesek beállítani. Sokkal-sokkal árnyaltabb dolog ez az egész. Amikor szóbakerült évekkel ezelőtt a svéd típusú nyugdíjrendszer, akkor az ellenzék a világ végét jósolta, a legborzasztóbb tragédiaként állította be, ami csak történhet, ezért el is vetették.

Ugye abban talán egyet tudunk érteni, hogy a felosztó-kiróvót csak úgy nem lehet máról holnapra leváltani. A fokozatosság meg szóba se került...
Pedig ez lenne az egyetlen jó megoldás a jelenleg aktívak - mondjuk a 40 évnél fiatalabbak - nyugdíjának megnyugtató rendszésére.
4. Törvénykezés. Meg fogsz lepődni, eddig MO-on minden kormány úgy törvénykezett, ahogy az érdekük kívánta. Szintén kéretik utána olvasni.
Na ez a baj!
Ugyanis a törvénykezés az országgyűlés feladata (lenne). Nem pediglen a végreható hatalomé.
5. Kisvállalkozók. Te komolyan elfogadhatónak tartod azt, hogy a vállalkozók minimálbéren fizetik az "alkalmazottaikat", sőt sokszor 6 órában, de kétévente lecserélik az Audi A6-ost,
Ajjaj. Nem tudom mennyire érintkeztél kisvállalkozói körrel, de ezen mondatot alapján nem nagyon.
Ugyanis, az a kis-középvállalkozó, aki meg is vehetné, nem fogja megvenni az A6-t (legfeljebb az A4-t, mert az a státuszuknak megfelelő.
Igaz én a fidesz előtti éráról beszélek.
De a többségük meg sem tudja venni.
balatoni nyaralót és budai luxusvillát tartanak fenn, és kétszer mennek egy évben nyaralni? Nem a Szelidi tóhoz, hanem Mexikóba meg Tahiföldre! Csak azok a vállalkozások siránkoznak, akik tényleg minimálbéren "tartották" az alkalmazottaikat. A Balatonon sorban sírnak az étterem-tulajdonosok, hogy nincs pincér, elmennek Ausztriába.
Most akkor rabszolgák felszabadultak?
Igen, mert ott bejelentik őket, lesz nyugíj- és EU-alapjuk, háromszor annyit kapnak ennek ellenére kézbe, és nem 16 órt dolgoztatják őket. Az itthoni étteremtulajdonos meg sirdogál, miküzben neki egy Audi/Merci/BMW, anyunak szinten egy kisebb, a gyerekeknek is egy-egy ott áll a villa teremgarázsában... Tessék elolvasni, mint mondott Scheer Sándor, építőipar nagyvállalkozó: az ingatlanpiaci boom miatt a fő- és alvállalkozók "tarolnak", de ebből a "melósnak" semmit nem "adnak le". Mert ők akarják eltenni az összes nyereséget. Nem csoda, hogy óriási munkaerőhiány van. Gondoljunk már bele, hogy tényleg meg lehet élni egy négytagú családnak, ha két ember minimálbért keres? A nyugati országokban a minimálbér egy olyan bérszint, aminél alapvetően mindenki lényegesen többet keres.
Ha már a nyugattal példálózunk bérek terén, vagyük már elő az adót is! Ott is elveszik adók és járulékok formájában a jövedelem felét, majd a vásárlásokkor a (több, mint )negyedét?
Akinek rendes alkalmazotti státusza van, legalább másfélszeresét. (És persze az a minimálbér is nagyságrendekkel nagyobb, mint a magyar.) Nálunk a minimálbél nagyjából a létminimummal egyenlő (kb. 115.000 Ft a létminimum, a bruttó minimálbér kb. 130.000, ha jól rémli. Annak a nettója kevesebb, mint a létminimum.) Kicsit tessék elgondolkozni azon, hogy miért is sínak-rínak a vállakozók, hogy "magas a minimálbér". Engem nem zavar a minimálbér emelés, ki tudom termelni. Ahogy látom, a síró-rívó vállalkozások is ki tudnák, csak - sajno - MO-on a vállakozói rétegnek nem jó a Skoda Oktávia, mindenképpen BMW, Merci, Audi, Lexus kell. Hát akkor ne siránkozzanak.
Csak gratulálni tudok, ha te minden alkalmazottadnak legálisan ki tudod termelni a - mondjuk - 2oo ezres fizetését (amiből megkap úgy 13o-t), te meg mégy egy jó 1ook-t továbbadsz állambácsi felé adóként.
Azért ezt ne vésd kőbe, mert kinevetteted magad. Beszélgess el egy kicsit pl. az USÁban a gettókban az "afroamerikaiakkal". Vagy belga bevándorló gyerekekkel. Stb.stb.
Ne kezdjük már el azt, hogy MO-on minden szar, de mindenhol máshol a földön minden sokkal jobb.
Az a helyzet, hogy erkölcsileg sajnálom, ha máshol "szarabb" mint nálunk, de engem a hazai érdekel. Majd, ha lesz anyi pluszom, hogy jut a szegány afrikai/ázsiai/antarktiszi éhezők/nyomorgók... megsegítésére, akkor majd elgondolkodom rajta, hogy milyen módon segíthetek (pl Vöröskereszt 5 millió USD elsikkasztása az ebola segélyből) ...
 
Flamingo, Te is csak az elcsépelt ballib sztereotipiákat szajózod. Csak két dolog, mert a többi értékelhetetlen:
- Nézz utána, mi is az a Weyerbélázás. Na ez történik a "mértékadó nyugati médiumokkal" MO kapcsán.
- Szerintem nem értetted, vagy nem olvastad, mire volt reakció az, amit utoljára idéztél, és válaszoltál rá - értelmetlenül. Ide írom, hátha leesik:

Gagamail írta:
A családi helyzet más országokban nem határozza meg ennyire egy gyerek jövőjét, mint Mo.-on.

Erre válaszoltam:
Azért ezt ne vésd kőbe, mert kinevetteted magad. Beszélgess el egy kicsit pl. az USÁban a gettókban az "afroamerikaiakkal". Vagy belga bevándorló gyerekekkel. Stb.stb.
Ne kezdjük már el azt, hogy MO-on minden szar, de mindenhol máshol a földön minden sokkal jobb.

Erre Te:
Az a helyzet, hogy erkölcsileg sajnálom, ha máshol "szarabb" mint nálunk, de engem a hazai érdekel.

A fentiek fényében légy szíves gondold át újra a reakciódat. Szerintem "nem illeszkedik" a történetbe. Ráugrottál valamire, aminek nem voltál tisztában az előzményeivel. Azért egy kicsit segítek. Gondolom, Gagamail mondatát nem kell "lefordítani". A válaszommal csak arra próbáltam rávilágítani, hogy Gagamail mondata nem igaz, mert pl. az UAS gettóiban felnövő gyerekek jövöjét talán még sokkal jobban meghatározza a családi helyzete, mint MO-on. Remélem tudtam segíteni! :)
 
Pontosan ugyanilyen komolytalan volt 2010 előtt is. Én csak "görbe tükröt" tartok nektek.
MAgadnak kene tartani gorbeturot mert egyik szavad utod a masikkal.
Na na a nem ez a kormany a felelos az oktatasert....csak akkor ha a szocik kormanyoztak es ennek kosoznheto a pocsek Pisa teljesitmeny.
Egy iskola rendszerben 8 ev meghatarozo nem kell rafogni senkire a sajat hibakat.
 
Flamingo, Te is csak az elcsépelt ballib sztereotipiákat szajózod.
Konkrétan?
Hogy Orbán kezdte a devizahitelezést?
Vagy, hogy a balti államok felszámolták az egészségügyük visszásságait?
Netán az, hogy a 4-es metró nem Budapesten épült?
Csak két dolog, mert a többi értékelhetetlen:
- Nézz utána, mi is az a Weyerbélázás.
Ezek szerint Nick Thorpe, Boris Kálnoky, Lili Bayer született Weyer Béla?
Na ez történik a "mértékadó nyugati médiumokkal" MO kapcsán.
Tehát szerinted hazugság, hogy azért nem tették fizetőssé az MO egyes részeit, mert EU-s pénzből épült és ezért nem lehet?
Mondjuk a vitánk szempontjából amúgy lényegtelen, mert én arra reagáltam, hogy szerinted Budapesten SEMMI sem épült 199o és 2o1o között.
- Szerintem nem értetted, vagy nem olvastad, mire volt reakció az, amit utoljára idéztél, és válaszoltál rá - értelmetlenül. Ide írom, hátha leesik:

Gagamail írta:
A családi helyzet más országokban nem határozza meg ennyire egy gyerek jövőjét, mint Mo.-on.

Erre válaszoltam:
Azért ezt ne vésd kőbe, mert kinevetteted magad. Beszélgess el egy kicsit pl. az USÁban a gettókban az "afroamerikaiakkal". Vagy belga bevándorló gyerekekkel. Stb.stb.
Ne kezdjük már el azt, hogy MO-on minden szar, de mindenhol máshol a földön minden sokkal jobb.

Erre Te:
Az a helyzet, hogy erkölcsileg sajnálom, ha máshol "szarabb" mint nálunk, de engem a hazai érdekel.

A fentiek fényében légy szíves gondold át újra a reakciódat. Szerintem "nem illeszkedik" a történetbe. Ráugrottál valamire, aminek nem voltál tisztában az előzményeivel. Azért egy kicsit segítek. Gondolom, Gagamail mondatát nem kell "lefordítani". A válaszommal csak arra próbáltam rávilágítani, hogy Gagamail mondata nem igaz, mert pl. az UAS gettóiban felnövő gyerekek jövöjét talán még sokkal jobban meghatározza a családi helyzete, mint MO-on. Remélem tudtam segíteni! :)
Ok. Közelítsünk akkor ebből az irányból:
Ma kinek van lehetősége a gyerekeinek jobb jövőt biztosítani, azaz, hogy tanult, képzett (netán művelt) legyen felnőttkorára?
A cigányságnak? Sajnos az Farkas úr és sleppje felélte.
Az átlagembereknek? Az már az előző kormányok alatt sem sikerült nekik.
Marad a felső 1oooo.
Vagyis szerintem nem jobb nálunk, sőt! Nyugaton van lehetőség tanulmányi, sport és egy csomó más ösztndíjra, ha a gyermek képességei lehetővé teszik, míg nálunk...
Én nem igazán vagyok a világbéke ellensége, de mint kívánságot meghagynám a szépségversenyeseknek és maradok a saját problémáinknál, bár azok sem oldhatók meg egykönnyen.
 
Érdemben is tudsz reagálni, vagy csak jópofizol? ;)
Orbánt idéztem. "Senkit sem hagyunk az út szálén." mondotta a 2010-es választások idején. Azóta elmagyarázta, miként kell ezt érteni. Tőle nem volt meglepő az indoklás. De szerinted az egész csak jópofizás volt. Változnak az idők?
 
Egy iskola rendszerben 8 ev meghatarozo nem kell rafogni senkire a sajat hibakat.
Pontosan ezt írtam én is. Ha 2013-ban történt a vizsgálat, akkor 2005-ben kezdték a tanulmányaikat azok, akikkel felvették a tesztet. 2005-2010 között szoclib kormány volt. Tehát 5 év. A 8-ból.
 
Orbánt idéztem. "Senkit sem hagyunk az út szálén." mondotta a 2010-es választások idején. Azóta elmagyarázta, miként kell ezt érteni. Tőle nem volt meglepő az indoklás. De szerinted az egész csak jópofizás volt. Változnak az idők?
Nem igazán "jön át", hogy mi az összefüggés egy kampányszlogen és az adott téma között.
De amúgy - pont a másik topikban, a hospice-osban - valóban ott a példa, hogy Senkit nem hagynak az út szélén. Kiderült egy komoly probléma, eljutott a megfelelő szintig, azonnal intézkedtek. Megy a pénz. Kell ennél még több?
 
Kedves fych!
Az elvakultságod félelmetes.
1. Ha nem tudsz személyeskedések nélkül vitatkozni, ne tedd! Félek, árt az egészségednek, vigyázz a vérnyomásodra, megüthet a guta.

2. Mi sem vagyunk hülyék. Láthatóan Te vindikálod magadnak a jogot, hogy igazad van, mindenki más, aki nem azt állítja, amit Te, minimum hülye.

3. Mi is tudunk olvasni, és feltételezd, hogy összefüggések észrevételére is képesek vagyunk. Látjuk pl. mi a különbség a rendszeres ellátása megvonása és az eseti kifizetés között - lásd Hospice alapítvány.

4. Ne sajnáld le azt, aki állít valamit - nézz utána!
Ezt a hangot pedig otthon: "Azért ezt ne vésd kőbe, mert kinevetteted magad.", ha az asszony megszokta. Velem, rólam ne!

A családi háttér problémáról:
Az iskolai teljesítmények alakulása Magyarországon nemzetközi összehasonlításban
"A nemzetközi felmérések szerint Magyarország azok közé az országok közé tartozik, ahol a legnagyobbak az iskolák közötti különbségek. A tanulók közötti válogatás, a társadalmi háttér szerinti szelekció korán elkezdődik és a teljes közoktatást áthatja. A családi háttér teljesítményt meghatározó hatása igen nagy, a magyar iskola kevéssé képes az esélyek kiegyenlítésére, alacsony a reziliens tanulók aránya."
"Ezek az eredmények arra világítanak rá, hogy a családi háttér tanulmányi teljesítményt meghatározó szerepe elsősorban az iskolák átlagos tanulói összetételén keresztül érvényesül. A szelekciós mechanizmus a tanulási problémák kumulálódásának következtében a pedagógiai erőforrások szűkössé válásán, a tanári kontraszelekción, az intézmények korlátozottabb anyagi lehetőségein és a kedvezőtlen motivációs folyamatok kialakulásán keresztül a meglévő hátrányok felerősödéséhez vezet (lásd Fejes 2013; Hermann 2010; Kertesi–Kézdi 2009; Papp 2011; Varga 2009)."

PISA 2015 összefoglaló
"Ezek az eredmények szintén azt igazolják, hogy Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is jelentős szociokulturális egyenlőtlenségek jellemzik az oktatási rendszert. Hazánkban a PISA2015 mérésben részt vevő országokhoz viszonyítva kevesebb az előnyös és több az előnytelen családi hátterű tanuló, miközben a szóban forgó diákok teljesítménye közötti különbség szignifikánsan nagyobb. "
"Ez azzal a következménnyel jár, hogy a kiemelkedő képességű tanulók aránya (akiknek a tudása megfelel az 5. vagy a 6. képességszint követelményeinek) a magyar diákok körében alacsonyabb, mint az OECD-országok diákjai körében összességében, míg a leszakadás által fenyegetetteké (akiknek a tudása nem felel meg a 2. képességszint követelményeinek) magasabb."
"A családi háttér teljesítményre gyakorolt hatásának nagysága szignifikánsan magasabb, mint az OECD-országokban átlagosan; a statisztikai becslés alapján a magyar tanulók szociális, gazdasági és kulturális háttérindexének egységnyi változása majdnem ötven ponttal javítaná hazánk átlageredményét."
"Ha egy hasonlattal akarjuk érzékeltetni a különbség nagyságát, azt mondhatjuk, a magyar gimnazisták természettudományi átlageredménye Japán és Szingapúr nemzeti átlagaival egyenértékű, szakközépiskolásainké Izlandéval és Horvátországéval, szakiskolásainké pedig Libanonéval és Peruéval van egy szinten."
A PISA-vizsgálat hazai szervezése, lebonyolítása és az eredmények publikálása az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatási Hivatal Köznevelési Mérés Értékelési Osztályának feladata.

Ha megüt a guta, akkor is ideírom, bizony az Orbán-kormány nem tett semmit az esélyek növeléséért, azzal pedig, hogy kiengedi a rendszerből a 16 évnél idősebbeket, és nem segíti a bentmaradásukat, átalakította az intézményrendszert (gimnáziumok, szakgimnáziumok stb.), megváltoztatta a tantárgyi struktúrát, a szakképzést, csökkentette a gimnáziumba felvehetők arányát, támogatja az egyházi intézmények szegregációs törekvéseit, ennyi most elég is, bár van még - ezekkel az intézkedésekkel hosszú távon az ország munkaképes rétegének további teljesítménycsökkenését fogja generálni, mert sokkal többen szakadnak le (szakadtak le eddig is), és nem tettek érte semmit, hogy ne így történjen. Sőt.
A jó oktatáspolitikai rendelkezések viszonylag gyorsan hozzák az első javuló eredményeket, 3-4 év, de a rosszabbakat is a rosszak.
 
Utoljára módosítva:
Melitta, akármennyire hihetetlennek tűnik számodra, nekem senki nem ad semmiféle ukázt. De vedd úgy, hogy nem írtam semmit.
Sőt: Orbán egy aljas gazember, Mészáros Lőrinc egy aljas gazember, a Fidesz rablók gyülekezete...
Jó lesz így? :D
Az nem olyan biztos
Írd még hozzá azt is nem vádoljuk alaptalanul Bajnait.

Az alábbiakat vélemény formájában írtad nem BTK-s vádként:
Sőt: Orbán egy aljas gazember, Mészáros Lőrinc egy aljas gazember, a Fidesz rablók gyülekezete...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,438
Tagok
615,657
Legújabb tagunk
Leupoldmeq
Oldal tetejére