Csak akkor lehetne olyan olcsón kihozni a magyar olimpiát........

Csak akkor lehetne olyan olcsón kihozni a magyar olimpiát, ahogy a kormány mondja, ha egyáltalán nem lenne korrupció.

A Bloomberg arról ír, hosszú cikkben elemezte Magyarország esélyei a 2024-es olimpia elnyerésére. Arra jutnak, hogy hiába igérnek olcsó olimpiát a kormányzati politikusok, a korrupciós kockázat úgyis felhajtaná a költségeket.

A lap emlékezet, hogy Orbán Viktor úgy akar 2,8 millliárd dollárt elköltenia budapestiolimpiára, hogy az országnak nyolc évvel ezelőtt még mentőcsomagot kellett adni, hogy elkerülje a csődöt. A magyar miniszterelnök azt ígéri, hogy miközben olcsón meg tudjuk úszni az építési beruházásokat, mellette több százezer turista fog a fővárosba érkezni, akik rengeteg pénzt hagynak majd itt. Az olimpiai játékok turizmusra gyakorolt felhajtó hatása aztán még évekig kitart majd.


A lap megjegyzi, hogy az olimpiai játékok általában még a legnagyobb világvárosoknak és országoknak is komoly kihívásokat szoktak okozni. A lapnak nyilatkozó közgazdászok szerint a londoni olimpiai példája alapján végül a budapesti olimpia költségeit is a magyar adófizetőknek kellene megfizetniük.

Andrew Zimbalist, a Smith College professzora szerint azok az előnyök, amikről a rendezéssel kapcsolatban beszélni szoktak, nagyrészt csak illúziók. A professzor, aki korábban már könyvet is írt az olimpiák gazdasági hatásairól, úgy látja, hogy a beruházások miatt keletkezett hiányt a turizmus fellendülése vagy a külföldi beruházások megugrása, hosszú távon sem tudják fedezni.

A lap emlékeztetett, hogy ennek ellenére Orbán Viktor tagadta azt a felvetést, hogy a játékok veszteségesek lennének. Idézték Schmitt Pál egyik korábbi nyilatkozatát is, aki annyi érvet tudott felhozni a magyarországi olimpia mellett, hogy ezzel végre Közép-Európába is eljutnának a játékok.

Ki lehetne hozni olcsón is, ha nem lopnák szét
Megszólalt Oszkó Péter volt pénzügyminiszter is, aki szerint elméletileg ki lehetne hozni másoknál olcsóbban az olimpiát, de ahhoz az egész lebonyolításnak korrupciómentesnek kellene maradnia. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy

a jelenlegi magyar politikai és gazdasági helyzet mellett egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni a masszív korrupciós kockázatot sem. A lap megjegyezte, hogy az Orbán-kormány előszeretettel költ sportberuházásokra amúgy is, az elmúlt öt évben 586 ilyen létesítményt húztak fel.

Az elszálló költségeket pedig azzal szemléltették, hogy 2017-es budapesti vizes-vb költségei most 280 millió dollár körül állnak, ami már most is az eredetileg becsült költségek triplája.

Az Átlátszó adataira hivatkozva arra is emlékeztettek, hogy az olimpiától függetlenül 2020-ig 215 milliárd forintot szán a kormány stadionok építésére. Ebből összesen 32-t lehet felhúzni. A Bloomberg a Nemzetgazdasági Minisztériumnál is rá akart kérdezni, hogy stimmelnek-e ezek az elképesztő számok, de nem kaptak választ.

A PWC megvalósíthatósági tanulmányában szereplő adatok szerint a magyar kormány 774 milliárd forintból hozná ki a 2024-es olimpiát, ami fele annyi, mint amivel a szintén pályázó franciák számolnak, vagy amennyiből a görögök kihozták a 2004-es játékokat.

Tóth János, Korrupciókutató Központ Budapest (CRCB) igazgatója szerint ezek a becslések nem reálisak, mert a költségeknek akkor valahol 10-30 milliárd dollár között kellene állniuk. Ugyanakkor ő is úgy látja, hogy félő, a korrupció és a pazarlás komolyan áthatnák az olimpiai projektet. Hozzátette, hogy ezt a félelmet erősíti, hogy az elmúlt években az országban leépítették a jogállamot és nőtt az intézményi korrupció is. Emlékeztetett, hogy az utóbbi időszakban három helyet rontottunk Transparency International korrupciós listáján, ami megint nem arra utal, hogy egy olimpia méretű nagyberuházásnál minden gond nélkül menne.

Tovább rontja a magyar esélyeket az oroszok által fizetett paksi beruházás és az, hogy a nagyberuházások nagy részét a hatalmon lévők rokonai és barátai viszik el.

Czinkóczi Sándor


olimpia1.jpg
 
100 eveket adnak adocsalasert , korupcioert.
HA csak a Fifa csalast emlitem de sorolhatnam majd mindet az amcsik kezdtek felgongyolni
 
Utoljára módosítva:
Nem az MSZP-SZDSZ kormány működik már Magyarországon! Ők lehet azért csinálnák és valószínűleg Oszkó úr is önmagukból indult ki, amikor korrupciót emleget!!! Mivel az ő kormányzásuk idején történt az, hogy nem fejlődött az ország, csak az államadósság volt növekedő pályán!!!

Míg az ellenzék csak korrupciózik, az ország fejlődik és szépül! - ha most korrupció van és ennyi mindent megépítenek, akkor vajon mennyi korrupció lehetett akkor, amikor eladtak mindent és nem építettek csak egy utat.

A stadionok rossz állapotban voltak, ha valami baleset történt volna ebből kifolyólag, akkor azért szidnák a kormány!! Mivel a bajt megelőzendően, inkább költenek a stadionokra, így az a baj, ebbe kötnek bele.

Valószínűleg azt gondolja a kormány, ha mindenképpen meg kell újítani a stadionokat, akkor miért ne hozzanak egy kis hasznot is.
Egy ilyen nagy rendezvény rengeteg turistát hoz be az országba, de a sportolók és azok kiszolgálói is fogyasztanak, utaznak, megszállnak valahol és itt hagynak egy csomó pénzt az országban.
Az építkezésekkel munkához jut az építőipar!!!

Sajnálom, hogy Oszkó úr nem látja ezeket az előnyöket, csak arra gondol, ők mit csinálnának, ha ők szerveznék az olimpiát!!!!

Aki nem tudná és úgy látom itt néhányan nincsenek ezzel képben a "dübörög a gazdaság" - nem a Fidesz kormány szlogenje! Ezt 2006-ban Kóka János és Gyurcsány Ferenc híresztelte a választás előtt, amikor már lejtőn volt a gazdaság, úgy tűnik sokan elhitték nekik! - de az örömük, csak egy napig tartott, mert a választás utáni napon Gyurcsány Ferenc bejelentette, nagy a baj és megszorítások jönnek!!!!!

Pfuj. Szerintem e postod mellément, ez nem a hivatalos kormányszővivőknek fenntartott média.
 
100 eveket adnak adocsalasert , korupcioert.
HA csak a Fifa csalast emlitem de sorolhatnam majd mindet az amcsik kezdtek felgogyolni

Az Orbán kormány is zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen!
Az eredmények nem azt mutatják, hogy ellopnák a pénzeket.

Nem tudom milyen adatot láttál Melitta, de a magyar gazdasági mutatók nagyon szépek! - még az IMF -is elismerte a gazdaság tartós növekedését.
Az államháztartási hiány 81 %-volt, amikor a Fidesz átvette a kormányt, most a GDP 75 %-a.
A munkanélküliségi ráta 11,4 %-ról 6%-ra csökkent. Az infláció 0 % (nulla)!
Az Unióban a legnagyobb ütemben fejlődünk!!

http://www.hirado.hu/2016/02/16/imf-jol-teljesit-a-magyar-gazdasag/

http://pestisracok.hu/agyon-dicserte-az-orban-kormanyt-az-imf/
 
Utoljára módosítva:
Nekem megdöbbentő hogy az újságok tele vannak a politikusok korrupciós ügyeivel én meg azon gazolok, nehogy 2 Ft lemaradjon az adóbevallásomból.
 
Kilóg a fenekünk a nadrágunkból! Pont OLIMPIA kell hazánknak? Gigantomán elképzelés ez egy kispénzű, fogyó népességű haza tudományos politikusaitól...
Okoska azt mondja: óriási bevételek lesznek, szerintem meg annyit lopnak majd, amint el sem tudunk képzelni! Ki a fene fogja ezt finanszírozni- HÁT MI !
A kis terroristákról meg még szó sem volt...
 
Az Orbán kormány is zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen!
Az eredmények nem azt mutatják, hogy ellopnák a pénzeket.

Nem tudom milyen adatot láttál Melitta, de a magyar gazdasági mutatók nagyon szépek! - még az IMF -is elismerte a gazdaság tartós növekedését.
Az államháztartási hiány 81 %-volt, amikor a Fidesz átvette a kormányt, most a GDP 75 %-a.
A munkanélküliségi ráta 11,4 %-ról 6%-ra csökkent. Az infláció 0 % (nulla)!
Az Unióban a legnagyobb ütemben fejlődünk!!

http://www.hirado.hu/2016/02/16/imf-jol-teljesit-a-magyar-gazdasag/

http://pestisracok.hu/agyon-dicserte-az-orban-kormanyt-az-imf/
Kedves Sjandi!

Beszélj emberekkel és megtudod mi a helyzet... Láttál már közelről magyar falut? Beszéltél már közmunkásokkal? Úgy látom Te kissé távol élsz a realitásoktól! Tudod mi fejlődik a legjobban? Az emberi butaság...
W.C mondta: annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam!!
 
Sjandi azert a Orban penzugy miniszternek csak hiszel?vagy a lakaj media melle nem erdekel?

Vargát is meglepte a magyar gazdaság rossz teljesítménye


Mik ezek?
Átmenetinek mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az első negyedévi 0,9 százalékos gazdasági növekedést pénteken reggel az M1 aktuális csatornán. Elmondta, a piaci várakozás 2 százalék körülire becsülte a GDP első negyedéves növekedését, a gazdasági tárcánál az idei első három hónapban 1,7 százalékos GDP emelkedéssel számoltak az előző év azonos időszakához viszonyítva.


A várakozásoktól elmaradó adat a miniszter szerint azzal magyarázható, hogy egyrészt az ipar, azon belül is a autóipar teljesítménye alacsonyabb volt a vártnál, másrészt pedig az uniós források kifizetése is lelassult, a tervezett 500 milliárd forint helyett csak 150-160 milliárd forintot fizettek ki. Lassabban írták ki a pályázatokat, így a kifizetések üteme is lassabb volt a tervezettnél.

A mostani szerényebb növekedést a miniszter azért tekinti átmenetinek, mert - például - az építőiparban növekszik, 60 százalékkal emelkedett a szerződésállomány, az új lakásokra kiadott építési engedélyek száma pedig megduplázódott; a munkavállalók száma is 145 ezerrel volt több mint az előző év hasonló időszakában.

"Az első negyedéves GDP-adat nemcsak a konszenzusnál, de a legpesszimistább elemzői várakozásnál is lényegesen alacsonyabb év/éves növekedést mutatott" – írta Jobbágy Sándor, a CIB Bank vezető közgazdásza. Kiemelte: a negyedév/negyedéves adat a 2007-2009-es recessziós negyedévekhez hasonló teljesítményt jelez.

A részletes GDP-bontást a KSH a második becsléssel, június 7-én közli. Jobbágy azt közölte: az előrejelzésük módosítását a részletes adatok alapján végzik el, de az előzetes első negyedéves adat azt valószínűsíti, hogy akár 2 százalék alatti is lehet az éves GDP-növekedési ütem 2016-ban.

Szerző: MTI - VG

Meg az MTI re se mondhatod,hogy ellenzeki.
 
Nekem megdöbbentő hogy az újságok tele vannak a politikusok korrupciós ügyeivel én meg azon gazolok, nehogy 2 Ft lemaradjon az adóbevallásomból.

Az újságok ellenzéki hazugságokkal vannak tele!! Az ellenzéknek az a célja, hogy választásokig lejárassa a kormányt! Ezért a célért semmi nem drága nekik!!

Aki tud józanul gondolkodni az a kézzelfogható valós fejlesztéseknek, eredményeknek hisz, nem az újságokban megjelenő fikcióknak!!
 
Átmenetinek mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az első negyedévi 0,9 százalékos gazdasági növekedést

Ahogy a cikk is írja ez csak átmeneti!

Lassabban indult be az uniós pénzek kiosztása a tervezettnél. Orbán V. meg is fedte a minisztereit érte. Ettől még stabil a gazdaság és emelkedő!
Én a múlt héten éppen arról láttam riportot Varga Mihállyal, amikor azon volt megdöbbenve, milyen rengeteg pénz folyt be a kasszába az előző évek hasonló időszakához képest!
 

Az ilyen hazugságokról beszéltem fentebb!!- és aki nem tudja mennyi fejlesztés volt az országban az el is hiszi!!!
22 energia szolgáltatót vásároltak vissza! Csökkentették a lakosság kiadásait! - a rezsicsökkentéssel, élelmiszer áfa csökkentéssel, nem kell fizetni a gyermek étkeztetésért, ingyenesek a tankönyvek! Emelték a minimálbért 73 500 Ft-ról - 111000 Ft-ra! Minden évben infláción felül emelték a nyugdíjat összesen 24,8 %-kal. A gyerekes családok családi adókedvezményt kapnak, ami pl. 3 gyerek esetében 99 0000 Ft+ 47 000 Ft családi pótlék. A fiatalok a lakásépítéshez vissza nem térítendő támogatásokat kapnak, több lehetőség is van. Növelték a béreket életpálya modelleket vezettek be! Munkahelyeket teremtettek, ipari parkokat építettek! Minden vidéki városban fejlesztések, felújítások, bővítések voltak a kórházakban, csak a főváros maradt el ott most lesznek kórház fejlesztések. 22 új mentőállomás épült hatvanat felújítottak, nem csak az épületet, de a technikát és a mentőket is lecserélték!!!! Új mentőhelikoptereket vásároltak! A vasútnál 1200 milliárdos fejlesztés folyik fele már elkészült, ebben síncserék, új mozdonyok, vasúti kocsik, vasúti hidak és állomás felújítás- építés van benne. Autópályák, autóutak épülnek az összes autópálya elmegy a határig. Körforgalmak, kerékpárutak készültek. Műemlékeket mentettek meg az enyészettől. A folyók mellett gátakat építettek, felújítottak. A Tisza mellett 6 víztározó épült. Azokban a nagyvárosokban, ahol villamosok járnak, új villamospályák épültek új villamosokat vásároltak. Budapest új buszokat kapott, most a vidék következik. Elkészült a 4-es metró, a 3 metrót felújítják. Új kocsikat kapott a rendőrség, a tűzoltóság! A középületeket renoválták, a köztereket felújították, több város új uszodát, iskolák tanuszodákat, tornatermeket kaptak.........
Költenek a kultúrára, újból telt házzal működnek a színházak, hatalmas az Operaház fejlődése, tavaly 35000 bérletet adtak el az idén már túllépték ezt. Újból van élelmiszer minőség ellenőrzés. Vigyáznak az emberek egészségére, egészséges életre nevelés folyik az iskolákba, a sport és a mozgás szeretetére nevelik a gyerekeket. Szűrővizsgálatok vannak az egészségügyben. Alig győzöm sorolni mennyi minden készült, épült, fejlődött!!

A FENTI ÍRÁSHOZ HASONLÓ SZLOGENEKET AZOK TERJESZTIK, AKIK HATALMAS ÁLLAMADÓSSÁGOT CSINÁLTAK, ELADTÁK AZ ÁLLAMI VAGYONT, BEZÁRTÁK AZ ISKOLÁKAT, KÓRHÁZAKAT. ELADTÁK A MÁV SZÉKHÁZAT. VISSZAVETTÉK A FIZETÉSEKET A NYUGDÍJAT! 300 %-kal EMELTÉK A GÁZT, 200 %-kal AZ ÁRAMOT, A GYÓGYSZEREKET..................... HA VALAKI VISSZAFOGTA AZ ORSZÁGOT A FEJLŐDÉSBEN, AKKOR AZ NAGYON EGYÉRTELMŰ, HOGY AZ MSZP-SZDSZ KORMÁNY VOLT!!!!!!!
 
Az ilyen hazugságokról beszéltem fentebb!!- és aki nem tudja mennyi fejlesztés volt az országban az el is hiszi!!!…..
A FENTI ÍRÁSHOZ HASONLÓ SZLOGENEKET AZOK TERJESZTIK, AKIK HATALMAS ÁLLAMADÓSSÁGOT CSINÁLTAK, ELADTÁK AZ ÁLLAMI VAGYONT, BEZÁRTÁK AZ ISKOLÁKAT, KÓRHÁZAKAT. ELADTÁK A MÁV SZÉKHÁZAT. VISSZAVETTÉK A FIZETÉSEKET A NYUGDÍJAT! 300 %-kal EMELTÉK A GÁZT, 200 %-kal AZ ÁRAMOT, A GYÓGYSZEREKET..................... HA VALAKI VISSZAFOGTA AZ ORSZÁGOT A FEJLŐDÉSBEN, AKKOR AZ NAGYON EGYÉRTELMŰ, HOGY AZ MSZP-SZDSZ KORMÁNY VOLT!!!!!!!
Hát tudod, én csak szánni tudlak.
Nekem a nyugdíjamat nem visszavette, hanem eltörölte az Orbán kormány.
Míg az átkos libsi kormányok alatt nőtt, orbánék alatt megszűnt a szolgálat nyugdíjam.
Lett helyette persze járandóság, ami potom 16%-al csökkent - most majdnem azt írtam, hogy mert meg lett adóztatva, de ez nem lenne igaz, mert az adónál van 1+1% felajánlás, jóváírás… - itt viszont semmi, ugyanis ez NEM adójellegű teher (nem én találtam ki, hanem a NAV, hogy ez a neve).
Arról persze lehetne polemizálni, hogy a "pocakos2 egyenruhások" miért is mehettek el 25 szolgálati év után nyugdíjba, de egyrészt nem erről szól a téma, másrészt törvény volt rá, amit - szerintem törvénytelenül - visszamenőlegesen megszüntetett a jelenlegi hatalom.
Vehetném sorra a többi kamudumát is (vissza nem térítendő lakástámogatás - a lányomék majd fél éve próbálkoznak , de még a szocpol-t (aminek már három új neve van) sem tudták a két gyerekük után igényelni és nem a balfékségük folytán, hanem az előírt EGYÉB feltételek miatt. Vagy vehetném a csökkentett gázárat, aminek fele annyinak kellene lenni, ha tényleg az olaj árához viszonyítanák és persze nem lenne közbeiktatva a MET.
De úgy vélem, neked felesleges erről írnom, mert úgysem értenéd me és ezért el sem hinnéd.

Ami viszont az olimpiát illeti, hogy ne legyek teljesen témaidegen, szerintem egyértelmű, hogy pont azért pályáznak, mert nem nyerhetnek, de tanulmánytervekre milliárdokat szórhatnak el. Ahogy Kósa Lala mondá a közpénz jellegét ezen módon veszíttetik el az adóforintjainknak…
 
Utoljára módosítva:
Az újságok ellenzéki hazugságokkal vannak tele!! Az ellenzéknek az a célja, hogy választásokig lejárassa a kormányt! Ezért a célért semmi nem drága nekik!!

Aki tud józanul gondolkodni az a kézzelfogható valós fejlesztéseknek, eredményeknek hisz, nem az újságokban megjelenő fikcióknak!!
Nem azt írtam hogy hiszek az újságoknak hanem azt hogy tele van ilyen hírekkel. Nem csak az ellenzék ír az újságokba, fordítva is működik. Mindkét félnek van terepe a másikat szapulni. A bírósági perek sem szóbeszédek alapján születnek. Hangsúlyozom, mindkét oldalon. Én egyik oldalon sem állok, csakhogy tiszta legyen.
 
Ah hova is gondoltok a 0.9 % az csak egy szam hogy a Ksh adta ki , kamuznak.....Polt Petert is az ellenzek akadalyoza meg, hogy a Quaestor es a korupcios ugyeket birosagra vigye.
A sok ehezo gyerek a felmillio magyar a joletbe megy el az orzagbol.
Sajto lehallgatasok, es vegzalasok stb mind a jo politikanak elszenvedoinek meselhetsz az Orban fele szabadsagrol.Sjandi batran tapsoljal minden ilyen mezes mazos dumara ami minden esetben Bruszelbe elbukik es a te ado forintodbol is kell a horrorisztikus bunteteseket kifizetni.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Hát tudod, én csak szánni tudlak.
Nekem a nyugdíjamat nem visszavette, hanem eltörölte az Orbán kormány.
Míg az átkos libsi kormányok alatt nőtt, orbánék alatt megszűnt a szolgálat nyugdíjam.
Akkor tőled nem vették el a 13. havi nyugdíjadat az MSZP-sek??? A nyugdíj infláció követő és nem biztos, hogy az jó amikor nő, mert akkor az árak is nőnek!!! Attól, hogy más lett a neve, de azért még kapod, akkor olyan nagy okod nincs a panaszra.

A betegeknél csak a 3 fokozatú leszázalékoltak estek át ellenőrzésen, mert nem volt tartható, hogy a fél ország le volt százalékolva. Emlékszem, ha valaki munkanélküli lett akkor talált valami bajt, amivel elérte, hogy leszázalékolják.

A rendőrök és katonák közül nagyon sokan életük teljében 45 évesen mentek nyugdíjba magas összeggel. Ezt nem bírta el a nyugdíj kassza, alig dolgozott valaki az országban 1,9 millió adófizető volt az országban, ezért kellettek a reformok. A 75 éves vagy súlyosan beteg embereket nem tehették vissza dolgozni, a fiatalokat kellett vissza irányítani a munkába.

Ezekért a lépésekért a Fideszt okolják, pedig ezeket azért kellett meglépni, mert az ország a csőd szélére került, eladósodott!! Azt pedig nem a Fidesz okozta!!!
 
A negyedik legszegényebb ország vagyunk az Unióban
bár 2013-hoz képest javultak itthon az életkörülmények, még mindig hátulról negyedikek vagyunk az Unióban és Magyarországon 1,8 millió embert érint a súlyos nélkülözés.
Ahogy írod, 2013-hoz képest javul a helyzet ez is azt bizonyítja, hogy kezdünk kilábalni abból a helyzetből, amit örököltünk!!
Mindenki a Fideszt okolja, pedig nem ők okozták a bajt, ők csak orvosolják, de idő kell a talpraálláshoz.
Végre emelkedő pályára állították a gazdaságot, már annyi pénz folyik be a költségvetésbe, ami fedezi az ország működtetését, ehhez sokat kellett dolgozni és kellett hozzá a Matolcsy pénzügyi politikája is!
Azok mutogatnak az ország hiányosságára, akik a bajt okozták!!! - azok hergelik a Fidesz ellen az embereket, akiknek köszönhetjük ezt a helyzetet.
HA A FIDESZ KORRUPT LENNE, ELLOPNÁ A PÉNZEKET, és NEM KORMÁNYOZNA, AKKOR MÉG MINDIG A GÖDÖR ALJÁN LENNÉNK!! - amibe az MSZP-SZDSZ kormány navigálta az országot!!!!!
 
azert 25 ev fegyveres szolgalat utan SENKINEK nincs joga arra ,hogy megkerdojelezzen egy jogos es megerdemelt allami kiemelkedo nyugdijat .
Sehol a vilagon nem veszi a batorsagot senki ember fia a jogosultsagot megkerdojelezni kizarolag egy magyar vetemedik erre .
(van a csaladomban katona ki 43 evesen 25 ev szolgalat utan allami nyugdijra lesz jogosult,
ami az atlag minimum 2.5 szerese alapon rang nelkul , a ranggal egyenesaranyban emelkedik .)

Nem sajnálom tőlük!!!
Sajnos ez jutott a Fidesznek, hogy akiket ők maguk nyugdíjaztak le is vissza kellett hívniuk!
Ez is azt bizonyítja, hogy ha nem egy ilyen eladósodott országot kapnak vissza, akkor ők is egyetértenek a katonák nyugdíjazásával. Azt próbáltam megértetni, hogy bele voltak kényszerítve ebbe a lépésbe 2010-ben.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,126
Üzenet
4,800,571
Tagok
615,664
Legújabb tagunk
J. Ági
Oldal tetejére