Ki nem találnád, ki az Iszlám Állam legfélelmetesebb ellensége

Az Iszlám Állam fanatikus harcosai nem félősek, pedig mostanában ritkítják őket sokfelől: az égből az oroszok, amerikaiak, franciák, a földön Aszad erői iráni és Hezbollah segítséggel, a túlsó oldalon pedig az iraki kormányerők. Ha viszont meglátják a géppisztolyos kurd lányokat, fejvesztve menekülnek.

Berezelnek

A szélsőséges ideológia, ami az Iszlám Államot jellemzi, a nőket semmibe veszi, jogokat alig biztosít nekik. Az aztán végképp nem fér a fejükbe, hogy a nők akár fegyvert is foghatnak. Így ha női ellenséget látnak a derék dzsihádiak, megrémülnek, mert hímsovinizmusuk számára nem csak, hogy elképzelhetetlen szégyen női haderő fogságába esni, hanem még az a hit is elterjedt közöttük, hogy akit női harcos öl meg, az nem a paradicsomba, hanem egyenesen a pokolba kerül.

Márpedig a szélsőséges iszlám alapja a túlvilágba vetett hit, hisz ennek köszönhető, hogy mind a harcban, mind az öngyilkos merényletekben úgy áldozzák fel magukat, hogy életük semmit sem ér, hisz a lényeg úgyis csak utána jön. Meglepő, hogy ez mennyire erős bennük, pont ezért roppant nehéz a terrorizmusuk elleni harc.

A pokol lányai

Azonban a paradicsom helyett a pokol gondolata igen rémisztő, és az utóbbi időben szembe is találkoznak egy rendkívül elszánt, kemény, edzett lányokból álló csoportba. Ezek a hölgyek a kurd védelmi erő, az YPG részét képezik, a szervezet külön egységeként. A női különítményt nagyon megbecsüli a hadsereg, és nagyon vigyáznak arra, hogy teljes egyenjogúság legyen. A Reuters szerint olyannyira, hogy nincsenek is férfi feletteseik, vagyis férfiaktól nem kaphatnak parancsot.

Amúgy a lányok igen elszántak és kemények: amikor belépnek a seregbe, megszakítják a kapcsolatot családjukkal, és csak a hazának élnek. A kurd harcosok amúgy is egyre nagyobb hírnévre tesznek szert a mostani háborúban: az iraki kurdok hatékonyan védték meg vagy szerezték vissza területeiket az Iszlám Állammal való harcban, a szíriai kurdok pedig az elmúlt egy évben mindhárom szíriai tartományukat felszabadították, beleértve Kobani városát is.

A kurd nők alapvetően nem azért indulnak harcba, mert tudják, hogy a dzsihádisták félnek tőlük, hisz így is kemény csatákba keverednek és nagy veszteségeket szenvedhetnek. Az ő megközelítésük egészen más alapú: a kurdok között nagy hagyománya van a két nem egyenjogúságának a régióban egyedülálló módon. Ezért sok nő úgy gondolja, hogy kötelességeik is azonosak, nem csak jogaik, és harcolni kell a hazáért, melynek egy része most fogja először elnyerni függetlenségét a történelem folyamán, ha minden jól megy.

Öcalan hagyatéka

A nők megbecsülésének hangsúlyozása Abdullah Öcalantól származik, aki 1978-ban alapította meg PKK nevű pártját, melynek célja a törökországi kurdok felszabadítása, önálló államuk létrehozása volt. A pártot, amely fegyveres harcot indított, sok ország terrorszervezetnek nyilvánította, harcuk elbukott, és 2013-ban tűzszünetet kötöttek a török kormánnyal.

A szétesett Irak és Szíria kurd népessége viszont most a saját maga élet-halál harcát vívja, eddig teljes sikerrel. Az Öcalan-féle elveket, melyek az egyenjogúságról és a modern társadalomról szólnak, teljesen magukévá tették, szabaddá vált területeiken ezt meg is valósítják, sőt, amikor elfoglalnak egy települést az Iszlám Államtól, legyen az kurd vagy arab lakosságú, rögtön eltörlik a szélsőséges iszlám törvényt, a Saríát, a nők jogait azonnal helyreállítják és a gyereket rögtön újra iskolába küldik. Így a kurdok érkezése, különösen a nők számára valóban sokkal inkább felszabadítás, mint megszállás.

Fellegi Tamás

kurdYPG-1024x687_1_oszlopos_breaking.jpg
 
Szervusz Okorporkolt,
kérlek aki Assad ellen harcol az mind a "mérsékelt oppositiohoz" tartozik még az Al qaida leszármazottja az Al nusra front is hogy mást ne is emlitsek . Ök kérlek cseresznyével dobálják meg az ellenséget , amugy meg csak az Assad és a Putyin a rossz ö miattuk menekülenek el az emberek , csak tudnám ki a fene bombázik már vagy 4 éve Sziriában mindent porig ?? De közben meg elfelejtittek , hogy Jement meg a legdemokratikusabb arab ország bombázza és több ezer civil halott van már , igaz az megint más dolog hiszen a mi "kölkünk"
Azért tegyük azt hozzá hogy az oroszok bizony nem preciziós bombákat használnak,hanem többnyire a jó öreg szabadesésü nem irányitott bombákat.Az pedig nagyon sokszor nem a kiszemelt célpontra esik hanem civil objektumra. :(
Ha nem is az oroszok a felelősek,de a probléma sulyosbitásában bizony van részük.
De ez elmondható a legtöbb résztvevőre is.Irán siita ,tehát elvből is irtja a szunnitákat.A törökök támogatják a rokon népet a türkméneket akik Asszad ellen harcolnak (csak épp az oroszok öket is lövik),ám utálják a kurdokat akiket nem ismernek el őnálló népnek.Suba alatt meg vették az olajat az ISIS-től,mert hát áron alul volt kapható.
Nehéz igazságot tenni. :( :(
 
A nők harcolnak az ISIS ellen, a fiatal arab férfiak meg itt lebzselnek az EU-ban.

De a nőknek se kell már sokáig harcolniuk, mert lassan az összes ISIS terrorista is itt lesz már Európában. Akik még maradtak, azokat meg kimenti az ENSZ az ostromlott városokból, átviszi törökbe, ahonnan ők is megérkeznek ide nemsokára. De Irak és Szíria felszabadul.
de én éppen hogy azt látom, hogy itt mindenki nagyon is empatikusan áll a témához, és a megoldáson töpreng. Közben elemzik az okokat és a következményeket, az EU lakosságára nézve éppúgy, mint a bevándorlókra. Miért gondolod, hogy nincs a kommentelőkben humánum?

Szíriát nem csak az oroszok bombázzák, hanem mindenki. Kicsit fura, hogy a nyugati sajtóban csak az orosz bombáz civileket, mindenki más hadi célpontokat, mégis csak az orosz bombázások óta szorult vissza az Iszlám Állam és az Al Nuszra és társaik, és foglaltak vissza a kurdok jelentős területeket a terroristáktól. Amerika két éve bombázza Szíriát, de közben a terroristák éltek és virultak, és zavartalanul szállították az olajat törökbe. Ha az orosz nem száll be, még mindig ugyanaz a patthelyzet lenne, és az IÁ vidáman fejezgetné le a lakosságot, és hajtaná szexrabszolgaságba a nőket. Mostanában megritkultak ezek a hírek.

Ebben a cikkben nem szerepel, hogy miért nem engedik át ezeket az embereket a macedónok. Azért, mert csak azokat engedik át, akik bizonyítani tudják, hogy valóban háborús sújtotta térségből, jelenleg Aleppóból jönnek. Tehát az ott várakozó tömeg nem háborús menekült, vagy nem tudja megfelelően bizonyítani, hogy az. Több gazdasági bevándorlóra pedig e pillanatban az EU-nak nincs szüksége. Hiába szörnyülködünk mi itt, hogy jaj, szegény reményvesztett emberek ott a macedón határon, ha egyszer az EU nem tud eltartani több bevándorlót. 60 millió ember készül Afrikából az EU-ba, senki nem gondolhatja komolyan, hogy azokat is mind be fogják engedni. Ezt nekik is tudomásul kéne venni, és aki nem háborús zónából jött, annak haza kell menni.
Csak azokat a migránsokat engedik be a macedónok Görögország felől, akik háborús városból érkeznek.
Ezért torlódtak most fel.

Sajnos az EU megtelt. Merkel most már maga is azt nyilatkozta, hogy ezeket az embereket ő már nem engedi be.


És van bennem empátia, sajnálom ezeket a csalódott embereket, meg is értem őket, de sajnos sehol a világon nincs olyan lehetőség, vagy legalábbis ritkán fordul elő, hogy az ember megválaszthassa, hogy egy gazdagabb országban éljen.
Jászladány
Rád válaszolva ragadom meg az alkalmat, hogy Amerika(USA) szerepét az egész migráció kapcsán, másképpen nézzem.
Egy gondolat egy összeesküvés teória lesz, gondolatkísérlet.
Amire az ötletet Frei Tamás a Bankár könyve adta.
Frei tényekből, jelenségekből kiindulva, a saját véleményét belefűzve készíti fikcióit.
Az alábbi részlet
Onnan való
A Bankár írta:
Az FNC vezető kötvénypiaci tudósítója tisztában volt azzal, hogy
jelenleg az amerikai dollár a világ tartalékvalutája. Tucatnyi országban
hivatalosan elfogadott fizetőeszköz. A valaha kinyomtatott
dollárcímletek 80 százaléka nem is Amerikában forog, hanem szerteszéjjel
a világban. A legutolsó afrikai minidiktátortól kezdve az
újgazdag orosz oligarchákig mindenki amerikai dollárba menekíti a
pénzét. Még a kínaiak is. Még ők is főleg amerikai kötvényekben és
amerikai vállalatokban tartják a megtakarításaikat. Nem pedig a saját
valutájukban, a kínai jüanban. Ezért aztán nem is érdekük, hogy a
dollárral baj legyen.
Hogy elveszítse az értékét! Hiszen taccsra
küldenék vele saját magukat, az évtizedes felhalmozásaikat. Vagyis a gazdaság utolsó esélye maga a dollár.
A legendás zöldhasú.

A világ egyetlen olyan pénze, amely generációk óta változatlan.
Amiből, ha hatvan évvel ezelőtt valaki elásott pár milliót a kert
végében, az unokája pedig most megtalálja, akkor már mehet is vele
bevásárolni. Mert a dollár nem változik. Legfeljebb elhasználódik, de
soha egyik rajzolatát sem vonták ki a forgalomból. Szinte örök idők óta
ugyanazok a címletek, a méret, minden. Ehhez képest hol van már az
1940-es évek német márkája, görög drachmája, francia frankja, magyar
pengője, forintja, hol vannak ezek az európai pénzek, papírok, címletek.
Múzeumban!
A dollár. Csak a dollár nem változik. Van agyuk az amerikaiaknak.
Jól kitalálták. Mert így bármekkora lehet az amerikai költségvetési
hiány, lehet akármekkora a munkanélküliség, lassulhat a gazdaság,
megtörténhet Amerikával bármi, ami más országokat már réges-rég
csődbe vinne, mégis, ameddig a dollár a világ tartalékvalutája, addig
Amerika biztonságban van.
Az euró viszont ezt most tönkreteheti. A tartalékvalutaságot. És ne
áltassa magát senki, mert igenis ez a cél. Gátlástalanul, kimondatlanul,
de akkor is ez a cél. Európa magának, az eurónak szánja a világ
tartalékvaluta-szerepét.
Azt akarja, hogy mindenki, akár még a
legaljasabb bűnözők is, bárhol élnek a világon, inkább euróban tartsák a
pénzüket, ne pedig dollárban. Mert ez tenne jót Európának.
Megtanulták a leckét Amerikától!



Hogy Amerika és Európa minden ellenkező híresztelés dacára már
évek óta hadban áll. Szabályos gazdasági háborúban. És ebben a
csatában a kivérző Magyarországot Amerika lába elé vetni hálás feladat
lenne. Megköszönnék neki.
2008 után ugyanis Amerika és Európa egészen más pályát választott.
Másképp akart a két kontinens kimászni a szarból
Németország járt az élen. aztán szorosan a nyomában ott lihegett Nagy-
Britannia. Leépítések (Angliában például 18 százaléknyi
közalkalmazott repült), visszafogott kiadások, befagyasztott bérek
mindenütt. Európában így képzelték a kilábalást.
Spórolva.
Ebből viszont – gazdaságfilozófiai tankönyvek első oldala – nem
lesz újra vásárlóerő. Fogyasztás, ami majd meglendíti a gazdaságot. A
23 százalékos spanyol munkanélküliségből? Ugyan már! (A 25 évnél
fiatalabbak esetében ez az arány Spanyolországban 45 %.) Hiszen a
spórolás, a megszorítás és a visszafogás jegyében az európai bankok és
kormányok többé már nem dobálták az olcsó hiteleket a polgáraik után
(mint tették 2008 előtt). Így viszont az európaiak a saját erejükből nem
tudnak kikecmeregni a mélypontról. Csak a
külső vásárlóerőben bízhatnak. Amerika pénzében például.
Hiszen az európaiak önmagukhoz képest alig költenek.
Az amerikaiak viszont igen. Ott 2008 óta (csakúgy, mint az 1929-33-
as világválság után) megint a vásárlóerő és a fogyasztás istenéhez
imádkoztak. Hogy ő majd segít! Obama elnök kormányzata (akkori
európai felfogás szerint) ész nélkül öntötte az olcsó pénzt, a majdnem
nullaszázalékos kamatú hiteleket, az autóvásárlási kedvezményeket és
az összes többit Amerikára. Ennek következtében viszont a baj még
nagyobb lett, a válság és az adósság nemhogy elmúlt volna (mint 1933
után), hanem épp ellenkezőleg, még tovább mélyült. Washington
elszámolta magát! Nem vallották be, de elszúrták, méghozzá nagyon.
Kiderült, hogy ők is tudnak hatalmasat tévedni, hiába a Harvard, a
Stanford és a Wharton áhítattal emlegetett Nobel-díjas közgazdászai. A
fogyasztás nem indította be kellő lendülettel az amerikai gazdaságot,
viszont az államadósság a 2006-os évhez képest megkétszereződött.
201 l-re elérte a 14 300 000 000 000 dollárt. Ez 14,3 billió!
A szétterített „könnyű” pénz ráadásul azonnal kiröpült Amerikából,
szinte menekült, mert az alacsony kamatok megerősítették a dollárt. Az
amerikaiak pénze ezért a hirtelen olcsónak tűnő európai áruk felé
ömlött. Az amerikai átlagfogyasztók a 2008-as válság után elkezdtek
gondolkodni, jobban megnézték, hogy mi mennyibe kerül, és mivel az
erős dollárhoz képest az euró gyenge volt, így számukra minden
olcsóbb lett, ami európai. Az amerikaiak egyre több európai autót,
német mosógépet és tévét, olasz sonkát és francia sajtot vettek. Meg
persze minden mást is. Ennek következtében Amerika kereskedelmi
mérlege Európával, aztán meg 2010-re Kínával szemben is drasztikusan
felborult, és óriási hiányt mutatott.
Ültek a fiúk Washingtonban, a zártkörű klubjaikban, ültek ezek a
nagyokosok, akik korábban köszönni sem voltak hajlandók Larry
Macknek. és azt látták, hogy a 2008 utáni döntéseiknek egyetlen biztos
következménye lett csupán. Az, hogy az amerikai fogyasztás 2011
elejére szép lassan kihúzta a bajból Európa nagy részét, miközben
Amerika még jobban eladósodott.
Ez a lényeg.
Mert ezen aztán Amerika kiakadt. De nagyon! Hogy az európaiak az
ő hátukon, az ő egyre jobban eladósodó állampolgáraik pénzéből
másznak ki a szarból. Spórolnak a saját közkiadásaikkal, miközben
eladnak mindent Amerikának.
Dögölnének meg. Ezt persze nem mondták, csak gondolták.
Ezért torkollott 2011-ben a két kontinens közötti feszültség
szabályos gazdasági háborúba. Amerika, az ottani központi bank, a
Federal Reserve egymás után többször is „mennyiségi lazítást” rendelt
el. Hígította, gyengítette a dollárt, ahogy csak bírta. Amerika rövid idő
alatt 600 milliárd dollárnyi államkötvényt öntött a piacra.
Az Egyesült Államokban ezzel gyakorlatilag beindult a modern kori
bankóprés.
Állampapírok formájában óriási mennyiségű fedezet nélküli dollár
került forgalomba. Ez a hígulás, ez a „mennyiségi lazítás” fél év alatt
megindította Amerikában az inflációt, és annyira lerontotta a dollár
árfolyamát, hogy 2011 közepén már másfél dollárt kellett adni egy
euróért. Korábban csak alig több, mint egyet (pontosan 1,15-öt).
Így viszont hirtelen megfordult a kocka. Most minden olcsó lett, ami
amerikai. Azonnal meg is lódult az amerikai kivitel, az export, és most
az európaiak kezdtek amerikai autókat vásárolni, Amerikába utazni,
hogy ott költsék a pénzüket, az eurójukat, hiszen sokkal több mindent
vehettek belőle. Ezzel viszont gazdagítani kezdték Amerikát.
A felületes szemlélő, a tévében valóságshow-kat bámuló tömegek
számára persze ez a gazdasági hidegháború észrevétlenül zajlott a
mélyben. A hivatalosan szövetséges, baráti, nyugati, közös értékrendű,
de valójában egymást egyre jobban utáló NATO-országok között.
Európa és Amerika között.
Ebbe a helyzetbe süvített bele William terve.
hogy micsoda remek ötlet a görögök, az írek és a
portugálok után megborítani még egy európai uniós országot. Kis
csavarral persze, nem ugyanazt ismételve, mert a magyaroknak nincs
eurójuk, úgyhogy ez most kicsit más lesz, mint Athén ellen spekulálni,
viszont azért ők is részei az uniónak. Tele euróberuházások
milliárdjaival, tizenkétezermilliárdnyi forintalapú és devizaállamadóssággal
külföldiek kezében.
Érdemes elolvasni legalább az idézetet.
Mit ír a világ valutáiról.

A dollár és az Euró közötti 2008 óta tartó konfliktusról.
Valamint az Unió körüli gazdasági eseményekről
Külön érdekes rész kiemelem
A teljes szövegkörnyezet fontos ehhez
638561-f75ff46fb6c9756a9e68cdc3768ddf63.jpg
"Hogy Amerika és Európa minden ellenkező híresztelés dacára már
évek óta hadban áll. Szabályos gazdasági háborúban."
638561-f75ff46fb6c9756a9e68cdc3768ddf63.jpg


No innen továbbfolytatva
Most én szövöm tovább a migrációs tömeghatást az Európai unióra.
Azt kell látnunk:
Az Unió széteséséről beszélnek.Ezzel az Euró léte is veszélybe kerül.
És közben tudjuk amit az USA tesz a közel keleten a migráció válság ügyben!
Az nem hogy nem oldott meg semmit hanem növelte az iszlám állam törtetését szerteszét köztük Európa felé.
Ha az Unió és az USA közötti szerepét a Frei által levezetett:
Ki legyen a világ második valutája?
Akkor az én gondolatkísérletem
Az USA segítette elő bármilyen(most fel nem fedezhető) módon a migrációs tömeg Európába özönlését
A háborús zónák megoldását, akadályozva is.
Ki tudja még miként?
 
A törökök nem ismerik el önálló népnek -szerintük ők "hegyi törökök" (mint ahogy az orosz szerint az ukrán "kisorosz" a belorusz pedig "fehérorosz" ) tehát nemhogy függetlenség,de autonomia is nuku !
A másik gond hogy É-Irak azon része ahol kurdok laknak tele van olajlelőhellyel.Tehát ha függetlenek lennének,lenne bevételük böven.Na ettől a törökök idegbajt kapnának,mert akkor a törökországi kurdok rögtön egyesülést szorgalmaznának testvéreikkel.
Igazi gordiuszi csomó :(
Kicsit elkésik mindenki én is de most olvasom.Irak és a térség:
Isten ökle 1994-ben írta Frederick Forsyth
Igen jól leírja a térség problémáit és a véres kezű diktátort Szaddám Huszein-t.
Miért fontos hogy maradjon.
Éppen csak nem olvasták el az okosok Washingtonban
A Politikai Hírszerző és Kiértékelő Csoport jelentését 1991. február 5.
Az ideális fejlemény természetesen az lenne, ha bármely rezsim, amely a jelenlég hatalmon lévő Baath párt diktatúráját a győzelmes koalíciós erők védnöksége alatt felváltja, humánus és demokratikus kormányzást valósítana meg.
Úgy látjuk, hogy az efféle reménykedés illuzorikus.

Először is Irak nem egységes ország, soha nem is volt az. Alig nőtt fel egy generáció azóta, hogy az ország rivális, gyakran harcban álló nemzetségek összevissza gyülekezete volt. Irakban két, csaknem egyenlő súlyú, potenciálisan ellenséges iszlám szekta található, a szunnita és a síita, valamint három keresztény kisebbség. Nem szabad megfeledkeznünk az északi területeken élő kurd népről sem, mely lankadatlan erővel küzd függetlensége kivívásáért.
Másodszor, Irakban az idők folyamán egy szemernyi demokratikus tapasztalat sem gyülemlett fel, a török uralmat a hasemita váltotta fel, most pedig az ország a Baath párt kezében van, s legjobb tudomásunk szerint a közbeeső időszakokban sem ismerhette meg a demokrácia áldásait.
A jelen diktatúrának merénylet révén bekövetkező összeomlása után az események ezért reálisan nézve mindössze kétféle forgatókönyv szerint alakulhatnak.
Egyrészt arra történhet kísérlet, hogy külső erők bevonásával a vezető politikai pártok nagykoalícióján alapuló konszenzusos kormány kerüljön hatalomra.
Megítélésünk szerint egy ilyen struktúra csak rendkívül rövid ideig lenne képes fennmaradni. A hagyományos, ősrégi viszályok pillanatok alatt a szó szoros értelmében szétrombolnák.
A kurdok bizonyosan élni kívánnának az oly rég várt alkalommal, hogy elszakadjanak, és északon megalakítsák saját köztársaságukat. Egy konszenzusos megegyezésre épülő gyenge központi kormány nem lenne képes arra, hogy Bagdadból megakadályozzon egy ilyen lépést.
Előre látható, hogy a törökök dühödten reagálnának, hiszen határ menti saját kurd kisebbségük haladéktalanul összefogna a határ túlsó oldalán élő kurd testvéreikkel, és erőteljes ellenállást fejtene ki a török hatalommal szemben.


Nagy biztonsággal megjósolható, hogy Irak többi részén háborúk törnének ki a nemzetségek között, hogy bizonyos régi adósságokat rendezzenek, s hogy a maradék területeket ellenőrzésük alá vonják.
Ez történt Irakban és Szíriában
És az utolsó mára is érvényes
A másik elképzelhető megoldás, ha Szaddám Huszeint egy másik tábornok vagy a Baath párti hierarchia egy másik befolyásos tagja követi. De mivel a jelenlegi uralkodó réteg minden más tagja is éppoly véreskezű, mint a vezérük, nehéz elképzelni, milyen előny származhat abból, ha az egyik szörnyeteget egy másik despota váltja fel, aki ráadásul talán még okosabb is.
Annyi változott most Szíria is arra a sorsra jutott (jut).Ha ezt az Assadot ( Baasz Párt) se hagyják a helyén.
 
Utoljára módosítva:
Szerinted mitől terrorista a terrorista? Attól hogy az Unió és az Usa annak mondja?
Már igen sokan megpróbáltuk bemutatni a terrorista.Nem definiálható.
A terror az inkább.Röviden=erőszak.Ám ez lehet törvényes kormány általi is
A módszerei a terroristának.
Az pedig tényleg politikai megközelítés.
Hiszen ünnepelték már az Izraeli terroristákat is, még legfőbb vezető is lett belőlük
Ha győztek hősökké váltak.Vagy forradalmárokká esetleg szabadságharcosokká.
Ha nem sikerül a rendszert megváltoztatni, akasztani való terrorista.
Próbálták már a Jászladányok mondani ha ártatlanok az áldozatai.
Vitatható.
Ha nők és gyerekek, vannak esetek amikor se nem ártatlanok se nem gyerekek.
hm..
Valójában mindannyian sejtjük mi a terrorista.
Mégsem lehet definiálni. Nézőpontunktól és helyzetünktől függ.
Ott kezdődik a baj, amikor a a törvényes eszköz kimerül és az erőszaké lesz a terep.
 
Utoljára módosítva:
Kicsit elkésik mindenki én is de most olvasom.Irak és a térség:
Isten ökle 1994-ben írta Frederick Forsyth
Igen jól leírja a térség problémáit és a véres kezű diktátort Szaddám Huszein-t.
Miért fontos hogy maradjon.
Éppen csak nem olvasták el az okosok Washingtonban
A Politikai Hírszerző és Kiértékelő Csoport jelentését 1991. február 5.
Az ideális fejlemény természetesen az lenne, ha bármely rezsim, amely a jelenlég hatalmon lévő Baath párt diktatúráját a győzelmes koalíciós erők védnöksége alatt felváltja, humánus és demokratikus kormányzást valósítana meg.
Úgy látjuk, hogy az efféle reménykedés illuzorikus.

Először is Irak nem egységes ország, soha nem is volt az. Alig nőtt fel egy generáció azóta, hogy az ország rivális, gyakran harcban álló nemzetségek összevissza gyülekezete volt. Irakban két, csaknem egyenlő súlyú, potenciálisan ellenséges iszlám szekta található, a szunnita és a síita, valamint három keresztény kisebbség. Nem szabad megfeledkeznünk az északi területeken élő kurd népről sem, mely lankadatlan erővel küzd függetlensége kivívásáért.
Másodszor, Irakban az idők folyamán egy szemernyi demokratikus tapasztalat sem gyülemlett fel, a török uralmat a hasemita váltotta fel, most pedig az ország a Baath párt kezében van, s legjobb tudomásunk szerint a közbeeső időszakokban sem ismerhette meg a demokrácia áldásait.
A jelen diktatúrának merénylet révén bekövetkező összeomlása után az események ezért reálisan nézve mindössze kétféle forgatókönyv szerint alakulhatnak.
Egyrészt arra történhet kísérlet, hogy külső erők bevonásával a vezető politikai pártok nagykoalícióján alapuló konszenzusos kormány kerüljön hatalomra.
Megítélésünk szerint egy ilyen struktúra csak rendkívül rövid ideig lenne képes fennmaradni. A hagyományos, ősrégi viszályok pillanatok alatt a szó szoros értelmében szétrombolnák.
A kurdok bizonyosan élni kívánnának az oly rég várt alkalommal, hogy elszakadjanak, és északon megalakítsák saját köztársaságukat. Egy konszenzusos megegyezésre épülő gyenge központi kormány nem lenne képes arra, hogy Bagdadból megakadályozzon egy ilyen lépést.
Előre látható, hogy a törökök dühödten reagálnának, hiszen határ menti saját kurd kisebbségük haladéktalanul összefogna a határ túlsó oldalán élő kurd testvéreikkel, és erőteljes ellenállást fejtene ki a török hatalommal szemben.


Nagy biztonsággal megjósolható, hogy Irak többi részén háborúk törnének ki a nemzetségek között, hogy bizonyos régi adósságokat rendezzenek, s hogy a maradék területeket ellenőrzésük alá vonják.
Ez történt Irakban és Szíriában
És az utolsó mára is érvényes
Annyi változott most Szíria is arra a sorsra jutott (jut).Ha ezt az Assadot ( Baasz Párt) se hagyják a helyén.
Remek,egy regényre hivatkozol,amit olvastál.
Speciel nekem is megvan.
De egy önálló kurd állam azonnal harcba keveredne a törökkel-amit azok rögtön jeleztek is anno Szaddam megbuktatása után.Ja ez nem regényben volt megirva.
Sziria más tészta.
Ott is volt kemény diktatúra,csak épp a vezér fiacskája nem birt annyira az ellenzékkel mint az apja.
Hát behivta az oroszokat, hogy legalább névleg fönök legyen.Sziria félgyarmat lett,tehát ünnepelhetsz.
Erről ennyit.
 
Jászladány
Rád válaszolva ragadom meg az alkalmat, hogy Amerika(USA) szerepét az egész migráció kapcsán, másképpen nézzem.
Egy gondolat egy összeesküvés teória lesz, gondolatkísérlet.
Amire az ötletet Frei Tamás a Bankár könyve adta.
Frei tényekből, jelenségekből kiindulva, a saját véleményét belefűzve készíti fikcióit.
Az alábbi részlet
Onnan való
Érdemes elolvasni legalább az idézetet.
Mit ír a világ valutáiról.

A dollár és az Euró közötti 2008 óta tartó konfliktusról.
Valamint az Unió körüli gazdasági eseményekről
Külön érdekes rész kiemelem
A teljes szövegkörnyezet fontos ehhez
638561-f75ff46fb6c9756a9e68cdc3768ddf63.jpg
"Hogy Amerika és Európa minden ellenkező híresztelés dacára már
évek óta hadban áll. Szabályos gazdasági háborúban."
638561-f75ff46fb6c9756a9e68cdc3768ddf63.jpg


No innen továbbfolytatva
Most én szövöm tovább a migrációs tömeghatást az Európai unióra.
Azt kell látnunk:
Az Unió széteséséről beszélnek.Ezzel az Euró léte is veszélybe kerül.
És közben tudjuk amit az USA tesz a közel keleten a migráció válság ügyben!
Az nem hogy nem oldott meg semmit hanem növelte az iszlám állam törtetését szerteszét köztük Európa felé.
Ha az Unió és az USA közötti szerepét a Frei által levezetett:
Ki legyen a világ második valutája?
Akkor az én gondolatkísérletem
Az USA segítette elő bármilyen(most fel nem fedezhető) módon a migrációs tömeg Európába özönlését
A háborús zónák megoldását, akadályozva is.
Ki tudja még miként?
Frei Tamás könyvére hivatkozni orbitális tudatlanság.
Az egy kalandregény !
Monacoban ir egy regényt, s erre tényként kezeled amit irt.
Nem ő bérelt fel egy jómadarat, hogy játszon el orosz bérgyilkost?Ugye hogy igen!

De mutatok neked egy magyar vonatkozású idézetet a migránsokról:

"Orbán hazudott, mert becsapta a menekülteket is!

Ki csalta, és hittette el az iszlám-arab világgal, hogy Magyarország, és a magyar kormány szeretettel várja őket, és nagyrabecsüli vallásukat, és nem szégyellünk tanulni tőlük, mielőtt a menekült hullám megindult ?

Amikor jöttek, ki volt az, aki magyar nyelvű táblákkal várta őket, védekezett ellenük, fogadta őket azzal, hogy nem vehetitek el a magyarok munkáját?

Aztán amikor beözönlöttek hazánkba, akkor Merkelnek volt köszönhető, hogy elhagyták az országot, mert megsajnálta őket, "megnyitva az osztrák", német határt, és behívta a menekülteket Németországba, és ezek után kezdett a kerítés építésébe Orbán hazánk déli részén.

Orbán 2015-ben: "Ezért számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük. " hívó szavára megjelentek hazánkban a menekültek, akik látták, hogy Orbán mégsem látja szívesen őket, ezért megindultak gyalog Ausztria felé.

Aztán láva a menekültek sanyarú sorsát hazánkban Merkel asszony, behívta őket Németországba, és csak ezután kezdett Orbán kerítést építtetni ellenük, és gettóba záratta azokat, akiket idecsalt, idejöttek, mert hittek neki!!

Tudom, hogy csak a gazdag, pénzes iszlám arabokra, bankárokra gondolt ez a disznó Orbán, de nem ezt mondta!

Mert van még ahol hisznek a szavak értelmében, erejében, és tisztelik a kimondott szó jelentését is.

Ne azt figyeljék amit mondok Orbánra, nem gondoltak a menekültek !"
Frei Tamásnál okosabb ember irta-itthonról!
 
Remek,egy regényre hivatkozol,amit olvastál.
Speciel nekem is megvan.
De egy önálló kurd állam azonnal harcba keveredne a törökkel-amit azok rögtön jeleztek is anno Szaddam megbuktatása után.Ja ez nem regényben volt megirva.
Sziria más tészta.
Ott is volt kemény diktatúra,csak épp a vezér fiacskája nem birt annyira az ellenzékkel mint az apja.
Hát behivta az oroszokat, hogy legalább névleg fönök legyen.Sziria félgyarmat lett,tehát ünnepelhetsz.
Erről ennyit.
Nem tudom kivel vitatkozol, direkt ki van pirossal emelve a kurd ügyben a török reagálás.
Ismétlés a tudás, ha már nem olvastad el az egészet legalább a kiemeltekre menj vissza.
Iitt egy csepp részlet:
Előre látható, hogy a törökök dühödten reagálnának, hiszen határ menti saját kurd kisebbségük haladéktalanul összefogna a határ túlsó oldalán élő kurd testvéreikkel, és erőteljes ellenállást fejtene ki a török hatalommal szemben.
És az minden korra érvényes mára is.
Az Iszlám állam elleni kurd fellépést állandóan gáncsolja a Török.
Pontosan jól tapintott rá nem az író hanem az író által hivatkozott jelentés.A Politikai Hírszerző és Kiértékelő Csoport jelentése 1991. február 5.
 
Utoljára módosítva:
S miért hivatkozol kalandregényre?
Ennyi erővel a Harry Potterből is idézhetnél.
Csupán azért mert nem csak a fő történésekre érdemes figyelni.
Felfigyeltem politikai éleslátására ami a mai helyzetre épp úgy érvényes mint akkor.
Nem hiába az az író nem csak fantáziát írt hisz komoly kapcsolatokkal bírt a politika sok területére. Gyalázat összekeverni Frederick Forsyth-t Rowling-al.
Állítsd párhuzamba az idézett írottakat mával.
Te is észrevehetted volna igazságát.
Azt találtam érdekesnek előre jósoltak logikus eseményeket, mégis belement az USA olyan pofonba mint az IÁ létrejötte.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

A-Szilágyi Adrienn wrote on adamszilvi's profile.
Szia! Sikerült megszerezni? Ha igen, és megvan még, feltennéd? Ha kell e-mail címet adok!
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,620
Tagok
615,761
Legújabb tagunk
hiblihubli58
Oldal tetejére