Tankönyvek, foglalkoztatók, szemléltetőanyagok, kötelező olvasmányok 1-4 osztály III.

AndiC témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Április 8.

 1. macleod

  macleod Állandó Tag

  L. Ritók: Alkotni jó! 4.
  Ez is csak fényképezve, de jó.
   

  Csatolt fájlok:

 2. sofiread

  sofiread Állandó Tag

  Az első két módon nekem se sikerült.
  Így viszont igen: végighúztam a link fölött az egeret (kijelöltem) ezután 1 jobb klikk, és felajánlotta egy legördülő menüben az ugrás lehetőséget. Ha arra klikkeltem már működött is. (A nehézséget az jelentette csupán, hogy ne dupla klikkel jelöljem ki a linket, hanem az egér felette való áthúzásával). Remélem így sikerrel jársz!
   
 3. sanctieri

  sanctieri Állandó Tag

  Unokahúgomnak (nagycsoport) készítettük az adventi kalendariumhoz a feladatokat. Hátha másvalaki is fel tudja használni.

  Drága _____________,

  Minden kis házikóban fogsz tőlem egy levelet találni, majd ha mind osszegyujtotted oket, tedd be a nagy emlékdobozodba. A karácsonyra készülődés igen szép ünnepi periódusa az évnek, tudom, hogy te is nagyon szereted. Csudi jó érzés várni valami jóra és szépre. De ahhoz , hogy a jót és szépet megkapjuk, nekünk is tennünk kell, ezért a kis házikók-levélkék feladatokat is rejtenek számodra, aminek jutalma a kis édesség, majd maga a karácsony meg az angyal, és a mind ezt betöltő jó érzés.

  1.Szereted , ha megdicsérnek? Biztosan, igen! Feladat: Dicsérj ma meg valakit, hogy milyen ügyes, figyeld az oviban a társaidat, hátha valaki valamit ügyesen csinál, és akkor mondhatod neki.

  2. Az emlékezőképességedet sok vers és mese tanulással fejlesztheted. Feladat: Tanuld meg ezt a kis versikét: Esik a hó, térdig ér/A hóember mégse fél/ Mitől félne?Nem fázik/ Kalapja van, nem ázik.

  3.Néha jól jön a segítség, ha egyedül valami nem sikerül. Feladat: Segíts ma valakinek egy feladatot elvégezni (például anyának vagy ovonéninek, társadnak).

  4.Én szeretem ha rend és tisztaság van körülöttem, hát te? Feladat: Rakj rendet a szobádban.

  5.Sokszor nehéz engedelmeskedni, mert máshogy látod a dolgokat vagy mast szeretnél, mint amit tőled kérnek. Feladat: Ma kulönösen figyelj oda, hogy anyának mindenben szót fogadj.

  6.Lépésről lépésre meg kell tanulnod magadról gondoskodni, fésülködni, felöltözni, stb. Feladat: Próbálj egyedül megfésülködni:)

  7.Ugy-e szereted, ha neked mesélnek? Feladat: Mondj egy mesét mamának és tatának.

  8. Minél több nyelven beszélsz, annál több emberrel tudod magad megértetni. Feladat: Ma csak angolul nézz rajzfilmeket.

  9.A hosszas tévé és laptop használata megeröltető a szemnek és a gerincednek,vigyáznod kell egészségedre. Feladat: Ma ne nézz tévét és ne használj laptopot.

  10.Világunk csodás, rengeteg féle állattal és növénnyel, gyönyörködtető a változatosságuk. Feladat: Kérd meg anyát , hogy mutassa meg két féle fa képét és nevét, és jegyezd meg őket.

  11. Csodás városban laksz, nagy történelmű város. Feladat: Kérd meg apát, hogy meséljen ____________ neked.

  12.Fontos , hogy figyeljük a körülöttünk élőket, ez nekünk is hasznos és nekük is. Feladat: Figyeld környezetedben, ki volt ma szomorú vagy rosszkedvű és vigasztald meg.

  13.Fontos , hogy megismerjük a földrajzot, hogy mi hol van és mi a története. Feladat: Kérd meg ______, hogy meséljen a szülővárosáról.

  14.Feladat: Számolj be mamának és tatának három jó dologról ami ma történt veled.

  15.Feladat: Ma nagyon bátornak kell lenned, hisz minden , ami történik azért van, hogy javadat szolgálja.(oltást kap)

  16. Feladat: Ma a lemondást gyakorold. Egyik játékodat csomagold be, és amikor hazamentek mamáékhoz, add oda egy rászoruló gyereknek.

  17. Feladat: Ma a megbocsájtást gyakorold, ha bárki bánt , bocsájts meg neki, és próbálj róla csak jókat gondolni.

  18.Segít, ha a bánatunkat,problémáinkat elmeséljük valakinek. Feladat: Mesélj el apának egy kellemetlen dolgot, ami ma veled történt.

  19. Anya sokat dolgozik érted, hogy minden rendben legyen körülötted. Feladat: Pucold meg két pár cipődet.

  20. Feladat: Kérd meg anyát, hogy meséljen _______.(egy városról és nevezetességeiről).

  21.Feladat:Ma az érzéseid kifejezését gyakorold. Mondd el a számodra fontos embereknek, mennyire szereted őket.

  22. Nagyon sok hajléktalan ember él környezetünkben. Mindenkin képtelenség segíteni, de könyörülettel gondolj rájuk. Akin tudsz, segíts. Feladat:Ma egy nagyon nehéz feladatot kapsz. Anyával ketten menjetek ki a városba és egy rászorulón segítsetek.

  23.Feladat: Ma a testvéri szeretetet gyakorold, egy jatékodat add oda a testvérednek.

  24. És ma….az a feladat, hogy nincs feladat. Ma pihenned kell és örülnöd, hogy ezt a játékot ilyen ügyesen végigjátszottad.Nagyon büszke vagyok rád és szeretlek.
   

Megosztás