Az Al Jazeerát is megdöbbentette, hogy bánunk a menekültekkel

Az amúgy is szörnyű országimázst tovább erodálja, hogyan bánik Magyarország az üldözöttekkel. Az Al Jazeera forgatott a békéscsabai állapotokról.

A békéscsabai menekülttábornál – ahol menedékkérők kezdtek éhségsztrájkba bebörtönzésük miatt – járt az Al Jazeera tudósítója, aki többek között arról értekezett, hogy semmilyen orvosi vagy lelkisegélyt nem kapnak az idezsúfolt emberek. Pedig segélyszervezetek szerint mintegy 70 százalékuk küzd valamilyen lelki traumával (ami nem csoda, az átlag európai számára elképzelhetetlen háborúkból jönnek).

A helyzet annak ellenére sem változott a riport szerint, hogy kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága illegálisnak minősítette a menedékkérők kényszerőrizetét. A riportban megszólal Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet térségbeli vezetője is, aki szerint úgy vannak bezárva ezek az emberek, hogy nagyon kevés információt kapnak arról, hogyan áll az eljárásuk. Nem kapnak tolmácsot és a telefonjuk sem lehet náluk.

Úgy tartják őket, mint a rabokat. Sőt a rabokat jobb körülmények között tartják.

A stábot amúgy nem engedték be a békéscsabai központba, az ablakból kilógó menedékkérőket sem kérdezhették. Barna Mária pszichológus azonban néha bejuthat. Szerinte zömmel poszttraumatikus stresszt kell kezelni a bentieknél, de depresszió és szorongás is előfordul. Nem csoda, hisz az idevezető útjuk is kemény, több országon át, kiszolgáltatva az embercsempészeknek, többször őrizetbe véve jutottak el Magyarországig.

Barna szerint az itteni őrizet még azoknak is árt, akiknek eddig nem voltak lelki bajaik.

Idézi a riport Orbán Viktor “szépelgő emberi jogi handabanda” mondatait is, majd megállapítja: ez a kormány nem törődik az emberi jogokkal. A riporter sorolja még, hogy három tábor van Magyarországon és az új jogszabályok alapján még szigorúbb eljárásrend vár a migránsokra. Épül az új kerítés is 1 milliárd euróért, meg az új táborok, amiknek egy kijáratuk lesz: Szerbia felé. A videó amúgy még az EJEB döntése előtt születhetett.

borton1.jpg
borton1.jpg
 
ja mindenki hulye, mindenki remeket lat. Ne itelekezzel , mert sokszor fordul a kocka a tortenelem soran. Emberi humanumrol , bombazasokrol a haborurol nem is hallottal.
Mert fiatal, mert a te elvarasod minimum homeles legyen , galambpostan uzenjen, es legalabb nyomorekka lott ember talan menekult lehet a te fogalmaid szerint?

Miért nevezed őket notóriusan "menekülteknek"? Nem adnak be menedékkérelmet, se Görögben, se Macedóniában, se Szerbiában, se nálunk. Akkor mitől lennének menekültek?
 

Gyakorlatilag a videó nem arról szól, ami a címe. De ha már:

"Két rendőrt ítéltek el gyorsított eljárásban amiatt, mert migránsokat bántalmaztak a déli határon. Egyikük szolgálatteljesítés közben jobb térdével arcon rúgott egy ülő menekültet, ezért háromszázezer forintos pénzbüntetést kellett fizetnie – derült ki a Legfőbb Ügyészség Magyar Nemzetnek küldött válaszaiból. Az elkövető szerződéses szakaszvezető volt, őt közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette és testi sértés bűntette miatt ítélték el.
A másik lezárult ügyben a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa egy főtörzszászlóst büntetett meg 130 ezer forintra, amiért a rendőr közvetlen közelről könnygázzal arcon fújta a határkerítés túloldalán lévő menekültet. Az ügyészség tájékoztatása szerint a menekült folyamatosan szidalmazta a rendőr családját, s „fenyegető magatartást tanúsított”.

Ezek már legalább bizonyítottak. De a kínzástól, meg a kutyaharapásoktól még messze vagyunk.
 
A magyar media most kezdi lehozni a bekescsabai esetet. Ezert tettem be, de egy osszefoglalo is egyben a menekultugyrol.
 
Utoljára módosítva:
A békéscsabai menedékkérők azt írják:
  1. Ha a magyar kormány nem akar egy menekültet sem, miért tartóztatja le őket? Miért kényszeríti őket, hogy beadják a menedékkérelmet, aztán a rácsok mögött hagyja őket.
Senkit sem kényszerít a magyar kormány menedékkérelem beadására!!!
De biztos van, aki ezt is elhiszi.
Bezárva pedig azért vannak, mert Magyarországon az illegális határátlépés bűncselekmény, amiért idegenrendészeti eljárás alá vonták őket.
A dublini egyezmény alapján a menedékkérelmük elbírálását így is úgy is Magyarországon kell kivárniuk.
 
menedékkérelmük elbírálását így is úgy is Magyarországon kell kivárniuk
Kivéve ha közben Szerbiába távoznak. "Természetesen" a magyar hatóságok ráhatása nélkül.
Őszintén. Mennyibe telne emberként bánni ezekkel a menekültekkel? (migránsokkal, gazdasági bevándorlókkal, kinek hogy tetszik) Tuti, h kevesebb negatív vélemény jelenne meg Mo-ról.
 
Kivéve ha közben Szerbiába távoznak. "Természetesen" a magyar hatóságok ráhatása nélkül.
Őszintén. Mennyibe telne emberként bánni ezekkel a menekültekkel? (migránsokkal, gazdasági bevándorlókkal, kinek hogy tetszik) Tuti, h kevesebb negatív vélemény jelenne meg Mo-ról.

De mire gondolsz, miért "nem emberként bánnak velük"?
Nézd meg, hogy miket kifogásolnak:
1. Bezárták őket - Törvényt sértettek.
2. Várniuk kell - A dublini egyezmény értelmében itt kel megvárniuk a menedékkérelmük elbírálását.
3. Lelki traumáik vannak - Kapnak orvosi ellátást, ezt ők sem tagadják.
4. Nem szeretik a problémákat - Nincs probléma, ha betartják a törvényeket, ha legálisan adják be menedékkérelmüket, és megvárják az ügyük elbírálását.
5. Éhségsztrájk - ezek szerint van mit megvonni maguktól, tehát kapnak enni is. Kapnak szállást, teljes ellátást, akkor miért nem bánnak velük emberként?

Egyébként aktivisták is jelen vannak a táborban.

http://hvg.hu/itthon/20170313_Ehsegsztrajkba_lepnek_a_bekescsabai_tabor_menedekkeroi

Ehhez a fenti HVG cikkhez még hozzátenném: a cikkhez mellékelt fotónak semmi köze a békéscsabai táborhoz. A kép a már bezárt körmendi ideiglenes sátortáborban készült tavaly.
A Békéscsabai tábor ezzel szemben így néz ki:
160321_lazar_menekult_02.jpg


De a nemzetközi sajtóban nyilván a sátortábor jelenik meg.
Vagy nézzétek meg, milyen képpel hozza le ezt a hírt a Washington Post:
https://www.washingtonpost.com/worl...d3afa0f7e2a_story.html?utm_term=.36f6032d155d
1aa97910a9d6161b58d9230b9d3afa69.jpg

Ezzel a képpel hozzák le, hogy Magyarországon éhségsztrájkolnak a "menekültek"!
És ezt a képet veszi át több külföldi híroldal a hírhez, holott a kép még csak nem is Magyarországon készült, hanem Szerbiában, és nem most, hanem tavaly!

Hát ilyen hazudozásokért van negatív vélemény Magyarországról!!!
 
Utoljára módosítva:
Orbán propaganda! Atyaég! Mit lehet mondani annak, aki elhiszi, hogy a határon bombázástól megrémült kisgyerekes anyák rohannak fejjel a szögesdrótnak!

Tudod, van a net, meg van a statisztika, meg van a saját szemünk is, meg a józan ész is! (Kellene, hogy legyen)
Menekült az, aki beadja a menedékkérelmét az első helyen, ahol biztonságban van, aki pedig éjjel belopózik egy országba átvágva a határt jelző kerítést, az a határsértő.
Elképesztő, hogy még mindig nyilvánvaló dolgokat kelljen magyarázni, hogy az ég kék, a fűz zöld, a határon meg nézzétek meg mi van, és kik vannak. Nem kell a netnek meg Orbánnak hinni!
Ha ez ilyen egyszerű, akkor minek hívod azt az 5 milliót, akik táborokban élnek több muszlim országba szétporciózva arra várva, hogy vége legyen a háborúnak? Nem adnak be semmit, legálisak és elmenekültek az élőhelyükről...
 
Ha ez ilyen egyszerű, akkor minek hívod azt az 5 milliót, akik táborokban élnek több muszlim országba szétporciózva arra várva, hogy vége legyen a háborúnak? Nem adnak be semmit, legálisak és elmenekültek az élőhelyükről...

Az EU-ba nem léphet be úti okmányok nélkül senki, hacsak nem ad be menedékkérelmet. Itt ez a törvény. Nem én hoztam. Nézz nyugodtan utána, ha nem tudsz róla.
 
Nekem is sok problémám van az Orbán kormány politikájával.
Én is együttérzek a szerencsétlen sorsú emberekkel.
De ugyanakkor ragaszkodom az igazsághoz is, főleg, ha az országunkat lejárató, hamis kampányról van szó. Mert akik ezt teszik, azok nem Orbánnak ártanak, hanem az országnak, és nem segítenek vele a szerencsétleneken se, hanem csak felhasználják őket. Ezzel pedig egészen más érdekeket szolgálnak, nem a menekültekét.
 
ime a bizonyitek ennel nem kell tobb
Ennél nem kell több? Nem tapsolnál, ha egyszer valamivel megvádolnának és ilyen bizonyíték alapján ítélnének el. Érdekes hogy ezt tudósítást feltétel nélkül elhiszed, és bizonyító erejűnek tekinted. Az igaz, hogy A békéscsabaiban nem jártam, de dolgoztunk ilyen táborokban. (Kamerarendszer kiépítés, internet hálózatépítés, telefon stb.) Amíg ott dolgoztunk láttuk, hogy az orvos, is és a pszichologus is MINDEN NAP benn járt. Konkrét rendelési idő is volt kijelölve, de ha kellett más időpontban is mentek. Sőt, volt ahol éppen az internet hálózat kiépítése, és bekötése volt a feladatunk, mert gépeket, és internet hozzáférést is biztosítanak nekik. Az ott dolgozóktól azt hallottuk, hogy nem egyszer van, hogy feljelentenek valakit, hogy bántalmazta Őket, aztán kiderül, hogy az illető már egy hónapja táppénzen van, és a kamera is bizonyítja, hogy semmi nem történt. csakhát ki vannak okosítva. Ha én feljelentenék valakit, hogy meg akart őlni, és bebizonyosodna, hogy nem történt ilyen, akkor engem hamis vád miatt eljárás alá vonnának. Na ez sem történik meg velük. Ha már annyira a jogoknál tartunk. Azt, hogy elveszik-e a telefonjukat nem tudom, de az biztos, hogy szereltünk nyilvános telefont is ilyen helyeken kimondottan a menekültek részére. Ha azt biztosítják, nem logikus, hogy elvennék, ráadásul az internetezős gépek körül rendszeresen voltak otthagyott telefon tartozékok ami arra utal, hogy náluk kellett, hogy legyen. Ja, és szociális munkások is vannak velük éjjel nappal.
Ettől függetlenül én sem támogatom ezta rendszert ami itt van, pláne ezt a kerítés menti tábor dolgot, de azért ha az egyik hírre azt mondjuk hogy heccelés, attól még távolról sem biztos, hogy a másik úgy igaz, ahogy van.
 
Ha ez ilyen egyszerű, akkor minek hívod azt az 5 milliót, akik táborokban élnek több muszlim országba szétporciózva arra várva, hogy vége legyen a háborúnak? Nem adnak be semmit, legálisak és elmenekültek az élőhelyükről...
Nem tudod meggyozni semmivel a megaltalkodott gyulelettel atszott fanatikus antihumanus embert.
Handabandazasahoz kepes osszemosni 2015 os infokat a maival ,hogy hatha elhiszuk neki ,mert mi nem olvasunk nem latunk csak o az aki biztosan tudja o az igazsag letetemenyese.
Kozben meg talan menekultet se latott, nem hogy lagert ,esetleg belulrol is ,nem ter el a demegog dumatol mikor mar a kedvenc kormanya is beismeri ,hogy az allitasok igazak.O meg akkor is tagadja.
Seged fogalma nincs hogy nem lehet itelet nelkul fogvatartani embereket.
Hogy ember szamba kene venni mindenkit meg azokat is akik menekulnek.

Nem lehet mivel dicsekedni az uj torveny megszuletett hiaba van Starburgbol mar birosagi itelet, ennek ellenere a fogvatartasi torveny miatt meg lesz komoly baja MO-nak.
Amit viszont azok is megszenvedik akik humanusabb emberek akik embersegesek akik emberszamba veszik az embereket.
 
Ja mikor mar minden nemzetkozi media meg az Al Jazera is Bekescsabaval foglalkozik a menekultek banasmodjaval akkor kapcsoltok?? Idaig miert nem szolt a magyar media errol?
100 menekultbol 95 ehessztrajkot csinaltak.
Na erről megint kicsit árnyaltabb a véleményem. Amikor GYőrben dolgoztunk, láttam ilyen éhségsztrájkot. Na az úgy ment, hogy Nem mentek enni az étkezőbe, mert sztrájkoltak, de azután jött a boltos, és shopping volt, Na ott vettek mindent mi szem szájnak ingere, és este jól kitömték magukat. Az orvos csodálkozott is, mert egy hét éhségsztrájk után nem hogy leesett volna a vércukor szintjük, még magas is volt. Persze, nem azt mondom, hogy itt minden nagyon jó, és tökéletes, mert távolról sincs így. Azt is megértem ha sztrájkolnak, csak az ilyen esetek inkább műbalhénak tünnek, és azoknak ártanak a legtöbbet, akik tényleg olyan helyzetben vannak, hogy segítségre lenne szükség!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,136
Üzenet
4,802,821
Tagok
615,773
Legújabb tagunk
Beaconddp
Oldal tetejére