Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

semperke

Állandó Tag
Állandó Tag
Dominic Streatfelld - Kokain

Fegyverek, erőszak, puccsok, bűnözők, pénzhegyek és persze a kokain csillogása és misztikuma… Bármennyire igyekszik is az ember távol tartani magától, sokak életében – ha nem közvetlenül, akkor közvetve – felbukkan az áldott növényből készült, ezerszer elátkozott fehér por: a kokain. Mindenütt jelen volt és van ma is, az inkáktól a Harmadik Birodalmon át az amerikai kontinensig. Háborúk törtek ki miatta, hadvezérek, tudósok és művészek, gazdagok, átlagemberek és a legszegényebbek függtek tőle, politikusok, pártok és rezsimek bukását okozta. Végtelen gazdagság vagy szörnyűséges nyomor.

Hümm, hümm. Egyszer elolvasható volt.
 

semperke

Állandó Tag
Állandó Tag
Leslie L. Lawrence - A kútba rejtett szobor kolostora I-II.

Leslie L. Lawrence Dzsampal kolostorában keresi az elrejtett gtert, a legendás aranyszobrot. Mások is keresik, és gyilkolni is hajlandók érte. Meg is teszik. Többször is, egymás után. Domingos de Carvalho új tetőt épít a kolostorra, Letícia hisztérikus rohamot kap, Snoopy ennek ellenére elégedetten fütyörészik a nem is igazi folyosón... Szóval, minden megy a maga útján, már ahogy az a Lawrence könyvekben megszokott. Könnyű, szórakoztató olvasmány :)
 

semperke

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy Fable - rajongóként min dig várom, mikor jelenik meg az új regény, aztán kiélvezem az utolsó betűig. Van amelyiket többször is.

Vavyan Fable - Válós regény

Elütnek és cserbenhagynak egy kutyát az úton. A gázolás szemtanúja – egy zsaru – orvoshoz viszi az ebet, és igyekszik megtalálni annak gazdáját az ömlő esőben. Sikerrel keres-kutat. A már-már haldokló nő kórházba kerül a csalitosból. Wales nyomozó a tettesekre pályázik, ám ehhez előbb az indítékot kell kiderítenie. Az összevert lány maga is zsaru, komplikáltnak rémlő kapcsolati viszonyokkal, borzongató bűnüldözői múlttal. Wales és csapata az ismeretségi körét, régebbi és újabb letartóztatásait, haragosait vizsgálja. Miközben mind több és több bűnténybe botlanak, gyermekrontók, mafflások, pszichopaták kerülnek látóterükbe, látszólag egyre távolabb jutnak az eredeti ügytől, az elkövető(k)től.
Ráadásul a memóriazakkant lány biztosra veszi, hogy Wales a kedvese, hiába bizonygatja ennek ellenkezőjét a volt férje és a próbapasasa, valamint a válófélben lévő Wales maga is. Mindezt tetézve a lábadozó Yahya a nyomozásban is részt akar venni.
Sőt, részt is vesz.


 

semperke

Állandó Tag
Állandó Tag
És végül egy könyv, amely sokat ígért, de... közel 4 hónapig tartott kiolvasni, és csakazértisből olvastam el, bár nem sok értelme volt.
A történet jónak ígérkezik, viszont olyan unalmasan megírt, hogy az szinte fáj. Sőt, fájt.


Peter James - Szólít a halál

Jamie Ball menyasszonya, Logan velőt rázó sikolyát hallja utoljára a telefonban. Aztán a készülék elnémul. A lány kocsijával épphogy csak befordult a lakóház alatt lévő parkolóba. Mégis mi történhetett? A rendőrség pár percen belül a helyszínre ér, ám Logannek hűlt helye. A mobilja pedig az autója mellett hever a földön.
Aznap délután, a város másik pontján, a gyalogutat felújító munkások egy emberi csontvázra bukkannak. Közel harminc éve temethették a föld alá.
Első látásra a két eset között semmiféle összefüggés nincs, ám ahogy Roy Grace főfelügyelő és csapata mind jobban felderíti a két ügyet, kiderül, hogy a föld mélye megannyi titkot és borzalmat rejt.




 

vojvodanka

Új tag
sziasztok, én most fábián janka rajongóvá léptem elő, ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus, békebeli olvasmányokat! épp a koszorúfonat c. könyvét olvasom. (és nem utolsó sorban: minden regényében folyton süteményeznek a szereplők... :)
 

Bottka Imre

Állandó Tag
Állandó Tag
Jane Hawking könyvet olvasom. Utazás a végtelenbe. A felénél járok, de eddig nem történt semmi érdekes. Olvasta esetleg valaki, akinek tetszett vagy gyötörjem magam? A film sokkal jobb volt. Egyike a kevés műnek, ahol jobbnak tűnik a film.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szervusztok! :)

Az új tagok figyelmébe ajánlom hozzászólás gyűjtésére az alábbi témákat:
http://canadahun.com/forums/szójátékok-és-játékok.101/
http://canadahun.com/temak/jelenleti-iv-ii.29650/page-2147
http://canadahun.com/temak/tanács-a-20-hozzászólás-könnyű-megszerzéséhez.24285/page-3364

De, van még nagyon sok olyan téma ahol hozzászólhatnak, és értelmes hozzászólásokkal színesíthetik az adott témákat.
Pl.
http://canadahun.com/forums/humoros-írások.125/
http://canadahun.com/forums/humoros-képek-videók.126/
http://canadahun.com/forums/irodalom.120/

Azokat az írásokat amik nem felelnek meg az egyes témák szabályainak sajnos töröljük. Legyetek szívesek elolvasni az első hozzászólást és az ott leírt szabályokat követni.

Kellemes fórumozást kívánok minden kedves újonnan regisztrált tagunknak is. :)
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Susan Abulhawa - Hajnal a tiltott kertben

Akár családregénynek is mondhatjuk, bár inkább történelmi korrajz.
Engem mélyen megrázott és őszintén megmondom, mikor elkezdtem olvasni tudtam mit fogok a kezembe, mégis szinte az első oldaltól az utolsóig végigsírtam.
Tegnap fejeztem be, de a gondolataim még mindig a történet körül forognak.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Elly Griffiths: Ruth Galloway series 1-8
Nagyon élveztem mindegyik részt. Ez egy olyan krimisorozat, melyben a szereplők hús-vér emberek, hitelesek, szerethetők és utálhatók, nem csak két dimenziósak.
 

Exom

Állandó Tag
Állandó Tag
Christine Feehan A kárpátok vámpírjai sorozatából elolvastam a 29. részt is (Sötét ígéret) és ez is nagyon tetszett. Szeretem, hogy mindegyik egy külön szerelmi történet, de van mellette az egészet összekötő a többieket is bemutató kerettörténete is. Nagyon várom a következő 30. részt bár úgy tudom ebből a sorozatból ez az utolsó, ugye?

Most Gena Showalter Az alvilág urai sorozatának 6. részét olvasom. Ez nem vámpír történet, de a fantasy könyvek közé tartozik és szerintem jól meg van írva. Szintén szerelmi történetek, melyek főszereplői a démon urak, de szintén van egy kerettörténete, ami összeköti a könyveket egymással. Szívesen ajánlom azoknak akik szeretik J.R.Ward, Jeanin Frost, Christine Feehan vagy Nalini Singh könyveit.
 

Enmerkar

Állandó Tag
Állandó Tag
James S. A. Corey A Térség pentalogia - ha valaki kedveli a sodró lendületű valóban tudományos fantasztikumot egy lehetséges jövőről.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Dina Nayeri - Közöttünk a tenger

Azoknak ajánlom akiket érdekel az Iránban élő nők sorsa.
Az írónő Amerikában él, így ír a regényéről:

„Iráni menekült vagyok. Ez a történet az én álmom Iránról, melyet a messzeségből álmodtam meg, éppúgy, ahogy Szába megteremti álom-Amerikáját a testvére számára. Szába abba az Amerikába szeretne mindenáron eljutni, amit a tévéből ismer, én pedig abba az Iránba vágyom, ami mostanra letűnt. Ez a könyv az én saját Mahtab-álmom.

Csesme, ez a kitalált falu Somalban (Észak-Irán), számos falu összegyúrásából született, amelyek gyermekkori emlékeimben élnek az országomról.

A forradalom utáni Irán az ellentétek országa. Kutatásaim során arra jöttem rá, hogy sok minden, amit mi, nyugatiak a modern Iránként jellemzünk, napról napra, városról városra, családról családra változik. Még egy olyan kis térségben is, mint Gilan, az emberek nagyon különbözőképpen élnek. Próbáltam hű maradni a térség és az idő szelleméhez, bár voltak részletek, melyeket szándékosan mellőztem (pl. a hidzsab/csador rengeteg változatát, vagy azt, hogy a messzi északon meglehetősen ritka a korzi – bár láttam ilyet gyerekeknek felállítva). Szába történetének bizonyos vetületei sajátosak – előkelő keresztény család, amely lényegében zavartalanul él egy faluban; művelt iráni lány, aki folyékonyan beszél angolul, mégis úgy dönt, hogy nem iratkozik be főiskolára. (Az iráni lányok általában szorgalmasak és ambiciózusak. A legtehetségesebbek, ha anyagi lehetőségeik lehetővé teszik, gyakran megtalálják a módját, hogy külföldi egyetemeken tanuljanak.)”


 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Wilhelm Hauff - A karaván - Az alexandriai sejk és rabszolgái

Mesék nemcsak gyerekeknek. A karavánnal utazók minden pihenőnél elmondanak egy történetet, mesét, a többiek szórakoztatására.
A külön könyvben megjelent Spessarti fogadóval együtt az összes Hauff-mesét tartalmazza.
 

Exom

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Most fejeztem be Jeaniene Frost Cat és Bones sorozatának 7. befejező részét. Nekem nagyon tetszett, sajnálom hogy nincs folytatása, viszont láttam az írónő oldalán a másik két sorozatát: Night Prince és Broken Destiny. Ha valakinek megvannak rajongói fordításban kérem küldje el nekem, nagyon megköszönném. A Cat és Bones sorozatát imádtam, mivel vicces jelenetek és párbeszédek is vannak benne, amik megtörik az erőszakos jeleneteket is és elveszik azok drámai élét is néha. A főszereplőket nagyon szerethetővé tette azzal, hogy bár kegyetlenek néha, de azt a szeretteik védelmében teszik. Fantasztikus munkát végeztek akik ezeket fordították és megosztották velünk, rendkívül hálás vagyok érte nekik.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére