Két kórház a kormánytól kapott pénzért cserébe vállalta, hogy nem hajt végre abortuszt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a Bethesda Kórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház a kormánytól kapott 7,8 milliárdos támogatásért cserébe vállalta, hogy felújított osztályokon nem végeznek abortuszt és nem fogadnak el hálapénzt.

Lázár elmondta, hogy egy új szülészeti- nőgyógyászati egység jön létre a két kórház együttműködésének köszönhetően. A kórház a fejlesztérsre biztosított támogatásért cserébe vállalta, hogy ebben a kórházban és ezen az osztályon nem lesz abortusz.

Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója már a nyáron beszélt arról, hogy egy abortuszmentes szülészet megnyitását tervezi. Elmondta, hogy ezzel a Bethesda lesz az első olyan kórház Magyarországon, ahol nem végeznek abortuszt, mert a többi intézményben az jelenleg a protokoll része.

Czinkóczi Sándor

test.jpg
 
Részemről egy általános megfigyelés:
Azok a tömörülések, amiknek az elve az erőszak, az iszlám és a főleg (ők közlebb állnak hozzám, jobban ismerem) a kereszténység, valamint a jobboldalinak tartott pártok ragaszkodnak a statikus látásmódhoz.
Sok példát tudnék felhozni, de inkább gondoljátok át például a magyar politikai csatározásokat.
De a legjobb statikus szemlélet példája maga a katolikus egyház. Ami nekik egyszer jó volt, az most is az. A hatalmat erőszakkal megőrizni (inkvizíció) az még napjainkban is dívik. Igaz, az elevenen megégetés már nem, de az invizíció hivatala, a Hittani Kongregáció , a mai napig él és virágzik. A rabszolgaság utolsó hivatalos támogatója a Szentszék volt. Mexikóban 1876 körül szabadították fel a rabszolgákat, és addig a rendszer legnagyobb támogatója maga a katolikus egyház volt.
Ilyen alapon a régmúlt megrögzött szokásait nem adják fel. A középkorban a népesség alacsony volt: a sok csecsemőhalál, a járványok, az alultápláltság, a különféle címszó alatt létrejött csatározások mind-mind a népesség növekedése ellen hatottak és hatnak. Ennek egyetlen ellenszere a minél több szülés volt. Ezért mindenféle furmányt, amit az emberiség kitalált, az egyház tagadja. A fogamzásgátlást, az abortuszt, mindent. (A fogamzásgátlást már nem tagadják, mert a gyógyszergyárak hasznából ők is részesednek. Az a pénz pedig nem megvetendő.) Cél a minél több gyerek. Az, hogy a Földanya ebbe beledöglik, az anyák belehalhatnak, az lényegtelen - számukra.
Napjainkban már lehetne dinamikus látásmódot is használni, ami abból áll, hogy megtervezzük a jövőt. Ha a parlament megalkotja és meghozza ezt, vagy azt a törvényt, akkor annak ez, meg az lesz a következménye. Na ez az, ami a mai kormánynak nem működik. Az előző (Gyurcsány - Bajnai) már tett valamit ezért, lásd a kórháztörvényt, amit a háromigenes szavazás megsemmisített. Vagy a 2008-es pénzügyi válság megoldása. Azt az akkori ellenzék, a mai kormány, foggal-körömmel támadta, átkozta és átkozza --- miért is? Egy valódi politikus volt, aki tett is ezért, Horn Gyula. Támogatta a Bokros-csomagot. Az I. Orbán-kormány ebből a pénzből villogott, amíg tartott (kb. 3 évig), s közben ott átkozták/átkozzák, ahol csak tudták.

Ezek után számomra nem kérdés, hogy még fizetni is hajlandók azért, hogy bebizonyítsák: ők a keresztény Európát támogatják.
 
Rossz kerdesre csak rossz valasz lehetseges.
Ketkezzel tiltakozok hogy barki beleszolhason vallalok gyereket vagy nem.
100% fogalmazasgatlo nincs. A valasok szama oriasi 50% koruli. A gyerek vallalas nem egyszemelyes feladat. Hany no marad gyerektartas nelkul, egyedul kinlodva, es ha meg is terhes lesz a nyomorara kotelezo meg + bevallalni mert az egyhaz vagy az allam ugy dont.
A szulesz az nogyogyasz is. Elvei vannak akkor menjen papnak. De o se dontheti el az en szaporodasomat.
Egy no akar evente szulhet, lehet akar 20 gyereke is, de hany ferfi vallalja fel ezt? mert ok csak a technikajat szeretik a gyerek csinalasnak. Az oromkodesrol mar nem is beszelve, de az abortusz fajdalmas fizikailag lelkileg ebbe a ferfi semmit nem erez vagy tud.

Orvos hiany, honan lesz ennyi orvos? jo fizetesert szipkazak el a korhazakbol ? ket korhazat uj osztallyal szemelyzettel felszerelni halapenz nelkul.....
 
Jól mondod....PILLANATNYILAG.
Valóban nem bántja a "Vele szembe" helyezkedőket....csak egy idő után "kicsinálja". Mentálisa, anyagilag, majd a végén vagy egy agyhalott droid lesz valakiből (és itt mindenkire értem, nem csak az orvosokra), aki szó nélkül és gépiesen végzi a munkáját és teljesíti a parancsokat, vagy elmenekül...pl. külföldre. A harmadik típus pedig tönkremegy szellemileg és egzisztenciálisan, mert nem tud agyhalott lenni, de elmenekülni sem. Mert lássuk be a magyar nép egy birka nép (akinek nem inge, ne vegye magára).
Válasszuk el a tényeket és a feltételezéseket.
Tény: A Bethesda kórház régen tervezi egy abortuszt nem végző szülészet felállítását.
Tény: A kormány támogatja a Bethesda kórházban egy szülészeti osztály felállítását.
Feltételezés: Az abortusz tervezett megtagadásának és a támogatás tényének bármiféle ok-okozati összekapcsolása.
Feltételezés: A jövőben az abortuszt nem végző szülészeti osztályok elbírálása, dolgozóinak sorsa.

Persze az ember él feltételezésekkel, csak nem baj, ha tudja, hogy az nem igazság, hanem csak elképzelés.
 
Az a szomorú, hogy szexuális felvilágosításra és a fogamzásgátló módszerek támogatására nincs pénz. Nagyon sok mélyszegénységben élő nő van, aki el se jut a hetedik osztályig, ahol ez a tananyag. Az első kapcsolatukból teherbe esnek és fel sem merül az örökbeadás gondolata, hanem szó nélkül kimaradnak a suliból és főállású anyák lesznek. Ezzel aztán be is zárul a kör, újratermelődik a szegénység. Ha ezeknek a milliárdoknak csak egy részét arra fordítanák, hogy felvilágosítással és tanulást ösztönző programokkal rávegyék őket, hogy várjanak a szüléssel 20 éves korukig, sokkal jobb lenne az életük és az egész társadalom jobban járna.
 
Válasszuk el a tényeket és a feltételezéseket.

Feltételezés: Az abortusz tervezett megtagadásának és a támogatás tényének bármiféle ok-okozati összekapcsolása.

Biztos????

"Arról a döntésről is beszámolt, miszerint a kormány 7,8 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a Bethesda Gyermekkórháznak és a Budai Irgalmasrendi Kórháznak: a két intézmény együttműködésében egy speciális, új szülészeti-nőgyógyászati egység jön létre. A kórházak ezért cserébe azt vállalták, hogy ezen az osztályon nem lesz abortusz, és hálapénzt sem fogadnak el."
77. Kormányinfó



A felvételen 25:20-nál kezdődik.
 
A hatályos magyar joganyag (1992. évi LXXIX. törvény a magzati élet védelméről) mérsékelt álláspontot foglal el az abortusz kérdésében. Részben érvényesíti a nők önrendelkezési jogát, és részben - elismerve a létesülő élet élethez való jogát - a magzati életet is védelemben részesíti. Ezek után semmi kivetnivalót nem találok abban, ha vannak olyan egészségügyi intézmények, ahol nem végeznek abortuszt, amíg erre máshol törvény adta kereteken belül biztosított e lehetőség. Ahogy azt is el tudom képzelni, hogy vannak olyan szülészek-nőgyógyászok, akik lelkiismereti okból olyannyira elkötelezettek a magzati élet mellett, hogy visszautasítják a kellően nem indokolható abortuszok elvégzését - talán épp ezért választották e pályát -, s pontosan ezért szeretnének efféle intézményben hivatást vállalni. S végül azt gondolom, hogy nincs korlátlan hatalmunk ahhoz/arra, hogy egy másik ember élete felől rendelkezzünk! (De mindenki ítéljen a saját lelkiismerete és morális szabadsága szerint!)
 
Cseppet sem finomkodó üzenet (ultimátum), útjelző, hogy merre tart az ország... De csüggedésre semmi ok, senkit sem hagynak az út mellett...
 
Egy magzat naplója

Október 5.

Ma kezdődött az életem. Apám és anyám még nem is tudják. Kisebb vagyok ugyan a gombostű fejénél, de mégis önálló lény vagyok. S már minden testi és lelki adottságom meg van határozva. Például a szemem olyan lesz, mint az apámé, a hajam pedig szőke és göndör, mint az anyámé. Már az is el van döntve, hogy lány leszek.
Október 19.
Az első vér- és nyirokedényfalak sejtjei és első ütőereim keletkezőben vannak. Mivel egyes szerveim még nem fejlődtek ki teljesen, édesanyám segíti vérével az én vérkeringésemet és anyagcserémet. Ha majd megszülettem, akkor az első hónapokban már csak a tejére lesz szükségem.
Október 23.
Már kinyílt a szám is. Egy év múlva, amikor kedves szüleim ágyacskám fölé hajolnak, majd rájuk mosolygok. Az első szavam biztos az “anyám” lesz…
Utóirat: Az a vélekedés, hogy én még nem vagyok önálló ember, hanem csupán anyám testének egy része, egyszerűen nevetséges! Hiszen még a vércsoportom is egészen más, mint az anyámé.
Október 25.
Ma elkezdett dobogni a szívem. Szünet nélkül végzi majd szolgálatát életem végéig, anélkül, hogy valaha is pihenne. Milyen csoda ez!
November 2.
Karom és lábam elkezdtek nőni. Igaz ugyan, hogy amíg teljesen kifejlődnek annyira, hogy jól használhassam ezeket a végtagjaimat, még születésem után is jó darab időnek kell eltelnie.
November 12.
Most sarjadnak már kezemen az ujjaim. Ezekkel a kezekkel hódítom meg a világot, s jóbarátként nyújtom kezemet embertársaim felé.
November 20.
Édesanyám csak ma tudta meg egész bizonyosan az orvosnál, hogy engem a szíve alatt hord. Milyen nagyon örülhet!
November 25.
Már látható rajtam, hogy lány leszek! Szüleim biztosan azon tanakodnak, hogy mi legyen a nevem. De szeretném már én is tudni!
November 28.
Szerveim már teljesen kifejlődtek. Egészen nagy vagyok már.
December 10.
Hajam és szemöldököm is elkezdett nőni. Mennyire örül majd anyám szőke kislányának!
December 13.
Hamarosan látok majd! Szemeimet már csak egy gyenge varrat tartja zárva. Fények, színek, virágok – milyen pompás lesz! De legjobban mégis annak örülök, hogy láthatom anyámat! … Csak ne tartana olyan sokáig! Még több mint hat hónapig.
December 24.
A szívem teljesen kifejlődött. Állítólag vannak kisbabák, akik valami szervi szívbajjal jönnek a világra. A doktor bácsiknak rettentő fáradságukba kerül, hogy az ilyen kisbabákat operációval megmentsék. Hála az Istennek, az én szívem rendben van. Egészséges, erős gyermek leszek. Mindenki örül majd nekem.
December 28.
Édesanyám ma megölt.

J. Gutzviller
 
A megelőzés pl. Németországban hogy működik?
-
Németországban a terhességmegelözés legkedveltebb modszerei:
Fogamzásgátlo tabletta: 55%
Gumi (condom): 36%
Spiralis (hüvelygyürü): 11 %
A férfi sterilizálása: 3%
A nö sterilizálása: 2%
Fogamzásgátlo gyürü (NuvaGyürü): 2%
3-honapos -injektio (gestagen hormon): 2%
Hormon-pálcika (implantát): 1%
Hömérsékletmérés: 1%
Baby-computer: 1%
-
Egy terhességmegszakitás bizonyos esetben nem büntetendö cselekmény, egészségügyi probléma vagy megeröszakolás esetében a betegbiztosizo átveszi a költségeket.
-
A terhességmegszakitás az elsö 12 hét alatt ugyan törvényellenes de nem számit büntetendö cselekménynek.
-
A keresztény katolikus egyház szerint a terhességmegszakitás "elhallgatott tömeggyilkosság", a keresztény jog ezt kiközösitéssel bünteti. (az ilyen személyek számára megtiltja az ostyaevést, a papi temetést és esketést.)
-

-
 
Egy magzat naplója

Október 5.

Ma kezdődött az életem. Apám és anyám még nem is tudják. Kisebb vagyok ugyan a gombostű fejénél, de mégis önálló lény vagyok. S már minden testi és lelki adottságom meg van határozva. Például a szemem olyan lesz, mint az apámé, a hajam pedig szőke és göndör, mint az anyámé. Már az is el van döntve, hogy lány leszek.
Október 19.
Az első vér- és nyirokedényfalak sejtjei és első ütőereim keletkezőben vannak. Mivel egyes szerveim még nem fejlődtek ki teljesen, édesanyám segíti vérével az én vérkeringésemet és anyagcserémet. Ha majd megszülettem, akkor az első hónapokban már csak a tejére lesz szükségem.
Október 23.
Már kinyílt a szám is. Egy év múlva, amikor kedves szüleim ágyacskám fölé hajolnak, majd rájuk mosolygok. Az első szavam biztos az “anyám” lesz…
Utóirat: Az a vélekedés, hogy én még nem vagyok önálló ember, hanem csupán anyám testének egy része, egyszerűen nevetséges! Hiszen még a vércsoportom is egészen más, mint az anyámé.
Október 25.
Ma elkezdett dobogni a szívem. Szünet nélkül végzi majd szolgálatát életem végéig, anélkül, hogy valaha is pihenne. Milyen csoda ez!
November 2.
Karom és lábam elkezdtek nőni. Igaz ugyan, hogy amíg teljesen kifejlődnek annyira, hogy jól használhassam ezeket a végtagjaimat, még születésem után is jó darab időnek kell eltelnie.
November 12.
Most sarjadnak már kezemen az ujjaim. Ezekkel a kezekkel hódítom meg a világot, s jóbarátként nyújtom kezemet embertársaim felé.
November 20.
Édesanyám csak ma tudta meg egész bizonyosan az orvosnál, hogy engem a szíve alatt hord. Milyen nagyon örülhet!
November 25.
Már látható rajtam, hogy lány leszek! Szüleim biztosan azon tanakodnak, hogy mi legyen a nevem. De szeretném már én is tudni!
November 28.
Szerveim már teljesen kifejlődtek. Egészen nagy vagyok már.
December 10.
Hajam és szemöldököm is elkezdett nőni. Mennyire örül majd anyám szőke kislányának!
December 13.
Hamarosan látok majd! Szemeimet már csak egy gyenge varrat tartja zárva. Fények, színek, virágok – milyen pompás lesz! De legjobban mégis annak örülök, hogy láthatom anyámat! … Csak ne tartana olyan sokáig! Még több mint hat hónapig.
December 24.
A szívem teljesen kifejlődött. Állítólag vannak kisbabák, akik valami szervi szívbajjal jönnek a világra. A doktor bácsiknak rettentő fáradságukba kerül, hogy az ilyen kisbabákat operációval megmentsék. Hála az Istennek, az én szívem rendben van. Egészséges, erős gyermek leszek. Mindenki örül majd nekem.
December 28.
Édesanyám ma megölt.

J. Gutzviller

Efféle aljas érzelmi zsarolás azoknál válhat be, akik csak gerincaggyal rendelkeznek, agykéreggel azonban nem. ugyanis a fenti sztori már a legislegelső „naplóbejegyzésnél” teljesen HAZUG.

Mert ugye abban ez van írva:
"S már minden testi és lelki adottságom meg van határozva."

Ez annyiból igaz, hogy ezek java részét a genetika határozza meg valóban, a génkészlete pedig már megvan a magzatnak. Ugyanakkor azonban mindkét dolog, de különösen a „lelki adottság”, rendkívül függ a későbbi NEVELÉSTŐL. Ez már az állatokra is igaz nemhogy az emberre, kísélrletekkel bizonyították, sőt, nem is csak az emlősállatokra igaz ez, de még a tyúkokra is! Sőt! Még a TÜCSKÖKRE IS!
Igaz azokat nem neveli senki. De például igazi tücsköket megverettek mű-tücskökkel, s ezek után nagyonis megváltozott a tücsök „lelki adottsága”: visszahúzódó, alázatos lett, kerülte a küzdelmet az igazi tücskökkel szemben is...

Azaz a NEVELÉS igenis fontos!

Vagyis, hiába van meg a magzat genetikája, LELKILEG semmi se dőlt el. Nincs semmiféle, érted SEMMIFÉLE TUDATA!

Hogyhogy épp a vallásosok dőlnek be olyan sztoriknak, amik az EMBERT képesek LEFOKOZNI a puszta testi létezés szintjére?!

Az ember nem csupán test és nem csupán genetika. SZÉGYEN RÁTOK hogy ezt épp én a HITETLEN kell az orrotok alá dörgöljem!

Ti ellenben úgy tesztek mintha a magzat ami még csak KELETKEZŐ lény volna, eképp egy folyamat elején áll, áris rendelkezne mindennel amivel egy KÉSZ ember! Szégyen reátok, na.
 
Sejt beagyazodas tortenik es embrio forma meg donteni lehet egy anyanak.
A nagyon ellenzok tuntetese nem ismer hatarokat, muanyag baby testreszekkel rohangalnak hogy gyilkosok szetdarabolt gyerekeket csinal az abortusz. Veresnek latszo lepedoket mutogatnak es gyozkodnek es gyilkosagnak beallitva az abortuszt.
 
Egy magzat naplója

Október 5.

Ma kezdődött az életem. Apám és anyám még nem is tudják. Kisebb vagyok ugyan a gombostű fejénél, de mégis önálló lény vagyok. S már minden testi és lelki adottságom meg van határozva. Például a szemem olyan lesz, mint az apámé, a hajam pedig szőke és göndör, mint az anyámé. Már az is el van döntve, hogy lány leszek.
Október 19.
Az első vér- és nyirokedényfalak sejtjei és első ütőereim keletkezőben vannak. Mivel egyes szerveim még nem fejlődtek ki teljesen, édesanyám segíti vérével az én vérkeringésemet és anyagcserémet. Ha majd megszülettem, akkor az első hónapokban már csak a tejére lesz szükségem.
Október 23.
Már kinyílt a szám is. Egy év múlva, amikor kedves szüleim ágyacskám fölé hajolnak, majd rájuk mosolygok. Az első szavam biztos az “anyám” lesz…
Utóirat: Az a vélekedés, hogy én még nem vagyok önálló ember, hanem csupán anyám testének egy része, egyszerűen nevetséges! Hiszen még a vércsoportom is egészen más, mint az anyámé.
Október 25.
Ma elkezdett dobogni a szívem. Szünet nélkül végzi majd szolgálatát életem végéig, anélkül, hogy valaha is pihenne. Milyen csoda ez!
November 2.
Karom és lábam elkezdtek nőni. Igaz ugyan, hogy amíg teljesen kifejlődnek annyira, hogy jól használhassam ezeket a végtagjaimat, még születésem után is jó darab időnek kell eltelnie.
November 12.
Most sarjadnak már kezemen az ujjaim. Ezekkel a kezekkel hódítom meg a világot, s jóbarátként nyújtom kezemet embertársaim felé.
November 20.
Édesanyám csak ma tudta meg egész bizonyosan az orvosnál, hogy engem a szíve alatt hord. Milyen nagyon örülhet!
November 25.
Már látható rajtam, hogy lány leszek! Szüleim biztosan azon tanakodnak, hogy mi legyen a nevem. De szeretném már én is tudni!
November 28.
Szerveim már teljesen kifejlődtek. Egészen nagy vagyok már.
December 10.
Hajam és szemöldököm is elkezdett nőni. Mennyire örül majd anyám szőke kislányának!
December 13.
Hamarosan látok majd! Szemeimet már csak egy gyenge varrat tartja zárva. Fények, színek, virágok – milyen pompás lesz! De legjobban mégis annak örülök, hogy láthatom anyámat! … Csak ne tartana olyan sokáig! Még több mint hat hónapig.
December 24.
A szívem teljesen kifejlődött. Állítólag vannak kisbabák, akik valami szervi szívbajjal jönnek a világra. A doktor bácsiknak rettentő fáradságukba kerül, hogy az ilyen kisbabákat operációval megmentsék. Hála az Istennek, az én szívem rendben van. Egészséges, erős gyermek leszek. Mindenki örül majd nekem.
December 28.
Édesanyám ma megölt.

J. Gutzviller
-
Badarságokat mondasz, a 24. hét (6. honap) elött minden embrio életképtelen, söt a 24. hét után születettek fele sem marad életben.
-
A megtermékenyitett petesejtek 70%-ka a 12. hét elött elvetél, a legtöbbröl tudomást sem szerzünk. :(
-
Egy csunya dolog amit itt produkálsz, gyilkosnak nevezel embereket akik egy sejt-halmazt valami okbol kifolyolag eltávolitanak a testükböl.
-
Ugy teszel mindha egy megtermékenyitett peteselyt képes lenne "naplot irni", gondolatai lennének mind egy felnött, világrajött, tapasztalatokkal rendelkezö embernek.
-
Ha ez igy lenne akkor kérdezem én, mit szereztél te a képességeidhez a születésed ota?
Láthatolag semmit, csak itélkezel, megbélyegzel embereket.

-
Csodálom, hogy nem irsz requemet a milliardszámra "pocsékbament" spermákrol, tamponban fennakadt peteselytekröl. Az emberiség naponta egy 50 méteres uszodányi spermát produkál, kávéskanálonként többszáz millio virgonc spermával.
-
A jeans-nadrág a gyerekszaporulat akadályozoja, mert a meleg here-zacskoban meghallnak a spermák. A spermák géneibe már bele va programmova milyen szeme, és haja lenne a gyereknek, ha ezzel vagy azzal a petesettel találkozna, ha ezek és azok a feltételek mind teljesülnének... csakhátnem teljesülnek
 
Mivelhogy gyilkosság is.

Különös, hogy akik a legnagyobb jogvédőknek állítják be magukat, azok épp a legvédtelenebbek jogait tapossák sárba.
Legyen egy nőnek joga arra, hogy a méhében megölhesse a gyerekét, hogy ne engedje megszületni? Jó, legyen! Csak ne hazudjuk azt, hogy ezzel nem követ el gyilkosságot!
 
Utoljára módosítva:
Ti ellenben úgy tesztek mintha a magzat ami még csak KELETKEZŐ lény volna, eképp egy folyamat elején áll, áris rendelkezne mindennel amivel egy KÉSZ ember! Szégyen reátok, na.

Szégyen arra, aki megszakít egy emberi életet, nem embernek állítva be. És arra is, aki ezt helyesli. Az ember ember, 1 napos korában is, 1 hetes korában is, meg egyéves korában is. Akár az anyaméhben van, akár azon kívül. És akármilyen állapotban van értelmileg.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

A-Szilágyi Adrienn wrote on adamszilvi's profile.
Szia! Sikerült megszerezni? Ha igen, és megvan még, feltennéd? Ha kell e-mail címet adok!
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,594
Tagok
615,755
Legújabb tagunk
Michaelgig
Oldal tetejére