Nemzetőrökkel kezdene tömeges deportálásba Trump

Akár 100 ezer nemzetőrt is mobilizálhat a Trump-adminisztráció annak érdekében, hogy illegális bevándorlókat deportáljon az országból, köztük olyanokat is, akik a határ közelében sem élnek - írja a Guardian. A tervre egy, az Associated Press által megszerzett 11 oldalas feljegyzésből derült fény, a túloldalról többen tagadták a dolgot.

A Nemzeti Gárda és a bevándorlás

A dokumentum alapján 11 államban mozgósítanák a Nemzeti Gárdát. Ez önmagában annyira nem érdekes, hiszen korábban is bevetették már őket bevándorlással kapcsolatos problémák esetén. Ez azonban nem csak a határon fekvő Texas, Új-Mexikó, Kalifornia és Arizona államokra terjedne ki, hanem az azok mellett fekvő Oregon, Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma, Arkansas és Louisiana államokra is. A John Kelly, belbiztonsági miniszter által írt feljegyzésből az is kiderül, az államok kormányzói szabadon dönthetnék el, hogy hozzájárulnak-e nemzetőreik részvételéhez.

A bevándorlással, vámokkal és határvédelemmel foglalkozó hatóságok vezetőihez címzett dokumentum a jelek szerint egyfajta kiegészítésként szolgál Donald Trump január 25-én aláírt rendeletéhez, ami többek közt a határvédelemről és a bevándorlásról is rendelkezett. A feljegyzés szerint a résztvevő katonák bevándorlási hivatalnoki funkciót is betöltenének és részt vennének az illegális bevándorlók felkutatásában és letartóztatásában.


Ha ez az egész így megvalósulna, annak szignifikáns hatásai lennének. Az Egyesült Államokban nagyjából 11 millió illegális bevándorló él, ezeknek a fele a korábban említett államokban, Trump 25-ei rendelete pedig kibővítette a "bűnöző" fogalmát. Ez azt jelenti, hogy a Nemzeti Gárda bevonásával jelentősen megnőhetne a deportált bevándorlók száma. Persze ez nem rögtön következne be, a jelenlegi szabályozás szerint ugyanis a legtöbb esetben még mindig bíróságra kéne vinni az ügyeket, mert a deportálásra csak kiutasítási paranccsal kerülhet sor.

Nem lehet megnyugodni

Habár a dokumentum minden kétséget kizáróan létezik, a Fehér Ház sajtóreferense, Sean Spicer a sajtónak azt mondta, egyáltalán nincs tervben, hogy a Nemzeti Gárdával hajkurásszanak illegális bevándorlókat. A belbiztonságiak szintén ezt mondták, holott a dokumentumot éppen az ő vezetőjük írta. Spicer azt azért elismerte, hogy az írás létezik, de hangsúlyozta, hogy az nem a Fehér Házból származik, megvalósítására pedig nincs szándék. Egyes belbiztonságiak szerint viszont a dologról legutóbb múlt pénteken beszélgettek, így ha szándék nincs is rá, napirenden van tartva.

Természetesen a demokraták és a bevándorlók jogvédő szervezetei is megszólaltak az ügyben. Chuck Schumer, a Szenátus vezető demokratája szerint már az is megdöbbentő, hogy egyáltalán szóba kerülhet ilyesmi. A jogvédő szervezetek pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy tovább fokozhatja a latinók félelmeit, akik már így sem igazán érzik biztonságban magukat.

index

usa2.jpg
 
Kedves Pitti
-
Igazad, van, hogy a mexikoi-kábitoszer-maffia szörnyü kegyetlen, nemcsak odahaza hanem átjár az USA-ba menekülteket is zsarolni.
-
Ha valaki hatásossan akar ellenük küzdeni akkor szembe kell nézni a tényekkel, hogy a kábitoszer-háboru (ez már több évtizede Mexikoi belháboru néven ismert) majd 90%-ban Amerikábol jött fegyverekkel vivják.
-
Az US-fegyveripar és az US-kabitoszerpiac nélkül Mexiko nem állna ott ahol van. Dehát Trump eddig még nem szolt semmit a fegyverpiac ellen, a kábitoszereknél az ártatlan fü ellen folytat harcot, amit többnyire a szegények fogyasztanak és a heroint, a gazdagok kábitoszereit hagyja futni.
 
.
Rekordszámú menedékkérőt deportálnak Németországból

Németországban rekordszámú, 80 ezer migráns menedékkérelmét utasították el tavaly, és ez a szám az idén tovább fog nőni,
mert Angela Merkel vissza akarja szerezni a konzervatív szavazókat a szeptemberi választás előtt.
Tavaly a 700 ezer menedékkérelem majdnem felét elutasították, ami azt jelenti, hogy a deportáltak száma a 2016-os rekordot is megdönti majd az idén – mondta Peter Altmeier, Merkel kabinetfőnöke a Bild am Sonntagnak adott interjúban.
A szavazók visszanyerése érdekében Merkel pártjának, a CDU-nak a vezetői erős nyomást gyakorolnak annak érdekében,
hogy minél több olyan migránst deportáljanak az országból, akinek a menedékkérelmét elutasították.
 
Semmi koze a szavazokhoz, hisz mindenhol a menekultekre vonatkozo Genfi egyezmeny alajan dont a birosag. Nem Merkel nem Orban nem Trump es nem Trudeau.
Akiket elutasitottak azok nem felelnek meg a menekult torvenyeknek.
A torvenyeket sem szemelyesen kell hogy hozzak hanem a parlament a mindenkori bevandorlasi szamokat es elosztasat, bevandorlas , refuge , tanulok stb.
 
.
Rekordszámú menedékkérőt deportálnak Németországból

Németországban rekordszámú, 80 ezer migráns menedékkérelmét utasították el tavaly, és ez a szám az idén tovább fog nőni,
mert Angela Merkel vissza akarja szerezni a konzervatív szavazókat a szeptemberi választás előtt.
Tavaly a 700 ezer menedékkérelem majdnem felét elutasították, ami azt jelenti, hogy a deportáltak száma a 2016-os rekordot is megdönti majd az idén – mondta Peter Altmeier, Merkel kabinetfőnöke a Bild am Sonntagnak adott interjúban.
A szavazók visszanyerése érdekében Merkel pártjának, a CDU-nak a vezetői erős nyomást gyakorolnak annak érdekében,
hogy minél több olyan migránst deportáljanak az országból, akinek a menedékkérelmét elutasították.

Kérlek lapozzál vissza a sajtoba és itt a forumon, már a magyar keritésépités elött meglett mondva, hogy "tapasztalatok szerint a menekültek 40%-a vissza fog menni 1-2 éven belül" - és lassan most vagyunk ott.
-
Te deportálásrol beszélsz és ez egy kifejezés, hangnem ami a kormányod gondolkodását tükrözi vissza. Nállunk igy nem beszél senki. Még jo, hogy nem a KZ-t szot használod.
-
Az sem tetszik, hogy össze vissza beszélsz, nem differenciálsz. Minden migrátioban levö mögött egy individuális történet van, te mindenkit egy kalapalá teszel, mit szolnál ha Mo-rol jövö portyázo betörök miatt minden magyar polgárt betörönek tartana a nyugati világ? Ügy, hogy nem lenne tiszteséges?
 
Utoljára módosítva:
mit szolnál ha Mo-rol jövö portyázo betörök miatt minden magyar polgárt betörönek tartana a nyugati világ? Ügy, hogy nem lenne tiszteséges?

Effélére volt is példa. A szocializmus idejében. Néhány magyar aki átment Ausztriába, lopott is. Erre aztán sokfelé kiírták az áruházakba nagy táblákra, hogy "Magyar, ne lopj!"

Szóval hiába akarod úgy beállítani mintha a németajkúak nem általánosítanának. ILYEN AZ EMBER.

Jogos volt hogy akkor az osztrákok gyanakodtak a magyarokra? IGEN. 100 magyar turistából biztos több volt a tolvaj mint 100 született osztrákból. Igaz hogy nem mindegyik magyar volt ott tolvaj, s igaz hogy egy picike részük csak. De mégis, arányaikhoz mérten nagyobb kockázatot jelentettek.

Hiába nem tetszik, akkor ez volt a magyarokkal, s most hasonló van az iszlamistákkal, csak még rosszabb, mert nem a vagyontárgyakat kell félteni hanem az egész kulturánkat. Egyéb dolgokról nem is beszélve.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,130
Üzenet
4,801,734
Tagok
615,723
Legújabb tagunk
Zsilina Ági
Oldal tetejére