Vétozd meg János, ne írd alá János! - Percről perce a CEU melletti tüntetésről

Ma este az utóbbi idők legnagyobb tüntetése lesz Budapest utcáin, kövesse velünk!
Március 28-án nyújtották be a felsőoktatási törvény módosításáról szóló javaslatot, ami a külföldi egyetemek magyarországi működését szabályozná. A jogszabály teljesen ellehetetleníti a Soros György által létrehozott CEU, a Közép-Európai Egyetem működését. Április 2-án több ezren vonultak utcára a CEU mellett, az élőlánc során kisebb dulakodás is kialakult, amikor a demonstrálók egy EU-s zászlót szerettek volna kitűzni a Parlamentre. Április 4-én, kivételes eljárásban megszavazták a lex CEU-t. A törvény ellen rengetegen tiltakoztak, köztük több külföldi, neves egyetem, tudósok, egyetemisták és közéleti személyiségek. A mai tüntetés várhatóan a legnagyobb tüntetés az internet adó elleni demonstráció óta.
17:48 A tüntetők egy része már átért Pestre
A többiek viszont még el sem indultak Budáról. Az index egyik fotóján jól látszik, mennyien vannak:


Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

17:41 Tízezrek vonulnak a Lánchídon
Addig viszont elolvashatja kollégánk publicisztikáját arról, hogy miért veszélyes a mostani helyzet. Kattintson!

17:32 Elindult a tömeg
A szervezők felszólítására elindult a több tízezres tömeg a Kossuth térre.

17:30 Ne lepődjön meg ha Gryllus Dorkát pillantja meg a tömegben


17:26 Ha ön jobb kedveli a videóképes közvetítést...

akkor kattintson IDE!

17:15 Németh Szilárd szerint a tüntetést a Soros által pénzelt ügynökszervezetek „gründolták”
Németh Szilárd vasárnap az MTI-nek telefonon azt mondta: „a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Úgy vélte: „nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”.

Hangsúlyozta: Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság. „Minden magyar embernek tudnia kell, kicsodák Soros György emberei és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött. Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció az említett törvényjavaslatot” - közölte.

Arról, hogy a kormány összeesküvés elméletet vizionál, már korábban írtunk ITT. Biztos nehéz lehet elfogadni, hogy az emberek beleuntak ebbe az egészbe.

17:12 Nem mernénk megtippelni, mennyi ember van itt
Maradjunk annyiban, hogy veszettül rengeteg, egyik irányban sem látjuk a végét. Húszévesek és nyugdíjasok, golfsapkások és kontyosok, derékra kötött pulóverek és tavaszi parkák, tacskók és kerékpárok, babakocsik és tavaszi Celsius fokok - minden van, és úgy tűnik, mindenki nagyon akarja a forradalmat. Azaz a kormányváltást. Vagy legalább egy kis igazságot.


Fotó: Unger András

17:10 Hamarosan elindul a menet
A felvonulást egy „Miért féltek az oktatástól?” feliratú hatalmas molinóval vezetik fel. A tömeg a Lánchídon át a CEU érintésével megy majd a Kossuth térre.

17:05 Hétfő éjjelig döntenie kell Ádernek
A tüntetők elsődleges célja, hogy Áder János, köztársasági elnök ne írja alá a törvényt. Ha Áder úgy dönt, nem írja alá, abban az esetben politikai vétóval visszaküldheti a parlamentnek vagy az Alkotmánybírósághoz fordulhat.

16:55 Alföldi Passiója olyan lesz ma este, mint anno március 15-én a Bánk Bán
Nagy tüntetés, aztán jöhet a kultúra... Több tüntető is jelezte ugyanis, hogy először tüntetni, megy aztán nézné meg Alföldi-Rosta szuperprodukcióját az Arénában. A színházi szervezők ezért jelezték az index.hu-nak, szükség esetén elcsúsztatják picit az előadás kezdetét, hogy odaérjenek az emberek a tüntetésről. Nem kell izgulni!

16:43 Az Erzsébet hidat gyakorlatilag megtöltik a Várkert bazár felé átkelő tüntetők
És alattuk sincsenek kevesen. Ez tényleg bomba tüntetés lesz.

16:42 Hatalmas tüntetés volt Berlinben is
A lex CEU az amerikai és az európai egyetemistákat is felháborította, többen fotókkal vagy közleményekkel tiltakoztak vagy fejezték ki szolidaritásukat. Így volt ez Berlinben is, ahol vasárnap délután 2-től a Gendarmenmarkthnál, a Schiller-szobor mellett demonstráltak.

16:38 Egyre többen gyülekeznek
A tüntetés facebook-eseménye 16:30-ra hirdette meg a gyülekezőt, a résztvevők aztán 17 órakor kezdődnek meg a beszédek a Várkertbazárnál. Törley Katalin, Sulyok Blanka, Diószegi Nóra, Czégány Szandra állnak színpadra.

A menet a tervek szerint 17:15-kor indul majd el a Kossuth térre, ahol ismét beszédek lesznek. Az eseménynek a tervek szerint 19 órakor már vége is lesz.

A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy aki tud viseljen valami kéket, mert az a CEU színe, de várják a magyar zászlókat és a transzparenseket is.

Csatolás megtekintése 1538976

 
Voltak más pártok is, akik korábban nyertek. Most meg nem ők vannak kormányon. Ezek szerint nem elég egyszer nyerni. Lehet változtatni a következő választáson is, csak elég szavazat kell hozzá.

A kormány feledata a kormányzás, az ellenzék feladata a kritika, a jognak pedig az, hogy megakadályozása ha a kormány örültségeket csinál.
A kormányotok pedig ezt a mechanizmust épiti le.
-
Az emberek megvannak félemlitve Mo.-on mert aki nyiltan ellentmond annak oda a munkahelye, a jövöje.
 
Az ország melyik részén élsz, hogy ilyen fordul elő a munkahelyeden? De én arról beszéltem, hogy ha lesz elég szavazat a választásokon, akkor le lehet váltani a kormányt.
 
A kormány feledata a kormányzás, az ellenzék feladata a kritika, a jognak pedig az, hogy megakadályozása ha a kormány örültségeket csinál.
A kormányotok pedig ezt a mechanizmust épiti le.
-
Az emberek megvannak félemlitve Mo.-on mert aki nyiltan ellentmond annak oda a munkahelye, a jövöje.
ezert megy az utcara a diak mert annak MEG nincs vesztenivaloja (allasa bere nincs)
es a nyugdijas akinek -------------------- MAR nincs vesztenivaloja (allasa nincs bere (nyugdija )fix )
 
27 evvel ezelott a semmibol elorobbant egy karizmatikus valaki
aki kepes volt es megoldotta a taxis blokadot
a nepszerusege a koztarsasagi elnokevel vetekedett (pedig Arpibacsie is jelentos volt )
ot ugyhivtak PALOTAS JANOS
az akkori miniszterelnok antal pizsamas interjut adott --- tehetetlen es impotens volt
tudott szot erteni a neppel es a vezetoi gardaval
a taxisblokadot Palotas oldotta meg

En hiszem hogy vannak meg ilyen palotasok
elojonnek es eltakaritjak azt a mocskot ami most ott van


(Az akkori valasztok ORIASI tevedese az antal megvalasztasa volt
a kovetkezo pedig ,hogy halala utan nem a PALOTAST valasztottak miniszterelnoknek
hanem a szerencsetlen boross petert)
Palotás??? Az olyan régen volt, hogy talán igaz se volt!
Nézd, 25-30 év lehet, hogy nem sok a Föld történetében, de egy ember életében rengeteg!!!! Akkor még én is úgy tekintettem a 40 évesre, hogy ugyan, minek él már, aki ennyire öreg??? :D
Akkor még én is hittem a mesékben, hogy majd egyszer jön VALAKI és elhozza a Kánaánt. Mentségemre szolgáljon, hogy nagyon fiatal voltam, és bohó!
Ma már tudom, hogy a csodákra lehet várni, de nem érdemes. Ahhoz túl rövid az élet.
 
Ez Ignatieff pofa itt Canadaban ugy pofara esett jopar eve, a Liberalis part az Usaban elo Ignatieffet szemelte a part elere hogy majd jol szerepel a valasztason. Azt hittek o lesz majd a Kanadai miniszterelnok .haha.
Meg a sajat korzeteben sem tudott nyerni igy csufosan leszerepelt,
Roviddel utana lemondott a liberalis part vezeteserol es elhuzott oda nektek Budapestre.
A legtehetsegtelenebb politikus kit valaha lattam.
Igaz nem is volt az csak azt hittek jolesz annak is.
 
Es kire erdemes egy ev mulva szavazni az Orbanus helyett?
Hol van az uj profeta?

Az én szememben a problema nem Orbán személye amivel egy mérleget nyom, hanem az ahogy viselkedik.
Egy miniszter (latinul államszolga) változtathat, söt változtatnia kell a viselkedésén ha a választok mást várnak el tölle, vagy menjen a fenébe.
Kevésbé rosszat mindig lehet találni egy nagyon rosszal szemben.

-
Márpedig aki ki akarja vezetni Mo.-ot az Europai Uniobol az az elképzelhetö legrosszabb.
-
Anélkül, hogy konkrétan valakire gondolnék, biztos vagyok benne, hogy az országban van elég tehetséges ember.
Szerintem azon van a hangsuly, hogy vagy a fidesz rendreutasitja a küldötteit, vagy organizálják magukat a pártok másképpen.
Hol van elöirva, hogy a mostani pártstrukturának megkell maradnia?
 
Utoljára módosítva:
Ha valakit érdekel Jászladány érvelése, itt van az, amiért ő azokat hirdeti.
http://24.hu/kozelet/2017/04/10/sor...-jobboldal-5-eros-allitasa-a-ceu-tuntetesrol/
Értsd: Nem Budapesten, hanem szerte Mo-n ezek a hírek terjednek. Nincs választási lehetőség, csak az internet, illetve azon belül ha valaki célzatosan rákeres, akkor megtalálja. Egyébként pedig a jobboldali oldalak még véletlenül sem kapcsolódnak a ballibsi oldalakhoz és nem adnak ki olyan mondatokat, ami oda kapcsolódna. Lásd: 'Soros egyetem' a CEU helyett. Az a szó, hogy CEU, általában nincs benne sehol a szövegekben. Még valaki rákeresne ....
 
Valami oknál fogva továbbra sem nem tudok beidézni, ezért másolom a hivatkozott szövegrészeket.

Kedves Jaszladany !
ML34567 írta:
„De én semmilyen kormányváltó erőt nem látok.„
A meglévő, becsületeket veszítő ball oldalinak nevezett pártokat én sem. Csak olyan tisztának, fedhetetlennek látszó párt, avagy olyan szerveződő új alakulat, akinek elsődleges célja ennek a kis nemzetnek a felemelkedése, és csak másodlagos a saját érdek érvényesülése.


Jaszladany

És ez melyik?

Majd az idő megmutatja. Ez a szerintem teljesen értelmetlen az erő politikáját hirdető, a tömeg hangját figyelmen kívül hagyó direkt irányításnak. Erőt lehet sugározni a FIDESZ-en belül, de ideje lenne átgondolni, hogy egy ilyen döntés mit okozhat. Egyébként meg volt már ilyen a történelemben, pl. a Gyurcsány nyilatkozatot követő tüntetések, események mit is eredményeztek...

Kérdésedre válaszolva meg van még néhány nem lebecsülendő párt, és még a baloldalinak nevezett pártok is szövetséget köthetnek (mert a hatalom mindenkinek kell). No és jönnek az újak, új és fedhetetlen arcok, pl. lásd a Momentum meghátrálásra kényszerítette kormányunkat. Gondoltad volna, hogy képes lesz erre egy teljesen ismeretlen szerveződés, aki felbukkant a semmiből?

ML34567 írta:
„Brüsszel politikája sok szempontból szembemegy a magyar érdekekkel. Mi pedig azért választunk kormányt, hogy a mi érdekeinket képviselje, ne másokét.”
Azt meséld el, hogy ebben a kérdésben, hogyan jön ide az EU-va szembeni megvédés kényszere?
Más kérdés az un. migráns kérdés. Abban egyetértek a kormányzati intézkedésekkel. Ebben az a liberális politikával nem értek egyet. Aki bátorítottam a „bevándorlást” az fogadja be őket.

Jaszladany

A második bekezdéseddel Te magad válaszoltad meg a saját kérdésedet.
Az a rossz hírem van, hogy jelen helyzetben csak csomagra lehet szavazni: vagy a Fidesz, és akkor bevándorlásellenes politika, vagy bármelyik más párt (főleg a baloldal), és akkor ezzel Brüsszel bevándorlás politikájára szavaztál.


Ne mosd össze a két témát. Amíg ezzel a CEU üggyel kapcsolatban továbbra is fenntartom a véleményemet, mely szerint semmi értelme ennek az erőlködésnek, sőt kárt okoz a FIDESZ-nek is, addig az eszetlen migrációs politika veszélyes Európára, és valamennyiünkre nézve.
Az „egy csomagra lehet majd szavazni”, pedig annyiban tévedés, hogy véleményem szerint a választók döntésénél nem a bevándorlás politika lesz az első helyen, hanem a mindennapi élet (életszínvonal, oktatás, orvosi ellátás, stb.) alakulása fog dönteni.

ML34567 írta:
„Hát ez a döbbenet, hogy emberek úgy tiltakoznak, hogy fogalmuk sincs róla miről van szó. Már leírta itt ugyan más is, de idemásolom Neked az Origóról, hogy tudd végre, mi a probléma a CEU-val:
"Kormánypárti politikusok napok óta mondják, hogy a tiltakozókat félrevezették a Soros-egyetem ügyében.”
Hát inkább annak feltételezése, hogy mindenki buta és nem fogja fel, hogy mi valójában a probléma indíttatása, gyökere. Ne nézd le a tömeget, és ha nem veszi komolyan a kormányzat ezt a figyelmeztetést gondba kerülhet mindenhol. Ideje visszavonulni, mint pl. a vasárnapi nyitva tartásnál, az Internet adónál.


Jaszladany
Nem néztem le a tömeget, csak nem hittem el, hogy egy nem létező egyetem érdekében vonultak ennyien az utcára.
Mint asztrológus megírta, igazam is volt, nem amiatt vonultak az utcára. Csak azt nem értem, hogy akkor minek kellett ehhez ürügynek a CEU, amiről ráadásul egy csomó fals infót terjesztettek.


Milyen csomó fals infót? Miben nem felelt meg a hatályos törvénynek, ami miatt törvényt kellett módosítani?

ML34567 írta:
„Az ötlet magva az volt, hogy egy csapásra két intézetet jegyeztet be, de míg az egyik csupán papíron létezik, a másik a fizikai valóságban is elkezd működni. Előbbit - amelyet Kósa Lajos fideszes frakcióvezető egyszerűen csak fantomnak titulált - nevezte el Central European Universitynek (CEU), míg utóbbi a Central European University (KEE) nevet kapta a milliárdostól.”
Ebben mi az érdekes? Az egyik angolul van, azaz az angolul Central European University=magyarul mindez Közép-európai Egyetem. Ez esetleg azt a célt szolgálta, hogy jelezze, hogy a magyarországi képzést, megfeleltesse az amerikainak, habár nem ismerem az amerikai törvényeket, no meg az adózási és támogatási rendszert.

Jaszladany

Ezek szerint nem értelmezted megfelelően a cikket. És általában a problémát. Nem egyetlen egyetemről van szó, ami magyar és angol néven fut. Hanem két darab, egymástól teljesen különálló egyetemről, amiknek csak a nevük hasonlít.


Elnézést, ha félre érthetően írtam. Nem ismerem az amerikai törvényeket, és csak valószínűsítem, hogy a magyar és angol fordítása (egyetem és diploma) is azt a célt szolgálta, hogy mint írtam megfeleltesse a magyar képzést az amerikai törvényeknek. Egyébként továbbiakban sem gondolom, és nem tekintem hogy két diplomát ad ki egy magyar képzésért, hanem egy magyar és egy az USA-ban elfogadott angol nyelvű diplomát, ugyanazon képzésről. A konstrukciót úgy gondolom, annak idején megszakértették, és minden magyar és amerikai törvénynek megfelelt. Egyébként meg, azt hogy egy amerikai akreditációs szabályoknak megfelelő diplomát egy amerikai intézmény kiad-e, azt véleményem szerint egy magyar törvény a legkevésbé sem befolyásolhatja, legfeljebb a magyar párhuzamos intézmény létét lehetetlenítheti el egy új törvénnyel.
De van értelme nekimenni a világnak, és kell az országon belül ekkora tiltakozó tömeg? Pár hete azt sem tudta a többség, hogy létezik, egy apró szikrából meg ez lett.
Mielőbb elegáns megoldást kellene találni az ügy megnyugtató megoldására.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,136
Üzenet
4,802,839
Tagok
615,773
Legújabb tagunk
Beaconddp
Oldal tetejére