Az Al Jazeerát is megdöbbentette, hogy bánunk a menekültekkel

Az amúgy is szörnyű országimázst tovább erodálja, hogyan bánik Magyarország az üldözöttekkel. Az Al Jazeera forgatott a békéscsabai állapotokról.

A békéscsabai menekülttábornál – ahol menedékkérők kezdtek éhségsztrájkba bebörtönzésük miatt – járt az Al Jazeera tudósítója, aki többek között arról értekezett, hogy semmilyen orvosi vagy lelkisegélyt nem kapnak az idezsúfolt emberek. Pedig segélyszervezetek szerint mintegy 70 százalékuk küzd valamilyen lelki traumával (ami nem csoda, az átlag európai számára elképzelhetetlen háborúkból jönnek).

A helyzet annak ellenére sem változott a riport szerint, hogy kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága illegálisnak minősítette a menedékkérők kényszerőrizetét. A riportban megszólal Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet térségbeli vezetője is, aki szerint úgy vannak bezárva ezek az emberek, hogy nagyon kevés információt kapnak arról, hogyan áll az eljárásuk. Nem kapnak tolmácsot és a telefonjuk sem lehet náluk.

Úgy tartják őket, mint a rabokat. Sőt a rabokat jobb körülmények között tartják.

A stábot amúgy nem engedték be a békéscsabai központba, az ablakból kilógó menedékkérőket sem kérdezhették. Barna Mária pszichológus azonban néha bejuthat. Szerinte zömmel poszttraumatikus stresszt kell kezelni a bentieknél, de depresszió és szorongás is előfordul. Nem csoda, hisz az idevezető útjuk is kemény, több országon át, kiszolgáltatva az embercsempészeknek, többször őrizetbe véve jutottak el Magyarországig.

Barna szerint az itteni őrizet még azoknak is árt, akiknek eddig nem voltak lelki bajaik.

Idézi a riport Orbán Viktor “szépelgő emberi jogi handabanda” mondatait is, majd megállapítja: ez a kormány nem törődik az emberi jogokkal. A riporter sorolja még, hogy három tábor van Magyarországon és az új jogszabályok alapján még szigorúbb eljárásrend vár a migránsokra. Épül az új kerítés is 1 milliárd euróért, meg az új táborok, amiknek egy kijáratuk lesz: Szerbia felé. A videó amúgy még az EJEB döntése előtt születhetett.

borton1.jpg
borton1.jpg
 
Nekem is sok problémám van az Orbán kormány politikájával.
Én is együttérzek a szerencsétlen sorsú emberekkel.
De ugyanakkor ragaszkodom az igazsághoz is, főleg, ha az országunkat lejárató, hamis kampányról van szó. Mert akik ezt teszik, azok nem Orbánnak ártanak, hanem az országnak, és nem segítenek vele a szerencsétleneken se, hanem csak felhasználják őket. Ezzel pedig egészen más érdekeket szolgálnak, nem a menekültekét.

Amiket irtal ki az aki elhiszi neked ezt most? Nem hiszem hogy az egyutt erzesedre barki is hitelt adna.
 
Viszont van itt valami, ami nem hagy nyugodni. Ha jól tudom, ugye az az elképzelés, hogy ha bárhol elfognak valakit, akkor viszik a szerb határra olyan táborba, ami szerbia felé nyitott.NA DE! Mi van aakkor ha valaki mondjuk románia felől jön be, és olyan útvonalon jött, ami nem érintette szerbiát. Vagy mondjuk olaszország, -szlovénián keresztül jön. Az ilyen embert milyen alapon lehet arra kényszeríteni, hogy menjen szerbiába??
 
Na erről megint kicsit árnyaltabb a véleményem. Amikor GYőrben dolgoztunk, láttam ilyen éhségsztrájkot. Na az úgy ment, hogy Nem mentek enni az étkezőbe, mert sztrájkoltak, de azután jött a boltos, és shopping volt, Na ott vettek mindent mi szem szájnak ingere, és este jól kitömték magukat. Az orvos csodálkozott is, mert egy hét éhségsztrájk után nem hogy leesett volna a vércukor szintjük, még magas is volt. Persze, nem azt mondom, hogy itt minden nagyon jó, és tökéletes, mert távolról sincs így. Azt is megértem ha sztrájkolnak, csak az ilyen esetek inkább műbalhénak tünnek, és azoknak ártanak a legtöbbet, akik tényleg olyan helyzetben vannak, hogy segítségre lenne szükség!

Az ehseg sztrajk celja a figyelem felhivas es nem az hogy koporsoval hordjak ki a hullakat a sittrol.
Termeszetesen lehet hogy melle ettek az emberek , de ez is feltetelezgetes es nem teny. Az orvos milyen infokat adhat ki a betegrol a internet telepitonek? Hu de sok hiba lehet otthon az emberi jogokkal.
A vercukor szint valtozik az elelemtol de ha nem cukor beteg akkor nem igen mozog es nem utolag hogy par honapja ehsegsztrajkoltam akkor meg annak a nyomat lehet latni.

NEm a fals bantalmazasokrol volt szo. hanem amit az orvosok jelentettek bizonyitottak, es mar 4 esetben itelet is szuletett a rendor ellen.

Lehet van aki mindent megprobal, es link .

Ez a gyulolet kampny ami a menekultek ellen van egyszeruen a vilagot felhaboritja meg ha koromszakadtokig veditek a munder becsuletet akkor is elfogadhatatlan.
 
az elso es egyetlen kerdesem
MI AZ ,hogy BE VANNAK ZARVA ??
kivagy te (
magyar ) ,hogy barkit is korlatozz a mozgasaban ? honnet ez a pokhendi nagykepuseg ?
O.K. ebben egyet értek veled, szerintem sem lehetne bezárni őket. Ráadásul ez a jogi csűr-csavar, megmagyarázás, tényleg rémisztő. Hová vezet ez? A hozzászólásom arra irányult, hogy ezek a híradások ugyan olyan csúszatásokkal vannak teli, mint azok amik mindenféle menekültek által elkövetett rémtettekről tudósítanak.
 
Az ehseg sztrajk celja a figyelem felhivas es nem az hogy koporsoval hordjak ki a hullakat a sittrol.
Termeszetesen lehet hogy melle ettek az emberek , de ez is feltetelezgetes es nem teny. Az orvos milyen infokat adhat ki a betegrol a internet telepitonek? Hu de sok hiba lehet otthon az emberi jogokkal.
A vercukor szint valtozik az elelemtol de ha nem cukor beteg akkor nem igen mozog es nem utolag hogy par honapja ehsegsztrajkoltam akkor meg annak a nyomat lehet latni.

NEm a fals bantalmazasokrol volt szo. hanem amit az orvosok jelentettek bizonyitottak, es mar 4 esetben itelet is szuletett a rendor ellen.

Lehet van aki mindent megprobal, es link .

Ez a gyulolet kampny ami a menekultek ellen van egyszeruen a vilagot felhaboritja meg ha koromszakadtokig veditek a munder becsuletet akkor is elfogadhatatlan.
Na akkor :A vércukor szintet nem hónapokkal az éhségsztrájk után, hanem az egy hete tartó sztrájk alatt mérték, és véletlen hallottam meg amikor a doki beszélt az asszisztensével, mert épp ott dolgoztunk.
Távol álljon tőlem, hogy védjem a mundért, mert nem nagyon lehetne megvédeni de az hogy előfordult pár eset, amiben ítélet is született, nem vonja maga után, hogy az őrség folyamatosan és általánosan bántalmazza a menekülteket. Ez pontosan olyan csúsztatás, mint amikor hír jön egy menekültek által elkövetett bűncselekményről, és úgy van beállítva, hogy a menekült mind bűnöző. Pont te szoktad kikérni magadnak, ha ilyen általánosítást hangoztat valaki a menekültekkel kapcsolatban, és lám, a másik oldalról lelkesen elfogadsz ténynek dolgokat.
 
Kivéve ha közben Szerbiába távoznak. "Természetesen" a magyar hatóságok ráhatása nélkül.
Őszintén. Mennyibe telne emberként bánni ezekkel a menekültekkel? (migránsokkal, gazdasági bevándorlókkal, kinek hogy tetszik) Tuti, h kevesebb negatív vélemény jelenne meg Mo-ról.
Miből gondolod, hogy Magyarországról azért jelennek meg negatív vélemények, mert a "menekültekkel" nem bánik emberként?
Olyan esetben is kiabálnak az embertelen bánásmód ellen, amikor Strassburgból papírunk van arról, hogy egészen tisztességes körülmények közt élnek. Ez az az eset, amikor a fejünk tetejére állhatunk, akkor sem lehetünk jók. Mert nem az ő nótájukat játsszuk.
 
ezt a mondatodat meg akar el is hiszem
DE a banasmodotok mar sok kivannivalot hagy maga utan
csak egy a sok kozul amit mar sokadszorra olvasok
Tehat az teny ,hogy bezarjatok oket es szabad mozgasukban IS gatoljatok oket
MIERT ?? ki hatalmazta fol a magyarokat hogy mindezt megtehetik buntetlenul ???
Pl. ez:

"9. Cikk
Ideiglenes intézkedések
Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség."
 
MIkor en lagerbe voltam , minden honan voltak emberek talan tobbseguk turbanos volt akik hindu szik konfliktus miatt menekultek.

Nem tudok szabadulni a gondolattol, hogy ha minket igy fogadtak volna, ha bezartak volna, ugy hogy nem voltam es vagyok criminal a gyerkeimmel egyutt, hat bele borzadok ha ilyenre gondolok.
Egyszer a gyerek leesett az emeletes agyrol, es jol megutotte a labat bekekult. Bizony majdnem nyomozas lett a vege, hogy hogy lett kek a gyerek laba , ki bantotta. Hoztak masik agyat nehogy megegyszer leesen.
Egyszer lementem vasarolni csak tej kelett nem is vittem magammal csak keves penzt. A gyerekek talaltak valamilyen csokit amit akartak szamolgattam eleg penz van-e nalam hogy mindnek vegyek, mert vagy mindnek vagy egyiknek se. egy csoki ara hianyzott a pezntaros no odaadta, de vegul a fonok intett neki amit en nem vettem eszre csak mikor szolt hogy nem o adta . Az orvosnal az oltasnal olyan hisztit levagott a fiam hogy azt hittem kivagnak minket a fenebe. Olyan turelemmel az orvos az olibe vette vagy 20 perc volt mire lenyugodott a gyerek es betudta adni az oltast. Ezer dolog volt amit tapasztaltam embersegbol humanumbol . Pedig tudtak nem akarok ott maradni de ennyi ev utan is ezer egy pozitiv tortenet jut eszembe. Tolmacs kellett, es las csodat meg utana is jott es telefonalt kell-e segiteni valamibe. EGy taxis segitett a lagert megtalalni es kikoltozni is. Ok kifizettuk de ezer tanacsot kaptunk tole , cimeket hova menjunk iskolai cimet uzletet melyik olcsobb stb.
Az emberek baratsagosak voltak kedvesek es vegtelen joindulatot lattam es tapasztaltam,ami nagyon jol esett , hisz kiszolgaltatottnak ereztem magam , a nyelv a helyismeret hianya es teljesen mas kultur kozeg.

Vajon a Bekescsabai menekultek mit fognak meselni 10-20-30 ev mulva Mo-rol?
 
Ez az az eset, amikor a fejünk tetejére állhatunk, akkor sem lehetünk jók. Mert nem az ő nótájukat játsszuk.
Nem unalmas ez a "Magyarországot mindig bántják, támadnak a sikereink miatt." lemez? "Mi vagyunk a szépek, jók, meg minden de Brüsszel, Soros, a háttérhatalmak, a tudjuk kik a vesztünket akarják." Lassan már a vízcsapból is ez folyik. Szívesen vitatkozom Veled, ha van értelme, de ezekkel a sablonszövegekkel reménytelen. Sajnálom.
 
Nekem NE TEGYEL IDE MINDENFELE IDIOTA MAGYAR HABLATYOT !!
a nemzetkozi menekultugyi egyezmeny szerint NEM ZARHATOD BE es NEM KORLATOZHATOD a MOZGASAT
egyetlen menedeket keronek SEM
ertve vagyok ????
egyebkent a betett iromany SEM arrol szol hogy a az egyszeru menekulttet be kell zarni
:oEnnek az idióta habblatynak más pontjaira szoktál hivatkozni, amikor pocsétázod Magyarországot!

Az egyszerű menekültet tényleg nem szabad bezárni. De tudod, nekünk a saját területünkön kell kiválogatni, hogy ki menekült és ki nem. És ne meséld el nekem az elmúlt európai terror esetek után, amelyeknek voltak menekültként érkezett résztvevői, hogy nincsenek olyan körülmények, amik indokolják az eljárás végéig a szabad mozgás korlátozását.
 
Nem unalmas ez a "Magyarországot mindig bántják, támadnak a sikereink miatt." lemez? "Mi vagyunk a szépek, jók, meg minden de Brüsszel, Soros, a háttérhatalmak, a tudjuk kik a vesztünket akarják." Lassan már a vízcsapból is ez folyik. Szívesen vitatkozom Veled, ha van értelme, de ezekkel a sablonszövegekkel reménytelen. Sajnálom.
Őszintén mondom, én is unom. Bár néha el kell ismernem, hogy igen nagyon találékonyak a támadási felületek kiválasztásában.
Pl. Ha nem sírnék, halálra nevetném magam azon, hogy Magyarországot büntetik meg, mert visszatoloncol valakit Szerbiába, az meg tovább Görögországba, ahol nem bánnak jól vele. Ércsük? Görögországban nem bánnak jól vele, és ezért Magyarország fizet.
 
Utoljára módosítva:
Bizony jo volt latni hogy a Keletinel az emberek milyen humanusak voltak es segitettek civilek szervezetek magan emberek. A jo hir az emberseg is eljut a vilagon mindenhova. MEg ugy is hogy egy mastersegesen krealt kiszuras volt a Keletinel a menekultek odaterelese sot Becs helyet Bicskere valo szallitasuk.
De mindezek ellenere emberseges volt az emberek hozza allasa maximalisan .

Nem szabad felhaborodni mikor a vilagba kimegy a fogvatartas esetleg a bantalmazas, es ami medobbento hogy ezt nem elitelik az emberek hanem helyeselnek.
500 menekultet fogadott be az orszag ez a szam olyan kicsi hogy elvetve ha talalkozott valaki menekultekkel, ehez kepest mintha 500ezer jott volna .
 
Nem értem a cirkuszt , állítólag olyan sz@r ez az ország , elvégre itt is sokan bizonygatják, hogy építettünk a kerítést, hogy ezek a szerencsétlenek ne tévedjenek ide be , csak is az ő érdekükbe , az ő védelmükben, (akár az angolok) az hogy néha egy kicsit fájdalmas a visszatartás , az meg olyan , hogy ha látom, hogy egy gyerek a kamion alá fut inkább kiugornom lábát, mit , hogy a negyven tonna átmenjen rajta.

Azért az érdekes, hogy az euba ezek csak ezen a 170km szakaszon tudnak bejöni.
Lehet változtatni a mondást "Minden út Magyarországon keresztül vezet" -re
 
már már elfelejtve.A palesztinok.Menekültek Libanonba..Politikai gazdasági stabilitású országot padlóra tették. Bejruth az a gyönyörű város A kelet Svájca Pénzügyi központ .Most padló .Jordánia tanult Libanonból.Hosszú történet. Testvéri nép ArabokKivéve az Irán ők perzsák Szoval a gazdag tesok Szaúdiak fogadjanak be .Legyen kerek szám három millió menekülöt.Abból a rohadt sok pénzből meg utaljanak.Mig ez nincs otthon használják a kamerát. Ne itt! Különben is csak szándék kérdése. Mire hangoljanak a forgatást. Tudom más történet nem igazán jó.Tanulni lehet jól gondold meg kiket és mennyit.Nem az a baj Ali . Juszuf jön.Amit nem látsz. Hozza a kultúráját szokásaikat A Ramadánt és az értékrendet.És a az egész családot ! Folyik a nyakadba az erkélyen leölt bárány vére
 
az elso es egyetlen kerdesem
MI AZ ,hogy BE VANNAK ZARVA ??
kivagy te (magyar ) ,hogy barkit is korlatozz a mozgasaban ? honnet ez a pokhendi nagykepuseg ?
En SOK NAGYON SOK menekultet fogado -ellato es varakoztato helyen fordultam meg .
DE SEHOL - erted azt ,hogy SEHOL nem zartak be embereket !
mi az hogy a magyarok bezarjak oket
mar ezert emberjogi birosag ele allitanam az egesz magyar kompaniat
a tobbi mar raadas
Hidd el, Magyarországnak is kellemesebb volt addig, amíg számolatlanul lehetett furikázni a migránsokat az osztrák határra, onnét meg tovább Németországba, de ez a lehetőség megszűnt.
De legalább Németország fellélegezhet, és nem kerül abba a kellemetlen helyzetbe, hogy ki kelljen tennie a "MEGTELT' táblát.
 
Sokan felteszitek a kérdést, Katar, Szaúd-Arábia és a többi gazdag arab ország miért nem fogad be menekülteket?
A menekültek vagy keresztények, vagy a síita muzulmán valláshoz tartoznak. A fent említett gazda arab országok szunniták.
A szunniták támogatják a vallási kisebbségek (keresztények, síiták, zsidók, stb.) üldözését! Minden elképzelhető segítséget megadnak nekik, pénzt, fegyvert, katonákat, katonai kiképzőket, zsoldosokat, mindent amit el lehet képzelni!
Azokat a menekülteket fogadják be akik felveszik a szunnita vallást, annak előírt törvényeit betartják, és a törvényeik szerint élnek.
Vannak akik ezt vállalják, de a többség inkább árkon bokrok keresztül menekül.
 
Beka , tehát mert az általad emlitett demokratikus országok "nemfoglalkoznak" azokkal a menekültekkel azt mind nekünk kell befogadnunk ?? Valahogyan nem tiszteséges dolog aztán egyáltalán nem ha Ök szitják a fegyveres ellentéteket és küldik a piszkos TV adójukat még ide hangulatott kelteni !
 
Beka , tehát mert az általad emlitett demokratikus országok "nemfoglalkoznak" azokkal a menekültekkel azt mind nekünk kell befogadnunk ?? Valahogyan nem tiszteséges dolog aztán egyáltalán nem ha Ök szitják a fegyveres ellentéteket és küldik a piszkos TV adójukat még ide hangulatott kelteni !

Pusztán annyit írtam, miért nem fogadnak menekülteket az említett arab országok.

Van itt néhány mondat, idézem ha megengeded
Magyarország mint keresztény ország és Szaúd-Arábia mint iszlám ország nem a civilizációk összeütközésében, hanem azok szövetségében érdekelt.
A magyarok sosem felejtik el, hogy Keletről származnak, ezért mi jól érezzük magunkat Keleten, és jól érezzük magunkat Keletről jött emberek társaságában
Mi nem azért jövünk ide, hogy kioktassunk bárkit emberi jogokból vagy modern világfelfogásból. Mi azért jövünk ide, mert tiszteljük az arab kultúrát, és elismerjük azt, ahogyan ők berendezték és a világ egyik legsikeresebb részévé tették a saját világukat.

Ezek olvasása után annyit mondhatok, mint saját vélemény, felháborító az a képmutatás amit a pénzért tesznek az országot vezetők, és felháborító ahogy elutasítanak minden segítséget amit a menekülteknek adhatnának! A humánum teljes elutasítása!
 
Uhummm az ugy szokott lenni
MI IS VITTUK A MIEINKET
na mitszosz ??? es a kutyat nem erdekelte ,hogy en nagypenteket leszarom mert az nekem nem unnep
de husvet hetfon mig mindenki dolgozott en husvetoltam
Ali boltos ugy szarta le a karacsonyt ahogy az meg volt irva de nyitva is volt
ra szamithattal szenteste is
es ezzel mi is a bajod ????
mert nalunk mukodik -- nalatok miert nem ???
gondd van a fejekben azt kell ott cserelni
úgy mint nálatok.. úgy nálunk is működne.Azzal pár romával sem boldogultatok. Nálunk nem szarják le a karácsonyt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,339
Tagok
615,647
Legújabb tagunk
BettinaStupnitski
Oldal tetejére