Üzentek az amerikaiak a Soros-egyetemet fenyegető Orbánnak

A budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, David Kostelancik közleményt adott ki szerdán Orbánék CEU-t fenyegető törvénymódosítási tervéről.

„Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által tegnap benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-Európai Egyetem (Central European University) működését Budapesten.

A Közép-Európai Egyetem (Central European University) az Egyesült Államokban és Magyarországon is rendelkezik akkreditációval, és magyarok ezreit oktatta és alkalmazta. Elsőrangú felsőoktatási intézmény, kiváló hírnévnek örvend Magyarországon és szerte a világon, a tanszabadság fontos központja a térségben.

Az Egyetem továbbá fontos sikertörténete az amerikai-magyar kapcsolatoknak, és erős kétpárti támogatást élvez az amerikai kormányban. Az Egyesült Államok ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti az Egyetem működését vagy függetlenségét” – írta a nagykövetség ügyvivője.

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány olyan törvénymódosítási tervezetet nyújtott be, amellyel kifejezetten a CEU-t akarják lehetetlen helyzetbe hozni.

david-kostelancik.jpg
 
Orbán Ráhelt a CEU élére!
Orbán Ráhel lesz a CEU rektora

Információink szerint Soros György rájött végre a megoldásra. Levelet írt Orbán Viktornak, amelyben felajánlotta, hogy Orbán Ráhel legyen a CEU rektora, a Corvinus Egyetem kiváló professzor asszonya, akinek remek előadásai már bejárták a magyar sajtót.

Soros György arra kérte Orbán Viktort, mint volt liberális Soros-ösztöndíjast, hogy vesse latba tekintélyét, és tolmácsolja az egyetem szíves és alázatos felkérését, nagyrabecsülését is kifejezve. Azért kéri a közbenjárását, mert attól tart, hogy a professzor asszony esetleg nem tartja a személyéhez méltónak a felkérést, amivel Soros György tisztában van, de épp tőle várják az egyetem megújítását és fejlesztését.

Ezzel kapcsolatosan csak annyit írt, hogy Orbán Ráhel szabad kezet kapna, de feltétlenül le kellene cserélni a professzorok egy részét, és újakat kellene kinevezni. A Századvég tudna segíteni a kiválasztásban, a médiaszakot eleve átvehetné az Origo, a 888 s a Magyar Idők, lehetne a tanszékvezető Habony Árpád. Indíthatnának új szakokat, például a fafeldolgozás ilyen lehetne, tanszékvezetőnek esetleg meg lehetne nyerni Tiborcz Istvánt.

Nélkülözhetetlennek látszik egy bahreini kapcsolatok tanszék, amely kaphatná a professzor asszony nevét. A diplomácia nyelvét feltétlenül tanítani kellene, és ki lenne alkalmasabb e feladatra, mint Szijjártó Péter, aki közben elmagyarázhatná a futsall szabályait és az ügyes spórolás trükkjeit, különös tekintettel a korrupt keleti diktatúrákkal való kapcsolatokban. A világ számára szükséges egy Unortodox Pénzügyi Tanszék is, amely bemutathatná hogyan veszíti el a közpénz a közpénz jellegét. Matolcsy professzor felbecsülhetetlen előadásaival.

Soros György bevallotta, hogy régi terve az egyetem felújítása és bővítése, amelyre eddig nem talált hozzáértő szakembert, de ha Orbán Ráhel el tudná intézni, hogy Mészáros Lőrinc valamelyik cége elvállalja a nyolcszázmilliárdos beruházást, amely összeget Soros György azonnal át is utalna Mészáros Lőrinc bankszámlájára, nagyon hálás lenne érte.
http://nepszava.us/orban-rahel-lesz-a-ceu-rektora/
Ez nem egy olyan kamu cikk? Tréfa.
 
nem tudom mekkora diktatúra lehet ha például a most kezdődő nemzeti konzultáció során is hat kérdésben várja a kormány az állampolgárok véleményét ... tudtommal a diktatúrákban nam szoktak a véleményekre nagyon odafigyelni.
Odafigyelnek? Ezt ki mondta...?
 
Ha megkérdezik az a baj, ha nem kérdezik, akkor az.
Még a kérdéseket sem lehet tudni de, arra jó lesz hogy megerősítsék a szavazóbázisukat. Hisz ők azok akik már annyira szeretnének felvonulni és megmutatni a libsiknek hogy a magyar vér az ott van..
Eddig is megvoltam konzultáció nélkül ezután is megleszek.
 
Nemzeti konzultáció, valós vélemények ezzel az irányított válaszlehetőséggel????????

"Mára kiderült, hogy a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik. Ön szerint mit tegyen Magyarország? – információink szerint egyebek mellett ezt a kérdést teszi fel a kormány a hét második felében induló, összesen hat kérdéskört érintő nemzeti konzultációban. Előbbi kérdésre az állampolgárok a következő opciók közül választhatnak majd:
az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket – mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése – büntetni kell”, vagy
„fogadjuk el, hogy létezhetnek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására”." Magyar idők
 
Pardon. Biztos az enyémet olvastad? :dr_4: Gratuláltam hozzá. Csupán az írtam, hogy az elmaradott országokban hogyan csinálják. Ellenőrizd, ha nem hiszed.
Parasztvakítás az egész nemzeti konzultáció. Elhiszed, h tényleg érdekli valakinek a véleménye őket? Gratulálok!
Tudod, elmaradott országokban ezt úgy csinálják, az aktuális terület szereplőivel MEGBESZÉLIK a problémákat, és együtt keresnek rá megoldást. Hülye, ósdi dolog, de tényleg így van. És nem verik a mellüket, hogy "Mi megkérdezzük az emberek véleményét. Nálunk demokrácia van." :mad:

Ezt idéztem be hozzá. A "parasztvakítás" kezdetűt. Biztos nekem van roossz napom, ha ezt nem pozitív értékelésnek ítélem.
 
Nemzeti konzultáció, valós vélemények ezzel az irányított válaszlehetőséggel????????

"Mára kiderült, hogy a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik. Ön szerint mit tegyen Magyarország? – információink szerint egyebek mellett ezt a kérdést teszi fel a kormány a hét második felében induló, összesen hat kérdéskört érintő nemzeti konzultációban. Előbbi kérdésre az állampolgárok a következő opciók közül választhatnak majd:
az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket – mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése – büntetni kell”, vagy
„fogadjuk el, hogy létezhetnek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására”." Magyar idők

meg még téma, hogy hazai kézben lehessen tartani az adók, a bérek, a rezsi szabályozását, de valóban aktuális kérdés a menekültpolitika vagy a külföldről támogatott aktivistacsoportok.
 
Brüsszel szerint rendes politikát csináló állami vezető az nem a népre figyel, hanem egy irányvonalat, követ és nem foglalkozik a választókkal
Egy mondatban ennyi fals dolgot összehozni, az teljesítmény.
1, Orbánt annyira sem törődik Brüsszel véleményével, min Téged meg én együtt. Kivétel a pénz osztás.
2, Rendes politika szubjektív dolog. Még itt a CH-n se ugyanazt jelenti mindegyikünknek.
3, Ha nem a népre figyel, akkor minek konzultál velük? És miért futamodik meg a nép szava elől?
4, Követett irányvonaláról van némi fogalmunk, tapasztalatunk. Helyhiány miatt itt nem tudom kifejteni.
5, Nem foglalkozik a választókkal - ez sem újdonság - csak választási évben vigyorog nekik.
A mondat többi része rendben van. :D
 
Ha nem a népre figyel, akkor minek konzultál velük? És miért futamodik meg a nép szava elől?
azért konzultál a választókkal mert, fontos a véleményük .... megfutamodna a nép szava elől?! ennek pont az ellenkezője történik, végrehajtja amit a nép akar.

Nem foglalkozik a választókkal - ez sem újdonság - csak választási évben vigyorog nekik.

már hogyne foglalkozna a választókkal, vannak akik egyenesen zaklatásnak tartják a sok levelet.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,360
Tagok
615,750
Legújabb tagunk
Seregély Róbert
Oldal tetejére