Kitelepülés, munkavállalás

Cserye1000 témája a 'Kanadába készülök / letelepedés, munka, tanulás,há' fórumban , 2015 Március 24.

  1. TücsökTímea

    TücsökTímea Állandó Tag

    Hát nem zalai árak az biztos :)
     
  2. Irkafirka2014

    Irkafirka2014 Állandó Tag

    Én meg nem vagyok képes évek óta eladni otthon 4 db 1.000 m2-es zártkertet 600.000 forintért :D :D :D
     
  3. Such Mihaly

    Such Mihaly Új tag

    Hello mindenki. Családommal én is Kanada felé venném az irányt 10 év Anglia után.
    Azt szeretném Kérdezni hogy ha munka vállalásit igénylek, utána Kanadából tudom intézni a letelepedést?
    Meg hogy ezt a nyelv vizsgát online is tudom csinálni?
    Van egy 10 éves fiúnk ezért olyan helyre szeretnénk költözni ahol hasonló korú magyar gyerekek élnek családjukal.
    Tudnátok nekem ezekbe a kérdésekbe tájékoztatást adni?
    Előre is köszönöm Mishi
     
  4. Irkafirka2014

    Irkafirka2014 Állandó Tag

    Szia!
    Többféle engedély létezik. Itt tudsz utánanézni:
    http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp?_ga=1.12772208.65037175.1465931038

    Ha munkavállalásival jössz (work visa) a letelepedési (permanent resident) Kanadán belülről intézhető.
    De lehet jönni eleve PR-el. A fenti honlapon tudsz erről tájékozódni.

    Online nyelvvizsgát nem hiszem hogy elfogadnak, csak az akkreditált intézmények által kiállítottat.
    Angliában is van egy rakás :D

    Bár személy szerint nem tartom jó ötletnek olyan helyre költözni ahol túl sok a magyar, de ezt ti tudjátok.
    Minden nagyobb városban van magyar közösség.
    Ottawa, Calgary, Toronto stb... Neten elég beütni és kiadja őket, vagy a Facebook-on.
     
  5. Such Mihaly

    Such Mihaly Új tag


    Köszönöm Irkafirka a választ.
    Igen néztem ezt a celpip testet és ezt Kanadában kell csinálni.
    Mind a ketten beszéljük a nyelvet, sőt párom angolt tanít.
    Nem akarok nagy magyar közösséget csak a gyerek miatt gondoltam.
    Asztalos a szakmám és tehergépkocsi vezető.
    Feleségem két diplomával rendelkezik csak nem tudom honnan könnyebb munkát találni. Illetve találni lehet csk szerintem személyesen könnyebben meg is kapom
    Ha ki megyek / megyünk turistaként akkor szerinted esélyes?
    Mishi
     
  6. Irkafirka2014

    Irkafirka2014 Állandó Tag

    IELTS
    http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=572&top=5
    van bárhol :)
    Milyen asztalos? Butor vagy épület? THG milyen kat? Angol jogsid van a THG-ról?
    Angliában elismertette a diplomáit?
     
  7. Such Mihaly

    Such Mihaly Új tag

    Bútorasztalosként végeztem de Angliába épületasztalosként dolgoztam inkább vagyis többet.
    Nem cseréltem le Angolra a jogsim de be vagyok regisztrálva van Angol jogsi számom.
    A diploma tudomásom szerint elismert. Philologist in English and American Studies
     
  8. Such Mihaly

    Such Mihaly Új tag

  9. Irkafirka2014

    Irkafirka2014 Állandó Tag

    Az angol jogosítványt úgy tudom lecserélik minden macera nélkül. (mégiscsak angol gyarmat :D :D na mindegy)
    A magyar jogosítvány esetében újra kell mindenből vizsgázni.
    Kamionsofőrként általában lehet LMIA-t szerezni a leendő munkáltató által.
    Az LMIA-t kell bemutatni a belépéskor, és úgy állítják ki a work visa-t.

    Ha eredetileg bútorasztalos vagy a bizonyítványod szerint, akkor nem igazán hiszem, hogy számítana a papírok szempontjából, hogy épületasztalosként is van gyakorlatd.
    De erről pontosabbat nem tudok.

    A magyar diplomák számítanak a bevándorlásnál, viszont a munkáltatók kb úgy kezelik mintha nem is lenne.
    Arról hogy mi a teendő vele, itt van infó (nem tudom hogy fizetős-e)
    http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assessment.asp?expand=designated#designated

    Szerintem csináljátok végig az eligibility tesztet mindkettőtökre :)

    Érdemes eleve PR-el jönni, nem vagy kötött és némiképp kiszolgáltatott, és más előnyei is vannak :)

    Amúgy miért akartok Angliából Kanadába jönni?
     
  10. szocske42

    szocske42 Állandó Tag

    Szia!

    Nekunk is van 10 eves fiunk, es Ottawaban lakunk :)
    Ugy 2-3 honap alatt tanult meg annyira angolul, hogy be tudjon illeszkedni. Nem dicsekves, ebben a korban ez a normalis, talan meg lassu is volt.

    Ha a feleseged talana stabil munkat work permit-tel, meg ha alacsony fizetessel is, te open work permit-et kapnal, es gondolom jobban el tudnal helyezkedni. Egy ev utan megintcsak a feleseged nevere lenne egyszerubb a Canadian Experience Class letelepedesi program.

    En is kivancsi vagyok, miert jonnetek? Hacsaknem az idojaras miatt, azt igazan nem kell magyarazni :)
     
  11. Such Mihaly

    Such Mihaly Új tag

    Tavaly novemberbe jöttem haza magyarba a család előtte egy évvel az egyetem miatt. Hogy miért ? Szeretnénk boldogan élni. Igen anglia se rossz de nem bizok az unioba. Mindig is szerettünk volna a nagy vizen túl élni. Hát most itt az ideje. :)
     
  12. Irkafirka2014

    Irkafirka2014 Állandó Tag

    Van elképzelésetek Kanada melyik részére?
    Van egy alaprendszer a bevándorlásra, viszont tartományonként változik, hogy mennyire és hogyan, milyen végzettségű embereket támogatnak a bevándorlás különböző szakaszaiban/formáiban (LMIA / PNP)
     
  13. Such Mihaly

    Such Mihaly Új tag

    Szia. A mi fiunk is hamar megtanulta a nyelvet Angliába. Attól nem félünk csak legyen barátja.:)
     
  14. Such Mihaly

    Such Mihaly Új tag

    Ontario. De én mennék British Colombiába is :) még az elején vagyunk már hirdetem a dolgainkat /autok motor stb/ csak azt sajnálom hogy a szerszámaimat nem vihetem:(
     
  15. Such Mihaly

    Such Mihaly Új tag

    Na el mentem dolgozni. De majd még benézek. Sziasztok
     
  16. Such Mihaly

    Such Mihaly Új tag

    Sziasztok.
    Akkor is kell a nyelvtudást vizsgával igazolni ha beszélem az angolt?
     
  17. Irkafirka2014

    Irkafirka2014 Állandó Tag

    Csak akkor kell ha beszéled
    Különben honnan a fenéből tudnák a hivatalos helyeken?
     
  18. szocske42

    szocske42 Állandó Tag

    Nekem work permit-hez nem kellett, csak Permanent Residence-hez joval kesobb.
     
  19. Irkafirka2014

    Irkafirka2014 Állandó Tag

    Én úgy tudom, hogy az express entry-hez kell.

    4 évvel ezelőtt nekünk sem kellett.
    Ha LMIA-s work permit-tel jön valaki úgy tudom továbbra sem kell.

    A PNP-hez nálunk nem kérik, ha tudsz az alternatívák valamelyikével szolgálni. (pl: Declaration of language ability from the employer offering the full-time job)
    Szerintem érdemes azonnal beadni a PNP >> PR-t, mielőtt megváltoztatják, ha valakinek gond a nyelv :)

    Máshol nem tudom hogyan van.
     
    Melitta kedveli ezt.
  20. szocske42

    szocske42 Állandó Tag

    Igen, az express entry-hez nekem is kellett egy friss nyelvvizsga, a megadott ketfele kozul.
     

Megosztás