Kórházba rohantak a kisfiúval, a somogy megyei pap hittanon dobta fejbe

A babócsai iskolában hittanórán rendetlenkedtek a gyerekek, a plébános pedig nem tudta őket fegyelmezni. Végül egy kulcscsomót dobott közéjük, de nem is azt a gyereket találta el, akit figyelmeztetni akart.

Az egyik gyerek eldugta a másik tolltartóját, ekkor kezdtek hangoskodni. A pap többször rájuk szólt, de nem fogadtak szót, ezért dobta oda a kulcscsomót.

A gyerek szédül, hányingere van, a szemét nem tudja kinyitni. Lehet, hogy az én kobakomnak nem ártott volna, de egy gyereknek sérülékenyebb a szervezte
– mondta a család egyik barátja.

A pap bocsánatot kért a szülőktől, és azt mondta, hogy nem így akarta, és álmatlan éjszakái vannak az ügy miatt.
A gyermekosztályon ápolják a 9 éves kisfiút, infúziót is kapott, de már jobban van.

"Nem tudják, hogy milyen súlyos a sérülése, azt a szemész később fogja majd megmondani" – mondta a lapnak a gyerek édesanyja. Megrepedt a szaruhártyája, és több helyen bevérzett. Az ideget megsértették, ez hányingert és aluszékonyságot váltott ki nála.

"Azt mondta az atya, hogy megbánta, és felajánlotta, hogy a gyógykezelés költségeit kifizeti, de nem fogadtuk el. A barcsi rendőrkapitányságon feljelentést tettem, ők kikérik majd a látlelet a kórháztól. A fiam nagyon megszeppent az eset után, azt mondta, hogy soha többé nem akar hittanra járni" - tette hozzá az aggódó szülő.

A babócsai Gábor Andor Általános Iskola igazgatója, Berta Andrea, nem kívánt nyilatkozni az esetről. A babócsai plébános sem kívánt nyilatkozni a történtekről.
kulcs.jpg
 
Jogos lenne a kedes miert tanit a pap ?miert nem imadkozik a templomba es vezekli buneit?miert nem egy szakkepzett pedagogust biztosit az iskola?
Mi keresnivaloja van az iskolaba? Miert nem a templomba oktatja a hiveket , bunteti ha nem fogadnak szot akar kukoricara is terdepeltetheti mint ano regen.
Amiert en fontosnak tartom , hogy ilyen ugyeket megtargyaljunk, mert sokan nem jarunk templomba mas vallast gyakorolunk, vagy hitetlenek vagyunk, de az iskolaba ha ilyen megtortenik jo ha a papocskak utan nezunk es nem bizunk vakon meg benne se, ha a gyerekunkrol van szo.
Rajar a rud a papocskakra, a minap egy pedofil pap rontott meg egy gyereket , most eppen a rohant a puspokhoz gyoni.

A szulok felvilagositasa es nagyon odafigyelese kell, kire bizuk a gyerekunket.

HA ez a kisfiu pilota akar lenni, es a papocska elszurta a szemet igy almai a papocska miatt nem teljesulhetnek, hol mikor menyivel karpotolja ? elmond egy imat erte?

Errol beszelek. Nem ertelek, Te olyan objektiv szoktal lenni.

Nyilvan azert tanit, mert 1. tradicionalisan a hitoktatas nem csak a teologiat tanult pedagogiai kepzettseggel rendelkezok "kivaltsaga" hanem mint "szakember" "szakoktat" - az orvos pedagogiai vegzettseg nelkul oktatja az egeszsegugyi szakkozepeseket, a pek a cukrasztanulokat reszismeretekre, a kozgazdasagi szakember, a jogasz, a politologus az egyetemeken pedagogiai vegzettseg nelkul oktatott bennunket. Szaktargy, ha ugy nezzuk, bar a pelda eleg elvont, de a lenyeg ertheto nyilvan.
2. Talan nincs eleg emberuk.
3. Tudunk rola, hogy nincs pedagogiai kepzettsege a pasasnak?
4. Egyebkent a szakkepzett pedagogusnal mi a garanciad arra, hogy nem dobalja kulcscsomokkal a kolykoket?

A kiscsavoo amennyiben pilota akart lenni, es maradando karosodast szenvedett, maximum akkor is testi sertesert perelhet, illetoleg polgarin karteritesert, de a "pilota akart lenni de miatta nem lehetett" ez sajnos nem jogi kategoria.
Tiszta ugye, hogy ilyenekre nem lehet hivatkozni egy birosag elott se, maximum, ha mar a repulomernoki kepzesen lenne, addig csak maszatolas.

Mindazonaltal a tema fontos, tenyleg fel kell hivni ra a figyelmet, de a kontextus, na az a nem mindegy, thx.
 
4. Egyebkent a szakkepzett pedagogusnal mi a garanciad arra, hogy nem dobalja kulcscsomokkal a kolykoket?
Pedagogiat es mindent tanul egy tanar es valamennyire ismeri is a gyerek igenyeit eletkorat, es merek bizni benne mindegyik szereti is a gyerkekeket.
Az iskolai oktatasba belekontarkodni egy papnak nem kell. Vedheted oket , lehet van rendes is koztuk de az utobbi evekben ezrevel vannak a perek a papok ellen gyerekek karara elkovetett bunlajstrommal.
Testi fenyites a durvasag az erofoleny es az agreszivitasnak semmi helye az iskolaba.
Nem egyetemistakrol van szo akik felnottek es ahogy hozzavag egy kulcs csomot a pap, batran vissza is vaghatja vagy lezavar neki egy becsuletes nyaklevest, es meg mindig a pap lesz a hibas mert felnott embert se lehet megalazni, visszaelni hogy fuggosegi viszony van tanar diak kozott.
Nem irom le neked ha az en gyerekemmel csinalta volna , hogy reagalnam le, mert kitersz a hitedbol.
 
Pedagogiat es mindent tanul egy tanar es valamennyire ismeri is a gyerek igenyeit eletkorat, es merek bizni benne mindegyik szereti is a gyerkekeket.
Az iskolai oktatasba belekontarkodni egy papnak nem kell. Vedheted oket , lehet van rendes is koztuk de az utobbi evekben ezrevel vannak a perek a papok ellen gyerekek karara elkovetett bunlajstrommal.
Testi fenyites a durvasag az erofoleny es az agreszivitasnak semmi helye az iskolaba.
Nem egyetemistakrol van szo akik felnottek es ahogy hozzavag egy kulcs csomot a pap, batran vissza is vaghatja vagy lezavar neki egy becsuletes nyaklevest, es meg mindig a pap lesz a hibas mert felnott embert se lehet megalazni, visszaelni hogy fuggosegi viszony van tanar diak kozott.
Nem irom le neked ha az en gyerekemmel csinalta volna , hogy reagalnam le, mert kitersz a hitedbol.

De a tobbi oktatoval mi van???

Egyebkent, ne essunk mar megint a csapdaba, hogy a papokat vedem. :D :D :D :D Na ne mar jo???
En az objektivitast vedem, szakmai artalom, de megszoktam, hogy jozanul, tobb szempontbol tekintsek a dolgokra, es ne itelkezzek, amig nem vetettem ossze az erveket tobb oldalrol.

"Testi fenyites a durvasag az erofoleny es az agreszivitasnak semmi helye az iskolaba. "
"felnott embert se lehet megalazni, visszaelni hogy fuggosegi viszony van tanar diak kozott"

En nem ezt mondtam???

En azert leirom neked, mit csinalnek azzal, aki a gyerekemmel igy tesz, akkorat vernek le neki, hogy a fal adna a masikat, beperelnem, azonnal jelentenem a fonokoknek, ja es nyugi :D nem terek ki a hitembol :D :D ez itt most megint valami, amit gondol valaki, anelkul, hogy bizonyiteka lenne ra :D LOL - ez be lett nezve megint, pedig csak - ismetlem - objektivitas, jozansag, tobb oldal, az altalanos bunbakkepzes ujboli feltunesenek megakadalyozasa.

De hogy meg valamit hozzategyek, korulneztem kicsit itt-ott, a gyermek helyzete azert elegge megerintett, szerencsere mar jol van, szoval ha pilota akarna lenni, lehet :) a pap ur pedig a helyi kommentelok alapjan problemas eset, akarcsak az a barom, akit emlitettem, az is pap volt...de mondom, egyes esetekbol altalanositani hiba.
Anti-intellektualis.
 
Utoljára módosítva:
Tanárok is tettek már hasonlót, sajnos.
*
Valaha a tanároknak JOGUK volt a nádpálcás fenékre való elveréshez is. Jómagam - beismerem, rendkívül jó tanuló, de vásott gyerek voltam. - Kaptam is körmöst, csak úgy suhogott a mogyoróvessző a pici kezemen, hogy össze kellett "egy csokorba" tennem az ujjaimat. Nagyanyám be is indult, hogy micsoda dolog, feljelentéssel fenyegetőzött. Igaz, hogy otthon a sárga földig leszidott, de soha nem kaptam ki. Beszélt a fejemmel, hogy hiába vagyok jó tanuló, ha mindig a rosszaságon töröm a fejem.
Kínnal-keservesen, de próbáltam magam visszatartani, ami nem mindig járt sikerrel. Intőket időnként kaptam, de olyan ellenőrző oldalnyi nagyságúakat újabb tetteimről.
Miket csináltam?
Az orosz tanárnőt szívből utáltuk, mert ő is utált minket. Nemcsak engem, de minden gyereket, nem is értem, miért lett pedagógus. A nyári vakáció előtt, 3 napos kirándulásra mentünk. Ő is hozta a gyerekét, aki valóban tündéri, rendkívül aranyos kisleány volt. Ki lett adva a parancs, hogy velünk ne játsszon, mert rosszak vagyunk és neveletlenek. Szegény nagyon únta magát. Eső után jó nagy pocsolyák voltak a tábor területén. A kisleány unatkozott, hófehér pulóverben, nadrágban áldogált a pedagógusi faház első lépcsőjén. Agyamból kipattant a szikra, meg kell, de okvetlenül meg kell tanítanom pocsolyát ugrani.
Oda is hívtam és mutattam, hogyan kell pocsolyát ugrani. Már mint átugrani. A kisleány kisebb volt, mint a pocsolya, ezért nem sikerült még a 10. ugrás sem, de már olyan volt, mint egy dagonyázó malac. Tény, hogy nagyokat visítottunk mindketten, mert mindkettőnknek nagyon tetszett. Neki azért, mert ilyet még soha nem csinált, nekem pedig azért, mert előre tudtam, hogy az orosz tanárnőnknek égnek áll a haja a meglepetéstől, amikor dagonyázó malacnak "álcázott" kisleányát meglátja.:oTudtam, hogy intő lesz belőle, de akkor sem bántam. Úgy is lett, a tanárnőnek feltűnt, hogy hol van a gyereke, s a faháztól nem messze két ugráló, örömtől-boldogságtól visítozó gyereket látott. Az egyik az én voltam, nem is tagadtam le! A másik egy fejétől - a sarkáig sáros gyerek, akinek még a haja is saras volt.
Mariann néni örjöngött, s amikor megkérdezte, miért tettem? A válaszom az volt, hogy megtanítottam örömködni a gyerekét, mert ő ilyet még soha nem csinált.
S, mi volt a válasza:
- Nem is fog, amíg én élek.
Szegény gyerek, nem tudom hogyan, miként nőtt fel, de az biztos, hogy dagonyázó malacot soha nem játszhatott.
*
Egy másik rosszaságom, szintén orosz óra előtt.
Akkoriban az osztálytermekben külön-külön vaskályhák voltak, abban tüzeltek. Jött a fűtő, volt, hogy óra közben is, és rátett a tűzre, hogy meleg legyen az osztályteremben.
Orosz óra előtt, a szünet végén - radír gumikat, többet is rádobtam a tűzre.
Irgalmatlan büdös volt, s amikor bejött Mariann néni, üvöltötte, hogyan és miért van ilyen-olyan penetráns bűz?
S, mi azt mondtuk, hogy mi nem érezzük!
Ablakot kellett nyitni, ki kellett mennünk a folyosóra, mert hideg volt az osztályteremben, így az óra kb. fele elmaradt. S, amikor megkérdezte, hogy ki tette, akkor felálltam, felvállaltam, hogy én. S, hogy mitől van ilyen-olyan büdös. Erre azt válaszoltam, hogy "szakmai titok".
Nem tudom, honnét vettem ezt a szót, azt hiszem nagyanyám egyik válaszát alkalmaztam, amikor egyik szomszédasszonya megkérdezte tőle, hogy ezt vagy azt a süteményt hogyan készíti? Nagyanyám válasza akkor az volt, no én pontosan időzítve u.ezt mondtam.
*
A vicces az, amikor az általános iskolából elballagtam, az akkori iskola igazgató magához kéretett. Mivel mindig jó tanuló voltam, sőt rendszeresen én mondtam a leghosszabb ünnepi verseket is az ünnepségeken, így többször nem tudtak velem mit tenni, az intőn kívül. No, az akkori igazgató szó szerint "megesketett", hogy egyetlen "ivadékom", nem jár majd abba az iskolába. Tizenévesen ezt felvállaltam. Ám, a fiamat huszonéves koromban vittem beiratni, s MÉG mindig, u.az az igazgató volt ott. (Akkoriban ez sűrűn előfordult, hogy évtizedekig dolgozott bárki is egyetlen munkahelyen). Az igazgatóval találkoztam a folyosón, azonnal kérdőre vont, hogy megígértem. Válaszom az volt, hogy a fiam nagyon jó gyerek, vele nem lesz baja.
Ez igaz is volt. Nagymama úgy nevelte a fiamat, hogy aki kővel dobja meg, ő dobja vissza kenyérrel.
Ezért olyan gyámoltalanná nevelte, hogy teljesen kétségbe estem. Milyen férfi válik majd belőle?! Nyámnyila, félős? Bizony mondom, amikor a fiam az első osztály kezdetekkor sírva jött haza, hogy összefirkálták a könyvét, megették az uzsonnáját és elvették tőle a kulacsát, elhatároztam, hogy "átnevelésre szorul". No nem az iskola, nem a többi gyerek, hanem a sajátom. Először is megtanítottam verekedni, aztán beírattam mindenféle önvédelmi tanfolyamra, úgy, hogy a végén egyszerre kétfelé is járt, különböző dolgokat tanult meg. Aztán akkoriban még lehetett kapni (70-es évek) a tejmogyorós csokoládét, azt a HATALMAS táblát, amit ma már talán csak Milkában látni. No, azt ígértem be a fiamnak, az első olyan intő után, amikor vissza üt, amikor bántják. A vissza ütésen volt a hangsúly, nem a kötekedésen, a csak verekedésen. A saját érdekei megvédése okán való visszaütésen.
Nem sokáig kellett várnom, még az év vége felé a csoda megtörtént. Fiam úgy elagyabugyálta azt a gyereket, aki ok nélkül, csak úgy a saját kedvére bele kötött, hogy ihajja. No volt visítás, mutogatás a fiamra, hogy gonosz volt, bántotta stb. stb. A tanítónő elkérte a gyerekem ellenőrzőjét, hogy bele tudja írni az intőt, amit nekem szánt, a fiam viselkedése okán.
Fiam oda is adta a kért kis könyvet, de hozzá is tette:
- Aztán jó hosszút tessék ám beleírni, mert csak akkor kapom meg azt a hatalmas tejmogyorós tábla csokit!
Tanítónő:
- ???!:o
Nemcsak intőt kapott a fiam, hanem be is hívtak. Magyarázatot kértek arra, hogy miért mondta ezt a fiam, mert nem értik, más gyereket elnáspángolnak az intőért, én pedig tábla csokoládéval szédítem?
Nem, nem szédítettem, még aznap együtt vásároltuk meg az akkor még létező Édesség boltban.
*
Szíves elnézést kérek a "kisregényért", de jó volt vissza is emlékeznem, ráadásul meg is osztanom néhai "elvetemültségemet"
 
Olyan minosegi lett ez a kisregeny , hogy en bizony orommel olvastam :) Gina Te egy mely-iro ember vagy :) koszonom hogy mgeosztottad velunk a tortenetedet! :)
*
Köszönöm, hogy NEM ÍRTÁL intőt a nagymamámnak, igaz, már nem tudnám Neki bevirítani... Tény, hogy egész életemben mindig is dolgozott bennem egy huncut krampusz. Anno' az orosz tanárnőm gyerekét is megkérdeztem, hogy szeretne-e, akar-e "malacosat" játszani? Azonnal boldogan igen-t mondott. No én teljesítettem a kérését, olyan, de olyan saras lett... de legalább jól érezte magát, felszabadultan, visítva ugráltuk át a pocsolyákat. No, azért előfordult, hogy én is belecsúsztam :rohog: lendületből.
 
*
Köszönöm, hogy NEM ÍRTÁL intőt a nagymamámnak, igaz, már nem tudnám Neki bevirítani... Tény, hogy egész életemben mindig is dolgozott bennem egy huncut krampusz. Anno' az orosz tanárnőm gyerekét is megkérdeztem, hogy szeretne-e, akar-e "malacosat" játszani? Azonnal boldogan igen-t mondott. No én teljesítettem a kérését, olyan, de olyan saras lett... de legalább jól érezte magát, felszabadultan, visítva ugráltuk át a pocsolyákat. No, azért előfordult, hogy én is belecsúsztam :rohog: lendületből.

Gina :rohog::rohog: hatalmas vagy :rohog::rohog: ezek szerint "szigoru vagyok haver mind' a terminator-nagyon" ? ;);)
Igen rohogok a megfogalmazasodon, miert nem irtal meeg konyvet Tee! :D :D

Hat na, ez mostan igy sikerult, mindig elojon belolem az aktualisan gyengebb oldalt vedelmezo effekt :D :D persze annyi baj legyen, ha tultolodott a potmeter, neha ilyen is kell. Bar talan azert nem volt akkora, hogy a poti is kiugrott az effektezobol. ;)
Szakmai artalom, egyebekben nem kerek elnezest soha senkitol jogvedelemert, mer'nehogymar'am. ;)

Puszillak, majd irok a hetekben egy privit is! <3 <3 <3 <3
 
Jol teszed hogy nem reszletezed mert a Canadahun mentes a rasszizmustol. Biztos tud a baratnod pozitiv peldakat is, amit erdemes megosztani. Bar....ha egy iskola igazgato mar gyerek korban beskatulyaza a gyereket , mar azt neveli bele hogy o nem egyenerteku embert annak a diplomajat kell visszaadni.
 
Gina :rohog::rohog: hatalmas vagy :rohog::rohog: ezek szerint "szigoru vagyok haver mind' a terminator-nagyon" ? ;);)
Igen rohogok a megfogalmazasodon, miert nem irtal meeg konyvet Tee! :D :D

Hat na, ez mostan igy sikerult, mindig elojon belolem az aktualisan gyengebb oldalt vedelmezo effekt :D :D persze annyi baj legyen, ha tultolodott a potmeter, neha ilyen is kell. Bar talan azert nem volt akkora, hogy a poti is kiugrott az effektezobol. ;)
Szakmai artalom, egyebekben nem kerek elnezest soha senkitol jogvedelemert, mer'nehogymar'am. ;)

Puszillak, majd irok a hetekben egy privit is! <3 <3 <3 <3
*
No, akkor ráteszek +1 "lapáttal". A leányzóm az általános iskola felső osztályában, a kellő helyeken rendesen kigömbölyödött. Több osztálytársa még vékony, elől deszka, hátul léc volt, amikor az én leányomnak már gondjai voltak a futásnál, no meg a bordásfalon, fejjel lefelé meg nem volt hajlandó lógni, amit meg is lehet érteni.
No szóval az osztályába fiúk is jártak, s mint sejthető, azoknak tizenéves korukban igencsak megindult a "vezér hangya" a nadrágjuk alatt. S, ilyenkor a kis kamaszok mit tesznek? Csúfolódnak, idétlenkednek. A leányzóm sírva jött haza. Nem agyaltam, de vásároltam egy csinosra festett LEMEZBŐL készített tolltartót. Kiokítottam amúgy eléggé "hörcsög természetű" leányzómat, ha bántanak a torna óra alatt, mosolyogj. S, amikor felmentek a szünetbn, akkor vedd elő a tolltartódat és adj a "lovag" fejére, vállára, ahol éred. Csak egyre vigyázz, meg ne állj, míg nem hátrál meg.
No rendre a dolog, az én utasításom szerint meg is történt. A csúfolódóknak a fején pukli nőtt, s otthon tele szájjal panaszkodtak, hogy ilyen, meg olyan megvadult leányzó "támadt" rájuk. Természetesen, azt nem is tudják miért, csak úgy, "jó kedvében"... Ők ezt állították, de nem volt igaz. Szülői értekezleten a fiús mamák rám támadtak, miért nevelem így a leányomat? Mondták, ha fiam lenne, másképpen gondolkodnék, "megértőbb" lennék - ezt azok után mondták, miután felvázoltam a fene nagy helyzetet, miért is mondtam a leányzómnak: üsd vágd, nem apád-ra. Mosolyogva beválaszoltam, no kérem, Önök még nem tudják, hogy van ám egy fiam is, aki 18 évvel idősebb, mint a leányom, s ha úgy gondolják, akkor ő is "megmagyarázhatná" a kis pimaszkodóknak, hogy meddig van a határ és hun is kezdődik - leányzó zaklatása terén.
No erre volt ám pislogás.
Célomat elértem, leányzómat nem zaklatták, udvariasan kikerülték. Így bátran tudott a torna órákon részt venni.
 
1 órát volt a hír a neten, gyorsan levették.
*
Még a televízióban is mutatták a gyereket, az édesapját - sőt a plébánost is. Beszéltették is a szülőt, azon csodálkoztam, hogy meg tudta őrizni az udvariasságát. Szegény kisfiú, nagyon pislogott, ki tudja, milyen lesz a látása. Szegény családok, szegény gyereke, de, hogy bárki még az egészségét is elvegye, ez a legutolsó dolog. Ezt a plébánost úgy kivágtam volna a reverendájából, hogy röpült volna bárhová, főként a Teremtő ítélő széke elé.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,126
Üzenet
4,800,599
Tagok
615,667
Legújabb tagunk
PLiza
Oldal tetejére