1848. március 15-én történt

Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, s 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep. Március 15. a magyar sajtó napja is annak emlékére, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit.

A pesti Ellenzéki Kör, a fiatal értelmiségiek radikális csoportja március 5-én aláírásgyűjtő mozgalmat indított a pozsonyi diétán Kossuth Lajos által két nappal korábban beterjesztett felirati javaslat támogatására. Ez többek között a közteherviselés, a politikai jogegyenlőség, a népképviselet és a független kormány megteremtését követelte. Erre március 19-én, a József-napi vásáron került volna sor, amit francia mintára reformlakoma követett volna Rákos mezején. Itt akarták ismertetni a javaslat alapköveteléseit forradalmi jelszavakká tömörítő Tizenkét pontjukat is, amelyet Irinyi József öntött formába. Március 14-én este azonban megérkezett Pest-Budára az előző napi bécsi forradalom híre, és a Pilvax kávéházban összegyűlt ifjak cselekvésre szánták el magukat.


Március 15-én reggel Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Jókai Mór és Bulyovszky Gyula megváltoztatta a diétához intézett Tizenkét pont bevezetését, s politikai fellépésüket indokoló kiáltványt fogalmazott meg. A pontok szövegét a politikai röplap műfajához igazították, két pontot összevontak, és a szövegbe bekerült a politikai foglyok szabadon bocsátásának követelése. Ezt a kiáltványt olvasták fel a Pilvax kávéházban gyülekező ifjaknak, majd Petőfi elszavalta két nappal korábban írott, a március 19-i reformlakomára szánt költeményét, a Nemzeti dalt.

Ezután Petőfi és mintegy tíz társa a szemerkélő esőben elindult a Pilvaxból az egyetemre. Előbb az orvoskar hallgatóihoz, majd velük a politechnikum diákjaihoz, azután pedig együttesen a jogászokhoz vonultak. Minden helyszínen elhangzott a kiáltvány és a Tizenkét pont, Petőfi pedig elszavalta költeményét. A jogászok és az utca népének csatlakozásával mintegy kétezresre duzzadt, egyre lelkesebb tömeg Petőfi vezetésével átvonult a közeli Landerer és Heckenast nyomdához, a Hatvani (ma Kossuth Lajos) utca és a Szép utca sarkára.


Az ifjúság vezetői a nép nevében lefoglalták a gépeket, és cenzúrázatlanul nyomtatták ki a Nemzeti dalt, illetve a Tizenkét pontot. Ez utóbbi így szólt:

“Mit kíván a magyar nemzet.


Legyen béke, szabadság és egyetértés.


1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését.


2. Felelős minisztériumot Buda-Pesten.


3. Évenkénti országgyűlést Pesten.


4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.


5. Nemzeti őrsereg.


6. Közös teherviselés.


7. Úrbéri viszonyok megszüntetése.


8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.


9. Nemzeti Bank.


10. A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk.


11. A politikai státusfoglyok szabadon bocsátassanak.


12. Unió.


Egyenlőség, szabadság, testvériség!”

Kevéssel dél előtt Irinyi József személyesen osztotta szét a két röplapot, a szabad sajtó első példányait. A Tizenkét pont szövegén később kisebb változtatásokat hajtottak végre, az utolsó pontot így egészítették ki: “Unió Erdéllyel.”

A siker bátorságot öntött a kezdeményezőkbe, akik délután háromkor a Nemzeti Múzeumnál nagygyűlést tartottak, majd az időközben tízezresre duzzadt tömeg a Pest városi tanácshoz vonult, s rábírta a tanács tagjait, hogy csatlakozzanak követeléseikhez. Forradalmi választmány alakult, majd a nép elindult Budára, a Helytartótanácshoz. Az óriási tömeg kíséretében érkezett választmányi vezetők: Nyári Pál, Pest megye alispánja, Rottenbiller Lipót, Pest város alpolgármestere és Klauzál Gábor, Csongrád vármegye követe adták elő a követeléseket. A sokaságtól megfélemlített Helytartótanács elfogadta a Tizenkét pontot, azonnal eltörölte a cenzúrát, és szabadon bocsátotta börtönéből a sajtóvétség és izgatás vádjával 1847-ben elítélt Táncsics Mihályt, akit a tömeg diadalmenetben vitt Pestre. Este a Nemzeti Színházban a Bánk bán díszelőadásával ünnepelték a forradalom győzelmét.

Ugyanezen a napon Pozsonyban az utolsó rendi országgyűlés alsótáblája határozatban jelentette ki, hogy Kossuth Lajos március 3-i felirati javaslatába beleérti az állami kárpótlás melletti jobbágyfelszabadítás és a teljes közadózás megvalósítását. Az országgyűlési küldöttség a főrendek által is elfogadott felirattal Bécsbe utazott V. Ferdinánd királyhoz

kokarda.jpg






 


A „megújuló tüntetéskultúra” és az a bizonyos kényelmetlen érzés


2016 március 18.

Kiment az esőbe vonulni egy végtelenül heterogén tömeg, melyet azon túl, hogy frusztráltak, nem tart össze semmi.

Sokat elárul a politikai valóságról, hogy a párttüntetéseken alig pár százan voltak, míg a Kossuth teret azért megtöltötték a „független ellenzéki tanárokkal szolidarító tömeg” tagjai, akik közül sokan a Fidesz és a Jobbik rendezvényeiről mentek át. A vicc, hogy a „követelések” tehát az érdemi része a dolognak rég tárgytalan, hisz a kormány – hasonlóan a netadós bulihoz – már rég engedett jóformán mindenben a pedagógusoknak. Amiről ez a hatalmas tömeg szólt, tehát az, hogy követeltek valamit, amit tulajdonképp már rég megkaptak.

confused.jpg


A tömegben sok volt a fiatal, sok volt a középkorú, az értelmiségiek is, konkrétan lehetett normális, jófej, vidám arcokat látni, nem úgy, mint a délelőtti hisztinél a Kálvinnál. Annál is érdekesebb, hogy a szónokoktól azonban már semmit nem hallottunk. Semmit nem mondtak, azon túl, hogy ideges remegő regiszterben ordibálták, nem tűrik, nem bírják, nem lehet, és most akkor nagyon. A délelőtti Orbán beszéd után pedig az ember valóban árgus fülekkel várta a Megváltó Üzenetet. Ennek a rengeteg embernek a valós irányát, az Ellenzéki Egység Vízióját, de semmi sem történt, azon túl, hogy akik eddig is kimentek sajtószabadságolni, netadózni, azok most is kimentek, és levezették a frusztrációikat.

Hisztiztek egy sort, és meggyőződtek arról, hogy ők bizony nagyon dühösek, és majd 2018-ban úgy elsöpörnek itt mindent, mint a migráns a macedón határőrt.
Az aktuális „civil szónokok” (akikről másnapra derül ki, hogy tulajdonképp sose voltak azok) pedig osztják a kontentet a köztársaságról, a szabadságról, a jogokról minden olyan általános marhaságról, amiről ilyenkor szokás. 12 pont parafrázis (jórészt teljesített követelésekkel). Már itt is ilyeneket „szavazott meg” a nép, hogy „Követeljük az oktatásfinanszírozás legalapvetőbb forrásainak biztosítását.” Brezsnyev elvtárs felkiált örömében, hogy a szabad szocializmust építő dolgozó nép immár egyesült erővel képes az esőben is „megszavazni” ezt a hetvenes évek pártgyűléseit idéző horrorisztikus bikkfanyelvezettel előadott semmit. „Új alapokra helyezett, az elért eredményekre építő közoktatási rendszer kidolgozását kell azonnal elkezdeni.” Vivát. Csak így elképzeltem magamban, hogy mondjuk, ha ilyen 12 ponttal izzít Petőfi anno, mi lett volna belőle. „Követeljük, a Habsburg közigazgatási rendszer reformjára vonatkozó civil bizottság gyűlésének azonnali választmányi előterjesztését, a sajtóban található cenzúrisztikus jelenségek mihamarabbi felülvizsgálatára szerveződő bizottság felállításának kezdeményezését. Mert marhára morcosak vagyunk!”

Akkor is amúgy az volt a legfőbb gond, hogy a nép unta a Habsburg banánt kb. úgy, mint ez a brigád unja Viktort – minden joguk megvan hozzá amúgy, sőt akár még okuk is lehet felcsesződni Hoffmann Rózsika szörnyszülöttjén, a KLIK-en, de valahol sajnálatos, hogy ezt a későszocialista termelési jelentést kénytelen hallgatni az esőben több tízezer ember. Itt mutatkozik meg az, hogy Orbán lehet akármennyire nagy szarban, ha őt hallgatja ugyanennyi ember, abból választási győzelem és messzemenő vízió körvonalazódik. Ott közösség születik, célok születnek, bizalom jön létre. Itt csak hisztiző kamasz „diákolimpikon” jelenti az élő parafrázisát a márciusi ifjaknak. Mellette még láthatjuk a fekete ruhára kockásinget húzó egyszemélyes performance-á alakult Sándor Mária akcióművésznővért, aki forradalmazik, szabadságharcozik, vetkőzik, és teatralitásban felülmúlja Kunhalmi Ágnest, annyira fel van háborodva.

Csak az egész valahogy iszonyatosan szánalmas és lapos. Kétségbeejtő látni, hogy tényleg vajúdnak itt már az ellenzéki hegyek, de szerepzavaros ripacskodó Sándor Máriát, meg egy kifejezetten nőiesen és infantilisen hisztériázó Puklit szültek.
Eleve valahol szánalmas egy tüntetés, aminek a csúcspontja egy Pukli, aki magyartanárként önnön beszéde retorikai öngyilkos merénylője volt, bevezetőként elmondta, hogy magával az oktatásügyi témával még a fideszesek többsége is egyetért. Konklúzió: sziasztok emberek, tulajdonképp a semmit követeljük, de ennek ellenére közölte – szintén önleleplező módon – a Nagy Mindent Eldöntő Hatalmas Bejelentést: “Jól figyeljetek, egyszer fogom elmondani: amíg nem nyerjük vissza a méltóságunkat, nincs miről beszélnünk. Amennyiben a kormány képviseletében Orbán Viktor miniszterelnök, és amennyiben Áder János 2016. március 23-ig nyolc napon belül nem kér bocsánatot az elmúlt hat esztendőben megalázott emberektől, akkor március 30-ára egyórás országos munkabeszüntetést hirdetünk.” Ameddig fenyegethetnek addig nincs párbeszéd, mondta Pukli, majd egy hihetetlen logikai és retorikai fordulattal, hisz ő magyartanár, már meg is fenyegette a kormányt, hogyha nem mond le Palkovics és Balogh, és kér bocsánatot Orbán és Áder (ő miért is?) akkor ő majd dudorrá szívja magát, és lecsap.

Mivel Orbán és Áder úgyse fog kellően szépen bocsánatot kérni a klimaxos énektanárnő szintjére paprikázódott Pukli bácsitól, mert csúnya és szemtelen volt, és mivel a tanárbácsi nagyon frusztrált és nagyon morcos, valamint Orbán Győző bácsi sem jelent meg a szülői értekezleten, ezért Pukli és a sok komcsi szakszervezet várhatóan egy kurva nagyot fog hisztizni március 30-án. Ennyit tudtunk meg. Lehet majd anyázni a dugók miatt. Hála a Jóistennek, hogy ez volt a hatalmas hír, ami miatt képesek voltak „civilben” kivinni ennyi sok tízezer embert. A semmire. Pontosabban: az általános sztrájk előkészítésének mikéntjét előrevetítő bizottsági kerekasztalt szervező bizottság ad hoc döntéshozói testületének felállításának szükségességét megállapítva a további lépések meghatározását megtárgyaló kerekasztali demokratikus döntés-előkészítési testület megalapításának azonnali elméleti eldöntéséről.

Üres szavak, amik kb. olyan szinten adják el a politikai termékeket, mint a csöcs, a gyerek meg a kutya a mosóport, de aminek a valódi értelme tulajdonképp azon túl semmi, hogy „itt minden szar, Orbán egy köcsög, és nagyon uncsi meg undi meg pfujj”.
Ergó hiszti a köbön, ahol elmondják, hogy már most nagyon dühösek, de ha nem kapnak Xanaxot, még dühösebbek lesznek, és március 30-án meg már annyira azok lesznek, hogy nem is fognak dolgozni. Sokban emlékeztet ez a múltszázad fordulójának ellenzékére, az obstrukciós dafke-mentalitásra, ami azon túl, hogy baromi idegesítő volt a Tisza család mindkét tagjának, hatalmukat tulajdonképp a lehető legkevésbé sem veszélyeztette. Hisz ott is, bár lehetett mindent a Nesquick nyuszitól Ferenc Józskáig mindenre fogni, tulajdonképp a politikai vízió és a tök hiányzott. Pukli vs. Orbán: 0:1. Levezetésnek kaptunk cuki fejlesztőpedagógust, meg sorosgyurkás álcivil szülőt, aki képes volt az influenzát és a gyerekek lógási hajlamát is maga mellé állítani, hogy a hülye hiányzós akciójának 150 ezer meg nem jelentjét mind magának tudja be. Gratulálunk.

Orbán beszéde délelőtt – bármennyire a kelleténél talán hosszabb volt – a Kossuth téri népgyűléssel szemben tartalmazott érdemi üzenetet mind az ünnepről, mind a “jobboldal hitvallásáról”. Európai helyünkről, az előttünk álló kihívásokról, és az ember csak húzogatta a pipákat, hogy korrekt a dolog. Kemény, egyenes, de Orbán valahogy nagyon magányosnak tűnt.Fáradtnak tűnt, és a „tömeg” amelyiket végig szirénákkal és füttykoncertttel zavartak a DK-s nyuggerek, fáradt kacarászással, bágyadt bekiabálásokkal konstatálta a beszédet, amit aztán kedvesen meg is tapsoltak, majd elmentek a várba arcfestésre a gyerekkel meg forralt bort inni.

Orbán még fakó, meghízott, leharcolt, kifáradt formájában is legalább 5 kört ver verbálisan bárkire, a politikai cselekvőképességről nem is beszélve.
A szájkosár selyemből is az, az igazságot pedig ki kell mondani, és ebben nem számít, hogy Orbán fakó hangon a megszokott cöfös nénik előtt mondta el, sípolás és provokatőrök által adott alapzajban, ha egyszer igaza van. Egyre inkább egyedül van vele itthon és Európában,a másik oldalon akár több tízezer ember előtt a többiek bikkfanyelven üvöltenek faszságokat, de ettől még igaza van.

Az obstrukciós ellenzékből – a ma említett 1918-as vonalon – aztán Károlyi lett, Károlyiból Rákosi, abból Kádár, abból Gyurcsány, most meg Pukli és a hisztiellenzék. Sajnos nem pislákol ez az 1918-as vonal, Európa, a nagyok nagyon szívesen provokálnak, és ahogy kiderült, ez már Amerikában sem áll tőlük távol, hisz sorosgyurka épp azzal került az amcsi hírekbe a napokban, hogy a MoveOn nevű „civil” szervezetet többszázezer dollárral támogatta meg azért, hogy fizetett provokatőrökkel zavarja meg Donald Trump kampánygyűléseit.

Azt leszámítva tehát, hogy valószínűleg általános sztrájkra fut ki a történet, ami hát valljuk be, inkább lesz kellemetlen, mint idegesítő, semmint olyan új tartalmat nem kaptunk kézhez, ami ne másról szólna, minthogy Sorosgyurka és #Merkelmerkel kínjában Puklival próbál általános sztrájkot szervezni egy erőtlen majdanozáshoz. Amiből vagy lesz valami, vagy nem.
 
A „megújuló tüntetéskultúra” és az a bizonyos kényelmetlen érzés
ment az esőbe vonulni egy végtelenül heterogén tömeg, melyet azon túl, hogy frusztráltak, nem tart össze semmi.
Sokat elárul a politikai valóságról, hogy a párttüntetéseken alig pár százan voltak, míg a Kossuth teret azért megtöltötték a „független ellenzéki tanárokkal szolidarító tömeg” tagjai, akik közül sokan a Fidesz és a Jobbik rendezvényeiről mentek át.

A tömegben sok volt a fiatal, sok volt a középkorú, az értelmiségiek is, konkrétan lehetett normális, jófej, vidám arcokat látni, nem úgy, mint a délelőtti hisztinél a Kálvinnál. Annál is érdekesebb, hogy a szónokoktól azonban már semmit nem hallottunk. Semmit nem mondtak, azon túl, hogy ideges remegő regiszterben ordibálták, nem tűrik, nem bírják, nem lehet, és most akkor nagyon. A délelőtti Orbán beszéd után pedig az ember valóban árgus fülekkel várta a Megváltó Üzenetet. Ennek a rengeteg embernek a valós irányát, az Ellenzéki Egység Vízióját, de semmi sem történt, azon túl, hogy akik eddig is kimentek sajtószabadságolni, netadózni, azok most is kimentek, és levezették a frusztrációikat.
Hisztiztek egy sort, és meggyőződtek arról, hogy ők bizony nagyon dühösek, és majd 2018-ban úgy elsöpörnek itt mindent, mint a migráns a macedón határőrt.
Sok mindent írsz.Jórészt igazad is van.Hogy Orbán milyen és hogyan tesz politikailag
Orbán még fakó, meghízott, leharcolt, kifáradt formájában is legalább 5 kört ver verbálisan bárkire, a politikai cselekvőképességről nem is beszélve.
Hogy Orbán milyen és hogyan szokott politikai játszmákat csinálni
Írok egy summás összefoglalót a múltból.
olt/van 3 Orbán kormány.
Most csak az módszereket írom nem a tényleges kormányzati tetteket.
Székházügy 1993. A párt-vagyon titkossá tételének felépítése adócsalással.Mindez Boross Péter kormány alatt.
Későbbi titkos kasszák alapja.Több milliárd forint Már Simicska, Kollár, Töröcskei, Kövér Varga nevekkel fémjelzett vagyon gyarapítás
Kaya Ibrahim és Josip Tot. Kiderítetlen esetei

Csalás sorozat, lopás eredményeképpen ebből 4 millió forint az Orbán családé lett .
Valamint a MDF és Fidesz pártkasszáé az égész.

Médiatörvény ORTT körüli területnyerő háború ami mára már teljesen Fideszé lett köztelevízió és sok frekvencia.
1993 Gombár Csaba és Hankiss Elemér lemondása médiatörvény kudarca.
A politika beavatkozása miatt.
Még nem látszik köze Fideszhez.Talán nincs is. MDF-Fidesz közös háttér ügy.
Göncz Árpád ellenzi, Mádl Ferenc ideje alatt történik az első közmédia elsilányulás.Aki a Fidesz jelölése is köztársasági elnökként(Fidesz, MDF, KDNP). Összefüggés?
Aki későbbi tanácsadója az Orbán kormány tudományos tanácsadó testületénektagja.
Pedig az akkor még jól működő Alkotmánybíróság dönthetett volna.
Sólyom László nem ellenezte akkor sem és később sem tett ellene.
Médiatörvény ORTT 1996 ban került elfogadásra.Mádl Ferenc idején
A nyolc párt delegált és kuratórium
Peták István aki az MDF embere a kuratóriumban 1998-ban leváltják

1997 Nahlik Gábor (FKGP) ekkor ismét színre lép aki egy frekvencialovag.
Aki már volt TV alelnök a 1992-ben Göncz Árpád nevezte ki.1994 ben Göncz Árpád felmenti

Zavaros időszak, ki kinek az embere?

Mostantól már kell beszélni:
Simicska Lajos 1993-tól hivatalos, gazdasági vezetője a Fidesznek.
Előtte pénzügyi agytröszt médiában ügyes és gazdasági ember 1994 ben már a privatizált Mahír irányító
Ezzel meg van a média felület is nyerve.
Ez a gazdasági hatalomhoz és a közvélemény formáláshoz kell.
Csak a ügyészségüket mutatja. Törvénytelen? Nem. Összejátszás az MDF-el? Boross Péter a hóbagoly 1993-1994

A Fidesz megnyerte az 1998-as választást APEH elnök lesz Simicska Lajos
Az első Orbán-kormány 1998-2002
Ekkor még az alkotmány és az összes választási törvény életben volt.
A FIDESZ, a FKGP és ai MDF.-koalícióban került hatalomra.
Nevezzük törvényes és klasszikus választásban esélyes felkerülésnek.
Ám ekkor már bevetett olyan eszközöket,mint koalíciós társának felszalámizása.
Torgyán József, az FKGP elnöke, fiának ún. kazetta-ügye miatt lemondani kényszerült miniszteri posztjáról.
Persze később megszűnt eljárás lett ez már a vádaskodás korszaka.

Van a másik partner meggyilkolására tett kísérlet UD Zrt.lehallgatási kavarás2008 ellenzékből történt rivális megsemmisítés, kiüríti a közepet.
Ami megint nem nyert elmarasztalóítéletet mert csak politikai aljasság része volt, az egész ügy.
Az újabb hatalomra kerüléséhez szükséges módszerek közé tartozik még.

2002. Visszadátumozott főtiszti kinevezések

Ellen-kampánya már média birtokában sikerült a Bokros csomag után 1995
Mindezen módszerek vezetettek az 1998-as kormányra kerüléséhez.
További módszerei a polgári körök 2002 ellenzékben.
Ami egy átlátszó de politikailag sikeres húzás volt.
Aktív állapotban tartotta a szimpatizánsait.

Ekkor már senki nincs középen csak a Fidesz-KDNP

Kubatov-lista 2012 választói adatbázis de már 2009-ben alkalmazzák
Pártszavazótáborok nyilvántartása!!!

Ekkor már többszörös piszkos politikai módszerekről beszélhetünk.olyanokról ami addig nem volt szokás Magyarországon
Törvénytelenség keveredik az aljassággal (Ez volna politika?).

Karaktergyilkosság bevezetése Öszödi beszéd és Sukoró kapcsán
Sukoróból soha nem lett elmarasztaló bizonyítottság.De jó volt a karaktergyilkosság részeként
Ne felejtsük a HIR Tv 2003 óta már van.Simicska irányítás és tulajdonos
A nap legalább 18 órájában ezt sulykolja.
Kiragadott mondatokkal megváltoztatva értelmét.
Elfogult közvetítés az utcai eseményekről.

Jön a Fülkeforradalom 2/3 os túlhatalom
Második Orbán-kormány 2010-2014

Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat
vagy
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_Együttműködés_Nyilatkozata

Bebetonozás módszere
pl legfőbb ügyész és kilenc évre nevezettek, médiahatóság átalakítása
2013NMHH kilenc éves kinevezés
Közel háromszáz főtisztviselőt nevezett ki.
Persze mindegyik a másikat vádolja 2002 Orbán is azt tette.

Harmadik Orbán-kormány 2014-
Innen mit említsünk?
Megelőzte a választókerületek átszervezése
Amit itthon senki nem alkalmazott
Talán mert mulyák? Talán mert tisztelték az 1989 alkotmányát és egyenlő esélyes választási rendszert?

Mindezek együtt az Orbáni módszerek.
Nevezzük technokrata politikusnak.
Aki hatalomra tör,de a hatalmon nem lett államférfi.

Hogy mocskosabb új eszközökkel él-e, mint az előtte lévő politikusok?
Úgy tűnik igen
A harmadik Orbán kormányi módszereket mindenki ismeri.

A további totális ellenőrzés az emberek felett.
Internetre kiterjesztést.
Polgári ellenállás letöréseit.
Pedagógusok,diákok mozgalmainak letörésére tett kísérletek.
Mit mondjunk arról hogy be akarja írni magát a halhatatlanok közé?
A presztízsberuházások erre szolgálnak.
Kezde a Nemzeti színházzal1998
Folytatja labdarúgással.
 
Utoljára módosítva:
Az előbb láttam a tévében, hogy Torontóban a magyarok megünnepelték a 48-as szabadságharcot. 15-en most tettek esküt és ünnepélyes keretek közt kapták meg a magyar állampolgárságot. Annyira megható ünnepség volt, hogy szinte el sem hittem, hogy Kanadában készült a felvétel! Egy 8-9 év körüli kislány arról beszélt, hogy milyen jó érzés neki, hogy tudja kik voltak az ősei és hogy harcoltak a szabdságért. Táncosok léptek fel eredeti népviseletben, verset mondtak a gyerekek. Annyira kedvesek voltak az emberek, csak bámultam, mert én már nem is gondoltam, hogy külföldön is vannak olyan magyarok, akik szeretik a szülőhazájukat. Nem tudom van-e itt Torontói, de ha olvassák én nagyon köszönöm nekik, nagyon hálás vagyok érte én is és a családom is, akik velem együtt nézték végig meghatottan, amikor az ünnepség végén elénekelték a Székely Himnuszt.

Köszönjük! :dr_24:
 
,Amikor az ünnepség végén elénekelték a Székely Himnuszt
Van egy miniszterelnök jelöltem
Aki nem a Székely himnusszal operál.
Hanem az élet mindennapjaiban tesz, dolgozik.
Nem indul, de bármit tesz, ott az a józan ész a meghatározó!
Ilyen embert bármikor követnék.

A józan ész forradalmának kell győzni, mely nem fülkeforradalmon, nem klasszikus forradalom, hanem nagyon egyszerűen a józan ész politikája.
Ehhez mellé kell tenni szerinte egy rendes magyar szívet és lelket, mert ez az ország a mi hazánk és egy olyan gondolkodást, melyben fontos a család és azok az alapértékek, melyek szerint éljük mindennapjainkat.
Ez lehet a kitörési pont a mostani kátyúból – vélekedett Gémesi György.

10522714_10206201489226867_4702084162649652783_n.jpg


Csak a józan ész politikájával lehet kikerülni ebből a kátyúból -
Gémesi
 
Utoljára módosítva:
Alaposan osszeszedted tornando nagyreszevel egyet is ertek.
Gemesi Gyorgy valoban egy remek ember ,nagy politikai viharokat tulelo . MDF ilyen befejezesehez ami tortent a tegnapi itelet ami megint kirakat per, csendes tars volt. Hallgatva a 2 milliard lovettarol amit szerzett volna. Ma mar hulyeseg is lenne belerangatni hisz mar MDF sincs bedaralta a Fidesz mint a Kisgadakat es tamogatottsaga nem merheto. Ahoz hogy befuto legyen kene egy part is melle, ami volt ugyan csak darabjara esett szet.
A jovo kire lehetne tippelni ...........ami rendbe tudna hozni ezt a borzalmas renome vesztest a gazdasagot is.....
hisz hiaba teljesesit jol, ha hitelre szorul es csak nyuza a kozep es a szegeny reteget.
Gyurcsany karaktergyilkossagra mar tanszeket is allitanak annyira felnek tole. O rendbe tudna tenni a kapcsolatkat az EU val es beruhazasokat is kepes lenne hozni ,ha nem is ugy mint tette az egeszseguggyel es az oktatassal de a jelenlegi programjat olvasva elfogadhato es megvalosithatonak tunik.
Boros MOMA elnoke meg aki viszont a koltsegvetest a MNB es minden ami penzrol szol bizton ra tudna allitani az orszagot a felfelemeno utra.
MIndket politikus korekt nem tapad a kezhez penz a korupcio eskuldt ellensegei.
BAjnai jo szakember de a tamogatasa abszolute minimalis. O is korekt es nem korupt politikus.
A tobbi kis part tamogatottsaga alig vagy sehogy nem merheto.
Mszp mindig a sajat belso eroivel hadakozik es nem latni naluk se ki is lenne ra alkalmas.
A jobbik meg nem szalonkepes , se beruhazast nem tudna hozni se kivezetni az orszagot a lassan de biztosan halado elszigeteltsegbol.
 
Alaposan osszeszedted tornando nagyreszevel egyet is ertek.
Gemesi Gyorgy valoban egy remek ember ,nagy politikai viharokat tulelo . MDF ilyen befejezesehez ami tortent a tegnapi itelet ami megint kirakat per, csendes tars volt. Hallgatva a 2 milliard lovettarol amit szerzett volna. Ma mar hulyeseg is lenne belerangatni hisz mar MDF sincs bedaralta a Fidesz mint a Kisgadakat es tamogatottsaga nem merheto.
Én nem a reális esélyt latolgattam Gémesinél
Azzal kezdtem nem is indul
Pártot se alapít csupán a jó és rendes hozzáértő ember ennyit mutattam
Ha a linket elolvasod abból kiderül a támogatottsági felmérést csinál a facebookon (zászlóbontás).
Hogy párt nélkül miként lehet nem tudom nem lehet de szemléletformálás az lehet.
A józan ész 12 pontját akarja megfogalmazni jövő március 15-ére Gémesi György a cél a tennivalókhoz
Ha az érzelmi politizálás korszaka hátrébb szorul akkor lesz eredménye
Talán azért túlélő mert nem is tett semmi olyan cselekményt amit sejtetsz
No mindegy kár belerángatni bizonytalan pletykálkodásba
Hitelt meg se említsd az egy szitokszó
Mert fedezet nélküli (terv nélküli) hitelek sehová sem vezetnek egyszerű háztartásban sem.
Bokrost emlegeted igen a MOMA szintén alig létező párt.
Bár egy Gémesi-Bokros reális gondolkodású páros menne valamire.
Ráadásul Gémesi középutas konzervatív
Én még a demokrácia kötelezettjét a Schiffer András-t is idesorolnám
Jó beszédkészségű jogismerő.
A Gyurcsányt én nem sorolom ide.
Bár valóban jó kapcsolatai vannak mint írod.Ne felejtsük a Mercédesz gyárat is ő hozta
Ennek ellenére egy lefutott politikus még most is úgy látszik
Ebből nem jön ki soha annyira megosztó és gyűlölik csípőből.
Bajnai beosztott típusú ember
Ha már az MSZP-t említed ott ki kell hagyni az egész apparátust.
De van egy akinek volt annyi esze hogy az országostól távol tartotta és tartja magát ma is.
Hasonló Gémesihez.
A Botka László Szeged polgármestere
Be kell látni különálló embereket lehet találni akik nincsenek úgy előtérben
A városi polgármestereket kell elővenni.Gyakorlati emberek és nem járatódtak le.
Nálunk is van ilyen igaz fideszes támogatás de tiszta ember maradt.
A klasszikus pártok vagy korruptak vagy lejáratódottak.
Népi szimpátia vegyes Új csoportosulásból lehet építeni vezetőket és csoportot.
Aztán hogy mikor válnak ezek is Fidesz karaktergyíkos céltáblává
A sok bértollnok és médiabirodalom által azt nem tudom.
No még a békemenetet nem ástuk elő de nem is kell.Hiszen bér sétáló legtöbbje.
 
Utoljára módosítva:
A Ahoz hogy befuto legyen kene egy part is melle
csupán a jó és rendes hozzáértő ember
Ti itt lehetseges befutot kerestek
de az az igazsag ,hogy a mai Magyarorszagon NINCS olyan hiteles karizmatikus valaki aki valtani tudna az orbant
vannak akik megfelelnenek de a korabbi idoben leamortizaltak magukat igy bizalmat vesztettek .
kaptam egy tablat miszerint vigyek egyet
HA eloszor viccnek is vettem valojaban NEM AZ !!
Tenyleg lenne ITT olyan aki TOKELETESEN MEGFELELNE !
Karizmatikus es HATALMAS nemzetkozi tudassal tapasztalattal bir
nem utolso sorban egesz eleteben orszagok valsag megoldasan dolgozott

993885_1168605693157741_8211388198357162362_n.jpg
 
Utoljára módosítva:
Azert iden is hallhatatta volna magat Gemesi nem valami jo taktika majd jovo Mar. 15 en elmondja... Addig alljunk fellabra?
A nemzetkozi porondot nagyon fontosnak talalom mert , a befektetesek beruhazasok tudna jobba tenni az orszagot es Bokros jo a nemzetkozi penzugyekben de Gimesi meg csak otthoni hasznalatra, ami jo lenne ugyan de Orban ellenzeke reggelire megenne. /ha ellenzekbe lesz a tapasztalatok alapjan/
Schiffer en nem tartom jo jogasznak, aki a Sukoru ugyet milliardokert elinditotta egy meg nem valosult beruhazasra ennyit kolt .......csak hogy kitorje a nyakat masik politikusnak ,es egy ugye nincs amit vegig vitt volna a hemzsego korupciobol ....masik aki a demokratikus ellenzeket ekezi allandoan, az ketszek kozul a foldre csucsul.
Botka is csak Mo -i viszonylatban jo, de megjobb ha legalabb brusszeli tapasztalata van a jovo vezetonek vagy jo kacsolat rendszere a legtobbet er jelenleg mert mar mindenkivel hadilabon allunk.
 
Utoljára módosítva:
Azert iden is hallhatatta volna magat Gemesi nem valami jo taktika majd jovo Mar. 15 en elmondja... Addig alljunk fellabra?
A nemzetkozi porondot nagyon fontosnak talalom mert , a befektetesek beruhazasok tudna jobba tenni az orszagot es Bokros jo a nemzetkozi penzugyekben de Gimesi meg csak otthoni hasznalatra, ami jo lenne ugyan de Orban ellenzeke reggelire megenne. /ha ellenzekbe lesz a tapasztalatok alapjan/
Schiffer en nem tartom jo jogasznak, aki a Sukoru ugyet milliardokert elinditotta egy meg nem valosult beruhazasra ennyit kolt .......csak hogy kitorje a naykat masik politikusnak ,es egy ugye nincs amit vegig vitt volna a hemzsego korupciobol ....masik aki a demokratikus ellenzeket ekezi allandoan, az ketszek kozul a foldre csucsul.
Botka is csak Mo -i viszonylatban jo, de megjobb ha legalabb brusszeli tapasztalata van a jovo vezetonek vagy jo kacsolat rendszere a legtobbet er jelenleg mert mar mindenkivel hadilabon allunk.
Látom te úgy szemléled: Azonnal egy nagyágyú és ráadásul itthon is legyen elfogadott és külföldön is
Ez fából vaskarika
Ez nem megy
Valaki legyen belföldön jó eszes és elfogadott
Aztán majd külföldön elfogadják.Ehhez stabil kiszámítható belföldi politikát kell folytasson.
Ez a józan ész.
Ez külföldre is elfogadott lesz
Persze nem terem azonnal beruházást
Majd meghozza gyümölcsét
Nincs idő mondod
De van
Akkora a mínuszunk most Orbántól
Ezt most be kell hozni alkotmányban stabilitásban stb
Ha feltételek a nem mostani pártkínálatból meg lesz
Utána jön a többi simán
Kapcsolatai majd lesznek és talán vannak is.
És ha jól olvastál Bokros ki nem hagyását én is fontosnak tartottam
----------------
A Sukoróval jössz Schiffernél ez igaz mellélőtt, talán nem is úgy sült el ahogy akarta.
Akkor ott igaznak látszott nekem is
Bár egy vizsgálatkövetelés nem játszott volna úgy alá Fidesz ütésének.
Politikai stratégiai hiba volt.
Orbán ellenzékben megenne bárkit mondod
Ezt művelte első bukása után is
Pedig konstruktív ellenzékiséget mondott
Az destruktív volt

Akadályozás a parlamenti munkát végzésben
Ezek az országpusztító módszerek
Ne siess ne kapkodj ne akard azonnal.
Nagy a mínusz
És mínuszból nagy a növekedés mindég
Nagy fellélegzés lesz.Kint és bent
 
itthon is legyen elfogadott és külföldön is
Ez fából vaskarika
Ez nem megy
Valaki legyen belföldön jó eszes és elfogadott
Aztán majd külföldön elfogadják
NNNNNAAAA ITT a BAJ !!!!
ez a szemlelet a letunt ido !!
Legyen jelentos a NEMZETKOZI PALETTAN es akkor MINDENT meg tud oldani !!
az orszagon belul meg csak kapisgal abbol SOHA NEM LESZ olyan
kit szamontartana a vilag !!!
 
NNNNNAAAA ITT a BAJ !!!!
ez a szemlelet a letunt ido !!
Legyen jelentos a NEMZETKOZI PALETTAN es akkor MINDENT meg tud oldani !!
az orszagon belul meg csak kapisgal abbol SOHA NEM LESZ olyan
kit szamontartana a vilag !!!
Kér lek ne ordibálj attól nem lesz igazabb.
Hát semelyik politikus nem úgy születik sehol hogy azonnali piszipajtás külföldön
Ezt meg se választanák
Mérsékeltebben gondolkozz van az építkezés ideje.
Mindent azonnal nem?
Ki a francokat fogadnának el talán Soros Györgyöt??!!
Van a Belpolitika arra épül támogatottsággal a külpolitika
Ezt majd méltányolják
Lényeg a kiszámítható törvényhozás
Az Fidesz módszer hogy egy éjjel átverünk mindent
Lásd az eredményét
Jogbizonytalanság
Relatív jogbizonytalanságot a kiszámíthatatlanság adja
A hetente változó adózás, beadványokkal módosítgatás.
 
Utoljára módosítva:
Kér lek ne ordibálj attól nem lesz igazabb.
Hát semelyik politikus nem úgy születik sehol hogy azonnali piszipajtás külföldön
Ezt meg se választanák
Mérsékeltebben gondolkozz van az építkezés ideje.
Mindent azonnal nem?
Igy csak olcsojanosok lesznek akik semmire sem jok !!
Valtozott a vilag es meg kell nezni kik a sikeresek !
NEM az ki meg idegen nyelven csak makog az orban angolja az orulettel egyenlo
mikor hallgatod az asonyel esik ki a szajabol !
ilyen nem fajsulyos a nemzetkozi palettan
VANNAK kik alkalmasak csak meg kell keresni oket !!!
tulkene lepni a kisiskolas nekiabaljon MERT NEM AZ !!!
 
Igy csak olcsojanosok lesznek akik semmire sem jok !!
Valtozott a vilag es meg kell nezni kik a sikeresek !
NEM az ki meg idegen nyelven csak makog az orban angolja az orulettel egyenlo
mikor hallgatod az asonyel esik ki a szajabol !
ilyen nem fajsulyos a nemzetkozi palettan
VANNAK kik alkalmasak csak meg kell keresni oket !!!
Jó akkor te menj haza, nem ismered Magyarországot.
Realitás hiányzik belőled és sajnálj le bennünket továbbra is.
 
Jó akkor te menj haza, nem ismered Magyarországot.
Realitás hiányzik és sajnálj le bennünket továbbra is.
Sertodesbol NEM LESZ NEMZETKOZI POLITIKA
csak ugyanolyan semmitero kovetkezo ki a zsebettomi jampi
a vilag tulhalad rajtatok ISMEREM MAGYARORSZAGOT LEHET JOBBAN MINT TE !!!!
a realitas az az hogy nektek senki sem jo
ma ennek tapsoltok holnap annak
ugy valtakozik mint a reggeli ...
 
Sertodesbol NEM LESZ NEMZETKOZI POLITIKA
csak ugyanolyan semmitero kovetkezo ki a zsebettomi jampi
a vilag tulhalad rajtatok ISMEREM MAGYARORSZAGOT LEHET JOBBAN MINT TE !!!!
a realitas az az hogy nektek senki sem jo
ma ennek tapsoltok holnap annak
ugy valtakozik mint a reggeli ...
Éppen ez a belpolitika előbb itt kell lenni stabilitásnak.
A
Demokrácia nehézségeivel és nem diktátorral.
Látom te jó lennél önfejű diktátornak.
De senki nem fogadna el!!
Éppen a demokrácia egy lassabb fejlődési út.
Míniuszba kerültünk mire ez belül felépül addig semmi nem lesz.
Hogy kinek tapsolnak?
Lehet senkinek se ez a magyar út.
Csak a diktátor tűnjön el.
Vagy káosz jön vagy lassú építkezés.
Nincsen olyan ember akit kívül belül elfogadnának
Az nem terem csak úgy.
------------

Melitta emlegette Gyurcsányt kizárt, úgy tűnik
Mire elhalna az un szimpátia, Ő is megöregszik.
Bokros neve ár jobb az én fülemben, de ott a Bokros-csomag emléke sokaknak.
Bajnai másodhegedűsnek jó.
Nincsen ismert ember, aki már valahol ne lenne piszkálva!
Mohó külföldi xinof menj haza.
Mert nem ismered a palettát sem.
Ezért a külföldiekkel az un szimpátia.
Melitta jobban ismeri, nem nagyszájú
 
Utoljára módosítva:
Bokros-csomag emléke sokaknak.
pedig HA hagytatok volna hogy vegigvigye MA NEM ITT TARTANATOK !!!
a falusi ripacs gondolod jobb lenne ???
egy nemzetkozi mar hirnevvel rendelkezo kivezetne az orszagot
es majd elfogadna a nep mikor azt latja tudja mit csinal es eredmenyes
velem folosleges szemelyeskedned en sem teszem !!!
OTTHON VAGYOK MINDENUTT van ketto is !
Penzugyi gazdasagi szakember ki atlatja az orszag lehetoseget
orszaghataron tul is + van olyan neve a vilagban hogy szamit !
EZ KELL MA ODA es majd hozzaszoknatok
 
Nem rád válaszolok mer meddő.
Nem lehet messiásvárás
Ez azért se lehet, mert a következő kormány valószínűleg úgy is belebukik
Az Ő dolga az ügyvivőségében, a jog helyreállítása lehet.
A rákövetkező élheti túl.
Ez csak egy jóslat!
Addig majd építkezés lesz.
Ezért se siess.
A munkában kell megmutatkozni ki a jó.
Erre én a városatyákat érzékelem, akik a saját városukban megszerezték a gyakorlatot.
Ne feledkezzünk meg az árkok betemetéséről sem!
A gyűlölködés a pártokra szakadásnak is vége kell legyen előbb.
Ehhez mi kell?
Bevenni politikusokat akik ma másik oldalon állnak.
Apró lépesek halmaza vár ránk.
Nincs (nem lehet) csodavárás, csak munka és tanulás.
Tanulni a békét és a tömegek érzelmeit is kielégíteni nem szélsőséges módon:
Nemzeti minimumra szükség van az országban, ez bonthatja le a mesterségesen keltett gyűlölködést.
Mert ez az ország a mi hazánk és egy olyan gondolkodást, melyben fontos a család és azok az alapértékek, melyek szerint éljük mindennapjainkat. Ez lehet a kitörési pont a mostani kátyúból
 
A tapasztalat a vilag legnagyobb kincs a lehetosegekben.
Sajat magad is lathatod az iskola padbol hiaba kerulsz ki
summa cum laude kell a gyarkorlatot is valosagba megszerezni.
Termeszetesen meg lehet szerezni ,de ido es nem par honap hanem evek.
Mire a kulugyet gatyaba raznak, es lecserelnek a focistakat szakemberekre vagy legalabbis kulugyesekre, es egy normalizalodo helyzetet teremtenenek az en sacom legalabb 1-2 ev.
Mire ok magul is profitalo kapcsotarendszert az orszag hasznara tudnak apropenzre valtani ill egy egy beruhazast vegig targyalni es vinni ido es nem keves.
Akar ki lesz a kovetkezo kormany az oreg harcos Kovacsot tennem meg kulugy miniszternek vagy legalabbis a kulugy "visszaszervezodeset" vele vezenyelnem le. MArtonyi is meg elfogadhato.... de a jelenlegi felallasnal jobb,ok sok hasznot nem hoznak az orszagak se jo hirt ha csak a nem lesz meg a latszam a nagykovetekbol a nagykovet focicsapataba.
 
Utoljára módosítva:
A tapasztalat a vilag legnagyobb kincs a lehetosegekben.
Sajat magad is lathatod az iskola padbol hiaba kerulsz ki
summa cum laude kell a gyarkorlatot is valosagba megszerezni.
Termeszetesen meg lehet szerezni ,de ido es nem par honap hanem evek.
Mire a kulugyet gatyaba raznak, es lecserelnek a focistakat szakemberekre vagy legalabbis kulugyesekre, es egy normalizalodo helyzetet teremtenenek az en sacom legalabb 1-2 ev.
Mire ok magul is profitalo kapcsotarendszert az orszag hasznara tudnak apropenzre valtani ill egy egy beruhazast vegig targyalni es vinni ido es nem keves.
Akar ki lesz a kovetkezo kormany az oreg harcos Kovacsot tennem meg kulugy miniszternek vagy legalabbis a kulugy "visszaszervezodeset" vele vezenyelnem le. MArtonyi is meg elfogadhato.... de a jelenlegi felallasnal jobb,ok sok hasznot nem hoznak az orszagak se jo hirt ha csak a nem lesz meg a latszam a nagykovetekbol a nagykovet focicsapataba.
Higgadtságoddal és logikus értéleléseddel egyetértek.
Látom te megérted amit írtam
1. Idő kell, nem megy mindjárt.Folyamat lesz.
2. Be kell venni az ellentáborból is használhatókat.
Ez a konszenzus miatt is jobb.
Hogy kik a konkrét személyek az érdekes kérdés.
Vigyázz mert kikezdési felület az ellenzékbe kényszerültektől további karaktergyilkosságok.
Éppen ezért merült fel bennem a Gémesi neve.
Nem volt előtérben annyira nincsen lejáratódva, konzervatív és keresztény elveket vallja.
Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.
Tehát az összes város problémáját érti.
http://lathatatlansarvar.hu/gemesi-gyorgy-a-mosz-elnoke-volt-az-evezrednyito-beszelgetesek-vendege/

A Kovácsot említed.Magam részéről egyetértek.
Martonyi János is szakember.
De vajon mit szól hozzá a jobboldal Kovácshoz?
Idő igen, mert beruházásokat gazdasági kapcsolatokat szerezni építeni
Az se megy a nulláról.
Ide fűzöm hozzá:
Jelen majdani pillanatban.Nem az az akadály hogy ne lenne akivel beszélnének a majdani beruházások külföldi partnerei.
A legfőbb akadály a változó és kiszámíthatatlanan politika, a jogbizonytalanság.
Kockázati besorolása Magyarországnak e miatt nagy.
Először ezen kell túljutni.
Aztán minden lesz,lesz tárgyalópartner tülekedhetnek a tőkések befele és tennék is,ha érdekük.
Persze ismét a multinacionális cégek jennének.
Ami most kifelé tart.
Kifelé az áruházláncok.
Kifelé a termelőüzemek.
Mert adóztatjuk, különadóval büntetőadóval
Aki tárgyal és ismerősei vannak, vagy nincsenek pillanatnyilag, nem számít lesz.
Csak a kiszámítható nemzeti minimum konszenzus jöjjön létre.
És nem gúnyból használtam a nemzeti szót.
Belpolitikait értek alatta.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,662
Tagok
615,668
Legújabb tagunk
Foss
Oldal tetejére