Londoni merénylet – Scotland Yard: három halottja és legalább húsz sérültje van a támadásnak

A Scotland Yard tájékoztatása szerint négyen meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában szerdán elkövetett merényletben.

Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese szerda esti sajtótájékoztatóján elmondta: a halálos áldozatok között van egy rendőr, akit a támadó a parlament épületénél megkéselt. Rowley szerint a rendőrség úgy véli, hogy a másik halott a merénylő, akit a parlamentnél járőröző rendőrök lelőttek.
A főparancsnok-helyettes szerint a rendőrség jelenleg abból a feltételezésből indul ki, hogy egy merénylő volt. Személyazonosságáról a hatóságok egyelőre semmit nem közöltek.
Nem sokkal korábban olyan médiaértesülések is felmerültek, hogy a merénylethez használt járműben ketten ültek.

Mark Rowley elmondta: a merénylő a brit parlament melletti Westminster-hídon először a gyalogosok közé hajtott, majd járművével a parlament híres óratornya, a Big Ben mellett a híd korlátjának ütközött.
Ezután megpróbált bejutni a parlament épületébe, és eközben megkéselte a parlament kapuját őrző járőrosztag egy tagját, aki a helyszínen meghalt.

A fegyveres rendőri egység másik tagja lelőtte a támadót – mondta a Scotland Yard főparancsnok-helyettese.
Rowley hangsúlyozta: a parlament és környéke teljes rendőrségi zárlat alatt van, mert a Scotland Yard meg akar győződni arról, hogy nem készül újabb merénylet.
Az egyik sérültet a Temzéből mentették ki; ő valószínűleg a gyalogosokat gázoló autó elől menekülve ugrott a folyóba.

Mark Rowley alig két héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Scotland Yard kampányt indított a lakosság aktív bevonására a terrorcselekmények megakadályozását célzó információszolgáltatásba. A kezdeményezést bevezető március 6-ai tájékoztatóján elmondta: a hatóságok 2014 júniusa óta 13 potenciális terrorakciónak vették elejét, és ötszáz terrorellenes nyomozás van folyamatban.
A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője annak idején elmondta azt is, hogy a brit szolgálatok 2014 óta átlagosan csaknem minden nap őrizetbe vettek egy-egy embert terrorcselekmények előkészítésének gyanújával.
Március eleji sajtótájékoztatóján kijelentette: az elhárító ügynökségek figyelme a meglehetősen egyszerűen végrehajtható késeléses támadásoktól a járművekkel megkísérelt merényleteken át a tűzfegyverrel elkövetett terrorcselekmények lehetőségéig terjed.
A szerdai londoni merénylet után a francia miniszterelnök közölte, hogy a sérültek között francia iskolás gyermekek is vannak.
A parlamenttel szemközt lévő St. Thomas kórház orvosai a médiának arról számoltak be, hogy az odaszállított sérültek közül többnek az állapota válságos.

Theresa May miniszterelnök a támadás idején a parlament épületében tartózkodott, de a Scotland Yard egyik terrorelhárító egységének kíséretében, szolgálati járművével visszatért a közeli Downing Streetre.
May szerda estére összehívta a kormány rendkívüli események idején ülésező tanácskozó csoportját (COBRA).
A szerdai támadás a legsúlyosabb terrorcselekmény Londonban azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 ember megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

Nagy-Britanniában továbbra is a második legmagasabb készültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás szerint súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen.
Ezt a készültségi fokozatot a brit kormány 2014 augusztusában léptette életbe, azzal az indokkal, hogy az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.
Ezt a fokozatot sem a szerdai merénylet előtt, sem közvetlenül utána nem léptették életbe.

(MTI)

london.jpg
 
Jol utánanéztem, 2015-ben 29.000 magyar állampolgár volt migratioba és telepedet le No.-ba. (nem vendégmunkásokrol beszélek hanem tartosan letelepedettekröl)
-
Te kevered a fogalmakat, egy menedékjogot kapott csak átmenetileg van itt, mig egy magyar akár örökre.

tehát állítod, hogy 2015 -ben 29.000 magyar állampolgár kapott német államplogárságot ?!

Az, hogy Te úgy gondolod, hogy a németországi az egyetlen lakcíme, az egy dolog. Rengeteg osztrák vett házat magyarországon, nem jelent semmit. Eddig úgy tudtam Németországnak kimondottan a demográfiai problémák megoldására kellenek a migránsok, szóval nem átmenetileg.
 
Utoljára módosítva:
-
Borzaszto, hogy menyire megvagytok hülyitve. A Magyarokat nem volt nehéz "lángba gyujtani" Trianon után... gondolj bele milyen butaságokat mondasz. Semmi párhuzam nincsen.
-
A világháboruhoz egy orjási hadiiparra volt szükség, hozzánk gyalog jönnek a menekültek, a közel és távolkeleten használt fegyverek Orosz, Amerikai és Német gyárakbol vannak, a kommunikatios eszközök, internet, orientatiohoz használt eszközök GPS-satelitek a mi kezünkbe vannak...
Igen. A konyhakés, meg a kamion meg az övékben. A Bataclanban sem kellett néhány kézifegyvernél több. Az óriási hadiiparoddal meg ... kitörölheted ... annyit ér velük szemben.
 
Az már legyen azoknak az országoknak a problémája. ;)

Magyarországon nincsenek menekültek. Nem értem mit sirsz?
tehát állítod, hogy 2015 -ben 29.000 magyar állampolgár kapott német államplogárságot ?!

Az, hogy Te úgy gondolod, hogy a németországi az egyetlen lakcíme, az egy dolog. Rengeteg osztrák vett házat magyarországon, nem jelent semmit. Eddig úgy tudtam Németországnak kimondottan a demográfiai problémák megoldására kellenek a migránsok.

Az általatok utált europai unionak köszönhetö, hogy nem kell a hidat felégetni magad mögött és élhetsz egy másik europai országba.
Ha Mo. kifog lépni az Eu-bol, akkor nagyon sokam megfogják szakitani az állampolgári kapcsolatukat a szülöhazájukkal. Ezért vagytok idegesek nem a menekültek miatt.
-
Eddig úgy tudtam Németországnak kimondottan a demográfiai problémák megoldására kellenek a migránsok.
-
Ami a demographiai változást illeti, én ugy látom, hogy itt Mo.-nak sokkal nagyobb problémái vannak.
Mo.-on az átlagéletkot 42 év (tehát a legtöbb ember idös) és ez növekszik. Mo. kihaloban van, a növekedési ráte negativ. Evente 25.000 emberrel kevesebb van és ez már 1980 ota. Hogyan képzelitek a jövöt? Az emberek külföldön keresik a pént és aztán mennek Hévizre a reomajukat gyogyitani.
-
Meggondolatlanságokat mondasz, ezt nem nehéz igazolni az ok-okozati összefüggés alapján.
Talán feltünt neked, hogy mielött az emberek hozzánk jöttek kilettek bombázva. Elöször megprobáltak a saját hazájukba tulélni, amikor az is lehetetlen volt akkor a szomszédos országokat kerestek menedéket....
-
A Németek azért vették át a több mind 177.000 menekültet Mo.-rol mert különben vér folyt volna nem azért mert valaki a gyerek-telenségre gondolt volna.
-
A Németek nemcsak azt nézik menyit kell kiadni hanem azt is mit kapnak érte. A Bibliában valami olyan van, hogy a gyerek kötelessége a szülöt rendesen eltemetni, ez nem jelenti azt, hogy a szülök csak sirásot látnak a gyerekeikben, ugyan ugy mi sem csak a nyugdijunk elöteremtöjét látjuk a fiatal generatioban.
 
ez valóban érdekes hír ... hol lehet utánaérdeklödni, érdekelne például hány év alatt történt... mert például azt tudom, hogy nincs 80.000 magyarnak külföldi TB biztosítása.

kb. 90.000 gyerek születik évente Magyarországon.

Amennyiben ketelkedsz a szavamba , nezzel utana, es ugy cafold,de az mindennek a teteje ketelkedsz es velem nezetsz utana hogy en bizonyitsam ,?bar nem szoktam hazudni nincs miert. Szoval te ne ajal nekem munkat , dolgozzal meg te az informacioert.
a google a baratod
https://www.google.ca/search?q=78+e...KLObGjwTjwqe4Ag#q=78+ezer+gyermek+szuletett&*
de lehet maskeppen is felteni a kerdest es akkor meg tobb oldal jon fel hivatkozaskent.
 
Németországban 46 év körüli az átlagéletkor, nem tudom hol nagyobb a probléma.
-
De a népszaporulat nem negativ mind Mo.-on.
-
ez az állítás a kérelmezők hány százalékára érvényes?
-
Ne tetezsd magadat hülyének. Nyilvánvalo, hogy nem járta mindenki körbe az összes utat.
-
eleve ti hívtátok őket addig nem is létezett a "willkommen politik" kifejezés.
Wolfgang Schäuble a Die Zeitnak fejtette ki véleményét a német kormány bevándorlás-politikájáról ;)
-
Komolyan vicces vagy, miután a 72 halottal átkocsikázott egy magyar rendszámu auto Ausztriába, Mo.-on majd 200.000 migratoban levö állt, a hooliganok megtámadták a menekülteket a Keleti pályaudvaron... hogy ne folyon vér, mondta Merkel, hogy átveszi a regisztratiot.
-
A "Willkommen" feliratos szallagok akkor jelentek meg amikor Münchenbe megérkeztek az elsö menekültek.
-
Ti egészen más feliratokka reagáltatok. Csoda, hogy nem szégyelled magad miatta.
-
Olvasom, hogy: "A kormánypártok halál komolyan beszélnek arról, hogy kilépünk az Emberi Jogok Európai Egyezményéből" ez igaz?
-
 
Utoljára módosítva:
Állitolag mint a Népszava irja az elmult majd 7 év alatt született ez a sok gyermek külföldön , de egy másik hasonló újság azt is irja , hogy majd 2 év alatt ca. 90 ezer gyermek született Magyarországon
 
Igen. A konyhakés, meg a kamion meg az övékben. A Bataclanban sem kellett néhány kézifegyvernél több. Az óriási hadiiparoddal meg ... kitörölheted ... annyit ér velük szemben.

Kedves Cdurmol
-
Az irásaim célja már régota nem a menekültek védelme jogtalan vádaktol, álltalánositásoktol
hanem benneteket szeretnélek megovni attol, hogy lelki nyomorékok, agyonilyesztett szörnyek legyetek.

-
Nem ti vagytok az egyetlen kontaktusaim az o-haza felé, rendszeresen kapok otthonrol e-maileket mind tegnap is.
-
Tegnap kaptam ujbol egy E-Mailt egy kedves magyar ismerösömtöl aki anyira a fidesz hullámon van, hogy fél ellátogatni No.-ba.
-
Egészen biztos ismerös nektek is a körlevél: "Egy orvosnö aggodo levele No.-bol", elterjesztve többek között egy Csuri Akos nevezetü ember blogján, Csurirol olvasom egy Bayer Zsolt kollega fridesz propagandista.
-
Akik nem jártasak a magyar heccelö-propaganda világában, a történet arrol szol, hogy a menekültek térdrekényszeritették Németországot:

„..ma Bajorországban minden kórházban csak a fegyveres rendőrség és rendőrségi kutyák tudják fenntartani a rendet.” :(
-
Ha ez valoban igaz lenne akkor egy nyilt titokrol lenne szo, végülis:
Münchenben 51 korház van, összesen 11.350 ággyal, évente majdnem fél millio (466.000) pátienst vesznek fel és engednek el ezek a korházak, az ambulantiárol nem is beszélve.
-
Ezek olyan orjási számok, hogy mondhatjuk ha ezek az intézmények csak rendöri kisérettel müködnének akkor nem lehetne eltitkolni. De nem a Csuri féle orvosnö megkéri az ujságirot, hogy a nevét ne emlitse meg, mert No.-ban bántodás érné. A német sajto "nem szabad"
-
Milyen hülyének kell lenni egy magyar állampolgárnak ahoz, hogy ilyen fake news-okat bevegyen? Anal vagy oral? :(
-
Nagyon aggodok értetek, ne hagyjátok megbolonditani magatokat, ne hagyjátok a sziveteket gyülölettel tölteni.
-
(A továbbküldött levél ahogy az internetben látom elöször 2015 november 28.-án jelent meg Csuri Àkos - blogjában (NYÚZ 15. – Átlagpolgár) )
 
Utoljára módosítva:
Az irásaim célja már régota nem a menekültek védelme jogtalan vádaktol, álltalánositásoktol
hanem benneteket szeretnélek megovni attol, hogy lelki nyomorékok, agyonilyesztett szörnyek legyetek.

megható az aggódásod, szálemálejkum.
 
Utoljára módosítva:

elnézést kérek, én utánanéztem az információnak, pontosan így hangzik "2010 és 2016 között 78 ezer külföldön született gyermek magyar anyakönyvezését kérték" ... ebben a periódusban kb. 700.000 magyar állampolgár kapta vissza az állampolgárságát, természetesen anyakönyveztették a gyerekeket is, nem vagyok benne biztos, hogy a 78.000 gyerek az Angliában és Németországban dolgozó magyarok gyerekei lennének.
 
elnézést kérek, én utánanéztem az információnak, pontosan így hangzik "2010 és 2016 között 78 ezer külföldön született gyermek magyar anyakönyvezését kérték" ... ebben a periódusban kb. 700.000 magyar állampolgár kapta vissza az állampolgárságát, természetesen anyakönyveztették a gyerekeket is, nem vagyok benne biztos, hogy a 78.000 gyerek az Angliában és Németországban dolgozó magyarok gyerekei lennének.

Pedig biztos lehetsz benne, mert nekik semmilyen allampolgarsaguk nincs ezert nem tudnak utazni se a gyerekkel.
A 700 ezer felvett allampolgarsaguaknal van meg valamilyen allampolgarsag roman, szlovak, stb.
Batran kutakodj tovabb a googleba videok tv riportok sokasaga nyilatkozatok riportokat fogsz talalni ez ugyben.
 
elnézést kérek, én utánanéztem az információnak, pontosan így hangzik "2010 és 2016 között 78 ezer külföldön született gyermek magyar anyakönyvezését kérték" ... ebben a periódusban kb.
700.000 magyar állampolgár kapta vissza az állampolgárságát,
természetesen anyakönyveztették a gyerekeket is,
nem vagyok benne biztos, hogy a 78.000 gyerek az Angliában és Németországban dolgozó magyarok gyerekei lennének.

az isteni arányt aranymetszéssel megtalalod
(ha mar sectio divina a neved azt tartani kene )
dehogy anyakonyveztek es mitol lenne termeszetes ??


kulonben sem anyakonyvezik aki nem az orszagban szuletettet
fuggetlenul attol hogy a szulok magyarok --- allampolgarsagot kap
HA kernek neki
 
Tudomásom szerint pont azért vannak a Nagykövetségek , hogy ott kérvényezzék a gyermek "honositását " gondolom én , természetesen , ha szülök gondolnak rá .
 
Tudomásom szerint pont azért vannak a Nagykövetségek , hogy ott kérvényezzék a gyermek "honositását " gondolom én , természetesen , ha szülök gondolnak rá .
honositani csak nagykorut lehet
ez a szo a remalmaimban jojjon elo
gyermekeknek kervenyezhetik az allampolgarsagot a felmenoire hivatkozva
de semmisem ertelemszeru es automatikus
 
elnézést kérek, én utánanéztem az információnak, pontosan így hangzik "2010 és 2016 között 78 ezer külföldön született gyermek magyar anyakönyvezését kérték" ... ebben a periódusban kb. 700.000 magyar állampolgár kapta vissza az állampolgárságát, természetesen anyakönyveztették a gyerekeket is, nem vagyok benne biztos, hogy a 78.000 gyerek az Angliában és Németországban dolgozó magyarok gyerekei lennének.
akkor kike?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,668
Tagok
615,719
Legújabb tagunk
dehogy
Oldal tetejére