Az Al Jazeerát is megdöbbentette, hogy bánunk a menekültekkel

Az amúgy is szörnyű országimázst tovább erodálja, hogyan bánik Magyarország az üldözöttekkel. Az Al Jazeera forgatott a békéscsabai állapotokról.

A békéscsabai menekülttábornál – ahol menedékkérők kezdtek éhségsztrájkba bebörtönzésük miatt – járt az Al Jazeera tudósítója, aki többek között arról értekezett, hogy semmilyen orvosi vagy lelkisegélyt nem kapnak az idezsúfolt emberek. Pedig segélyszervezetek szerint mintegy 70 százalékuk küzd valamilyen lelki traumával (ami nem csoda, az átlag európai számára elképzelhetetlen háborúkból jönnek).

A helyzet annak ellenére sem változott a riport szerint, hogy kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága illegálisnak minősítette a menedékkérők kényszerőrizetét. A riportban megszólal Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet térségbeli vezetője is, aki szerint úgy vannak bezárva ezek az emberek, hogy nagyon kevés információt kapnak arról, hogyan áll az eljárásuk. Nem kapnak tolmácsot és a telefonjuk sem lehet náluk.

Úgy tartják őket, mint a rabokat. Sőt a rabokat jobb körülmények között tartják.

A stábot amúgy nem engedték be a békéscsabai központba, az ablakból kilógó menedékkérőket sem kérdezhették. Barna Mária pszichológus azonban néha bejuthat. Szerinte zömmel poszttraumatikus stresszt kell kezelni a bentieknél, de depresszió és szorongás is előfordul. Nem csoda, hisz az idevezető útjuk is kemény, több országon át, kiszolgáltatva az embercsempészeknek, többször őrizetbe véve jutottak el Magyarországig.

Barna szerint az itteni őrizet még azoknak is árt, akiknek eddig nem voltak lelki bajaik.

Idézi a riport Orbán Viktor “szépelgő emberi jogi handabanda” mondatait is, majd megállapítja: ez a kormány nem törődik az emberi jogokkal. A riporter sorolja még, hogy három tábor van Magyarországon és az új jogszabályok alapján még szigorúbb eljárásrend vár a migránsokra. Épül az új kerítés is 1 milliárd euróért, meg az új táborok, amiknek egy kijáratuk lesz: Szerbia felé. A videó amúgy még az EJEB döntése előtt születhetett.

borton1.jpg
borton1.jpg
 
Hát én mostmár tényleg nem tudom mit lehet elhinni. Eddig arról olvastam, hogy szerencsétlenek tömegesen nyomorognak a határnál, most meg megtudom, hogy alig vannak ott.....

Nem értem, hogy miért nem látogatod a magyar rendörség honlapját, a police.hu-t?
-
upload_2017-3-19_9-51-57.png

-
Az elmult honapban anélkül, hogy összeszámolnám pontosan, kevesebb mind 100 ember jött egy majd 10 millios országba menedéket, vagy átutazást kérni. Hol látsz te itt invaziot?
-
Enyi emberrel még egy repülögépet sem lehetne megtölteni és nézzd meg hány ember jön megy Mo.-ra repülövel, vonattal busszal, autoval, gyalog....
-
Tudod hány ember üll az autoba amikor hallod, hogy Hegyeshalomnál 5 vagy 10 km-es dugo van.

Számoljál ember mielött magadalávizelsz a félelemböl!
-
A rendörségi oldalon más dolgokat is találhatsz, pl. büncselekményeket amiket nem menekültek követnek el és dögivel.
-
Csak ugy egy akuális eset Röszkéröl: "Egy szerb férfi 17,69 kilogramm marihuánát próbált meg az országba csempészni."
-
A tegnapi adatok szerint: több mind 15.500 személy elleni körözéssel foglalkozott a magyar rendörség.
-
 
Akik egyébként jogsértés miatt vannak bezárva. A jogsértés nem az illegális határátlépés.
Békéscsabán olyanon vannak, akiket valamiért elkaptak, és eljárás folyik ellenük, vagy olyanok, akiket a dublini egyezmény alapján visszahoztak ide, mert "jogellenesen elhagyták azt az országot, ahol a menekültkérelmüket beadták".
Tehát nem hófehér báránykákról van szó.
Ilyen alapon azt is meg lehetne kérdezni, hogy miért keres a rendőrség egy börtönből megszökött magyar bűnözőt, amikor itt a menekült probléma, ami nincs is valójában.

MI a jogsertes hogy leleptek?
 
Az elmult honapban anélkül, hogy összeszámolnám pontosan, kevesebb mind 100 ember jött egy majd 10 millios országba menedéket, vagy átutazást kérni. Hol látsz te itt invaziot?

a napi 100 határsértő hova tűnt? három hónap alatt hány határsértőt fogtak?
Mit is mondtak a minap a törökök, napi hány migránst küldenek, ha nem kapják meg a beígért vízummentessséget.
 
Még van egy elég fontos dolog, amiről senki nem beszél, illetve aki beszél róla, az nem tudja mit beszél.

Azt, hogy ki számít menekültnek, nem az érzelmek döntik el, hanem a jog, például a nemzetközi egyezmények. Aki nagyon szeret hivatkozni a Genfi Konvencióra (nem a Genfi Egyezményekre), annak ajánlom figyelmébe magát a szöveget, eredetiben, hogy ne az orbánista propagandát vagdaljátok a fejemhez: http://www.unhcr.org/protect/PROTECTION/3b66c2aa10.pdf

Ebben egészen világosan le van írva minden, például, hogy ki a menekült:

"As a result of events occurring before 1 January 1951 and owing to wellfounded fear of being persecuted for reasons of race, religion, nationality, membership of a particular social group or political opinion, is outside the country of his nationality and is unable or, owing to such fear, is unwilling to avail himself of the protection of that country; or who, not having a nationality and being outside the country of his former habitual residence as a result of such events, is unable or, owing to such fear, is unwilling to return to it."

A magyar szöveg: "Aki 1951. január 1. előtt történt események következtében faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni; vagy aki állampolgársággal nem rendelkezve és korábbi szokásos tartózkodási helyén kívül tartózkodva ilyen események következtében nem tud, vagy az üldözéstől való félelmében nem akar oda visszatérni."

A magyar szöveg egyébént valóban nem jó, mert kimaradt belőle egy "és" (jelöltem az eredetiben). Az én értelmezésem szerint az eredeti arra utal, hogy a Konvenciót 1951-ben írták alá, és 1951 előtt is voltak nemzetközi normák arra, hogy ki a menekült (ezt a szöveg később meg is magyarázza, hogy mit kell érteni az 1951 előtti eseményeken), és a Konvenció azokra vonatkozik, akik 1951 előtt menekültté lettek nyilvánítva az akkor szabályok szerint, ÉS MELLETÜK azokra, akik megfelelnek a definíciónak, hogy "faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik".

Ugyanakkor, akik állandóan azzal vagdalkoznak, hogy az 56-os magyarok miatt nekünk válogatás nélkül be kell engedni mindenkit, annak ajánlom figyelmébe, hogy az 56-os magyarok, és a magyarok jelentős része a 80-as évek elejének pontosan megfeleltek ennek a definíciónak (meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme), de például a szegények és az árvízkárosultak nem. Ez van.

Akik pedig most mennek ki dolgozni vagy akár lakni az EU más országaiba, azok nem a Genfi Konvenció alapján vannak ott, hanem azért, mert EUs polgárként ehhez joguk van. Mert az EU minden EUs polgárnak a hazája, de aki nem EUs polgár, annak nem az. Aki ezzel nincs tisztában, az nem tudja mi az az Európai Unió.

Nos ebben nincs benne az aszály, árvíz, szegénység, jobb életre való vágyás. Ha valaki szerint benne van, az nem tud angolul vagy magyarul, vagy egyik nyelven sem, nekik ajánlom a Konvenció egyéb fordításait.

A Konvenció azt is elég világosan kimondja, hogy a menekült nem azt csinál, amit akar, hanem úgy viselkedik, ahogy annak az államnak a törvényei előírják, ahol éppen tartózkodik:

"Article 2
General obligations

Every refugee has duties to the country in which he finds himself, which require in particular that he conform to its laws and regulations as well as to measures taken for the maintenance of public order.
"

Magyarul:
"2. Cikk
Általános kötelezettségek
Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse."

A magyar szöveg itt pontos.

És bizonyos esetekben lehet korlátozni a szabad mozgást:

"Article 9
Provisional measures

Nothing in this Convention shall prevent a Contracting State, in time of war or other grave and exceptional circumstances, from taking provisionally measures which it considers to be essential to the national security in the case of a particular person, pending a determination by the Contracting State that that person is in fact a refugee and that the continuance of such measures is necessary in his case in the interests of national security.
"

"9. Cikk
Ideiglenes intézkedések

Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség."

Ennek a cikknek megfelel az, hogy amíg meg nem állapítják, hogy jogosult a menekült státuszra, addig korlátozzák a szabad mozgását. A tömeges megjelenésük, és az, hogy például velük érkezett a párizsi merénylők egy része, megfelel a "más súlyos és kivételes körülmények" kitételnek.
 
MI a jogsertes hogy leleptek?
Nem, az a jogsértés például, hogy nem most, hanem korábban beadták a menekült kérelmet Magyarországon, és elmentek más EUs országba, ahonnan pont ezért hozták vissza őket ide, és kerültek be ebbe az intézménybe.

Vagy az, hogy illegálisan átjöttek a határon ÉS nem jelentkeztek önként a hatóságoknál.

Vagy loptak, vagy egyéb más bűncselekményt követtek el.

Az hogy most leléptek, az egy másik, de szintén jogsértő eset.
 
Nem, az a jogsértés például, hogy nem most, hanem korábban beadták a menekült kérelmet Magyarországon, és elmentek más EUs országba, ahonnan pont ezért hozták vissza őket ide, és kerültek be ebbe az intézménybe.

Vagy az, hogy illegálisan átjöttek a határon ÉS nem jelentkeztek önként a hatóságoknál.

Vagy loptak, vagy egyéb más bűncselekményt követtek el.

Az hogy most leléptek, az egy másik, de szintén jogsértő eset.

A vagy ez vagy az ,meg lehetseges ,feltetelezheto , gyanusithato ezzel azzal.........

Utolag valami tcsak a nyakaba varunk van valasztek , elvegre lophatott is ahogy irod.

Es meg jogszabalyokat masolsz ide................amibe legalabb 4-5 valasztek lehet amibe belefer.
 
Az egesz topicba nem szoltatok a letelepedesi kotvenyekkel bejovokrol akik aztan semmivel nem rendelkeznek csak penzzel.
Most van egy vizsgalat azt se tudjak hol vannak mit csinalnak. semmilyen ellenorzes csupan az offhore cegeken keresztul a lovetta a kozos kapcsolat.
Oket nem utaljuk? pedig criminal is van kozottuk nem is egy .
1284 menekült jutott volna Mo-ra a kvóta szerint. Elutasítva. Ezért is rendezték a bukott népszavazást.
2249 fő vásárolt magyar állampolgárságot, hozott cs.tagok: 3871. Összesen 6148 fő Ezek menekülttábor max a levegőből láttak. (Rogán helikopterrel és csókkal várta őket a hátáron. Megértem. Hízott tőle a bankszámlája rendesen.
Ilyeneket próbálta volna vki migránsnak nevezni. Magyarországon túl forró a téma ahhoz, h vitázni merjen róla a nemzeti oldal. A többieké pedig pusztába kiáltott szó.
Utólag megvont 1548 állampolgárság nincs meg bontásban.
 
1284 menekült jutott volna Mo-ra a kvóta szerint. Elutasítva. Ezért is rendezték a bukott népszavazást.
2249 fő vásárolt magyar állampolgárságot, hozott cs.tagok: 3871. Összesen 6148 fő Ezek menekülttábor max a levegőből láttak. (Rogán helikopterrel és csókkal várta őket a hátáron. Megértem. Hízott tőle a bankszámlája rendesen.
Ilyeneket próbálta volna vki migránsnak nevezni. Magyarországon túl forró a téma ahhoz, h vitázni merjen róla a nemzeti oldal. A többieké pedig pusztába kiáltott szó.
Utólag megvont 1548 állampolgárság nincs meg bontásban.

kellene egy kicsit dokumentálódni ...pld. utánanézni mit is vásároltak, mi a kötvények pontos neve.
olyan migránst aki máshol nem kell, tudtommal pillanatnyilag 30.000 -et akarnak betelepíteni ... de utánanézhetnél csak úgy kíváncsiságból összesen hány migránst osztottak szét a tagállamok közt, biztosan még nem hallottál a felső határ nélküli kvótárol sem.
 
Utoljára módosítva:
A vagy ez vagy az ,meg lehetseges ,feltetelezheto , gyanusithato ezzel azzal.........

Utolag valami tcsak a nyakaba varunk van valasztek , elvegre lophatott is ahogy irod.

Es meg jogszabalyokat masolsz ide................amibe legalabb 4-5 valasztek lehet amibe belefer.
Nem, kedves Melitta, ezek nem csak feltételezések. Itt a többség a dublini eljárás miatt van. Ha itt adja be a kérelmet, és például Dániában kapják el, akkor az nem pusztán "gyanúsítás", "lehetséges", "feltételezhető", stb. Az TÉNY.

Én arra utaltam, hogy ez egy olyan hely, ahol a törvénysértőket "tárolják". Olyan, mit az általános más bűnözőknél az előzetes letartóztatás. Itt nem azért vannak, mert pusztán menekültek, hanem alapvetően azért mert elkövettek valamit. És mivel menekültek, más ellátást kapnak, mint például a köztörvényes rabok. Van internet (facebookon kommunikálnak), muszlim előírásoknak megfelelő menü, és ha kell tolmács is, mert magyarul nem tudnak.

Nálatok Kanadában hogy megy? Akit pl. lopáson kapnak, azt rögtön elengedik, mert egy csak "lehetseges ,feltetelezheto , gyanusithato " kategória? És majd ráhúznak valamit utólag?
 
kellene egy kicsit dokumentálódni ...pld. utánanézni mit is vásároltak, mi a kötvények pontos neve.
olyan migránst aki máshol nem kell, tudtommal pillanatnyilag 30.000 -et akarnak betelepíteni ... de utánanézhetnél csak úgy kíváncsiságból összesen hány migránst osztottak szét a tagállamok közt, biztosan még nem hallottál a felső határ nélküli kvótárol sem.
Igazából a letelepedési kötvény sem ennek a topicnak a tárgya...
 
Az illegális határátlépés bizonyos esetekben nem "bűn". Ez akkor van, ha illegálisan jön be a határon, de utána haladéktalanul jelentkezik a hatóságoknál. Ezt mondja ki a Genfi Konvenció.

wide__820x461__desktop

-
Ne gyere nekem az evangeliummal, "bün" nem "bün", magyarország diszqualifikálta magát többször a kereszténységre nem hivatkozhatsz. Találj ki egy másik szot, törvénysértés vagy hasonlo a bün-re hivatkozás abszolut helytelen ebben az összefüggésben.
-
Es kérlek ne jopfáskodj. Magyarország megtagadja a határnyitást a menekültek számára.
-
A magyar külögyminiszter Péter Szijjárto mondja a Die Welt nevü ujságnak: "A menekültek a hideg elöl valo menekülés elöl menjenek Szerbiába és regisztráltassák magukat ottan" Ezt aláhuzza azzal, hogy nem tartozik az emberi jogokhoz, hogy egy biztos országon átmasirozhatnak és kiválasszák hol akarnak élni"
-
Magyarország egyébbként sem ismeri el, hogy a menekültek okkal hagynák hátra a hazájukat, a magyar kormány szarik a háboru vagy természeti katasztrofa okozta életfeltételek hiányára csak azzal foglalkozi, miként lehet öket távoltartani.

-
 
Mit varsz mikor a kormany propagandaja idegen ellenes. Ki ki vermerseklete intteligenciaja utan itelkezik eszi habzsolja a demagog idegen ellenesseget..
Tudod, az a baj ezzel, hogy a hozzászólók jelentős részének nem ezzel van baja valójában. Ha ez a kormány teljesen ellentétesen cselekedne, akkor meg azzal lenne a problémája ugyanezeknek a hölgyeknek/uraknak. Ezt ott lehet tetten érni, hogy bedobnak valamit, például a két bangladeshi perét, aztán én meg hozom a szöveget, hogy nem is úgy van, akkor mit akarok én, mikor ez egy 2015-ös eset. Ha jönnek ferihegyi úti robbantással, én meg hozom, hogy azok német terroristák voltak, akkor meg én akarom antiszemita irányba elvinni a dolgot. Azt látom, hogy az itt lévők jelentős része nem foglalkozik a tényekkel, csak a félinformációkkal. Sajnos.

Ha emberek ellen gyulolkodik valaki az elobb utobb mindenki ellen fog aki nem ott szuletett, vagy nem otthon jart iskolaba, vagy van egy akcentusa, vagy akar dolgozhat becsuletesen de csak elveszi a magyarok munkajat, vagy sotetebb a borszine,stb
Igen, pont ez a veszélye a nyakló és az ellenőrzés nélküli beengedésnek. Már nagyon kevés bejövő bűnöző vagy terrorista a migránsok ellen tudja hangolni a közvéleményt. Nem csak Magyarországon. Tudod, Németországban, a híres befogadó államban több száz leendő menekültszállást gyújtottak fel a németek, hogy ne tudják beköltöztetni őket. Ilyen még Magyarországon nem volt. Ez a gyújtogatás sorozat nekem azt mutatja, hogy ott sem mindenki várja tárt karokkal ezeket az embereket. És ha egyszer a tömeg a migránsok ellen fordul, akkor tényleg hol fog megállni? Ki lesz majd végül betolakodónak minősítve? A török vendégmunkás? Az 56-os menekült? A zsidók? A cigányok? A barna szeműek?

Az az erdelyi a sajat boren erzi milyen nehez beilleszkedni vagy nem is akarjak vagy fogadjak el ot MO-on..
Beszolt az erdelyi? lehet de abba biztos vagyok inkabb visszaszolt.

Semmilyen beilleszkedési problémája nincs. Tudnám, ha lenne, csak napi 9 órát ülünk egy irodában. Attól meg hogy Erdélyből jött, nincs automatikusan mindenben igaza szerintem.

Az egesz topicba nem szoltatok a letelepedesi kotvenyekkel bejovokrol akik aztan semmivel nem rendelkeznek csak penzzel.
Most van egy vizsgalat azt se tudjak hol vannak mit csinalnak. semmilyen ellenorzes csupan az offhore cegeken keresztul a lovetta a kozos kapcsolat.
Oket nem utaljuk? pedig criminal is van kozottuk nem is egy .

Pont Te mondtad a bangladeshiek ügyére, hogy nem tartozik ide, mert nem erről szól ez a topic. Szerintem erről sem szól.
 
Mégse Soros a fő gonosz, vagy Erdogant is ő utasítja? Ennyire lehet bízni Orbánban? 1 világ dőlt össze bennem. :(

El sem tudod képzelni, hogy milyen jól és milyen régóta megtervezett akció ez a menekültáradat. Már 1973-ban megegyeztek az Arab Ligával Európa elárasztásáról. Nekünk magyaroknak mindenképpen benne kellene lennünk. Ez a magyarázat arra is, hogy miért nem Szlovénia felé hajtják ezeket a szerencsétlen embereket, hanem Magyarország felé. Ez geopolitika, nézz csak utána az interneten, hogy mit jelent. Esetleg azt is megnézhetnéd, hogy 100 dollárt fizetnek a provokátoroknak "nem kormányzati" szervezetek. Bátorítják a polgárokat, hogy másokat provokáljanak, majd pedig az incidenst vegyék fel okostelefonjukra. Egy videóért 100 dollár egy olyan szegény országban, mint Macedónia. Itt ráadásul a lakosság 33 százaléka muzulmán (1961-ben még csak 16 % volt) .

http://macedoniaonline.eu/content/view/31570/50/
 
Utoljára módosítva:
Es kérlek ne jopfáskodj. Magyarország megtagadja a határnyitást a menekültek számára.

Ekkora valótlanságot azért nem kellene fórumokon propagálni. Természetesen bárki beadhatja a menedékkérelmét, pont úgy mint Szlovéniában, vagy Ausztriában a migránsok bárhol beadhatják a menedékkérelmüket. Csak valamiért különösen vonzódnak a magyar határhoz, ide szállítják őket a buszok.
 
Ne gyere nekem az evangeliummal, "bün" nem "bün", magyarország diszqualifikálta magát többször a kereszténységre nem hivatkozhatsz. Találj ki egy másik szot, törvénysértés vagy hasonlo a bün-re hivatkozás abszolut helytelen ebben az összefüggésben.
-
Es kérlek ne jopfáskodj. Magyarország megtagadja a határnyitást a menekültek számára.
-
A magyar külögyminiszter Péter Szijjárto mondja a Die Welt nevü ujságnak: "A menekültek a hideg elöl valo menekülés elöl menjenek Szerbiába és regisztráltassák magukat ottan" Ezt aláhuzza azzal, hogy nem tartozik az emberi jogokhoz, hogy egy biztos országon átmasirozhatnak és kiválasszák hol akarnak élni"
-
Magyarország egyébbként sem ismeri el, hogy a menekültek okkal hagynák hátra a hazájukat, a magyar kormány szarik a háboru vagy természeti katasztrofa okozta életfeltételek hiányára csak azzal foglalkozi, miként lehet öket távoltartani.
Okostojás, ezek mind benne vannak a Genfi Konvencióban. Előbb olvasd el, aztán dumálj.
És a Genfi Konvenció nem azonos az evangéliummal, ha nem tudnád. Én nem hivatkoztam a Bibliára.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,728
Tagok
615,771
Legújabb tagunk
MARIA NOGUEIRA
Oldal tetejére