Rejtélyek, furcsaságok, talányok

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
A Föld csak látszólag anyagi fogalom, mindenki olyan tér-idő keretek

„A szellem egyetlen mozdulatában benne van az élet összes törvénye. Egyetlen csepp vízben benne van a végtelen óceán rejtélye.” (Hermes Trismegistus)
A Föld csak látszólag anyagi fogalom, mindenki olyan tér-idő keretek között él, amilyen a tudati megvalósítása... Korábban (anno) mikor a világ összefüggéseit elkezdtem kutatni, hamarosan első felismerésként megtaláltam a 13 vérvonal, a 13 Család létezését és rejtett működésének szálait, melyek egészen napjainkig meghatározzák a teljes emberiség történelmét. Az, hogy ezt a piramist Illuminatinak vagy egy rejtett hatalomnak nevezzük teljesen mindegy.
Egyet bizton tudok állítani, sokan összekeverik és 1776-tól számítják csak létezésüket: az Adam Weishaupt féle bavariai nemességből megalakult Illuminatus Társaság létrehozásától .... Akiket viszont én a piramis csúcsán állóknak látok, ők ennél sokkal ősibbek és nem győzöm árnyaltan fogalmazni, sok mindenben mások, mint az emberek...Mert a valódi irányítók és a rejtett tudás őrzőiként létező ősi vérvonalak nem száz vagy ezer éve, hanem több ezer, sőt tízezer években mérhető idők óta jelen vannak a bolygónkon.
Amikor először kapcsolatba kerültem "velük", hamar rá kellett döbbennem két dologra:
- egyrészt tényleg az égvilágon semmit - ha optimista vagyok, akkor úgy fogalmaznék - vajmi keveset tudunk csak a világ működéséről és az azt meghatározó erőkről.
- Másrészt mindig ugyanoda jutunk vissza, az ősi Egyiptom területére, illetve az ott élő civilizáció tudásához.
A legszomorúbb az egészben, hogy a legtöbb kérdésre a mai napig nem kaptunk választ - vagy azért mert elfogadtuk a legegyszerűbb tálcán kínált válaszokat igazságként, amit a szabadkőműves tudomány igaznak állított be.....Vagy azért mert igényünk sem volt erről többet megtudni.

Alapvető kérdés lenne számunkra (és ezt szó szerint idézem) : "ha tudnátok, hogy kik hozták létre az egyiptomi civilizációt és kiknek a leszármazottai voltak vagy honnan jöttek, akkor sok mindent megérthetnétek...."

És ez tény ! Ami pedig számomra is sajnálatos - de el kell fogadnom látva a jelenlegi fejlettségi szintet - , hogy a mai napig nem mondják el, és az emberek 99%-ának fogalma sincs, honnan is származik az emberiség. Kik is vagyunk mi valójában?
Miért beszélek én is úgy gyakran, hogy vagyunk "mi" és vannak "ők" ?..... Az, hogy a Darwin-féle eugenista evolúció hazugsága már régen megdőlt - bár soha nem is volt bizonyított - , az édeskevés ahhoz, hogy a valódi igazsághoz közelebb kerüljünk.
Mert nem ok nélkül tartják ezt éppen annyira elzárva előlünk. Ha megtudnánk, hogy DNS-szerkezetünk nem véletlenül lett olyan, amilyen.... Hogy élnek köztünk olyan "személyek", akiknek más... Hogy nem minden isteni és még csak nem is bibliai, hanem sokkal prózaibb beavatkozás eredménye...
Hogy a tobozmirigy és Horusz szeme miért annyira hasonlatos és mennyire nagy erő rejlik benne, ha nem lenne genetikailag és mesterségesen is blokkolva...... Szóval lenne itt még miről mesélni......Hiszen a mai napig nem tudunk megválaszolni olyan kérdéseket, hogy
- mit jelent az, hogy az istenek együtt éltek bizonyos ideig az emberiséggel.... ?
Minden ábrázoláson Mezopotámiától az egyiptomi hieroglifákig és festményekig egyértelműen ábrázolva vannak és szerepelnek a leírásokban. (Én nem tudom olvasni a hieroglifákat, de ismerek olyat, aki igen...)

- pl. a sumérok civilizációja miért épül arra, hogy az istenek égi járműveiken leszálltak az emberek közé és átadták tudásukat a kiválasztottaknak (honnan tudtak a Plejádok csillagképről, amit rendszeresen ábrázoltak egy Nibiru nevű "valamivel" együtt; miért vágtak mérnöki pontossággal átjárókat sziklákba, amik ma már sehová nem vezetnek.....sorolhatnám...)- miért épültek és mire használták a piramisokat ? (Már most szeretném tisztázni, hogy nem temetkezési helyek voltak, egyetlen sírkamrát nem találtak piramisban....).

Nem beszél ugyanez a "tudomány" :
- az egész Földet behálózó energetikai rendszerekről,
- arról, hogy az egyiptomiak ismerték az elektromos áramot,
- arról, hogy mi a szerepe az obeliszkeknek a piramisok mellett és miért vittek Egyiptomból Párizsba, Londonba, Rómába, Washingtonba és a világ megannyi pontjára belőlük....
- arról, hogy a piramisok nem csak "álltak ott"a fáraók nagyságát hirdetve, hanem működési elvük volt....

Ha mindezeket tudná sok ember, akkor már nem is lenne meglepő, hogy az atlantiszi mágia hogyan befolyásolta modern nagyvárosok felépítését. Amit sem a történelemórákon, sem az építészetben nem tanítanak és mégis rengeteg mindent áthat és meghatároz.....
- hogy miért nem véletlen a mai Párizs tájolása és elrendezése, és miért olyan, mint az egykori Alexandriának ?
- Miért van ott az egyiptomi Ízisz és Ozirisz mindenhol ? Még az eredeti Íziszt jelképező Pharosz-i Világítótorony, mely az irányt mutatja visszaköszön Pharos-Isis = Paris összevonásban....
- miért volt egy régi terv valóra válása a Pei által a Louvre udvarán felépített üvegpiramis ?
- Washington DC utcái miért éppen speciális alakzatban lettek megtervezve a szabadkőműves alapító atyák égisze alatt ? Sőt miért District of Columbia a neve...
Miért ez a sok "kolumbiánus" név Columbia Egyetem, Columbia Pictures, melynek szimbóluma szintén a "fényhozó".....
- A hatalmas George Washington szobra miért hasonlít kísértetiesen Baphomet ábrázolására és miért mutat mindenhol egyik kezével fel, a másikkal lefelé.....?

- Röviden: ők tudtak (és tudnak) valamit, amit mi nem....

Ennek egy külön blogot indíthatnék, mert órákig tudnám mesélni, csak az átlagembereket ez már nem érdekli sajnos. Ha elég sokan szeretnétek, persze szívesen mesélek róla..... Előkerül a mágia egyik fontos tétele, amit alkalmaznak ma is:
"As above, so below" (Amint fent úgy lent is)"Minden, amit a Földön tesznek vagy mondanak, a magasságokból veszi eredetét, ahonnan az összes lényeges tulajdonság szétárad mérték és egyensúly szerint, így semmi sincs, ami nem fentről származik és nem oda tér vissza."

Tudom, már megint sokat beszéltem, de mindig így járok..... :( Végül a hosszúra nyúlt bevezetőm végén, elmondanám az apropót, mert akármerre kutatgatok, mindig előkerül egy entitás - szándékosan nem nevezném személynek, embernek meg semmiképp - THOT vagy THOTH, akinek a tudása meghatározza és összefogja ezt az egészet. (SBG Buddha)

Ő volt THOT,
majd "új nevén" Hermes Thrismegistus....


A magyar nyelv ezt az ősi tudást nagyon szépen tartalmazza, hiszen ezen civilizációk leszármazottai kapcsolatban álltak a MAG népével is..... :
Amikor azt mondjuk magyarul, hogy a tudás vagy bármi "hermetikusan el van zárva", akkor sokaknak fogalma sincs róla, hogy pont Hermes, azaz Thoth tudásának elzárására utalunk.
Ha a smaragdtábla írásjeleit megfigyeljük, nekünk magyaroknak rögtön szembe kell, hogy tűnjön rovásírásunk jeleivel való hasonlóság...

Az itt lefordított táblák története furcsának és hihetetlennek tűnhet a modern tudósok számára. Koruk lélegzetelállító: Krisztus előtt 36 000 évvel keletkeztek.
Szerzőjük Thoth, egy atlantiszi pap-király, aki az ókori Egyiptomban kolóniát alapított miután az anyaország elsüllyedt. Ő építette a gizeh-i Nagy Piramist, amelyet tévedésből Keopsznak tulajdonítanak. (Lásd A Nagy Piramis-t, Doreáltól.) Ebben az épületben testesült meg az ókor nagy bölcsessége, és ide rejtették el az egykori Atlantisz titkos feljegyzéseit és eszközeit.

Thoth körülbelül 6 000 éven keresztül vezette Egyiptom népét i. e. 56 000-től egészen i. e. 50 000-ig. Ez alatt az időszak alatt az ókori barbár nép, akiket Thoth és más atlantisziak vezettek, a civilizáció magas fokát érték el. Thoth halhatatlan volt, ami azt jelenti, hogy legyőzte a halált, és csak akkor távozott a világból, amikor ez szándékában állt, és még akkor sem a halál útján. Hatalmas bölcsessége a különböző Atlantiszból származó népek kolóniáinak urává avatta, ideértve a Dél- és Közép-Amerikában élő egyes népeket is.
Amikor elérkezett az ideje, hogy Egyiptomot elhagyja, Thoth a Nagy Piramist az Amenti termeinek bejárata fölé emelte, és ebben helyezte el feljegyzéseit. Legmagasabb rangú emberei közül őröket jelölt ki ezeknek az őrzésére. Később ezek leszármazottjai lettek a piramis főpapjai, Thothot pedig a bölcsesség Isteneként, a nagy "feljegyzőként" tisztelték mindazok, akik földről való távozása után születtek. A legenda szerint az Amenti termei az alvilág termeivé, az Isten termeivé váltak, amelyeken a léleknek át kellett haladnia a halál után, hogy ítéletben részesüljön.

Későbbi korokban Thoth egója a smaragdtáblákon leírt módon újra emberi testet öltött. Ily módon háromszor inkarnálódott, utolsó inkarnációjában Hermész, "a háromszor születettként" ismerték. Ekkor hagyta hátra azt az írást, amelyet a modern okkultisták Tabula Smaragdina-ként ismernek. Ez tulajdonképpen egy későbbi és jóval szűkre szabottabb bemutatása az ókori misztériumoknak.

Az ebben a könyvben lefordított táblák száma tíz, melyeket Thoth a Nagy Piramisban helyezett el a Piramis papjainak védelme alá. A tíz táblát 13, azaz tizenhárom (!!!) részre osztottuk, hogy jobban lehessen dolgozni velük. Az utolsó két tábla olyan hatalmas és mélyreható dolgokat érint, hogy jelenleg tilos azokat az egész világ tudomására hozni.Mindamellett azokban is amelyekkel itt közre adunk olyan titkok rejlenek, amelyek felbecsülhetetlen értékűek a figyelmes olvasó számára.
El kell olvasni ezeket, nem egyszer, hanem százszor, mivel csak így bontakozik ki igazi jelentésük. Az egyszeri olvasás által fölfedezhetjük a bennük rejlő szépséget. A behatóbb tanulmányozás a kereső számára a bölcsesség útját mutatja meg.

Letöltés: PDF

Most néhány szót arról, hogy ezek a hatalmas misztériumok több évezredes titkosítás után miért épp az újkor embere számára kerülnek felfedésre.

Krisztus előtt 1300 évvel Egyiptomban, az ókori Khemben, zavargások támadtak és papok utaztak a világ különböző tájaira. A piramis papjai közül néhányan a smaragdtáblákat talizmánként magukkal vitték, hogy ezek segítségével hatalmat gyakorolhassanak a kevésbé fejlett Atlantiszból származó népek főpapjai fölött.
A legenda szerint a smaragdtáblák birtoklói Thoth-tól kapták a hatalmat.

A smaragdtáblákat birtokló papi csoport Dél-Amerikába ment, ahol egy virágzó nép, a mayák között telepedett le. Az ő hagyományaik őrizték meg legnagyobb mértékben az ősi bölcsességet. A X. században a mayák a Yucatán félszigeten telepednek meg, és a smaragdtáblákat az egyik Nap Isten templom oltára alá helyezik. Miután a spanyolok meghódítják őket, és városaik elnéptelenednek, a templomok kincseire a feledés leple hull.

Tudnunk kell, hogy az egyiptomi Nagy Piramis egykor és ma az a hely, ahol a jelöltek a misztériumokba való beavatást megkapják. Jézus, Salamon, Apolóniusz, és mások is itt válnak beavatottá. A könyv szerzője (összeköttetésben áll a Nagy Fehér Páhollyal, amely a piramis papságán keresztül is kifejti tevékenységét) megkapta az utasításokat, hogy hogyan kerítse elő és hogyan vigye vissza a smaragdtáblákat a Nagy Piramisba. Ez különböző kalandok után, amelyekre itt most nem térünk ki, megtörténik. Mielőtt visszavitte volna a táblákat, engedélyt kapott azok lefordítására, és arra, hogy a táblákra vésett bölcsességről egy másolatot megtartson. Ez 1925-ben történt. Csak most érett meg az idő arra, hogy a táblák tartalma részben megjelenhessen. Tudjuk, hogy sokan megvetéssel nézik majd mindezt. Az igazi tanítvány viszont képes olvasni a sorok között, és igazi bölcsességet nyer. Ha a fény bennünk van, akkor a táblákba vésett fény visszatükröződik majd.

Most néhány szót szólnék a táblák anyagi szerkezetéről. Tizenkét smaragdzöld tábláról van szó, amelyek egy alkímiai transzmutációk során keletkezett anyagból készült. Elkoptathatatlanok, és ellenállóak minden egyéb anyaggal szemben. A táblák atommag szerkezete gyakorlatilag stabil, ami azt jelenti, hogy nem észlelhető semmilyen változás benne. Ez a fizika ionizációs törvényeit meghazudtolja. A táblákon az ókori Atlantisz írásjelei találhatóak, olyan írásjelek, amelyek az összeszedett gondolatok előtt értelmet nyernek, amint az olvasó elméjében a megfelelő rezonáns rezgéseket életre keltik. A táblákat aranyszínű ötvözetből készült abroncsok fogják össze, az összefogó abroncsokat egy ugyanabból az ötvözetből készült pálca tartja össze. Ennyit a külső anyagi megjelenésről. Az itt található bölcsességek az ókori misztériumok alapját képezik. Annak aki figyelmes elmével és nyitott szemmel olvassa a smaragdtáblákat, a bennük rejlő bölcsességek százszorosan feltárulkoznak.

Hiszed vagy sem, olvasd el, és a táblákon található rezgés megelevenít egy választ a lelkedben.
Teljes képernyőre nagyítás ▼

„Való, tévedéstől mentes, biztos és igaz mindenek felett, hogy ami fent van, a lentihez hasonló, s ami lent van, a fentihez, beteljesítvén az Egyetlen számtalan csodáját. Ahogyan pedig az összes dolog az Egynek elgondolása szerint lett, úgy minden ebből az Egyből vette eredetét egyetlen átváltozás által. Atyja a Nap, anyja a Hold, a Szél hordozta méhében, s a Föld tartja fenn. Ő a jelenségek valamennyi megnyilvánulásának nemzője a világ egészében, hiszen a tökéletesség benne rejlik erejében. Ha a Földre vetül, elválasztja annak elemét a Tűztől, a finomat a durvától, s nagy óvatossággal emelkedve onnan lassanként a Mennyekig hatol, majd ismét visszahull a Földre, egyesítve magában a felsőbb és alsóbb dolgok befolyását. Így lehet tiéd az egész világ világosságának dicsősége, s minden sötétség menekül majd előled. Ebben rejlik valamennyi erő szilárd állhatatossága, mivel minden megfoghatatlant áthat éppúgy, akár a tömörebb állománnyal rendelkezőket. Így lett e világ létrehívva, s ezáltal válnak oly csodás átváltozások elérhetővé, melyeknek elve ugyanez. Azért hívnak Hermész Triszmegisztosznak, mert a világ bölcsességének mindhárom része birtokomban van. Amit a Nap hatásairól mondhattam, befejeztem. Elvégeztetett!”
 

Oriana

Állandó Tag
Állandó Tag
A Menchester Metropolitán Egyetem professzora, John Hyatt az angliai Lanchashire-ben tündéreket fotózott, és állítja, hogy nem manipulálta a képeket Photoshoppal vagy egyéb módon.
A fotón piciny szárnyas lények láthatók, melyek valóban nagyon hasonlítanak a mesékből ismert tündérekre.

1.jpg

Forrás: Oddity Central
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
A Menchester Metropolitán Egyetem professzora, John Hyatt az angliai Lanchashire-ben tündéreket fotózott, és állítja, hogy nem manipulálta a képeket Photoshoppal vagy egyéb módon.
A fotón piciny szárnyas lények láthatók, melyek valóban nagyon hasonlítanak a mesékből ismert tündérekre.

1.jpg

Forrás: Oddity Central


Jó lenne ha bővebben is beszélne a prof róla,hol,mikor,milyen géppel fényképezte ezeket a lényeket?
egyébként nekem tetszenek,aranyosak :)
 

Vaduzia

Állandó Tag
Állandó Tag
  1. Indiában, Aurangabad ősi város közelében találhatók a híres Ajanta-barlangok. A barlangok 1819-ig a világ elől rejtve voltak, egy brit tiszt John Smith tigrisvadászat közben talált rá. A Waghora folyó kanyarulata fölött sziklákba vájták a 31 barlangtemplomot, melyek a három ősi vallást: a hindut, a buddhizmust és a jaint mutatják be freskóikon és szobraikon keresztül. A barlangokat két időszakban készítették, a régebbiek i. e. a II. század az újabb csoport tagjait pedig i. u. 400-600 körül készültek.
Ajantabarlangok1.jpg


A barlangok belsejét borító festmények több mint 1500 évesek, fantasztikus, hogy már 1000 évvel Leonardo vagy Michelangelo előtt ismerték a perspektivikus ábrázolást.
Ajantabarlangok2.jpg


A többi barlangot templomként használták, melyek szerkezetükben nagyon hasonlítanak a keresztény katedrálisokhoz, annak ellenére, hogy több évszázaddal korábban készültek. Tehát joggal merül fel a kérdés, hogy a középkor katedrálisait esetleg ezek inspirálták volna, ellentétben mostani vélekedéssel, mely szerint az ihletők az ókori rómaiak és görögök klasszikus templomai voltak.

Kicsi Fecske " Új 1.7. A nemes és szent Turul nemzetség eredete" cím alatt "Simone Martini freskóján Szent István, Szűz Mária a kis Jézussal és Szent László" freskó érdekes, hiszen már ie. 1-2 században is ábrázolták a személyeket glóriásan (megjegyzem Közép Ázsiában korábbi leletek is ábrázolják). Érdekes akkor honnan kell a kereszténységet számítani?

AjantaCaves26.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
NAPKERESZT

A Napot az archaikus világban egy kőbe írt kereszttel ábrázolták.

Azonban ezt az ábrázolást a kereszténység sajátította ki magának. Ha valaki keresztet hord a nyakában, akkor azonnal arra gondolunk, hogy az illető keresztény. A... keresztények pedig a keresztet Jézus halálával hozzák összefüggésbe. Minden ősi kultúra a Napot keresztként ábrázolta. Végtelen listát lehetne készíteni a Napábrázolásokról, mert ez a szimbólum a legtermészetesebb ábrázolása az Istennek.

A középpont nélküli kör az ősi Egyiptomban a megnyilvánulatlan Istent jelentette, a kör melynek már középpontja is volt az a megnyilvánult (Nap)Istent jelentette és egyben felhívta a figyelmet a középpont fontosságára.
A naprendszerünk közepe a Nap és mondhatnánk a Nap Isten arca.

A polaritás jellemzi megnyilvánult világunkat. Minden felosztható férfias és nőies aspektusra, pozitívra és negatívra, melyek folyamatosan örvénylenek a középpont körül. Ezt a két princípiumot a tűz és a víz elemekkel is leírhatjuk. A tűz és víz vonala keresztet alkotnak, a víz minden körülmények között a nyugalomra törekszik és megkeresi legalacsonyabb nyugvópontját. Nyugalmi helyzetében a víz felszíne vízszintes vonalat ír le, míg a tűz aktív elem, felfele terjeszkedik, tehát iránya függőleges vonallal írható le. A kereszt a világban működő két princípium megjelenítése. A yin-yang jel ugyanezt az elvet fejezi ki, és ugyanez a mondanivalója a swastikának is. A kereszt két szárának érintkezési pontja a középpontot határozza meg, amely körül a világ táncol. Minden egyensúly, minden tánc, minden forgás, minden létezés nem más mint a középpont körüli tánc. A forgó kereszt egy kört ír le, ami így a Nap szimbóluma lesz. Spirituális szempontból a kereszt az ember szimbóluma, ami azt jelenti, hogy a nőies lélek és a férfias szellem a fizikai testben találkozik és életet hoz létre. A női és a férfi princípium találkozása nyomán új élet jön létre, ezért a kereszt az életnek is nagyon kifejező szimbóluma.

A keresztény világ keresztjének egyik szára hosszabb, mint a másik.
Ez pszichológiai szempontból semmi mást nem jelent, mint azt, hogy a kereszténység egy masculin vallás. A férfias-tüzes oldala fejlettebb mint a nőies oldala. Ha más keresztény ábrázolásokat is megvizsgálunk, akkor láthatjuk, hogy két vagy három vízszintes vonal is keresztezheti a függőlegest, azonban soha nem jelenik meg több függőleges vonal, csak egy. Ez azt jelenti, hogy Egy az Isten, a szellem, a masculin-teremtő spiritus csakis egy lehet, míg a feminin-materiális több szinten is megjelenhet.

A világegyetem neve is ugyanezt sugallja: UNI - EGY, Versum - Verzió, tehát az egynek és a verzióknak a keresztje, a találkozása szüli az életet.

A kereszt a teret is kifejezi, a középpont az ORIGO, ami szerint az ember ORIENT-álódik, vagyis kelet felé néz, oda ahonnan a fény jön, vagyis NAPKELET.

Az asztrológiában a négy lelkes állat szintén egy keresztet alkot, a bika-skorpió és oroszlán-vízöntő jegyekkel. Ez a kereszt a Bibliai bűnbeesés szimbóluma, az ember bukását jeleníti meg.

Vizsgáljuk meg, hogy miért is lett a kereszt a kereszténység szimbóluma és mit rejt ennek a szimbólumnak az okkult értelmezése.

A kereszt szimbólumát könnyen megfeleltethetjük a négyzetnek, és a négyes számnak. A négyzet egy zárt egység, magába zárja a teret. Ezért szimbóluma mindennek ami korlátoz bennünket. Ez lehet a fizikai test, körülményeink, külső vagy belső akadályaink, vagy bármi ami szabadság igényünknek határokat szab. Lelki szempontból a négyzet, a korlát, a börtön a szenvedéssel hozható összefüggésbe illetve a megtisztulással. Vagy ha vallásos szimbólumokkal szeretném ezt kifejezni, akkor azt mondanám, hogy Jézus a kereszthalállal a szenvedésén keresztül, vérével megtisztít, megvált bennünket.
Minden szenvedés megtisztít, nemessé tesz bennünket, a szenvedés a leggyorsabb ló, amelynek hátán a megvilágosodás felé eljuthatunk. A négyes szám ezért a korlátok, a behatárolás, a szenvedés és a megtisztulás száma.

A kereszt szimbóluma tehát:

FIZIKAI SZINT: KORLÁT, BÖRTÖN, KERESZTRE FESZÍTÉS

ASZTRÁLIS SZINT: SZENVEDÉS

MENTÁLIS SZINT: MEGTISZTULÁS, MEGVÁLTÁS

Az egész élet értelme be van zárva a kereszt szimbólumába, és a élet megoldása is benne van. Ha fizikai síkon éljük le életünket, akkor egész életünk a korlátokkal és akadályokkal való küzdelem lesz, túlélési illetve dzsungelharc, és semmi egyebet nem fogunk látni magunk körül, csak az érvényesülni akarás állandó harcát. Ha tekintetünket fentebb emeljük és lelki síkon kezdjük értelmezni életünket, akkor az asztrálvilág birodalmában az állandó szenvedést fogjuk észlelni, életünknek érzelmi töltete lesz, állandó sóvárgás az Élet Vize után, a lelki szomjúság, az Istenkeresés. A szenvedés értelme azonban egy síkkal fennebb található, a mentális síkon, ahol értelmet nyer a megszabadulás, a megváltás. Ez a megtisztulás világa, a megvilágosodásé. Ahogyan megtisztulunk, úgy leszünk egyre szabadabbá, míg a fizikai síkon megélt lét a szenvedélybetegségek és a legyilkolt állatok vérének börtönébe zárnak bennünket.

A négyzet háromdimenziós ábrázolása a kocka. Ez ugyanazt az ezoterikus vagy okkult szimbolikát fejezi ki mint a kereszt. A iszlám világ szent köve a Kába Mekkában. A Kába belsejében található a három oszlop, melyek közé tizenkét lámpa van felakasztva. A három szent oszlop a Szentháromságot fejezi ki, és a tizenkét szent lámpa a zodiákus csillagképeit. A Kába jelentése Isten Háza, ami nem jelent mást mint magát az embert. Nem azt mondja a Biblia, hogy a test a Lélek temploma? A Kábában található Jákob lajtorjájának 7 lépcsőfoka. A kocka, az anyag szimbóluma, melyben az isteni Önvaló lakozik. Ha kibontjuk a kockát a térbe, akkor egy keresztet kapunk. Miért is harcolnánk az iszlám ellen, amikor ugyanazt az Isten imádjuk, ugyanazokon a szimbólumokon keresztül?

A jövő és a múlt keresztje adja meg az örök jelent, ahol az igazi megváltás található, az örökkévalóság, ha ezt nem sikerül elérni, akkor a tér és az idő keresztjére vagyunk feszítve. Az okkult numerológia szerint a négyes szám magába rejti a tökéletesség lehetőségét 1 + 2 + 3 + 4 = 10. A tíz a tökéletesség száma, az 1 a férfias princípium, a 0 a nőies princípium, és a kettő együtt a tökéletes harmónia száma, a keresztben rejtett lehetőség.

Ha kockákból alkotjuk meg a keresztet, akkor öt kockából áll össze. Az alkimista pentagrammot sejthetjük mögötte azonnal. Ez a Kabbala keresztje. Ha ezt a testet kibontjuk, akkor egy olyan keresztet kapunk, amelynek egy függőleges szára van és három vízszintes. EZ AZ ÉLET FÁJA. A háromdimenziós kockakeresztnek 22 oldalfelszíne van, ami a 22 archetípusnak felel meg, illetve a TAROT 22 lapjának. A nyugati ezotéria legtökéletesebb világmodellje a Kabbala, az Élet Fája és a Tarot.

Az alkímiában a kereszt az olvasztótégelyt jelentette és ebből a szempontpól a tűznek a szimbóluma volt, amely a fémeket megolvasztotta. Mi más olvasztaná lelki világunkban jobban a fémeket, mint az isteni szeretet, a szernt tűz, amely a Napból sugárzik és átváltoztat bennünket? Ha az alkímiai kereszttel dolgozunk, a Bölcsek Kövén dolgozunk, a Szent Grál misztériumán...

Tudom, hogy a keresztény világ a keresztre-feszítés szimbólumában Krisztus szenvedését állítja előtérbe, azonban a szenvedés nem önmagára mutat, hanem van egy magasztos célja, a megváltás, a megszabadulás, az újjászületés, a halálból való visszatérés, az örök élet, a megvilágosodás, az anyagi szellemivé transzformálása.

forrás: https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/energia-aura-csakra-1/a-tz-elem---a-napTovábbiak
(4 fénykép)

kerszt.jpg horizont.jpg nap.jpg végtelen.jpg
 

Vaduzia

Állandó Tag
Állandó Tag
Titokzatos spirál a sivatagban

desert-breath-4.jpg

10 000 négyzetméteren gyönyörű és titokzatos jelenség uralja a sivatagi tájat.
A fenti űrfelvételeken fantasztikus az alakzat, közelről pedig a következő foton látszik.
post_167530_20140413233823.jpg

Mi lehet ez a titokzatos építmény a sivatag mélyén? Ufó-leszállóhely? Elveszett civilizáció emlékműve? Jelen civilizáció alkotása? Vagy valami természetfeletti?
Forrás: http://toochee.postr.hu/
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy igazán ijesztő eset
Az egyik különösen ijesztő eset 1978. október 3-án, este kilenc óra táján történt, amikor egy férfi, kétéves lánya társaságában egy hegyre autózott fel, Sayama City közelében. A férfi egy falatozó tulajdonosa, aki buzgó rádióamatőr is volt egyben. Azért utazott ezen a tájékon, hogy nem korlátozott rádióadást és –vételt tudjon létesíteni fivérével, aki tőle nagyon messze élt. Egyszer csak az autó utasterében hirtelen nagy világosság támadt. A fény érdekes módon azonban csak az utastérre korlátozódott, semmi sem szivárgott ki a kocsi ablakán. A következő pillanatban a férfi észrevette, hogy az idáig nyugodtan ült kislánya a hátsó ülésen fekszik, és erősen habzik a szája. Ugyanabban a pillanatban észrevett egy kör alakú, narancsszínű fényt, ami áthatolt a szélvédőn keresztül a hasához. Látta, hogy a fény az ég egy pontjából ered, és határozottan érezte, hogy valami fémes tárgy nyomódik a jobb halántékához.

A kocsi mellett egy földönkívüli, humanoid lényt vett észre, akinek a szájából egy csőszerű valami nyúlt ki, és ez volt az, ami a halántékához nyomódott. Vajon a lény így olvasott a férfi agyhullámaiban, vagy pedig valamiféle elektromos energiát szerzett ezáltal. A szemtanú elmondása szerint a humanoidnak kerek arca, két hegyes füle, két apró, mozdulatlan, kékesen ragyogó szeme volt, de nem volt nyaka, és egy háromszög alakú bemélyedés volt a homlokán. Szája a csövet tartotta, orrot nem lehetett látni. Amikor megpróbálta beindítani az autót, hogy azonnal elmeneküljön, a motor nem indult, és a lámpák sem működtek. Egyszer csak a lény elhomályosodott, majd eltűnt, és vele együtt a narancsszínű fény is. Az utastér világítása normális lett, a berendezések újra működni kezdtek, a motor azonnal beindult, a kislány pedig azonnal vizet kért az apjától.
 

Vaduzia

Állandó Tag
Állandó Tag
„Miért ítélhetne el hát bárki is bennünket, ha testünk lényegét feltárni és megérteni kívánjuk? Ezt egyáltalán nem borítja homály, hiszen maguknak a tagoknak feladataiból és az egyes testrészek szerepéből beláthatjuk, hogy mindegyiket a Gondviselés hatalmas ereje hozta létre…
…amiként szép és hasznos, hogy a kart attól a helytől, ahonnan kinőtt, mindenfelé lehet mozgatni, ha ugyanez történne a könyökkel, úgy bizony ez a mozgás fölösleges lenne és csúnya. Mert akkor a kar elveszítené jelenlegi méltóságát túlzott hajlékonysága következtében, hasonlónak tűnne az ormányhoz.
Így az embernek lenne egy kígyószerű végtagja, amit az Isten annak a roppant nagy állatnak [az elefántnak] az esetében csodálatos módon megalkotott.”
(L. Caecilius Firmianus Lactantius:
Isten műve.)

Milyen is egy földönkívüli?

A biológusok el szokták mondani, hogy milyen nagyszámú véletlen genetikai sodródásra volt ahhoz szükség, hogy éppen ilyenek legyünk, és ebből már sejthető, hogy egy földönkívüli testfelépítése tökéletesen különbözne tőlünk. Meg az is, hogy a néhány, biológiailag meghatározott alapvonástól eltekintve igencsak kevés közös elem volna a kultúráinkban. Ésszerűnek tűnik feltételeznünk, hogy vannak érzelmei, hiszen azok feltehetően nem csupán a Föld sajátos körülményei között biztosíthatnak evolúciós előnyt; hogy kialakultak kisebb-nagyobb, összetartó közösségek, mivel ez evolúciós előnyt jelent a számukra; sőt azt is feltételezhetjük, hogy a félelem, a szeretet stb. is megtalálható érzelmeik repertoárjában.

Azt azonban már lehetetlen volna megmondani, hogy számukra pontosan mit is jelentenek ezek az érzelmek, és bár akár azt is kijelenthetjük, hogy biztosan ismerik a halál fogalmát,még ebből sem következik semmi. Ahogy az érzelmek megléte nem jelenti azt, hogy az idegenek képesek lesznek földi értelemben mosolyogni (noha biztosan kifejlesztenek valamilyen jelzést az öröm kifejezésére), ugyanígy a biológiai szükségszerűségnek tekinthető halálból sem következik a temetési ceremónia megléte. Az evolúcióbiológia csak kereteket jelent: egy olyan civilizáció például, amelynek minden tagja a cölibátust választaná, nem lenne hosszú életű, ám arról, hogy az utódgondozás milyen formában történik, már nem mondhatunk semmi biztosat. Még abban sem lehetünk biztosak, hogy létezik az általunk használt értelemben az oktatás, pedig első hallásra ésszerűnek tűnne a feltételezés, hogy a tanulás útján szerzett tudás átadására ez az egyetlen út. Akadnak azonban, akik legalább félig komolyan eljátszanak azzal a meglehetősen eretnek gondolattal, hogy mi lenne, ha valahol nem a darwini, hanem a szerzett tulajdonságok öröklésén alapuló lamarcki evolúció működne.

De ez még mindig csak a biológia. Ekkor még mindig nem beszéltünk arról, hogy hányféle „kulturális megoldás” alakulhat ki egy-egy a biológiából következő szükségszerűséggel kapcsolatban. Hogy a fentebbi példánál maradjunk: a történelem során számtalan temetési rítus és számtalan, a halál utáni léttel kapcsolatos elképzelés alakult ki.

Lehetséges tehát, hogy a Föld, miként az asztronómusok állítják, átlagbolygó egy átlagcsillag körül, és elvileg még az is elképzelhető, hogy a rajta kialakult élet is átlagos, azt azonban egészen biztosra vehetjük, hogy az emberi kultúra egyáltalán nem az.
Teljes cikk olvasható: http://beszelo.c3.hu/cikkek/egy-foldonkivuli-hiteles-portreja

Amerikai tudósok szerint legalább 500 millió bolygó lakható a galaxisunkban. Az 500 millió lakható bolygó azt jelenti, hogy ezeken az égitesteken nincs sem túl magas, sem pedig túl alacsony hőmérséklet.Az 500 millió lakható bolygó azt jelenti, hogy ezeken az égitesteken nincs sem túl magas, sem pedig túl alacsony hőmérséklet. A csillagászok eddig sem kételkedtek abban, hogy léteznek lakható bolygók, de a Keplernek köszönhetően a sejtések helyét a méréseken alapuló bizonyosság vette át. http://vilagtudomany.hu/index.php?data[mid]=7&data[id]=943&otszaz-milli-bolygn-lehet-elet
Megjegyzem, csak a hőmérséklet mérése, még csak a sejtés szintjén van, mert az élethez még igen sok tényező kell.

Cimlapon van: Föld méretű bolygót találtak egy csillag lakhatósági zónájában (http://www.hirado.hu/2014/04/18/fold-meretu-bolygot-talaltak-egy-csillag-lakhatosagi-zonajaban/), vajon itt mi az esélye az élet jelenlétének? Értelmes lényeknek?

kepler186f_artistconcept_0-1024x575.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szellemautóval ütközött egy kocsi? – videó
Egy fura balesetről szóló videó terjed az interneten, amelyet már több mint 2 millióan néztek meg.
A videón látottak alapján először egy szokványos karambolnak tűnik.
154156_1_mashina_prizrak-a_ghost_car002-edit_big.jpg

Zöldre vált a lámpa, indul a kocsisor kanyarodni. Aztán a semmiből megjelenik egy fekete autó és bevág egy másik elé. A két kocsi összeért és még szikrázott is. De az egész videó rejtélye, hogy hogyan került oda az a kocsi. Lassításban megnézve is olyan, mintha az a bizonyos autó semmiből bukkant volna fel. Kockánként lejátszva sem világos, hogy igazából mi történt.
ghost-car-e1397834944272.jpg

A fekete autó ugyanis egyáltalán nem látható az ütközés előtti pillanatokban. Lehet, hogy a villamos takarta el, de akkor is meg kellett volna jelennie a kép jobb oldalán. Ha ez az egész trükk felvétel, akkor tökéletesen létrehozott. Ha viszont igazi, akkor meg vajon mi történt a moszkvai kereszteződésben?

Forrás: YouTube
 

Vaduzia

Állandó Tag
Állandó Tag
Kell újabb nap, újabb fantasztikus felvétel nem az amerikai, most az orosz utakról. Eddig ilyen még nem volt: szellem autó, ami nincs ott, és mégis ott van.


Egy moszkvai autós különlegessel ajándékozta meg a világ videomegosztóin lógó közönséget. Szellemautó feltűnése adja az alapot arra, hogy biztassunk mindenkit, nézze meg a videót, gondolkozzon, hiszen majdnem mindenki autós. Hogyan fordulhat elő ilyen eset? Azt hiszem a feltöltő (k) elérte a célt, több millió lett a nézettsége.

Többszörös lassításban sem derül ki, hogy pontosan honnan – de tényleg olyan, mintha a galaxisok közötti féreglyukon – került volna a kereszteződés közepére egy autó.

Lehet találgatni, de lehet hogy csak egyszerű biztosítós csalásról van szó és kellett egy autót produkálni a felvételen valahogy, akkor viszont a tökéletes filmes trükk az elismerésre méltó.
A felvétel nem készülhetett máshonnan mint a szellemautóval ütköző autót követő gépjárműből. Külön érdekesek a kamera beállítások. Például az ütközés pillanata, mintha a a felvételt készítő már előre tudta volna, hiszen szépen lassan vezette rá a kamerát.
Nem hiszem, hogy messzemenő következtetéseket kellene produkálni, de szerintem mindenki a saját gondolat világa szerint találgathat a szellemautó vonatkozásában, én megmaradok megrendezett trükk felvétel verziónál.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem már maga a felvétel is gyanús.Honnan tudta az autót követő jármű,hogy ott mi fog bekövetkezni?ha nem előre megrendezett dologról van szó.
 

Vaduzia

Állandó Tag
Állandó Tag
"Sajátos módon csak a múlt század hatvanas éveitől kezdve, Stonehenge behatóbb vizsgálata kapcsán döbbentek rá a tudósok arra, hogy már évezredek óta olyan fejlett aggyal rendelkező emberek laknak a Földön, akik képesek pontos csillagászati megfigyelésekre" - mondja Barlai Katalin a Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézet nyugalmazott főmunkatársa, aki archeoasztronómiával (csillagászati régészettel) is foglalkozik.
A csillagász nem tartja valószínűnek, hogy idegen civilizációk jutottak el a Földre. Nincs régészeti nyoma az idegen civilizációknak a Földön. Szerinte a világűrből legfeljebb egyes molekulák érkezhettek.

A dél-franciaországi Lascaux-barlang híressé vált színes rajzairól azért érdemes beszélni, mert az idézetben leírtakat alátámasztja. Ugyanis barlangban, a Bikák termében déli falon három bölény vagy bika alakja látható. Az egyikük fején belül elszórt kis foltok, pöttyök vannak a szem körül. Nyaka fölött pedig jobbra egy hat pontból álló kis ábra, amelyet a Fiastyúk (Pleiadok) csillaghalmaznak felel meg.

20120710-lascauxi-barlangrajzok-a-nagyszarvu-bika.jpg

Érdekes, hogy ezen pontegyüttes illetve csillagkép megjelenik különböző kultúrákban: csak néhányat
- a navajo indiánok ábrázolásai között (1983-ból származó adatok szerint)
- a Bibliában is található utalás rá,
- Japánban is rendkívül népszerű: például a Subaru autógyár emblémája is e csillagokat idézi.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
"Sajátos módon csak a múlt század hatvanas éveitől kezdve, Stonehenge behatóbb vizsgálata kapcsán döbbentek rá a tudósok arra, hogy már évezredek óta olyan fejlett aggyal rendelkező emberek laknak a Földön, akik képesek pontos csillagászati megfigyelésekre" - mondja Barlai Katalin a Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézet nyugalmazott főmunkatársa, aki archeoasztronómiával (csillagászati régészettel) is foglalkozik.
A csillagász nem tartja valószínűnek, hogy idegen civilizációk jutottak el a Földre. Nincs régészeti nyoma az idegen civilizációknak a Földön. Szerinte a világűrből legfeljebb egyes molekulák érkezhettek.

A dél-franciaországi Lascaux-barlang híressé vált színes rajzairól azért érdemes beszélni, mert az idézetben leírtakat alátámasztja. Ugyanis barlangban, a Bikák termében déli falon három bölény vagy bika alakja látható. Az egyikük fején belül elszórt kis foltok, pöttyök vannak a szem körül. Nyaka fölött pedig jobbra egy hat pontból álló kis ábra, amelyet a Fiastyúk (Pleiadok) csillaghalmaznak felel meg.

20120710-lascauxi-barlangrajzok-a-nagyszarvu-bika.jpg

Érdekes, hogy ezen pontegyüttes illetve csillagkép megjelenik különböző kultúrákban: csak néhányat
- a navajo indiánok ábrázolásai között (1983-ból származó adatok szerint)
- a Bibliában is található utalás rá,
- Japánban is rendkívül népszerű: például a Subaru autógyár emblémája is e csillagokat idézi.

Annyira élethű ez a bika ,mintha most rajzolták volna le és az az x olyan mint egy kromoszóma,nem?
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
A nagy globális felmelegedés svindli

Itt van a globális lehűlés! - A sarkvidéki jégtakaró rekord gyorsasággal, egy év alatt 60%-al nőtt

9/09/2013 globális felmelegedés, globális lehűlés, hírek, éghajlat 4 hozzászólás


upload_2014-4-19_19-1-37.png

  • Majdnem 2,4 millió négyzetkilométerrel több óceánt borít jég, mint 2012-ben
  • A BBC 2007-ben arról számolt be, hogy a globális felmelegedés miatt 2013 nyarára jégmentes lesz az Északi-sarkvidék
  • Az ENSZ éghajlatváltozási jelentése, mely arra utal, hogy a globális felmelegedést az ember okozza, ebben a hónapban megdől

A fagyos sarkvidéki nyár közel 2,4 millió négyzetkilométer jéggel borított óceánt hagyott maga után, ami az előző év azonos időszakához képest 60 százalékos növekedés.

A 2012-es rekord alacsony jégtakaró növekedése hat évvel azután kezdődött, amikor a BBC arról számolt be, hogy az Északi-sarkvidék 2013 nyarára teljesen jégmentes lesz.

Ehelyett napokkal azelőtt, mikor az éves őszi visszafagyás megkezdődne, egy töretlen jégtakaró, mely több mint feleakkora, mint Európa, már húzódik vissza a kanadai szigetektől Oroszország északi partjai felé.

Az Északnyugati-átjárót az Atlanti-óceántól a Csendes-óceán felé jégtáblák blokkolták egész évben. Több mint 20 jacht, mely úgy tervezte, hogy átvitorlázik, a jéggel borított területen ragadt, és egy tengerjáró hajó próbált utat vágni, hogy visszafordulhassanak.

Néhány jeles tudós jelenleg úgy gondolja, hogy a világ egy lehűlési periódus felé tart, mely nem ér véget egészen a század közepéig - egy folyamat, mely leleplezné a számítógépes előrejelzéseket a katasztrofális felmelegedésről, melyek veszélyesen félrevezetőek.

A nyilvánosságra hozatal 11 hónappal azután következik be, hogy a The Mail on Sunday heves politikai és tudományos vitát váltott ki felfedve, hogy a globális felmelegedés "megállt" 1997 eleje óta - egy olyan esemény, melyet a számítógépes modelleket használó klímaszakértők nem tudtak megjósolni.

Márciusban a Mail Online továbbá azt is feltárta, hogy a hőmérséklet az alá a szint alá csökkent, melyet a modellek előrejelzése "90 százalékos bizonyossággal" állított.

A megállás, melyet a főbb éghajlati kutatóközpontok mostanra elfogadtak azért fontos, mert a modellek előrejelzései az egyre növekvő hőmérsékletről a világ gazdaságaiban sok milliárd dollár átirányítását eredményzték a klímaváltozás elleni "zöld" intézkedésekhez.

Azok a jóslatok most úgy tűnnek, hogy komolyan hibásak.

Nem lesz jég ott egyáltalán! Hogyan jósolt a BBC káoszt 2007-ben?

Csupán hat évvel ezelőtt a BBC arról számolt be, hogy az Északi-sarkvidék 2013 nyarára teljesen jégmentes lesz, hivatkozva egy tudósra az Egyesült Államokban, aki azt állította, hogy ez egy "konzervatív" előrejelzés. Talán az ebben való bizalom vezetett 20 jachtot, hogy mepróbáljon átvitorlázni az Északnyugati-átjárón az Atlanti-óceánról a Csendes-óceánra ezen a nyáron. Ahogy a múlt héten, ezek a hajók is a jég fogságába kerültek, néhányan a keleti végén a Prince Regent Inletnél való áthaladáskor, mások a nyugati felén Cape Bathurstnél.

Hajózási szakértők szerint az egyetlen lehetősége ezeknek a hajóknak valószínűleg az, hogy a kanadai parti őrség jégtörőinek kell kiszabadítani őket. A kanadai kormány hivatalos honlapján az Északnyugati-átjáró jéggel borított maradt, és egész nyáron járhatatlan.

A BBC 2007-es jelentése Wieslaw Maslowski tudós professzort idézte, aki véleményét szuperszámítógépes modellekre és arra a tényre alapozta, hogy "egy nagy felbontású regionális modellt használunk a Jeges-tengerre és a tengeri jégre."

Magabiztos volt az eredményeiben, mely "sokkal reálisabb", mint más előrejelzések, melyek "alábecsülik a tengeri jég által szállított hőmennyiséget". A Cambridgei Egyetem professzorát, Peter Wadhamst is idézte. Ő támogatta Maslowski professzort mondván, az ő modellje "hatékonyabb", mint másoké, mert az figyelembe veszi a jégen belül történő folyamatokat."

Hozzátette: "Ez nem egy ciklus, nem csak egy ingadozás. A végén váratlanul az összes jég elolvad."

A folyamatos izgalmat a Mail on Sunday kinyilatkoztatásai okozták, melyet most tovább fokoztak a sarki jégtakaró visszatérésével, és ez arra kényszerítette az ENSZ éghajlatváltozási testületét, hogy válság találkozót tartson.

Az ENSZ Kormányközi Éghajlatváltozási Bizottságának (IPCC) köszönhető, hogy októberben kezdődik az Ötödik Értékelő Jelentés közzététele, egy hatalmas háromkötetes tanulmány, melyet minden hatodik vagy hetedik évben adnak ki. Ezért egy előzetes csúcstalálkozót tartanak Stockholmban még ebben a hónapban.

A kiszivárgott dokumentumok bizonyítják, hogy a kormányok, melyek támogatják és finanszírozzák az IPCC-t, 1500 változtatást követelnek a "döntéshozók számára" készülő jelentésben. Azt mondják, hogy a jelenlegi tervezet nem megfelelően magyarázza a "megállást".

A sok hazugság középpontjában két kérdés áll: milyen mértékben emelkedik a hőmérséklet a szén-dioxid szinttel, valamint mennyi volt a felmelegedés az elmúlt 150 évben - eddig csak 0,8°C - az emberi üvegházhatást okozó gázok kibocsátása miatt, és mennyi köszönhető a természetes változékonyságnak?

A tárgyalt jelentésében az IPCC azt mondja, hogy "95 százalékban biztos abban", hogy a globális felmelegedést az emberek okozták, a 2007-es 90 százalék helyett.

Ez az állítás hevesen vitatott. Az amerikai klíma professzor Judith Curry a napokban mondta: "Tény, hogy a bizonytalanság egyre nagyobb. Most már világos, hogy a modellek túl érzékenyek a szén-dioxidra. Nem látom semmi alapját az IPCC megbízhatósági szint növekedésének."

Rámutatott az óceán hőmérsékletének hosszútávú ciklusaira, amelyek nagy hatással vannak az éghajlatra, és arra utal, hogy a világ az 1965-1975-öshöz hasonló ciklushoz közeledik, amikor egyértelmű volt a lehűlési tendencia. Ez ahhoz vezetett, hogy egyes tudósok abban az időben egy közelgő jégkorszakot jeleztek előre.

Anastasios Tsonis professzor a Wisconsini Egyetemről egyike volt az elsőknek, akik vizsgálták az óceán ciklusait. Azt mondta: "Mi már a lehűlési tendenciában vagyunk, amely tovább fog folytatódni legalább a következő 15 évben. Nem kétséges, hogy az 1980-as és 1990-es évek felmelegedése megállt."

"Az IPCC azt állítja, hogy ezek a modellek egy 15 éves megállást mutatnak, mely várható. De ez azt jelenti, hogy csak néhány év múlva kellene elismerniük, hogy tévednek."

Mások sokkal óvatosabbak. Dr Ed Hawkins a Reading Egyetemről a The Mail on Sundayben megjelent grafikonra hívta fel a figyelmet márciusban, mely azt mutatja, hogy a világ hőmérséklete távolodik a számítógépes előrejelzésektől. Azt elismerte, hogy a ciklusok okozhatták a néhány rögzített felmelegedést, de ragaszkodott ahhoz, hogy a természetes változékonyság önmagában nem magyarázza meg az összes hőmérséklet emelkedést az elmúlt 150 évben.

Ennek ellenére az a meggyőződés, hogy a nyári sarki jég hamarosan eltűnik az IPCC dogmája marad, gyakran arcon csapva a kritikusait, akik rámutatnak a "megállásra".

Mégis egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a sarki jég szintje ciklikus. Adatokat tártak fel klíma történészek, melyek azt mutatják, hogy volt egy hatalmas olvadás az 1920-as és 1930-as években, majd egy intenzív újrafagyás, mely csak 1979-ben ért véget - abban az évben, melyről az IPCC azt mondja, hogy a jég zsugorodása elkezdődött.

Curry professzor szerint a jég viselkedése az elkövetkező öt évben döntő fontosságú lesz, mind az éghajlat megértése, mint a jövőbeli politika szempontjából. "A Jeges-tenger jege a mutató, melyet nézni kell," - mondta.


dailymail
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Csillagözön,nagyjából lefordítanád mégis miről van szó?
Bocs,de még nem tanultam meg angolul.
Szellemekről, időutazókról van szó?
Köszi előre is a választ.
Röviden olyan jeleneteket mutat, melyeknek nem lehetne megtörténni... pl a hatalmas vízi állat, szellemek, olyan személyek, akik nem illenek az adott korba - a személy a harckocsi előtt, vagy a Chaplin filmben a mobiltelefonáló személy, de talán a legérdekesebb, legalább is számomra a "Fekete Lovag" elnevezésű műhold, melynek az az érdekessége, hogy nem a Földről lett fellőve. Nekem is csak azért érthetőbbek, mert már majd mindegyikről olvastam hamarabb.....

Egy rövid cikk róla: http://www.bestofcafe.hu/fekete_lovag_a_13000_eves_idegen_muhold.html
 

Vaduzia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nem rejtély, de furcsaság, egy igaz megtörtént esemény!

……rutinszerű hírfelolvasásnak tűnt. Időjárás jelentéssel kezdődött, ám a szövegbe beleszőtték a következő mondatot: „New-Scotland fölött meghatározatlan eredetű légköri zavarok alacsony légnyomású légtömegek áramlanak az északkelti államok felé.” Ezután újra a bemondó hangja következett, aki elmondta, hogy a Hadügyminisztérium információ szerint a különös felhők közül ismeretlen eredetű járművek szálltak a földre. Eddig tehát még nem hangzott el semmi rendkívüli, de az alaphangulatot már sikerült megteremteni. Eközben a rivális csatornán futó Charlie McCarthy Showról – mivel a fellépő énekesek előadása nem igazán nyerte el a hallgatók tetszését – egyre többen kapcsoltak el, hátha valahol érdekesebb műsorral találkoznak a többi csatornán. Ők a Mercury Színház bevezetőjéről lemaradtak, így a továbbiakban elhangzó műsorrészleteket már kész tényként fogadták el. Csak annyit tudtak, hogy a Keleti parton rendkívüli események zajlanak. Újra a bemondó szólt a mikrofonba: „Hölgyeim és Uraim, fontos bejelentés következik. Az este folyamán New Jersey közelében lezuhant különös tárgy nem meteorit volt. Hihetetlennek tűnik, de a repülő eszköz fedélzetén különös lények jöttek el hozzánk, akik valószínűleg idegen bolygóról érkező hadsereg előőrsét képezik. Újabb, andalító zenével kitöltött szünet következett, majd a bemondó ismételten bejelentkezett, a hangjában már idegesség és pánik érződött. Elmondta, hogy már riasztották New Jersey rendőrségét, és hogy a marslakók egyre nagyobb területeket foglalnak el, a helyszínre érkező hadsereg első egységeit pedig kíméletlenül lemészárolták. Ezután kapcsolták a Belügyminisztériumot. Az elnök ünnepélyes hangon nyugtatta az embereket, hogy ne essenek pánikba. Ugyanakkor elmondta, hogy már több katonai alakulat, és civilek százai is áldozatul estek az idegenek kézifegyvereiből származó halálsugaraknak, valamint az óriási, háromlábú lépegető gépeknek. Több betelefonáló hallgató (ezek nagy részét szintén Cotten játszotta) csak megerősítette az elmondottakat. Elmondták, hogy az idegenek – gusztustalan, zöld bőrű teremtmények – sorra semmisítik meg a katonai egységeket, és láthatóan nem lehet őket megállítani semmivel. Ezt a követően a Columbia Rádió egyik népszerű tudósítója, azt kiabálta a mikrofonba: „Már Manhattant is elérték!” Rövid időre rohanó léptek zaja hallatszott, mintha menekülne, majd a közvetítés vége szörnyű halálsikolyba fulladva megszakadt. A hallgatók kezdtek pánikba esni. Sokan áthívták a szomszédjaikat, és együtt hallgatták a közvetítést. Mások telefonáltak a vidéken élő rokonaiknak, és figyelmeztették őket a veszélyre. New Jersey körzetében – ahol az idegenek állítólag földet értek – sokan az autóikba pakolták az értékeiket, és igyekeztek elmenekülni a lakásukból. Mások vizes törülközőket csavartak a fejük köré, hogy így védekezzenek az állítólagos mérges gázok ellen. Mielőtt mindenkit bolondnak néznénk, aki megrémült, hagy szúrjak közbe egy megjegyzést.

A pánik tehát eluralkodott. Akik a rádiókészüléket elhagyták menekülőre fogták a dolgot. Az éttermek és a bárok kiürültek, az emberek fejvesztve rohantak haza a családjukhoz, sokan a saját autóikon, mások taxival, így jelentős forgalmi dugó kerekedett. A Haditengerészet és a légierő katonáit visszarendelték a bázisokra; az utak megteltek a városokból menekülő emberek autóival; sok helyen rögtönzött Istentiszteltre gyűltek a hívek; többen öngyilkosságot kíséreltek meg. A telefonvonalak izzottak, a rendőrséget és a mentőket hívták szünet nélkül…….

Ilyen egyszerű a tömegmanipuláció.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi Vaduzia,de BULLSTAR meséje jutott eszembe erről a hírről.Egyébként honnan vannak ezek az infók?

Az amerikai Krysbeterna lakói 1954-ben rémülten vették észre, hogy az
éjszaka folyamán a település határában furcsa tornyok emelkedtek kia földből. A rémült falusiak közt elterjedt a hír,hogy háború lesz és
a helyi boltokat megrohamozva fel készültek a totális űr támadásra.
Alex Humbug polgármester megnyugtatta a helyieket, hogy csak a hadsereg kísérletezik valami új féle fegyverrel . A helybéliek ezek után
ügyet sem vetettek a főtér közepén őgyelgő tizennyolc lábú és hétfejű
látogatóra, aki angolul és spanyolul sem tudván, a galaktikában is ismert
és elfogadott űragyar nyelven igyekezett kétségbe esetten kommunikálni.
Látva, hogy nincs eredmény az angolszászoknál, kétségbe esett akcióba
kezdett. Több helybéli szemtanú valamennyi szeme láttára és füle
hallatára, gurgulázó hangon elénekelte a „ bolygó - bolygó tarka, se füle
se farka „ című galaktikus slágert, majd , a Kodály módszer segítségével hevesen kalimpálva igyekezett felhívni magára a figyelmet.
Végül egy hatalmas palatáblára óriási galaktikus jelekkel felfirkált egy
hieroglifát, ami ilyesféleképp nézett ki a fényképek tanulsága szerint.
„HONAN MEGY VONAT PÜSPÜKLADÁNYBA? „


Másnap a helyi sajtóban megjelent a következő közlemény. Nincs szó
marslakókról,mivel egy vérbeli marslakó tud angolul, és menten
támadásba lendülve lemészárolja a fél falut. Másrészt a magyarok
köztudottan a holdon laknak és csak két fejük van,ami ahhoz kell, hogy
mindig legyen kivel vitatkozniuk, akár a Marson is .

M. Laurens
alias
BULLSTAR
 
Oldal tetejére