Ők Európa legkeresettebb bűnözői! Három magyar is a listán!

Egy idén indult honlap naprakész információkat tesz közzé körözött bűnözőkről, akiket Európában súlyos bűncselekmény vagy terrorcselekmény elkövetése miatt ítéltek el, vagy annak elkövetésével gyanúsíthatók. A lista alapján három magyart is keresnek nagy erőkkel Európában.

Az EUROPOL idén indította el az EuMostwanted elnevezésű honlapot, amely várhatóan jelentősen segíti majd az európai tagállamok top körözöttjeinek hatékonyabb és gyorsabb azonosítását és elfogását.

A honlap naprakész információkat tesz közzé körözött bűnözőkről, akiket Európában súlyos bűncselekmény vagy terrorcselekmény elkövetése miatt ítéltek el, vagy annak elkövetésével gyanúsíthatók. A rendőrség tájékoztatója szerint ez az első olyan kezdeményezés, amely a tagállamok körözési listáit

egységesen, közös platformon hozza nyilvánosságra.
Az a cél, hogy a lakosság megismerje és rendszeresen látogassa majd a honlapot, valamint az állampolgárok bejelentésekkel segítsék - akár névtelenül is - a hatóságok munkáját.

A weboldalon lévő 46 bűnöző között három magyar van: Nagy Zsolt, Varjú Tibor és Farkas Róbert - mindannyiukat nagy erőkkel keresik a rendőrök.

A 41 éves dunaszerdahelyi Nagy Zsolt nevéhez legalább négy gyilkosság köthető: az egyiknél saját kezűleg fojtott meg egy egyelőre ismeretlen személyt, a másikhoz asszisztált, a harmadiknál hullát tüntetett el, de jelen volt egy 2003-as kivégzésnél is. Tíz éve egy férfi megölésében és a holttest eltüntetésében is segédkezett:

a férfit konkrétan ledarálták,
majd Nagy Zsolt a test egy részét elásta, a másik részét a Kis-Dunába szórta. Ha elkapják a kegyetlen gyilkost, 25 évtől életfogytig tartó büntetésre számíthat.

Gránát robbant a fővárosban tíz éve
A legkeresettebb bűnözők között van a 43 éves Varjú Tibor is, aki fegyveres rablást kísérelt meg egy páncélozott pénzszállító ellen Budapesten, még 2006-ban. Varjú több lövést adott le egy automata fegyverből, sőt,

kézigránátot is dobott az autóra.
Ő az utolsó szökésben lévő tagja a "Koszi Klán" néven ismertté vált maffiacsoportnak. Varjú Tibort távollétében egyébként 13 év börtönre ítélték.


Illusztráció

A 38 éves Farkas Róbert az EuMostwanted szerint 2000-ben és 2001-ben összesen tizenhét fegyveres rablást követett el, összesen 1.600.000 eurót rabolt. Bár a Varjú becenéven ismert zálogházi rabló fegyveres bűnöző, érdekesség, hogy nyomravezetői díjat egyáltalán nem tűztek ki a fejére.

Kicsi ez az ország ahhoz, hogy ennyi idő alatt ne kerüljön elő
– jegyezte meg korábban a Nemzeti Nyomozóiroda főosztályvezetője, aki szerint felvetődött annak a lehetősége is, hogy valakinek az útjában állt Farkas, és meggyilkolták.

bunozok.jpg
 
Szervusztok,
akkor ennél az embernél tényleg érvényes amit mondani szokott ellenfeleire , hogy fasirtott csinálok belölled :D. Amugy Dunaszerdahely még most is Szlovákiában helyezkedik el , igaz Trianonig Magyarországhoz tartozott ! Ja Határfalu , ha nem tévedek a vasuti határátkelö is volt valamikor a váci vonalon .
 
És sokan mások...
http://index.hu/belfold/2016/06/09/nem_buncselekmeny_kamudoktorival_kerni_a_dr.-t_a_szemelyibe/

Btk. 342. § Közokirat-hamisítás


342. § (1) Aki

a) hamis közokiratot készít, vagy közokirat tartalmát meghamisítja,

b) hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,

c) közreműködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

"Miután a doktori cím nem része a névnek, használata nem is lehet bűncselekmény" - áll a Püspökladányi Járásbíróság mostani ítéletének indokolásában --- Oltári nagy baromság!!!!
 
Ugyanolyan tényállás, ugyanolyan súlyosbító, vagy enyhítő körülmények mellett, Pest megyében felmentik, vagy felfüggesztett büntetést kap a vádlott, míg Szabolcsban fegyházra itélik.Ez csak példa, de nem légből kapott...Hiába minden kollégiumi állásfoglalás, meg jogegységi határozat, meg Ab-i döntés, ami ugye az egységesítést célozná...Persze a jól működés látszatát fenn kell tartani, mert különben összeomlana az egész....
 
Nem értem: egy büntető jogász, történetesen a büntető bíró, nem tudja értelmezni a paragrafust? Nem bántásképpen!

Irreleváns, hogy része a dr. a névnek vagy sem. Itt egy valótlan adatot közöltek, a dr. egy adat a személyiben, tehát bűncselekmény! Maga a hamis adat okiratba foglalása valósította meg a BCS-t.



 
Nem értem: egy büntető jogász, történetesen a büntető bíró, nem tudja értelmezni a paragrafust? Nem bántásképpen!

Irreleváns, hogy része a dr. a névnek vagy sem. Itt egy valótlan adatot közöltek, a dr. egy adat a személyiben, tehát bűncselekmény! Maga a hamis adat okiratba foglalása valósította meg a BCS-t.


Maximálisan igazad van.Nagyon sok olyan bíró van, aki teljességgel alkalmatlan a feladatára.Hiába kell pszichológiai teszteket töltögetniük, meg vizsgázniuk...Sajnos én is ismerek párat.Közelről nézem az ámokfutásukat néha....
 
Most épp a három gyermekem igényeit próbálom kielégíteni, a kicsik ikrek, de valami olyasmi...Nem mondom, hogy rossz pályát választottam, mert szeretem, csak én hülye idealista vagyok.Azt gondoltam, majd megváltom a világot.Meg egy csodálatosan felépített logikus rendszer lenne ez, de hát a nyilvánvaló visszásságok elveszik az ember kedvét.És ebben ugye nem csak a szubjetív tényezők vannak benne, hogy a bírák is csak emberből vannak.
 
Igen, mindegyik emberből van, de nem mindegyik homo sapiensből, vagyis az értelmes, a gondolkodó fajtából. :)
:)
De azért ismerek ám fantasztikus tudású, és lenyűgöző személyiségű, empatikus bírákat, ügyvédeket is. Akik nagyon magas színvonalon, lelkiismeretesen végzik a munkájukat, és akikre még fel lehet nézni.
Csak sajnos keveset....És többnyire a régi öregek...
 
Most épp a három gyermekem igényeit próbálom kielégíteni, a kicsik ikrek, de valami olyasmi...Nem mondom, hogy rossz pályát választottam, mert szeretem, csak én hülye idealista vagyok.Azt gondoltam, majd megváltom a világot.Meg egy csodálatosan felépített logikus rendszer lenne ez, de hát a nyilvánvaló visszásságok elveszik az ember kedvét.És ebben ugye nem csak a szubjetív tényezők vannak benne, hogy a bírák is csak emberből vannak.

Gratulálok a szép családodhoz!!!
Ne add fel, vannak még rajtad kívül is idealisták, hátha...
 
Nekem az egész p... színezetű...

"A vádat azonban az ügyész a perbeszédében most módosította. Lőrincz Andrea szerint nem bűncselekmény..."
Perbeszédben???? Nevetséges.
Ráadásul szerepcsere, az ügyész az vádat képviseli, még ha az ügyvéd mondta volna ezt a kamu érvet, megértem, az a feladata, hogy kihúzza védencét a k..ból.

Érpataki polgármester, a "nagy magyar". Többször összetűzésbe keveredett az igazságszolgáltatással.
 
Meztelenül guggoltatták és intim testrészeiket motozták a raboknak egy magyar börtön kápolnájában

Súlyos jogsértéseket tapasztalt a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben az ombudsman.


Székely László alapjogi biztos jelentésére hivatkozik a Magyar Nemzet, amikor azt írja, hogy a kaposvári börtönben olyan magánzárkát használnak, amelyeket korábban már az Európai Tanács kínzás elleni bizottsága is alkalmatlannak nyilvánított.


A fegyelmi zárkának csupán egyetlen 60x60 centiméteres, a fogvatartott által nem nyitható ablaka van. A jelentés a fogvatartottak megalázó motozásáról is beszámol: a raboknak az intézet kápolnájában meztelenre kell vetkőzniük, majd leguggolniuk, hogy az őrök megtalálják az intim testrészekbe rejtett tiltott tárgyakat, drogokat. Emellett az intézet egészségügyiszakember-hiánnyal is küzd, az őröknek pedig rendszeresen túlórázniuk kell.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,126
Üzenet
4,800,581
Tagok
615,666
Legújabb tagunk
RichardLok
Oldal tetejére