Nyílt levél élsportolókhoz–Dobják össze azt a párezer milliárdot, ami még több új stadionhoz kell

Tisztelt Sportolók!


Lépten-nyomon olvasni, mennyire örülnének, ha Magyarországon vehetnék át következő érmüket, ha teljesítményüket a hazai közönségnek Budapesten mutathatnák be.


Rajta, tegyenek érte!

Dobják össze azt a párezer milliárdot, ami még több új stadionhoz kell! Elvégre az Önök hobbijáról, mániájáról, megélhetéséről van szó. Amit mellesleg döntő részben ma is közpénzből finanszírozunk.

Mondhatják: milliókat lelkesít egy futam, egy csörte, egy meccs küzdelme.

Milliókat meg hidegen hagy.

De nem is a piszkos anyagiak a legfontosabbak ebben a játszmában, Az ember szívesen költ –akár erején felül – az örömre, az önbecsülésére, olyan nem egészen racionális ügyekre, amelyekben nem az észé a döntő érv. Jól van ez így: a kijelölt, vagy csak a szívünkben létező ünnepvárás segít megbirkóznunk a hétköznapok fullasztó gondjaival.

Tisztelt Olimpikonok! Nézzenek mélyen a saját lelkükbe! Mit tettek Önök azért, hogy a sport, a testmozgás örömének vidám seregszemléje legyen az öt földrész együvé tartozását jelképező, egymásba fonódó öt, különböző színű karika? Felhozhatják: egész életük arról szól, hogy egy tizedmásodperccel gyorsabbak legyenek, pár milliméterrel messzebbre dobjanak akármit a többieknél. Abban a pár percben, másfél órában, ami az olimpia elnevezésű, mára vásári ricsajjá züllött felhajtás forgatagában éppen Önökre jut.

Hová hagyták süllyedni az „ép testben ép lélek” szép ideáját? Ép maradhat a test, ha csak egyetlen izomköteg kizsigerelésére épít az „élsportoló”? És még nem is beszéltünk az alattomos kis molekulák segítségéről, amiket készséges vegyészek egész serege kutat, fejleszt. Egy másik serege meg megszállottan üldöz.

Nemes küzdelem??? Mérhető teljesítmény? Önök tudják legjobban, miféle út vezet odáig, hogy egyáltalán részt vehessenek a megmérettetésen. Miféle erők, alkuk huzavonájából kerül ki a „győztes”. Hagyták-hagyják, hogy a fejük fölött korrupt, mindenre elszánt sportvezetők rángassák bábuként Önöket: döntsenek életről-halálról. Egy hang ellenállás nélkül hagyták, hogy a műsorból kitegyék a sokféle fizikai képességet követelő öttusát, mert állítólag nem elég látványos. Helyette lelkesedhet a nyáj azon, hogy ki tudja gyorsabban (vagy lassabban?) egy partvissal a jégen eltuszkolni valameddig egy valamit. A cirkuszi erőművész Önökhöz képest az etika bajnoka: ő a jegyárakból él, amit azok fizetnek, akik kíváncsiak a produkcióra. Önök meg valamennyiünk pénzére ácsingóznak. Nem felmentés, hogy ebből a futó-ugró-úszó-stb. bajnoknak csak a morzsák jutnak, a vastagját az öltönyben-kosztümben sürgölődők teszik zsebre. Inkább csak jelzés, mire jutnának, ha a szellemi képességeikkel kellene a küzdőtérre állniuk.

Az egész gyomorforgató ügyben a leggaládabb ürügy a „hazaszeretet”, meg a „nemzeti büszkeség”.
Miféle hazafiság az, amely csak úgy képes becsülni, szeretni a hazáját, népét, ha aranyozott fityegőkkel ki van dekorálva? Normális ember tudja, hogy vannak a világon szép tájak, tisztességes, becsületes és tehetséges emberek másutt is. Mégis, a legkedvesebb a számára a maga pátriája, akkor is, ha nem a legtökéletesebb, ha a kirakatban nem az első helyen áll.

Az én hazám nem szegény, és akár képes lenne rákölteni az Önök hobbijára, megélhetésére sok-sok milliárdot is. De remélem, nem akar.

Rátesi Margit

sportolo.jpg
 
Mo-n annyi, de annyi mindenre kellene költeni (egészségügy, oktatás. stb), hogy nagyon nincs még itt az ideje további stadionok építésének, illetve pl. Olimpia finanszírozásának. Bárcsak ott tartanánk, de nagyom messze van az még.....
 
Mai cikk volt az indexen, miszerint a megvalósíthatósági tanulmány szerint a pályazat 10 milliárd forintból ki fog jönni. Tudjátok mennyiél tartanak már? 27 milliárdnál és még nincs is itt a vége. 3x annyiba van, mint amit jósoltak (nagylelkűen). Ha a győzelem esetén ilyen arányban lopják el az olimpiai építkezésre fodított pénzt is (mert ne legyünk naívak, ez az egész arról szól, hogy az a kormány és barátai, akinek a regnálása alatt ekkora potenciális ziccert kap a kezébe, az két generációra is hülyére tudja keresni magát), akkor a görögöknél rosszabb vár Mo-ra...
 
Nem vagyunk naivak, pontosan tisztában vagyunk ezzel.
Amúgy anno, ezért léptették be Magyarországot az unióba is.
Azt én nem tudom, hogy miért, csak azt tudom, hogy mostanság épp azok ekézik az EU-t, akik a legtöbbet nyúlják tőlük (valahol nem is értem, hogy hogy miért nem fagyasztják be az összes támogatást, amíg nem lehet nyomon követni a pénzt)...
 
Nem írtam bajról. Csak azt, hogy ugyanazért szorgalmazták az akkori kedves vezetőink a belépést az Unióba, amiért a mostaniak az olimpiát akarják megrendezni. Azzal is kevesen jártak jól, meg ezzel is kevesen fognak. De azok nagyon.
engem nem zavar hogy beléptünk az UNIOba, még emlékszem arra amikor semmi sem volt kapható a boltokban...
Most meg akkor a a kínálat.
 
Olyan valasztek van a Tescoba vagy Ocean ba es meg olcsobb is mint a maszek zoldseges. Komoly forgalmat bonyolitanak le , nyilvan meg tudjak fizetni az emberek.
Az utazas is egyeni ki mennyit szan ra, lehet elso osztalyon utazni meg fapadossal. A wellnesz biznisz duborog, de akar LOndoba akar Tuneziaba vagy Egyiptomba is igen olcso ajanlatokat latni ami megfizetheto.
Az biztos akinek nincs jovedelme munkaja annak minden draga.
 
Utoljára módosítva:
Nalad lehet, de nem az orszagnak. Annyi penz erkezett mint ano a Mashall segely, tudom te semmibe nem veszed de, enelkul hol allna az orszag? A szoc becsodolt ideologiailag anyagilag , ha nem leptunk volna be ki finanszerozna az orszagot? Mo. meretibe gazdasagilag stb nem nagyhatalom, mint Usa vagy az Oroszorszag, Putyin evekig tud elni az orszaga nyersanyagkeszleteibol ,de mi mit vinnenk a tozsdere?
 
majd mingggyaaa megkapod ,hogy elvoltunk 50evet tozsde nelkul IS
Lassan már nem is lesz Tőzsde..
Biztosan nem ilyen évnyitóról ábrándozott a budapesti tőzsde. Az Externet után a Plotinus Holding is bejelentette távozási szándékát, részvényei kivezetését. Utóbbi ráadásul évek óta a legjövedelmezőbb tőzsdére bevezetett közepes méretű vállalkozás. Hozamot termelő cég pedig eleve kevés akad ebben a körben. A Plotinuson kívül még egészen pontosan egy, a megújuló energiával kereskedő Alteo.

Az elmúlt tíz évben tőzsdére vitt 27 magyar cég közül utóbbi kettőn kívül egyetlen sikersztorit sem látunk. Viszont annál több részvényeseket megkopasztó történet jut eszünkbe.
 
Mert otthon rosszul mennek a dolgok hiaba allitjak az ellenkezojet, a tozsdet jol kell vezetni es kello ellenorzest is kell gyakorolni.
A gazdasagnak ott a vege ha a tozsde befucsolna.Mo csak europaba tud tozsdezni de vannak reszvenyek amik azert + ba teljesitenek Richter OTP stb igaz nem neztem meg, csak olvastam rola.
 
Nalad lehet, de nem az orszagnak. Annyi penz erkezett mint ano a Mashall segely, tudom te semmibe nem veszed de, enelkul hol allna az orszag? A szoc becsodolt ideologiailag anyagilag , ha nem leptunk volna be ki finanszerozna az orszagot?
Mi ez csúsztatás?
A Marshall-segély nem is jött Magyarországra
Különben se hasonlíthatsz segélyt kölcsönhöz.
Az UNIÓ adott segélyt?
Talán
Volt egy Phare-program az volt a segély
De hogy mennyi nem tudom kb. 28220 millió 1989-ben.
1990 és 1999 között mintegy 1030 millió euró
Összesen Tíz év - egymilliárd euró Legalábbis papíron(akadozott a magyar fél miatt)
Most ezt lépjük át.
A szoc úgy van ahogy mondod.
De mi ára lett a kivásárlásnak?
Régi téma de árnyalja a helyzetet.
Különben egyetértek a finanszírozás témájában
Éppen csak két utat már nem lehet bejárni.
Nem próbálhatjuk ki ugyanazt másképp.
Hogy ki járt jobban a nyugati félteke, vagy mi akkor az átalakítással
Ez a teóriák kategória.
Éppen csak irritál hogy olyan nagyon biztos vagy benne.
 
Utoljára módosítva:
Ha a csatlakozáskor csődben lettünk volna, be sem vettek volna minket.
A csőd utána jött.
Egyik erre torzít a másik amarra
Melittát is kérdeztem mert sarkosan másképp beszél.De úgy látom te is.
A csatlakozás előtt is már csődben voltunk 1989 től
A csatlakozás 2004. május 1 Nem 2004 után jött a csőd.
Volt egy más azzal kevered 2008-ban kirobbant[URL='https://hu.wikipedia.org/wiki/Gazdas%C3%A1gi_v%C3%A1ls%C3%A1g_%28egy%C3%A9rtelm%C5%B1s%C3%ADt%C5%91_lap%29'] gazdasági válság[/URL]
A gazdasági-politikai szerkezet váltáskor volt a csőd.
A másik a válság
Ne legyetek már ilyen tények eltorzítók.
 
Utoljára módosítva:
..................
Éppen csak irritál hogy olyan nagyon biztos vagy benne.
Megfigyelhető itt a fórumon is, minnél távolabbról mond valaki véleményt kishazánkban történtekről,
annál jobban biztos benne hogy ő látja jól, és mi, akik benne élünk, mind agymosottak és vakok vagyunk.
 
Megfigyelhető itt a fórumon is, minnél távolabbról mond valaki véleményt kishazánkban történtekről,
annál jobban biztos benne hogy ő látja jól, és mi, akik benne élünk, mind agymosottak és vakok vagyunk.
Szegény téged sajnállak mert csak egyetlen mondatot olvasol el. Vagy csak egyet ragadsz ki.(ez is verzió)
Most felhasználod álláspontod megtámogatására egyetlen mondatomat,
De én nem értek teljesen egyet azzal amit írsz.
Mondjuk feltételesen értek egyet.
Az igazság a kettő között van:Mindkettő csúsztatott
Jászladány is és Melitta is.
Egyik a segély szóval, másik a csőd évével.
Vannak dolgok amit távolabbról jobban látszanak.
És vannak amit nem tudnak, csak újságból.
Az agymosottság igaz is lehet ránk is attól függ honnan tájékozódunk.
Ám a tapasztal és nem olvasott dolgainkat mi tudjuk jobban (ezt is feltételesen)
Médiahatás is létezik.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,507
Tagok
615,753
Legújabb tagunk
BertSutton
Oldal tetejére