Az Al Jazeerát is megdöbbentette, hogy bánunk a menekültekkel

Az amúgy is szörnyű országimázst tovább erodálja, hogyan bánik Magyarország az üldözöttekkel. Az Al Jazeera forgatott a békéscsabai állapotokról.

A békéscsabai menekülttábornál – ahol menedékkérők kezdtek éhségsztrájkba bebörtönzésük miatt – járt az Al Jazeera tudósítója, aki többek között arról értekezett, hogy semmilyen orvosi vagy lelkisegélyt nem kapnak az idezsúfolt emberek. Pedig segélyszervezetek szerint mintegy 70 százalékuk küzd valamilyen lelki traumával (ami nem csoda, az átlag európai számára elképzelhetetlen háborúkból jönnek).

A helyzet annak ellenére sem változott a riport szerint, hogy kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága illegálisnak minősítette a menedékkérők kényszerőrizetét. A riportban megszólal Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet térségbeli vezetője is, aki szerint úgy vannak bezárva ezek az emberek, hogy nagyon kevés információt kapnak arról, hogyan áll az eljárásuk. Nem kapnak tolmácsot és a telefonjuk sem lehet náluk.

Úgy tartják őket, mint a rabokat. Sőt a rabokat jobb körülmények között tartják.

A stábot amúgy nem engedték be a békéscsabai központba, az ablakból kilógó menedékkérőket sem kérdezhették. Barna Mária pszichológus azonban néha bejuthat. Szerinte zömmel poszttraumatikus stresszt kell kezelni a bentieknél, de depresszió és szorongás is előfordul. Nem csoda, hisz az idevezető útjuk is kemény, több országon át, kiszolgáltatva az embercsempészeknek, többször őrizetbe véve jutottak el Magyarországig.

Barna szerint az itteni őrizet még azoknak is árt, akiknek eddig nem voltak lelki bajaik.

Idézi a riport Orbán Viktor “szépelgő emberi jogi handabanda” mondatait is, majd megállapítja: ez a kormány nem törődik az emberi jogokkal. A riporter sorolja még, hogy három tábor van Magyarországon és az új jogszabályok alapján még szigorúbb eljárásrend vár a migránsokra. Épül az új kerítés is 1 milliárd euróért, meg az új táborok, amiknek egy kijáratuk lesz: Szerbia felé. A videó amúgy még az EJEB döntése előtt születhetett.

borton1.jpg
borton1.jpg
 
Szokes
El kell fogni oket , legalabb az egyiket te is elkaphatnad.
Micsoda criminal ugy.
A vilag kuzd a hatalmas menekultuggyel , akkor 2 arva facer megszokott ember a hir?
Ebbol latszik mas sulyos ugyeket nem tudtok felhozni, csak azt hogy leleptek .
Ilyen esetben nincs mas dolog mint elfogni oket. Varjuk az elemenydus izgalmas beszamolot hogy is kapjatok el oket.

Trump is sorra toloncolja ki az USA-ból a bűncselekményt elkövetett illegális bevándorlókat. De az erről szóló cikknél ezzel mindenki egyetértett.
 
Hogy mennyit tanultak a Szulejmánból: Egy országot nem fegyverrel, hanem békésen, szaporodással kell elfoglalni.
Ezek az emberek nem menekültek, hanem egy sima közönséges inváziós hadsereg. Egyszerűen és simán fegyver nélkül annyian lesznek, hogy mire fegyvert lehetne ellenük fogni, addigra többen lesznek, mint az anyaországiak!
Tanulni kéne a történelemből, és nem elhinni minden jöttment hisztijét.
Ha és valóban menekültek lennének, fiatal életerős férfiak ugyan mi elől menekülhetnek?! Az otthoni házisárkány, vagy a család elől? Esetleg az ellenséges hadsereg csupa homokosból áll, és mindegyik a s..gükre pályázik?! Milyen ember és főleg milyen férfi az, aki otthon hagyja a valóban védtelen szüleit, feleségét, gyerekét, lánytestvéreit? Ha komolyan bajban, veszélyben lennének, akkor otthon lenne, és harcolna a saját házáért, családjáért!
Simán csak jól fizetett inváziós hadseregről van szó, akiknek az a feladata, hogy beszivárogjon európába, és elfoglalja!
-
Mind többszörös apa mondhatom, a gyerekeim nem az én életemet élik én sem vagyok a szüleim meghosszabbitott karja. Az ember nem osztodással szaporodik, az utodok önállo lények. De ezt magyarázhatom neked egy nacionalistának akinek a tekintete az atyja nemi szervére (nemzet) fokuszál.
-
A magyar mediák soha nem beszélnek azokrol akik bevándoroltak, menekültként és hasznos polgárai az országnak, akikre büszkék vagyunk, akik névtelenül hordozzák a hátukon a mi országunkat. Te ügye nem ismersz ilyeneket? Ez neked idegen?
-
Mondj egy hires magyar embert, rögtön megmondom hány nemzet vére csörgedezik benne. :):)

-
Tanulni kéne a történelemből, és nem elhinni minden jöttment hisztijét.
-
Hát ez az tanulni kéne. Látod, hogy a német és magyar naciknak menyi eröfeszitésébe került "a zsidot" megtaláni magukban és kivágni öket a saját testükböl, nem gondolva arra, hogy nélkülük a kultura amire büszkék lehetnek behozhatatlanul megcsonkul. Hol lenne a német irodalom Thomas Mann-ok, Einsteinek, vagy a magyar zene Bartok, a tudomány Neumann és társai nélkül? Nem beszélve a sok osztrák, német, szláv... beütést a fajtiszta nemzetünkbe. :)
-
A Törökök valoban hodito szándékkal jöttek Europába mert itt nemcsak technikailag hanem kulturálisan is egy vákuum volt a kereszténység miatt. Nem vethetünk a szemükre semmit mert mig az Europaiak Amerikát és a többi kontinenst vették uralmuk alá, hát az Ozmanok nállunk probáltak szerencsét. Az elsö világháboru végéig a világ 1/4 része Angol fenhatoság alatt volt.
-
Történelmi zavarjaid vannak ha a 21. századot Kolombusz idejével, az Ozmán birodalomm terjeszkedésével hasonlitod össze.
-
De legyen. A népek összekeveredése, az egymás közötti kapcsolat mindig orjási elörendülést hozott a világ számára. Gondolj csak bele, minden amire a magyarok büszkék, (fürdök, kávéházak, konyha... ) a törököknek köszönhetjük. A Hungarikusm paprika neve a mai napig Törökbors. ;)
-
Ha és valóban menekültek lennének, fiatal életerős férfiak ugyan mi elől menekülhetnek?!
-
Az ismétlés a tudás anyja. A menekültek demographiai eloszlása tükrözi a szülöhazájukban élökét. Magyarország átlagéletkora 42,5 esztendö és naprol napra nagyobb. Syria és a többi háborutol sulytott országban megindult pár évtizede egy gyerek-boom és most ezeket látod itt. Mi ebben meglepö. A saját impotentiátokat nem vethetitek a menekülltek szemére.
-
Az otthoni házisárkány, vagy a család elől? Esetleg az ellenséges hadsereg csupa homokosból áll, és mindegyik a s..gükre pályázik?! Milyen ember és főleg milyen férfi az, aki otthon hagyja a valóban védtelen szüleit, feleségét, gyerekét, lánytestvéreit? Ha komolyan bajban, veszélyben lennének, akkor otthon lenne, és harcolna a saját házáért, családjáért!
-
Elkönyvelem, hogy a "házisárkány" és a "homokos" jelzöket csak sértegetés céljábol használod. Fogalmad sincs, hogy mi van egy háborutol sulytotta országban.
-
1956-ban nem bombázott Mo.-on senki, most mondjam azt, hogy a nadrágjukba tolytak a magyarok és elhuzták a csikot? Hogy gyerekeket küldtek orosz páncélosok ellen? Nem mondom mert a helyzet komplikáltabb.
-
Simán csak jól fizetett inváziós hadseregről van szó, akiknek az a feladata, hogy beszivárogjon európába, és elfoglalja!
-
Mi az Orbán kormány terve? Mikor fogja visszaparancsolni a 600.000 idegenben dolgozot? Vagy örökre itt akrnak maradni.
-
Mert ügye ha az egyik fél számára erkölcstelen pénzért dolgozni akkor miért lenne a másik nemzet számára az egy bün? Az, hogy a magyar most papirral mehet dolgozni külföldre az Europai unionak az érdeme.
-
Mo. többször bejelentette, hogy kiakar lépni az EU-bol, a parlamentböl kilett dobva az EU-zászlo, az utcán több helyen elégette a következö választásotok favoritja... nem tudom mi a fenét sirsz. A hülye is látja, hogy csak savanyu a szöllö.
-
Minnél ellenségesebbek vagytok az EU-val szembe annál világosabb, hogy a partnereinket máshol kell keresnünk. Nincs olya aki nem lenne helyetesithtö. Ne legyetek beképzeltek.
 


engem megnyugtat mikor németországi tüntetéseken ilyen plakátok is vannak "Ungarn zeigt wie’s geht"

-
Komolyan mondom haragszom rád mert nem vagy képes odafigyelni, vagy deformálsz tudatosan.
Megismétlem utoljára, leirom, hallgasad meg a saját magad álltal beidézet videot rögtön az elején:
-
"Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert!", sagte Kanzlerin Angela Merkel auf dem Deutschlandtag der Jungen
-
Most már csak az kell, hogy utánanézz a szotárba mit jelent "Ansatz"!
-
A beszéd 2010 oktober 16.-án hangzott el Berlinben a Junge Unio elött.
"Anzatz" pedig azt jelenti, hogy: a technika amivel belekezdtünk.
-
Azelött a kutyát sem érdekelte, hogy tanul meg egy hozzánkjött németül, hogyan tud eligazodni itt, még az sem érdekelt bennünket, hogy a szakmáját, hogyan tudja itt elismertetni. Ma másképp van. Ma befektetünk pénzt abba, hogy a hozzánkjöttek megtanulják hogy zajlik itt az élet, hogyan müködik a társadalmunk, megtanulják a nyelvet.
-
Ha azt gondolod itt csak Közel és Távol-keletröl jöttekröl van szo akkor orjásit tévedsz.
A tanfolyamok televannak magyar, lengyel és más EU-bol valo kilépés elött állo országok polgáraival.

-
En emlékszem olyan idöre amikor doktorál magyar pincér szolgált ki bennünket a Hofbräuhaus nevü sörözöben Münchenben és a kért számlát a Dr. cimével irta alá, márcsak heccböl is. Valoban promotioval rendelkezö volt csakhát a szakmájában nem kapott helyet. Elfecsérelt kapacitás volt.
-
Azzal pedig nem dicsekednék a helyedben, hogy az AfD tajai az Orbánt éltetik. :(
Hallgasad meg inkább mit mondtak tegnap a reggeli-TV-ben a Kovács Zoltánnak.
-
https://www.zdf.de/nachrichten/zdf-morgenmagazin/moma-arena-fluechtlingskrise-100.html
 
Csak a pontosság kedvéért teszem hozzá: Kiskunhalason olyan migránsokat őriznek, akik a kitoloncolásukra várnak, mert nem jogosultak menekült státuszra, és bűncselekményt követtek el.
Két ilyen ember szökött meg onnan. Egy marokkói és egy algériai.

Kedves Jászladány, hány magyar állampolgár üll külföldi és magyar börtönökben? Kérek egy körülbeli számot.
-
A menekülteket pusztán a jelenlétükért börtönbe zárják magyarországon, Magyar állampolgár aki lelö 10 cigányt, megsebesit 80-at az bezárják 10 évre aki kövel medob mérgében egy kirancsirozott vagont a határon azt 13 év börtönre itélik, a nyomorék szüleit felfüggesztet 10 év börtönre.
-
"Magyarország jobban teljesit":
"A Külügyminisztérium becslései szerint 600-800 honfitársunk raboskodik jelenleg külföldi börtönökben. Pontos nyilvántartás nincs róluk, de az bizonyos, hogy az okok között jelentős a droggal kapcsolatos bűncselekmények szerepe."
-
 
Utoljára módosítva:
Jó, hát értem én, mit kell állítanunk és elhinnünk ahhoz, hogy ne süsse ránk senki az "gyűlölködő" jelzőt. Tehát azt kell mondanunk hogy:
A szerb magyar határon nagycsaládos, szíriai (többségében keresztény) menekültek rohannak Aleppótól a magyar kerítésig a görög és szerbiai bombázások elől, és anyák és apák gyerekekkel a nyakukban kétségbeesve próbálnak átjutni Magyarországra, hogy az életüket mentsék a szerb bombák és golyók elől. Pánikba esve se idejük se lehetőségünk nincs eljutni a határátkelőkig, és ott lövik őket agyon a szerbek (vagy akárkik) a kerítés tövében, mert a magyarok nem engedik be őket. Ha mégis átmásznak valahogy az anyák három gyerekkel a nyakukban a rettenetes pengés drótokon, akkor patásOrbán fasiszta rendőrei a magyar oldalon összeverik, rugdossák, kutyákkal etetik őket, főleg a kisgyerekeket, a nőket megerőszakolják, azután visszahajítják őket a kerítésen a szerb pokolba, a biztos halálba.
Ezt hirdeti a balliberális média nálunk és szerte a világon, tehát nekünk is ezt kell mondani, hogy ne legyünk álhumánus rasszistafasiszták és idegengyűlölők. Tessék hazudni egy egészségeset, és akkor teljes lesz a béke Merkellel is, mi is "humánusak" leszünk a liberális világ szemében, Orbánt pedig lehet fasisztázni.
Én is ezt mondom, most akkor így jó?

Ami helytelen az az. Az Eu demokratikus orszagok jogokkal es kotelezettsegekkel.
Senki nem mondta nem nagy problema es erofeszites a jelenlegi menekult valsag az Eu nak.
Kozos megoldas elutasitotta Orban. Innentol az o elkepzelese ervenyesul , es bizony nem fer bele se a menekutl veres se a kutyakkal valo uszogatas.
MAs orszagok komoly terror esemenyeken vannak tul, es a kormanyok megsem szitanak gyuloletet, hanem az elkovetot itelik el es nem kollectiv bunosseget egy nepcsoportra.
Ezekhez kepest 2 szokott migransra hivatkozni.....
de sokszorosa a criminlanak amit a magyarok is elkovetnek mas orszagokba, es senkinek nem jut eszebe a altalanositani es a magyarokat azonositani a bunozo buncselekmenyt elkoveto magyarral.
Az is egy teves feltetelezgetes hogy Canadaba valogatva vannak akiket beenged, de ez az Eu ra is jelemzo, hisz ott is letargyaljak az ugyet a kerelmezonek es ha nem kapja meg a statuszat akkor haza kell menjen. Aki megkapja az dolgozhat adot fizet es eli vilagat mint a tobbi ember az orszagba.
 
Ezek az emberek nem menekültek, hanem egy sima közönséges inváziós hadsereg. Egyszerűen és simán fegyver nélkül annyian lesznek, hogy mire fegyvert lehetne ellenük fogni, addigra többen lesznek, mint az anyaországiak!
Tehát golyószórót a határra. Szerinted Ez a megoldás.
ugyan mi elől menekülhetnek?
Kiállhatnának a golyó elé vagy térdelhetnének lefejezéshez is.
Milyen ember és főleg milyen férfi az, aki otthon hagyja a valóban védtelen szüleit, feleségét, gyerekét, lánytestvéreit? Ha komolyan bajban, veszélyben lennének, akkor otthon lenne, és harcolna a saját házáért, családjáért!
Ezt megkérdezhetnéd azoktól az ukrán srácoktól, akik a behívó elől átjönnek hozzánk.
 
Kozos megoldas elutasitotta Orban. Innentol az o elkepzelese ervenyesul

itt van egy picike probléma ..... méghozzá az, hogy nincs közös megoldás, egy elhibázott "wilkommen politik" van amit ránk akarnak kényszeríteni de tulajdonképpen egész európa elutasítja .
Hány felesleges migráns van akiket szét akarnak osztani a tagállamok közt, és hányat telepítettek át eddig?
 
Utoljára módosítva:
itt van egy picike probléma ..... méghozzá az, hogy nincs közös megoldás, egy elhibázott "wilkommen politik" van amit ránk akarnak kényszeríteni de tulajdonképpen egész európa elutasítja,

Ahoz képest elég különbözöen reagálnak az Europai országok. Nyugateuropa több mind egy millio menekült , kelet-europa Nulla.
-
206732-Multikulturell.jpg

-
A volt Ostblock-országok nemcsak a menekülteket nem akarják hanem az EU-t sem. Mindez még a menekülthullám elött nyilvánvalová vált.
-
En szivesen elhinném, hogy a magyarok többsége nem idegengyülölö, nem raszista, nem antiszemita de akkor minek van ilyen internetoldal :
-
Magyarországi közéleti zsidók teljes listája/orig
-

Egy zsidok ellen heccelö lap. Nem értem, hogy a magyar belügyminiszterium miért nem tesz valamit ez ellen. Miért nem tesz valamit a felelösök kérdöre vonásának érdekében? :(
-
 
Utoljára módosítva:
-
En szivesen elhinném, hogy a magyarok többsége nem idegengyülölö, nem raszista, nem antiszemita de akkor minek van ilyen internetoldal :
-
Magyarországi közéleti zsidók teljes listája/orig
-

Egy zsidok ellen heccelö lap. Nem értem, hogy a magyar belügyminiszterium miért nem tesz valamit az ellen, hogy a felelös személyeket kérdöre vonják? :(
-

Nocsak, nocsak.... hát te mit kerestél, hogy ezt találtad?

Mivel a svédeknél is van valami ehhez hasonló, a Svéd Muzulmán Szövetkezet által, igy gondolom más országokban is létezik ehhez hasonló gyüjtemény. Szerintem van ott is ahol te élsz, csak keresni kell.
 
Egy zsidok ellen heccelö lap. Nem értem, hogy a magyar belügyminiszterium miért nem tesz valamit az ellen, hogy a felelös személyeket kérdöre vonják? :(
Tényleg nem érted? Hát mit tettek a cigányok lelövöldözése ellen? Azon kívül, h lepisálták a nyomokat. Bezzeg 1 vacak mobilt mennyit hajkurásztak néhány nem a nyilvánosságnak készült kép miatt.
 
Hogy mi várna ránk egy Le Pen kormány idelyén abbol izelitöt lehet kapni ebböl a filmböl.
-
Egy reporter megkérdezi a politikusnöt "Madam Le Pen, igaz, hogy az egyik testörét parlamenti asszisztensnek deklarálta?"
-
A válasz magáért beszél. Mindha március 15. ünnepségen készült volna Budapesten.
-
 
Szerintem van ott is ahol te élsz, csak keresni kell.
Hagyjuk most Németországot nemsokára lesz elég bajuk...
Namíbia kormánya döntött: harmincmilliárd dolláros kártérítésért perlik Németországot a Hágai Nemzetközi Bíróság előtt az 1904 és 1907 közötti hereroi felkelés véres leverése miatt, amelynek során több mint 65 ezer embert öltek meg. A délnyugat-afrikai ország akkoriban német gyarmat volt
 
Nem érdemes az akna-témát erőltetned. Kérdezz meg egy tűzszerészt, vagy hasonló szakembert, hogy mennyi idő és kb. mennyi ember az ára 50-60.000 aknát felszedni térkép nélkül.
 
Nocsak, nocsak.... hát te mit kerestél, hogy ezt találtad?

Mivel a svédeknél is van valami ehhez hasonló, a Svéd Muzulmán Szövetkezet által, igy gondolom más országokban is létezik ehhez hasonló gyüjtemény. Szerintem van ott is ahol te élsz, csak keresni kell.

Nem válaszoltál a kérdésre.
Miért van az, hogy a rossz példákat teszed magadévá, itt van más is, pl. egy valamenyire humánus bevándorlo politika, abban miért nem vagy nagy követö?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,992
Tagok
615,778
Legújabb tagunk
Keypadaprn
Oldal tetejére