Így gyalázza a magyarokat Putyin médiája - Hiába gazsulál Orbán az oroszoknak

Egyáltalán nem bánik kesztyűs kézzel az orbáni Magyarországgal az illiberális mintaállam, Oroszország propagandasajtója - derül ki a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) elemzéséből.

A Kreml-ből kézivezérelt orosz sajtóban Magyarországgal kapcsolatban rendszeresek a politikai célú csúsztatások, illetve a nettó kamuhírek közlése.

Az orosz dezinformációs gépezet a nyugati közvélemény és a régiónk népei számára próbálja gyűlöletesnek beállítani Magyarországot, az országgal szemben bizonytalanságot és viszályt szítani.

Tölgyesi Beatrix posztszovjet szakértő négy orosz - RIA Novosztyi, Regnum, SputnikNews, RuBaltic - és egy ukrán hírportál tavalyi cikkeit vette górcső alá. Az ukrán hírportál Magyarországgal kapcsolatos hírei mindvégig kiegyensúlyozottak, tárgyilagosak voltak. Csöppet sem így az orosz oldalak.

Az orosz hírforrások Magyarországot meglehetősen gyakran negatív színben tüntetik fel, hogy Magyarországon keresztül támadják az orosz külpolitika célpontjainak számító Európai Uniót vagy Ukrajnát.

A négy orosz portálon 2016 áprilisa és októbere között összesen 297 cikk foglalkozott Magyarországgal. Ebből 33 volt elfogult, gyűlöletkeltő hazánkkal szemben.

Az egyik orosz hírforrás, a RuBaltic egyik híradásában olyan vaskos ökörségek is szerepeltek, miszerint Magyarországon betiltották az abortuszt és Budapest kiterjesztette a fennhatóságát a határon túli, magyarlakta területekre is, de cikkben megpendítik azt is, hogy Magyarország ki akarta terjeszteni fennhatóságát Kárpátaljára. (Igaz, a cikk témája Lengyelország volt, így elképzelhető hogy az alultájékoztatott orosz újságíró-propagandista túlbuzgóságából fakadtak ezek a hazugságok.)

Az viszont az elemzésből kiderül: a gyakran az információs hadviselésben évtizedek óta fekete övesnek számító orosz titkosszolgálat irányítása alatt lévő médiumok nagyon is tervszerűen manipulálják a Magyarországgal kapcsolatos híradásokat, annak függvényében, hogy kik a célcsoport.

A legdurvábban torzító médium az orosz állam informális befolyása alatt álló, 2002-ben alapított Regnum. Itt a célközönség a volt szovjet tagköztársaságok területén élő orosz ajkúak, akiket afféle ötödik hadoszlopként használnak az utódállammal szemben. Ennek megfelelően a Regnum hangvétele pánikkeltő, gyűlölködő.

A Regnumon minden negyedik, Magyarországgal kapcsolatos hír rosszindulatú csúsztatásnak vagy egyenesen gyűlöletkeltőnek bizonyult. A portál Magyarországot jobbára revizionista, irredenta hatalomnak ábrázolja, amelyik csak az alkalomra les, hogy lecsaphasson a szomszédaira.

Több olyan "történelmi elemzés" is megjelent a hírportálon, aminek az időzítése és a témája - 1848-as forradalom szerb ellenes fellépései, vagy Magyarország lehetséges jövőbeli fellépése például Csehországgal szemben - arra utalnak, hogy a portál íróinak a célja, hogy viszályt szítsanak Magyarország és szomszédjai között.

Merőben más irányból támadja Magyarországot a 2014-ben alapított - és szintén vélhetőleg az orosz titkosszolgálat által irányított - SputnikNews. A 32 nyelven megjelenő nemzetközi hírportál jellemzően a nyugati országok, demokráciából kiábrándult rendszerelleneseit - szélsőjobbosokat, szélsőbalosokat - célozza meg. Számukra azt igyekszik bemutatni, hogy a nyugati demokráciák álszentek, nem tartják be saját emberi jogi elveiket és ennek Magyarország a legkézenfekvőbb példája.

Így sajátos módon az orosz Sputnikon kifejezetten keményen támadják hazánkat a menekültügyi jogsértései miatt. A Magyarország elleni cikkek címei hangulatkeltők, tartalmuk pedig egyoldalú, így gyakran csak olyan nyugati szakértőket szólaltatnak meg, akikről előre tudható, hogy igen kritikusak Magyarország menekültpolitikájával szemben.

Jellemző módon a belföldi orosz lakosságnak tudósító Ria Novosztyi-nál Magyarország gyakorlatilag baráti országnak számít. Itt hazánkról gyakran szimpatizáló hangvétellel írnak, dicsérik Orbánék különutas politikáját.

Céljuk, hogy az orosz lakosság felé bizonyítsák, hogy Putyinnak van szövetségese az Európai Unióban. Ennek érdekében az amúgy tárgyilagos RIA is hajlamos kamuzni. Így például egy ízben arról tájékoztatták az oroszokat, hogy Magyarország az EU többsége ellenében meg fogja vétózni az oroszokkal szembeni szankciók meghosszabbítását.

Szóval ajánljuk szíves figyelmébe minden Oroszország- és Putyin-rajongónak, Honfoglalás 2000 egyesülettagnak és egyáltalán, mindenkinek, aki van olyan tökkelütött, hogy örömtől repesve várja Putyin februári látogatását: egy olyan alaknak örülnek, aki számára a magyarok is ellenségek.

Batka Zoltán

putyin.jpg
 
Viktor , nem is tudtam , hogy az a 2 ezer páncélos amely most a Baltikumba lesz az amerikai hadseregtöl felállitva 1000 Km-re van az oroszoktól érve mondjuk a Let vagy Észt határt . Aztán milyen közel-keleti országban kavarják a szart ? Most Sziriára gondolsz ? Oda kérlek a még mindig hivatalos államfö , ha tetszik ,ha nem hivta be öket segiteni ! Aztán hogy kik mit kavartak és kavarnak azt akkor nézzük már meg jobban ! Pl , most ne is emlitsük a demokratikus Arab országokat akik finaszirozzák a "szadság harcosokat" mint IS , Al-Qaida és hasonló torok elvágokat nézzük csak meg mondjuk az europai országokat , mint Francia-Németország , Anglia akik mind mind anyagilag is támogatták már 2011-ben öket , hiszen pl. az ugynevezett "fehér sisakosok" az MI6-os Angol hirszerzö hivatal egységei , melyet egy angol katonatiszt vezet, hasonlóan az egy emberes Londonban székelö sziriai "hirközpont":rohog:. Nem kell a szerncsen mosdatást , az egyik 19 a másik egyhijján 20. Ja meséld már el mi is van most Libiában , hogy oda lett vive a demokrácija ??
Ede miféle 2000 páncélos?
A kommentelő 3500 személyzetről beszélt,nem tankokról.Milyen matematikai képletet használtál? :D
Nem láttalak tüntetni az olcsó benzinárak ellen sem.
A többi tévedésedre,dezinformációdra nem reagálok.
 
Látom a kommentelőcsak belinkel valami dezinformációs oldalról,azt sem tudja mit.
Egyébként ha tájékozodnál kicsit Oroszország és Irán jelenleg puszipajtások!
Köszönöm, majd tájékozódom. :)
De én a jelenlegi európai hadgyakorlatról beszéltem, amit Oroszország zokon vesz. Valamiért háklis arra, ha a közvetlen közelében csapatokat vonultatnak fel és hadgyakorlatoznak. Arról beszéltem, hogy történelmi okai is vannak ennek a háklinak. Ha te másképp ismered a II. Világháború kezdetét, kérlek, küldd el a forrást, ugyanis érdekel a kérdés. Vagy Obama lefújta a hadgyakorlatot?
 
Utoljára módosítva:
A magyar összlakosság alig teszi ki az orosz főváros lélekszámának a 3/4-ét . A két ország fegyveres kapacitását most inkább nem is hasonlítanám össze.:rohog: Nem is tudom, félnek-e tőlünk az oroszok, de megtippelném, hogy talán nem annyira. Vihar a biliben. Mi nem számítunk.
Az oroszok nagyon fosnak tolunk. A Putyin tuggya, hogy az Orban barmikor lekaratezza a fejit neki. Nem mernek megtamadni. :dr_4:
 
Pitti , persze , lenyelvkaratézza!! Mert dumából a Viktornak legalább 3 fekete Danja van meg 5 Gáspárja !:D
Fele igaz, ám a ki tartson kitől az még sokkal többtől függ, még a média se elég hozzá. Veszítene Orbán több téren.
Mondjuk az interneten is.
Az orosz internetes nyomulás hozzámérhető, de más mint a iszlám.
Rengeteg álhíroldalt képes csinálni mindkettő.
Sok a vélemény és nézetformáló oldalai mindegyiknek.
A Soros ténykedés, az nincs ilyen súlyú közel se, túlértékelik.
 
Látom a kommentelőcsak belinkel valami dezinformációs oldalról,azt sem tudja mit.
Egyébként ha tájékozodnál kicsit Oroszország és Irán jelenleg puszipajtások!

mondjuk a képen az szerepel, hogy a NATO Európából és a földközi tengerről milyen mélyen éri el Oroszországot -és Iránt , még véletlenül sem a Nato szövetségeskén van ábrázolva Irán.

Ede miféle 2000 páncélos?
A kommentelő 3500 személyzetről beszélt,nem tankokról.Milyen matematikai képletet használtál?

A coloradói Fort Carsonból kivezényelt, a németországi Bremerhaven kikötőn át érkező 3. páncélos dandár egyik menetoszlopa Olszyna községnél lépte át a Lengyel határt. (jan.12.)

A 3. páncélos dandár 3500 katonája mellett az alakulattal 400 lánctalpas és 900 egyéb páncélozott jármű, köztük 87 harckocsi, 18 önjáró löveg, több mint 400 terepjáró és 144 páncélozott csapatszállító jármű érkezik a térségbe. Ezeket februárban követi 60 Chinook, illetve Black Hawk szállító, valamint 24 Apache harci helikopter, plusz egy kétezer fős újabb alakulat.

Februárig össze fog jönni a különböző páncélozott járművekből sajnos a 2000 db.

 
Utoljára módosítva:
Nos, véleményem szerint, ha a Medvének sétálni támadna kedve, nemigen állna meg előtte senkisem.
A tankjaik csak tankolni állnának meg... És nem kétezer, hanem húszezer. Van annyi az bizonyos.
Ezért nem ildomos zargatni míg alszik.
Ahogy mondják:
-A Medve nem játék!
-Amelyik Medve a kezedből eszik, előbb-utóbb a lábadból is fog.
-Ketten jöttek ki az erdőből. Az egyik futva, a másik Medve.

Ennek utána csak két dologtól fosok: A kannásbortól, és a Medvétől...

Hmmm...

+1
Mi volt a tudatlan túrista utolsó kérdése életében?
-Hé, mi a fenét törtetsz a málnásban, nyáron, bundában?
 
Utoljára módosítva:
Miert kellene felsorolni?:o
Te is utanna nezhetsz.
Kezdheted mindjart az 1801-es Barbary Coast haboruval (Foldkozi tenger) ahol eloszor kimostak Europa szennyeset. Azutan pedig tobbszor....
tehát az USA hadat üzent égy Afrikai államnak mer az s arcolta az amerikai hajókat (az erős flottával rendelkező európaiakat nem ) majd 4 év hatástalan blokádolási kisérletezés után a kongresszus fizet a berbereknek 30.000 dollár kártérítést , avval az USA európa szennyesét mosta ???
 
IIvh. legalabbis Elbatol nyugatra.

Nem. Hadianyagot adott (el) akinek tudott, még az oroszoknak is, küldött egy rakat embert vágóhídra, de a II.VH. nyertese nem az USA.
Még a japáni atombombák is csak a döbbenet miatt voltak hatásosak, előtte kifullasztotta a kínai kaland a császárságot.
Egyébként sem volt a VH kifejezetten USA háború.

Nem. Olyan, hogy az USA odament és megnyert volna egy háborút önállóan, nos, olyan nem volt a történelemben.
Még a függetlenségüket is segítséggel vívták ki. (És a mai napig nem teljes) :dr_64:
:dr_4: A pénzük sem a sajátjuk... :rohog:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,882
Tagok
615,338
Legújabb tagunk
Jo Maya
Oldal tetejére