Hírek „Ezt lenyomták Sóskút torkán” – Botrány a lakossági fórumon

Tovább tart a tiltakozás az akkumulátorfeldolgozó beruházás ellen. Sóskút után a szomszédos Tárnokon tartottak lakossági fórumot.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrök segítségét kérte a sóskúti polgármester, hogy elhagyhassa a tervezett akkumulátorfeldolgozó ügyében meghirdetett lakossági fórumot. A tervezett akkumulátorgyár heves ellenállást váltott ki. Sóskút mellett a a környékbeli településeket, Érdet, Tárnokot és Pusztazámort is érinti a beruházás, ezért innen is érkeztek szép számmal érdeklődők. A teremben ezernél is többen voltak.


„Elnézést kérek, én azt gondoltam, hogy kulturáltan, a más települések polgármestereit meghívva üljünk le, beszéljünk. Ez nem lehetséges” – mondta az RTL-nek Kőnig Ferenc, Sóskút polgármestere, amikor kedden eldöntötte, hogy nem tartja meg a meghirdetett lakossági fórumot a falu szélére tervezett akkumulátorfeldolgozóval kapcsolatban. A sóskúti polgármester igyekezett megnyugtatni a környékbeli települések vezetőit és további tájékoztatást ígért. A környező települések polgármesterei sem tudnak semmit a beruházásról, amit szerintük Sóskútra is rákényszerítenek – írja a csatorna.

Sóskút nem kér az akkumulátorfeldolgozóból​

„Sóskútnak lenyomták a torkán ezt a kormányzat részéről” – mondta Érd polgármestere az RTL Híradónak. Csőzik László arról ír Facebook oldalán, hogy ellenzi a beruházást, és Sóskúton attól félnek, hogy „különleges gazdasági övezetté minősítik az ipari parkjukat, hogy elveszik a bevételeket. Nincs mit szépíteni, ismerve a rendszert, sajnos ez a lehetőség nem zárható ki. De akkor sem szabad félni!” Érd polgármestere állítja: Egyedül a sóskúti önkormányzat van olyan helyzetben, hogy jogi akadályt gördítsen a beruházás elé.

Már február végén megkezdené működését a sóskúti akkumulátorfeldolgozó​

Bár további tájékoztatást ígértek, szerdán sem az Andrada csoport, sem a sóskúti önkormányzat, sem a kormány nem válaszolt érdemben az RTL kérdéseire a beruházással kapcsolatban. A cég sajtóközleményében azt írja, hogy 13 milliárd forintos beruházással hoz létre üzemet Sóskúton zöld energiatároló rendszerek újrahasznosítására. A vállalat két év alatt összesen 160 új munkahelyet tervez létrehozni „Az üzem február végén kezdi meg működését Sóskúton, majd további magyarországi és európai helyszínek következnek” – írja az Andrada csoport. A sajtóközleményből kiderül, hogy Magyarország vezető szerepet játszhat ebben a folyamatban, két kulcsfontosságú területen is: a zöld energia előállításában és tárolásában. A cég zöld energiatároló rendszerek újrahasznosítására hoz létre üzemet Sóskúton. A sóskúti üzem a szükséges engedélyek megszerzését követően kezdi meg működését. Az üzem vízfogyasztása elhanyagolható lesz. A vállalat mechanikus módszerekkel dolgozza fel a már inaktív zöld energiatároló rendszereket, tűz- és robbanásbiztos technológiával.

168.



1707018615275.jpeg
 
Bill Gates, a "How to avoid a climate disaster" című könyvében hívta fel a figyelmemet arra, hogy
"egy litter benzin-ben több energia rejlik mint ugyanannyi nitroglicerinbe"

A félreértések elkerülése végett megemlítem, hogy Einstein szerint, 1 kg anyatejben ugyanannyi energia rejlik mint 1 kg akármi másban, kavicsban, vagy pálinkában,
ebben nincs ellentmondás mert a belső égésű motorokban kémiai átalakulás és nem atomok eliminálása történik.


Én kiváncsian várom a világ alakulását, az új technológiákat és azt, hogy ez mit csinál belőlünk.
Hogy ne érzödjön pesszimizmus a mondatimból, hozzáteszem.
Abban bízok ha még 20 évet megélek, soha nem kell meghalnom. :)
 
Bill Gates, a "How to avoid a climate disaster" című könyvében hívta fel a figyelmemet arra, hogy
"egy litter benzin-ben több energia rejlik mint ugyanannyi nitroglicerinbe"

A félreértések elkerülése végett megemlítem, hogy Einstein szerint, 1 kg anyatejben ugyanannyi energia rejlik mint 1 kg akármi másban, kavicsban, vagy pálinkában,
ebben nincs ellentmondás mert a belső égésű motorokban kémiai átalakulás és nem atomok eliminálása történik.


Én kiváncsian várom a világ alakulását, az új technológiákat és azt, hogy ez mit csinál belőlünk.
Hogy ne érzödjön pesszimizmus a mondatimból, hozzáteszem.
Abban bízok ha még 20 évet megélek, soha nem kell meghalnom. :)
Kihagytad a tönkretett természetet, az is beleszól majd a jövőnkbe, amikor pl ilyeneket lehet olvasni:
Egy friss tanulmány szerint az Atlanti-óceán áramlási rendszere egy olyan fordulópont felé tart, amely rossz hír az éghajlati rendszer és az emberiség számára is.
A tanulmányuk feltérképezte az AMOC összeomlásának néhány következményét is.

  • Az Atlanti-óceán tengerszintje egyes régiókban egy méterrel emelkedne, elárasztva számos tengerparti várost.
  • Az Amazonas vidékén a nedves és a száraz évszakok felcserélődnének.
  • A hőmérséklet világszerte sokkal kiszámíthatatlanabbul ingadozna.
  • A déli félteke melegebb lenne. Európa drámaian lehűlne, és kevesebb csapadék hullana.
A változások a mostaninál tízszer gyorsabban következnének be, ami szinte lehetetlenné tenné az alkalmazkodást. A tanulmány egyik szerzője elmondta, még nincs elég adat ahhoz, hogy meg lehessen mondani, az összeomlás a következő évben vagy a következő évszázadban következik-e be. De ha bekövetkezik, a változások visszafordíthatatlanok lesznek.
 
Nyúl Béla vagyok, kísérleti nyúl Béla - mondta egy sóskúti lakos kedden a fénymenettel egybekötött demonstráción, amit a településre tervezett akkumulátor-feldolgozó ellen szerveztek civilek.
A keddi demonstráción több helyi lakos, illetve Érd alpolgármestere Tetlák Örs is felszólalt, utóbbi arról beszélt, hogy Sóskút büszke lehet magára mivel ez egy nagyon fontos ügy amiben sikerült összefogniuk és közösen beleállniuk. Szerinte, most kell igazán kitartani, ugyanis tegnap a parlamentben Orbán Viktor is arról beszélt, hogy „ők az a kormány amelyik igenis hallgat a helyiek akaratára, és igenis figyelembe fogja venni a helyiek akaratát”. Ezt az idézetet a demonstrálók köréből hangos nevetés fogadta,
1709104481374.png

Kissé morbid.....akkumulátor feldolgozó ellen akkuval világítanak.
meg azt hiszik hogy a kormány megenged bármit amit nem akar.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,271
Tagok
615,788
Legújabb tagunk
borka1980
Oldal tetejére