IMMUNITÁS A RÁKKAL SZEMBEN

Tothzoltan44 témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2014 Május 17.

 1. Tothzoltan44

  Tothzoltan44 Állandó Tag

  A Rochesteri Egyetem június 19-én kiadott egy tanulmányt, amely egy olyan mechanizmusra hívja fel a figyelmet, amely immunitást biztosít a csupasz földikutya számára. Ezeket a csúszó-mászó földalatti rágcsálókat sok kritika éri a kinézetük miatt, mégis úgy tűnik, hogy övék az utolsó szó, amikor a rákkal szembeni immunitás kerül terítékre.

  A hialuronanként ismert ragacsos cukrot találtak a csupasz földikutya sejtjei közötti térben, amely – úgy tűnik – megakadályozza, hogy azok összenőjenek a daganatokkal vagy tumort formáljanak. Az anyag, mivel úgy viselkedik, mint egy szülői gardedám a középiskolás táncon, idejekorán kapcsolati tilalmat idéz elő, amely egy olyan folyamat, mely meggátolja a sejtek szaporodását, mihelyt elértek egy bizonyos sűrűséget. Annak a két enzimnek a dupla mutációjáról, amelyek elősegítik a HA növekedését és csökkentik a meghibásodását, azt gondolják, hogy ez az anyag megnövekedett mennyiségének a kiváltó oka. A tudósok azzal tesztelték le ezt az elméletet, hogy olyan bőrsejteket fertőztek meg rákkal, amelyek egyaránt tartalmaztak magas és alacsony mennyiségű HA-t.

  Kiderült, hogy az alacsony HA-szintű sejtekben a rák gyorsan sokszorozódott, míg a magas HA-tartalmú sejtekben a daganatoknak nem sikerült képződniük. A tudósok remélik, hogy kissé át tudnak alakítani laboratóriumi patkányokat úgy, hogy azok nagy mennyiségű HA-t állítsanak elő egy kísérlet során, ami immunissá teszi az egereket a rákkal szemben.
   
 2. markeva

  markeva Állandó Tag

  Van olyan állat, hogy "földikutya"? Vagy ez a kifejezés a kopasz kutyát fedi? De akkor milyenek lehetnek "égikutyák" :)
   
 3. seherezade

  seherezade Állandó Tag

 4. C. Tamás

  C. Tamás Új tag

  Azon gondolkodok, hogy mi lenne, ha a kiváltó okot tudná megszüntetni az ember, akkor a következményt meg lehet szüntetni.
   
 5. Kaqun fürdőt nagyon dicsérik. Amerikából utaznak ide, hogy meggyógyuljanak. Magyar találmány!
  Ajánlani tudom!
   
 6. Gagul

  Gagul Kitiltott (BANned)

  A rák/tumor/daganatos elváltozás egy megjelenési forma. Valaminek az okaként, mint következmény. Azaz, okozat s nem ok.

  Mindenkiben minden idöben keletkezik s létezik un. tumoros sejt. Ez szakirodalmi tény immáron. Amit a szervezet 3-s védekezö mechanizmusa, immunvédelme eliminál.Normál körülmények közt. Ez is szakirodalmi tény.

  Ugy vettem észere, ha - a kiváltó ok következtében - ez a normalitás felborul akkor az mindig a leggyengébb láncszemnél jelentkezik.

  Azaz: valakinek gondja van a nöiességével. Az emlönél jelentkezik a probléma, a gond után az életkor kb. 15-20 %-val. Ez szakmai tapasztalat csak. Ha a tumoros elváltozás miatt azután pl. a konventionalis kezelés totális emlöeltávolitást javasol s hajt végre, de az alapgond megmarad, akkor a tumor a késöbbiekben (megintcsak az életkor 15-20 %-a után) máshol, pl. petefészek, endometrium, etc jelentkezik. Ez megintcsak szakmai tapasztalat.
   
 7. több természetgyógyász szerint is a rák nem betegség, hanem épp ellenkezőleg védelmi mechanizmus, és a tünet már csak a gyógyulási fázisban jelentkezik
   
 8. BogecMester

  BogecMester Új tag

  eszt nemigazán értem.
  Ha a tünet, a gyógyulási fázisban jelentkezik,akkor többnyire miért hal bele az alany?
   

Megosztás