Az Al Jazeerát is megdöbbentette, hogy bánunk a menekültekkel

Az amúgy is szörnyű országimázst tovább erodálja, hogyan bánik Magyarország az üldözöttekkel. Az Al Jazeera forgatott a békéscsabai állapotokról.

A békéscsabai menekülttábornál – ahol menedékkérők kezdtek éhségsztrájkba bebörtönzésük miatt – járt az Al Jazeera tudósítója, aki többek között arról értekezett, hogy semmilyen orvosi vagy lelkisegélyt nem kapnak az idezsúfolt emberek. Pedig segélyszervezetek szerint mintegy 70 százalékuk küzd valamilyen lelki traumával (ami nem csoda, az átlag európai számára elképzelhetetlen háborúkból jönnek).

A helyzet annak ellenére sem változott a riport szerint, hogy kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága illegálisnak minősítette a menedékkérők kényszerőrizetét. A riportban megszólal Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet térségbeli vezetője is, aki szerint úgy vannak bezárva ezek az emberek, hogy nagyon kevés információt kapnak arról, hogyan áll az eljárásuk. Nem kapnak tolmácsot és a telefonjuk sem lehet náluk.

Úgy tartják őket, mint a rabokat. Sőt a rabokat jobb körülmények között tartják.

A stábot amúgy nem engedték be a békéscsabai központba, az ablakból kilógó menedékkérőket sem kérdezhették. Barna Mária pszichológus azonban néha bejuthat. Szerinte zömmel poszttraumatikus stresszt kell kezelni a bentieknél, de depresszió és szorongás is előfordul. Nem csoda, hisz az idevezető útjuk is kemény, több országon át, kiszolgáltatva az embercsempészeknek, többször őrizetbe véve jutottak el Magyarországig.

Barna szerint az itteni őrizet még azoknak is árt, akiknek eddig nem voltak lelki bajaik.

Idézi a riport Orbán Viktor “szépelgő emberi jogi handabanda” mondatait is, majd megállapítja: ez a kormány nem törődik az emberi jogokkal. A riporter sorolja még, hogy három tábor van Magyarországon és az új jogszabályok alapján még szigorúbb eljárásrend vár a migránsokra. Épül az új kerítés is 1 milliárd euróért, meg az új táborok, amiknek egy kijáratuk lesz: Szerbia felé. A videó amúgy még az EJEB döntése előtt születhetett.

borton1.jpg
borton1.jpg
 
Európa valóban elöregedett, de egy probléma megoldására álatalában több lehetőség van. Ha Németország masszív betelepítéssel próbálja megoldani ezt a problémát az a németek belügye ... miért kellene ezt kötelezővé tenni mindenkinek?
Hagyni kell, hátha más megoldás jobb eredményre vezet, magyarországon például a családpolitikára helyezik a hangsúlyt..... nem biztos, hogy hosszútávon ez a jobb megoldás, de egyenlőre nincsenek olyan terrorcselekmények mint azoknál akik a betelepítést választották.
a nemetek altalaban okosan csinaljak
lehet hogy itt mar rosszak a genek es ezert nincs gyerek eleg
meg kell erteni, hogy kell a gyerek, hogy eltartsak majd az oregeket
ha meg nem tudunk csinalni eleget, akkor be kell hozni kintrol
 
En rávilágitottam arra, hogy a migratio bizony segit az individuumnak tulélni, felemelkedni és synergetikus efektusa van.
Néhány hozzászolo szerint ha nem tudjuk az egész világot megmenteni akkor nem is érdemes kevésnek segiteni...
igen a betegeken is segiteni kel
hiaba arab vagy neger
(mi az a synergetikus efektus?)
Ami No.-ot illeti:
Németországba azért jönnek menekülésben levök, mert a Német alkotmány garantálja, hogy minden politikai menekült ügyét megvizsgálják.
jaja
ez nincs benne a magyarba :(
nekunk nem fontosak masok
Ha ugy akarjátok emögött egy "Wiedergutmachung", a rossz lelkiismeret az elmult idök sötét multja miatt van. Na és? En büszke lennék ha a szülöhazám is válalná az erkölcsi felelöséget az elödeink tettei miatt nem pedig csak polirozná a koronát.
-
Németország nem probálkozik massziv betelepitéssel demografiai problémákat megoldani, nem kértük, hogy a Swábokat toloncolja hozzánk Magyarország, a Lengyelek vagy Csehek, (majd 12 millio menekült jött a háboru végén az országba) nem kértük, hogy a kelet-nyugat konfliktus idelyén emberek özönjenek nyugatra (a keleti-block szétesése ota 4 millio - ird és olvazsad - 4 millio volt Szovjett állampolgár jött az országba, ök képviselik a legnagyobb kisebbséget a 2,2 millio törökszármazásu elött !!)
igen mindig csak a korona
nagyon kelett a parlamentbe mar :)
most jovatahetnenek sok dolgot amit a magyarok csinaltak regen
amikor a kozepkorban vegigraboltak europat
meg lehetne mutatni a vendegszeretetet most de nem engedik
jo is hogy elvettek erdelyt meg szlovakiat azokkal is ugy bannank mint a menekultekkel
 
Az emberiség technikai fejlesztésekkel oldja meg a problemáit.
-
A tudomány nem "L'art pour l'art", a penicilint nem azért hoztuk létre mert pancsolni egy idötöltés.
Mik az emberiség legnagyobb problemái, az élelmiszerellátás, a betegségek leküzdése, röviden a tulélés.. ezen fáradozik a tudomány és a technika.
jaja
ez az arabok mar az europaiak elot is nagy dolgokat csinaltak
meg a kinaiak tob ezer eve
Megkell, hagyni, hogy No. idöközben tapasztalatokat szerzett a bevándorlással kapcsolatban, nem vagyunk olyan félösek mind a keleteuropai országok, tudjuk a szükségállapotokat az elönyünkre forditani. Különösen örülünk, hogy a nationálszocializmus elött oly virágzo zsido közöség a bevándorlások utján ujra életet hoz közénk. Einstein, Thomas Mann, Mendelsohn... nélkül nehéz a német kulturára gondolni.
bizony mar a zsidok is jonnek
jo hogy megbocsatottak
mi meg nem engedjuk be oket se, mehetnek a tranzitba aztan meg vissza
es csodalkozunk ha a fugetlen birosag megbunteti az orszagot!!
 
Bangladesch 1971-ben nyerte el a függetlenségét, a harcok idelyén 10 millioan voltak kénytelenek elhagyni az országot, Bangladesch ugyanakkor egy célpont is millonyi menekült számára a környezö országokbol, mindezt tetözi, hogy gyakran van felkeresve természeti katasztrofáktol, áradások földrengések. Bangladesch-be várják a geologusok a legnagyobb földrengést amire ember emlékszik.
igen
meg van ot arviz is
persze hogy jonek hozzank szegenyek
van ot minden, foldrenges, arviz, menekultek mindenfelol
persze hogy jonnek
mi meg embertelenek vagyunk veluk :(
 
Hurra elkaptatok az egyik lelepett menekultet.
Micsoda fogas. A felvilagot megmozditottak ezert a paliert
remelem az is kiderul mit csinalt , mert hogy megszokott a fogvatartasbol mint menekult , nagyon gyenge labakon allo vad.
Ilyenkor felmerül a kérdés mi a jobb a megelőzés vagy a tett után a bűntetés?
Mert lehet hogy ezek az embereknek semmi ártó szándékuk nincs de, akkor miért is akarnak kitörni ?
Mert attól félnek az emberek ha a menekültek szabadon járkálnak és valaki vagy valakiknek bántódása esik általuk akkor mi lesz?
Akkor jönnek majd hogy a kormány miért nem tett semmit !!!
Tűrni kell.
 
jaja
ez az arabok mar az europaiak elot is nagy dolgokat csinaltak
meg a kinaiak tob ezer eve
Lehet hogy nagy dolgokat tettek de mivel helyi maradt az ötlet így a világra nem sok hatással volt, az európaiaknak köszönhető hogy kitárult a világ jó és rossz értelemben is.
 
Ez egy nevetséges érv, ha tudni akarod, mi van ott, majd odamégy és megnézed.
ez nevetseges
olcsob ha paran idejonnek minha innen mindenki odamene nezelodni!
szamolj mar kicsit
Még mindig nem a keleti blokk a téma. Valójában nálatok sem miattuk aggódnak, ahogy pl. Svédországban sem.
te vak vagy?
a keletiek a tema, ok jonnek most
de mi nem engedjuk be oket :(
Óriási tévedés (finoman szólva), hogy a jobb élet alanyi jogon járna mindenkinek. (Ha ez így lenne, mehetnék máris mondjuk Ausztráliába menekültnek, mert ott jobb az élet.)
hat ez mindenek a teteje
mindenkinek jar az elet aki megszuletet, ertve van?
a job is jar ahogy Ernoe mondta mar
de te nem erted vagy nem akarod megerteni
 
igen
meg van ot arviz is
persze hogy jonek hozzank szegenyek
van ot minden, foldrenges, arviz, menekultek mindenfelol
persze hogy jonnek
mi meg embertelenek vagyunk veluk :(
1945-ben nálunk jeges árvíz öntötte el a területet. Rémes lehetett, a szüleim halálukig mesélték a részleteket. De ők akkor a domboldalon álló házig futottak, ahová a víz nem ért és ott kértek menedéket.
 
Lehet hogy nagy dolgokat tettek de mivel helyi maradt az ötlet így a világra nem sok hatással volt, az európaiaknak köszönhető hogy kitárult a világ jó és rossz értelemben is.
ez nem igaz
sokat vet at europa a kozepkor elejen az araboktol
pl epiteszet, szamok, matek, orvoslas, csillagok
 
1945-ben nálunk jeges árvíz öntötte el a területet. Rémes lehetett, a szüleim halálukig mesélték a részleteket. De ők akkor a domboldalon álló házig futottak, ahová a víz nem ért és ott kértek menedéket.
es ok befogadtak oket igaz?
mentek volna nyugatra is de vasfuggony volt
 
hat ez mindenek a teteje
mindenkinek jar az elet aki megszuletet, ertve van?
a job is jar ahogy Ernoe mondta mar
de te nem erted vagy nem akarod megerteni
Az élet jár annak is, aki még nem született meg. De azt nem érzem kötelezőnek magamra nézve, hogy az emberek vágyait teljesítsem. Nem is vagyok abban a helyzetben, hogy ezt megtehessem. Mától emberi jognak számít az is, ha valaki minden nap szűzlánnyal szeretne hálni?
 
ez nem igaz
sokat vet at europa a kozepkor elejen az araboktol
pl epiteszet, szamok, matek, orvoslas, csillagok
De, igaz mert hiába számolgattak építgettek ott magányukban semmire sem vitték, az európaiak fejlesztették tovább a dolgokat. Ja. igen az arabok ezen tudás nagy részét a görög illetve római hagyatékból vették át vagyis az európaiak csak visszaszerezték.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,136
Üzenet
4,803,096
Tagok
615,782
Legújabb tagunk
JohnnyTap
Oldal tetejére