1,1 milliárdot nyert a megálmodott számokkal

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 7.

Melitta - 2017 Január 7, 07:08
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy kanadai nő közel 30 éve ugyanazokkal a lottószámokkal játszik, és most megnyerte velük az 5,3 millió kanadai dollárt érő jackpotot.

  A kanadai Új-Skóciában élő Olga Beno saját elmondása szerint még régen, 1989 májusában álmodta meg ezeket a számokat, és azóta rendszeresen megjátszotta őket a lottón.

  A nyeremény igen jól jött a rákban szenvedő nőnek, akinek már a házát is el kellett adnia, hogy fizetni tudja a kezeléseit. Most azt tervezi, hogy egy könnyen megközelíthető, ranch-stílusú házat épít magának a nyereményéből.

  „Már fejből tudom a számaimat, és mikor láttam a tévé képernyőjén a sorsolást követő este, azt hittem, csak rosszul látok, mert már nem túl jó a szemem.” – mesélte Ms Beno az Atlantic Lottery munkatársainak. „Úgyhogy el is felejtkeztem az egészről, nem foglalkoztam vele.”

  Másnap reggel átfutotta az újságot, és ismét meglátta a nyerőszámokat. „Először azt gondoltam, hogy ez nem lehet a valóság. Valamit elrontottak az újságban. Aztán felhívtam a húgomat, és azt mondtam neki: ’Azt hiszem, nyertem a lottón.’ Ő pedig azt válaszolta, hogy hívjam vissza, ha el akarom neki mondani az igazat.

  Ms Benón kívül egy másik szerencsés nyertes is volt a kanadai Lotto 6/49 december 28-i sorsolásán, mindketten 5,3 millió kanadai dollárt, tehát valamivel több, mint 1,1 milliárd forintot vihettek haza.

  Ms Benót tíz éve diagnosztizálták rákkal, és mivel a kezelés nagyon drága volt, el kellett adniuk az otthonukat – azóta albérletben élnek.

  A nyereményből azokat szeretné támogatni, akik a betegség túlélésében segítették őt – a férjét, a gyerekeit és az unokáit. Tervei szerint együtt utaznak a Disney World-be is.

  A kanadai Loto 6/49 elnevezésű, a magyar Hatoslottóhoz hasonló játékon egyébként nem csak kanadaiak játszhatnak, hiszen az online lottózóknak köszönhetően ma már bárki egyetlen kattintással megveheti szinte bármelyik ország lottóját. Ezen a játékon jelenleg 9 millió kanadai dollár, tehát közel 2 milliárd forint a főnyeremény összege!

  ill_OlgaBeno.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 7.

  1. setni
   setni
   Lassan elérem én is a 30 évet a lottóval...igaz azóta nem lottózok..(na ez nem teljesen igaz mert néha veszek egy sorsjegyet de az eredmény vagyis az eredménytelenség az működik)
   De ez fellelkesített majd veszek a jövő héten egy szelvényt....:dr_175:
   Burgundii és Ernoe kedveli ezt.
  2. Ernoe
   Ernoe
   Erdemes lenne hétröl hétre azt is nyilvánoságra hozni, hányan nem nyertek a lotton pedig már évtizedek ota egy megállmodott számmal játszanak. ;)
   -
   Lehet vitatkozni, hogy mivel van nagyobb esélyünk, a gyerekek születési adataival vagy a cipö-méretével? :)
   -
   Örülök neki, hogy a hölgy megütötte a fönyereményt.
   En nem lottozom mert egy ujabb páncélszekrényt kéne vásároljak, az egyik már televan. :)
  3. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Most igazán jó helyre került ez a pénz....:)
   Remélhetőleg az említetteken kívül több rokona nem kerül elő hirtelen és bántani sem fogják a rossz fiúk.
   setni és Burgundii kedveli ezt.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez ám szerencse! A hölgy JÓL TUD ÁLMODNI... Ez nekem eddig nem sikerült, pedig már mindenféle őrületekkel álmodtam, különösen, ha belakmároztam töltött káposztával, alvás előtt (előfordult) :dr_104:
   setni és TmintTibi kedveli ezt.
  5. gumelig
   gumelig
   Egyszer nekem is bejött egy ilyen. Azt álmodtam, hogy nem nyertem
   semmit. Így is lett.:D
   Perlalba, setni, TmintTibi és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   :rohog:
   Tudod-e mit? Kedves Gumelig! Nyerjél, de előtte a jó számokat kell megálmodnod. Én is próbálom, naponta, de mivel nem lottózom, így nem üldözöm kitartóan a szerencsémet...
  7. gumelig
   gumelig
   Erröl egy ős règi vicc jut az eszembe.
   Kohn szombatonként fohászkodik Istenhez egy ötösért a lotton.
   Így megy ez heteteken hónapokon keresztül. Sehol semmi.
   Egy szombaton aztán ima közbe lemenydörög hozzá Isten:
   "Kohn, adjál nekem egy esélyt és töltsél ki végre egy lottoszelvényt"
   Georgina Bojana, setni és Ernoe kedveli ezt.
  8. Burgundii
   Burgundii
   Jó lakottam sem nehéz álmodni a számok világáról, amit szépen feljegyzel. De felül tudod e írni önmagadat, nem igényled igazából a pénz lehetőségét sem. Megtudod tenni..... eldobni azt a sok pénzt.... :mad:
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  9. Ernoe
   Ernoe
   Statisztikailag egyáltalán nem meglepö, hogy a 7 milliárd emberböl aki naponta egy tucat álmot állmodik hébe hoba elöjönnek a nyertes lotto-számok.
   -
   En már kétszer megéltem amit a legtöbb lotto-hivö lehetetlennek tart, hogy a 6 nyeröszámbol 5 egymást követö szám volt.
   -
   Aki nem tudná, annak elárulom: teljesen mindegy hova teszitek a nemzeti-himzés jelét az X-et egy lottoszelvényre, az esély mindig ugyanaz. Ezen az sem változtat, hogyha éveken keresztül azonos számokkal játszotok, vagy hetente cserélitek öket.
   -
   Ahogy Gumeli megjegyezte, aki nyerni akar az adjon a szerencsének egy esélyt. Vegyetek lottot. :)
   sropi és setni kedveli ezt.
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ez itt a reklám helye?.....;)

   Középiskolás matematika - valószínűség számítás....persze van akinek malaca van és van a tömeg, aki a szelvény vásárlással megteremti az alapot.

   Jut eszembe valószínűség....mi a (matematikai) valószínűsége annak a többéves magyar jelenségnek, hogy milliárdokra növekszik a nyeremény oly sokszor...aztán hopp valaki (?) hirtelen megnyeri.
   Tudom, én egy gyanakvó vén szipirtyó vagyok, de nekem ez meglehetősen furcsa...o_O
  11. Ernoe
   Ernoe
   Természetes, hogy ironiábol mondtam "vegyetek lottot". Gondolom ha valaki tisztában van az esélyeivel és az anyagi helyzetével az képes maga eldönteni, hogy mit csináljon.
   -
   Ha lenne valaki aki nem értette volna meg a "szerencse elméletét" annak mondom: minnél gyakrabban játszol annál több pénzt fogsz elvesztiteni (ez egészen biztos), miközben a nyereményed esélye nem nö számottevöen.
   -
   En akkor szoktam lottot venni, ha nincs apropénzem a parkoloautomatához és nem akarom az ujságüzletet csupán pénzváltoként használni, ugyis kicsi a jövedelmük. Ilyenkor veszek egyetlen egy szelvényt (ha jol tudom 1,5 euro)
   -
   Ilyen helyzetbe ritkán kerülök, talán évente, kétévente egyszer. :)
  12. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A smilie kacsintós volt.... nem kell mindent ilyen véresen komolyan venni...;)
   Ha belegondolsz, mindenki hajkurássza Fortunát ilyen, vagy olyan módon.
   Ernoe kedveli ezt.
  13. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Egy amit biztosan tudok, soha nem lennék önző. A barátaimra mindenképpen gondolnék. Persze, azokra, akikhez szívvel-lélekkel tartozom. S,ők a rosszabb, szűkebb időszakokban is mindig mellettem és velem voltak. Ha csak gondolatban, ha csak szeretetben, nekem AZ számít. A tevőleges segítségtől soha nem függne az, hogy ha lehetőségem lenne, mindenképpen segítenék mindazoknak, akikhez úgy érzem, tartozom: szívvel és lélekkel.
  14. Burgundii
   Burgundii
   Tudod jól, AMIRE KÉRIK SOHA DE SOHA NEM FOGJÁK MEGTENNI, így a természet nagyon jól tudja, miért nem részesülsz nyereményben. Ne pazarold érdemtelenekre, még ha ők a barátaid is, vagy rokonaid....
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  15. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ha nyernék, de mivel nem is játszom, de megerősítem, ha nyernék valami csoda folytán - köszönöm jó tanácsod, akkor megfontolnám. Legalábbis "szitára" tenném a barátaimat. Igaz, akik "szitára" érdemesek, azok MÁR nem is a barátaim.
   Burgundii kedveli ezt.
  16. Burgundii
   Burgundii
   Ezért anyagokat kapnának, s ha nem dolgoznak érte hogy összerakják és azt is másokkal végeztetnék el. Mindent vissza a feladónak címre kapnák meg... olyanképpen volna előkészítve hogy bárki össze tudja rakni, ha házról is van szó..... :)

Megosztás