Kreativ ötletek 2014

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
upload_2015-1-19_8-30-8.jpeg
Minden ami farsang!

Kérlek gyüjtsük össze itt, minden, farsangi kreatív dolgot! Maszk, jelmez,dekoráció, recept, társas, bármi jöhet, hátha tudunk segíteni vele egy-két anyukának, pedagógusnak.....
 

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
07-130-6.jpg
 

farkinc

Állandó Tag
Állandó Tag
Farsangra készültök már? Én most valami egyszerű girlandokat szeretnék készíteni! Lenne ehhez ötletetek, képpel , leírással együtt? :?-)
Ilyenek találtam girland témában. Üdv. farkinc
 

Csatolások

  • girland legyező.jpg
    girland legyező.jpg
    160.7 KB · Olvasás: 672
  • legyezőgirland.jpg
    legyezőgirland.jpg
    42.3 KB · Olvasás: 673
  • szív girland.jpg
    szív girland.jpg
    120.8 KB · Olvasás: 644
  • szíves girland.jpg
    szíves girland.jpg
    396.4 KB · Olvasás: 667
  • szsalag girland.jpg
    szsalag girland.jpg
    42.5 KB · Olvasás: 668
  • színes legyezők.jpg
    színes legyezők.jpg
    31.3 KB · Olvasás: 677
  • tortapapír girland.jpg
    tortapapír girland.jpg
    21 KB · Olvasás: 616

Kilap

Állandó Tag
Állandó Tag
ABC-t szeretnék készíteni. Egyszer találkoztam egy kiadvánnyal, amiben bohócos ABC volt. Sajnos nem találom. Nincs meg valakinek véletlenül? Vagy valami hasonló?
 

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagybetű 3D-ben

A következő dolog már nagyon, nagyon, nagyon régóta motoszkál bennem, majdnem azóta, hogy rájöttem, hogy a betűk különösen sokat jelentenek nekem.... de már tényleg jó ideje lelkesen nézegetem a különféle lakberboltok kínálatában felbukkanó betűábrázolásokat - és ezeken belül is a szép, nagy - nagyon nagy - méretű díszbetűket. No nem mintha ilyeneket sok helyen lehetne látni, igazából az általam elképzelt, kb. A/4-es méretű betű dísztárgyat még soha, sehol sem láttam. Láttam kisebbet és még kisebbet, de mindet egyaránt brutál drágán - szóval egy ideje már gondolkozom azon, hogyan lehetne ezt saját gyártásban elkészíteni. Mindezidáig viszont sajnos még egyetlen ötletem sem felelt meg a saját elvárásaimnak - legyen nagy, ugyanakkor kellően vastag, tehát látványosan térbeli is, legyen stramm, ami megáll a saját lábán, ne kelljen a falnak támasztani, ezenkívül ne legyen sokezer forint - és ha mindez még nem lenne elég, fontos, hogy ne legyen újszerű, sima, steril, hanem olyan szerethetően rusztikus, plusz a formája is szép legyen, ne olyan hideg, modern fajta, hanem olyan, amin valami ív is akad.
Szóval ez egy eléggé reménytelen vállalkozásnak látszott, de már annyira foglalkoztatott a dolog, hogy arra gondoltam, belevágok, aztán lesz, ami lesz, legfeljebb tovább kutatok a boltokban...
Így aztán végül nekikezdtem, és túl a teljes folyamaton, a következő következtetéseket tudom levonni:
1. Díszbetűt készíteni házilag hosszú, macerás és sok lépésből áll.
2. Nem is gondolom, hogy a legegyszerűbb úton mentem végig a betűkészítést illetően - közel sem... igaz, ami nem tör meg, az megacéloz. :)
3. Biztos, hogy ennél sokkal szebb nagy díszbetűket is lehet készíteni házilag.
DE - és ez a lényeg - imádom az én díszbetűmet, mert pontosan olyan lett, amilyet mindig is akartam venni, azzal a kis különbséggel, hogy ez nem fából van. De tetszik, nagyon tetszik, és ezért muszáj is nektek megmutatnom a teljes canossát :)


Elsőként persze kerestem egy kellően csinos fontot a Word betűkészletében, és kinyomtattam (majdnem) A/4-es méretben, sima fénymásolópapírra. Persze az A betűt választottam díszbetűként, hiszen ez az abc első betűje, az egyik legfontosabb betű a magyarban, valamint a Nagyobbik nevének kezdőbetűje, és majdnem a Kisebbiké is. :)






Kivágtam a betűt:



Egy vastag kartonra helyeztem a papírbetűt, majd körberajzoltam.







Még egy példányban átrajzoltam a kartonra, majd mindkét betűt kivágtam, a lehető legpontosabban.






Sokat töprengtem azon, hogy a betű kellő mélységét hogyan alakítsam ki - végül elővettem egy kupac régi, korábban barkácsoláshoz már felhasznált gyufásdobozt. Bekentem az egyik betű felszínét vastagon papírragasztó stifttel, és ráhelyezgettem a gyufásdobozokat. Persze közel sem töltötték ki a betűt, de nem is ez volt a cél, csak hogy meglegyen a töltelék, ami a betű két felét egyenlő távolságra tartja majd egymástól.




Bekentem a ragasztóval a másik betű hátsó oldalát, majd óvatosan a gyufásdobozokra helyeztem úgy, hogy a felső betű lehetőleg pontosan az alsó fölött legyen.



Pár órára egy kellően dundi könyvet helyeztem a betű tetejére, hogy a ragasztó szorosan megköthessen. Ezután fogtam egy celluxot, számtalan csíkot vágtam belőle, és szorosan betekertem velük az egész betűt. Ezt tényleg alaposan kellett csinálni, több rétegben, hogy kialakuljon a betű oldalfala mindenhol.



Ezután következhetett a durva, rusztikus felület kialakítása: egy fehér szalvétát rétegeire bontottam, kis darabokra téptem, majd egy ecset és dekupázsragasztó segítségével felvittem a celluxborításra - több rétegben, és sok helyen összegyűrve a szalvétát, hogy csinosan ráncos és egyenetlen felszínű legyen.



Teljes száradás után az egészet lefestettem világosbarna akrilfestékkel.




Ezt is hagytam megszáradni, majd végre következhetett a legutolsó lényegi lépés: átfestettem az egészet fehérrel, de szándékosan foltosan, itt-ott hagyva a barna felszínt áttűnni - és még száradás előtt áttöröltem egy darab szalvétával az egészet, hogy a fehér festék nagyját le is húzzam.
Ezzel ki is alakult az a felület, amit el szerettem volna érni (és amilyet mindig is venni akartam):

És ezzel el is készültem. Picit még persze dekoráltam a betűt, ragasztottam rá egy szürke kockás szalagból kötött masnit, arra egy zsinegből kötött másikat, végül pedig egy fagombot - és végre ott állt előttem az én évek óta megálmodott nagybetűm.
És ez nagyon, nagyon, nagyon jó érzés volt :)































forrás:http://kiflieslevendula.blogspot.hu/
 

Kilap

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nagyon tetszik:) De mire az egész ABC-t megcsinálnám... De a gyermekemnek tuti tetszenem úgyhogy inkább nem mutatom meg neki. Viszont ez bennem is motoszkált, hogyha nem találok jó sablont, akkor a nyomtatóhoz fordulok.
 

Tulipán84

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Jövő héten Medve projekt lesz az óvodában. Segítséget szeretnék kérni , minden ami medvével kapcsolatos jöhet!Köszönöm szépen!.
 
Oldal tetejére