„Egyszerűen csak azt akarom, hogy a gyermekem életben maradjon"

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Egy zuglói társasházi garázsba kényszerült beköltözni beteg fiával és idős édesanyjával egy Erdélyből áttelepült nő. Miráék hetek óta víz és villany nélkül élnek, alig 20 négyzetméteren. A szomszédok háborognak, a kilakoltatók bármikor kopogtathatnak. Nekik viszont nincs hova menniük.

Lénárd Mira és családjának kálváriája bő egy éve kezdődött. Albérletüket nem tudták fizetni, így beköltöztek 10 ezer forintért egy zuglói garázsba. Fél évig éltek ott. Egy hajléktalanokat segítő helyi alapítvány segítségével tavaly októberben kaptak egy albérletet, de a szervezet is csak idén májusig tudta fizetni a bérleti díjat. Mira ekkor nem tudott hová menni, ezért a cuccaiknak kibérelte a társasház egyik garázsát, ők pedig átmenetileg beköltöztek egy szomszédjuk 30 négyzetméteres albérletébe, de a barátjukkal együtt is csak júniusig tudták fizetni. Mira megpályázott önkormányzati lakásokat mindhármuknak, kettőjük kérelmét visszautasították, a harmadikról még nincs döntés.

Átmenetileg nem látott más megoldást, beköltöztek a garázsba, amelyet csak tárolásra bérelt. Amikor kiderült, hogy nem a szerződésnek megfelelően használja a bérleményt, szerződést bontottak vele. Június 30-ig ki kellett volna költöznie. Kért három nap haladékot, de azután sem volt hova menni. A közös képviselő rendőrt hívott, végül nem lakoltatták ki őket. A jogi procedúra miatt kaptak még egy kis időt. De bármelyik nap megjelenhetnek a hatóság emberei, hogy kiköltöztessék őket.

Miráék az édesanyja nyugdíjából, paranoiás skizofrén fia leszázalékolásából, illetve alkalmi munkából, üveggyűjtésből élnek.

A ház két lakója is türelmetlenül várja a megoldást. Egyikük csak kamerán kívül nyilatkozott. Azt mondta, nincs ugyan olyan baj Miráékkal, hogy koszosak vagy zajosak lennének, csak egyszerűen „sokkoló látni, hogy emberek egy garázsban élnek.” Egy másik lakó más problémákról is beszél, ráadásul bérbe vette a garázst júliustól, amit nem tud használni.

Belicza Bea, Petkó Gergely Ricsi
http://www.hir24.hu/elet-stilus/201...azt-akarom-hogy-a-gyermekem-eletben-maradjon/



MIra.jpg
 
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik magyar filmben volt, azt hiszem az Égig érő fű-ben (1979), hogy egy újonnan összeházasodott fiatal pár be akart költözni a bérház mosókonyhájába (nem hajléktalanok voltak, csak külön akartak lenni a szülőktől), és be is költözhettek oda, míg végül a Tanács kiutalt nekik egy lakást. Vajon Lénárd Miráéknak ki utal ki egy lakást?

Miért van az, hogy a "demokrácia" csupa olyan problémát kreált, amit korábban az "átkos" rendszer már mind megoldott? (Munkanélküliség, hajléktalanság, létbizonytalanság, gyermekéhezés stb.)
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom nem ide illő de, miért kell egy gondolkodás módot belekeverni ebbe a helyzetbe?? Lassan, nem, nem ......már szitokszó lett a liberalizmusból. Annyira szeretik ezt hangoztatni........ráadásul ez félelmetes mert a tudatlanság az egyik legnagyobb rombolóerő.
Visszatérve a cikkre sajnálatos hogy ide jutottunk beteg gyerekkel utcára, de hol vannak akiknek ezt az állapotot kellene kezelniük?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nem az uj rendszer a kapitalizmus a hibas, hanem akik nem oldjak meg ezeket a problemakat.
Nalunk is nagyon sok ilyen eset van. Leteznek shelterek ahova be lehet menni es ott maradni es par honapos tartozkodas utan segitenek valami olcso lakashoz jutni, amit tud a segelybol is fizetni /25-30% kerik a segelynek el lakberkent/ha valami ok miatt nem bir dolgozni.Sok egyhaz is rendelkezik ilyen lehetoseggel es segitseget tud nyujtani a tagjainak ha ilyen elethelyzetbe kerulnek. Leteznek food bankok, ahova lehet elemiszert kapni /teszta konzerv,stb/de sok olyan hely is van ahol lehet ingyen enni is reggeli ebed vacsora. Ezen a vonalon is nem csak az allam, az egyhazak,hanem meg a civil szervezetek is segitenek.
Ezek a segitsegek nem horrisztikus osszegek, A privat szektortol nem lehet elvarni hogy olcso lakas megoldasokat kinaljon, csak is ugy tudja megtenni ha az allam kiegesziti a piaci ar korulire a lakbert.
Ez az eset nalunk igy nezne ki, 3 felnott 3 segely vagy 2 segely es egy nyugdij + biztos kapna kiegeszitest a beteg gyerekre. A harmojuk jovedelmet osszeadnak es annak a 25-30% lenne a lakber.A nagymamanak , jar gondolom romaniai nyugdij is tehat a legszerenyebb szamitas szerint is 100ezerFt koruli osszeg ami nagyon keves ugyan de ebbol kellene az allamnak valamilyen olcso lakhatast biztositani ami nem lenne 20-30ezer Ft-nal nagyobb osszeg.
Az nem megoldas torodjon mindenki sajat magaval, mert nagyon sok ember keptelen megoldani segitseg nelkul Miranak is segitsegre van szuksege, raadasul minel elobb,mert egy garazsba nem lehet telen lenni, meg nagyon ugy nez ki, nem akarjak hogy ott maradjon.
Tudja valaki hogy otthon hova lehet menni segitsegert? Milyen hivatal vagy egyaltalan ki foglalkozik az ilyen nehez helyzetben levokkel? Hogyan tudnank segiteni nekik?
 
Utoljára módosítva:

GulyiBogee

Állandó Tag
Állandó Tag
Régen Magyarországon az önkormányzatnál, vagy a családsegítő központban lehetett "segélyeket" kérni, ha állampolgár vagy. Ha bekerül a rendszerbe, kaphat segély élelmiszer csomagot és lehet kérni ruhát. Attól függően milyen az önkormányzat "gazdagsága" (tárgyi adományokból mennyi folyik be), ma hogy megy nem tudom, de érdemes lenne az önkormányzatnál utána érdeklődni. Biztos segítenének. Lakás viszont a legnehezebb ...:(
 
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem az uj rendszer a kapitalizmus a hibas, hanem akik nem oldjak meg ezeket a problemakat.

Én nem tudom, ki a hibás, nem is okolok senkit, csak a tényre világítottam rá. Az előző rendszerben 25 év alatt az ilyen problémák "meg lettek oldva". (Mégpedig úgy, hogy egy földig rombolt országot kellett hozzá újjáépíteni.) Az új rendszer már szintén 25 éve áll fenn, de még arra sem volt képes, hogy megtartsa, ami korábban meg volt oldva, nem hogy új megoldásokat hozzon. Ez nem politizálás a részemről, csak puszta tapasztalat.

Családsegítő központok most is léteznek, de azok csak az adott kerület lakosaival foglalkoznak. Nálunk legalábbis. Szükséglakást is csak azoknak lehet megpályázni. Ez a család viszont nyilván nincs bejelentkezve sehová, tehát nem tud egyetlen önkormányzathoz sem fordulni, ráadásul, ha a fiú nem kiskorú, nem is foglalkoznak velük.
Ha a gyerek kiskorú, akkor állami gondozásba veszik, az asszony meg mehet a híd alá. Ha nem kiskorú, mindketten mehetnek a híd alá, ahol Budapesten már 10 ezren "laknak". Ez ma a realitás számukra.
A shelter csak alvásra és tisztálkodásra alkalmas, segíteni ott se tudnak nekik, mert egyikük sem tud munkát vállalni, tehát soha nem lesznek képesek egy albérletet kifizetni.

Az egyetlen reményük, ha bemutatják őket valamelyik kereskedelmi csatornán, és akkor néhány jólelkű magánszemély önerőből segít rajtuk. Mert igaz, hogy ez nem magánszemélyek gondjának kellene lennie, csakhogy ebben a rendszerben, legalábbis nálunk, mindenre az egyre elszegényedő lakosságtól várják a megoldást: mi adakozzunk az ilyen nehéz helyzetben lévőknek, az éhező gyerekeknek, a külföldi kezelésre szoruló beteg gyerekeknek, az árváknak, az eladósodottaknak, a kilakoltatottaknak, a katasztrófasújtottaknak, mindent mindent a lakosság lelkiismeretére terhelnek. Így én is el tudnék vezetni egy országot.
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ez nem magan szemely dolga, megoldani a nehez helyzetben levo emberek eletet. Vegul a hir 24 altal bekerult a hirekbe es a mediak atveszik csak lesz egy hivatal aki lep ez ugyben.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Setni ,
nekem csak az olyan "liberalizmussal" van a bajom amely eggyesek kedve kényére van megteremtve . Mert észrevételem szerint az Otthoni Liberalizmus arról szól , hogy négy évig egyesek és "hold udvaruk" teledugják zsbüket és cégüket vagy cégeiket a többi meg érdektelen . Sajnos . Aztán hangoztatják , hogy igen megvan adva mindenkinek a lehetöség etc.etc. Nézd meg , vagy "privatizálják" furamódon az állami lakásokat és ominozus cégek , ügyvédi irodák kapják meg fillérekért vagy addig mennek a dolgok , hogy hasonló biróságok a lakokat kitessékelik az edigi lakásaikból . Na az ilyen Liberalizmussal van bajom , meg gondolom másnak is . Nem mi járatjuk le hanem az akki ezt állandóan zengedezi . Most itt Németországban pont ez folyik , elösször a városatyák elidegenitik az állami vagyont utána meg sirnak mint a pisis akármik , hogy jajj milett a lakásokból . Akkor kérem nem kell ilyent csinálni . Ha nejem és én ezt a házat melyett már több mint X éve vezetünk és dolgozunk mint a güzzü benne igy vigyáznánk akkor a "tulaj" az egyesület mér régen kivágott volna minket mint azt bizonyos Macskát ! Csak tudod az úrakat ott fent megfogni nem lehet Ök büntetlenül tevékenykednek , az irodai kukacoknak meg még felmondani semlehet . Erröl enyit , de szégyen minden államnak ahol ilyen történik , mármint ,ha valaki vagy valakik önhibájukon kivül kerülnek ilyen helyzetbe !!:mad: Tudnék sokmindent mesélni , de hagyjuk mert megharagszol a végén .
 
M

magdusis

Vendég
Biztos bennem van a hiba,de hát tessék nekem elnézni;volt zsidó fiúiskolába jártam,az ott tanító régi tanárok jól megtanították,hogy a dolgoknak meg kell nézni a fonákját.
Itt Torontóban is van sok ilyen -?- eset ,de bizony az emberek gyakran visszaélnek a rendszerrel.Konkrét példaként anyák szükségtelenül beköltöznek a shelterbe,3-4 gyerekkel,ott laknak egy rövid ideig,hogy azonnal megkapjanak egy olyan lakást,amire a shelterben lakáson kívül rosszabb helyzetben levő családok hosszú éveket várnak.A shelterből azért időnként hazajárnak a nagymamáék szép nagy házába jókat enni.
Vagy a másik;az ingyenkaja helyek.Nem egyszer hoztak nekem egyedülálló ismerősök pulykát -jó,robbantott pulykát,de az is ugyanolyan jó enni- ,amit az ingyenkaja helyen kaptak,de már utálták,mert 3 db-ot kaptak,mert azt mondták -hazudták- ,hogy 3 gyerekük van.Pedig egy se volt,mindig családos ismerősökhöz jártak enni -mert azok amúgyis főznek- .
Nem csak magyarok csinálják ezt,találkoztam görög ,szlovák, más emberekkel is.
Az,hogy az egyházak hogyan juttatnak tovább a 'rászorulóknak' gyűjtött élelmiszerből,ruhából,stb. az megint csak az aki közelebb van a tűzhöz kategóriába tartozik ;gondolom,teljesen természetesen.

Mira biztos ,hogy állampolgár,hiszen magyar.Bár igazából nem tudom,mennyire megalapozott,hogy a gyerek - aki talán már felnőtt?- gyógykezelése csak Magyarországon biztosított.Biztos,hogy helyenként változhat ez is,de van olyan erdélyi ismerősöm,akinek az apja 2 aorta disszekciót is túlélt az idős kora ellenére,ami óriási teljesítmény akárhol.
A skizofrénia kezelésével mindenütt a világon problémák vannak,a gyógyszerezéssel is,a kezelésekkel is.Főleg,ha mint ebben az esetben kinéz -ha jól értem- már felnőtt,hiszen leszázalékolt emberről van szó,aki maga dönthet a saját kezeléséről.

Nekem még az is problémám az erdélyi esetekkel,hogy túl sok olyan történetet hallottam,hogy az Erdélyből eljött -akkor még elmenekült - házaspárok mesélték,hogy amikor az útlevelet kérték,megkérdezték a román ügyintézők tőlük,hogy mit akarnak magukkal vinni,az autót vagy a gyerekeket.Igaz,hogy volt ,aki a gyereket választotta,és volt aki külön lefizette az ügyintézőt,hogy vihessék az autót is,a gyereket is;de a túlnyomó többség a gyerekeket a nagyszülőkre hagyta,hogy majd évek múlva úgyis örömmel utánuk engedik a románok.
Persze ,lehet,hogy inkább csak azok beszéltek szívesen erről,akik az autót választották.De a ház is ottmaradt a rokonoknak,ha igaz.

Azon még gondolkodom,hogy miért tűnik ez az eset valahogy sántának,hiányosnak.Talán valami lényeges kimaradt.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz melitta Kedves ,

igazadvan , hogy nem magánn személydolga , de kérlek ha az állam bácsi akinek ez dolga lenne nem törödik vele akkor tudod szerintem nagyon is dicséretes , ha magánszemélyek probálnak segiteni rajtuk . Itt nálunk van egy ugynevezett Tafel ahol az utobbi évek politikai döntései nyomán kelettkezet nyomort probálják meg megoldani élelmiszer kiadásával és néhol ahol lehetséges egy egy tányér meleg ételel . Ez is magán személyek kezdeményezésére jött létre és sajnos ma már hatalmas tömeget kell ellátniuk .hiszen most már "hivatalosan " is elismerik hogy ugy ca. 2 milliónyi felnött él a létminimun legalján és ehhez még gyerekek is járulnak sajnos , mert a gyerekért kár !!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hallomasokra nem lehet alapozni, nagyon keves aki visszael a lehetosegekkel, es elobb utobb mint a santa kutyat utolerik.
Voltam latogatoba egy magyar nonel a shelterbe, hat nem nevezheto luxus korulmenynek hogy oda barki vagyna akar napokra de honapokra kizart dolognak tartom.

Biztos sok kerdest vett fel amirol nem volt szo a riportban es ezert erzed santitonak a tortenetet.
Mikor atjott Mo-ra mint allampolgar megkapott mindent a nagyi a nyugdijat neki si valamilyen segitseget a beteg gyerekkel aki nagynak tunik de lehet az is ha ennyire apolasra szorul,hogy nem tekintheto felnottnek. Ingyen orvosi ellatast is kap.
MA teljesen siman lehet felvenni a magayrallampolgarsagot, az regen volt, hogy szorakoztak a romanok a magyarokkal ez ugyben.
Nem tudni mibol el ma a csalad , akkor a gyerek akar gyerekkent akar felnottkent csokentett vagy rokkant penzt kap, vagy a mama apolasi tamogatast kap.
Amennyiben van jovedelmuk marpedig kell hogy legyen akkor a lakas megoldast is meg tudjak oldani, ha maskeppen nem ezt a garazst kell kivenni vagy masikat meg nem rendezodik a helyzet.
NAgyon sok ilyen segito szervezet civil tarsasag van aki tudna segiteni , erdeme slenne megprobalniuk, de lehet videken jobb a lakas helyzet irnia kene millio egyhelyre.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
A nagymama nyugdíjából és a fiú rokkantnyugdíjából élnek (tehát nem kiskorúról van szó). Az minimum egy százas havonta. Az anya jövedelméről nem írnak, de valszeg igényelhetne ápolási díjat vagy a nagyi, vagy a fiú után. Ez már min. 130 ezer lenne. Ez nem annyira rossz, de albérletet és rezsit nem tudnak fizetni belőle.
Gondolom, az a hajléktalanokat segítő alapítvány, aki korábban segített rajtuk, tudott volna nekik tanácsot adni, hova forduljanak, ha lenne hová. Szerintem nincs.
 

telaci

Állandó Tag
Állandó Tag
A nagymama nyugdíját most is és régebben is hajlandók voltak folyósítani akkor is, ha másik országba költözött, függetlenül attól, hogy felvette-e a fogadó ország állampolgárságát, vagy nem -- lásd osztrákok, németek tömegei, akik "nyugodt öregkort" reméltek és kaptak is a Magyarországra költözéssel.
Ha tényleg skizofréniával kezelik a gyereket, akkor az "menthetetlen eset"; maga az állapot gyógyíthatatlannak minősül, a kezelés a 90-es évek elejéig kötelező is volt, azóta csak "ajánlott"; gyógyszeres kezelések vannak és szükség esetén intézményi ápolás is igénybe vehető, általában a kezelő (szak)orvos határozza meg, hogy mikor van szükség kórházi-szanatóriumi ápolásra és onnan mikor engedhető el vagy ki -- tehát ha a páciens fiatalabb, akkor nem lehet állami gondozásba venni, ha idősebb, akkor kötelező leszázalékolni illetve az állapotának megfelelő munkakörben foglalkoztatni. Ez nem szociális kategória, hanem egészségügyi, tehát a család nem kérhet ezen az alapon ápolási hozzájárulást.
Ha nincs állandó bejelentett lakóhelyük, akkor nem azonosítható, hogy melyik önkormányzat hatáskörébe tartoznak. Ez azért lényeges, mert bármilyen szociális segítséget (folyamatos segélyezés, rendkívüli segélyezés, lakásmegoldás finanszírozása, munkahely-megoldás keresése) csak az illetékes önkormányzat szociális vagy pénzügyi részlegén keresztül vehetnek igénybe -- még a most is létező (!!!) családsegítő szolgálat is az önkormányzat égisze alatt üzemel, tehát ők sem függetleníthetik magukat a szociális osztályok-részlegek előadóinak utasításai alól.
A lakásmegoldás finanszírozása általában csakis pénzügyi segítséget jelent, tehát a családnak előbb saját magának meg kell oldania a lakhatási problémáját, majd kérhet hozzá anyagi segítséget (lakhatási támogatás, bérleti díj átvállalása, rezsiköltségek átvállalása). A pillanatnyi helyzetben Magyarországon ezt általában egyszerűbb megoldani a munkáltatóval (ha van ilyen), mint az önkormányzati vagy kormányzati (államkincstári) szervezetekkel ...
 

natasha09

Kitiltott (BANned)
Kedves Melitta és Jászladány!
Mindkettőtöknek igazatok lehet, de nekem más a véleményem:
Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Egyik Kanadáról, másik Magyarországról beszél.
Cserélnétek ideiglenesen országot egy pár hónapig?
Akkor megtudnátok (megtudhatnátok) az igaz valóságot.
Én itt Magyarországon élek, az itt tapasztaltak alapján ítélek, mert hiszem, hogy amit a saját szememmel látok és tapasztalok, azt ne próbálja senki másképpen eladni részemre.
Igen, jönnek, követelnek, mindent akarnak. Ki fizeti meg? Én az adómból? Én is takarékoskodok, mert kell!
Kanada gazdag ország, megtehetné, hogy segít. Mit tesz erre, szegény romákat nem engedi be az országába! Ez talán pozitív emberjogi lépés? Ez a nagy kanadai liberalizmus?
A cikkben említett család is jobban tette volna, ha inkább Kanadába próbált volna kitelepülni. Ott aztán félelmetesen szembesültek volna az igazi kapitalizmus körülményeivel.
Itt a média szennye, a bulvár mindenhatósága szerepel.

Kedves Melitta és Jászladány! A fenti vélemény a sajátom, nem ellenetek szól, csak a tisztánlátás miatt írtam és nem szeretném, ha az írásomban foglaltak miatt megsértődnétek, mert csak az igazat, amit itt látok és tapasztalok akartam továbbítani.
 
M

magdusis

Vendég
Ha megnézzük a cikket,a címe szerint Erdélyben a fiú élete volt veszélyben,ha jól értem.Akkor igazából inkább menedékjog kérésről lenne szó.
Aztán,azt írja a cikk,hogy lakásokat kértek az önkormányzattól,kettejük kérését elutasították,a harmadikét még nem.Akkor három külön lakást kértek?Lehet,hogy a harmadik lakást még megkapják,együtt,hármójuknak.
Az is furcsa,hogy nem fért el a holmijuk ott ahol laktak,külön helyet kellett bérelni az ott el nem férő dolgoknak.Fizetni érte a kevés kis pénzükből.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kedves Melitta és Jászladány!
Mindkettőtöknek igazatok lehet, de nekem más a véleményem:
Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Egyik Kanadáról, másik Magyarországról beszél.
Cserélnétek ideiglenesen országot egy pár hónapig?
Akkor megtudnátok (megtudhatnátok) az igaz valóságot.
Én itt Magyarországon élek, az itt tapasztaltak alapján ítélek, mert hiszem, hogy amit a saját szememmel látok és tapasztalok, azt ne próbálja senki másképpen eladni részemre.
Igen, jönnek, követelnek, mindent akarnak. Ki fizeti meg? Én az adómból? Én is takarékoskodok, mert kell!
Kanada gazdag ország, megtehetné, hogy segít. Mit tesz erre, szegény romákat nem engedi be az országába! Ez talán pozitív emberjogi lépés? Ez a nagy kanadai liberalizmus?
A cikkben említett család is jobban tette volna, ha inkább Kanadába próbált volna kitelepülni. Ott aztán félelmetesen szembesültek volna az igazi kapitalizmus körülményeivel.
Itt a média szennye, a bulvár mindenhatósága szerepel.

Kedves Melitta és Jászladány! A fenti vélemény a sajátom, nem ellenetek szól, csak a tisztánlátás miatt írtam és nem szeretném, ha az írásomban foglaltak miatt megsértődnétek, mert csak az igazat, amit itt látok és tapasztalok akartam továbbítani.

Speci en azert emlitettem Canadat,hogy nalunk hogy oldjak meg a nehez helyzetben levo emberek segitseget. Se nagy kepusegnek se kioktatasnak szantam hanem egy lehetoseg ami vagy atultetheto vagy nem.

Te beszelsz el a tema mellett. Ez a hogy magyar erdelyi es megkapta a magyar allampolgarsagot mint hazatelepulo magyar vagy mert magyarok.
A romak canadaba refuge kent erkeztek es amenyiben nem tudjak bebizonyitani hogy ennek a kriteriumnak megfelelnek , akkor elutasitjak oket van meg fellebezesi lehetoseg ha az sem sikerul akkor hazakuldik oket.
Ok nem canadaiak mint Mira aki viszont magyar.
Az allampolgarsag megadasa mindenkinek azzal jar ,hogy a nehezen elok is ugyanolyan jogokkal birnak mint masok, ezt hirdette es adta meg ez a kormany, a penzt hozza is neki kell adni. Amti kaptak az nem csak papirforma hanem egyenlo jog mindenben.

Canadat nem kell kioktatni emberjogokbol mert nem csak mo-rol erkeznek hanem a vilag minden tajarol es nem csak menekulteket hanem bevandorlokat, tanulni vagyokat vagy csupan dolgozni jonnek ki az emberek.
Miben gondolod hogy segitsen Canada, ezek szerint semit nem tudsz arrol miben segit es milliardos nagysagrendekben dollarba, es meg se itt se mashol soha senki nem kerdojelezte meg hogy hova teszik az adodollarainkat, megvalasztottuk a vezetoket es ok eldontik kinek milyen segitseget nyujtanak, igaz mindnek a nyomaba a media es nagyon szoros ellenorzes mellett adjak a tamogatast.
Arrol se tudsz hogy nalunk a liberalista part es a konzervativok fej fej mellett allnak szinte minimalis az elteres, es itt nem szitok szo a liberalizmus.
Egyaltalan nem olyan rossz a kapitalizmus hogy attol felni kelljen, barkinek.
NAgyon haragszol a mediara pedig nem kene, mert informaciot ad, tajekoztat, olyan dolgokat tudhatsz meg ami nem is jut eszedbe ,elgondolkoztat ,hogy nem csak egy szevuvegen keresztul lehet szemlelni a vilagot. Mi is torekszunk minden canadai hirt ami magayrokkal kapcsolatos felteni, legyen a pozitiv vagy negativ. Torekszunk a targyilagosagra.
Mivel a hir24 forditotta le a hirt sem oket sem magunkat nem tartom media szenynek.
 
M

magdusis

Vendég
Az erdélyi magyarok nem MEGkapták a magyar állampolgárságot,hanem VISSZAkapták,amit elveszítettek teljesen védtelenül.

Kanadának megvan a maga fontosabb történelmi problémája,a jelen esetnél mostohább helyzetben élő indiánokkal,Nekik sincs ivóvizük,rendes ellátásuk.Hiába ad Kanada harmadik világbeli országoknak tetemes segélyeket,belül civil szervezetek harcolnak,hogy inkább az itteni problémákat oldják meg.Itt is gyerekek tömegei mennek iskolába éhesen,a szegénység egyre kézzelfoghatóbb,még több minimum órabéres munkából sem lehet segítség nélkül megélni.

Azt nem értem,hogy a hír24 miért kellett,hogy lefordítsa ezt a cikket,ez nem magyar cikk volt?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ez nem magyar hir, itteni CNN ha nezed egesz nap errol volt szo. Nem kell hozza senki de mivel magad urad ha nincs szolgad kenyelmesebb volt atvenni a hirt nem beszelve ezzel mi is segitjuk az otthoni mediat mert egy egy lepessel elorebb mennek a keresokbe altalunk is.Meg igy ekezetes a hir. Erdekes hogy mennyi kritikai eszrevetel van , ami nem a cikk mondanivalojara utal.
 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére