Papnak tanul a móri mészáros, szabadulása után is hittérítő lenne

Ügyvédje szerint Weiszdorn nagyon elkötelezett újdonsült hivatása kapcsán.

Lelkésznek tanul, és ha egy év múlva végez, a börtönben is pap lenne a 43 éves Weiszdorn Róbert. A móri mészáros minden szabad percében a könyveket bújja. Három éve iratkozott be az egyik felsőoktatási intézmény hittudományi szakára, közvetlenül azután, hogy a börtönben leérettségizett. A férfi azt reméli, hogy szabadulás után is gyakorolhatja hivatását.

Weiszdorn 10 éve ül: a móri mészárlás miatt elítélt férfi társával, Nagy Lászlóval került börtönbe, Nagy azonban az előzetes letartóztatás alatt, 2007-ben öngyilkos lett. Weiszdorn volt az, aki 2002. május 9-én, a móri bankrabláskor segített a bankfiók feltérképezésében, a rablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd a pénzintézet ajtajába állt, és elküldte az érkező ügyfeleket. Társa, Nagy László eközben lemészárolt nyolc embert. A két férfi öt évig bujkált. Weiszdorn azzal védekezett, hogy Nagy zsarolással kényszerítette a bűncselekményre.

Weiszdorn Róbertet a bíróság 2008-ban ítélte életfogytiglanira. 2010-ben a másodfokú eljárás 30-ról 40 évre emelte a férfi minimálisan letöltendő büntetését.

borton tanulas.jpg
 
Az áldozatokkal mi lesz?
Kit érdekelnek....
Családok fájdalmán nem lehet enyhíteni....
De, a bűnös ha leülte a büntetést akkor ÉL.
Ez igazságszolgáltatás? Persze hogy nem ez a jogszolgáltatás.
Vigyázz setni, ez a logikád egyre közelebb kerül ahhoz hogy az ilyen embereket ki kéne végezni, de tudod hogy errefelé a szólásszabadság nevében nem szeretik azokat akik így beszélnek! PC módon kell beszélni! Mindenki ártatlan! Ez a gyilkos is az, csak ügyesen titkolja! Különben is illik hogy meghatódjunk attól hogy mennyire megjavult. Törölgessük meg könnyes szemeinket és öleljük őt keblünkre legalább jelképesen! Ő most már szeretett embertársunk Ábrahám kebelén (akiről tudjuk hogy a feleségét a fáraó karjaiba lökte...), a múlt el van törölve, kész, a hozzátartozóknak meg kutyakötelességük megbocsátani, hiszen mi jogon ÍTÉLKEZNEK egy embertársuk felett?! Hogy MERÉSZELIK?!

Még azt is el tudom képzelni ha kiszabadul emlékmisét celebrál a pasi a tett színhelyén, meg az áldozatok sírhalma felett.

Amúgy meg nyilván meggyónty már ezek után te csak fogd be a szádat hogy mered őt azzal VÁDOLNI hogy még most is bűnös?! A másik pap elmotyogott pár szót, s máris patyolatfehér a lelke!

Nekünk nincs jogunk ÍTÉLKEZNI felette!
 
Meg különben is, őt a kegyetlen társadalom vitte rossz utakra. Senki se szerette gyerekkorában, halmozottan hátrányos helyzetű családból származott, anyukája korán halt meg, apukája meg túl későn (azután hogy felcsinálta anyukát...), és képzeljétek, most tudtam meg (isten megüzente): A fickónak SOSEM VOLT SAJÁT SZÁNKÓJA GYERMEKKORÁBAN!
Iszonyatos!
Nem is csoda hogy ettől kissé bekattant! Ő csak annyi pénzt szeretett volna a bankból hogy teljék egy saját szánkóra. Hát rosszul sült el a dolog, na. A fegyvere is. Van ez így. Mindenki tévedhet. Nem ítélkezhetünk. Isten majd megítéli őt, annak a dolga. Amiatt is tanul papnak hogy jobban értse majd istent és a fölötte tartandó mennyei bírósági tárgyalást.
 
Hittudomanyt tanul ez nincs egyhazhoz kotve . HA vegez es gyakorolni akarja ezt a szakmat akkor kell megfelelni az altalanos felteteleknek. O meg egy jo ideig sitten lesz.
Hol van lejaratva a hivo ember? Mirol papolsz itt ha maga az egyhaz kirekeszt?legalabbis a tied , mintha azt tanitanak legy megbocsajto..... Borton viselt ember nem lehet a te egyhazad tagja?
NA nem vedeni akarom a gyilkost csak a bigott vallasossagot se tartom helyenvalonak , hogy vadaskodjal mert hamar vallasrol beszelunk alapfeltetel a hit, es az eltevedt baranyokat is jo utra teriteni.
Lehet mened beszelore hozza es feloldoz a buneid alol, vagy vizsgazhatsz megbocsajtas keszsegedrol.
Latod az ateistaknak nincs ilyen gondjuk, mert a lenyeg hogy sitten legyen melto bunteteset toltse le.
 
Addigra 73 éves lesz. Hát gyakorolja...

Lelkész-nek mindenki nevezheti magát, ez nem egy védett foglalkozás, hogyan is probálná valaki igazolni, hogy neki van drotja egy földönkivülihez nem a másiknak?
-
Aztán meg mit "tanulhat" a koma egy istenröl aki pillanatnyilag "földön-kivül tartozkodik", a keresztények már 2000 éve várják a visszatértét, a "szent szék-et" a Schweizi-Gárda örzi, hogyha visszatér legyen neki hova leüllnie.
-
Jézus állitolag a Mamáját is magával vitte az égbe testestöl lelkestül, ahogy 1953-ban a Vatikáni theologusok ezt megállapitották, azota egy dogma. A "dogma" az egy "alternativ-tény, aminek a tagadása a halál utáni élet elvesztését vonja maga után. :)
 
Nos, mivel az eredeti cikk feltűnően kerüli ama bizonyos egyházi felsőoktatási intézmény megnevezését, ahol ez a kiváló gyilkos úr is tanul, végeztem egy kis kutatást-persze, saját felekezen belül, más területhez nem értek. Magyarországon 4 helyen van református lelkészképzés: Debreceni Református Hittud. Egyetem, a Károli G. Ref.Egy Budapesten, a Pápai Ref. Teol. Akadémia és végül a Sárospataki Ref.Akadémia. Ezek közül MINDEGYIK intézményben csatolni kell a felvételihez: 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt, a területileg illetékes lelkész ajánlólevelét,2 évnél régebbi konfirmációs igazolást, az egyháztagság igazolását,kézzel írt önéletrajzot. Ezen felül még személyes elbeszélgetés is van,szóbeli vizsgaként. Látható,hogy a fenti szűrők egyikén sem ment volna át ez az ember, amennyiben református lelkész szeretett volna lenni .Gyanítom,hogy ez a katolikusoknál is hasonlóképpen megy. Más felekezetről nincsenek információim, de valszeg a szerzőnek se o_O Mivel a cikk szerzője a legfontosabb részletben ködösít,így újra csak a szokásos "járassuk már le a hívő embereket" -sorozat egy szép példányát olvashattuk.

Én is végeztem egy kis kutatást, és a nagyszerű , független ; az etikus újságírás fellegvárának számító,/egyébként ezt adta ki elsőnek a gugli/ blikkben azt írták, hogy idézem:
"Tavaly ősszel felmerült, csak érvényes erkölcsi bizonyítvánnyal lehessen felvételezni........Végül a felvételi eljáráshoz nem lett kötelező a dokumentum, de a karok kérhetik." hajh, jót tesz néha egy kis bulvárkodás.
 
De,az lehet,csak a lelkipásztora nem. Embergyilkos ne tanítsa ,ne vezesse a többieket ! Elfogadom,hogy megbánta a bűnét és jó útra akar térni, teljesen hihetőnek is tartom.Ez elég ahhoz,hogy ő is közénk tartozzon. De sajnos, édeskevés ahhoz,hogy sok ember és család felelős lelkigondozója legyen. Hittudományt tanulni Magyarországon csak egyházi egyetemeken lehet,ez nálunk világi/állami üzemeltetésű karokon nem lehetséges.Úgyhogy továbbra is kíváncsian várom,vajon melyik egyetem képzi ki őt itthon lelkipásztorának?!
Különben is, van még „lelki” élet a kaotikus és a református egyházakon kívül is. Mittudomén mormonok például. Meg rengeteg egyéb. A keresztény felekezetek elvégre osztódással szaporodnak mint a baktériumok. Valaki kitalálja hogy nem így kell tartani a tenyereket imádkozás közben hanem úgy, nem így kell keresztet vetni hanem úgy, az istenkében nem 1 személy van hanem 3 vagy 4 vagy akárhány, vagy hogy épp az úristennek 3 heregolyója van, és ekkor őt a régiek eretneknek kiáltják ki, erre ő új egyházat alapít. Kicsit később valaki azt mondja hogy oké hogxy az istennek 3 heregolyója van, de van mellette női ivarszerve is, másképp nem tudott volna fiút nemzeni. Ez is eretneknek lesz kiáltva ki, alapít ő is új egyházat...
És így tovább.
És minden egyház presztízsokokból igyekszik tudományosnak TŰNŐ képzést adni a tanaiból, azaz „egyetemet”, és pláne a kisebb létszámúak nem mernek sokat szőrözni a felvételi követelmények szigorításával, mert akkor kevesen lennének akik oda jelentkeznek s később terjesztik a tanaikat...

Röhej az egész.
 
Akkor a nagytudású Blikk bizony téved,nem bulvárkodott le elég mélyre,mert a református felsőoktatásban kérik éspedig hosszú évek óta. ( Csak azért lovagolok annyit ezen,mert cikk hol lelkipásztornak,hol papnak címezi ezt a jóembert. Az utóbbi a ref. egyházban nincs is,az előbbi képzésekre pedig egyértelműen nem juthatott be,úgyhogy kétségeim továbbra is fennállnak .)
Egerben nem kérnek, Győrben nem kérnek erkölcsit, /hittudományi főiskolán/ Esztergomban sem.
De teológiát tanulhat az is ,aki nem papnak készül, katolikus teológus pl- Gál Ferenc Főiskola teológiai kar,Szeged.
Pap sosem lesz, sztem, csak keverték a szezont a fazonnal.
Pedig én rábíztam volna azt a polgármestert, gyóntassa csak ,éreztesse vele, hogy a gyehenna tüze megtisztíthatja az ő elkorcsosult lelkét is.
 
Végülis ha teológiát tanul és abból diplomázik, nem feltétlenül kell papnak vagy lelkésznek mennie. Tanári diplomát is szereznek úgy sokan, hogy utána iskola közelébe sem mennek. A tanulmányok során kevésbé tartom fontosnak a büntetlen előéletet, mint amikor felszentelik őket pappá (lelkésszé) és embereket bíznak rájuk.
Nem azért, de Sztálinnak is 1 vizsgája hiányzott a teológusi diplomájához, amit a pappá szentelés követhetett volna, ha elmegy vizsgázni és nem lóg helyette.
 
De,az lehet,csak a lelkipásztora nem. Embergyilkos ne tanítsa ,ne vezesse a többieket ! Elfogadom,hogy megbánta a bűnét és jó útra akar térni, teljesen hihetőnek is tartom.Ez elég ahhoz,hogy ő is közénk tartozzon. De sajnos, édeskevés ahhoz,hogy sok ember és család felelős lelkigondozója legyen. Hittudományt tanulni Magyarországon csak egyházi egyetemeken lehet,ez nálunk világi/állami üzemeltetésű karokon nem lehetséges.Úgyhogy továbbra is kíváncsian várom,vajon melyik egyetem képzi ki őt itthon lelkipásztorának?!
Ahhoz a részhez:"Elfogadom,hogy megbánta a bűnét és jó útra akar térni, teljesen hihetőnek is tartom."
Nem az a jellemző hogy jó útra térnek.(a bibliát hagyd,megtérés)
Az élet más.
Inkább történik meg: az ennek látszatának mutatása, érdekből.
Életfogytiglanos milyen kiváltságokra játszik nem tudható.
A többi úgy ahogy mondod.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,381
Tagok
615,752
Legújabb tagunk
RogerVak
Oldal tetejére