Az Al Jazeerát is megdöbbentette, hogy bánunk a menekültekkel

Az amúgy is szörnyű országimázst tovább erodálja, hogyan bánik Magyarország az üldözöttekkel. Az Al Jazeera forgatott a békéscsabai állapotokról.

A békéscsabai menekülttábornál – ahol menedékkérők kezdtek éhségsztrájkba bebörtönzésük miatt – járt az Al Jazeera tudósítója, aki többek között arról értekezett, hogy semmilyen orvosi vagy lelkisegélyt nem kapnak az idezsúfolt emberek. Pedig segélyszervezetek szerint mintegy 70 százalékuk küzd valamilyen lelki traumával (ami nem csoda, az átlag európai számára elképzelhetetlen háborúkból jönnek).

A helyzet annak ellenére sem változott a riport szerint, hogy kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága illegálisnak minősítette a menedékkérők kényszerőrizetét. A riportban megszólal Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet térségbeli vezetője is, aki szerint úgy vannak bezárva ezek az emberek, hogy nagyon kevés információt kapnak arról, hogyan áll az eljárásuk. Nem kapnak tolmácsot és a telefonjuk sem lehet náluk.

Úgy tartják őket, mint a rabokat. Sőt a rabokat jobb körülmények között tartják.

A stábot amúgy nem engedték be a békéscsabai központba, az ablakból kilógó menedékkérőket sem kérdezhették. Barna Mária pszichológus azonban néha bejuthat. Szerinte zömmel poszttraumatikus stresszt kell kezelni a bentieknél, de depresszió és szorongás is előfordul. Nem csoda, hisz az idevezető útjuk is kemény, több országon át, kiszolgáltatva az embercsempészeknek, többször őrizetbe véve jutottak el Magyarországig.

Barna szerint az itteni őrizet még azoknak is árt, akiknek eddig nem voltak lelki bajaik.

Idézi a riport Orbán Viktor “szépelgő emberi jogi handabanda” mondatait is, majd megállapítja: ez a kormány nem törődik az emberi jogokkal. A riporter sorolja még, hogy három tábor van Magyarországon és az új jogszabályok alapján még szigorúbb eljárásrend vár a migránsokra. Épül az új kerítés is 1 milliárd euróért, meg az új táborok, amiknek egy kijáratuk lesz: Szerbia felé. A videó amúgy még az EJEB döntése előtt születhetett.

borton1.jpg
borton1.jpg
 
-
A néhány ember megsegitésével megmentek néhány embert és ez egy nagy dolog, mindenekelött a néhány ember számára, ezt nem bagatelizálhatod el. Hogy ezzel nem mentettem meg valamenyit nem jelenti azt, hogy megkell tagadjam a kevésszámutol a segitséget.

Az jó dolog, ha párat megsegítesz, de ugyanonnan jön még nagyon sok. Azoknak mit mondasz? Mert mindet nem tudod befogadni.


- Mégse követeljük, vagy mindenki vagy egy sem. ;)

Ilyet nem is követelt senki, csak te sarkítod ki erre.
-
-Tagadod, hogy a menekültek összekötö kapocsok tudnak lenni az uj és az o hazájuk között. A magyar emigránsok nélkül nem tért volna vissza Kádár alatt a "Szent Korona". Nem nevezek most közismert afrikai bevándorlokat mert nem akarom hallani a rasszista megjegyzéseket, de nézzd meg monndjuk Peter Maffayt, egy magya-román családbol származo énekest, szinészt, gitaristát, komponistát aki nagyon sokat tesz a szülöhazájáben uralkodo szegénység ellen.

Ez valóban jó dolog, csakhogy te előzőleg nem ezt állítottad, hanem hogy a bevándorlók által jobban megismerhetjük a helyzetet, ahonnan jönnek. Erre írtam, hogy ehhez nem muszáj befogadni, el is mehetsz megnézni.
-
-Látod a magyaroknak borzaszto problémájuk van, még egy tolmácsot sem tudnak a határaikhoz küldeni mert kevés olyan van aki két nyelvet beszél. A menekültek és a gyerekeik több kulturában vannak otthon mig akik bezárkoznak azok horizontja a kerités mentén befejezödik.?"

1. Biztosítottak tolmácsot a konkrét esetben, ami többször szóba került.
2. Pont a két bangladesi esetében megállapították, hogy saját nyelvükön is analfabéták. Ők biztos a kivételek...

-Alig irom le máris igazolod amit mondtam. Te valoban azt képzeled, hogy mindenüt csak a helybeliek dolgoznak az idegenböl jöttek nem? Jo ötlet, hogy megkell nézni milyen arányban járulnak hozzá az idegenböl jöttek egy egy ország szociális-produktiojához. Az ötletet én vetettem fel ebben a diskuszioba, ha pontosan olvasol.
Te is pontosan tudod, hogy nem lehet minden idegenből jöttet egy kalap alá venni. Ahogy nem is mind menekültként érkezik.

- Egy menekültnél nincs prenatal kiadás, nem kell öket pelenkázni, évekig etetni, ruházni, a legelemibbet beléjük verni, ha pedig öreg akkor ugyis hazamennek különösen ha muszlemok

Erre azért ne vegyél mérget...


-Szoval tartsad magadat vissza, ne sértegessed a menekülteket, nemcsak a magyar emigránsok többsége dolgozik világszerte becsületesen.?"

Mivel is sértegettem őket? Ahogy olyat se állítottam, hogy kizárólag a magyarok dolgoznak külföldön becsületesen.
-
-Magyar fiúval azért példáloztam mert ha ilyen van két jolétben kevésbé eltérö ország között akkor miért ne lenne egy iparilag élenállo és egy fejlödö osrszág között?
Egyáltalán nem unioban külföldre jött fiurol szoltam, ma nem lenne problema ilyen zacskokat beszerezni az EU-s Mo.-on. En arrol beszélek amikor örtorony volt Hegyeshalomnál.

Akkor végképp nem tudom, hogy jön ez ide.

-Már két napja amelett kardoskodsz, hogy ha nem tudunk mindenkinek segiteni, nincs értelme a menekültek befogadásának. Permanens erröl beszélsz.?"

Továbbra se idézted be, hol állítottam ilyet. Csupán szándékosan félreértelmezed, amiről beszélek.

-Maradjunk a témánál a videoelöadásnál, az elöado pánikkeltö stilusa ne zavarjon meg téged.
Te kihallottál az elöadásbol egy megoldást?

Ott mondja, hogy nem az a megoldás, hogy befogadok minden szerencsétlent, hanem hogy ott segítek nekik, ahogy tudok, ahol élnek. De te csak azt veszed észre, amit akarsz.
-
-"Bevándorlással nem lehet a szegénységet megoldani!" volt a téme de nem mondta, hogy ne is probálkozzunk a szegénység legyözésével. Vajon miért?
-
Mert az elöado egy aki a határok nélküli világot propagálja, amibe mindenki oda megy ahova akar. Csak, hogy a témánál maradjunk.

Próbálod a saját szád íze szerint értelmezni, de sajnálom, nem ezt propagálja.

-Nézzd meg, hogy hánymillio bevándorlo van nállunk és nem mondhatod, hogy mind élösdi lenne, a többség nagyon szorgalmas különben nem müködne a rendszer.

Oké, akkor légy szíves, hozd a tényeket, hányan dolgoznak már az utóbbi években érkezettek közül?

-Nem jolét ami jár mindenkinek hanem az emberszámba vevés, akceptálni, hogy a másiknak is joga van magának egy jobb életet kivánni és ezen dolgozni.?"

Nem ezt mondtad, hanem szó szerint azt, hogy a jobb élet jár mindenkinek. Már finomítod, látom.
-
-Ahoz is joga van mindenkinek, hogy a származása miatt ne itéljük el, de ti embereket kriminalizáltok akiket nem is ismertek és ez felháborito.

Az illegális határsértőket kriminalizáljuk, semmi köze ennek a származásukhoz. Ha te a zöld határon a kerítést átvágva jönnél, ugyanazt kapnád.

Megkérlek Ernoe, hogy a jövőben légy szíves mellőzd a folytonos félkövér kiemeléseket, nagyon zavaró, és kiabálásnak hat.
 
igen igy van azt hiszem
de soknal mar elnek rokonok nemetben es bulgariabol nehezebb odautazni
meg at kell menni magyarorszagon is ahol megverik oket
azert akarnak elobb nemetorszagba menni
meg azt hiszem van olyan is hogy ahol elfogadjak menekultnek ott kell maradnia de szabadon mozoghat mert nem csukhatjak be mint mi
Miért nehéz Bulgáriából Németországba utazni? Beütöttem a google-ba és jött egy rakás repülőjárat, ráadásul kedvezmények garmadáját kínálják.
 
..háááát ahogy nézegetem a térképet, mintha Bulgária, Románia, Horvátország is EU tag lenne és azokból az országokból is van szabad mozgás a rokonokhoz.
rosszul nezed
valaki betett ide regebben egy terkepet
romania es magyarorszag kozot van valami sengen hatar ott nem lehet csak ugy atjonni
 
Nem, az ő menekültkérelmüket jogosan utasították el, ez benne van a határozatban. Ha nem fogadják el a fellebbezést, akkor ki kell fizetni nekik a megítélt büntetést.
nem hiszem el
de azer kapjak a penzt, mert nem engedtuk be oket jogellenesen
ha nem let volna jogellenes nem buntettek volna meg
 
nem tudom valoszinuleg van
de vizum nelkul allitolag nem engedik fel oket a repulore
ezert kell gyalog jonni mert a vonat draga
Hát igen. Ha se vízum, se útlevél, se vonatjegy, akkor marad 1000 euroért az embercsempész. Sokkal drágább, nem is éri meg, csak a kerítésig hozza őket. Ha papír nincs, akkor suttyanás lehetséges csak a tökföldeken keresztül. És ez elé gördít akadályt a pengés kerítés, ami olyan sebet vág, mint a kutyaharapás. Vízszintes, 10 cm-es vonalat.
 
Nem értem a migránsok logikáját. A hozzászólásokból az derül ki, hogy csak Magyarország nem engedi meg az illegális határátkelést, a többi EU országban elismerik a migránsokat mint menekültek és szeretettel fogadják őket, nincs felső határ, bármennyien mehetnek.
Ezek szerint a migráns kérheti a menekült státuszt Bulgáriában vagy Romániában .. összehasonlíthatatlanul hamarabb elbírálják a kérelmét mint az akadékoskodó magyaroknál és másnap már utazhat dolgozni németországba, úgyis az volt az eredeti célállomás. Vagy mégsem?

Csakhogy a migránsok nem kérnek, hanem követelnek. Átgázolnak mindenen és mindenkin, hogy a céljukat elérjék.
A menekültek viszont valóban kérnek és türelmesen kivárnak.
És mielőtt bárki a "fejemet venné" : tapasztalás.

Jó volna, hogyha a "menekültvédőknek" végre kinyílna a szemük és elgondolkodnának azon: miért is Európára szabadulnak rá ezek az emberek?
 
Az jó dolog, ha párat megsegítesz, de ugyanonnan jön még nagyon sok. Azoknak mit mondasz? Mert mindet nem tudod befogadni.
ugyanmar miert nem?
nem lehet vallogatni egy ember kozott
Ez valóban jó dolog, csakhogy te előzőleg nem ezt állítottad, hanem hogy a bevándorlók által jobban megismerhetjük a helyzetet, ahonnan jönnek. Erre írtam, hogy ehhez nem muszáj befogadni, el is mehetsz megnézni.
erre mar irtam neked de nem lattad ugy latszik
olcsobb ha eljon ide par ember es elmeseli, mintha mindenki elmenne oda megnezni
kapiszko?
Oké, akkor légy szíves, hozd a tényeket, hányan dolgoznak már az utóbbi években érkezettek közül?
nemetbe dolgoznak sokan
itt pesten is van tobb arab orvos meg mernok is biztosan
multkor vittem csomagot egy ceghez budan, sok indiai volt
tata volt a ceg neve magyar neve volt
eloszor azt hittem ciganyok, de nem ertettek magyarul es ez gyanus lett
szoval ok is dolgoznak szamitogepen, biztos mernokok
ez mindjart kb 30 fo akit csak en lattam nalunk
nezz korul te is objektiven
Nem ezt mondtad, hanem szó szerint azt, hogy a jobb élet jár mindenkinek. Már finomítod, látom.
a job elethez mindenkinek joga van
Ernoe mondta is hogy ezek elsosorban a job-ert jonnek
ne legyel raszista, jo?
Megkérlek Ernoe, hogy a jövőben légy szíves mellőzd a folytonos félkövér kiemeléseket, nagyon zavaró, és kiabálásnak hat.
szerintem tok jo hogy ki van emelve a lenyeg!!
 
Hát igen. Ha se vízum, se útlevél, se vonatjegy, akkor marad 1000 euroért az embercsempész. Sokkal drágább, nem is éri meg, csak a kerítésig hozza őket. Ha papír nincs, akkor suttyanás lehetséges csak a tökföldeken keresztül. És ez elé gördít akadályt a pengés kerítés, ami olyan sebet vág, mint a kutyaharapás. Vízszintes, 10 cm-es vonalat.
de ez nem jo
te is tudod csak nem mered kimondani
 
Miért nehéz Bulgáriából Németországba utazni? Beütöttem a google-ba és jött egy rakás repülőjárat, ráadásul kedvezmények garmadáját kínálják.
de miert utazzank minden hetvegen draga penzen amikor ott is lakhatnanak egyutt szeretetben?
ha te ossze akarsz koltozni az anyosoddal aki gyorbe lakik akkor nem debrecenbe veszel lakast!!
 
mi az a synergetikus efektus?
-
Kedves Bündi2

Synergetikus effektus alatt komplex dinamikus rendszerekben levö elemek közötti kölcsönhatást értem.
Az elmélet a természet legkülönfélébb területén történteket probálja átfogni (molekulák, élö sejt vagy emberek..)
-
Egy ember a társadalom, egy komplikált rendszer egy része, egy ember tud enni, inni, ásitani... három ember már ultizni is tud egymással, egy tucat benevezhet a foci világbajnokságra... ti leredukáljátok a menekülteket fogyasztokra akik elvesznek tölletek valamit nem gondoltok arra, hogy együtt egészen más dolgokra is képesek lennénk.
-
Többször emlitettem már, hogy a nézeteim szerint egy ember , egyedül nincs abban a helyzetben, hogy egy modern kerékpárt elkészitsen még akkor sem ha az egész életét arra szentelné. Nem beszélve Televiziokészülékröl, telefonhálozatrol stb. nemcsak azért mert nem tudná hol legyen tevékeny a studioban vagy nézöként.
-
Egy müködö gazdasági rendszerben létezik kerékpárüzlet ahol alkatrészeket lehet kapni mert emberek millioi azt elökészitették, ha nekünk kéne az érceket megtalálni, kibányászni, a technologiát kifejleszteni... akkor soha nem lennénk kész a kerékpárral.
-
Mi emberek egymásra vagyunk utalva ha tetszik nekünk ha nem. A Handy egészen bizos nem lenne olyan olcso, olyan tökéletes ha avilág többi része (beleértve a migránsokat) nem venne részt a kommunkiátoba.
-
A menekültekkel nemcsak problémák jönnek...
 
1945-ben nálunk jeges árvíz öntötte el a területet. Rémes lehetett, a szüleim halálukig mesélték a részleteket. De ők akkor a domboldalon álló házig futottak, ahová a víz nem ért és ott kértek menedéket.

Kedves cdurmol
-
nem vagyok meglepödve, hogy csak a domboldalig futottak, nem az volt az elsö árviz Mo.-on, az idösebbek tudták, hogy egy két hét és a viz vissza fog menni.
-
Gondolom a rendszeres árvizet nem egy szétlött országgal akartad összehasonlitani?
-
Ha Bangladesh-ben árviz van az egészen más dimenzio mindha a Tisza, vagy a Duna öntene ki.
-
100700_166_4.jpg
 
-
Kedves Bündi2

Synergetikus effektus alatt komplex dinamikus rendszerekben levö elemek közötti kölcsönhatást értem.
Az elmélet a természet legkülönfélébb területén történteket probálja átfogni (molekulák, élö sejt vagy emberek..)
-
Egy ember a társadalom, egy komplikált rendszer egy része, egy ember tud enni, inni, ásitani... három ember már ultizni is tud egymással, egy tucat benevezhet a foci világbajnokságra... ti leredukáljátok a menekülteket fogyasztokra akik elvesznek tölletek valamit nem gondoltok arra, hogy együtt egészen más dolgokra is képesek lennénk.
-
Többször emlitettem már, hogy a nézeteim szerint egy ember , egyedül nincs abban a helyzetben, hogy egy modern kerékpárt elkészitsen még akkor sem ha az egész életét arra szentelné. Nem beszélve Televiziokészülékröl, telefonhálozatrol stb. nemcsak azért mert nem tudná hol legyen tevékeny a studioban vagy nézöként.
-
Egy müködö gazdasági rendszerben létezik kerékpárüzlet ahol alkatrészeket lehet kapni mert emberek millioi azt elökészitették, ha nekünk kéne az érceket megtalálni, kibányászni, a technologiát kifejleszteni... akkor soha nem lennénk kész a kerékpárral.
-
Mi emberek egymásra vagyunk utalva ha tetszik nekünk ha nem. A Handy egészen bizos nem lenne olyan olcso, olyan tökéletes ha avilág többi része (beleértve a migránsokat) nem venne részt a kommunkiátoba.
-
A menekültekkel nemcsak problémák jönnek...
ertem
igazad van!!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,741
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére