Robbantás Manchesterben......

19 halott, 50 sérült, a rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.

A manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket veszették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel.


  • Hétfő este, helyi idő szerint este fél 11 után robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjének végén, a robbanásban legalább 19-en meghaltak és 60-an megsebesültek.
  • A koncert közönsége, így az áldozatok is túlnyomó többségben tizenéves lányok.
  • Ariana Grande nem sérült meg a robbanásban, ami az aréna kijáratánál történt.
  • A rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.
  • Kedd reggelre összehívták a a COBRA-t, a brit kormány vészhelyzeti tanácskozó testületét.
  • Találtak egy második gyanús csomagot is a helyszínen, amit ellenőrzött körülmények között felrobbantottak a tűzszerészek. Erről később kiderült, hogy ruhaneműket tartalmazott.
6:35
A helyszínen beazonosították egy férfit, aki feltélezhetően robbantott - írja a CNN.

06:33
Hatalmas pánikról beszéltek a szemtanúk

A Guardian több szemtanú beszámolóját is közölte, ezek mind ugyanazt írták le: hangos, robbanásszerű dörrenés történt, ami után mindenki pánikban kezdett kirohanni az arénából, amin kívül már rendőrök várták őket. A feltételezett robbanás erejét mutathatja, hogy azt több, a koncert helyszínétől messzebbi házban és az utcán is hallani lehetett.

A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket.

Hajnalban a terrorelhárító szolgálatok a közelben egy gyanús tárgyat is találtak, amelyet ellenőrzött robbantással megsemmisítettek. Később tudatták: a gyanús tárgy nem robbanószerkezet volt.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében.

A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.
Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A legutóbbi súlyos nagy-britanniai terrortámadás március 22-én történt, amikor egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

A kedd hajnali manchesteri robbantás vizsgálatába a brit közlekedési rendőrség is bekapcsolódott, mivel a Manchester Arena alatt működik az észak-angliai nagyváros egyik pályaudvara, a Manchester Victoria Station.

A hatósági tájékoztatás szerint a robbanás után a pályaudvaron leállt a vasúti közlekedés.

Londonban kedd hajnalban összeültek a Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának szakértői és a brit belügyminisztérium illetékesei, hogy megvitassák a hatósági válaszintézkedéseket.

A Scotland Yard - hivatalos nevén Metropolitan Police Service - a londoni rendőrség, de terrorelhárító szolgálatának hatásköre az egész országra kiterjed.

A BBC amerikai biztonsági illetékeseket idézett, akik nem zárták ki, hogy öngyilkos merénylet történt, de brit hivatalos részről ezt egyelőre nem erősítették meg.

Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen.

Ezt a készültségi fokozatot a brit kormány 2014 augusztusában léptette életbe azzal az indokkal, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.

Ariana Grande "összetört"

"Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek" - írta Facebook oldalán a 23 éves amerikai énekesnő.

robbantas.jpg
 
Ez az okoskodás része. Sajnos az áldozatokon és a szüleiken sem segit, ha megerősitik a hirszerzők, hogy kik az elkövetők.
Azért a módszerből, és a (nem hivatalos Twitter nyilatkozatból) legalábbis erősen sejthető hogy kik vannak a háttérben. De igazad van, azért reménykedhetsz, hátha nem ők voltak. (bár nem tudom akkor miben jobb a helyzet?)
abban igazad van hogy a tortenteken semmit sem valtoztat
DE NE testaljunk senkire ,se nepre se szemelyre ilyen galad tettet
mig azt feketen -feheren nem tudjuk hogy ki(k)nek a felelossege
 
Ha valaki megint kezdi, hogy "csak meg akarnak bennünket félemlíteni" "de nem fog sikerülni" meg "megerősítjük a terrorkészültséget" "együttérzünk és összetartunk" és az emberek ismét beveszik, akkor esküszöm el kell hinni a politikusainknak van igaza, hogy idiótának néznek bennünket.

Mi elmentünk hozzájuk, elvittük a "demokráciát" nekik. Ők is hoztak nekünk az ő "demokráciájukból" egy keveset.

Már 22 halott van.

Csatolás megtekintése 1546307

Menj a fenébe, te még az áldozatokakt is a szenyes rasszizmusod terjesztésére probálod kihasználni.
-
Mit szolnál ha a Bhopal robbanás miatt - ahol 25.000 ember halt meg mind egy gáztámadás alatt, - az össze nyugati területen élö embert tennénk felelössé? De folytathatnám sok más hibával amit a mi társadalmunk, a mi jolétünk növelése közben okozott.
-
Természetes, hogy elitéljük a terror de nem álltalánositunk, nem használjuk fel az álldozatok szenvedéseit gyülölet szitásra.
 
Menj a fenébe, te még az áldozatokakt is a szenyes rasszizmusod terjesztésére probálod kihasználni.
-
Mit szolnál ha a Bhopal robbanás miatt - ahol 25.000 ember halt meg mind egy gáztámadás alatt, - az össze nyugati területen élö embert tennénk felelössé? De folytathatnám sok más hibával amit a mi társadalmunk, a mi jolétünk növelése közben okozott.
-
Természetes, hogy elitéljük a terror de nem álltalánositunk, nem használjuk fel az álldozatok szenvedéseit gyülölet szitásra.

Te viszont ismét véded a védhetetlent: azt az ésszerűtlen bevándorláspolitikát, amely demokratikus kontroll, felső küszöbhatár és tulajdonképpeni ellenőrzés nélkül, a hosszú távú következményekkel nem számolva tömegesen enged be erősen eltérő kultúrájú és érthető okokból a nyomor elől menekülő embertömegeket Európába; és ismét megragadod az alkalmat arra, hogy hasonlóképp általánosítva rasszizmussal bélyegezd meg mindazokat, akik – jogos felháborodásukban tán nem egészen átgondolt kifejezésekkel élve – nem értenek egyet ezzel a társadalompolitikával.
 
Ez nem tölled van? "Te viszont ismét véded a védhetetlent: azt az ésszerűtlen bevándorláspolitikát,"
-
Mindegy, hogy elöször vagy százszor mondod, lényeg, hogy elöitéleteket lehet kiolvasni belölle.
Es mi lenne ha kiderülne, hogy egy Brexitöl frusztrált magyar épitömunkás lett volna az öngyilkos tömeggyilkos? Akkor az összes magyar lenne a hibás?

Ernoe! Én a 23-as számú kommentárban szólaltam meg először, amelyben az általad írt 22-es számú kommentárra reagáltam, amelyben te egy másik megszólalót minősítettél rasszistának. Majd a 24-es számú általad írt kommentárban engem vádolsz azzal, hogy általánosítok és heccelődöm.

Ez így nem fair, mivel a bevándorláspolitikáról szóló 23-as kommentárban semmi általánosító vagy megbélyegző tartalmat nem írtam! Engem nem kell kioktatnod arról, mit jelent az igaztalan általánosítás!

Azt pedig, hogy az EU által képviselt bevándorláspolitikát "ésszerűtlennek" minősítem, nem előítéletes megállapítás. Ha minden neked nem tetsző vagy az elviddel ellentétes megállapítást előítéletesnek minősítesz, akkor ezzel te magad szünteted meg az értelmes vita lehetőségét, más szóval kinyilatkoztatsz, és ezzel megvonod másoktól az értelmes szó jogát! Nem támadni akarlak! De ez így nem visz sehová! Különösen manapság, amikor a feszítő gyakorlati kérdések megoldása nem megy társadalmi viták nélkül! Ebben mellesleg a magyar kormány sem jeleskedik!

De az a fajta hozzáállás sem konstruktív, amelyet például te képviselsz! Persze vannak olyan dolgok, amelyekre egyértelmű nem-et kell mondanunk, de legalább ennyire elítélendő, ha mindezzel visszaélünk, és azért kiáltunk ördögöt, hogy a másik jogos érveit elnémítsuk.
 
Ez nem tölled van? "Te viszont ismét véded a védhetetlent: azt az ésszerűtlen bevándorláspolitikát,"
-
Mindegy, hogy elöször vagy százszor mondod, lényeg, hogy elöitéleteket lehet kiolvasni belölle.
Es mi lenne ha kiderülne, hogy egy Brexitöl frusztrált magyar épitömunkás lett volna az öngyilkos tömeggyilkos? Akkor az összes magyar lenne a hibás?


Ahogy szokták mondani: ha nekem meg áramszedőm lenne, én lennék a villamos... :)
 
Korunk legnagyobb problemajat kell megoldani mert ezek a terror akciok tonkreteszik az emberek eletet.
Oszinte reszvetunk az aldozatok csaladtagjainak es mindenkinek aki egy ilyen elmenyt atel bekeidobe.
Sokkal nagyobb ellenorzes kell a radikalis vallasi kozpontokba mert valahol csak atmossak a fejuket ezeknek a terroristaknak.

Nem ertem azt sem,hogy ma olyan fejlett eszkozok vannak,a lehallgatastol kezdve minden,hogy nem tudjak lehallgatni a imanok radikalis agymosasat....es ha kiderul na akkor kell a folddel egyenlove tenni az ilyen imahelyeket.
Biztos vagyok benne nem egy par oras fejtagitas utan lesz valaki ongyilkos merenylo, hanem hosszu idon keresztul keszitik fel es agymosason keresztul hogy sajat eletet semmibe veve oldokoljon .

Duplajara emelnem a titkosszolgalatokra koltott penzt es minden muszlim imahazat lehallgatnak es bekameraznak.
Akinek nem tetszik az otthon imadja allahot.
A bekes muszlimoknak is tudomasul kell venni , mert ok nem tudjak megallitani a terroristakat , akkor hagyni kell a titkosszolgalatokra a rendorsegre katonaasagra.
 
Korunk legnagyobb problemajat kell megoldani mert ezek a terror akciok tonkreteszik az emberek eletet.
Oszinte reszvetunk az aldozatok csaladtagjainak es mindenkinek aki egy ilyen elmenyt atel bekeidobe.
Sokkal nagyobb ellenorzes kell a radikalis vallasi kozpontokba mert valahol csak atmossak a fejuket ezeknek a terroristaknak.

Nem ertem azt sem,hogy ma olyan fejlett eszkozok vannak,a lehallgatastol kezdve minden,hogy nem tudjak lehallgatni a imanok radikalis agymosasat....es ha kiderul na akkor kell a folddel egyenlove tenni az ilyen imahelyeket.
Biztos vagyok benne nem egy par oras fejtagitas utan lesz valaki ongyilkos merenylo, hanem hosszu idon keresztul keszitik fel es agymosason keresztul hogy sajat eletet semmibe veve oldokoljon .

Duplajara emelnem a titkosszolgalatokra koltott penzt es minden muszlim imahazat lehallgatnak es bekameraznak.
Akinek nem tetszik az otthon imadja allahot.
A bekes muszlimoknak is tudomasul kell venni , mert ok nem tudjak megallitani a terroristakat , akkor hagyni kell a titkosszolgalatokra a rendorsegre katonaasagra.

És most őszintén, azt miért nem lehet hogy:
—betiltani a burkát, csadort, fátylat?

Abban a pillanatban aki igazán fanatikus, nem szívesen költözne olyan országba, legalábbis ha már van felesége. Úgy tudom Olaszországban például megtiltották egy szikh férfinak hogy a 20 centis késével mászkáljon, holott náluk az vallási jelkép.

Mindenre rá lehet ugyanis fogni hogy „ez nekem vallási jelkép/kötelesség, TEHÁT tisztelnetek kell és ha nem tisztelitek akkor kirekesztők vagytok”, stb.

Márpedig IGENIS kell bizonyosfokú KIREKESZTÉS! Minden eszmerendszernek, ideológiának - és egy társadalom értékrendje is ide tartozik - vannak HATÁRAI, úgy értve hogy ami azon KÍVÜL esik, azt ki kell rekessze, mert nem képes befogadni. Azért nem, mert ellentétes az ő eszmeiségével. És amikor mégis külső vagy belső erők megpróbálják rákényszeríteni a befogadására, akkor HARC LESZ. És akkor vagy az egyik győz vagy a másik.

Az iszlám esetében teljesen NYILVÁNVALÓ a nők elnyomása, megalázása, állat számba vevése. Miért KÉNE a nyugati országoknak ezt TISZTELNI mint valamiféle „kultúrát” vagy vallási hagyományt?! Megmondom őszintén én leszarom hogy nekik erről mi a véleményük. Nekem MÁS, és nem vagyok hajlandó hozzá alkalmazkodni mert ha megtenném, önmagam elveit kéne szemen köpnöm!

Igenis tiltsák be a burkát, csadort, fátylat, az INFIBULÁCIÓT IS, jelentsék ki hogy a sharia alkalmazása TILOS, még magánemberek közt a hétköznapokban is. Legyen törvény hogy minden vallásra érvényes, miszerint a papjai tilos hogy pénzeket kapjanak bármi címen is külföldről, még imaházak (mecsetek) építésére is.

Sőt, nem áll messze az álláspontomtól még az se hogy kijelentsék, az iszlám egy TOTALITÁRIUS eszméket dédelgető vallás, emiatt a jelen formájában teljesen elfogadhatatlan a Nyugat számára, és BE KELL TILTANI. Tudom erre sokan felhördülnek... Én se mondom hogy ezt szívesen lépném meg, emiatt fogalmaztam úgy hogy „nem áll messze az álláspontomtól”. A kételyeimet az okozza hogy végeredményben MINDEN vallás totalitárius a szememben, csak a mértékben van különbség. A kereszténység se volt jobb 1000 évvel ezelőtt mint a mai iszlám. Azóta azonban ott volt egy reformáció... Az iszlámban e reformáció és szelidülés szerintem a Baha'i hit megalakulásával kezdődött, azok nem is robbantanak, minő csoda...

Jelenleg azonban az iszlám többsége sajnos valóban fanatikus.

Végeredményben tehát az a véleményem, mindkét oldal túltolja a maga eszmeiségét: a befogadásellenesek is és a „menekültsimogatók” is. Nem azon kéne vitatkozni befogadunk-e mindenkit vagy senkit, hanem:

—hányat fogadunk be
—pontosan kiket
—milyen szabályok szerint

Kéne tehát VALLÁSI TÖRVÉNY, ami pontosan megszabja, ha egy iszlám vallású egyén vagy család befogadást nyer, mi az ami ezentúl TILOS lesz a számukra. Például ugye a burka, stb. Sok minden másról is meg lehetne egyezni. Aztán aki ezt vállalja, befogadhatjuk. Aki nem, az menjen máshova ha meg sehova se kell DÖGÖLJÖN MEG, fanatikusokra nincs szüksége a Földnek!

Ez van, ha kegyetlenül hangzik is. Nem látom be, miért kéne megmenteni azokat is akikben nincs hajlandóság a civilizálódásra és kulturális beilleszkedésre.

Mielőtt azonban a fidesznyikok elkezdenének örömködni hogy melléjük álltam, sietve közlöm hogy NEM, mert kihangsúlyozom ez a véleményem nem azonos azzal hogy SENKIT ne fogadjunk be. Ismétlem, ki kéne dolgozni egy „kódexet” hogy MIT VÁRUNK EL mint minimumot a befogadottaktól. Ebben direkt kell legyenek „nagy szopatások”, amiket tényleg csak az vállal be aki nem fanatikus, nem hisz „igazán”. Aki vállalja, jöhet. Aki nem, annak kívül tágasabb.

Ennek ellenére is lesznek azonban még merényletek ez biztos.
 
Utoljára módosítva:
Ernoe! Én a 23-as számú kommentárban szólaltam meg először, amelyben az általad írt 22-es számú kommentárra reagáltam, amelyben te egy másik megszólalót minősítettél rasszistának. Majd a 24-es számú általad írt kommentárban engem vádolsz azzal, hogy általánosítok és heccelődöm.

Ez így nem fair, mivel a bevándorláspolitikáról szóló 23-as kommentárban semmi általánosító vagy megbélyegző tartalmat nem írtam! Engem nem kell kioktatnod arról, mit jelent az igaztalan általánosítás!

Azt pedig, hogy az EU által képviselt bevándorláspolitikát "ésszerűtlennek" minősítem, nem előítéletes megállapítás. Ha minden neked nem tetsző vagy az elviddel ellentétes megállapítást előítéletesnek minősítesz, akkor ezzel te magad szünteted meg az értelmes vita lehetőségét, más szóval kinyilatkoztatsz, és ezzel megvonod másoktól az értelmes szó jogát! Nem támadni akarlak! De ez így nem visz sehová! Különösen manapság, amikor a feszítő gyakorlati kérdések megoldása nem megy társadalmi viták nélkül! Ebben mellesleg a magyar kormány sem jeleskedik!

De az a fajta hozzáállás sem konstruktív, amelyet például te képviselsz! Persze vannak olyan dolgok, amelyekre egyértelmű nem-et kell mondanunk, de legalább ennyire elítélendő, ha mindezzel visszaélünk, és azért kiáltunk ördögöt, hogy a másik jogos érveit elnémítsuk.

Elnézést már paranoid lettem. Törlöm a bejegyzésem. Ezer bocs. :)
 
Korunk legnagyobb problemajat kell megoldani mert ezek a terror akciok tonkreteszik az emberek eletet.
Oszinte reszvetunk az aldozatok csaladtagjainak es mindenkinek aki egy ilyen elmenyt atel bekeidobe.
Sokkal nagyobb ellenorzes kell a radikalis vallasi kozpontokba mert valahol csak atmossak a fejuket ezeknek a terroristaknak.

Nem ertem azt sem,hogy ma olyan fejlett eszkozok vannak,a lehallgatastol kezdve minden,hogy nem tudjak lehallgatni a imanok radikalis agymosasat....es ha kiderul na akkor kell a folddel egyenlove tenni az ilyen imahelyeket.
Biztos vagyok benne nem egy par oras fejtagitas utan lesz valaki ongyilkos merenylo, hanem hosszu idon keresztul keszitik fel es agymosason keresztul hogy sajat eletet semmibe veve oldokoljon .

Duplajara emelnem a titkosszolgalatokra koltott penzt es minden muszlim imahazat lehallgatnak es bekameraznak.
Akinek nem tetszik az otthon imadja allahot.
A bekes muszlimoknak is tudomasul kell venni , mert ok nem tudjak megallitani a terroristakat , akkor hagyni kell a titkosszolgalatokra a rendorsegre katonaasagra.

A "békés muszlimok" nem nagyon szoktak hőbörögni a terrorcselekmények miatt. De akkor bezzeg igen, ha már következtetéseket vonnak le. Oké, nem minden muszlim terrorista, de minden terrorista muszlim volt Európában mostanában. Ezt nem kell letagadni és elnézően szemet hunyni!
 
Egy ENSZ-es terrorszakértő Jean-Paul Laborde azt mondta, hogy ehhez hozzá kell szokni Nyugat-Európában, mert ahogy felszámolják az ISIS-t Szíriában és Irakban, úgy térnek haza a harcosok. Hála Istennek Magyarországról nem küldtünk oda senkit az ISIS-be így nem is térhet "haza".

Küldeni valóban senkit nem küldött az ország, hogy harcoljon az ISIS oldalán. Önkéntesek viszont mentek közéjük, no, nem sokan.
Hírszerzési ügynökségek nem hivatalos információi szerint akár 80 magyar is az ISIS fegyveres tagja lehet Szíriában.
Bár egy korábbi tanulmány még arról számolt be, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoló katonák között 10-15 magyar van, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársa szerint ez a szám a nyolcszorosa is lehet,ma birtokába jutott információk alapján. A Közel-Keleten 93 aktív magyar fegyveres harcol, akik közül tizenketten arab származásúak.
Horák Irén mai nevén Amina nyilatkozata - Minden álmom az, hogy öngyilkos merénylő lehessek, s Allahért kínhalált haljak!
Őt sem küldte senki, mégis a legkeresettebb terrorista nő!
 
Mit szolnál ha a Bhopal robbanás miatt - ahol 25.000 ember halt meg mind egy gáztámadás alatt, - az össze nyugati területen élö embert tennénk felelössé? De folytathatnám sok más hibával amit a mi társadalmunk, a mi jolétünk növelése közben okozott.
Azért a terrorizmust ne mossuk össze az emberi kapzsiság által okozott károkkal. Ennyi erővel mindenki bűnös, aki olyan terméket vásárol, melyet az ő munkabérénél alacsonyabb költségen állítanak elő, hiszen így közvetett módon részt vesz a kizsákmányolásban.
Különben is bhopali vegyiüzemben csak minimálisan volt többségi tulajdona a Union Carbide-nak, gyakorlatilag felét indiai befektetők birtokolták, akik pontosan tudták(jobban tudták, mint a nyugatiak), hogy az üzemben a katasztrófát megelőzően már évekig voltak gondok.

De ne ragadjunk le Bhoplaban. Tök más dolog az emberi hülyeség vagy kapzsiság és más dolog a szándékos gyilkosság. Nem véletlen, hogy a földi társadalmak büntető törvénykönyve egészen más súllyal ítéli meg a szándékos gyilkosságot mint a gondatlanságot.
 
Jó azt hallani Európáról, hogy ez egy békés hely, itt nyugodtan lehet élni....csak kár, hogy mostanában már nem igaz.
 
Mementó azokért a szerencsétlen emberekért, jöttek az EURÓPAI hadihajók és mindenkire lőttek nem számított hogy kire, csak minél erősebb legyen a dráma, a behódolásuk értelmében. Hol a lelkiismeretetek? Mikor adja vissza EURÓPA amit elvett a világunk emberiségétől! Fegyverrel erőszakkal?
 
Mementó azokért a szerencsétlen emberekért, jöttek az EURÓPAI hadihajók és mindenkire lőttek nem számított hogy kire, csak minél erősebb legyen a dráma, a behódolásuk értelmében. Hol a lelkiismeretetek? Mikor adja vissza EURÓPA amit elvett a világunk emberiségétől! Fegyverrel erőszakkal?
a gyarmattartok felelossege fizessenek ... fizetnek
 
Mementó azokért a szerencsétlen emberekért, jöttek az EURÓPAI hadihajók és mindenkire lőttek nem számított hogy kire, csak minél erősebb legyen a dráma, a behódolásuk értelmében. Hol a lelkiismeretetek? Mikor adja vissza EURÓPA amit elvett a világunk emberiségétől! Fegyverrel erőszakkal?
Az ISIS-nél olvasni hasonlókat, csak már nem a bombát szerelgeted?
 
Mementó azokért a szerencsétlen emberekért, jöttek az EURÓPAI hadihajók és mindenkire lőttek nem számított hogy kire, csak minél erősebb legyen a dráma, a behódolásuk értelmében. Hol a lelkiismeretetek? Mikor adja vissza EURÓPA amit elvett a világunk emberiségétől! Fegyverrel erőszakkal?
Ez talán felmenti a manapság ártatlanokat gyilkolókat? Azt kéne talán mondani igazuk volt? Meddig nézzünk vissza, ki kezdte? Ne fogják el a terroristákat, ne is üldözzék, csak azt kapták a fiatalok, gyerekek akik hétfőn meghaltak, amit megérdemeltek?! Talán ők lőttek bárkire, ők bombáztak, ők adtak el fegyvert? Hogy megölték őket használt bárkinek?
 
Hol a lelkiismeretetek?
Ha már szóba hoztad, hol a Te lelkiismereted? Elszámoltál már, vagy csak jól hangzik a kérdés?
Mikor adja vissza EURÓPA amit elvett a világunk emberiségétől! Fegyverrel erőszakkal?
Ez is színpadias. Konkrétabban ha lehetne. Kinek, mennyi és ki adjon vissza? Pl. Finnországot és Nagy-Británniát mégse lehet egy kalap alá venni. :dr_4:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,350
Tagok
615,647
Legújabb tagunk
BettinaStupnitski
Oldal tetejére