Nem kapott politikai menedékjogot Kanadában Mohácsi Viktória

Mohácsi Viktória jogvédőként dolgozott az SZDSZ-ben politizált, a Medgyessy-kormány idején az oktatási minisztérium roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa volt, majd 2004 és 2009 között képviselő az Európai Parlamentben. 2011-ben a Népszabadság írta meg, hogy Mohácsi Kanadába költözött, és politikai menedékjogot kért Torontóban.

A politikus 2012-ben beszélt először az indokairól a kanadai CBC tévének. Azt mondta, azért kért menedékjogot, mert miután Magyarországon kritikát fogalmazott meg a a 2008-ban és 2009-ben elkövetett romagyilkosságok felderítésének lassúsága miatt, életveszélyes fenyegetéseket kapott Magyarországon. Mohácsit az is sokkolta, hogy a nyomozás részleteit a Gyurcsány-kormány 80 évre titkosította, ugyanis - Mohácsi szavai szerint - „egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal”. Ennél többet azonban nem volt hajlandó mondani, mert ezzel 15 évnyi börtönt kockáztatott volna, és arról is beszélt, hogy fél, a magyar titkosszolgálat keze Kanadáig is elér.

Az 5 éve húzódó menedékjogi ügyben most a Magyar Nemzet szerint döntés született:

Kanada elutasította Mohácsi kérelmét.

Mohácsi azt mondta, meglepte a döntés, és megerősítette, hogy április 10-én már részt vett az első, hazatelepítéssel kapcsolatos meghallgatáson. De azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a jövőben Magyarországon tervezi-e folytatni az életét.

Nem sokkal Mohácsi 2012-es interjúja után az akkori kanadai konzervatív kormány biztonságos országnak minősítette Magyarországot, sok más állammal együtt, és csökkentette az elbírálásra váróknak nyújtott támogatásokat. Ennek hatására lecsökkent a magyar menedékkérők száma, pedig korábban a magyarok vezették ezt a listát. A liberális Trudeau-kormány 2015-ös hatalomra kerülése óta azonban újra egyre több menedékkérő érkezik Magyarországról is.

canadai elutasitas.jpeg
 
Csodalom, hogy nem kapta meg a " politikai menekult" elbiralast!! Hat mik vannak!!!
Csak be ne perelje Canadat, hogy nem a "Hilton"-ban kapot lakast!
 
ezt a felbujto szoveget erosen fenntartassal kezelem
MERT cigany igy nem fogalmaz magukkozt
HA azt irja hogy a felszolitas ugy szolt ,hogy
"Öld meg a parasztot "
minden tovabbi nelkul elfogadom
de igy fenntartassal lehet csak kezelni
A bíróság előtt megállta a vád a helyét, nincs okunk kételkedni az ítélet helyességében.
A saját gyerekét ! hajszolta bele egy gyilkosságba, aki élete végéig rácsok mögött marad, és soha nem szabadulhat. Milyen anya az ilyen????
 
A bíróság előtt megállta a vád a helyét, nincs okunk kételkedni az ítélet helyességében.
A saját gyerekét ! hajszolta bele egy gyilkosságba, aki élete végéig rácsok mögött marad, és soha nem szabadulhat. Milyen anya az ilyen????
sajnos
pedig a szoveg eletszerutlen egy cigany szajabol
 
vazonosito írta:
M.Viktória az én szememben mindig is egy aljas, magyarellenes, fröcsögő tetű volt, aki nem hiányzik és akkor finoman fejeztem ki magam. Íme most is ez bukott ki belőle :„egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal”. Hát egy frászt kedves Viktória, amire Ön utal, az egy aljas hazugság. Sajnos elég ügyes ahhoz, hogy emiatt ne lehessen perelni, hiszen az összefüggésbe hozhatóság elég tág fogalom. A titkossá minősítésnek van indoklása, és tény, hogy pl. a katonai elhárítás egyik volt hírforrása belekeveredett valahogy, gondolom emiatt (is) titkosak a részletek. Utána kell járni, de nem kellene azt sugallni, hogy valami több van emögött. Canada tökéletesen jól döntött, a "kedves hölgy" egy lusta ingyenélő.
Vastagított otromba fogalmazásoddal nem értek egyet.
A többi mondat hogy utal-sejtet.
Igen ez már egy politikai közszereplői stílus.
Az hogy mint roma, milyenek voltak a megfogalmazásai.
Ebből csak azt említem meg hogy sok szórványban ébred egy túlérzékenység.
Ami népének elleni támadásként éltet meg sok mindent.
Még az se meglepő hogy erre rájátszanak.
A holokausztot ők is megélték
 
Ezt nem is vitatom én sem. Csak érthetetlen számomra, miért gondolta úgy a bíró, hogy ez a hölgy Magyarországon még biztonságban, normális, élhető életet élhet.
Szálka, vagyis inkább gerenda ő mind a kormány, mind az ellenézék szemében. És ha a fidesz, takarodj megvalósul, rajta még az sem segít.
Ez érdekes nincs rasszista indíttatás mint írod.
Ugyanakkor szálka itthon és nem élhet normális életet, bármilyen kormány alatt.
Miért?
Legfeljebb nem lesz EP képviselő, de attól még élhet normális életet.
Ha mégis a cigányozás miatti itthoni népi hozzáállásra célzol.
Akkor mégis csak üldöztetés egy formája áll majd fenn.
Menjen ki ismét majd akkor, menekült kérelemért?
A gondolatmenetedben láttam ellentmondást.
Vagy a gondolataid szerintit nem értelmezte a bíró, csak úgy magától?
 
Ez érdekes nincs rasszista indíttatás mint írod.
Ugyanakkor szálka itthon és nem élhet normális életet, bármilyen kormány alatt.
Miért?
"A politikus 2012-ben beszélt először az indokairól a kanadai CBC tévének. Azt mondta, azért kért menedékjogot, mert miután Magyarországon kritikát fogalmazott meg a a 2008-ban és 2009-ben elkövetett romagyilkosságok felderítésének lassúsága miatt, életveszélyes fenyegetéseket kapott Magyarországon."
 
már hogy ne lett volta jótékony hatása is ... a polgármester elmondta, hogy etikai vagy viselkedési kódexet dolgoznak ki közösen a cigánysággal, és minden devecseri családhoz eljuttatják: tanácsokat adnak többi között abban, hogyan kell rendet tartani a házak udvarán, hogyan kell viselkedni orvosi rendelőben

Ilyen meséval probálkozzál a vizsgálati fogságban, hátha elfogadják enyhitö körülménynek. Gondolod, hogy az udvarokban hajitott kövek, bedobált ablakok azt a célt szolgálták amiröl te beszélsz?
-
A cigányokat nemcsak orvul lelövöldözték sörétes puskával, gyáva modon hanem a házakat is rájuk gyujtottátok akiket te itt védelmezni probálsz.
-
 
"A politikus 2012-ben beszélt először az indokairól a kanadai CBC tévének. Azt mondta, azért kért menedékjogot, mert miután Magyarországon kritikát fogalmazott meg a a 2008-ban és 2009-ben elkövetett romagyilkosságok felderítésének lassúsága miatt, életveszélyes fenyegetéseket kapott Magyarországon."

Ezt nem nehéz igazolni, számos hozzászolo indirekt megismételte a fenyegetéseket, az internetoldalak százai tartalmaznak ilyen fenyegetéseket, nem beszélve a kommentárokrol. Nagyon szomoru.
-
En szeretném más területre vinni a beszélgetést és nem mindig defenziv a rágalmazásaitokra válaszolni. Magyarország hirneve halvány lenne a cigányok nélkül. Ha ti csak a rosszat, félresikerültet pikirozzátok ki a cigányok életéböl akkor az én feledaom a másik oldal megmutatása és a tiszta mellényetekröl szolo legenda megcáfolása lesz.
-
 
Németországban létezik olyan, hogy Országos Roma Önkormányzat ? Vannak roma politikusok? Fidesz-KDNP színeiben vajon hány roma képviselő van?
 
Jól sejti Mohácsi Viktória, mert annak a titkosszolgálatnak a keze, amelyik miatt 80 évre titkosították azokat a gyalázatos roma gyilkosságokat - amelyeket rendes és dolgozó cigányemberek és családjaik ellen követtek el - azoknak a keze valóban elér Kanadáig, sőt még azon is túl! Ha fél tőlük, akkor a Marsra kell költöznie. ;)

Ne féljen, mert a mostani kormány is védeni fogja a titkaikat,
 
Farkas Florianra gondolsz? Aki ha Eu barmelyik orszagaba mar regen huvoson lenne,de jo haverja az Orbannak igy semmi baja hogy nem tud elszamolni horrorisztikus kozpenzzel.
másik példa:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Járóka_Lívia

a lényeg, hogy minden lehetőség meg van adva, kiemelt felzárkóztatási programok vannak ... évszázadokon át éltünk egymás mellett, felzárkózás nincs. Ugyanez a helyzet Romániában, Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban....
Egy magyar ha elmegy Kanadába tíz év múlva már nem lóg ki a sorból.
 
Utoljára módosítva:
Németországban létezik olyan, hogy Országos Roma Önkormányzat ? Vannak roma politikusok? Fidesz-KDNP színeiben vajon hány roma képviselő van?
317 , vannak de csak akkor ha "szükség" van rájuk egy egy ünneplésen , média szereplésen és ott is inkább Django Reinhardt-ról illetve zenekaráról mesélnek , na meg azért nem is lehet manapság" Ziegeuner Schnitzel-t" kapni az éttermekben mert nem konform , ma az vagy Ungarisch ja az lehet az konform ;) vagy Balkán .
 
  • Tetszik
Reagált: 317

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,835
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére