2016 - Olimpia - Rióban - érdekességek, mindenféle itt

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Nem akartam behozni a maganeletet, de borzalmas rossz hirek vannak viselt dolgairol.
*
Nem tetszik, mert valóban nem tetszik ahogyan az ifj. Knézy él. Olvastam feleség verésről is. No, de manapság ez a jelenlegi médiában egyáltalán nem érdekes. Lásd a "Vak komondort". Ott is, milyen hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a hazudozó, verő-embert kidobják a munkahelyéről. Vígan és dölyfösen intézte a rábízott ügyeket, pedig az én tudomásom/olvasatom szerint vezető ember csak az lehet(ne), akinek makulátlan az élete. Közszereplő is az lehetne. No, most, ha azokat, akik nem ilyenek, mind - mind szélnek eresztenénk, jelenlegi kormányunkban, egyéb vezető pozíciókban lévő emberek zöme lecserélendő lenne.
No, de manapság ez nem gond, ha bárki "saras", legfeljebb a haverok "lenyalják", szép tisztára. No meg az ügyvédek jó pénzért.
Ennyit ebben a témában.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Drága a külföldi mobil netezés...


Az ötszörös olimpiai érmes Ucsimura Kóhei, a japán szertornász, megfeledkezett arról, milyen drága is a külföldi mobil netezés. Brazíliában töltötte le a telefonjára napjaink legnépszerűbb játékát. A szolgáltató jelezte, hogy ez 500 ezer jen, azaz kb. 1,3 millió forintos lesz a telefonszámlája. Ucsimura akkor töltötte le a Pokémon GO-t, amikor megérkezett az olimpia előtti utolsó edzésére, São Paulóba. Ezután játszott is vele és bár a Pokémon GO nem használ túl sok mobilnetet, külföldön mobil netezni nagyon drága, még akkor is, ha az ember csak rövid ideig teszi.
Hatalmas szerencséjére a szolgáltató kivételesen elnéző volt a japán olimpikonnal. Egy rövid ügyfélszolgálati telefonálás után visszamenőleg is megadták neki a napi 30 dolláros (kb. 8 ezer forint) roamingtarifát.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Sporttörténelmi pillanat!

Kate és Helen Richardson-Walsh az első azonos nemű házaspár, amelyik egy csapatban lépett pályára az olimpiák történetében.
A brit női gyeplabda-válogatott két játékosa, lánykori nevén Kate Walsh és Helen Richardson, 2013-ban esküdött örök hűséget egymásnak. Azzal írtak történelmet, hogy a riói olimpia szombati versenynapján mindketten szerepeltek az ausztrálok ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.

 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Magyar férfi úszók elődöntősként a 200 méter pillangón - a legjobb idővel jutottak a középdöntőbe


Kenderesi Tamás
a Rióban, már 19. olimpiai aranyérmét begyűjtő amerikai Michael Phelpsszel egy futamban úszott, 1:54.73 perces idővel meg is nyerte.
Phelps csupán harmadik lett.
DACSA20160518041.jpg



A következő futamban Cseh László 1:55.14 perces idővel nyert,



így mindkét sportolónk a két legjobb idővel jutott a középdöntőbe.
*
Amiért nem örömködünk, az az, hogy a női 200 gyors előfutamából Verrasztó Evelyn és Késely Ajna nem jutottak tovább.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
9-9 döntetlenre végzett Ausztráliával – a magyar férfi vízilabda-válogatott
Az iramra nem lehetett panasz


A második olimpiai csoportmérkőzést követően

Benedek Tibor, szövetségi kapitány értékelése:

- Harcos, kemény mérkőzés volt, az ausztrálok remekül alkalmazták a szoros emberfogást. Nem értünk fel idejében, ezért rövidebbek voltak a támadásaink. Több egyéni teljesítmény kell még, hogy téthelyzetben is tudjunk gólt lőni. Sokkal összetettebb ausztrál csapat volt a mai, mint a tegnapelőtti. Az elmúlt három évben bebizonyosodott, hogy mindig nehéz dolgunk van az ausztrálokkal.
Ha ebben a pillanatban nem is örülök, de jó tanulság volt ez a mérkőzés. Tegnapelőtt még örültünk a döntetlennek, ma már nem. Jó kis pofon volt. Kiegyensúlyozott a mezőny, minden meccsen észnél kell lenni, mert egy-egy gól dönt a végén.
 

Charly2016

Állandó Tag
Állandó Tag
A RIÓI MENEKÜLTCSAPAT

menekultek-rio750.jpg

Tíz sportoló a menekültek csapatának tagjaként vesz részt a riói olimpián. Meglátogatták a Corcovado-hegyen található Megváltó Krisztus szobrot.
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának honlapja szerint kik is ezek a sportolók, honnan jöttek, és hogyan jutottak el Rióig?
Rami Anisz,
25 éves, Szíria, 100 méteres pillangóúszás

HyzsnhjM.jpg

Fotó: Rio2016

A még mindig fiatalnak számító, Szíriából elmenekült sportoló 14 évesen Aleppóban ismerkedett meg a sportággal. „Az úszómedence az otthonom” – mondja a jelenleg 25 éves Rami Anisz.
Ahogy többi társának, neki is menekülnie kellett a háború sújtotta hazájából, így családja feltette egy Isztambulba tartó gépre, hogy Törökországban tanuló bátyjával éljen. Ennek már jó néhány éve. Rami Anisz azóta a Galatasaray sportklubbal készül. A dolog szépséghibája, hogy török állampolgárság híján nem versenyezhetett. Ezután a belgiumi Gentbe ment, ahol a korábbi olimpiai bajnokkal, Carine Verbauwennel tréningezik, heti kilenc alkalommal.


Yolande Mabika,
Kongói Demokratikus Köztársaság, dzsúdó, középsúly

refugiados_congo_atletas_alexferro.30032016-3586_0a.jpg

Fotó: Alex Ferro / Rio2016

A Kongói Demokratikus Köztársaság keleti felén dúló harcok miatt szakadt el családjától a 28 éves Yolande Mabika. Visszaemlékezésében elmeséli, hogy gyerekként egy helikopter szedte fel, és így jutott el Kinshasába. Itt fedezte fel a dzsúdót. Mint mondta, a cselgáncs sosem adott neki pénzt, de erős szívet igen. Edzője minden külföldi verseny alkalmával elkobozta útlevelét, korlátozta ételfogyasztását, ráadásul ha elvesztett egy tornát, ketrecbe zárta Yolande-ot. 2013-ban Rióba jött, hogy a cselgáncs-vb-n részt vegyen, elmenekült a hotelből, az utcán bolyongott segítséget kérve. Most Brazíliában él menekültként. Együtt edz Flávio Canto brazil olimpiai bronzérmessel. Otimistán áll az ötkarikás játékokhoz, szerinte érmet fog nyerni. Mint hozzátette, ez olyan lehetőség, amely megváltoztathatja az életét.

Paulo Amotun Lokoro,
24 éves, Dél-Szudán, 1500 méteres síkfutás

J2ncOxoj.jpg

Fotó: IOC / Rio2016

Dél-Szudánban, ahol egész addigi életében háború dúlt, most 24 éves Paulo néhány éve még pásztorként őrizte családja jószágait. A fegyveres konfliktus miatt Kenyába menekült, ahol elhatározta, hogy világbajnok lesz. Jelenleg a többszörös világrekorder futó Tegla Loroupe keze alatt dolgozik. „Mielőtt Nairobiba jöttem volna, még sportcipőm sem volt” – mondta Paulo. Most nagyon boldog, hogy részt vehet az ötkarikás játékokon.

Juszra Mardini,
18 éves, Szíria, 200 méteres vegyesúszás

043_dpa-pa_160801-90-013306_dpai.jpg


- A családom, a barátaim és még nagyon sokan segítettek abban, hogy indulhassak az olimpián. Ez nagyon sokat jelent nekem, büszke vagyok arra, hogy szerepelhetek Rióban. Nagyon megszenvedtem azért, hogy idáig eljussak. Valószínűleg sokat fogok sírni, Rióban, de az örömtől..
Két éve menekült el Szíriából, a tengeri út egy részét úszva tette meg, akkor az életéért úszott, most ott van az olimpián. Megkezdte szereplését a menekültek csapatának első sportolója.
A 18 éves Mardini 100 méter pillangóban állt először rajtkőre szombaton, és megnyerte öt fős selejtező futamát. Időeredménye a 41. helyre volt elég.
"Két évre abbahagytam az úszást, így most azon dolgozom, hogy visszanyerjem a régi formám" - válaszolta a kérdésre, mennyire elégedett mostani idejével. A kérdéses két évben testvérével elmenekült Szíriából, átkelt a tengeren Törökország és Görögország között, majd Berlinben telepedett le. A tengeri út egy részét úszva tette meg, több, úszni nem tudó menekülttársának segítve a partra jutásban.
"Elég kemény volt arra gondolni, hogy úszó vagy, de akár bele is fulladhatsz a vízbe" - idézte fel az eseményt. Mostani élményei egészen távol állnak a menekülés közben szerzettektől.
Mardini másik számában, 100 méter gyorson reményei szerint jobban fog teljesíteni, mint pillangón tette.
*
- Amikor sportról van szó, mindegy, hogy valaki menekültként vagy szíriai állampolgárként indul. Az a fontos, hogy minden pillanatban a legjobbat nyújtsuk. Nagyon furcsa érzés lesz olimpián szerepelni, mindannyian tudjuk, hogy sokkal nagyobb figyelmet kapunk majd, mint ha a saját országunk zászlója alatt szerepelnénk – mondta Rami Anis, a menekültek olimpiai csapatának tagja.
A menekültcsapatnak öt dél-szudáni, két-két szír és kongói és egy etióp sportoló tagja van. Ha valamelyikük aranyérmet nyer, a dobogón az olimpiai himnusz szól majd a tiszteletére – ruházatukat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság biztosította. Az augusztus 5-i megnyitón utolsó előttiként vonultak be a sportolók parádéjára az olimpiai zászló alatt. :cool:

Drukkolok nekik, nagyon mélyről, szenvedésből jöttek. Gondolom, ezzel többen így vagyunk, hogy együtt érzünk velük.
 

Charly2016

Állandó Tag
Állandó Tag
RIÓ-i forgatókönyv - magyar idő szerint - ekkor láthatjuk az olimpikonjaink versenyeit


Augusztus 8. (hétfő)
3.00–5.25: Szilágyi Liliána (úszó, 100 m pillangó) – döntő. Bernek Péter, Kozma Dominik (úszók, 200 m gyors) – középdöntő. Sztankovics Anna (úszó, 100 m mell) – középdöntő. Gyurta Dániel (úszó, 100 m mell) – döntő. Kapás Boglárka, Késely Ajna (úszók, 400 m gyors) – döntő. Balog Gábor (úszó, 100 m hát) – középdöntő. Hosszú Katinka (úszó, 100 m hát) – középdöntő. Gyárfás Bence, Holoda Péter, Pulai Vince, Reményi Ármin (úszók, 4x100 m gyorsváltó) – döntő.
14.00: Péni István, Sidi Péter (sportlövők, légpuska) – kvalifikáció.
15.14: Karakas Hedvig (dzsúdós, 57 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
15.56: Ungvári Miklós (dzsúdós, 73 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
16.00: Márton Anna (kardvívó) – 64-es táblától a negyeddöntőkig.
17.00: Péni István, Sidi Péter (sportlövők, légpuska) – döntő.
17.30: Harcsa Zoltán (bokszoló, 75 kg) – ellenfél: Arslanbek Achilov (türkmén).
18.00: Magyarország–Ausztrália (férfivízilabda, csoportmérkőzés).
18.00–20.25: Késely Ajna, Verrasztó Evelyn (úszók, 200 m gyors), Cseh László, Kenderesi Tamás (úszók, 200 m pillangó), Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna (úszók, 200 m vegyes) – előfutamok.

18.00–20.40: Gádorfalvi Áron, Cholnoky Sára (szörfösök) – előfutamok. Vadnai Benjámin (vitorlázó, laser) – előfutamok. Érdi Mária (vitorlázó, laser radial) – előfutamok.
20.30: Karakas Hedvig (dzsúdós, 57 kg), Ungvári Miklós (dzsúdós, 73 kg) – vigaszág, elődöntők, bronzmérkőzés, döntő.
21.00–23.30: Márton Anna (kardvívó) – elődöntők, bronzmérkőzés, döntő.


Augusztus 9. (kedd)
1.30–3.30: Lovas Petra, Póta Georgina, Pattantyús Ádám (asztaliteniszezők) – 4. forduló.
3.00–5.00: Késely Ajna, Verrasztó Evelyn (úszók, 200 m gyors) – középdöntő. Bernek Péter, Kozma Dominik (úszók, 200 m gyors) – döntő. Hosszú Katinka (úszó, 100 m hát) – döntő. Balog Gábor (úszó, 100 m hát) – döntő. Sztankovics Anna (úszó, 100 m hát) – döntő. Cseh László, Kenderesi Tamás (úszók, 200 m pillangó) – középdöntő. Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna (úszók, 200 m vegyes) – középdöntő.
13.30: Pétervári-Molnár Bendegúz (egypárevezős) – negyeddöntő.
14.00: Magyarország–Kína (női vízilabda, csoportmérkőzés).
14.00: Csonka Zsófia, Tobai-Sike Renáta (sportlövők, sportpisztoly) – selejtező.
14.30: Rédli András (párbajtőröző) – 64-es táblától a negyeddöntőkig.
14.50: Simon Béla, Juhász Adrián (kormányos nélküli kettes) – elődöntő.
15.00–19.00: asztalitenisz, női egyes, negyeddöntők.
15.35: Csoknyai László (dzsúdós, 81 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
16.00–18.15: Harcsa Zoltán (bokszoló, 75 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
16.15: Boczkó Gábor (párbajtőröző) – 64-es táblától a negyeddöntőkig.
16.45: Imre Géza (párbajtőröző) – 64-es táblától a negyeddöntőkig.
17.00: Csonka Zsófia, Tobai-Sike Renáta (sportlövők, sportpisztoly) – selejtező.
18.00–19.45: Bohus Richárd, Kozma Dominik (úszók, 100 m gyors), Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána (úszók, 200 m pillangó), Gyurta Dániel, Horváth Dávid (úszó, 200 m mell), Bernek Péter, Grátz Benjámin, Holló Balázs, Kis Gergő, Kozma Dominik, Márton Richárd, Szabó Norbert (úszók, 4x200 m gyorsváltó) – előfutamok.
18.00–20.40: Gádorfalvi Áron, Cholnoky Sára (szörfösök) – előfutamok. Vadnai Benjámin (vitorlázó, laser) – előfutamok. Érdi Mária (vitorlázó, laser radial) – előfutamok. Berecz Zsombor (vitorlázó, finn dingi) – előfutamok.
20.30–21.45: Csonka Zsófia, Tobai-Sike Renáta (sportlövők, sportpisztoly) – döntő.
20.30–23.10: Csoknyai László (dzsúdós, 81 kg) – vigaszág, elődöntők, bronzmérkőzés, döntő.

21.00–23.00: asztalitenisz, férfi egyes, negyeddöntők.
21.00–23.30: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András (párbajtőrözők) – elődöntők, bronzmérkőzés, döntő.

Augusztus 10. (szerda)
3.00–5.10: Bohus Richárd, Kozma Dominik (úszók, 100 m gyors) – középdöntő. Késely Ajna, Verrasztó Evelyn (úszók, 200 m gyors) – döntő. Cseh László, Kenderesi Tamás (úszók, 200 m pillangó) – döntő. Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána (úszók, 200 m pillangó) – középdöntő. Gyurta Dániel, Horváth Dávid (úszó, 200 m mell) – középdöntő. Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna (úszók, 200 m vegyes) – döntő. Bernek Péter, Grátz Benjámin, Holló Balázs, Kis Gergő, Kozma Dominik, Márton Richárd, Szabó Norbert (úszók, 4x200 m gyorsváltó) – döntő.
14.00: Tátrai Miklós (sportlövő, 50 m-es pisztoly) – selejtező.
15.00–21.00: Knapek Edina, Mohamed Aida (tőrvívók) – 64-es táblától a negyeddöntőkig.
15.00–17.00: asztalitenisz, női egyes, elődöntők.
15.20: Magyarország–Görögország (férfivízilabda, csoportmérkőzés).
16.03: Tóth Krisztián (dzsúdós, 90 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
17.00: Tátrai Miklós (sportlövő, 50 m-es pisztoly) – döntő.
18.00–20.00: Földházi Dávid, Telegdy Ádám (úszók, 200 m hát), Sebestyén Dalma, Sztankovics Anna (úszók, 200 m mell), Verrasztó Dávid (úszó, 200 m vegyes), Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka (úszók, 4x200 m gyorsváltó) – előfutamok.

18.00–20.35: Vadnai Benjámin (vitorlázó, laser) – előfutamok. Érdi Mária (vitorlázó, laser radial) – előfutamok. Berecz Zsombor (vitorlázó, finn dingi) – előfutamok.
18.45: Decsi Tamás, Szilágyi Áron (kardvívók) – 64-es táblától a negyeddöntőkig.
20.30–23.10: Tóth Krisztián (dzsúdós, 90 kg) – vigaszág, elődöntők, bronzmérkőzés, döntő.
22.30–2.35: Knapek Edina, Mohamed Aida (tőrvívók) – elődöntők, bronzmérkőzés, döntő. Decsi Tamás, Szilágyi Áron (kardvívók) – elődöntők, bronzmérkőzés, döntő.


Augusztus 11. (csütörtök)
1.30–3.45: asztalitenisz, női egyes döntő.
3.00–5.30: Gyurta Dániel, Horváth Dávid (úszók, 200 m mell) – döntő. Földházi Dávid, Telegdy Ádám (úszók, 200 m hát) – középdöntő. Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána (úszók, 200 m pillangó) – döntő. Bohus Richárd, Kozma Dominik (úszók, 100 m gyors) – döntő. Sebestyén Dalma, Sztankovics Anna (úszók, 200 m mell) – középdöntő. Verrasztó Dávid (úszó, 200 m vegyes) – középdöntő. Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Verrasztó Evelyn (úszók, 4x200 m gyorsváltó) – döntő.
14.00: Miskolczi Julianna (sportlövő, puska) – kvalifikáció.
14.10: Pétervári-Molnár Bendegúz (egypárevezős) – elődöntő.
14.52: Simon Béla, Juhász Adrián (kormányos nélküli kettes) – elődöntő.
15.00–17.00: asztalitenisz, férfi egyes, elődöntők.
15.07–18.00: Joó Abigél (dzsúdós, 78 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
15.10–19.00: Sárosi Laura tollaslabdázó.
15.56: Cirjenics Miklós (dzsúdós, 100 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
17.00: Miskolczi Julianna (sportlövő, puska) – kvalifikáció.
18.00: Magyarország–Spanyolország (női vízilabda, csoportmérkőzés).
18.00–20.35: Gádorfalvi Áron, Cholnoky Sára (szörfösök) – előfutamok. Berecz Zsombor (vitorlázó, finn dingi) – előfutamok.
18.00–21.00: Takács Krisztián (úszó, 50 m gyors), Kapás Boglárka, Risztov Éva (úszók, 800 m gyors), Cseh László, Pulai Bence (úszók, 100 m pillangó), György Réka, Hosszú Katinka (úszók, 200 m hát) – előfutamok.
20.30–23.10: Joó Abigél (dzsúdós, 78 kg), Cirjenics Miklós (dzsúdós, 100 kg) – vigaszág, elődöntők, bronzmérkőzés, döntő.


Augusztus 12. (péntek)
3.00–4.55: Takács Krisztián (úszó, 50 m gyors) – középdöntő. Sebestyén Dalma, Sztankovics Anna (úszók, 200 m mell) – döntő. Földházi Dávid, Telegdy Ádám (úszók, 200 m hát) – döntő. György Réka, Hosszú Katinka (úszók, 200 m hát) – középdöntő. Verrasztó Dávid (úszó, 200 m vegyes) – döntő. Cseh László, Pulai Bence (úszók, 100 m pillangó) – középdöntő.
14.00: Magyarország–Japán (férfivízilabda, csoportmérkőzés).

14.00: Szabián Norbert, Sidi Péter (sportlövők, fekvő sportpuska) – kvalifikáció.
14.30–18.10: Kővágó Zoltán (diszkoszvető) – selejtező.
14.35: Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróbázók) – 100 m gátfutás.
15.14–18.00: Bor Barna (dzsúdós, +100 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
15.05: Márton Anita (súlylökő) – selejtező.
15.50: Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróbázók) – magasugrás.
16.00: Szabián Norbert, Sidi Péter (sportlövők, fekvő sportpuska) – kvalifikáció.
18.00–20.35: Molnár Flóra (úszó, 50 m gyors), Gyurta Gergely, Rasovszky Kristóf (úszók, 1500 m gyors), Balog Gábor, Bohus Richárd, Cseh László, Gyurta Dániel, Kozma Dominik (úszók, 4x100 m vegyes váltó) – előfutamok.

18.00–20.40: Gádorfalvi Áron, Cholnoky Sára (szörfösök) – előfutamok. Vadnai Benjámin (vitorlázó, laser) – előfutamok. Érdi Mária (vitorlázó, laser radial) – előfutamok.
19.30–21.10: Helebrandt Máté (gyalogló) – 20 km.
20.30: Bor Barna (dzsúdós, +100 kg) – vigaszág, elődöntők, bronzmérkőzés, döntő.

Augusztus 13. (szombat)
1.35: Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróbázók) – súlylökés, 200 m síkfutás.
3.00: Márton Anita (súlylökő) – döntő.
3.00–4.30: György Réka, Hosszú Katinka (úszók, 200 m hát) – döntő. Cseh László, Pulai Bence (úszók, 100 m pillangó) – döntő. Kapás Boglárka, Risztov Éva (úszók, 800 m gyors) – döntő. Takács Krisztián (úszó, 50 m gyors) – döntő. Molnár Flóra (úszó, 50 m gyors) – középdöntő.

3.05: Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróbázók) – 200 m síkfutás.
13.30: Pétervári-Molnár Bendegúz (egypárevezős) – döntő.
15.50: Kővágó Zoltán (diszkoszvető) – döntő.

16.45: Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróbázók) – távolugrás.
18.00: Magyarország–Egyesült Államok (női vízilabda, csoportmérkőzés).
18.00–20.35: Vadnai Benjámin (vitorlázó, laser) – előfutamok. Érdi Mária (vitorlázó, laser radial) – előfutamok. Berecz Zsombor (vitorlázó, finn dingi) – előfutamok.
21.40: Sárosi Laura (tollaslabdázó) – csoportmérkőzés.

Augusztus 14. (vasárnap)
1.00–4.15: Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróbázók) – gerelyhajítás.
3.00–4.40: Molnár Flóra (úszó, 50 m gyors) – döntő. Gyurta Gergely, Rasovszky Kristóf (úszók, 1500 m gyors) – döntő. Balog Gábor, Bohus Richárd, Cseh László, Gyurta Dániel, Kozma Dominik (úszók, 4x100 m vegyes váltó) – döntő.
3.45: Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróbázók) – 800 m síkfutás
14.00–18.00: Péni István, Sidi Péter (sportlövők) – kisöbű sportpuska összetett, selejtező.
14.30–17.45: Erdélyi Zsófia, Papp Krisztina, Szabó Tünde – maratoni futás.
15.00–18.00: Bácsi Péter (kötöttfogású birkózó, 75 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
15.30–20.30: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter (párbajtőrcsapat) – 16-os táblától az elődöntőkig.
18.00: Péni István, Sidi Péter (sportlövők) – kisöbű sportpuska összetett, döntő.
18.00–21.45: Gádorfalvi Áron, Cholnoky Sára (szörfösök) – döntő.
Berecz Zsombor (vitorlázó, finn dingi) – előfutam.
21.00–24.00: Bácsi Péter (kötöttfogású birkózó, 75 kg) – vigaszág, bronzmérkőzés, döntő.
22.00–0.50: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter (párbajtőrcsapat) – döntő.


Augusztus 15. (hétfő)
1.50: Magyarország–Brazília (férfivízilabda, csoportmérkőzés).
13.00: Olasz Anna, Risztov Éva (úszó) – nyílt víz, 10 km.
14.00–16.30: Vasbányai Henrik (kenu egyes, 1000 m), Szabó Gabriella, Kozák Danuta (kajak páros, 500 m), Douchev-Janics Natasa (kajak egyes, 200 m),Kopasz Bálint (kajak egyes, 1000 m) – selejtezők.

15.00–18.00: Lőrincz Viktor (kötöttfogású birkózó, 85 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
18.00–20.15 és 22.00–0.45: Bacskai Balázs (bokszoló, 69 kg) – elődöntő. Harcsa Zoltán (bokszoló, 75 kg) – negyeddöntő.
18.00–21.45: Vadnai Benjámin (vitorlázó, laser) – döntő. Érdi Mária (vitorlázó, laser radial) – döntő.
19.10: női vízilabda, negyeddöntők kezdete
21.00–24.00: Lőrincz Viktor (kötöttfogású birkózó, 85 kg) – vigaszág, bronzmérkőzés, döntő.


Augusztus 16. (kedd)
1.40: Baji Balázs (110 m gát) – selejtező.
3.45: Baji Balázs (110 m gát) – elődöntő.
14.00–15.40: Vasbányai Henrik (kenu egyes, 1000 m), Szabó Gabriella, Kozák Danuta (kajak páros, 500 m), Douchev-Janics Natasa (kajak egyes, 200 m),Kopasz Bálint (kajak egyes, 1000 m) – döntők.
14.00–16.40: Papp Márk (úszó) – nyílt víz, 10 km.

15.00–18.00: Lőrincz Tamás (kötöttfogású birkózó, 66 kg), Kiss Balázs (kötöttfogású birkózó, 98 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
16.00: vízilabdatorna, férfiak, negyeddöntők kezdete.
18.00–21.45: Berecz Zsombor (vitorlázó, finn dingi) – döntő.

20.30–22.30: Nagy Péter (súlyemelő, +105 kg) – selejtező.
21.00–24.00: Lőrincz Tamás (kötöttfogású birkózó, 66 kg), Kiss Balázs (kötöttfogású birkózó, 98 kg) – vigaszág, bronzmérkőzés, döntő.

Augusztus 17. (szerda)
0.00–2.00: Nagy Péter (súlyemelő, +105 kg) – döntő.
1.40: Baji Balázs (110 m gát) – döntő.
14.00–16.05: Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin (kajak páros, 1000 m), Hajdu Jonatán (kenu egyes, 200 m), Tótka Sándor, Molnár Péter (kajak páros, 200 m),Kozák Danuta (kajak egyes, 500 m) – selejtezők.
14.40–17.05: Pars Krisztián (kalapácsvető) – selejtező.
16.00: női vízilabda, helyosztók

20.00–23.10: Kormos Villő (toronyugró) – selejtező.

Augusztus 18. (csütörtök)
14.00–15.25: Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin (kajak páros, 1000 m), Hajdu Jonatán (kenu egyes, 200 m), Tótka Sándor, Molnár Péter (kajak páros, 200 m),Kozák Danuta (kajak egyes, 500 m) – döntők.
15.00: Szabó Barbara (magasugró) – selejtező.
15.00–18.00: Sastin Marianna (szabadfogású birkózó, 63 kg), Németh Zsanett (szabadfogású birkózó, 75 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
15.00–16.30: Kormos Villő (toronyugró) – elődöntő.
15.00–18.00: Földházi Zsófia, Kovács Sarolta (öttusázók) – selejtező.
16.00–18.15: Ifj. Faldum Gábor, Tóth Tamás (triatlonosok).
17.20 és 21.30: férfivízilabda, elődöntők.
19.00–21.00 (vagy másnap): Harcsa Zoltán (bokszoló, 75 kg) – elődöntő.
19.30–22.30: Demeter Bence, Marosi Ádám (öttusázók) – selejtező.
21.00–22.30: Kormos Villő (toronyugró) – döntő.
21.00–24.00: Sastin Marianna (szabadfogású birkózó, 63 kg), Németh Zsanett (szabadfogású birkózó, 75 kg) – vigaszág, bronzmérkőzés, döntő.

Augusztus 19. (péntek)
13.00–17.20: Rácz Sándor, Srp Miklós, Venyercsán Bence (50 km-es gyaloglók – közülük kettő).
14.00–15.45: Molnár Péter (kajak egyes, 200 m), Vasbányai Henrik, Mike Róbert (kenu páros, 1000 m), Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina (kajak négyes, 500 m), Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás (kajak négyes, 1000 m) – selejtezők.
15.00: Földházi Zsófia, Kovács Sarolta (öttusázók) – vívás.
17.00: Földházi Zsófia, Kovács Sarolta (öttusázók) – úszás.
19.30–21.15: Kovács Barbara, Madarász Viktória, Récsei Rita (gyaloglók – közülük ketten indulnak) – 20 km.
20.00: Földházi Zsófia, Kovács Sarolta (öttusázók) – lovaglás, kombinált (lövészet+futás).
20.30: női vízilabda, döntő.


Augusztus 20. (szombat)
2.05: Pars Krisztián (kalapácsvető) – döntő.
14.00–15.30: Molnár Péter (kajak egyes, 200 m), Vasbányai Henrik, Mike Róbert (kenu páros, 1000 m), Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina (kajak négyes, 500 m), Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás (kajak négyes, 1000 m) – döntők.

15.00: Demeter Bence, Marosi Ádám (öttusázók) – vívás.
15.00–18.00: Veréb István (szabadfogású birkózó, 86 kg), Ligeti Dániel (szabadfogású birkózó, 125 kg) – egyenes kieséses küzdelmek.
16.00–18.30: Kovács Zsófia, Vanek Margit (triatlonosok).
17.00: Demeter Bence, Marosi Ádám (öttusázók) – úszás.
20.00: Demeter Bence, Marosi Ádám (öttusázók) – lovaglás, kombinált (lövészet+futás).
21.00–24.00: Veréb István (szabadfogású birkózó, 86 kg), Ligeti Dániel (szabadfogású birkózó, 125 kg) – vigaszág, bronzmérkőzés, döntő.
22.50: vízilabdatorna, férfiak, döntő.

Augusztus 21. (vasárnap)
1.30: Szabó Barbara (magasugró) – döntő.
14.30–17.15: Csere Gáspár, Józsa Gábor (maratonfutók).
17.30–19.30: Parti András (hegyikerékpározó).
23.00: Záróünnepély.


Köszönjük az infót!
 

Charly2016

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága a külföldi mobil netezés...


Az ötszörös olimpiai érmes Ucsimura Kóhei, a japán szertornász, megfeledkezett arról, milyen drága is a külföldi mobil netezés. Brazíliában töltötte le a telefonjára napjaink legnépszerűbb játékát. A szolgáltató jelezte, hogy ez 500 ezer jen, azaz kb. 1,3 millió forintos lesz a telefonszámlája. Ucsimura akkor töltötte le a Pokémon GO-t, amikor megérkezett az olimpia előtti utolsó edzésére, São Paulóba. Ezután játszott is vele és bár a Pokémon GO nem használ túl sok mobilnetet, külföldön mobil netezni nagyon drága, még akkor is, ha az ember csak rövid ideig teszi.
Hatalmas szerencséjére a szolgáltató kivételesen elnéző volt a japán olimpikonnal. Egy rövid ügyfélszolgálati telefonálás után visszamenőleg is megadták neki a napi 30 dolláros (kb. 8 ezer forint) roamingtarifát.

Soha nem árt előbb tájékozódni, s azután telefonálni. Részemről az sms.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Gratuláció és sok szeretet!
A riói olimpián a menekült versenyzők csapatában induló, 18 éves Yusra Mardini a szombati napon a 100 méteres pillangóúszás egyik előfutamában állt rajtkőre. Bár az eredménye nem volt elegendő a továbbjutáshoz, a futamát megnyerte. Ahogy arról korábban beszámoltunk a versenyt élőben közvetítő sportcsatorna riportere, ifjabb Knézy Jenő, Mardini nevét meg sem említette az indulók között. Még akkor sem mondta ki a nevét, amikor elsőként csapott a célba, pedig három versenyzőtársáról, akik mögötte végeztek, nem feledkezett meg.
Nem mindegyik MTVA-s ennyire feledékeny. A magyar-szír származású riporter Al Ghaoui Hesna, aki jelenleg a Bábel – Hesnával a világ című műsor házigazdája, az alábbi posztban gratulált a Facebookon Yusra Mardininek:

Al Ghaoui Hesna
"Tiszta szívből gratulálok Yusra Mardininek a futamgyőzelméhez az olimpián! Hatalmas teljesítmény ez, főleg tekintetbe véve, hogy min kellett keresztülmennie az elmúlt évek során. Szíria egyik nagy úszóreménysége volt, amikor kitört a polgárháború. A vérontás megfosztotta őt az álmaitól és az otthonától is. Amikor a házukat és az uszodát is bombatalálat érte, elmenekült a testvérével együtt az országból. 19 ember köszönheti neki az életét, mert vállalta, hogy a háborgó tengeren kiszáll a kis hajóból és inkább a vízből segít a csónakot navigálni. Tudta, hogy meg is halhat - nyilatkozta később - mégis próbált az egész szörnyű út során mosolyogni és viccelődni, mert a csónakban ült egy hat éves gyermek is, akit így próbált meg felvidítani. Az ilyen emberekről nem hallgatni kell, hanem kiemelni őket: bár mindenki példát venne Yusra-ról, az emberségéről és a végtelen kitartásáról!"


(Ezek után szinte forrt a Facebook, nagyon sok hozzászólás és megosztás történt. S,ennek őszintén örülünk! - G.B.)
2,1 ezer2,
60 hozzászólás
601 megosztás
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A cselgáncsversenyek döntőjében Ungvári Miklós az 5. – Karakas Hedvig pedig a 7. helyet szerezte meg



A Londonban ezüst érmet elért Ungvári Miklós ellenfelétől, Urujovtól kikapva a vigaszágra került. Az amerikai Delpopolót legyőzve a belga flamand Dirk van Tychelttel került össze a bronzéremért. Belga ellenfele karfeszítéssel győzte le. Így Ungvári Miklós a negyedik olimpiáját így, az 5. helyen zárta a 73 kg-os csoportban. A másik bronzmeccsen a grúz Shavdatuasvili ipponnal győzte le az izraeli Sagi Mukit. Az aranyérmet a japán Ono Shohei kapta, aki az Ungvárit megállító Urujovot dobta el ipponnal.
5kiktkqTURBXy8zNzVhYTBhYTU5Nzk5ODY3OGU4MjRiMzIzZDJlNjkwOC5qcGVnkpUDAHvNDdfNB8iTBc0DFM0BvA

Ungvári Miklós - fehérben
*
A női 54 kg-os mezőnyben induló és a későbbi aranyérmes brazil Rafaela Silvától a legjobb nyolc között szoros vereséget szenvedő Karakas Hedvig jukóval kapott ki a tajvani Lien Csen-Lingtől, így a hetedik helyen zárta a küzdelmeket.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
BRAVÓ - BRAVÓ Hosszú Katinka! - sokszorosan is - BRAVÓ és GRATULA!

a újabb siker, újabb aranyérem!




Shane Tusup a Himnusz szövegét még nem tudja magyarul, de amióta Hosszú Katinka párja, az amerikai úszó edzőnek ez a kedvenc „száma”.

katinka.jpg

Hosszú Katinka e
gy maga annyi győzelmet szerzett, mint például a brit, a spanyol, a francia és a német küldöttség együttvéve.

Eddig még senki nem volt kíváncsi a véleményemre – folytatta Shane. – Ezt nem panaszképpen mondom, csak megállapítom. S hogy miért nincsenek más tanítványaim? Néha ez az egy is sok, de komolyra fordítva a szót, senkit nem fogok rábeszélni, hogy én készíthessem fel, ráadásul az év kétharmad részében úton vagyunk. Egy darabig még csak Katinkával alkotunk csapatot.
*

A magyar küldöttség a 6. az éremtáblázaton.


.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Jó híreink:
Szilágyi Liliána harmadikként végzett a futamában 2:06:99-es idővel, ami a 4. legjobb idő.


Imre Géza
pdtktkqTURBXy8wOWJhOWVkMWZjM2Y1MGYzOWRjYjkyZTlkMTdkZDE0MC5qcGVnkpUDAMyNzQ_nzQjxkwXNAxTNAbw

kezében volt az olimpiai aranyérem, végül elveszítette a férfi párbajtőr egyéni döntőjét Imre Géza a riói ötkarikás játékokon.
A magyar sportoló már 14-10-re is vezetett a dél-koreai Pak Szang Jung ellen, de végül 15-14-re kikapott és ezüstérmes lett.
pedig férfi párbajtőrön jutott az olimpiai elődöntőbe.
*
Rossz hírünk:
A címvédő Gyurta Dániel a 17. időt érte el a 200 méter mell keddi előfutamában a riói olimpián, így nem jutott be az elődöntőbe. A szám háromszoros világbajnokaként az UTE 27 éves úszója 2:11.28 perces idejével két századdal szorult ki a legjobb 16 közül.

D__YT20160809045.jpg

Gyurta Dániel
 

CasaLoma

Állandó Tag
Állandó Tag
RIO 2016: A 4. NAP UTÁN A HARMADIK HELYEN ÁLLUNK AZ ÉREMTÁBLÁN
Magyarország négy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal a harmadik helyen áll az éremtáblázaton a riói olimpia negyedik napja után!

Kenderesi Tamás bronzérmet szerzett! :)
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A Riói Olimpián az első brazil olimpiai aranyat egy 57 kilós, Rafaela Silva nyerte. Nem hinnénk pedig igaz, az akarat mindent legyőz - még a leghátrányosabb élethelyzeteket is. Mivel Ő a hírhedt Isten városában Cidade de Deus-ban nőtt fel. Innen jutott el a dobogó tetejére. A lelátón ott tomboltak barátai és rokonai.

REU_2473403.jpg

Ő Rafaela Silva, a riói olimpia első brazil bajnoka (Fotó: Reuters)

REU_2471636.jpg

Aki Karakas Hedviget is legyőzte a nap folyamán (Fotó: Reuters)

000_DG37C.jpg

Ez Cidade de Deus, az Isten városa favela. Vagy, ahogy a lakók mondják, comunidade, tehát közösség (Fotó: AFP)

000_Mvd6637686.jpg

Itt született és nőtt fel Rafaela Silva (Fotó: AFP)

000_Mvd6637816.jpg

Gyakran verekedett, mert ha nem ütött, őt ütötték. Aztán elment dzsúdózni (Fotó: AFP)

068_AA_23062014_62.jpg

Edzője kikötötte: csak akkor vizsgázhat, ha nem keveredik bajba az utcán (Fotó: AFP)

REU_2473129.jpg

A londoni olimpia kudarca után majdnem abbahagyta. (Fotó: AFP)

000_E50PE.jpg

Rióban tele volt a csarnok barátaival, rokonaival, akiknek ő vett jegyet. Győzelme után, boldogságában kiugrott szerettei közé (Fotó: AFP)

REU_2473677.jpg

A favela gyermekeinek ajánlotta aranyát (Fotó: Reuters)

tetovalas.jpg

„Csak Isten a megmondhatója, mennyit szenvedtem, és mennyit tettem, amíg elértem ide” – áll a tetoválásán.
*
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Az aranyérmek alig több mint 1 %-ban - pontosan 1,2 %-ban- tartalmaznak aranyat, 99 %-ban ezüstből állnak.
Az arany főleg az aranyérem bevonatát adja. Ezért nem érdemes az a próba. Méghozzá úgy, hogy harapdálják az érmeiket a dobogón.
aranyharappp.jpg


Hagyomány, a történészek szerint így tesztelték azt, hogy az aranyérmek valóban tiszta aranyból vannak/voltak-é?
S, mivel ez már nem így van, legfeljebb fogaik épségét kockáztatják a nyertesek.
Az 1912-es stockholmi olimpia volt az utolsó, amikor még tényleg aranyból készültek az aranyérmek.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A riói Maria Lenk Úszóközpont egyik medencéjének kék színű vize szerdán, - zöldre váltott:o
A műugró medence vize gyanúsan zöld színű lett, ráadásul -- kifogásolhatóan -- átlátszatlanná változott. A vízilabdásoké hagyományosan a kék színű maradt. Nem biztos, hogy bárki is vállalkozik ezek után, hogy leugrana a toronyból. Nyomoznak, hogy mi történhetett.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A talány már NEM talány :o



Miért viselnek a úszók egyszerre 2 sapkát?

Az oka prózai a két sapkának viselésének, amelyeket a futamok után, szinte azonnal rángatnak le a fejükről. No, de miért is viselnek 2 sapkát, amikor - szerintünk - 1 is elég volna.
A 2 sapka biztonságosabban tartja meg a szemüveget, aminek a tartója az alsó és a fölső sapka között feszül.
Összegzésképpen: a külső szilikon sapka jobban megtartja az alakját, kevésbé gyűrődik, mint a belső. Így kisebb a vízben való ellenállás is. Dave Salo amerikai úszóedző 2012-ben kimondott véleménye szerint ez a jobb, sikeresebb megoldás.
 
Oldal tetejére