Lázár megint nekiment a Heinekennek

A magyar nemzeti érdek következmények nélkül nem sérülhet sem Magyarországon, sem az országhatárokon kívül – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Országgyűlésben, az önkényuralmi jelképek kereskedelmi hasznosítását célzó törvényjavaslat mellett érvelve, hangsúlyozva, hogy az indítvány benyújtásának egyik oka, hogy a Heineken-csoport piaci erőfölényével visszaélve ellehetetlenítette az Igazi Csíki Sör erdélyi előállítását és forgalmazását.


A miniszter az általa is jegyzett előterjesztésről szólva kijelentette, indítványuk elsősorban azoknak az emberi méltóságát védi, akik a nemzetiszocialista, illetve kommunista jelképek kereskedelmi használatakor sértve érzik magukat a holokauszt túlélőiként, vagy a kommunizmus áldozataiként.

Lázár János emellett arra kérte képviselőtársait, hogy minden esetben védjék meg a magyar nemzeti érdeket is, így amennyiben azt "védjegy vonalon" támadják, akkor arra egy védjegyüggyel válaszoljanak.

A Heineken-csoport stratégiai partnere a kormánynak, ezért a javaslat nem munkaadóként és adófizetőként támadja a céget, csak azt szeretné elérni, hogy a multinacionális cégek is tiszteletben tartsák a magyar nemzeti érdeket – fejtette ki a miniszter, hozzátéve, a szóban forgó konfliktusnak lett volna kulturált rendezése, például egy közös védjegy-megállapodással, azonban a Heineken ezt nem kereste, hanem minden eszközzel megpróbált ellehetetleníteni egy magyar érdeket.

heineken.jpg
 
Mindigis elleneztem ezt a hülye törvényt hogy egyes grafikákat, ábrákat betiltanak. Én még a horogkeresztet se tiltanám. Tényleg nem! Ugyanis:

1. Akinek van józan és normális esze, úgyse fogja használni, tiltás nélkül sem, legalábbis nem olyan kontextusban hogy a nácizmusra utaljon.

2. Aki idióta és mégis használja mert annyira nincs tisztában a történelemmel, annak majd mások megmondják hogy ezt gondolja át mégegyszer mert így meg úgy... és akkor lecseréli nagy bocsánatkérések közepette.

3. Aki direkt használja, ott 2 eset van:
a., Szándékosan provokálni akar vele. Ekkor semmi baj, mert elhagyják őt az üzleti partnerei, a vevőköre és csődbe megy.
b., Ő maga tényleg fasiszta, egyetért ezzel az eszmeiséggel. Ekkor le kell sittelni, de nem a jelkép használatáért, hanem mert úgyis elkövet amellett valami mást is ami törvényellenes, s amiatt lehet büntetőeljárás alá vonni.

Azért én a józan észre nem apellálnék ebben az országban. Ha lenne, nem itt tartanánk és nem holmi Lázár-félékről diskurálnánk...hm ?
 
A kis faluban működő kis manufaktúráról érdemes megemlíteni amúgy, hogy az Átlátszó korábbi cikkét, mely szerint a Csíki Sör Manufaktúrát működtető S.C. Lixid Project S.R.L. mögött holland tulajok is állnak, meglehetősen homályos háttérrel. Az is beszédes, hogy Varga Mihály 2015-ben feltöltött pár képet a Facebook-oldalára, melyek a Csíki gyárában készültek, és melyeken valamiért Világi Oszkár, a leggazdagabb felvidéki magyar vállalkozó, a MOL szlovákiai érdekeltségének igazgatója viselkedik úgy, mintha körbevezetné a minisztert a gyárban
"A Csíki sör megvédése alapvetően nemzeti ügy, nem gazdasági" - állitja Semjén Zsolt. Másrészt arra is emlékeztet, hogy a javaslat nem a kormánytól indult, hanem a Hargita megyei önkormányzattól. "A kormány a székelység, és Hargita megye mögött állását fejezi ki, amikor Borbély Csaba megkeresése után megfogalmazta javaslatát" - nyomatékosította a miniszter. Azaz a lex Heineken nemzeti ügy, nem kormányügy. Semjén Zsolt szerint a balliberális oldalon evidenciaszerűen kellene az önkényuralmi jelképekkel szemben állást foglalni.

De most komolyan ... a MI pénzünket szórják olyasmire, amihez semmi közünk. A gyár Romániában van, mi köze hozzá a magyar államnak ?
Ha Székelyföldön a román kormány betiltaná a magyar nyelv használatát, azt nevezhetnék nemzeti ügynek, bár a per formailag akkor is a román belügyekbe avatkozás lenne.
 
a MI pénzünkön tanultak.
Mit? Azért mert papírjuk van róla, nem biztos, h nem az Ecserin vették. :) De nem vagyok rosszindulatú. Legyen valódi az a papír. DE! Aki 15-20-30 éve tanultakat 1 percig sem alkalmazta - vagyis nem dolgozott - az mit tudhat mostanra? Azóta annyi változott, h kezdhetné előröl. Képzettségtől függetlenül.
 
Mit? Azért mert papírjuk van róla, nem biztos, h nem az Ecserin vették. :) De nem vagyok rosszindulatú. Legyen valódi az a papír. DE! Aki 15-20-30 éve tanultakat 1 percig sem alkalmazta - vagyis nem dolgozott - az mit tudhat mostanra? Azóta annyi változott, h kezdhetné előröl. Képzettségtől függetlenül.
igaz
ha nem csinalja amit tanult, akkor elfelejti raadasul a vilag is fejlodik valtozik kozbe
 
Mit? Azért mert papírjuk van róla, nem biztos, h nem az Ecserin vették. :) De nem vagyok rosszindulatú. Legyen valódi az a papír. DE! Aki 15-20-30 éve tanultakat 1 percig sem alkalmazta - vagyis nem dolgozott - az mit tudhat mostanra? Azóta annyi változott, h kezdhetné előröl. Képzettségtől függetlenül.

No álljunk meg egy baráti szóra... ezek az "urak" életükben egy napot nem dolgoztak. A helyezkedést, a s....nyalást, a lopást nem nevezném munkának bár ilyen mértékben talán fárasztó lehet.
 
ha nem csinalja amit tanult, akkor elfelejti raadasul a vilag is fejlodik valtozik kozbe
Az se utolsó szempont, h mindenkit a megfelelő helyre. Lehetett vki I.o. kazánkovács, de ha azért nevezték ki igazgatónak, mert megbízható et, hazavágta az egész kócerájt. Ma is van ilyen, sajnos, csak már et, hanem csicska.
 
Folytatódik a harc!!!
magyar kormány és a magyar parlamenti képviselők kötelessége, hogy megvédjenek minden magyar vállalkozást egy nagy multinacionális vállalkozástól, amely a hatalmát fitogtatja - jelentette ki Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón az Igazi Csíki Sör-ügyében.

Lázár János úgy fogalmazott:

„Dávid és Góliát harca zajlik”,

a Heineken visszaél az erejével és a hatalmával, és azt a kormány nem hagyhatja, hogy egy nagy cég a magyar érdek sérelmére tegye ezt. Elmondta, a tiltott önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát tiltó jogszabállyal a szabad véleménynyilvánítás joga nem sérül.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,381
Tagok
615,752
Legújabb tagunk
RogerVak
Oldal tetejére