Szegény gazdag: sokallja autójának javítási költségét az Aston Martin tulaj

Kanadában csúszott le az útról egy Aston Martin DB9 tulajdonosa, a nem megfelelő biztosítás miatt zsebből kell fizetnie a javítást – de nem akarja.

Jessica Liu kínai-kanadai üzletasszony használtan 200 000 kanadai dollárt fizetett egy limitált szériás Aston Martin DB9-esért, a Skyfall ezüst színű autóból mindössze 100 darabot készítettek a hasonló című James Bond filmhez kapcsolódóan lehetett megvásárolni. 2015 decemberében lecsúszott az útról és egy sziklának ütközött, a jobb első kerék kitörött, ezért az első segédkeretet is cserélni kellett, az autó helyreállítása az Aston Martin jóváhagyásával rendelkező szervizben pedig 132 000 kanadai dolláros számlával zárult.

Casco nem lévén ezt zsebből kellene fizetni, de Liu asszony ezt nem akarja megtenni. Nem érti, miért kellett 30 000 kanadai dollárért kicserélni mindkét első féket – erre a magyarázat, hogy a karbon-kerámia fékeket csak párban lehet cserélni. Az első segédváz 25 000 kanadai dollárba kerül – nem tipikus fogyó alkatrész, Angliából kellett hozni –, egy fényszóró 9000 kanadai dollár, de a különleges fényezésnek egy doboza is 900 kanadai dollárba kerül.

Talán azért problémázik annyira a tulajdonos, mert az első ajánlat 24 000 kanadai dollárról szólt, majd pár nappal később már 100 000 kanadai dollárra módosult, miután a szerelők megbontották az autót. Liu asszony ezt nem akarta elfogadni, ezért a kocsit egy másik szervizbe szállíttatta javításra, ahol ugyan kapott egy olcsóbb ajánlatot, de nem fogadták el a munkát mert nem jutottak volna hozzá a gyári alkatrészekhez, úgyhogy visszakerült a Burrard Autostrasse műhelyébe a DB9-es, ahol aztán megcsinálták azt. Már több mint egy éve van a műhelyben az autó, ahol egyébként napi 200 kanadai dolláros tárolási díjat is felszámítanak – most már azonban elengednék ezt az összeget és 5000 kanadai dollár árengedményt is adnának, ha végre eltűnne tőlük a helyet foglaló autó.

astonmartin3-600x400.jpg


Automotor

astonmartin1-1.jpg
 
Az autót el kell árverezni. A cég megtart annyit a befolyt pénzből amibe a javítás és tárolási díj került, meg az árverés megszrvezése, a maradékot átutalja az autó tulajának. Mindezt persze közjegyzővel hitelesítve. (annak a munkadíját is levonják a befolyt összegből persze).
 
Én csak azt nem értem, hogy mitől különleges az autó? A Skyfall Silver festés még mindig rendelhető, és az első kifejezetten Bond-filmhez készül limitált (150 darabos) Aston a DB9 GT volt (a felniről lehet megismerni, a fenti autó nem olyan), amit a Spectre idején adtak ki. A Skyfallban nem is volt DB9, csak a jó öreg DB5, a Spectreben meg mondjuk egy nem is létező DB10 koncepció...
 
Át kellett volna szállítani Magyarországra.Az alkatrész árat leszámítva egy ügyes karosszsériás,meg egy autószerelő + festő kézzel lábbal tapsolt volna ha fejenként 1-1millió forintocskát kerestek volna az autón "csak"...meg 1 max 2 héten belül kész lett volna:D
De ha "hazavitte" volna Kínába,ott olyan alkatrészeket koppintottak volna hozzá,hogy ihajjj...vagy aaaajjjjjaaajjj...:eek:mindenesetre kinézetre olyan lett volna "mintha":)szóval mint egy "jó" kínai motorfűrész:D
"Kici forint madam":)
 
Minden kocsinak van historyja, baleset, utkozes karambol az eladasnal ezt a veo megkapja, ilyen kategoriaju autoknak foleg minden szervizeles csavar csere serepel megjelolve hol mikor mit csereltek.HOgy az aeat tartsa csak a sajat szervizebe tudjak vinni, nem kinaba vagy haza.
 
Persze értem Melitta.Csak viccelődtem...de igaz is lehetne ez az "európai" opció.
De ez az autó konkrétan már inkább csak bukta lehet,mint "ártartás"
Pont az a baj a "márkaszervizekkel"ami...,azért vannak kiszolgáltatva az autó tulajok, és ezért is vannak elszállva a szervizköltségekkel,mert rá vannak "kényszerülve"a "pedigré" miatt...ezért is fog vastagon az "ács ceruza":o:)
 
Minden kocsinak van historyja, baleset, utkozes karambol az eladasnal ezt a veo megkapja, ilyen kategoriaju autoknak foleg minden szervizeles csavar csere serepel megjelolve hol mikor mit csereltek.HOgy az aeat tartsa csak a sajat szervizebe tudjak vinni, nem kinaba vagy haza.
*
Közeli barátosnőmnek egy "kacsája" volt, az a francia kocsi, amit eleve a tojást vivő francia parasztoknak terveztek. Azzal az autóval valóban úgy lehetett menni, hogy a kosárban lévő nem létező tojások is épek maradtak. Nagyon szerettük azt az autót, mert olyan igazi retro volt. De télen hideg, mert jött be a szél is, nem volt benne fűtés, vagy talán rossz volt amikor már megvásárolta? Erre már nem emlékszem. Nyáron viszont a tetején el lehetett húzni a ponyvát és jött be a levegő, nagyon megsirattuk amikor eladta. Képtelen volt javíttatni, mert óriási összegeket kértek tőle. Minden csavart külön kellett levadászni, hozatni... stb.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,664
Tagok
615,668
Legújabb tagunk
Foss
Oldal tetejére