Angol - Tanuljunk együtt szórakozva!!! :p

Vinky19 témája a 'Tanulás' fórumban , 2007 Május 8.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1.  
  PrueZsue

  PrueZsue Állandó Tag

  pont erre volt szükségem köszönöm
 2.  
  almamag78

  almamag78 Állandó Tag

 3.  
  ksju

  ksju Állandó Tag

  1. One hundred Tests for Intermediate Students - Pappné Haron Tünde - Berta Tünde (Perfekt)
  3. Round Up 4 (Longman kiadó)
  almamag78 kedveli ezt.
 4.  
  nikobi87

  nikobi87 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Az 5 perc angol magazin 14db számát törölték. Nem tudná valaki újra feltenni? Nagyon köszönöm, előre is!
 5.  
  Miranda1970

  Miranda1970 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Oxford Bookworms könnyített olvasmányokhoz nagyon szeretném a hanganyagokat, bármi jöhet! Én tényleg át is veszem őket, fantasztikusak, de a kiejtés is fontos. A legjobb az 5-ös, 6-os szintű lenne, de mindegyik érdekel! Már rengeteget kerestem, de kifog rajtam, nem vagyok egy számítógépzseni. Biztos más is örülne, lécci segítsetek!
 6.  
  almamag78

  almamag78 Állandó Tag

  Kösssziiii! Woooooowww! Fantasztikus vagy! :D
  Amúgy kár hogy nem lehet 2x megköszönni, mert a gyorsaságodért még egy járna!!! Honnan ismersz ennyi fajta könyvet? persze ha nem titok...


  Időközben a másodikra is ráakadtam! Úgyhogy a probléma megoldódott!!

  Köszi még egyszer!
 7.  
  ksju

  ksju Állandó Tag

  Szia Almamag78!
  Mi volt a második könyv? Persze ha nem titok...
  Egyébként angolt tanítok.
 8.  
  martonosi

  martonosi Állandó Tag

  Nekem még a data-s linkek élnek:

  Báti László - Véges István:Angol nyelvkönyv kezdőknek(hanganyaggal)

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
 9.  
  almamag78

  almamag78 Állandó Tag

  Szia Ksju!

  A második könyv Longman-tól volt az elementary vocabulary (et-n ha rákeresel akkor kék színű előlapos könyvet keress). 3 szint van belőle (elemetary, intermediate (kék), advanced (piros)

  Megkérdezhetem, hogy használod-e és ha igen akkor mi a véleményed a round-up sorozatról? Ha jól láttam, a sorozat 6 kötetes, de ha összehasonlítanánk az "english grammar in use" kék színű (kb középfokús) könyvével (remélem ismered) akkor melyiket javasolnád? Szoktál ebből a könyvből tanítani? mennyire vagy megelégedve vele?

  Illetve lenne még egy extra kérdésem (remélem szabad :) ):
  szóval olyan tematikus - javarészt - szóanyaggal foglalkozó könyvet keresek (amiben van angol-magyar szójegyzék, s nem csak néhány szavak lennének kiszótárazva hanem az összes), + ami elég sok szót tartalmaz, lehetőleg úgy hogy utána feladatokon keresztül begyakoroltassa (segítsen elmélyíteni a megismert szavakat, bár ez már non plus ultra lenne), kb olyanra gondoltam mint a "vocabulary in use" szeria (vagy ha ismered akkor pl: pszf-es távoktatásos üzleti nyelvkönyvek) (tudod: kb egy rész/oldal bevezetős rész + egy rész/oldal gyakorlós vagy valami + a végén angol magyar szójegyzék), de azért annál több szót tartalmazzon egy-egy témakör: lehetőleg alapfokú szókincstől egészen minimum a középfokúig...felőlem - most biztos nevetni fogsz, de- általános iskolás/ gimis könyveket is írhatsz :) Vagy ilyenről ne is álmodjak, mert nincs? esetleg tudsz ajánlani valamit? (sajnos gimis könyvekhez nem igazán tudok hozzáférni, mert sem a helyi könyvtárban, sem könyvesboltban nem találtam eddig. Mindenhol hotline-t, headway-t meg a társait lehet csak megvásárolni :( "mert csak azt keresik" - ez idézet volt az egyik eladótól. Viszont azok szerintem semmit sem érnek, főleg otthoni tanulás szempontjából...) Tudsz javasolni valamit, hogy milyen irányban keresgéljek?
 10.  
  ksju

  ksju Állandó Tag

  Szia Almamag!

  A Round Up-ot és a z English Grammar in Use-t is szoktam használni, mindkettőt szeretem. Az EGU talán drill jellegűbb feladatokat hoz (kisebb egységeket ismétlésre alapozva begyakoroltatni), míg a RU kicsit összetettebb, változatosabb feladatokat tartalmaz. Egymást kiegészítve használom őket, meg persze diákfüggő a dolog.
  A szókincsbővítéssel kapcsolatban: nem használtam még, de talán olyasmire gondoltál mint a Words, words, words (Tímár Eszter, Nemzeti Tankönyvkiadó). Bár itt sincs egy szisztematikus szószedet: a szavak egy része van csak lefordítva az adott oldalon. És van néhány feladat és/vagy kép, kérdés a témához. De míg az English Vocabulary in Use-ban azért mondatban is látod a szavakat - itt nem: a szógyűjtemény felsorolás szintű témánként és azon belül altémánként.
  Igazán jó, ilyen jellegű magyar-angol könyvet nem ismerek. Tematikusan hoz szavakat még a General Communication Skills and Exercises; és a Blackbird - de csak angolul. Ezekből én egy-egy feladatot (pl.: szövegkiegészítés) szoktam használni.
  Más jellegűek a témánként kérdésekre és válaszokra épülő könyvek - ezeket biztos ismered. A klasszikus Némethné Hock Ildikó-féle "piros alapfokú" vagy az 1000 kérdés 1000 válasz. Vagy a Maxim Kiadótól a Kérdések és válaszok, a 888 kérdés angol nyelvből vagy a Lexika Kiadó Twenty-three Topics for Teenagers c. könyve. No ezekben megvan a kívánt szószedet, de feladatok nincsenek.
  Ennyi jutott most eszembe.
  Sok sikert a tanuláshoz:)
 11.  
  bings

  bings Állandó Tag

  Bozai Ágota - Rendszeres angol nyelvtan

  [​IMG]


  Könyv címe: Bozai Ágota - Rendszeres angol nyelvtan
  Kiadás dátuma: 1993
  Formátum: pdf

  Egy nagyon jó angol könyv a kezdőtől a profiig.
  Aki maga szeretne angolul tanulni annak szinte nélkülözhetetlen.
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
 12.  
  almamag78

  almamag78 Állandó Tag

  Szia ksju!

  Köszi, hogy jó néhány címmel megdobtál.:D

  Egyik szemem örül, a másik meg sír. Egyrészt örülök hogy sikeresen "lekommunikáltam" hogy milyen könyvre is lenne szükségem, illetve örülök annak is hogy találtam egy olyan egyént a személyedbe:D, aki meg is érti... (az eladók soha nem értették meg milyen könyvet is keresek valójában, bár most hogy írom ezeket a sorokat, most esett le, hogy lehet nem is akarták megérteni?? no mindegy...).. másrészről meg sír a másik szemem, hiszen nincs (még?) ilyen könyv a piacon...

  Igen. telibe találtad! w.w.w-el nekem is "csak" ennyi a bajom. Ráadásul az egy dolog, hogy nem írnak minden szóhoz magyar jelentést, de hogy még összefüggő szövegkörnyezetben sem láthatom... nekem az a halálom...

  Na akkor még majd nézelődöm a könyvesboltban (egymagam remélhetőleg eladók nélkül), hátha találok valamilyen egynyelvű (vagy angol + 1 másik idegen nyelvű) könyvet ezzel kapcsolatosan...

  köszi még egyszer, hogy írtál!


  Amúgy valaki esetleg nem tudja, hogy mi történt az Alkotás utcai nagy angol könyvesbolttal? Úgy hallottam, hogy bezárt?! Ez igaz lenne?


 13.  
  Viwancs

  Viwancs Állandó Tag

  Sziasztok!

  Általános iskolásoknak (4., 5., 6. osztályosoknak) keresek angol könyveket (magán diákoknak is).

  Tudtok nekem segíteni, hogy kinél, milyen címen és hol keressek???

  Köszi, sziasztok!
  Viwancs
 14.  
  Parr

  Parr Állandó Tag

  Sziasztok,
  nekem is már sok gondom volt az _angol_, de más nyelvek tanulásával is. - szerintem se mindig jo a _tan-metodus_, - vagy a már _bevált módszer_, nem mindenkinek felel meg.
  - már régen találtam egy linket :
  *** hidden content ***[]

  http://librivox.org/
  -
  ez egy _amerikában futtatott oldal, pont ugy mint a CH, - es konyvek vannak ott - _katt. a catalogra- mondjuk...
  -- megtalálhato rajtuk a felolvasott és az írott változat is. - az eggyetlen bajom ezzel a oldallal az, hogy sajna - nem mindent értek rajta - a
  és egyedul elég nehéz kibogozni a szovegek jelentését...

  Szerintem jo lenne ha
  lennének csoportok amelyek erre az oldalra _is_ építenének, és mondjuk _lazábban menne a tanulás.- ugyis csak ugy tudja az ember igazábol megtanulni a nyelvet, ha _érti_ is no meg ha mindenféle _leírt_ szituácioban hallja - érti,- majd használja is. - és ilyenkor még arrol is le szokik hogy gondolkodni kezdjen a _nyelvtani osszefuggéseken...

  az is jo lenne ha lenne egy néhány Skype session group, - ahol egy bizonyos tematikával konyvrészlettel foglalkozhatnánk. - es prsze minden - ingyen...
  merthát álltalában azoknak nem smakkol a nyelvtanfolyam akik-nek vagy nem megy a _konkrét tanrend szerinti tanulás_ vagy azok akiknek _nincs rá pénzuk, - és gyakran mind a ketto...
  -...
  udv


  -na meg az is jo lenne ha....
 15.  
  medit1972

  medit1972 Állandó Tag

  Szia!

  Sajnos torrent oldalakon én nem tudok megosztani, de ha segít leírom, hogy én hogyan gyűjtöttem kb. 5 GB hanganyagot Oxford Bookworms és Peangvin Readers könyvekből. Általában a google keresőbe írom be a könyv címét, továbbá azt, hogy oxford bookworms és a download szót. Ha fenn van a neten, akkor négy öt találatból valamelyiket le lehet tölteni. Ami még nagyon jó: englishtips.org honlapja. Itt egyszerű regisztrálni, s utánna csak a keresőbe kell beírni, pl. azt hogy Oxford Bookworms level 5 és kiad sok könyvet. A mirror-ban vannak elrejtve a letöltő linkek.
  Remélem segítettem.kiss
  medit

  Gina_88, Zsuzsu1979 és ezokri kedveli ezt.
 16.  
  almamag78

  almamag78 Állandó Tag

  +tipp:
  Ilyen még a blackcat, heinemann és a macmillan (graded readers-ek) is! sőt van valamilyen szlovák kiadású sorozat is (nem kell megijedni, a könyv angol). De vannak újságok is pl: hot english és a társaik (amikhez szokott lenni hanganyag is)
  ezokri és Parr kedveli ezt.
 17.  
  Parr

  Parr Állandó Tag

  Hello - kiejtésre meglehet nézni _screenreaderokat_ - is.
  pl az NVDA - amely kb 26 nyelven tud felolvasni - de elég gépies...
  www.nvda-project.org
  aztán meg ott van a text aloud - ehhez be kell szerezni hangot is - de vannak már nagyon jok is - majdnem olyanok mintha élo emberek olvasnák.
  - ott van még az infovox, meg egy csomó más.
  A Jaws is olyan mint a NVDA, csak kb 1555 dollár de azt is meg lehet nézni a
  www.freedomscientific.com
  oldalon
  nagyon jok hozzá a + hangok amiket ingyen le lehet tolteni : real speak solo direct.
  - szoval a Jaws demo változata kb 40 percig fut a számítogépben, - a intítástol számítva, de ha ujraindítjuk megint megy... - és lehet vle használni a rssd-hangokat is
 18.  
  sz.horvathvica

  sz.horvathvica Állandó Tag

  Sziasztok! Keresem a New Headway English Beginner Course nyelvkönyvet és munkafüzetet. Nem tudom, hogy fent van-e, most nem volt időm keresgélni. Előre is köszönöm!
 19.  
  doc333

  doc333 Állandó Tag

  Wall Street Journal és Budapest Times ha érdekli valamelyik nyelvvizsgára készülőt közületek, írjon privit (sok újság,olcsón)!
 20.  
  wewewe123456

  wewewe123456 Állandó Tag

  Sziasztok! Nagyon köszönöm az eddig feltöltött rengeteg anyagot. De a hallás utáni szövegértésem javításra szorul, így gondoltam a segítségeteket kérném. Érdekelne minden olyan hallásutáni szóvégértest tartalmazó könyv ami B1- B2 szinten van. Nem baj, ha hallásutánin kívül más is van benne.
  Mondhatok esetleg könyveket
  Dr. Timár Eszter Listening
  DE LÉNYEGTELEN A KÖNYV, CSAK AZ A LÉNYEG, HOGY INKÁBB NYELVVIZSGÁS FELADATOKAT TARTALMAZZON!
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás