Ha rendetlen az íróasztalod, általában későn fekszel le aludni, káromkodsz, intelligensebb vagy.

Ha gyerekként gyakran szidtak meg a rendetlenséged miatt, gyakran koppintottak az orrodra mert későn mentél aludni, vagy mert néhány nemkívánatos szó hagyta el a szádat, gratulálunk! Miért? Egy kutatás kimutatta, hogy a hasonló habitusú személyek bizony intelligensebbek az átlagnál!

Akinek több esze van káromkodik?

Az általános vélemény hogy csak azok káromkodnak, akiknek szegényes a szókincsük. De mi a helyzet azokkal, akik sosem fogynak ki a káromkodásokból? Amerikai kutatók egy kísérlet során embereket kértek meg, hogy annyi káromkodást soroljanak fel, amennyi csak eszükbe jut. Az eredmény pedig igen egyszerű volt, azok akik a legtöbbet tudták felsorolni, valójában a legmagasabb intelligenciával rendelkeztek. A beszédkészség is jóval erősebbnek bizonyult azoknál az alanyoknál akik több káromkodást tudtak felsorolni, mint azoknál, akik egy idő után elakadtak. Bár ne feledjük, az intelligens emberek tudják mikor kell használni őket, és mikor jobb hallgatni.

114860278031.jpg


A tehetséges emberek későn fekszenek le aludni

A kutatók éveken át tanulmányozták a magasabb intelligenciával rendelkezők viselkedését, mint kiderült, szinte mind éjjali baglyok voltak. Ha te is közéjük tartozol, gratulálunk!

214860278032.jpg


Rendetlenség és intelligencia kéz a kézben járnak?


A Minnesotai Egyetem kutatói megállapították, hogy a rendetlen íróasztal nem a slamposság, hanem az intelligencia jele. Azok ugyanis akik kevésbé figyelnek környezetükre, jobban koncentrálnak munkájukra, vagy bármilyen megoldandó feladatra. Gondolj bele, gyakran csak akkor rakunk rendet, ha nincs jobb dolgunk... Ezen felül pszichológus szakemberek előszeretettek támogatják azt a nézetet, miszerint a rendetlen környezet stimulálja a kreatív gondolkodást!

314860278033.jpg


kupi az iroasztalon.jpg
 
Nálunk rendes az íróasztal, éjfél körül esünk be az ágyba (mindketten felsőfokot végeztünk, szerintem nem megdicsőülés!), mégis csak a középmezőnyben vagyunk. Sajnos ha így megy tovább, és nem leszünk képesek változtatni, elérjük a béka fenekét intelligenciában és készpénzben is.:(
 
„A vízszintes felületek hamar betelnek.” - ez egy Murphy-törvémy.

Amikor még réges-rég legényember voltam, volt 3 ajtós ruhásszekrényem. Ennek ellenére majdnem üres volt. Hatalmas kupacban volt minden az ágyam közelében. Itt-ott akadtak más kupacok is a lakásban mindenféléből. Érdekes, ha kellett valami nagyon hamar megtaláltam - egyszerűen mert minden ami fontos volt, a halom tetején volt. Ha mégse, annál mélyebben minél kevésbé volt vontos, ez a „használat rendjéből” következett.

Aztán jött hozzám a kislány akinek udvaroltam, végre rá tudtam beszélni egy légyottra... azaz légy ITTre... Azután hogy bevezettem őt a szobába már nyert ügyem volt, tehettem vele amit akartam mert úgy elsápadt hogy attól a pillanattól kezdve nem volt magánál, megszűnt a cselekvőképessége... Mikor pedig nagy nehezen magához tért, hiába magyaráztam neki hogy mitől fél, ezek nem holttestek, a ruha- és egyéb halmok nem bántanak, nekiállt „rendet rakni”. Elszánt volt, megcsinálta. Talán mondanom se kell, a lakás utána csodálatosan nézett ki... De semmit se találtam.
 
A rend idegesít és rengeteg időt vesz el. Mindent a teljesen logikus helyére pakolok el. Maga az elpakolás is rengeteg idő. Ha viszont kell a holmi, nehéz megtalálni azt a logikát, ami szerint elraktam. Rengeteg idő, mire rátalálok. Ha elől maradt, akkor viszont tudom, hogy a számítógép előtti kupac bal alsó sarkában van. :D Odanyúlok, kihúzom és kész.
Azt hittem, csak én vagyok ilyen zizi - megnyugvást érzek... :)
 
Utoljára módosítva:
Az íróasztalomon rend van. Többnyire máshol is. Kifejezetten gyűlölöm a nem teljesen betolt fiókokat, kicsit nyitva hagyott szekrényajtókat.
Rengeteget káromkodok.
Általában éjszakai bagoly vagyok.
 
Nálunk rendes az íróasztal, éjfél körül esünk be az ágyba (mindketten felsőfokot végeztünk, szerintem nem megdicsőülés!), mégis csak a középmezőnyben vagyunk. Sajnos ha így megy tovább, és nem leszünk képesek változtatni, elérjük a béka fenekét intelligenciában és készpénzben is.:(

Igen ezek az intelligens háztartási gépek egy nap kicsinálnak bennünket. Az uj fényképezögépem néhány felvétel után felállitott rollam egy profilt amit csak nagyon nehezen tudtam a feleségemnél kimagyarázni. :(
-
8f01ef31cf81e007b80cadd51342b5a5.jpg
 
Az íróasztalomon rend van. Többnyire máshol is. Kifejezetten gyűlölöm a nem teljesen betolt fiókokat, kicsit nyitva hagyott szekrényajtókat.
Rengeteget káromkodok.
Általában éjszakai bagoly vagyok.
Mielőtt megszületett a lányunk, a férjem szerint olyan volt a ház, mint egy múzeum. Utána, ahogy a gyerek elkezdett csúszni-mászni a lakásban, olyan lett, mint a kínai piac zárás után. :D
 
A rendcsinálás a kisemberek mániája, a zseni átlát a káoszon :)
Sőt. Az igazán zseni az, aki káoszt teremt. Mert ugye, mesélik, de csak a hatalmas Allah tudja mi az igazság - magasztaltassék a neve! - hogy:

Találkozott egyszer egy kávéházban egy asztal mellett három férfi és egy nő. Elkezdtek beszélgetni. Azon vitatkoztak, melyikük szakmája a legősibb.
Megszólal a nő először.
—Én prostituált vagyok, és ez a legősibb szakma, mert erre mindig volt igény.
—Nana - mondja erre az egyik férfi, - én pap vagyok s az sokkal ősibb foglalkozás, mert a prostitúcióhoz pénz kell, de sámánok, papok voltak a pénz előtt is!
Erre megszólal a második férfi, egy idős, szakállas úr.
—Elárulom nektek, én vagyok az Isten. És nyilvánvaló hogy az én szakmám a legősibb, a Teremtés, mert én alkottam meg a Világot a Káoszból!
A harmadik férfi, egy nyápic, szemüveges fickó felsóhajt.
—Én számítógépprogramozó vagyok.
—Na és? - kérdi tőle az Isten.
—Hát, mit gondolsz, ki csinálta a káoszt?!
 
A munkahelyi gépemen két HD felbontású monitoron dolgozom egyszerre. Így jobban szét tudom pakolni az ablakokat. A Windows "asztalokon" mindkét képernyő teljesen tele van apró ikonokkal. Dokomentumok, táblázatok, mappák, programok és a többi. Kevesen hiszik el, hogy a százas nagyságrendű ikon között megtalálok bármit is. Pedig én pontosan tudom mi van ott és hol.
A valódi asztalom ehhez képest egész rendezett.
 
A munkahelyi gépemen két HD felbontású monitoron dolgozom egyszerre. Így jobban szét tudom pakolni az ablakokat. A Windows "asztalokon" mindkét képernyő teljesen tele van apró ikonokkal. Dokomentumok, táblázatok, mappák, programok és a többi. Kevesen hiszik el, hogy a százas nagyságrendű ikon között megtalálok bármit is. Pedig én pontosan tudom mi van ott és hol.
A valódi asztalom ehhez képest egész rendezett.

Hála Istennek (azaz önmagamnak, mert a magam számára én vagyok az isten - önbizalom rulez!) nekem nem kell winszarral kínlódnom, mert úgy... mittudomén majdnem 20 év óta - csak Linuxot használok. Mindenesetre mindenképp 2000 előtt szakítottam az ablakos rendszerrel.
Na és nem sokkal azután úgy döntöttem, ha már szakítok, szakítsak nagy darabot, hehehe... azaz, realizáltam hogy
1. Én nem vagyok vallásos
2. Az ikon egy vallási fogalom, görögkatolikus szentképet jelöl.
Következésképpen, ikonnak az asztalon nincs helye, mert vallást ne keverjünk bele az ámítástechnikába, kivéve ezt az egyetlen esetet:

Jézus megváltoztatta az életedet! Elmentsem?
Igen - nem

Szóval nincsenek ikonjaim azóta. Semmi. Olyan ablakkezelőket használok amik vagy egyáltalán nem is képesek ikonkezelésre, vagy legalábbis default nem pakolgatnak ki efféle szarságokat, én meg nem mondom hogy tegyék meg!
Eleinte beértem a menükkel tudod. Abban is megtaláltam ami nekem kell. Aztán rájöttem hogy nekem még a menük is feleslegesek mert mi a fenének?! Úgyis tudom minden progi nevét amit használok, nekem egy hotkey kell amivel előhívom őket! Ezt megoldja az XBindKeys progi, ugye annak .rc fájljába felveszem a nekem gyakran kellő programok nekem tetsző gyorsbillentyűkombinációját és kész. Ha meg valami olyasmit akarok indítani ami ritkább, amire nincs hotkey, akkor is van hotkey: az indít egy terminálemulátort, aztán ott kiadom a megfelelő parancsot és kész! Voila! Behold! Íme!

Ez már eleve szépen letisztította az asztalomat (üresre...) de ennél is tovább mentem mikor rájöttem, nekem háttérképek se kellenek mert mi a francnak, úgyse látom, ha fullscreenben megy az alkalmazás, ha meg nem abban megy, akkor is foglalt a teljes display mert akkor több ablak van rajta. Maximum addig látnék háttérképet amíg másik, még nem használt munkaterületre váltok, de arra a pár másodpercre felesleges. Ha mégis akarok ott látni valamit, több értelme van oda kilistáztatni valami rendszerállományt a roottail progival.
Vagyis, ellentétben a living room-om állapotával, a számítógépes munkaasztalomon akkora rend van hogy nagyobb nem is lehetne: SEMMI SINCS RAJTA! Egyáltalán semmi! Totál és abszolút semmi! Ezt lehetetlen űberelni. És ez így jó.

Sőt. Én attól is ideggörcsöt kapok ha a statusbaron olyasmik villognak meg gizdáskodnak ami szerintem felesleges. Választottam olyan ablakkezelőt ahova én magam írhatom meg a statusbar funkciót, s most pont az van oda kilistázva amit akarok, és semmi amit nem akarok. Magától értetődően ott sincs egy szál ikon se, csak szöveges kijelzés.

Azért hogy a lúd ne legyen ilyen kövér, bevallom töredelmesen, a mappáimban már nincs ekkora rend. A fájlok, azok, hm... mindegy, ami nekem kell azt mindig megtalálom. Na de legalább a munkaasztalom... Olyan letisztult érzés... az a megnyugtató, bársonyos feketeség ahogy ránézek... Kivéve legfelül a picike statusbart a zöld karakterekkel.

Ikonok, pfuj... Ne is emlegesd, nemrég vacsoráztam és nem szeretném tisztogatni a monitort vagy a billentyűzetemet...
 
A munkahelyi gépemen két HD felbontású monitoron dolgozom egyszerre. Így jobban szét tudom pakolni az ablakokat. A Windows "asztalokon" mindkét képernyő teljesen tele van apró ikonokkal. Dokomentumok, táblázatok, mappák, programok és a többi. Kevesen hiszik el, hogy a százas nagyságrendű ikon között megtalálok bármit is. Pedig én pontosan tudom mi van ott és hol.
A valódi asztalom ehhez képest egész rendezett.

Vannak akik mágneslemezükön tartanak rendetlenséget, nem képesek törölni. Ez még nem lenne baj mert kivülröl nem látszi.
-
De aztán egy szép napon megtellik a legnagyobb adathordozo is, kell venni egy ujabb 2 terrabyt-os extern-lemezt aztán egy harmadikat... az ember iroasztala telelesz tégla nagyságu Hard-driver-ekkel, LAN-Switch-el, -Hubbal...
-
 
A rendről már beszéltek előttem.Számomra egy dologra jó a rendezettség:
Tudom mi hol van.
A káromkodásnak ne tulajdonítson senki túl nagy jelentőséget.
Sokak szerint feszültséglevezető.
A káromkodás, még a szókincset se csökkenti, nem is növeli.
Növeli ha tud cifra 7 mondatosat,sokat.
Csökkenti azokét akik kötőszóként használnak trágár szavakat.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,563
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére