"Teljes szívemből köszönöm" - videóban búcsúzik Magyarországtól Colleen Bell

Videóüzenetben búcsúzik Magyarországtól az amerikai nagykövet. Colleen Bell még magyarul is köszönetet mond.

"Barátaim, most, hogy budapesti megbízatásom a végéhez közeledik, szeretnék megosztani veletek néhány gondolatot csodálatos országotokban töltött időmről" – ezekkel a szavakkal osztotta meg az amerikai nagykövetség Facebook-oldalán új videóját Colleen Bell, aki Barack Obama távozásával ugyancsak elhagyja állomáshelyét, Budapestet.

Ebben a nagykövet hatalmas megtiszteltetésnek és büszkeségnek nevezte, hogy Obama elnök képviselőjeként szolgálhatta országát Magyarországon. Azt is elárulta, hogy ha visszaemlékszik majd az itt töltött két évre, a csodálatos emberek, a kivételes kultúra és az egyedülálló történelem jut majd eszébe.



Magyarországot – amelyet keresztül-kasul bejárt – gyönyörűnek nevezte, s azt is mondta: az itt végzett munkája minden egyes percét élvezte.

Úgy értékelte, hogy fontos ügyekben sikerült előrelépni, beleértve a két ország közötti kereskedelem növelését, a biztonsági és rendvédelmi együttműködés erősítését, valamint a kulturális és oktatási csereprogramok elmélyítését.

Colleen Bell.jpg
 
Vagy visszamehetünk a Habsburgokig, ők is hány magyart gyilkoltak meg! Akkor most miért vagyunk egy blokkban Ausztriával? Sőt a törökkel! Pedig ők is hány magyart meggyilkoltak a török hódítás idején!
Kekeckedek....nem a habsburgok gyilkoltak hanem a hadseregük ezt csak azért írom mert a töröknél a nemzetet írtad a habsburgnál meg az uralkodó családot.
 
Kekeckedek....nem a habsburgok gyilkoltak hanem a hadseregük ezt csak azért írom mert a töröknél a nemzetet írtad a habsburgnál meg az uralkodó családot.

Kekeckedj nyugodtan :) Mindegyik esetben az adott nemzett hadseregére gondoltam. A "Habsburgok" esetében az általuk vezetett osztrák seregre (nem az uralkodó család tagjaira személy szerint), akik sok vért ontottak a Rákóczi-féle és a 48-as szabadságharc idején is, és a leverésük után is, ma mégis "sógorok", és egyazon gazdasági és katonai tömbbe vagyunk velük.
A törökök esetében sem a török kecskepásztorra gondoltam, hanem a török hadseregre. Mint ahogy gondolom, hogy Sehonnai is az orosz hadseregre célzott.
 
Én meg azt olvastam, hogy az amerikaiak pénzelik a Vajdaság elszakadását Szerbiától.
"Nikola Aleksić, az ún. Újvidéki Ökológiai Mozgalom igazgatója ... kijelentette: egyes körök tavaszra rendbontásokat terveznek, amelyeknek célja "Vajdaság Szerbiától való elszakítása". Aleksić szerint ezt a folyamatot az amerikaiak finanszírozzák.
Ez az állítás valószínűleg nem fedi a valóságot, de legalább érdekesen hangzik."

Valószínűleg kábé ennyire fedi a valóságot az is, amit Te hallottál. Vagy még ennyire sem.
Úgy tűnik, az egykori hidegháború ma médiaháborúként zajlik, de ez aztán élesben. :D Inkább ez, ha már muszáj, mint egy atomháború! Az biztos, hogy nem kell mindent elhinni, ami a médiában megjelenik!


Azért ez inkább igaz...:D Nikola Aleksić a saját szájával mondja.

 
Szíjártó, Magyar érdem rendel tüntette ki Colleen Bellt.
Mindét orcáját megcsókolta.

Ezt nem gondoltam volna egy évvel ezelőtt.

Ami volt, elmúlt, nekünk lett igazunk, Bell asszony pedig megy a süllyesztőbe, most már minek haragtartónak lenni? Szíjjártó pedig látható örömmel búcsúztatta :D "Nesze egy kitüntetés is, csak menj a csodába!"
Most dörgöljük az orra alá, hogy már az ő országában is azt mondják, amit mi?
 
Te Zoli , vagy Ördög ügyvédje estleg sehonnai ...

  • meséld már el mikor eröszakoltak meg 200 ezer Magyar nöt az oroszok ?? Tavaly ? vagy mikor ? Nebutáskodjál már , aztán mitgondolsz az amerikai katonák tiszteségesebbek voltak a Német vagy Vietnámi , Afgán meg más asszonyokkal ??? A háboru az könyörgök mindig mocskos ! Most ne ezzel gyere , nagyon kevered papám a dolgokat . Azért mert neked Amerika az Istened és ott találtad meg számitásod , hát legyen . De ne mindig részeket kapkodjál már ki az irásokból meg a történelemböl ugy ahogyan azt adott pillanatban szájizednek megfelelö . Aztán igen is Jászladánynak igaza van mert van egy ugynevezett Bécsi elöirás a franc tudja már mindnek a nevét §-t , amely elöirja a Nagykövetek tevékenységét és "hatáskörét" . Hiszen ök mégha "civilben" is vannak és mennek el valahová ott ök mindig is a saját küldött országukat képviseleik . abban meg kérlek absulute igazad van , hogy bennünket kis országokat , mindegy ez mikor is volt 1526 után mint a kalap kutyagummit ide oda taszigáltak erösebb országok , hazánk elittjei ,ahogyan az politikai nézeteiknek érdekeiknek tetszet ! Aztán nehogy már elfeljtsed , hogy volt egy Jalta meg Potsdam is ahol Eden , Wilson és más úrak pontosan ugy szerepet játszottak Sztalinnal együtt Europa mai területeinek formálásában ! Vagy gondolod az orosz , bocsánat Szovjetunio akkor egyedül döntötte el hogy melyik ország lesz az Ö fenhatósága alatt ? Mi azt reméltük , hogy nálunk is ugy maradnak mint az Osztrákoknál !!

Itt van a film nézd meg, szemtanúk mesélték...

 
Ami volt, elmúlt, nekünk lett igazunk, Bell asszony pedig megy a süllyesztőbe, most már minek haragtartónak lenni? Szíjjártó pedig látható örömmel búcsúztatta :D "Nesze egy kitüntetés is, csak menj a csodába!"
Most dörgöljük az orra alá, hogy már az ő országában is azt mondják, amit mi?
Számomra oly fura hogy ennyire tudsz valakit gyűlölni.
Habár most veszem észre hogy fejedelmi többest használsz...így már érthető!!!
 
Hát, szegény Colin Bell nem lopta be magát a szívünkbe, pedig a tüntetéseket szervező és azon magát mutogató elődjénél sokkal jobb volt. Ő csak a szivárványos felvonulásokat szervezte lelkesen és eredménytelenül.....:D Néha mondott beszédeket, de azokat a főnökei nyomták a kezébe és olyan nincs, hogy ne olvassa fel a nagy szigorúságot magára erőltető arccal. Nekem sikerült kivonni belőle ezeket és úgy szimpatikus volt. Csak akkor mulattam jókat, amikor a korrupcióról beszélt. ;) Mintha mi nem tudnánk, hogy az ő állása egy millió dollárba került apukának.

Én megelégednék azzal is, ha csak ilyen nagykövetet kapnánk a következőben is Amerikából, amilyen ő volt. Sajnos van rosszabb is. Ugyanis a DélHírben írják, hogy tavaszra a Vajdaságban igyekeznek káoszt kelteni.
Rendbontásokat terveznek, amelyeknek célja "Vajdaság Szerbiától való elszakítása". Mint mondta, ezeket a zavargásokat Saša Radulović köztársasági képviselő, az Elég volt ellenzéki mozgalom elnöke készíti elő. Radulović állítólag felkérte Tomislav Lovrekovićot, az NS Reporter hetilap újságíróját, álljon a leendő megmozdulások élére.

Ez pedig megint nekünk fog szólni, mert a Vajdaságban magyarok laknak.

Nincsenek illúzióim tudom hogy a politika olyasmi, amibe efféle eszközök is beleférnek néha. Na de most te komolyan azt hiszed, ha az USA vagy valami más nagyhatalom nagy titokban ilyesmit készít elő, azt majd te meg is tudod jóelőre, mert egy zseniális firkász kideríti?! És engedik megjelenni egy újságban?!

Ne nevettess!

Ha meg mégis, örülj neki, a fene nagy nemzeti mélymagyar oldal csakis örülhet ennek, mert akkor egyesülhet Hungarisztán a Vajdasággal, az ország nagyobb lesz, több az Orbán-szavazó... És mindenki mehet vidékre békében élni mert olyan szegény is lesz mindenki hiszen az új országrészt fel kell táplálni... Ja nem, Orbánék vagyona nem csökken majd.

Szóval ha mégis igazad van inkább örülj neki és légy hálás e felforgatóknak.
 
Ami volt, elmúlt, nekünk lett igazunk, Bell asszony pedig megy a süllyesztőbe, most már minek haragtartónak lenni? Szíjjártó pedig látható örömmel búcsúztatta

Persze Petyánk , nem tudta elképzelni, hogy a felesége miért is vette elő a déd nagymama mángorlófáját. Majd megtudja estére , milyen is a hereroppantás, két pusziért.
 
Számomra oly fura hogy ennyire tudsz valakit gyűlölni.

Gyűlölni? :o Már miért gyűlölném? Nem is ismerem!
Én a mögötte álló politikai erőt vagy erőket kritizálom, akiket képviselt.

Nagyon fura nekem, hogy ha valakinek a politikájával nem értek egyet, azt gyűlöletnek tartod. Ezek szerint ha Te nem értesz egyet egy politikussal, akkor azt az embert gyűlölöd? Én külön tudom választani a politikát az embertől.
 
Akkor félre értettelek.

Félreértettél. Én végig az Obama-féle "beleugatós" politikáról beszéltem, amit Bell asszonyon keresztül is erőteljesen gyakorolt az USA Obama-fél vezetése. Bár tudom, hogy itt sokan örülnek ennek, mert az Orbán kormány megtámadásának tartják, de sajnos az a baj, hogy sok esetben nem a kormány, hanem az ország látta kárát. Ahogy Ukrajnában is, csak ott még jobban!

Ha ezt úgy veszed, hogy Bell személye ellen van kifogásom, akkor nem Bellt mondom, mondhatnám Obamát is, hogy olyan szinten szólt bele a magyar belügyekbe, ami felért egy kormányellenes ellenzéki kampánnyal. És erre a nagykövetet is felhasználta, ami szerintem skandallum. Mert nem az a dolga egy nagykövetnek, hogy valamilyen pártérdek mellett kiálljon, legyen az akár ellenzéki, akár a kormánypárt.

Lehet kritizálni az Orbán kormányt, de tudod, ez is olyan dolog, hogy NEKÜNK lehet. Mert a miénk, mi választottuk, majd mi eldöntjük, mi a bajunk vele, vagy jó-e nekünk vagy sem, majd mi kritizáljuk, és ha nem tetszik, akkor leváltjuk. Nem kell, hogy Obama, vagy más váltsa le, és ő döntse el, ki lenne nekünk jó a kormányra!
Ráadásul ez a "beleugatós" politika teljesen kontraproduktív, hisz ha kívülről támadják a magyar kormányt, akármennyire utáljuk is a kormányunk politikáját, akkor is összezárunk mögötte, mert az emberek többsége az ország elleni támadásnak érzi, minthogy sokan annak is érezték.

Obama alighanem összetévesztett minket Ukrajnával, azt gondolta, az ellenzék támogatásával majd itt is lehet egy jó kis puccsot csinálni, hát ez most nem jött be. Ebből is látszik, hogy neki Ukrajna, vagy Magyarország egyremegy.
Obama a regnálása alatt számos ország belpolitikai rendjét felforgatta káoszt okozva, és ezzel próbálkozott nálunk is, nekem ezért ellenszenves a beleszólogatós politikája, és remélem, hogy Trump nem fogja ezt folytatni.

Azért jó lenne, ha azok is, akik utálják az Orbán kormányt, belátnák, hogy nem az a demokratikus módja egy demokratikusan megválasztott kormány megbuktatásának, hogy egy másik ország kívülről támogatja az ellenzéket, és puccsot, majd pedig polgárháborút robbant ki.
 
Utoljára módosítva:
remélem, hogy Trump nem fogja ezt folytatni.
A 20. századi történelemben ha az USA visszahúzodott európából annak vérontás lett a vége.
Annyi itt a gyülölet.
Ráadásul ha kivonul akkor azonnal betör a helyére egy másik hatalom.
Mert lehet hogy z USA most majd Kína felé fordul de, ez nekünk jó lesz?
Azért kell örülnünk mert Orbánt nem fogják piszkálni?..de jó....
Még mélyebbre ássa be magát.
 
Félreértettél. Én végig az Obama-féle "beleugatós" politikáról beszéltem, amit Bell asszonyon keresztül is erőteljesen gyakorolt az USA Obama-fél vezetése. Bár tudom, hogy itt sokan örülnek ennek, mert az Orbán kormány megtámadásának tartják, de sajnos az a baj, hogy sok esetben nem a kormány, hanem az ország látta kárát. Ahogy Ukrajnában is, csak ott még jobban!

Ha ezt úgy veszed, hogy Bell személye ellen van kifogásom, akkor nem Bellt mondom, mondhatnám Obamát is, hogy olyan szinten szólt bele a magyar belügyekbe, ami felért egy kormányellenes ellenzéki kampánnyal. És erre a nagykövetet is felhasználta, ami szerintem skandallum. Mert nem az a dolga egy nagykövetnek, hogy valamilyen pártérdek mellett kiálljon, legyen az akár ellenzéki, akár a kormánypárt.

Lehet kritizálni az Orbán kormányt, de tudod, ez is olyan dolog, hogy NEKÜNK lehet. Mert a miénk, mi választottuk, majd mi eldöntjük, mi a bajunk vele, vagy jó-e nekünk vagy sem, majd mi kritizáljuk, és ha nem tetszik, akkor leváltjuk. Nem kell, hogy Obama, vagy más váltsa le, és ő döntse el, ki lenne nekünk jó a kormányra!
Ráadásul ez a "beleugatós" politika teljesen kontraproduktív, hisz ha kívülről támadják a magyar kormányt, akármennyire utáljuk is a kormányunk politikáját, akkor is összezárunk mögötte, mert az emberek többsége az ország elleni támadásnak érzi, minthogy sokan annak is érezték.

Obama alighanem összetévesztett minket Ukrajnával, azt gondolta, az ellenzék támogatásával majd itt is lehet egy jó kis puccsot csinálni, hát ez most nem jött be. Ebből is látszik, hogy neki Ukrajna, vagy Magyarország egyremegy.
Obama a regnálása alatt számos ország belpolitikai rendjét felforgatta káoszt okozva, és ezzel próbálkozott nálunk is, nekem ezért ellenszenves a beleszólogatós politikája, és remélem, hogy Trump nem fogja ezt folytatni.

Azért jó lenne, ha azok is, akik utálják az Orbán kormányt, belátnák, hogy nem az a demokratikus módja egy demokratikusan megválasztott kormány megbuktatásának, hogy egy másik ország kívülről támogatja az ellenzéket, és puccsot, majd pedig polgárháborút robbant ki.

Írod hogy NEKÜNK lehet kritizálni Orbánékat... Sose vitatom, hogy nektek lehet. A baj az hogy szerintem te a "nekünk" alatt kizárólag azokat érted, akik ott maradtak abban az országban. Azért hadd kritizálhassam már őket én is, meg mások akik MIATTUK HAGYTÁK EL azt az országot mert muszáj volt! Engedd meg lécci! Nem volt egy örömünnep a kitántorgás, meg az első időszak, hidd el! Még szép hogy utáljuk azt a kormányt ami erre rákényszerített minket, még szép hogy emiatt örömködünk ha valaki beszól nekik, legyen az Obama, Colleen vagy akárki más!

Szerintem ez emberileg érthető. A szememben, de szerintem sokan mások szemében is akik ebben sorstársak velem, az Orbán meg a bandája egy ROHADT MOCSKOS KORRUPT LEGYŐZENDŐ ELLENSÉG. Konkrétan a magyar nemzet ellensége. Én így látom és nem fogalmazhatok finomabban bocs. Akad ettől még egy-két apró részletkérdés talán amivel kapcsolatban egyetértek vele, akad olyan is amiben meg épp NEM értek egyet Obamáékkal, vagy általában az USA-val vagy bármivel. Összességében és nagy vonalakban azonban ez van, ez a véleményem arról a bagázsról. Másoknak is, láthatod és ez nem véletlen. Az a kormányzat bizonyos értelemben engem - s más kivándoroltakat - földönfutóvá tett. Mégis mit vársz, ezek után majd patikamérlegen kezdem méricskélni, a nagykövetnek joga van-e vagy akár csak illendő-e így vagy úgy kritizálnia azt a bűnbandát, azt a politikai maffiaszervezetet, amit zsigerből gyűlölök?!
 
Írod hogy NEKÜNK lehet kritizálni Orbánékat... Sose vitatom, hogy nektek lehet. A baj az hogy szerintem te a "nekünk" alatt kizárólag azokat érted, akik ott maradtak abban az országban. Azért hadd kritizálhassam már őket én is, meg mások akik MIATTUK HAGYTÁK EL azt az országot mert muszáj volt!

Nem csak azokat értem, akik itt maradtak az országban, de azért remélem érzed a különbséget, ha egy magyar állampolgár kritizálja a magyar kormányt itthon vagy külföldön, vagy pedig egy idegen ország elnöke és kormánya támogatja a magyar kormány ellenzékét a kormánnyal szemben (nyíltan vagy stikában)! (Sőt, akár fegyveresen is, mint Szíriában, Ukrajnában, és még sok helyen.)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,309
Tagok
615,646
Legújabb tagunk
Ahmedgeoto
Oldal tetejére